Keresés

Részletes keresés

atyoka Creative Commons License 2007.08.06 0 0 704

Kedves Emese! Elnézést, csak most pislogtam ide, ám közben megtaláltad a levelem, látom. Köszönöm szépen a sok hasznos információt! Persze a topiklakóknak is!

 

 

Előzmény: Petrei Emese (701)
szofi76 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 703
Akkor én a másik táborhoz tartozom, 2x voltam Korzikán 1x Szardínián és nekem Korzika maradt a szívem csücske. Nem a strandjai miatt, hanem mert kevésbé érezni még a turizmus jelenlétét, számomra hangulatosabb, bájosabb, vadregényesebb...nem kell akkora távolságokat megtenni egy-egy gyönyörű látványért...stb Ettől függetlenül Szardínia is nagyon szép, a már sokat emlegetett San teodoro körüli öblök, Capo Testa, Castelsardo, Alghero városa, és mivel nem jártam még a déli részeken, egyszer biztos megnézzük azt is.
Előzmény: atyoka1 (694)
Veres Gabriella Creative Commons License 2007.08.06 0 0 702

Sziasztok,

 

Jövőre a férjemmel Szardíniára szeretnénk menni.

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni:

 

- saját vagy iroda szervezésével lenne célszerűbb utazni (anyagilag melyik lenne kedvezőbb),

- melyik időszakban érdemes menni (ne legyen forróság, hogy túrázni tudjunk, de azért hideg se legyen, hogy ha kedvünk tartja csobbanni is lehessen),

- saját szervezés eseténkocsival vagy repülővel érdemesebb e menni,

- a sziget mely részére menjünk, ha mindenféleképpen szeretnénk kipróbálni a kukacos sajtot (nagy gasztro turisták vagyunk),

- minimum hány napra érdemes menni,

- legfőbb látnivalók, nevezetességek?

 

Előre is köszi a véleményeket, tanácsokat, észrevételeket.

 

 

Petrei Emese Creative Commons License 2007.08.06 0 0 701
Meg tudnad ismetelni a nekem elkuldott levelet ? Mivel itt most van a foszezon ,es ilyenkor altalaban reggeltol-estig elfoglalt vagyok ,talan elkerulte a figyelmemet a leveled, vagy az is lehet, hogy ide sem ert...Altalaban gyorsan szoktam valaszolni, marmint a komolynak tuno lekeresekre .Ugyhogy ismeteld meg nyugodtan ,igerem, megvalaszolom. Udvozlettel : a kedves Emese, azaz Petrei Emese -Sardynia Travel, Cagliari
Előzmény: atyoka1 (694)
eszter111 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 700

Sziasztok!

 

Mi szeptember vége felé megyünk Costa Paradiso-ra. Járt ott már valaki? Van valami véleményetek róla? Szívesen vennék minden infót.

Köszi.

atyoka Creative Commons License 2007.08.06 0 0 699

Gyönyörűszép a víz... a lányod pláne:)

 

Hol készült a kép?

Előzmény: one321 (696)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 698
Az, hogy északon a kis motyótoknak se volt hely, ez enyhe túlzás. Lehet, hogy azon a strandon, ahol Ti voltatok ott úgy volt. Azt írtad, hogy Porto San Pauloban voltatok, az szerintem a keleti part.
Én csak az Algherói városi strandon láttam sok embert, de ez a városközpontban volt.
Melyik strandokon voltatok az északi parton??
Előzmény: anett37 (697)
anett37 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 697
Szerintem Villasimius a legjobb választás!!Északon vannak fizetős részek és ez nekem se tetszett/nem az összeg miatt,hanem a" vadregényes táj" már nem az ami, egy kapu láttán/.Ami még igazán vadregényes az nekünk a déli rész volt.Ott is előfordultak napernyős részek,de elvétve.Volt ahol csak mi 5-en voltunk,ellentétben északon még a kis motyónknak is alig volt hely.És ez előszezonban volt!Nem napi jegy van,órára számolnak.
Előzmény: atyoka1 (694)
one321 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 696

 

                             

 

  Nem a hölgy a fontos "a lányom ",a víz minősége meg az alatta lévő krétapor. :o))

 Szeretik az Olaszokat ?

