Keresés

Részletes keresés

heremooka Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1942

Csak nehogy legyen más bajod is... Mivel színes, ezért gondoltam. Egy krónikus gyulladás -amivel alapból számolhatsz- csodákra képes. A többi színlehetőséget pedig jobb, ha nem részletezem. De mivel látta orvos, talán azok nem állnak fenn.

 

Nem vagyok orvos, de szerintem nem sok az esély, hogy egy leszakadt porc felszívódjon. Vándorolni persze tud, hallottam ilyenről. De a tiédtől ne várd ezt. Nagy darab lehet. A vándorláshoz pedig az lenne a minimum, hogy mozgasd... Az sem biztos, hogy leszakadt, csak beszakadt.

Előzmény: _chillout_ (1941)
_chillout_ Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1941

Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok. Az a baj, hogy a térd egy nagyon kényes dolog és nekem mindig is gondom volt az enyémmel (más jellegű). Sokszor akarták műteni, a protézis is felmerült már húsz éve (pedig még 40 sem vagyok), mégis megúsztam. Ha azt mondják, hogy ki kell venni az egyik vesémet, simán belemegyek, de a térdemmel más a helyzet. És mivel külföldön élek, az fog műteni, akihez kerülök, nem az, akit ajánlanak, akit én választok. A háziorvosom egyébként ortopéd sebész is, ő azt magyarázta, hogy a leszakadt meniscus a hónapok folyamán szépen felszívódik az ízületben, elsősorban ezért is szeretnék inkább várni, ezek szerint ahány orvos, annyifélét mond? Vagy az egyes országok protokolljai különböznek?

Az biztos, hogy most nagyon fáj és nagyon színes :-)

Előzmény: L0riana (1939)
heremooka Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1940

Én unom a műtéteket, három térdműtétem volt már, kettő keresztszalag (mindkettő olyan porcsérüléssel járt együtt, mint amiben most neked is részed van), ezen kívül volt egy olyan is, mint aminek most nézel elé.

 

Nem tudom, szereted-e a húst, vagy vega vagy. Ha netán láttál már bontott állatot és annak ízületeit, akkor nem kell magyaráznom, hogy azok felülete milyen sima. Ha nem, akkor keress rá youtube-on. Bármi felsérti ezt a felületet, az nagyon fáj. Ha maga a felület szakad be, netán darabokra, mint most nálad, az még sokkal jobban fáj + SEHOGY nem tudod mozdítani a térded, vagy ha kisebb a szakadás, akkor időnként "akad csak be". Nálad elég súlyos lehet a helyzet, ha nem tudod mozdítani a térded.

 

Mindez az állapot addig tart, amíg az a fizikai akadály el nem hárul. Magától NEM FOG meggyógyulni! A szakadt szalag felszívódik, de a viszonylag merev porc nem, ráadásul olyan helyen van, ahol nagyon zavar: konkrétan az ízület közepén.

 

Nincs más lehetőséged, mint a műtét. Bele kell törődj. Ha nem, akkor majd holnap elfogadod. Ha akkor sem, akkor majd holnapután. És így tovább, míg meg nem unod az állapotot. 

 

(((OFF: a szomszédom hetvenhat éves, most már öt éve járkál egy zacsival a lába közt, mert bár lehetne, nem műtteti meg a prosztatáját. Nem tudom, hogy jó-e a hasonlat, igaz ő tud így járni, csak kicsit zavaró a zacsi a lába közt, amiben a katéter végződik)))

 

C'est la vie!

 

Fel a fejjel! 

Előzmény: _chillout_ (1937)
L0riana Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1939

Röviden: sehogy. Nikkenek igaza van. A meniscusszakadás nem forr össze, hanem irritálni fogja a porcot, ami idő előtti súlyos kopáshoz vezet. Addig csináltasd meg, amíg még van porcod, mert utána csak a protézis jöhet majd szóba. Egy artroszkópiás meniscusműtétet 1 napos sebészetben is el tudnak végezni (reggel be, este ki), de még a konzervatív helyeken sem tartanak kórházban 2 éjszakánál tovább. (Mondjuk persze ha nagyon nagy a szakadás, akkor elképzelhető.) Egy ilyen műtét után max. 2-3 hét a pihenőidő, orvostól és munkakörtől függ. A gyógyulás alatt nem azt értik, hogy addig nem fogsz tudni járni, csak annyi idő alatt regenerálódik a szövet - ez az idő műtét nélkül még hosszabb, vagy lehetetlen. Én a helyedben keresnék egy jó térdsebészt (korábban írtunk már ajánlatokat, én Tállayt ajánlon az OSEI-ben, van magánredelése, így lerövidíthető a várólista, és ő műt egynaposban is).

