Keresés

Részletes keresés

mdodger Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3951

Arról nem is beszélve, hogy az egyik csoporttárs hígítatlanul használja :)

mdodger Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3950

A legtöbb illóolaj elég erőteljesen irritál, a teafaolaj nem tartozik ezek közé (enyhe irritáció előfordulhat). Olyan nagyon rosszul csak nem tudom.
Próbálj meg rákenni pl citrus illóolajat kenni a bőrődre, le fogja marni.

Érdemes először kisebb területen letesztelni az irritációt)

"Egy cseppet csepegtessünk a bőr egy kisebb területére, hogy meglássuk, hogy érzékenyek vagyunk-e a tiszta teafaolajra. Egy csepp teafaolajat tegyünk egy fültisztító pálcikára és az alkar belsejébe masszírozzuk be ezt. Ha a bőr nem ég, viszket vagy pirosodik ki két órán belül, akkor nem muszáj hígítani a teafaolajat. Ha enyhe irritációt tapasztalunk, akkor legalább 50 százalékos oldatot kell készítenünk - 5 csepp teafaolajat 5 csepp jojobaolajjal vagy meleg vízzel keverjünk el."

 

"Különleges tudnivalók: A teafa illóolaja enyhén mérgező, nagyon enyhén irritáló, ezért túlérzékeny bőrön a használata kerülendő, ugyanakkor nem érzékenyít és nem fototoxikus."

 

"Az eddigi legjobb teafaolaj, amit használtam. Jó pár éve van itthon "alkalmazásban". Öcsém is rászokott, a borotválkozás után kipattogzódott bőrére használja. Zseniális, pattanásra, gyulladásra, nagyon hamar leviszi őket. Én még seb fertőtlenítésére is használom, nem irritál, viszont remekül fertőtlenít."

 

 

 

 

 

H_G Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3949

"Ha jól tudom azon kevés illóolajak egyike, ami nem irritálja a bőrt."

 

Ezt tök rosszul tudod, egyeseknek le is hámlik a bőrük a 100%-os teafaolajtól. Rajta is van minden csomagoláson, hogy hígítatlanul sose használd. Hígítva meg nem hatásos, szóval a legjobb, amit tehetsz, reménykedni, hogy nem tartozol az erre érzékenyek közé...

 

Előzmény: mdodger (3948)
mdodger Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3948

Mindkettő jó Demodexre. A b16-ra azt írják, hogy gyakori használatra, szerintem egyikkel sem fogsz mellé. Én szoktam váltogatni is őket.

 

A Faith in nature nem csodaszer, de előmosásra szerintem tökéletes. A teafaolaj a lényeg és hogy 4-5 percig rajta hagyd a fejbőrödön. Bármilyen másik teafaolajos sampon jó lehet. Én másikat nem nagyon próbáltam. Esetleg még a Tabiano.

Miután teafaolajossal megmosod, jöhet a chulee. Ezt mindennap meg kell csinálnod. Pár hét után, ha látod, hogy javul a fejbőröd, akkor lehet 3-4 alkalomra csökkenteni, de addig kitartást! Remélem, hogy javulni fogsz!

 

Valaki írta, hogy teafaolajjal átdörzsöli a fejbőrét. Hétvégére lehet vele próbálkozni, mert nagyon erőteljes az illata lehet, hogy a munkahelyen meg is jegyzik majd :-). Ha jól tudom azon kevés illóolajak egyike, ami nem irritálja a bőrt.

 

Egyébként most olvasgatom a rühatkás bejegyzéseket is. Ott is a ként alkalmazzák, csak ők gyorsabban kiírthatóak.
A demodex mikroszkóp alatt 600x-os nagyításban látszik, sokkal nehezebb dolgunk van velük, hiszen befészkelik magukat a faggyúmirigyekbe is.

 

Ezért tartom nagyon fontosnak a hámlasztást is, hogy meg tudjon újulni a hámréteg, és a hatóanyagok is könnyebben eljutnak az atkákig.
Nem véletlen, hogy a T vonal ennyire problémás rész. Ott több a faggyúmirigy, és ezáltal valószínűsíthetően az atka is.

