Keresés

Részletes keresés

tutuuka Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95012

Volt egy átok:

-Rajzoljon téged körbe a D.P.!

Ez maradt meg...:}

 

 

 

Előzmény: nagypapi51 (95009)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95011

Mondjuk nem is a világ csodája a lecsós, eddig 2-3-szor volt...asszony nem szíveli.

 

Nna:

- nyers csülök, praktikusan hátsó ( több a hús a csonthoz képest.)

 

-olyan sütőzacskó, amibe elfér  a szétnyitott csülök.

 

(éles kés, úgy szétnyitni, hogy a csont kilátsszon, de én nem bányászom ki az egész csontot, ám úgy is lehetne éppenséggel), majd a végén, a zasszonynak a velőtrázásért...:}})

 

- Namost: amit írtam is, ha nem tökéletes ( az enyém nem ) a sütő, akkor nem árt szalonnabőrke a csülök alá, amúgy akár 100 fokon is kókadozhat( csak tovább tart, ám jobb lesz)

 

- ja, előtte nap igény szerint fűszerezni só, bors, meg akármi

 

-én meg szoktam tűzködni fokhagymával

 

Sütőzacskót KIBÖKÖDNI!

 

Időnként hústűvel megnézni hogy áll, ha puha, zacskót szétszabni, kraftot rátolni, aztán majd lesz valami...:}}

 

 

Előzmény: GPF (95010)
GPF Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95010

Fú, az ilyen lecsós dolgokkal a világból lehetne kiüldözni, de a sült csülköt imádom :)

 

Viszont zacskósat még nem ettem, nem csináltam. Kicsit részleteznéd?

 

Egyáltalán milyen csülök? Nyers? Füstölt? Főtt? Füstölt-főtt? Első, hátsó?

Előzmény: tutuuka (95004)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95009

OFF

Mikre nem emlékszel...

(Akkoriban pont az Aranykéz u környékén voltam, húztam is el a csíkot)

Előzmény: tutuuka (95008)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95008

Ne kekecölj, mert körberajzollak, bár nem én vagyok a Doszpot...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (95007)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95007

... tuutu - most Alkotó...

És mi körül forogsz? :)

(ismered a hermaflorida viccet)

Előzmény: tutuuka (95006)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95006

tuutusch..:}}

 

A lecsós szelet megvan, azt értem, néha-néha készül is ( bár a lecsós túróstészta a zasszony kedvence) nade ez a csülökféle...:}}

 

Akkor alkottam valami nóvumot???

 

 

...:}}}}

 

tuutu

most Alkotó

 

(lássátok be, nem lehet az rossz, mint ahogy nem is az, persze a meccs végén nyitott zacsival, teljes gőzzel tolva...)

Előzmény: nagypapi51 (95005)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95005

magyarosch? :)

Előzmény: tutuuka (95004)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95004

Feleim!

 

Én szoktam olyan csülköt sütni zacskóban, amelyet megnyitok a csontnál ( jó helyen van az, majd a zasszony a velőtráző késsel a fűrészelés után jól kibányássza) só, bors, ami eszembe jut előző nap, majd paradicsom, hagymák, paprika rá, zacsiba ( igazából maradék szalonnabőr-hegyek idején jut eszembe, alátenni, nem kozmál oda).

Namost emiatt a lecsószerű rátét miatt van ennek valami gasztro-elnevezése.

Vajh' mi?

nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95003

ezentúl cukrozni fogod :)

Előzmény: öreg_néne_b (95002)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95002

"a kávé kétszer erősebbnek, de csak kétharmad olyan édesnek hat, ha fehér bögréből isszuk"

 

A kétharmad semmi az mennyi? ;)

(Cukor nélkül iszom...)

Előzmény: nagypapi51 (95000)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.18 0 0 95001

...es milyen igaz...

