Elég lesz ha egy élő embertől 1 azaz egy darab értékelés érkezik egy hozzászóláshoz. Mi elsőre is megértjük, nem úgy min Te (vagy Tik)! Jó lenne ha ilyen óvodás dolgokkal nem fárasztanád (fárasztanátok) az itt lévő kedves fórumozókat.
Mivel ti(k) ketten vagytok ezért még egyszer:
Kedves Mínusz Alteregó(k)!
Elég lesz ha egy élő embertől 1 azaz egy darab értékelés érkezik egy hozzászóláshoz. Mi elsőre is megértjük, nem úgy min Te (vagy Tik)! Jó lenne ha ilyen óvodás dolgokkal nem fárasztanád (fárasztanátok) az itt lévő kedves fórumozókat.
Jó estét kivánok mindenkinek, szeretném kérni a segitségeteket, mivel én Kárpátalján lakom és nem áll lehetőségem arra hogy száz ezreket költsek pálinkafőzőre, ugy gondoltam ,hogy használtan veszek , de sehol sem találom,és ebben szeretném kérni a segitséget,hogy hol tudok keresni kb. 100.000-130.000 Ft-ig, válaszotokat elóre is nagyon szépen köszönöm
Iszapszentmotorosapáti-felsőn volt egy pálinka verseny, ahol 13-an indultak.
4db érmet osztottak ki.
Tisztelt versenyzők, és Józsi bácsi! Örülök, hogy kicsiny községünkben ennyien jelentkeztek a helyi pályinka verseny megméredtetésre.
Külön nagy öröm számomra, hogy megyén belül a 27 regisztrált otthonfőző majdnem fele kis falunkban él. Így elmondhatjuk, hogy pályinka nagyfalu lettünk.
Szigorú volt a szűri. Annyira szigorú volt, hogy arany érem nem is született.
Ezüst érmesünk lett: Alkesz Károly házi szilva pálinkájával. Majdnem arany lett, de a szigorú zsűri, itt a fémes törés miatt arany helyett csak ezüstig emelte fel a nedűt.
Bronz érmet kapott: Kupica Etelka néni törköly pálinkájával. Úgy volt, hogy borpárlattal indul, de két agglegény fia miatt úgy hozta az élet, hogy csak a törköly maradt, mert a bor hamarabb elfogyott, mint hogy megérkezzenek a párlatjegyek.
Réz érmet kapott: Cu-Curó Lajos körte pálinkájával. Éppen hogy csak lecsúszott a dobogóról. Jövőre ha nem hagyja benne a rézelejét, akkor akár ezüstre is esélyes lehet.
Végül, de nem utolsó sorban Acél érmet kapott:
Nikkel Béla bácsi, aki kicsiny falunk legtávolabbi lakosa. Vegyes pálinkával nevezett. Ő ott lakik, ahol még a madár sem jár, nem hogy még a vízvezeték. Ha jövőre nem a vasas fúrott kútból hígitaná a pálinkáját, akkor bronzérmet is odaítélhetik neki.
Kis falunk életképét színesíti és a verseny tisztaságára nem vethet fényt, hogy a szigorú zsűri kizárta Lakatos Raffaelt aki ablakmosó házi pálinka kategóriában akart indulni.
Az egyik fő szponzorunk, a Sufni tuning Kft viszont aktívan érdeklődik Raffael pálinkának nem mondható pálinkája után.
Jövőre hagyományteremtő jelleggel ismét meg szeretnénk rendezni ezen neves pálinka versenyünket. Ezért mindenkit nyomatékosan megkérek, hogy a gyümölcsöt nagy odafigyeléssel és gyors cefrézéssel irányított erjesztéssel készítsék, mert a régi technológiánál a gyümölcs egy része elvész és lekvár lesz belőle. Fokozottan figyeljünk oda!
" Up. Ha írták biztos volt benne, hisz mindig van! Csak a mennyiség dönti el mit hívunk annak. Mikor főzünk, nem jön egy "középpárlat vége" felirat, hanem egyre jobban felismerhető az UP-ra jellemző íz illat, s ha ezt felismertük akkor zavaró. "
Tehát semmi gond ha beírom az up-t,mert úgy is van benne mindig. :-)
Ja és ez is igazolja a kisüsti vs tornyos állításomat.
A mélyebb,karakteresebb ízvilágban mindig jobban megtalálni az "up-t"
jobban összemosódva válnak a frakciók.
Ugye minél magasabban van vezetve valami,annál Élesebben,határozottabban jön ez a határ.
Ezt lehet tornyossal határozottabban vágni,még ha a főzés nehezebb is vele.Persze mindennek van előnye,és hátránya.
Így van! Mindig határon lesz és az arany és bronz között is csak 3 pont a difi. Ez van el kell fogadni. Én a Chardonnay törkölyömet biztos aranyra véltem 17 pont lett. Egy Chardonnay sokaknál sose lehet 20 pont, nem hiszem hogy mindenki tudja mit keressen benn. Az átadáson volt egy borász fickó megmutattam neki. Vakon csak annyit tudott törköly. Épp csak beleszagolt és rávágta hogy Chardonnay. A sok illatos írsai, muskotály miatt sokan hiányolnak belőle valamit...persze nem biztos hogy tudják mit keressenek, hisz nincs kiugró illata íze. Én egyszer egy rizling törkölyre adtam 20 pontot. Rajtam kívül csak egy valaki értett egyett a többiek hiányoltak belőle valamit...
Szóval egy jellegtelenebb körte elvérezhet (van 1300 fajta kishazánkban) Mindegyiket senki nem ismerheti, a tüskéssel ugyan így voltam. Gyulán kizárták hibának vélték a jellegzetességeit. Itt hellyel közzel jól láttak rá, de még pihennie kellene.
Volt egy bácsi kövidinka törköllyel bronzot kapott. Felállva tapsoltam meg, a többiek azt hitték ismerem! Én a Kövidinkát tapsoltam, mert nagyjából biztosra vehettem volna, hogy az öreg meg rajtam kívül nem sokan ismerték a fajtát, max csak hallomásból.
Ha jól értem a versenyekkel van gondod ,ami persze érthető és nem is lesz ez rendben ,hisz az ember ezt a feladatot ,nem képes hibátlanul elvégezni !Az volna a megoldás ,ha ezt egy labor végezné ,de ez még nem elérhető. Csak gondoljunk bele ,érzékszervi vizsgálat ,mindenkinek más ízlik, mások az ízhez kapcsolt pozítív emlékképek,vagy negatív képek,amitől finom,nem finom! Nem lehet elvárni,mindenkinél máshol vannak ezek a határok! Csak egy egyszerű horgászversenyt nem tudunk úgy megrendezni ,hogy valakiknek ,ne legyen baja vele, valaki mindig nyafog és valaki csal, mert nyerni akar bármi áron! És ez így történik két embet versenyétől az olimpiáig ! Így van ez rendben! A csalók,hazugok, csak magukat verik át nem engem ,mert csak ők tudják mi a való! Én odaadom a mintát és bízok a bírákban és elfogadom a minősítést ,tudva a hibahatárokat. Kívánom,hogy tedd ezt Te is! A másik, hogy én nagyon örülök ,hogy "nyafogtok" ,mert többet tudunk meg a a versenyekről és a bírálásról!