 

Előzmény: karakast (3946)
posztok Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3947

Sziasztok,

 

Valamivel több mint 1 éve volt bőrgyógyásznál és ott megállapítottáka Sebborheát. A bőrgyógyász valami szteroidos cuccot írt fel egyből, de azt a különböző fórumokon olvasottak miatt ki se váltottam.

 

Szintén fórumokon olvastam a La-Roche Posay Kerium DS arckrémről.Én azt használtam kettő (2) alkalommal és megtette a hatását. Közben vettem egy Dr. Organic + kókuszolaj arckrémet (Organic virgin coconout oil day cream) és elkezdtem azt használni a mindennapokban, gondolva, hogy mégiscsak természetesebb mitn a Posay. Ahogy már írtam a Posayt 2 alkalom (2 nap) után kiválottam a kókusszal. Teljesen tünetmentes lettem az arcom. Ezt egy kisebb csodaként éltem meg.

 

Ezek mellett a Selsun Blue sampont használtam a makacs korpára + viszkető fejbőrre. A Selsun Blue és a kókusz teljesen tünetmentessé tett.

 

Most viszont gondban vagyok és zért is írok. Elfogyott a Selsun Blue samponom kb. 2 hete. Sehol nem lehet már venni, mindegyik gyógyszertárban azt mondják, hogy hiánycikk és valószínűleg nem gyártják már/nem fogják többet gyártani. Azt javasolták, hogy valamelyik DM-ben talán lehet még 1-2 darab elfekvőben. 1 hete járom Budapestet, de sehol nem találom ezt a sampont. A korpa kezd visszatérni. Ez az egyetlen sampon, ami már 1 használat után hat és teljesen eltünteti a korpát. Van itt alaki, aki tudja, hogy hol lehet még beszerezni? Egy egész kartonnal vennék.. :)

 

 

karakast Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3946

Utána olvastam a krémmánián a teafaolajos samponnak amit írtál és nem túl jókat írnak róla.

A chulee samponjából a B7 vagy a B16 a jó?

mdodger Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3945

Heti egyszer érdemes lehet átdörzsölni az arcot és a hajas fejbőrt (ha lehet hétvégén, mert irritációt is okozhat).

 

Neten találtam:
Én egy kb evőkanálnyi 40%-os alkoholos, gyógynövényes tinktúrába kevertem egy késhegynyi szalicilt és egy kis citromlevet, illetve pár csepp propolisz tinktúrát, majd egy vattapamaccsal áttöröltem az arcom, szépen tisztít, és a problémás bőrömön nekem segített. Egy héten 1x vagy 2x használom, ha szükséges, napozni nem szabad utána.

 

 

Nekem a kénes oldat nagyon jól hámlaszt. A problémás bőrfelületen steril gyulladást okozhat kipirosodás formájában, ami csíphet is egy kicsit, úgyhogy csak óvatosan (ugyanez vonatkozik a szalicilre is), de pár nap után lemegy a gyulladás, és új hámsejtek képződnek. Amióta rendben van a bőröm sehol nem gyullaszt, viszont a hámlasztást nagyon jól tudja továbbra is. Szinte megújul a bőr, közben feloldja az atkákat is, ezért olyan hatásos, sőt, antibakteriális hatása is van. Hajas fejbőrre is kenem, néha egy éjszakát is rajta hagyom.

mdodger Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3944

Van pumpás változat a chuleevandevi-ből. Szép kis habot képez, én átszoktam arra. Után is lehet tölteni.

A szalicilsav tök jó dolog lehet, leoldja a plakkot, amit az atkák képeznek a fejbőrön, ez az egyik legfontosabb lépés a gyógyulás felé. Megpróbálhatod ecettel is átöblíteni, hátha.

 

Karakast, 3 hét még nem sok, ne add fel, amikor én belevágtam a korpásodás nem volt olyan vészes mint nálad és nekem is hetekbe telt mire jöttek az eredmények.
Nem tudom, lehet, hogy ki kellene próbálnod a teafaolajos sampont és utána megmosni chulee-val is, én ezt a kombót használom és elég jól bevált.