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 695

Szerintem Szardínia tengerpartja tényleg szebb. Rengeteg a kisebb elhagyatott öböl, szebbek a tengerbe szakadt sziklák, mindenki talál olyan partot, ami neki tetszik. Ha Te a finom homokos strandokat szereted, az van bőven, akár sárga, szürke vagy hófehér homokkal és a finom hófehér homoknál is gyönyörű tiszta a víz. Igaz mi ilyen homokos partokon nem fürödtünk, de bármerre jártunk a szigeten, láttunk belőle bőven mindenfelé. Szerintem az észak-keleti és északi part a legszebb, de mondom, mi nem a hosszú homokos partokat keressük, hanem a kisebb homokos, aprókavicsos öblöket nagy sziklákkal. Bármerre mégy, találsz kedvedre valót.

 

 

 

A sziget belselye viszont Korzikán sokkal szebb, sokkal változatosabb, rengeteg a bővizű patak, amiben fürödni is lehet, szebbek a túrautak. Nincs akkora szárazság és nincs akkora hőség. Olyan helyet, mint pl. a Bavella hágó Korzikán, Szardínián nem lehet találni. Csak kiszáradt patakmedreket.

 

 

 

 

 

Előzmény: atyoka1 (694)
atyoka1 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 694

Sziasztok!

 

Aki járt már Korzikán és Szardínián is, azok légyszi adjanak egy kis helpet.

 

Nemrég jöttünk haza Korzikáról, eszméletlenül tetszett! Északon Calvi környékén és délen Porto-Vecchioban szálltunk meg.

 

Aztán olvasgattam a topikokat és sokaknak Szardínia jobban tetszett, mint Korzika, így felvetődött bennem a kérdés, hogy a következő utunk ide vezetne, esetleg kicsit ide- kicsit oda. Igyekeztem visszaolvasni és sok infót találtam. De azért maradt homályos folt, így azok után érdeklődnék.

 

Korzikán a Santa Giulia és a Palombaggia strandon pihiztünk, amik nagyon bejöttek. Voltunk a Lavezzi szigeteken, de ott olyan süppedős, aprókavicsos tengerpart volt, amin még a talpam is megfájdúlt.

 

A kérdés, hogy Szardínián merrefelé vannak olyan strandok, amik hasonlóan szépek és finom homokosak? Északi, meg a déli rész is szóbajöhet. Kocsival megyünk így nem gond kicsit arrébbmászkálni. Ami még lényeges, hogy nem szeretjük a napernyő-napágy-rengetegeket, szóval kiépítetlen strandokat keresünk. Elsőre Villasimiust néztem ki, de sokat nem tudok róla. Kedves Emesének írtam levelet, de lassan 2 hete semmi válasz.

 

Még valami, ami most az írás közben eszembe ötlött... Szardínia és Korzika között tudom, hogy át lehet kompolni, de ezek is nagy kompok, szal a kocsit is viszik? Voltam ugye Bonifacióban párszor, de elég kicsinek tűnt a kikötő, legalábbis az ilyen monstrum hajók számára. Bár lehet azok másik részén kötnek ki.

 

Jahh még valami, a topic első felében olvastam, hogy Szardínián a parkolók fizetősek... ez alapból nem jó hír, de az sem mindegy, hogy napijegyek vannak, vagy órára mérnek.

 

Köszi előre is!

