Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134427
Előzmény: donpálika (134422)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134426

Nem tudom, mekkorában gondolkodsz, de én inkább a készítést javaslom, mint a használt vásárlást.

Előzmény: donpálika (134422)
gabor0036 Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134425

Ez egy finom vélemény volt részemről az elmúlt hetek írásaira. ;)

Előzmény: mili70 (134421)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.01.28 -1 1 134424

Kedves Mínusz Alteregó(k)!

 

Elég lesz ha egy élő embertől 1 azaz egy darab értékelés érkezik egy hozzászóláshoz. Mi elsőre is megértjük, nem úgy min Te (vagy Tik)! Jó lenne ha ilyen óvodás dolgokkal nem fárasztanád (fárasztanátok) az itt lévő kedves fórumozókat.

 

Mivel ti(k) ketten vagytok ezért még egyszer:

 

Kedves Mínusz Alteregó(k)!

 

Elég lesz ha egy élő embertől 1 azaz egy darab értékelés érkezik egy hozzászóláshoz. Mi elsőre is megértjük, nem úgy min Te (vagy Tik)! Jó lenne ha ilyen óvodás dolgokkal nem fárasztanád (fárasztanátok) az itt lévő kedves fórumozókat.

 

 

Green Corner Creative Commons License 2017.01.28 0 2 134423

Megtudom szerezni az  "Barátok közt" összest  DVD-n.Elküldöm és majd beszámolsz róla.:)

Előzmény: mili70 (134421)
donpálika Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134422

Jó estét kivánok mindenkinek, szeretném kérni a segitségeteket, mivel én Kárpátalján lakom és nem áll lehetőségem arra hogy száz ezreket költsek pálinkafőzőre, ugy gondoltam ,hogy használtan veszek , de sehol sem találom,és ebben szeretném kérni a segitséget,hogy hol tudok keresni kb. 100.000-130.000 Ft-ig, válaszotokat elóre is nagyon szépen köszönöm 

mili70 Creative Commons License 2017.01.28 -1 4 134421

A barátok közt 98 óta megy, és még egy részt sem láttam. Mégsem érzem úgy, hogy valamiből kimaradtam volna.

A pálinkafőzős fórum 2001-ben indult. 2 éve majd beledöglöttem mire az összes posztot elolvastam, és örülök, hogy megtettem. :)

 

Előzmény: gabor0036 (134419)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.28 -4 3 134420

Legalább mindig naprakész tudsz így lenni! :)))

Előzmény: gabor0036 (134419)
gabor0036 Creative Commons License 2017.01.28 -4 10 134419

Lassan olyan a fórum mint a barátok közt. Ha kihagyok egy évet akkor ott járok ahol volt. :D

Bárk_i Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134418

Azt nem lehet tudni,zsigerből jön-e nálad,de mindent elmondtál amit lehetett .Ment a +.:-)

Előzmény: Pálinkás Alex (134411)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134417

Fáziskésések miatt még egyszer leírtam. :-)

Előzmény: snapszmester (134413)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 0 2 134416

Na még egyszer.

  

Ezzel azt akartam érzékeltetni,hogy ők,és meghívott bírái is vannak olyan jók,mint az Ongai versenyen szereplők.

 Ugyanis azzal nem értek egyet,hogy a Gyulai mellett csak az Ongai színvonal ami elismert a többi nem.

    Persze nincsen tökéletes semmiben,ami maradéktalanul mindenkinek megfelel,ők sem tökéletesek,nem is állítom.

Viszont azt igen nem alábbvaló az ő általuk szervezett versen az Ongainál. :-)

  

Előzmény: snapszmester (134412)
snapszmester Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134415

Teljesen életszerű. 

Februárban megyek mustrára. Hárman bírálunk, tavaly 5 minta volt. Egy volt bérfőzőtt, az aranyat kapott.

Majd beszámolok. :-)

Előzmény: Pálinkás Alex (134411)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.28 -3 2 134414

Szó nincs "nyafogásról",  már csak azért sem, mert nem vagyok érintett. :))

Megértésre való törekvés ez inkább. 

 

Előzmény: körte51 (134399)
snapszmester Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134413

Na, ezt a hozzászólást személyes okokból több +jellel is megjelölném.:-)

Előzmény: foxrudi (134410)
snapszmester Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134412

Bocs! 

?

Előzmény: foxrudi (134409)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.01.28 -1 6 134411

Kis verseny, vs nagy verseny.


Iszapszentmotorosapáti-felsőn volt egy pálinka verseny, ahol 13-an indultak.

 

4db érmet osztottak ki.

