Keresés

Részletes keresés

csupaszabo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 41
Akkor ezt jól tudtam. Köszi. Szóval mégsem rohadok, mint a barátosném mondta. A fene egye meg, a frászt hozza az emberre.
Előzmény: nextdoor (40)
nextdoor Creative Commons License 2003.09.19 0 0 40
sclerotikus (szklerotikus): megkeményedett, elmeszesedett
Előzmény: csupaszabo (39)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 39
Alice! Te olyan okos vagy, segíts nekem lefortdítani a leletemet, légy szív!
Szóval voltam csontsűrűségmérésen, ott minden OK.
Aztán voltam a reumatológián, ott csináltatott a doktosnéni egy csípőrtg-t, aminek az eredménye a következő:(nekem óhéber, enyhe kínai akcentussal!)
A symphysis környéke mindkét oldalt intensíven sclerotikus.(Reaktív sclerosis:SPA?)
A csípőízületek minden tekintetben megtartottak. A sacroiliacalis rések környée a caudalis harmadban mésztömörülést mutat. Az ízfelszínek simák, jól felismerhetők. A csontstructura egyébként ép.
Most akkor mi van? Mészlerakódás okozza ezt a rohadt fájdalmat?
Doktor néni szerint nehéz szülésem lehetett. Mondtam, hogy nem éppen, baromi gyorsan tágultam."Akkor az a baj!"
Na, csessze meg! Az is baj, ha az ember lánya 3 napig kínlódik, meg az is, ha 1 órán belül megvan a baba?
És miaz hogy sclerotikus? Rohadok szét belülről.
Be vagyok egy picikét gazolva, no.
Tud valaki segíteni a lefordításban?
Ja, valami porcépítő kapszulát kaptam és gyógytorna-leírást. Úgyhogy lassacskán eljutok odáig, hogy egész nap tornázom. Délelőtt visszér-torna, délután alsó végtagi torna, este fogyókúrás torna. Olyan leszek, mint a Svájcinéger!
Előzmény: AliceCsodaországban (37)
afintha Creative Commons License 2003.09.03 0 0 38
csudaba az ilyen hazirovosokkal!!!!!

keress masikat mindenkeppen!!!!

Előzmény: csupaszabo (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.03 0 0 37
Bocs, de lehet hogy nem jól értettem.
Elmentél a háziorvosodhoz, isiászra utaló panaszokkal és ő nem tett semmit.
Megmutattad a csomódat és nem tett semmit.

Kérd ki a tb kártyádat és jelentkezz be SÜRGŐSEN egy másik orvoshoz!!!!

(Ne haragudj, de szvsz. neked most arra van a legnagyobb szükséged, hogy bármi áron - akár szimulálás révén is - de minél előbb kivizsgáljanak cakkumpakk! )

Előzmény: csupaszabo (36)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.03 0 0 36
Persze hogy mutattam! Nem foglalkozik vele. Úgyhogy bejelentkeztem a kedvenc sebészemhez a jövő hétre, mert nagyon gyanús ez a csomó. Nem állítom, hogy biztos, hogy ettől vannak a lábfájásaim, de nem kizárható. Mindegy, a csoontsűrűségmérés nem árthat szerintem, legalább azt is megtudom, kell-e kalciumot szedjek pluszba. Merthogy kb 1 éve napi 1 pezsgőtablettával iszogatok önhatalmúlag.
Előzmény: AliceCsodaországban (35)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.03 0 0 35
És ezt megmutattad a háziorvosnak? Mert ez mintha nem reuma lenne vagy isiász... persze lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, mindenesetre valami konkrét megfogható dolog, ha szerencséd van beutalnak kivizsgálásra valamelyik kórházba és ott mindenedet átvizsgálják sorbanállás nálkül, fogd fel úgy, hogy ez szerencse...
Előzmény: csupaszabo (34)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.03 0 0 34
Tuti hogy nem az, mert nem visszanyomható.
Előzmény: AliceCsodaországban (33)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.03 0 0 33
Lágyéksérv?????
Előzmény: csupaszabo (32)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.03 0 0 32
Hát nekem nem használt semmit. Ugyanúgy kaparom a falat, ha belehasít. Ez van. Viszont tegnap találtam a lágyékomban egy ölég nagy csomót, ami nem sérv, mert nem visszanyomható. Olyan jércetojásnyi. Lehet, hogy ez a valami nyom egy ideget?
Előzmény: afintha (31)
afintha Creative Commons License 2003.09.03 0 0 31
Ja, a Cataflam segiteni szokott ilyen fajdalmak eseten
Előzmény: afintha (30)
afintha Creative Commons License 2003.09.03 0 0 30
?????