Előzmény: _chillout_ (1937)
Nikke Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1938

Az elszakadt meniscus egész biztos, hogy nem gyógyul meg. A műtétet csak addig húzhatod, amíg a fájdalomküszöböd bíjra.

 

Előzmény: _chillout_ (1937)
_chillout_ Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1937

Sziasztok!

Múlt pénteken volt egy biciklis balesetem, amiben - többek között - a térdem is megsérült. Az MR azt írja: komplex, felületig hatoló meniscus-szakadás (mediális meniscus, hátsó szarv) és jelentős bevérzés. Azonnal műteni akartak, de én nagyon szeretném elkerülni. Azt mondják az orvosok, hogy hosszú, 6-12 hónapos gyógyulásra számítsak, de támogatnak, tehát nem akartak rábeszélni semmire. A lábamat sem behajlítani, sem kiegyenesíteni nem tudom, egy ilyen félig nyújtott állapotban van szinte folyamatosan, és persze csak mankóval tudok menni.

Van valakinek tapasztalata azzal, hogy hogyan gyógyul egy ilyen sérülés műtét nélkül? Tényleg _bármi_áron_ szeretném elkerülni még az arthroszkópiát is.

Köszi szépen előre is!

L0riana Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1936

A porcleválás sem látszik a röntgenen, már ha a meniscusra célzol... Azért én a két orvos véleményét átlagolnám, és annak hinnék a helyedben... Amúgy még mindig ott van, hogy kérhetsz hozzá magánrendelésre időpontot (pasamed), nem egy ház ára, mérlegelés kérdése, megér-e ennyit, tudsz-e várni 1 hónapot.

Előzmény: pom-pom77 (1934)
gombóc63 Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1935

Nekem a porclágyulást még az MR se igazolta.

Előzmény: Nikke (1932)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1934

gurabli szavait igyad.Teljesen egyetértek vele.Dokit kell váltani és abban is egyetértek vele,hogy csak a fájdalomküszöbig hajlítsd a térded.Az Mr vizsgálat sem tuti.Csak "kulcslukos" vizsgálat a tuti.Érdemes elolvasnod a bejegyzéseim. Egy pár hete  párszor  elkezdett nyilallni a térdem.Nem vettem komolyan,mert futás és tenisz közben sem nyilallt. Most már felerősödött és futni már nem tudok. Megijedtem,hogy porcleválás lehet.A kezelőorvosom csak augusztus elején tud fogadni.Nem győztem kivárni elmentem abba a kórházba ahol műtött   a dokim  de egy másik orvoshoz.Nála nincs előjegyzés (gondolom mert nincs annyi betege) Megvizsgált.tekergette ,csavarta nyomkodta,szkanderoztunk.Semmi fájdalmat sem éreztem. Átküldött  röntgenre ( halottnak a csók).Azt mondta utána "sajnos lejárt a zöldkártyánk" ő 58 éves.A diagnózis: a porcom nyilall a kopás miatt.Javasolta az injekciókúrát.Traumás elváltozás nincs.Tavaly januárban ebben a lábamban volt porcleválás.Az operáló  doki azt mondta "ilyet még nem láttam,olyan a porcfelszíne mint a baba popsija"vagyis nagyon egészséges.Annak ellenére,hogy 20 évig nem volt keresztszalagom.Most akkor kinek higgyek? Aki látta a meniscust és megműtött  vagy annak aki tegnap   a sima röntgen alapján megmondta a "frankót"?Mindezt azért is  írom, ilyesztően nagy a tudáskülönbség   doki és doki között.Szerintem valamilyen gyulladásom van. Szerintem a sok futás és tenisztől .Arra viszont jó volt,hogy megnyugtatott,nincs porcleválás. Megyek majd a dokimhoz augusztusban.

Berguson Creative Commons License 2014.07.11 0 0 1933

Szia Arzeen!