 

 

szkati Creative Commons License 2007.08.03 0 0 693
Nálunk fordított a téma, mert én vezetek és szidtam a férjemet, hogy a világon a lersz@rabbul navigált. Egyébként inkább az zavart, hogy az utak minősége- legalábbis a mi térképünkön- nem volt jelezve. Így aztán vagy földútra, vagy jóminőségű országútra tértünk rá. Minden benne volt a pakliban.
Előzmény: Törölt nick (692)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.01 0 0 692
Végül is megtaláltunk mindent, amit akartunk, csak a táblák nem mindig a legrövidebb úton visznek, így időnként nem is tudom a térképen, hogy hol is járunk. Naponta 1 óra tévelygés mindig volt. Gondoltam, ha lenne navigációm, ezt megspórolnám és indokolatlanul nem szidnám szegény Feleséget se, hogy a világon a legsz@rabbul navigál. Mindegy, Szardínia ilyen tévelygős.
Előzmény: anett37 (690)
bornew Creative Commons License 2007.08.01 0 0 691
Na, ez ismerős:-))))). Volt, hogy nagyon elkavarodtunk és közben a benzinünk is majdnem kifogyott...elég izgalmas, így utólag. A mi GPS-ünk az értelmezhetetlen kereszteződésekben hallgatott:-).
Előzmény: anett37 (690)
anett37 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 690
Nagyon klassz a beszámolód,de hidd el Szardínián nem segít a navigáció sem!Szerintem 5 évente ha frissítenek.Mi juniusban voltunk 3 térkép+navigáció és mégsem találtunk semmit,vagy ha igen akkor csak véletlenül.Egy hét alatt nem jöttünk rá,hogy hol kéne letérnünk a szállásunkhoz az autópályáról.Szerintem katasztrófa a közlekedés!
tbiro Creative Commons License 2007.07.31 0 0 689

 

Köszi a színes beszámolót, én szeptemberben utazom gyerekkel, biztosan hasznosak lesznek a tanácsaid. Tímea

Előzmény: Törölt nick (679)
tbiro Creative Commons License 2007.07.31 0 0 688
Én a kislányommal megyek szeptember közepén az északi részre Olbiára. Repülővel Budapestről megyünk Rómába FCO, onnan vagy repülő vagy komp tovább. A Sky-al utazunk, ott volt a legolcsóbb a repülőjegy. Időben vedd meg a jegyed, mert később 2, 3 szoros ára is lehet. Augusztus közepén a Malév is olcsóbb volt, mint a Sky. Rómából a Meridiánaval lehet tovább menni Olbiára, naponta kb 4 út van. Ha repülővel méssz Rómáig, akkor érdemesebb tovább menni is azzal, mert a komphoz elég macerás eljutni. 
Előzmény: Bözsi73 (672)
denesneva Creative Commons License 2007.07.31 0 0 687
Bocs, ezt már egyszer leírtam :))
denesneva Creative Commons License 2007.07.31 0 0 686
Hát igen, Sanyiék nekünk is mesélték, hogy volt olyan hét, amikor nagy hullámok voltak, mi még röhögtünk rajta az elején. Aztán amikor eljött a mi kirándulásunk napja Korzikára, 80 km-es szél volt, 4-5 méteres hullámok, úgyhogy be volt tojva a társaság rendesen. Én úgy kapaszkodtam végig, hogy utána izomlázas lett a kezem és mereven bámultam a partot :). De volt akinek ez sem segített és találkozott róka komával. De így, hogy nem lettünk rosszul, egész jó élmény. Bár a férjem végig a korlátnál nézelődött, őt nem izgatta, hogy mindjárt felborulunk :)
Előzmény: sz.dori (684)
kissauto Creative Commons License 2007.07.30 0 0 685
Köszi a beszámolót. Nagyon jó és alapos használható infókkal.
Üdv. Csaba
Előzmény: Törölt nick (679)
sz.dori Creative Commons License 2007.07.30 0 0 684
A kompúttal nem volt semmi gond.Sanyi mesélte, hogy az előző csoportoknál mekkora hullámok voltak és hányt az egész hajó.Nálunk nyugalom volt.:)
sz.dori Creative Commons License 2007.07.30 0 0 683

A Dune Village szenzációs volt.Gyönyörű a szálloda és a kaják is jók voltak. Duna Bianca,Carrimbanca, Pomodoro,Nautilus. Ezekben voltunk. Reggelizni voltunk a Nautilusban is. Annyival jobb volt, hogy a natur croissant-on a Nautilusban volt porcukor, a Pomodoro-ban meg nem:))De ez csak az én hülyeségem volt:))

