Keresés

Részletes keresés

arcencil Creative Commons License 2008.08.26 0 0 238

Borcsamama, drága! Leírom a 2. géped sztoriját, mert ez már olyan bonyodalmas, hogy vicc. :-)))

 

Szóval én vagyok az aki a Borcsamamának Szegeden vettem 1 Veritas gépet. A másikat (mivel ő kettőt kért) ugye elvitték az orrom elől - így az üzletvezető intézett egyet Makóról. Ez 19.-én kedden volt. Tegnap du. voltam bent, és kiderült, hogy ezeket a transzfereket Pesten keresztül futtatják. Tiszta idegbeteg lettem, mert Borcsamamának holnap reggel a távolsági buszjárat szállítja a két gépét, és még csak egy volt.

Erre kaptam egy nagyon-nagyon-nagyon kedves e-mailt- totál váratlanul - egy szegedi foltos társatoktól (Tornyai Icukától), aki csak azért írt, hogy szóljon neki a nevére is érkezett egy gép a másik szegedi lidibe - de közben ő is kapott egyet, szóval ha tudom valakinek passzoljam el. Így ma én mentem el az ő gépéért, így lett Borcsamamának kettő.

 

Ezúton szólok, hogy viszont az én nevemre a szegedi szabadkai úti lidiben lesz még egy darab pár napon belül. Nem kell valakinek???? Hmmm??? ;-))))

 

/Ha ezt a lidisek tudnák, bár bizonyára érzékelik a Veritas gépek iszonyatos országkörüli turnéját/

arcencil Creative Commons License 2008.08.26 0 0 237
Veritas garancia: 1 hónapig a boltban ahol vették, a további hónapokra pedig van a dobozban egy zöld szám amit fel kell hívni. (Ha a dobozban nem lenne, akkor a számla hátoldalán van). Nem néztem meg, de gondolom ez a lidi zöld száma.
Előzmény: borcsamama (236)
borcsamama Creative Commons License 2008.08.26 0 0 236

Sziasztok!

 

Alig félóra kotorászás után végre megtaláltam a számlát. Mint már írtam egy Pfaff gépem van, és még egy éves vagy fél éves sem volt, amikor hasonlóképpen jártam vele, valahogy letört a befűzőjéről az a kis kampó. A gép még most is garanciális novemberig, de azt mondták hogy arra nem vonatkozik a garancia, tehát fizetnem kell érte, és az égőért is, ami zárlatos volt, és ezért összezavarta a gép programját, összevissza csinált mindent. Szóval az égő 580 Ft volt , a befűző pedig 1350,- Ft.  Ez két éve történt.  Hogy el ne kiabáljam, azóta nincs vele gondom.

Hamar megcsinálták, nyitásra odavittem, du. mehettünk érte. Mondjuk a busz miatt nekem ez jó volt, mert 180 km-ről cipeltem fel Pestre.  A VGC-ba kellett vinnem.

Nem tudom a Veritassal majd hogyan működik a garancia. Zsuzsu mindenképpen kérdezd meg a könyvecskében feltüntetett telefonon hogy erre vonatkozik-e, mert ha nem, akkor szerintem nincs értelme  hogy elvigyék.  Kiváncsi vagyok mit fognak mondani ha felhívod őket.  Reméljük senkinek se kell sűrűn igénybe venni a garanciát.

nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 235
No, akkor mostmár biztos, hogy megvan a probléma!
Gondolkoztam, hogy mikor cseszhettem el. Leírom, nehogy Ti is így járjatok, bár lehet, hogy ilyen hülyeséget elkövetni csak én vagyok képes. Nem vagyok teljesen biztos a dologban, olyan 80 %-ban csak, mert - talán - azóta nem működik a szálbehúzó.

A gomblyukvarrót használtam, a felső szál be volt fűzve, a tűbe is. Mivel a gomblyukvarrásnál is le kell húzni egy kart hátul, azt elfelejtettem, így amikor a gomblyukat a kívánt hosszúságnál tovább akarta varrni a gép, észbe kaptam, és hátra nyúltam, hogy lehúzzam azt a hátsó kart ütközésig. Kislányos zavaromban nem csak azt húztam meg, hanem a tűbefűző kart is. Ez utóbbi valószínűleg nem értette mit akarhatok tőle, mert ugye már be volt fűzve a szál, és mivel épp varrás közben történt az inzultus, feszes is volt, az téphette ki a helyéről a horgot vagy pöcköt, ki minek hívja.