A plakkokat le kell oldani, a hidratáló nem lesz jó rá. Nekem a shea vajjal sem voltak jó tapasztalataim, sokára szívódik be, a gyulladást nem csillapította.

 

A szalicilsavról ezt írják:

 

 

Kiváló hámlasztó

Dr. Nussbaum szerint a pikkelysömör és sebborhoeás dermatitis ellen is kiváló megoldás lehet a szalicilsav, ugyanis fellazítja a bőrben lévő keratint, így a megvastagodott vagy pikkelyes bőr könnyebben lehámlik. Ha olyan bőrradírt választunk, amiben megtalálható ez az összetevő is, akkor nem csak az elhalt bőrréteget távolíthatjuk el, mint a hagyományos bőrradírokkal, hanem a gyengéd sav segítségével csökkenti a gyulladást és megelőzi a további pattanások kialakulását is.

 

Előzmény: pastetomebihal (3943)
pastetomebihal Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3943

Próbáld ki a topikban agyonhangoztatott Chuvi sampont, kombinálva kénes samponnal + pár csepp teafaolaj.

Elején nem voltam kibékülve azzal a samponnal, főleg az állaga és a gazdaságossága miatt, de rájöttem, hogy igenis használ ez a kombináció.

 

Amúgy nekem a legjobb állapotban a hajam/fejbőröm akkor volt, mikor a doki felírt receptre valami szalicilsavas pakolást estékre. Kicsit kellemetlen volt sapkában aludni, de a szalicilsav tette a hatását. És még drága se volt. De sajnos vényköteles.

 

Ajánlok egy rövidebb hajfrizurát, ugyanis, ha dús a hajad, akkor sokkal nehezebb dolgod van a fejbőr megfelelő tisztításával.

Előzmény: karakast (3942)
karakast Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3942

3 hétig mindennap mostam hajat kátrányos kénes samponnal ...semmi.

Vettem a hajgyógyász által ajánlott vital plus s+l fejbőrtisztítót ...most ezt használom de ugyanúgy viszket a fejem és a fejtetőnél(forgónál) még mindig ott vannak a kemény pörkös darabok amik semmitől sem akarnak elmúlni.

Amit még nem használtam az a nizoral gombaölő sampon ill. holt tengeri iszapszappan teafás változata.

 

Mivel tudnám leszedni a pörköket a hajas fejbőrön?

Dave87 Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3941

"Heti 1x, kénnel átkenem az arcomat (feloldja az atkákat és hámoldó hatású is (valami kénes oldat, szerintem bármelyik ami kapható patikában az jó lehet)).  Én a kozmetikustól szerzem be"

 

Tudtam, hogy nem csak kénes sampont használsz, de jól le lettem itt oltva.

 

Én egy ideje használom azt, amit te. Első doboz sampon el is fogyott. Olykor 1-1 reggeli hajmosás kimarad a sietség miatt, de igyekszem a napi kettőt tartani. Arcom még nem az igazi, a teafaolajos és ichtiolos szappan is kiszárítja az arcbőrömet (biztos nem napi kétszeri használatra találták ki). Vettem egy dr. organic Tea Tree Face Wash nevű arclemosót, de nem tudom eldönteni, hogy ér-e valamit. Shea vajat használok néha, brutál módon zsíros, reggelre sem mindig szívódik be, de a pici hámlás sincs tőle, amit a szappanok okoznak.

Előzmény: mdodger (3940)
mdodger Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3940

Nincs más választásod. Ha meg akarsz gyógyulni végigcsinálod. Elhatározás kérdése.

Tudom miről beszélsz. A normál csapvíztől is úgy bellobbant az arcom, hogy nekem is észrevették a kollégák és rákérdeztek.

Ki kell írtani az atkákat, mert máskülönben mindig lesz ami visszafertőz. Ezért nem használnak a krémek és a kencék, vagy ha igen, csak addig, amíg lehúzzák a gyulladást. Ha éppen erősebb az immunrendszered, akkor talán kevésbé vészes a probléma, de a stressz ugye köztudottan gyengíti.
Tegye fel a kezét, az aki vmilyen gomba ellenes sampont vagy krémet kipróbált és nem használt! (Talán nem véletlenül).
Egyedül a szteroid volt, ami így vagy úgy segített. 