 

Tisztelt versenyzők, és Józsi bácsi!
Örülök, hogy kicsiny községünkben ennyien jelentkeztek a helyi pályinka verseny megméredtetésre.

 

Külön nagy öröm számomra, hogy megyén belül a 27 regisztrált otthonfőző majdnem fele kis falunkban él. Így elmondhatjuk, hogy pályinka nagyfalu lettünk.

 

Szigorú volt a szűri. Annyira szigorú volt, hogy arany érem nem is született.

 

Ezüst érmesünk lett:
Alkesz Károly házi szilva pálinkájával. Majdnem arany lett, de a szigorú zsűri, itt a fémes törés miatt arany helyett csak ezüstig emelte fel a nedűt.

 

Bronz érmet kapott:
Kupica Etelka néni törköly pálinkájával. Úgy volt, hogy borpárlattal indul, de két agglegény fia miatt úgy hozta az élet, hogy csak a törköly maradt, mert a bor hamarabb elfogyott, mint hogy megérkezzenek a párlatjegyek.

 

Réz érmet kapott:
Cu-Curó Lajos körte pálinkájával. Éppen hogy csak lecsúszott a dobogóról. Jövőre ha nem hagyja benne a rézelejét, akkor akár ezüstre is esélyes lehet.

 

Végül, de nem utolsó sorban
Acél érmet kapott:

Nikkel Béla bácsi, aki kicsiny falunk legtávolabbi lakosa. Vegyes pálinkával nevezett. Ő ott lakik, ahol még a madár sem jár, nem hogy még a vízvezeték. Ha jövőre nem a vasas fúrott kútból hígitaná a pálinkáját, akkor bronzérmet is odaítélhetik neki.


Kis falunk életképét színesíti és a verseny tisztaságára nem vethet fényt, hogy a szigorú zsűri kizárta
Lakatos Raffaelt aki ablakmosó házi pálinka kategóriában akart indulni.

Az egyik fő szponzorunk, a Sufni tuning Kft viszont aktívan érdeklődik Raffael pálinkának nem mondható pálinkája után.


Jövőre hagyományteremtő jelleggel ismét meg szeretnénk rendezni ezen neves pálinka versenyünket.
Ezért mindenkit nyomatékosan megkérek, hogy a gyümölcsöt nagy odafigyeléssel és gyors cefrézéssel irányított erjesztéssel készítsék, mert a régi technológiánál a gyümölcs egy része elvész és lekvár lesz belőle. Fokozottan figyeljünk oda!

Köszönöm.

foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 0 3 134410

Ezzel azt akartam érzékeltetni,hogy ők,és meghívott bírái is vannak olyan jók,mint az Ongai versenyen szereplők.

 Ugyanis azzal nem értek egyet,hogy a Gyulai mellett csak az Ongai színvonal ami elismert a többi nem.

Előzmény: snapszmester (134407)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134409

Most kérdezed,vagy állítod?

Előzmény: snapszmester (134407)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134408

Vajon ebben a tényben mi a negatívum??????????

  Érdekes hozzáállás.Biztosan személyem iránt!De hát ez van....!

Előzmény: foxrudi (134405)
snapszmester Creative Commons License 2017.01.28 -1 0 134407

 Panyikné, Béli Géza ,Mihályi László

Miért, róluk nem írt még senki negatívot.

Előzmény: foxrudi (134392)
Green Corner Creative Commons License 2017.01.28 0 3 134406

Tudtam-tudtam,csak azt nem tudtam, hogy ezt így kell mondani!:)))

Előzmény: foxrudi (134405)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 -1 2 134405

A normál kisüsti finomításkor 70-76 térfogatszázalék között jön erősítés nélkül.Pistoriussal 80-86 nál.

 A tornyos 88-96 között,ott már 65-75 között váltanak up-re.

 Nem hiszem hogy nem tudod. :-)

Előzmény: Green Corner (134403)
mili70 Creative Commons License 2017.01.28 0 2 134404

Mé' van olyan, aki nem ismeri a kövidinkát? :)

Előzmény: bujukcekmece (134401)
Green Corner Creative Commons License 2017.01.28 0 2 134403

Mit jelent az, hogy magasabban vezetni?Gyümölcs, cefre, főző függő? Csak a finomításnál?

Előzmény: foxrudi (134402)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 0 1 134402

" Up. Ha írták biztos volt benne, hisz mindig van! Csak a mennyiség dönti el mit hívunk annak. Mikor főzünk, nem jön egy "középpárlat vége" felirat, hanem egyre jobban felismerhető az UP-ra jellemző íz illat, s ha ezt felismertük akkor zavaró. "

 Tehát semmi gond ha beírom az up-t,mert úgy is van benne mindig. :-)

  Ja és ez is igazolja a kisüsti vs tornyos állításomat.