Az eredmény ez lett: ismét manuálisan kell befűznöm a cérnát a tűbe :o((((((((, ráadásul megbántottam a csudamasinámat is. Így történhetett, mert más bűnesetem nem jut eszembe.
tallina Creative Commons License 2008.08.26 0 0 234
Veszek egy nagyítót és megnézem. Igazatok van, biztosan kell lenni ott valaminek, mert akkor mi húzná át a cérnát?
OreggSam Creative Commons License 2008.08.26 0 0 233
Most, hogy jobban megkukkoltam egy erősebb nagyítóval, tényleg van benne egy horog. Akkorl lehet jól látni, amikor az alsó állásba lehúzom, és elfordul 90 fokkal.
De azt vettem észre, hogy ha nem jó pozícióban van a tű, akkor lehúzva el sem fordul. Ha nem elég figyelmes az ember, akkor biztosan tönkre lehet tenni. Nagyon jó lenne, ha strapabíró lenne, mert kézzel elég macerás befzűni (hátúlról bedugni a befűzőt).
10telettel ÖregSam
bubsza56 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 232

Lányok!

Én most két!! szemüveggel néztem meg,és valóban a kis villa között,ami a tűt közrefogja,amikor lehúzom a tűbefüzőt,van egy ici-pici hurok ami a cérnnát behúzza.

Nekem szerencsém van. Minden alkalommal műkszik a befűző. De ahhoz az kell,hogy a tű a legfelső állásba legyen!

Laurendilla Creative Commons License 2008.08.26 0 0 231
neeee, akkor az tényleg bolhakörömnyi lehet mert eddig én nem láttam meg. (na jó nem is vizsgáltam meg nagyitóval) ezt most már otthon leellenőzöm, bizisten.
Előzmény: Törölt nick (226)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 230
Borcsamama!
És mennyiért cserélték ki neked?
Megvan ez hamar? - mert nem szívesen mondanék le a gépecskémről napokra/hetekre....
Előzmény: borcsamama (224)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 229
Igen, Tallina, nem a karral van a probléma, az - köszöni szépen - jól van. A behúzó horog (kis pöcök) tüntette el magát.
Előzmény: tallina (225)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 228
Jajjajj! Mit indítottam el..... Bocsánat!
Először azt hittem, hogy én bénázok (mert ez ugye sokszor megesik), de mivel már túlvagyok vagy 50 sikeres szálbefűzésen, és tudom, mit csinált a gép, amikor mégsem sikerült befűznöm, így most biztos, hogy nem én vagyok a hunyó.
Amikor még jó volt ugyanis a szálbehúzó szerkentyű, akkor amikor nem sikerült befűznöm, akkor is megfogta a cérnát, csak éppen nem húzta át, mert bénáztam. Most pedig hiába csinálok mindent ugyanúgy, meg sem fogja a szálat, mert nincs mivel szerencsétlennek. Nem voltam jó gazdája a kis szépségemnek :o(
OreggSam Creative Commons License 2008.08.26 0 0 227
Mivel én teljesen kezdő vagyok, úgy gondoltam, hogy a mellékelt VIDEÓ DVD majd sokar segít a használatban. Bekészítetem a Tv elé 2 órára elegendő kaját, miegymást (sört) és elkzdtem a tanulást. Kb 10 perc után véget is ért az oktatás, amitől nem lettem sokkal okosabb. Úgy gondolom hogy ha már vették a fáradságot egy ilyen melléklet elkészítéséhez, legaláb az alapokat bemutathatták volna. Ez az amit úgy hívnak "Nesze semmi, fogd meg jól!" Igaz a gépkönyv viszont szuper.
10telettel ÖregSam
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 226

Lau!

