Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95055

Alapból magára vessen, aki nemolasz parmezánt vesz.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95054

Nem az a bibi, ha fahulladékból is készítenek sajtnak látszó ételt, hanem az, ha ezt elfelejtik közölni a vásáróval és megtévesztő módon parmezánnak hívják a végeredményt. Egyébként pedig szerintem is hajrá vegyészek, hajrá tudósok.

Előzmény: islamorada (95050)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95053

A "tejérzékenység" kétféle lehet. A gyakoribb a tejcukor (laktóz) emésztési probléma, ők a ehetnek érlelt sajtot, abban már nincs laktóz. A ritkább az allergia a tejfehérjére. Ők semmilyen tejterméket sem ehetnek.

Előzmény: tutuuka (95051)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95052

egyén= egyéb, de biztosan kitaláltátok...

tutuuka Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95051

Nálunk a vejemen kívül mindenki ( még én is) tejérzékeny, de a parmezánban nincs laktóz.

Sőt, a keményebb egyén sajtokban sincs (pl. gouda).

 

Amúgy röhögtem a leletemen ( a doki hanyattesett), de simán eszem pl. a trappistát, igaz, a nyers tejet mindig utáltam...

Előzmény: islamorada (95050)
islamorada Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95050

Kell az ilyen trukk mert van olyan vegas vagy csak tejre allergias aki parmezant akar enni vagy tenni az etelere es nagyon akarna a potlast.

En sok mindenrol le tudnek mondani egeszsegi okok miatt de a pizzamra sajt kell, kicsike de erzodjon az ize, szaga. Nem erdekel hogy allitjak elo tej nelkul de nekem sajizu, szagu sajt kell. Mozarella ha lehet es nem tofuk mert azokra ranezni sem tudok olyan undoritonak talalom.

Szoval az elelmiszer vegyeszek kicsit mozgassag a fantaziajukat....potlast ker az allergias es a vega!

Előzmény: Törölt nick (95048)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95049

:))

 

Regi vicc... uj, lengyel teflon kes... zsir nelkul lehet vele zsiroskenyeret kenni...

Előzmény: Törölt nick (95048)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95048

amerikai konyha-trükk: a parmezán nélküli parmezán

nagypapi51 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95047

Mindig aktuális, nem kommentálom a leírtakat.

tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95046

Köszönöm szépen !

Előzmény: öreg_néne_b (95045)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95045
Előzmény: tutuuka (95044)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95044

Monitorokról, tévéről tudtam, de gáztűzhely? Sose hallottam.

Ámde kösz, majd lesek.

Tényleg közel 40 éves a cucc, nem bánnám, ah lenne jobb.

Az a helyzet, két lakásunk van egymás mellett, az itteni bő 50 éves volt, és egy felülvizsgálanál ki kellett dobni ( még égésbiztosítója se volt), amott vettünk egy újat, ezt meg jónak minősítették, lecseréltük az ősállatot.

Igen, csak a költöztetés után nemhogy a sütő, de a legkisebb láng kivételével minden megadta magát.

Mondjuk a kisláng tökéletes a kőleves főzésén kívül ezer dologra, de egy rendes hőfokszabályozású sütő azért elkelne.

Mindegy, rajta leszek, de kösz, figyelni fogok.

Előzmény: öreg_néne_b (95043)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95043

Szoktak akciók lenni, hogy a régi - akár működésképtelen - készüléket beszámítják az új árába.

Előzmény: tutuuka (95042)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95042

Én se forgattam sosem, elvan az a zacsiban.

Amikor hústűvel puha, zacskót kihasít, durrbele egy negyedóra-20 perc, és Amerika.

 

Milyen csereakció? Lemaradtam valamiről?

 

Előzmény: joy (95038)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95041

Malacom volt, "privatizáltam" ( tényleg a gyár fölrobbantásakor megvettem) egy olyan motort, ami a hozzá tartozó áttétellel pont a szükséges erőt fejtette ki.

Aztán egyszer kipróbáltam mandulával, az is működött, míg aztán dióval is, hibátlan.

A motorizálásnak az igazi oka volt, hogy rohadtul cseszte a kezemet az a tengersok tekergetés.

2 régi számítógéptáp hajtja, egyszer elromlott, azóta ott van mellette a kapcsolási rajz, mert akkor újra ki kellett találnom...:}}

Előzmény: Csimpolya (95037)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95040

...ez nem jo... en vagyok az Anyos... es nem akarok piszmogni! :))

Előzmény: joy (95039)
joy Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95039

Oda adjuk anyósnak, ő boldogan elpiszmog vele.
:o
)

Előzmény: ZsuR (95034)
joy Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95038

Részvétem, akkor csereakcióra hajts.
Ámbátor, a zacsiba tett csámpást én nem forgóztatnám, csak 15-20 percenként megfordítanám, oszt jóvan.

Előzmény: tutuuka (95032)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95037

Ez jó ötlet volt, gratulálok hozzá.

Előzmény: tutuuka (95035)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95036

Igen, az. Ha kalapáccsal töröm, akkor szerteszét repül a héj és darabokra törik a dióbél is. Van más fajta diótörőm, az jó a mandulához és a mogyoróhoz, de a dióhoz nem. Most már ilyenem is van használni is fogom. Éljen a rakott palacsinta!

Előzmény: ZsuR (95034)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95035

Nekem van egy orosz, anno 6 rubeles satum, amelyet teljesen más célból motorizáltam.

Na az másodpercenként tud diót, mandulát törni (csatlakozók összenyomása az eredeti cél, dehát az az ügy meghótt.

 

Nyomom a gombot, csukódik, leszállok róla, magától, szélsebesen nyílik.

 

Sose hittem volna, hogy ilyet feltalálok, pláne, hogy meg is valósítom...:}}}

Előzmény: ZsuR (95034)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95034

Ismerem - es szeretem! 

 

 

Hogyan tornek nagy mennyisegu diot?  Oruletesen babra munka...

Előzmény: Csimpolya (95033)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95033

Meglepetésemre sikerült egy olyan konyhai kütyüt szereznem, ami használható. Egy diótörőről van szó, ami csonkakúp alakú, az alján egy kis lyukkal. Némi gyakorlat után sikerült úgy megtörnöm a szép nagy diószemeket, hogy a többségük egyben maradt, vagy legföljebb félbe törve tudtam kivenni. Elismerem, több kiló diónál ez nem túl hatékony módszer, de nálam tökéletesen megfelel.

tutuuka Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95032

Ilyesminek szoktam aposztrofálni, bár régen volt, a zasszony nem kedveli, most meg a sütőm csapágyas, meg kellene javíttatni ( bár közel 40 éves...).

Előzmény: joy (95031)
joy Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95031

Lecsós csülök zacsiban?
:o)

Előzmény: tutuuka (95004)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95030

ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95029

Fokhagymas sult krumpli

ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95028

...gyonyoru...

ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95027

...tetszik...

 

ZsuR Creative Commons License 2016.02.20 0 0 95026

Nagyon szeretem a gombat - es a lecsoban is! :))

Előzmény: homerx (95025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!