 

Köszönöm a tanácsaidat,megfogadom. Lehet hogy én tudtam rosszul,de anno még gyerekként mikor fára másztam és sikeresen térdreesve érkeztem a földre,utána mintha anyum ecetes borogatást tett volna rá nekem. Jó mondjuk az lehet egy másfajta "duzzadás" volt,de az akkor segített. Megpróbálom jegelni kicsit,hátha segít,de azért ártani nem szeretnék neki.

 

Tudod az az igazság,hogy mikor fekszem,vagy csak állok,akkor szinte alig fáj. Csak amikor be kell hajlítani a lábam (lépcsőzés az emeletre) akkor fáj piszkosul.

Ha ülök,és úgy hajlítom be a lábam,akkor sem igazából fáj,csak kellemetlenül de tompán feszít.

Olyan érzés,mintha beütöttem volna és amiatt dagadt volna fel és azt érezném (és csak a bal térdem,a jobbal nincs semmi baj) pedig el nem estem,és be sem ütöttem sehova...

Előzmény: Arzeen03 (1931)
Nikke Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1932

Én is csak ultrahangon voltam, igaz saját elhatározásból, mindjárt azzal mentem már az első szakorvosi vizsgálatra, hogy időt spóroljak. Centire azt volt a vélemény, amit később a "kukucs" igazolt. (Meniscusszakadás és porclágyulás.)

Valójában tényleg egyik képalkotó sem az igazi, ahogy több helyen is olvastam, de egy igazán jó diagnoszta azért sokat ér.

Ott voltam, ahová Anikó0403 készül. Szóval azért nem lehetetlen, bár tényleg az MR-t jobban szeretik.

 

Előzmény: gurabli (1924)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1931

hello Berg

 

javaslom neked, hogy ha fáj, akkor jegeld a térded, van jégzselé, azt beteszed a mélyhűtőbe, nekem a kollegám adta kölcsön, addig fagyasztott mirelite zöldséggel jegelgettem a térdem :)

fájdalom csillapitására is teljesen jó, majd meglátod, ha kipróbálod

 

a bedagadás meg talán keringési gond lehet esetleg, de a melegben bedagadhat a lábod kicsit

este kicsit polcold fel, úgy, hogy a szívednél magasabban legyen és akkor jobb lesz a keringése a lábnak, nekem ezek a javaslataim

 

egyszer mikor hidegben futottam, akkor izületgyulladást kaptam, napokig alig tudtam menni úgy fájtak a térdeim

legalábbis arra gondolok, az is nagyon durva volt, előtte nem is tudtam, hogy olyan is létezik, de nem hiszem, hogy neked is az lenne

 

szoval jegelés, felpolcolás, pihentetés pár napig, hétig, közben pedig ird meg, változott e valami :)

ja, meg nézhetnél magadnak valami gyulladás csökkentő és izomlazitó féle krémet a térdedet kenegetni vele, az is egész jó tud lenni

 

Előzmény: Berguson (1930)
Berguson Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1930

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek. 38éves vagyok,178magas,és jelenleg 140kiló,tudom hogy ez sok,már lement 15kiló,és még 2x ennyit szeretnék legalább leadni.

Mozgásban a munkában elég sokat megyek,illetve kerékpározom amennyit munkaidő után megtehetek,ez általában heti szinten 100-120km kb. 

Eddig mondhatni nem volt problémám a térdemmel és a lábaimmal,de mostanában azt vettem észre,hogy nagyon vizesednek a lábaim,szinte olyanok mint a szivacs.

Ilyent mikor anno 150kiló felett voltam,nem tapasztaltam. Ebből adódik a térdfájdalmam is,amit szinte úgy érzek,hogy szét akar robbanni! Ezt,ha simán csak megyek,annyira nem is érzem és nem is fáj annyira,de amint lépcsőznöm kell,már iszonyatos fájdalmaim vannak. S nem a térdkalácsom fáj,hanem a térdkalácsom felett.

Gyógyszert 1 félét szedek,amit a magas vérnyomásomra írtak fel anno,és ennek van egyfajta vízhajtó hatása is.

Mit javasoltok,illetve szerintetek mivel tudnám csillapítani a fájdalmamat? 

Köszönöm a megértéseteket és a segítségeteket!