Először én is azt hittem, hogy nincs rajta, de közben mégis van. ;-))

Előzmény: Laurendilla (222)
tallina Creative Commons License 2008.08.26 0 0 225
Én már egyszer letörtem a tűbefűző kart, 850 Ft-ért vettem a VGC-ben. Ez a lehúzó kar. De gondolom, nem ezzel van problémád ugye?
Előzmény: nzsuzsu (223)
borcsamama Creative Commons License 2008.08.26 0 0 224

Nem akarok vitázni, mivel én csak holnap kapom meg az új gépemet, igy nincs lehetőségem tüzetesen megtanulmányozni, de kettőt beüzemeltem már, és azokon is volt az a szabad szemmel szinte láthatatlan kis pöcök, ami átmegy a tű lyukán. Ezért nem mindegy az sem, hogy milyen állásban van a tű, mert ha nem jól áll, akkor természetesen nem tud ez a ki vacak belemenn. Szerintetek ha ez nincs, akkor mi húzza át a cérnát a tűn?  

Megnéztem most a másik gépemet is nagyítóval, és azon is van, sőt itt van az is, ami eltörött  és le kellett cserélni, azon viszont nincs . 

Előzmény: nzsuzsu (223)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 223
Bocsánat, nem voltam gépnél....

Igen, arra gondolok, amit Borcsamama írt, és amit a gépkönyv horognak nevez és rajzol. Nos, azt elnyelte a Föld nálam :o(((((
Így teljesen akadálymentesen mozog előre-hátra a tűbefűző a tű és a cérna körül. Nincs ami beakadhatna bárhová.
Ebből szerviz lesz, azt hiszem. Vihetem Bp-re az egyébként csudajú masinámat.

Nagyon köszönöm Mindannyiotoknak, hogy próbáltatok segíteni, igazán kedvesek vagytok! :o).
Laurendilla Creative Commons License 2008.08.26 0 0 222
Borcsamama!
Nekem sincs a Veritason semmiféle kis horog, vagy kampó ami átmenne a tű fokán. A két horog késziti a hurkot az oldalsóból ami bal oldalról (félrehúzol a másik, nagyobb méretű kampóra) kerül át eléjük.
Előzmény: tallina (221)
tallina Creative Commons License 2008.08.26 0 0 221
A Pfaff Smarton semmi nem megy át a tű lyukán, hanem két kis kampós horog fogja közre a tűt és úgy csinál hurkot a cérnából. NEm is értem egészen, hogyan...
Előzmény: borcsamama (220)
borcsamama Creative Commons License 2008.08.26 0 0 220

Szerintem Zsuzsu nem arra a két kis horogra gondol ami befordul a tű két oldalára, hanem valóben kell lenni köztük egy kis pöcöknek, ami átmegy a tű lyukán, és amikor elengeded akkor az húzza be a cérnát a tűbe. 

Nekem a Pfaff gépemen is van ilyen, és sajnos egyszer már ki kellett cseréltetnem a tűbefűzőjét, mivel ez a kis pöcök valamiért letörött róla.

tallina Creative Commons License 2008.08.26 0 0 219
Nekem Pfaffom van, nem Veritasom, de a tűbefűző ugyanaz. A Pfaff gépkönyve azt írja, hogy a tűt a legfelső állásba kell tenni, a talpat pedig leengedni. Nem egyszerű, én is sokat kísérleteztem, de azóta remekül megy. Csak akkor működik jól, ha a legfelső állásban van a tű. Ha a tűbefűződ lehúzod és azzal a kezeddel tartod is a cérnát, hogy ne ugorjon le a horogról, biztosan sikerül. Kis gyakorlással naygon könnyű megszokni. Nekem egyedül a 60-as tűt nem szereti, de a többivel megy.
Előzmény: OreggSam (218)
OreggSam Creative Commons License 2008.08.26 0 0 218
Mivel kifogyott az az alsó szál, tekercselnem kellet egy új orsót. Ennek kapcsán újból be kellet fűzni a cérnát a tűbe. Kb 10.re sikerült a befűzővel. Nem igazán tudom megmagyarázni, miért sikerült. Nem adom fel, 5-10 év és biztos már 5.re menni fog.
10telettel ÖregSam
Laurendilla Creative Commons License 2008.08.26 0 0 217
horog??? azt hivod úgy ami a befűző lenyomása után a tű két oldalán jelenik meg, vagyis a tű két oldalára előrefordul hátulról? mert akkor van két horog ami közrefogja a tűt és egy nagyobb egyedül álló bal oldalon a lenyomó gomb mellett (remélem érthető vagyok - csak ábra nélkül elég nehéz) A cérnát fentről elvezeted a bal oldali nagyobb méretű (egy db) kampónál, beleakasztod és tovább vezeted a cérnát a tű elé vizszintesen, hogy a két fülecske ami a tű kétoldalán van mintha fel akarnának kapaszkodni a cérnára (hogy felhúzzák magukat) aztán elengeded a lenyomót és elméletileg azonnal behurkolja a cérnát. (jaaa, talp lent, tű középállásban) én igy szoktam, és működött 100-as és 70-es tűvel is.
Előzmény: nzsuzsu (216)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 216
Kedves Laurendilla!