 

Milyen szinu tanyerokat hasznalnak az ettermek?  Mennyi a kek etel?  Az ebedloket javasoljak pirosra festeni kezdo szakacsoknak... :))

Előzmény: nagypapi51 (95000)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.18 0 0 95000
krnemarika Creative Commons License 2016.02.14 -1 0 94999

Köszönöm, ez nagyon hasznos. Az idén, ha újra lesz alapanyag, akkor ki is próbáljuk.

Előzmény: öreg_néne_b (94995)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94998

Jaaaa...:}}

 

Kösz. Vén marha vagyok, Alzheimer úr helyben lakik....}}

Előzmény: beetee (94997)
beetee Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94997

Mert a 990-ben érdeklődtél...

Előzmény: tutuuka (94996)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94996

Én csak azt nem értem, beetee olvtárs ezügyben miért szólított meg, mert ártatlannak hiszem magamat...:}}}

Előzmény: öreg_néne_b (94995)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94995
Előzmény: krnemarika (94994)
krnemarika Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94994

Hű, nagyon jól néznek ki!

Nem találom a kacsacomb receptet, amit említettél. Belinkelnéd?

Előzmény: beetee (94993)
beetee Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94993

Semmi extra.

Teszkós akciós lapocka, zsírszalonna, fűszerek. Fokhagyma-bors-paprika-kömény.

 

Leginkább a füstölés próbálgatása volt a cél.

Mondjuk a kacsacombokat (tuutuu !!!  :) ) és a szüzet sajnáltam volna, ha nem sikerül...

 

A kacsacomb az öregnéne által múltkor bedobott recept szerinti.

Egy darab pillanatok alatt elfogyott, a többit még egy kicsit pihiztetem.

 

Ja... nincs valakinek az ismeretségében olyan, aki megunta a hurkatöltőjét?

Mert ez a villamos darálóra hirtelen rászerkesztett tölcsér működik ugyan, de nem az igazi...

A direkt rá való gyári előtét meg aranyárban van a Bosch-nál.

Előzmény: nagypapi51 (94989)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94992

Ja, aki tudja a tuuti tippet...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (94991)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94991

Arra azért nem kérdeztem rá, mert holland (van Tippem... :)

Előzmény: tutuuka (94990)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94990

Mondjuk a jobboldali képen levő vastag cuccok engem jobban érdekelnének....

Előzmény: nagypapi51 (94989)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.13 0 0 94989

A kolbászfélében mit tisztelhetünk?

Előzmény: beetee (94988)
beetee Creative Commons License 2016.02.12 0 0 94988

1.0-ás áruk:

Előzmény: beetee (94932)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.11 0 0 94987

Hogyan csinaltad?  Szeretem en is kremleveseket.

Krumplibol meg nem csinaltam - ami kozel van hozza az egy krumpli es kukorica leves, szalonnaval. 

Előzmény: nézek (94986)
nézek Creative Commons License 2016.02.11 0 0 94986

ma sikerült négy  adagnyi  krémlevest főznöm egy igenszép darab édesbugonyából,  internetes útmutatás alapján...  ...hát valami csoda finom...még a nejem is megdícsérte, pedig az nagy szó.

nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94985

...pár éve, '75-ben Agárdon naponta kétszer, dehát az se tegnap volt...

Hogy szalad az idő... :)

 

Előzmény: tutuuka (94977)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94984

Mono- and diglycerides of fatty acids (E471) is a food additive used as an emulsifier.

These synthetic fats are produced from glycerol and naturalfatty acids, from either plant or animal origin. E471 is generally a mixture of several products, and its composition is similar to partially digested natural fat.

 

Potassium sorbate is the potassium salt of sorbic acid, chemical formula CH3CH=CH-CH=CH-CO2K. It is a white salt that is very soluble in water (58.2% at 20 °C). It is primarily used as a food preservative (E number202).[4] Potassium sorbate is effective in a variety of applications includingfoodwine, and personal care products. While sorbic acid is naturally occurring in some berries, virtually all of the world's production of sorbic acid, from which potassium sorbate is derived, is manufactured synthetically.

Előzmény: ZsuR (94983)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94983

Nem tudom - de ez a vesztartalekom... azert megnezem a zacskon mi van.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!