Anno a földvári krémet én találtam és próbáltam ki először itt a fórumon, de amint később felvetődött lehet, hogy volt benne szteroid is.

Az, hogy miért gyullad be újra és újra a bőröd, eléggé egyértelmű, ha utánaolvasol a demodex-nek. Én már gyógyultnak nyilváníthatom magamat, pedig nagyon mélyről indultam. Amit sokan leírtok tünetet, az szinte semmi nem volt az én régi tüneteimhez képest.

Tudom még mindig sokan elsiklanak az atkaprobléma mellett. Aztán amikor kipróbálják a szappant, vagy a teafaolajat azt mondják, hogy nem használ.
Azt már mindegyik figyelmen kívül hagyja, hogy helyesen használja-e őket. Heti 1x mosás nem elég, ha meg akarsz gyógyulni, akkor nem nyavajogsz, hanem becsületesen minden nap tisztálkodsz, úgy ahogy leírtam.

Kozmetikushoz járok, baromi sokat ráköltöttem (százezres nagyságrendben), de aki nem teheti meg, az otthoni módszerekkel is sokat tehet magáért, ráadásul szinte filléres tételekről beszélünk.
Van kiút ebből az állapotból.

Leírom én mit használok jelenleg:
Arcmosás - Tea Tree Skin Clearing Foam Cleanser ~1900 ft (kb 2 hónapra elég)
Teafaolajos sampon (Faith in nature) - 1100 ft (250 ml) (kb. 2 hónapra elég)
Chulevandeevi sampon ~ 3600 ft (kb. 1,5~2 hónap)

1 hónapra számolva ez nagyjából 3300 ft kiadás

Heti 1x, kénnel átkenem az arcomat (feloldja az atkákat és hámoldó hatású is (valami kénes oldat, szerintem bármelyik ami kapható patikában az jó lehet)).  Én a kozmetikustól szerzem be





 

Előzmény: crawen (3938)
pastetomebihal Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3939

Én attól akadok ki, hogy az orvoslás a mai napig nem talált ki egy egységes gyógymódot erre a betegségre. 2015-ben már tüdő átültetéseket végzünk, de egy rohadt SB tényfeltárás/kutatás a mai napig nem megy. Ahány orvos, annyiféle hozzáállás ehhez a betegséghez. Vicc.

Előzmény: crawen (3938)
crawen Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3938

Nekem nincsenek arra hosszú hónapjaim, hogy tünetmentes legyek. Évtizedek óta megkeseríti az életemet a sebó. Akinek van ilyen betegsége, az pontosan tudja, hogy miről beszélek, amikor már kedved se lenne munkahelyre, társaságba menni, mert kb. fél óránként megkérdi valaki, hogy mitől van a kipirosodás az arcodon... Az meg külön szép, amikor olyan megjegyzést kapsz, hogy biztos az italtól van... A földvári krém nálam bevált, de ugye az már nincs, így keresni kellett egy másik krémet, ami hatásos és a kipirosodást eltünteti. Használtam a Babydream körömvirágos krémet, most is itt van mellettem az asztalon, de nálam nem hozott komolyabb eredményt. Tegnap ismét jelentkezett az arcomon a pirosodás. Este arctisztítást követően bekentem az Avene krémmel és láss csodát, reggelre nyoma sincs a bőrpírnak. A sószappan szintén jó hatással van az arcomra.

 

Az pedig, hogy mi okozza a sebót, senki sem tudja biztosan megmondani, hiszen van akinek segít egy bizonyos kezelés, míg másnak hatástalan. Már annyi mindent elolvastam a sebóval kapcsolatban, hogy lassan megírhatnám a doktori disszertációmat belőle, de még így sem teljesen tiszta, hogy tulajdonképpen mi is a fő ok. Az szinte biztos, hogy nem egy adott dolog áll a háttérben, ezt a tünetet több dolog eredője okozza. Ezért is ilyen nehéz kezelni.

 

A másik megjegyzendőm, hogy a kozmetika-, és gyógyszeripar "természetesen" igen szépen keres ezen a tünetegyüttesen is.