Ahhoz képest,hogy ez az első év és az Aeroviva egyetlen iroda, aki szervezett utat indít Szardíniára, ahhoz képest jó szervezés. Nekünk kicsit a Toszkána volt kavaros. 4 órára voltunk Rómától, ahol leszálltunk. Egyszerűbb lett volna, ha Rómába maradunk 3 napig, vagy Firenzébe szálltunk volna le.Kevesebb lett volna az utazás.De biztos megvolt ennek is az oka.Én megvoltam teljes mértékben elégedve. :))

szkati Creative Commons License 2007.07.29 0 0 682

Tudom, hogy sajnos még a magyarok között nem dúl az önnállóság, sem az, hogy beszéljenek nyelveket, de remélhetőleg az újabb generáció már nem ilyen lesz. Aki viszont beszél 1, vagy 1-2 nyelvet és nem félős, annak csak azt tudom javasolni, hogy saját maga szervezze meg a saját maga útját és akkor nem lesz rákényszerítve arra, hogy elviselje az egyébként sok esetben nem kellemes honfitársait.

Mi már évek óta saját magunk utazunk. Előbb óvatosan kezdtük, hogy csak repülőjegyet és apartmant foglaltunk utazási irodánál, aztán egyre bátrabbak lettünk és messzebbre merészkedtünk. Tavaly egy hónapot töltöttem azzal, hogy kiderítsem, hogy mi a legoptimálisabb lehetőség részünkre pl. Szardíniára lejutni. Rettenetesen élveztem, amikor megtaláltam a megoldást, amikor neten keresztül lefoglaltuk a repülőjegyeket és persze azt élveztem a legjobban, amikor minden ment, mint a karikacsapás. Szóval én csak javasolni tudok egy kis önnállóságot! Mi mindíg intünk egymásnak, ha valamelyikünk magyar hangot hall és aztán amíg el nem múlik a veszély, meg sem szólalunk.  Valahol szomorú!

Előzmény: sz.dori (678)
Petrei Emese Creative Commons License 2007.07.29 0 0 681

Szia !

 

Hat eleg meglepo, hogy ez a Badesi kornyeke ennyire draga, mert ha Porto Cervo vagy Porto Rotondo lenne, -ahova valoban a vilag leghiresebb es leggazdagabb emberei jarnak ,mint pl. Bill Gate, Silvester Stallone, a kordan kiraly, az angol herceg ,Putyin, Naomi Campbell ,Roberto Cavalli es meg sorolhatnam -, szoval ott valoban magas arak vannak ,mert a hely exkluzivitasat fizettetik meg . De hat ez a Badesi azert nem szamit itt Szardinian annyira kiemelkedo helynek ,hogy indoloktak lennenek ezek a horrorisztikus arak. Annyi a plane benne, hogy jo kiindulopont lehet a sziget eszaki reszen a kirandulasokhoz.

Jokat nevetek itt magamban azon, amit a tisztelt magyar honfitarsaink viselkedeserol irsz, szinte magam elott latom es hallom a vicsorgast. Es ami a szomoru, hogy mikor nekem voltak ehhez hasonlo elmenyeim csoportokkal, azok is doktor doktorovicsok meg Magyarorszag egyik legelitebb megyejenek varosvezetoi,bennfektesei voltak ,de fontosabb volt nehanyuk reszere a piacozas ,mint a vilag ritka termeszeti kincseinek latvanya.

Viszont a fiatal ertelmisegieket ( pl. informatikusok, mernokok stb ) imadom, nagyszeru vendegek ,nincsenek elszallva maguktol, pedig nyelveket beszelnek, utaznak ,nem keresnek rosszul ,es megis udvariasak ,pozitivak, szeretetre meltoak.

Az ilyen embereknek valo igazan Szardinia !!!

Előzmény: sz.dori (678)
denesneva Creative Commons License 2007.07.28 0 0 680
Szia!