Csak próbálkozom, csak próbálkozom....
Szóval, úgy látom, hogy nekem az a horog hiányzik már, aminek keresztül kellene mennie a tű nyílásán. Nincs semmi ott, amibe beleakadhatna a cérna. Azt sikerült valahogy elhagynom..... :o(((((
Most mitévő legyek? Úgy örültem, hogy ez a gép be is fűzi....... - mert ugye hajnaltájban ez már jóval nehezebben megy....
Előzmény: Laurendilla (214)
teokata Creative Commons License 2008.08.26 0 0 215

Sziasztok!

 

Bár nekem ne Veritasom van, de az is hiba szokott lenni, ha túl vékony a tű. Ezeket általában 90-eshez találják ki, én vékonyabb tűnél nem is nagyon szoktam próbálkozni.

Laurendilla Creative Commons License 2008.08.26 0 0 214
sehol egy fémszál, nyugodj meg :) szerintem biztosan nem hiányzik róla semmi. A lényeg hogy hogyan vezeted el a cérnát és hogy hol áll a tű (talpat engedd le - mint irtam igy sokkal jobb) majd egyszerűen határozott mozdulattal elengeded, be fog hurkolni a tűbe. Figyelmesen nézd meg a befűzést a kiskönyvben (meg ha már ment akkor is tutira jól csináltad) megnéztem az enyémet, nincs ami leessen, letörjön vagy kiessen belőle. Biztosan sikerülni fog.
Előzmény: nzsuzsu (212)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 213
Gubike!
Nem tudom, tudsz-e most olvasni minket, de van egy bontatlan Veritas nálam, rá van írva, hogy: EMESE :o)
Juhizs!
Ez neked is fenyegetés.... Holnap megyek, viszem hozzád megőrzésre. Köszi a segítséget :o)
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 212
Köszönöm szépen, ÖregSam!
Már nagyon-nagyon sokszor befűztem, sikerrel, de most nem megy..... Valami történt, az biztos!
Nincs a tiétekben fémszál vagy valami, ami behúzza a cérnát? - mert eléggé el nem ítélhető módon nem figyeltem meg, amikor jól működött :o(((((
Előzmény: OreggSam (210)
Nyafkamacska Creative Commons License 2008.08.26 0 0 211
Én 3x olvastam el, aztán befűztem kézzel :-)
Előzmény: OreggSam (210)
OreggSam Creative Commons License 2008.08.26 0 0 210
Én tegnap este, amikor kipróbáltam a ketyerét, legalább 5-ször olvastam el a befűző használatát és legalább annyiszor, ha nem többször próbáltam, mire sikerült befűzni a cérnát. Hát nem volt egyszerű a befűzés. Most nagyítóval megnéztem az enyémet, de a fényképhez képest nem látok eltérést. Szerintem gyakorolni kell a használatát, mert nem is olyan egyszerű.
10telettel ÖregSam
nzsuzsu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 209
Készítettem egy rakás fotót, de egy kivételável mind olyan rossz lett, íme az az egy, és belőle egy kinagyítás.

Valami nincs benne, ugye?nagyobbcsak a tűbefűző fej

Előre is köszi a segítséget!
Előzmény: Laurendilla (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!