Ha igaz, amit elmondtal, es mindez vizsgalattasl is bizonyithato ----- akkor szerintem a haziorvososd kisse mellenyult.... reumatologus :((((((((((( en nem oda kuldtelek volna elmondasod alapjan

Előzmény: csupaszabo (29)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.03 0 0 29
Diagnózis még nincs, csak beutáló a reumára és a csontsűrűségmérésre. Lábfájdalomra meg valami bogyó, valami Cataflam. Nem ismerem, állítólag segíteni fog.
afintha Creative Commons License 2003.09.02 0 0 28
Varjuk a diagnozist
Előzmény: csupaszabo (27)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.02 0 0 27
Holnapra van beütemezve a háziorvos és a muffkukucsoshoz is el akarok menni gyógyszert íratni.
Előzmény: afintha (26)
afintha Creative Commons License 2003.09.02 0 0 26
Igennagyon ajanlatos elmenni a neurologushoz, a haziorvosnak pedig KOTELEZO lenne teged megvizsgalni, ahol KELL (!!!!) hogy eszlelje a te fajdalmaidat. Tehat elveileg neked nem hogy az asztalt nem kellene radontened a haziorvosodra, hanem meg szolnod sem kellene, mert ugy is meg kell hogy allapitsa, hogy kb. mi a bajod (elmondasod alapjan)
Előzmény: csupaszabo (19)
nextdoor Creative Commons License 2003.08.26 0 0 25
Isiász: vmelyik alsó végtagban az ülőideg mentén jelentkező kisugárzó fájdalom
Az oka az, amit érdemes lene megtudakolni és szüntetni
Előzmény: AliceCsodaországban (24)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.26 0 0 24
No várjál egy kicsit, az nem egészen úgy van.

Nekem már kétszer volt isiászom - ami idegbecsípődés tudtommal - és a következők voltak a tünetek: egyszerűen csak leültem, és hirtelen úgy elkezdett fájni a combom, a csípőtől lefelé egészen a térdemig, hogy majdnem bediliztem. Eleinte inkább idegesítő volt a fájdalom, aztán elviselhetetlen. Mindkét alkalommal a gerincemben csípődött be egy ideg, és nem a derekam fájt, hanem a combom, és onnan lefelé, mert ott volt az idegvégződés.

MIndenképpen gerincészhez kéne menned, ha akarod adhatok egy gerincterapeutát, az egy-két kezelés alatt helyrerakja a csigolyáidat, különösebb fájdalom nélkül, ha érdekel jelezd, megirom mailben.

Előzmény: csupaszabo (23)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.26 0 0 23
Megtaláltam a Nagy Egészségkönyvet, és ami nekem van, az tutira nem isiász. Az isiásznál ui állítólag fáj a delikvens dereka. Nekem meg a derekammal semmi gondom. Csak a lábaimmal.
nextdoor Creative Commons License 2003.08.26 0 0 22
(Nekem spec. a két alsó csigolyám elcsúszott egymáshoz képest, így a csigolyák közötti gerincfolyadéknak zsákja (durazsák) is inkább a gerinc mellett van, olyan mint a gerincsérv illetve párosulhat azzal. Lehet baleset miatt, de van akinek ez egyfajta degeneratív elváltozás, s ahogy öregszik:)), és mondjuk kicsit ritkulnak a csontok, az idegvégződésekre nyomás nehezedik, s ez végtagba sugárzó fájdalommal jár.)
Szerintem a háziorvosnál nem feltétlenül kell, hogy fájjon Neked, a fájdalmat ő úgysem tudja konstatálni, hiszen az egy elmondható dolog. Legyél erélyes, s kérd meg, hogy e tünetek háttérét segítsen kideríteni. Neki csak egy beutalót kell írnia, még diagnózist sem kell kérdőjeleznie, ezek a panaszok és kész.
A szakrenddelés (szerintem bármelyik jó ORFI is Ortopédia is) majd eldönti, hogy milyen vizsgálatok kellenek.
Az OM centrum is el tud intézni Neked ilyen vizsgálatot. (Budai Irgalmasrenddel van kapcsolatuk - ez is tulképp. ORFI, és a Sportkórházzal) Az első állapotfelmérés 6000 Ft, azután, ha mozgásterápiára (isteni) szeretnél járni, alkalmanként 5000.
Lehetséges, hogy a gerincednek semmi köze az egészhez, lehet egy megnyúlt szalag, egy megrándult izom, vagy magnéziumhiány
Előzmény: csupaszabo (21)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.25 0 0 21
Nagyon köszönöm a segítségedet! Feltétlenül kikövetelem a beutalót a háziorvosomtól. Csak az a gond, hogy am,ikor éppen ott vagyok nála, akkor éppen ott nem szokott belehasítani a fájdalom a lábamba, ezért egyáltalán nem vesz komolyan. Pedig nem vagyok egy nyafka típus.
Hanem hallod ilyenről, hogy csigolyacsuszamlás, még nem is hallottam! Ez mit jelent?
Előzmény: nextdoor (20)
nextdoor Creative Commons License 2003.08.25 0 0 20
Szia, neurológusom sajnos már nincs, de elképzelhetőnek tartom, hogy ez egy gerincbetegség tünete lehet: csigolyacsuszamláskor pl. jelentkezhetnek hasonló tünetek.
Kérj egy beutalót esetleg az ORFI-ba vagy az Ortopédiai Klinikára a háziorvosodtól, magánrendelések közül pedig nagyon jó a tapasztalatom Mozgásszervi Centrum XI. ker. Bikszádi u. 6/a. 205-96-11, www.omcentrum.hu
Előzmény: csupaszabo (19)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.25 0 0 19
Cirka két és fél éve van egy meg-megújuló panaszom, aminek az okát keresem. Azért így és itt, mert már jártam egy rakás orvosnál, de nem igazán vesznek komolyan.
Néha éles fájdalom hasít a lábamba, combtőnél. Elsősorban a jobb lábamba, de néha már a bal is kezdi. Ez olyan erős fájdalom, hogy ami a kezemben van, azt elejtem és kapaszkodom bármibe, ami segít megtartani a súlyomat. Ha az utcán ér el, nem tudok arrébb lépni, várnom kell, míg a fájdalom csendesül.
Visszerem van, de erre azt mondták, hogy nem vészes.
Most a nyár végefelé egy újabb nyavalya társult emellé a lábfájás mellé. Néha egyáltalán nem tudok lábraállni, olyan a lábam, mintha nem is hozzám tartozna. Ekkor nem fáj, csak csuklok össze, mint a colstock.
Mi a fene lehet ez? Csak nem isiász?
Van valakinek egy jó ideggyógyász /neurológus/ ismerőse?
dante666 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 18
jaja
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.15 0 0 17
szia mammaija
jogod van mindenre, csak éppen ha az orvos nem látja indokoltnak, meg kell fizetni.