Na, akkor a ti csoportotok még olyanabb volt mint a miénk. Csak nálunk szervezkedés nem volt. De az jó, hogy ti is ennek ellenére jól éreztétek magatokat.
Dune village? Eszméletlen, igaz? Voltatok az esti előadásokon? És a grill étterem, meg a tengerparti? Kipróbáltátok őket? Teljesen a hatása alatt vagyunk még mindig. Korzikára a kompozás milyen volt? Nekünk pont akkor volt óriási szél és 4-5 méteres hullámzásban mentünk, mindenki nagyon félt, többen rosszul lettek a hajón, de szerencsére a mi csoportunkat elkerülte róka koma. :)
Előzmény: sz.dori (678)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.28 0 0 679

 

IDE  írtam egy beszámolót Szardíniai nyaralásunkról. Hátha tudok valakinek segíteni vele. Üdv.
sz.dori Creative Commons License 2007.07.28 0 0 678

Sziasztok!

Én is most értem haza Szardíniáról.Szintén északi rész(Badesi), Aerovivas út volt.

Én összeségében annyit modtam mindenkinek, hogy valami szenzációs volt! A dune village gyönyörű volt, a kaja szintén, nem beszélve a tengerpartról, ahol utolsó nap 2 méteres hullámok voltak!!:)))

Voltunk a Korzika kiránduláson és a Costa Smeraldan.A kisvonat ajánlom ott mindenkinek, mert rengeteg híresség villáját lehet megnézni és olyan szuper jó kis öblök vannak Porto Cervo környékén.

A kiszolgálás és a szállodában dolgozok hozzáállása és kedvessége is határtalan volt.

Én a szervezéssel abszolút meg voltam elégedve.

Bár az igaz, hogy a magyar csoportok elégedetlensége felháborító volt. Számomra Szardínia sötét folt volt, nem igazán tudtam a szigetről semmit. És ez a magyar emberek nagy részével így van. Bár én azt tapasztaltam, hogy az árak a csillagos égen vannak.Írtózatos drágaság van mind Olaszországban, mind a szigeten. Aláírom,hogy 4*-os szállodában voltunk, de azért 7,2 eurot elkérni egy Bacardi Breezerért, ami Badesibe a boltban 1,15 euro azért na!A parton volt egy bár, ahol 1 kávé, 1 nestea, 1 liter ásványvíz 8 euro volt, az is na! A boltba 1 üveg ballantines volt 12 euro.Nem a szegényebb embereknek való a sziget, az biztos. Nem tudom, hogy délen mi a helyzet,de északon nagyon drágaság van.

Visszatérve a magyar emberre. A mi csoportunk, illetve az előző csoportok is tehetősebb emberekből állnak. Államtitkárok,vállalkozók, orvosok, ügyvédek. Pornép nem igazán volt ( vagyis polgári foglalkozású ember). De elégedetlenkedni és reklamálni, azt tudtak! Szardínián ahogy leszálltunk a busszal a kompról, a buszunk lerobbant. 2 órát vártunk a pótbuszra, aki elvitt a szállásra. felháborító, amiket mondtak az emberek! Hogy ez a sofőr hibája, meg különben is ez hogy fordulhat elő! Az hogy lerobbant a busz, nem a sofőr hibája és nem is az irodáé, hanem azért a szar Isuzu gyárért, akik olcsón összetákoltatják a buszt törökben. És erre a magyar utas azzal fordul az idegenvezetőshöz, hogy mivel később értünk oda a szállásra és elvesztett fél délutánt az életéből, ezért ő kapja ingyen a Korzika programot.  A válasz erre, egyértelmű nem volt. Mit várt. De enneél már csak az volt jobb, amikor a csoport egyik része össze akart fogni, hogy ezért a késés miatt az Aeroviva kárpotólja őket egy városlátogatással. Ez volt a felháborító! Gusztustalan, amit az a rengeteg ember, akik tele vannak lóvéval, mit meg nem negedtek maguknak.Szegény idegenvezetőt bántották, aki nem volt 100 százalékos a szigettel kapcsolatban. Ez az első év szeritem, hogy Szardíniára magyar szervezett csoport megy. Szívesen kiraktam volna egy pénzes embert monjuk capri vagy elba szigetére, ahol nagyon még magyar ember sem járt, és csinálja meg 100%-osan.