Előzmény: mdodger (3937)
mdodger Creative Commons License 2015.12.29 0 0 3937

Nem rossz. A bacik felelősek a seboért, de tüneti kezelés lesz csak.
Az atkák továbbra is a bőr alá fogják juttatni a bacikat.  Őket kellene hosszútávon kezelni.

Én nagyon leegyszerűsítve szappannal gyógyultam. Az igazság viszont az, hogy hosszú hónapok erőfeszítései kellettek.

crawen Creative Commons License 2015.12.29 0 0 3936

Beszéltem egy ismerősömmel, akinek szintén sebója van. Régóta használ egy krémet, aminek a neve: Avéne Cicalfate (Créme réparatrice - Repair Cream). Ez egy gyógyító antibakteriális krém érzékeny, irritált bőrre. Ma rendeltem belőle egyet a webáruházból. Nem olcsó krém, mert a 40 ml-es 3390,- Ft, a 100 ml-es pedig 5090,- Ft. Tesztelem és beszámolok az eredményről.

Dave87 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 3935

nagyon régen én is voltam ilyenen...akkor rám tukmáltak valamilyen 15 ezres kencét, persze csak később jöttem rá, hogy ezt az ingyenes bőrvizsgálatot a kence gyártója támogatja, vagy ők szervezik. így persze, hogy mindenkinek ezeket ajánlotta...én marha 3 hónapig vettem, egy csomó pénzt elköltve eredmény nélkül.

Előzmény: karakast (3933)
pastetomebihal Creative Commons License 2015.12.21 0 0 3934

Pedig nem mondott hülyeséget, most a vital termékek promojától eltekintve.

És az miért is baj, hogy a fejbőrt mossák ilyen esetben? Pont, hogy a bőrt kell mosni, az SD nem a hajadon van...

Előzmény: karakast (3933)
karakast Creative Commons License 2015.12.21 0 0 3933

Az ingyenes fejbőrvizsgálaton kinagyítva megmutatták amit amúgy is látok .ajánlottak rá vital plus termékeket amit láss csodát pont lehet is kapni abban a patikában.Egyébként a hölgy sztem sd-ből nem volt túl felkészült.Elmondta hogy gomba okozza ami nálunk túlszaporodik és a korpa elleni samponokkal durván leseperjük őket így nagyon hamar újratermelődnek míg a vital termékekkel szabályozni lehet a számukat.Abban viszont igaza lehetett hogy akinek 5 cm-nél kisebb a haja az minden hajmosásnál inkább a fejbőrét mossa mint a haját.

Valaki használta már az S+L fejbőrtisztítót és utána az olajozást?

crawen Creative Commons License 2015.12.19 0 0 3932

Kipróbáltam a parajdi sószappant az arcomon. Eddig mindössze 2x kezeltem vele az arcomat, ennek ellenére a pirosságot megszüntette. :)

karakast Creative Commons License 2015.12.16 0 0 3931

Ráadásul én használtam is a múltkor az uriage mosakodó gélt hajmosásra és semmit nem használt ...rettenetesen kiszárította a fejbőrömet.

Holnapra bejelentkeztem a gyógyszertárba egy ingyenes fejbőrvizsgálatra,kiváncsi leszek.

pastetomebihal Creative Commons License 2015.12.15 0 0 3930

Nem találta fel a dokid a spanyolviaszt, felütöm a googlet és már a második találatban benne lesz a gomba szó... :)

Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet valami gombaellenes szerrel akkor kezelni belsőleg magunkat

Előzmény: Damien40 (3928)
crawen Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3929

A szemöldök tájékon történő kipirosodás ellen ki mit használ? Sós szappanoknak milyen a hatása?

Damien40 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3928

Sziasztok!