 

Arzeen03 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1929

köszi Grubi, nagyon kedves vagy :)

 

a kezelőorvosomhoz visszajárok és ennyi, nem bizom benne, sőt.. lásd mint amit irtam, hogy már megfelelően járok,  közben meg egyáltalán nem,  ésaz előzményekről még nem is mondtam semmit

 

az MR meglesz, ha esetleg megint műteni kell, akkor majd most ugyis körültekintőbb leszek, ki gondolta volna, hogy nem lesz rendben

 

van itt is jó orvos, csak aki a balesetin elátott először, az vitte tovább az egészet én meg rá hagyatkoztam, az információk meg utána jöttek, ki kicsoda valójában

 

csak áprilisban történt a baleset, az meg már régen volt, én meg már gondolatban júniusban, vagy max július elején vissza akartam menni dolgozni és sehol sem vagyok, munkahelyemen rendesek, meg türelmesek egyenlőre, bár tudom, hogy nehézséget okoz a kiesésem, oda meg tipp topp térd kell

 

a vizitornát viszont mindenkinek tudom ajánlani, már a vizben való torna maga is felüditő tud lenni, nagyon jó érzés

gurabli Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1928

Először is: nyugalom és türelem. Nagyon bosszantó és aggasztó tud lenni, tudom. De ha idegeskedsz, az nem old meg semmit. Tudom, könnyű ezt mondani, de valóban így van.

A kedd mindjárt itt van, akkor valamivel már többet lehet tudni, azért az MR pl. a meniscust legtöbb esetben szépen kimutatja.

 

Ha nem vagy elégedett az orvosoddal és egyszerűen nem oldódik meg, akkor érdemes egy másik orvost felkeresni. Azt senkinek sem ajánlom, hogy folyamatosan váltogassa az orvost, de egy másodvélemény még kevésbé komplikált esetben is teljesen normális dolog. Én pécsi, illetve mohácsi elsőrangú sebészt, térdspecialistát tudok ajánlani (NB1-es focistákat és kéziseket műt), de pl. pom pom itt a fórumon szintén tud segíteni egy kiváló pesti orvost találni. Szépen kérsz nála időpontot (akár magán úton is), és az MR-el és minden papíroddal felkeresed, elmondod, megbeszéled.

 

A gyakorlatokra nem tudok mit mondani. Ami fáj, azt nem szabad erőltetni. Az, hogy kicsit fák és kellemetlen, az rendben, de fájni nem szabad. És pl. fájdalomcsillapító szedése sem ajánlott komolyabb gyógytornánál. Ezt szintén az orvossal illetve egy jó gyógytornásszal tudod megbeszélni! Mivel nincs jó állapotban a lábad, valószínű, hogy nem ezen a pár napon múlik, ha kihagyod a gyógytornát. Mozgasd, am0g nem fáj, jegeld naponta 5x20 percre, ha fel van duzzadva és fáj. Szerintem ennél többet most nem nagyon tehetsz.

 

Kitartást!

Előzmény: Arzeen03 (1927)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1927

persze, majd megirom

 

csak baromira fogy a lelkierőm

 

gyógytorna után elmentem dokihoz, megvizsgálta, megcsavargatta a térdem, azt mondta, meniszkusz sérülésre utaló jel nincs, gyógytorna tovább

 

az a doki aki műtött kontrollon azt mondta, lehet besült a térdem, 3 hét múlva kontroll, addig próbáljam hajlitani

ja, kontroll.. doki diktálja a nővérnek, eszköz nélkül megfelelően tud járni

mondom nehogy ráirják doktor úr, mankó nélkül lépni sem tudok.. igen, de meg tudok állni a lábamon később nézem a papirt, ott van rajta, megfelelően járok eszköz nélkül. 

majd egyszer leirom, hogy mentek a dolgok kezdettől fogva, csak kicsit hosszú lenne.. 

 

szoval mivel fájt és be van dagadva, kértem beutalót reumatológiára, ott megnézte a reumatológus a  térdem és itt jön képbe a jövő heti MR

 

most azon morfondirozok, próbáljam e magam fájdalmas gyakorlattal kinozni, amire most akarom magam valahogy rávenni, vagy várjam meg az MR eredményt, nem tudom, egy hét mennyit számit, addig a lightos alapgyakorlatokat itthon tudnám csinálni

 

 

ennyi idő alatt már sokkal jobban kellene lennem, az tuti.. meg a megérzéseim is rosszak, rossz ez a bizonytalanság, most képzeljéltek el ha esetleg tényleg gond van és szeptemberig várni kell

 

 

 

 

 

gurabli Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1926

Nem tudom, hogy mi lehet nálad, de ahogy elnézem, az orvosod sem. Ha nem is történt meg a pótlás (így nem fúrtak, faragtak), akkor aránylag gyorsan rendbe kell, hogy rázódjon az a térd.