 A mélyebb,karakteresebb ízvilágban mindig jobban megtalálni az "up-t"

 jobban összemosódva válnak a frakciók.

  Ugye minél magasabban van vezetve valami,annál Élesebben,határozottabban jön ez a határ.

 Ezt lehet tornyossal határozottabban  vágni,még ha a főzés nehezebb is vele.Persze mindennek van előnye,és hátránya.

 

Előzmény: bujukcekmece (134395)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.28 -2 2 134401

Így van! Mindig határon lesz és az arany és bronz között is csak 3 pont a difi. Ez van el kell fogadni. Én a Chardonnay törkölyömet biztos aranyra véltem 17 pont lett. Egy Chardonnay sokaknál sose lehet 20 pont, nem hiszem hogy mindenki tudja mit keressen benn. Az átadáson volt egy borász fickó megmutattam neki. Vakon csak annyit tudott törköly. Épp csak beleszagolt és rávágta hogy Chardonnay. A sok illatos írsai, muskotály miatt sokan hiányolnak belőle valamit...persze nem biztos hogy tudják mit keressenek, hisz nincs kiugró illata íze. Én egyszer egy rizling törkölyre adtam 20 pontot. Rajtam kívül csak egy valaki értett egyett a többiek hiányoltak belőle valamit...

Szóval egy jellegtelenebb körte elvérezhet (van 1300 fajta kishazánkban) Mindegyiket senki nem ismerheti, a tüskéssel ugyan így voltam. Gyulán kizárták hibának vélték a jellegzetességeit. Itt hellyel közzel jól láttak rá, de még pihennie kellene.

Volt egy bácsi kövidinka törköllyel bronzot kapott. Felállva tapsoltam meg, a többiek azt hitték ismerem! Én a Kövidinkát tapsoltam, mert nagyjából biztosra vehettem volna, hogy az öreg meg rajtam kívül nem sokan ismerték a fajtát, max csak hallomásból.

Előzmény: foxrudi (134400)
foxrudi Creative Commons License 2017.01.28 -1 2 134400

  " Ahogy látom a te esetetben ez egy bronzérmes tétel, éppen hogy! Tehát eléggé a határon van a 14 ponttal. "

Jaj! Határon van.15-.nél is ,épp honnan közelítjük a mondókánkat.Akkor meg azt mondjuk,éppen hogy nem lett ezüst.

  Talán akkor lenne ennek a mondatnak jogosultsága,ha  14-16-ig lenne az érem határ.de mivel 14-15,így mindig valahogyan éppen hogy lesz.

 Ugye ez már a tálalás további része:Örülj neki megkaptad a kegyelem 2-est,vagy na ez már most így megfelelt.

  Az osztálytársak is másként látják a tanulót mind a két esetben.

 Ez  nekem olyan politikus feeling .Ki melyik oldalról tálalja föl! :-)

Előzmény: bujukcekmece (134395)
körte51 Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134399

Ha jól értem a versenyekkel  van gondod ,ami persze érthető és nem is lesz ez rendben ,hisz az ember ezt a feladatot ,nem képes hibátlanul elvégezni !Az volna a megoldás ,ha ezt egy labor végezné ,de ez még nem elérhető. Csak gondoljunk bele ,érzékszervi vizsgálat ,mindenkinek más ízlik, mások az ízhez kapcsolt pozítív emlékképek,vagy negatív képek,amitől finom,nem finom! Nem lehet elvárni,mindenkinél máshol vannak ezek a határok! Csak egy egyszerű horgászversenyt nem tudunk úgy megrendezni ,hogy valakiknek ,ne legyen baja vele, valaki mindig nyafog és valaki csal, mert nyerni akar bármi áron! És ez így történik két embet versenyétől az olimpiáig ! Így van ez rendben!  A csalók,hazugok, csak magukat verik át nem engem ,mert csak ők tudják mi a való! Én odaadom a mintát és bízok a bírákban és elfogadom a minősítést ,tudva a hibahatárokat. Kívánom,hogy tedd ezt Te is! A másik, hogy én nagyon örülök ,hogy "nyafogtok" ,mert többet tudunk meg a  a versenyekről és a bírálásról! 

Előzmény: Figyelget (134393)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.28 0 0 134398

Üdv az "Öregeknek"! :)

Sikeres, jó hangulatú hétvégét kívánok! 

Előzmény: sogi01 (134394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!