Már több mint 10 éve szenvedek a seborrhoeától és habár nekem csak serdülőkoromban volt a legerősebb, mára már nagyon sok probléma nincs vele szerencsére. Jártam rengeteg orvosnál, de egyik se adott kifejezetten jó választ rá, hogy mi is okozza a problémát, eddig. Elvileg egy olyan gomba okozza a tüneteket nálunk, ami minden egészséges embernél megvan a bőrfelszínén(főleg a fejbőrnél, ez okozza a gombásodást), de nálunk túlszaporodott, ezért kell ezt kordában tartani(Az orvos: Dr. Bálint Ágnes Debrecenben van magánrendelője, kicsit drága, de szerintem megéri a pénzt, egy próbát megér mindenkinek :) ) Mára már csak annyi problémán van vele, hogy kennem kell az arcom, szinte már nem is lehet észrevenni(régebben strandra se nagyon mertem elmenni, illetve már attól bajom volt, ha hozzá kellett nyúlnom az arcomtól) hogy bármilyen bőrproblémám van(egyedül az feltünő kicsit, hogy jobban csillog az arcbőröm a kenőcstől.)

 

Előtte LA ROCHE POSAY KERIUM DS-t használtam

 

Amiket jelenleg használok:

 

URIAGE D.S. HABZÓ GÉL SEBORRHEÁS BŐRRE (sampon és egyben arctisztító is, napi 2szer kenem be vele az arcomat, ugyanúgy mint a fejbőrre, 2 percig rajtahagyom habosítva, majd lemosom) ára kb: 3500ft és 140ml

URIAGE D.S. EMULZIÓ KRÉM (arctisztítás után kenem be vele) ára kb: 5000ft és 40ml

Kicsit drágák ezek a készítmények, mégis mindenkinek tudom ajánlani, nálam bevált. Előtte LA ROCHE POSAY KERIUM DS-t használtam. Nagyon erős seborhoeás arcra nem tudom mennyire hatásos, de remélem valakinek tudtam segíteni. :)

 

pastetomebihal Creative Commons License 2015.12.09 0 0 3927

a kénes mosást nem arcra írta....

arcot ichitolos szappannal meg teafaolajos lemosóval mos. de ezt elég világosan kifejtette már.

Előzmény: Dave87 (3925)
Zla72 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 3926

Szia mdodger! Irnál egy emailt SD tisztálkodókról? Köszönöm.

Előzmény: mdodger (3921)
Dave87 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3925

csak itt az arcon lévő hámlasztásról volt szó, s én nem úgy értelmeztem, hogy a sampont kente volna az arcára...

Előzmény: pastetomebihal (3924)
pastetomebihal Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3924

Kénes sampont felkened a hajadra, kicsit beledörzsölöd, hagyod állni, nem bonyolult :D

Előzmény: Dave87 (3923)
Dave87 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3923

Ezt a kénes hámlasztást alaposan leírhatnád, de úgy, mintha egy full hülyének mondanád, mert még mindig nem értem hogy megy és nem is találtam semmi leírást róla.

Előzmény: mdodger (3921)
PFS Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3922

En  ha otthon jarok biztos felhivom  illetve  is megyek . Marpedig ezen okbol : idaig meg senki se talalt volna osszefuggest az atkak es az immun redszerrel kapcsolatba es pedig ezt irta, az egesz tesben elbirnak szaporodni plusz a belcsatornakban is!

Ezidaig en csak gyankodtam  de mar leesett a tantusz  hat ezert van az hogy akarmit eszunk belobban jobban jon a vorosseg a viszketes .

Szerintem ha tudod hivd fel , es ha tudsz  irj valamit mi is tortent  mivel lehetunk okosabbak .

Most meg elmondom meg egyszer en ugy tartom magamnak a kezeleseket hogy sos viz ami jo oran at az arcomon  a haj on  van ill ott szarad meg szoval tiszta szaraz so az arc a haj ... Utanna meleg zuhany kozbe az arcon ovatosan elkezdem kapargatni ugy hogy a krom mellet az elhalt ham faggyu felragad es letorlom egy zsebkendovel ezt tobszor ismetlem .

Mivel igy tunet mentes vagyok  plusz tisztitas viz  Alkohol   teafa olaj borsmenta egyveleg a vattan nyomva mindig egy

iranyba fentrol lefele vagy jobbrol balra azert hogy ami a vattan van az mar maradjon is ott ne kend ujra vissza lehet tobb vattatis hasznalni  ha mar elszinezodik akkor dob el ne hasznald ujra.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!