Szóval az embereket leszámítva szuper volt.

 

 

patrizia Creative Commons License 2007.07.27 0 0 677

Köszönöma véleményeteket a web oldalról. Várom szivesen további hozzászólásokat. Folyamatosan frissitem még nincs is egészen kész. Ez csak egy kis izelitő a szigetről, magyar nyelven. Ha van kérdésetek irjatok nyugodtan, én az északi részen tartózkodom.

 

Aki az utazásra kivancsi az minden létező közlekedést megtalál az oldalon( légitársasag és hajók). www.alghero.dikhazi.com.

 

 

Petrei Emese Creative Commons License 2007.07.27 0 0 676

Jo volt olvasni velemenyeteket ,hozzaszolasaitokat ,fontos ,hogy az ember az ittjart vendegek szemszogebol is lathassa a helyzetet. Sokan mondtak mostanaban ugyanezt, amit Te is, azaz hogy nem talaljak Szardiniat dragabbnak Horvatorszagtol, sot ,az elelmiszerek ott meg dragabbak, mint itt. A szallasok pedig olyasmibe kerulnek ,mint ott. Ezt foleg a Costa Rei apartmanok  araval kapcsolatban  allapitottak meg tobben is .Amit meg kiemelnek a turistak, hogy itt soha nem volt az az erzesuk, hogy a helybeli lakosok azert kedvesek es baratsagosak, mert a penzuket akarjak levenni ,mig Horvatorszagban ez meglehetosen erzekelheto. A szard emberek alapvetoen kedvesek ,segitokeszek es baratsagosak , teljesen romlatlanok meg egyelore ,a haszonleses meg nem tette oket haszonleso spekulans csalokka .Persze en az egyszeru halandokrol beszelek ,akikkel egy turista is talalkozhat az utcan .Egyszer valaki irta itt a forumon, hogy a szigetet felvasaroljak az orosz maffiozok es a korrupcio nagy mereteket olt ,en errol azt tudom mondani, hogy a szardok nem akarjak kiarusitani a szigetuket annak ellenere, hogy valoban megjelentek a dusgazdak orosz olajmagnasok ,de nem adjak el nekik tomegeben  az ingatlanokat .

Előzmény: bornew (675)
bornew Creative Commons License 2007.07.26 0 0 675

Én annak örülök, hogy Szardínia még kevésbé felkapott (legalábbis itthon), hiszen ez kifejezetten jót tesz neki! Szerintem egyre többen kerülik a konzum-turizmust, ők meg fogják találni Szardíniát.

Valószínűleg sokan vannak, akik egy-egy akciós utat kihasználva utaznak a szigetre, ők valószínűleg Jesolo-stílusú nyaralásra vágynak, aztán persze meglepődnek, amikor sehol a dizsi és a butiksor.

Emese, én nagy népszerűséget kívánok az útjaitoknak az igényesebb közönség körében, akik hajlandóak akár többet is költeni azért, hogy Szardínia szépségeit lássák, mert azt szeretik, oda vágynak, nem azért mert a szomszéd azt mondta, hogy "tök jó"!

Azért kedvesebbek, akik külön utaznak, mert ők tudatosan kerülik a szervezett utakat, valószínűleg azért mert tudják, hogy az számukra nem megfelelő társaságot jelent. Persze általánosítani nem illik, de én minden esetre így vagyok vele. Számomra ez megéri a pluszkiadást. (Bár, sokszor olcsóbb, ha magadnak szervezed az utazásod, itt most a nagy irodák akcióra céloztam.)

A szállásról: mi 3 csillagos szállodában voltunk annyiért, amennyit egy hazai azonos  kategóriájú wellness-szálloda kér, nagyon szép, nagyon kellemes, barátságos hotel volt.

Én nem találtam Szardíniát drágának. Horvátország kb. ugyanez, ha ugyan nem drágább.

A képek gyönyörűek, nem lehet betelni velük!!!

Imádom ezt a szigetet:-)))))!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!