Feltételezem, hogy lumbágód volt - nekem volt már többször is - ez egyébként nincsen összefüggésben a csigolyák lestrapáltságával, és ha elsősegélyként fájdalomcsillapító injekciót kaptál, akkor a lehető legtöbbet megtettek érted. A röntgen nemigen mutatott volna ki bármit is, ilyenkor ugyanis az a helyzet, hogy egy picit elmozdul az egyik csigolya és egy ideg becsípődik oda, ami egy másik önnkéntelen mozdulatnál visszaugrik, és akkor a paciens meg is gyógyul.

Javaslom inkább a gerincterapeutát, (nekem van egy ilyen) évente egyszer elmegyek hozzá, akkor megtornáztatja a csigolyáimat és mindet a helyére pöccenti teljesen fájdalommentesen, ha kell megadom a címét.

Oldalakat tudnék írni a gerincről mint olyanról, ha valamire kiváncsi vagy szivesen válaszolok. A gyógyfürdők a kopásos eseteknél jók, mellesleg a reuma és a gerincproblémák között sincsen összefüggés.

Előzmény: mammamija (16)
mammamija Creative Commons License 2003.08.14 0 0 16
Sziasztok!

Ismerőseim közül boldog boldogtalan elmegy a dokihoz, felírat fürdőjegyet és elmegy vagy a Széchenyibe, vagy a Gellértbe.

20 éves korom óta "vacakol" a derekam. Két hete egy rossz mozdulattól úgy "beállt", hogy négykézláb mentem a kerületi SZTK-ba, ahol - mivel előre nem kértem időpontot - csak elsősegélynyújtásra fogadtak.
Kaptam 2 injekciót, (naná hogy nekem kellett elgyalogolni érte, valamint kétféle orvosságot) potom 1.500.-ért.

Rendes vizsgálatra 25.-ére van hely, de már előre látom mi lesz.
Ez a "korral" jár, nem lehet rajta segíteni.

Kérdem én:
van-e jogom mint betegnek kérni egy röntgenfelvételt?
van-e jogom kikövetelni az orvostól, hogy találjon valamilyen megoldást?
hogy vannak ezek a fürdőjegyek?

Előre is kösz a többi lumbágós, derékfájós nevében is:)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.12.07 0 0 15
Akkor viszont legokosabb a László kórházban megnézetni, nincs-e ilyenről szó.
Előzmény: Mr. Quijote (14)
Mr. Quijote Creative Commons License 2002.12.06 0 0 14
Van ilyen, hogy Lyme-kór. Kullancs okozza. Úgy tudom, okozhat hasonló tüneteket.
Előzmény: AliceCsodaországban (13)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.12.05 0 0 13
Ajaj, akkor az hosszas reuma-sorbanülést jelent. Próbáljatok keresni valami maszek dokit, akinek összeköttetése van az ORFI-ba.

Ha az a gyógyszer nem vált be, kell keresni másikat.

Előzmény: lecsedi (12)
lecsedi Creative Commons License 2002.12.05 0 0 12
Szia!
24 éves, volt röntgen izületi gyulladást mutat, viszont az okát nem tudják. Érdekes. Pont ezt kellene megszüntetni, ugyanis az adott gyógyszer nem segített semmit, még a tüneteken sem...

Köszönöm a választ. EL

Előzmény: AliceCsodaországban (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!