Az MR szerintem ennyi kellemetlenség után megér ennyit, sajnos ez van, ez a magyar eü. Nem tehetünk róla, nincs elég befizető, és a mr nagyon drága, nincs több készülék, stb... De ez most nem is lényeges, a lényeg, hogy a térdednél kiderüljön, hogy mi okozza mindezt!

 

Én levált meniscus darabra tippelek, amitől nem akadt be a térded, de folyton irritál és ettől gyulladt, fáj, és rögtön szűkül a mozgásterjedelem is. De ez csak tipp:) Majd megírod, hogy mit mutat az MR.

Előzmény: Arzeen03 (1925)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1925

kaptam beutalót MR vizsgálatra

szeptemberre lett volna időpont, ha kifizeted, akkor 10 napon belül megcsinálják

22.300 forint

kedden megyek, az orvos azt mindta, ezen mindent látni fog, ha valami nincs rendben, tehát ha elvileg érdemes, ha valaki nagyon úgy érzi, hogy nincs rendben valami

jövő héten ezzel kapcsolatban többet tudok mondani, ha valakit érdekel, hogyan zajlik, vagy milyen jelentőssége van

gurabli Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1924

Ahogy előttem is írták, kár az ultrahangért kiadott pénzért. Semmit nem fogsz megtudni a térdedről, max a baker-cisztát nézik vele, aminek amúgy sincs különösebb jelentősége, ha meg már akkora, hogy panaszt okoz, akkor tapintható és látható is. Engem MR helyett ultragangra küldtek, mert MR-re három hónapot kellett volna várnom, a dokim meg azt mondta, hogy nem érdemes fizetnem érte, nálam egyértelmű volt, hogy műteni kell. Az UH csak a baker-ciszta megnagyobbodását mutatta ki, a vizsgáló orvos is mondta, hogy nem nagyon lát semmit, csak azt, hogy fel van telve rendesen, amit ugye eddig is láttunk és tudtunk:)

 

Nem olyan vészes árban egy térd MR, ha lépni szeretnél, akkor szerintem ebbe az irányba. Azt azért nem árt tudni, hogy sajnos a térdet a képalkotó vizsgálatok nem igazán szeretik, a biztos módszer az, hogy belenéznek, sajnos:(

Előzmény: Anikó0403 (1920)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1923

sziasztok

sokat olvasgattam ezt a fórumot, most már odaáig jutottam, hogy tanácsot kérnék, hátha tud valaki segiteni, vagy valami

első keresztszalagom fele elszakadt, május 10.-én műtöttek, júniusban kezdtem a gyógytornát, és csak 90 fokban hajlik be a lábam, akkor is csak ha bemozgatom előtte, be van dagadva, fájdogál, szenvedek..

gyógytornát nyomtam, de elakadtam, mivel amit most kellene csinálni annyira fájt nekem, hogy nem tudtam csináln és jelenleg sem tudom, mégpedig mikor hanyatt fekve térdek behajlitva és a sérült láb emelgetése hajlitott térddel, ilyenkor olyan fájdalom hasit bele, hogy kész vagyok, már el sem merem kezdeni

 

most vizitornára járok, hétköznap minden nap, mellette otthon naponta egyszer vagy kétszer kb. 45-45 perc mozgatás, amiket tudok, azt csinálom

a kezelésem külön történet :)

szoval ez van, térdemben hasitó fájdalmak és nem hajlik tovább úgy néz ki, fél mankóval tudok menni..

normális ez hogy még mindig ennyire fáj? emelni csak nyujtott és feszitett lábbal tudom a lábam hanyatt fekve, abból naponta 50-60 dbot csinálok, de a végén már fáj a térdem 

ahol nagyon fáj, ott, ahol leszakadt a szalag, de ott néha olyan élesen, hogy utána alig merem mozgatni egy ideig

nem pótoltak semmit csak kivették a megmaradt szalagdarabokat

hát röviden ennyi :)

jó gyógyulást mindenkinek

 

Ibus85 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1922
A térdel nem érdemes,ultrahangra menni meg röngenre sem,semmit nem mutat ki,én is voltam,ott az eredmények azt mutatták hogy semmi gond,majd az MR mutatta ki hogy keresztszallag szakadásom van!!
L0riana Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1921

Ha már le van beszélve, menjél, de az MR sokkal, de sokkal informatívabb térd esetében. Engem még életemben nem küldtek térd UH-ra, viszont MR-en voltam már vagy 5-ször, sajnos mindig volt valami oka.

Előzmény: Anikó0403 (1920)
Anikó0403 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1920

Köszönöm a tanácsokat! :) Úgy döntöttem, mivel az elmúlt 1 év alatt amióta erősen fáj a lábam és egyik doki sem ( 5 orvosnál jártam) küldött el se ultrahangra, se máshova, megpróbálok egy magán ultrahangot. Addig semmiképp nem veszem fel a kezelést, amíg nem nézzük meg mi van odabent. Dr. Esztergályos Jánost ajánlották, péntekre már kaptam is időpontot.

gurabli Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1919

Szerintem sem támogatja a TB, és szerény véleményem szerint nem ér meg ennyi pénzt (illetve ezt úgy mondanám, hogy ha biztos működne, akkor (majdnem) minden pénzt megérne). Egyszerű a dolog: ha nem gond anyagilag, akkor vágj bele, de ha csak egy kicsit is megterhelő, akkor én nem vállalnám. Annyira kevés a bizonyíték arra, hogy működik és valóban segít, és egy vagyon el lehet rá költeni, sajnos.

Tudtommal ártani biztos nem árthat, ami szintén szempont. De nem tudok róla túl sokat.

 

De nagyon fontos tudnod, hogy nem vagyok orvos, nem értek hozzá, csak olvastam ezt-azt.

Előzmény: Anikó0403 (1916)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1918

Mozgás félegészség!Gyógytorna a legjobb megoldás!!!!

Előzmény: Anikó0403 (1916)
L0riana Creative Commons License 2014.07.08 0 0 1917

Tudtommal nem TB támogatott. Én a helyedben kihagynám, az orvosok többsége szkeptikus ezzel kapcsolatban, az enyém egyenesen sarlatánságnak tartja. Én is kaptam PRP-t régebben, és semmi hatása sem volt, akkor ingyen kaptam egy kutatásban. (A PRP a platelet-rich plasma rövidítése, saját vért szeparálnak-sűrítenek, és ezt injekciózzák vissza. Más proloterápiás anyagok is léteznek ezen kívül, a PRP egy fajtája. Az elve az, hogy a növekedési faktorok és egyéb anyagok serkentik a regenerációt.)

Előzmény: Anikó0403 (1916)
Anikó0403 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 1916

Sziasztok!

Szalaggyengeséget diagnosztizált az orvosom. Kezelésként szalagerősítésre injekciós kúrát javasolt, ami kollagén termelődéssel megerősíti a területet. Három hetente kell menni, 1-1 szúrás 6000 ft-ba kerül.   A neten proloterápiás kezelésnek olvastam....Tud-e valaki erről valamit? Lehet-e ezt tb  támogatással kezelni?

 

Ibus85 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 1915
Persze mindenkinek más,csütörtökön megyek kiszedi a doki a varratot,már alig várom hogy lásam a térdem!!Azt nekem is mondták hogy minél többet mennyek tornára,!!De majd már többet tudok csütörtökö!!:-)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 1914

Szia! kerékpározást én 8 hetesen kezdtem el.Nem tudom nálad mi a rehab. protokollja.Kérdezd meg a dokit vagy a gyógytornászod.Gyógytornára próbálj meg minél többször menni  a  lehetőségeidhez képest.Nekem  heti 3x1 óra volt és 3 héttel a műtét után kezdtem a gyógytornát.

Ibus85 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 1913
Pom pom 77 Köszönöm jol vagyok!!Nem fáj,nincs vele gondom,csak viszked a kötés alatt,már alig várom hogy levegye a doki mert nagyon zavar már,persze ez legyen a legnagyobb bajom!!Nem szedek már fájdalom csillapítót sem,a szuri is már egész jol megy,már nem 20perc csak 2perc mire beadom!!:-DAz élet apró örömei!!!Mire kell számítani majd a gyogytornán ha megyek?És normális esetben hányszor kell menni?Szobabiciklizni mikor lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!