Nem az a bibi, ha fahulladékból is készítenek sajtnak látszó ételt, hanem az, ha ezt elfelejtik közölni a vásáróval és megtévesztő módon parmezánnak hívják a végeredményt. Egyébként pedig szerintem is hajrá vegyészek, hajrá tudósok.
A "tejérzékenység" kétféle lehet. A gyakoribb a tejcukor (laktóz) emésztési probléma, ők a ehetnek érlelt sajtot, abban már nincs laktóz. A ritkább az allergia a tejfehérjére. Ők semmilyen tejterméket sem ehetnek.
Kell az ilyen trukk mert van olyan vegas vagy csak tejre allergias aki parmezant akar enni vagy tenni az etelere es nagyon akarna a potlast.
En sok mindenrol le tudnek mondani egeszsegi okok miatt de a pizzamra sajt kell, kicsike de erzodjon az ize, szaga. Nem erdekel hogy allitjak elo tej nelkul de nekem sajizu, szagu sajt kell. Mozarella ha lehet es nem tofuk mert azokra ranezni sem tudok olyan undoritonak talalom.
Szoval az elelmiszer vegyeszek kicsit mozgassag a fantaziajukat....potlast ker az allergias es a vega!
Monitorokról, tévéről tudtam, de gáztűzhely? Sose hallottam.
Ámde kösz, majd lesek.
Tényleg közel 40 éves a cucc, nem bánnám, ah lenne jobb.
Az a helyzet, két lakásunk van egymás mellett, az itteni bő 50 éves volt, és egy felülvizsgálanál ki kellett dobni ( még égésbiztosítója se volt), amott vettünk egy újat, ezt meg jónak minősítették, lecseréltük az ősállatot.
Igen, csak a költöztetés után nemhogy a sütő, de a legkisebb láng kivételével minden megadta magát.
Mondjuk a kisláng tökéletes a kőleves főzésén kívül ezer dologra, de egy rendes hőfokszabályozású sütő azért elkelne.
Malacom volt, "privatizáltam" ( tényleg a gyár fölrobbantásakor megvettem) egy olyan motort, ami a hozzá tartozó áttétellel pont a szükséges erőt fejtette ki.
Aztán egyszer kipróbáltam mandulával, az is működött, míg aztán dióval is, hibátlan.
A motorizálásnak az igazi oka volt, hogy rohadtul cseszte a kezemet az a tengersok tekergetés.
2 régi számítógéptáp hajtja, egyszer elromlott, azóta ott van mellette a kapcsolási rajz, mert akkor újra ki kellett találnom...:}}
Igen, az. Ha kalapáccsal töröm, akkor szerteszét repül a héj és darabokra törik a dióbél is. Van más fajta diótörőm, az jó a mandulához és a mogyoróhoz, de a dióhoz nem. Most már ilyenem is van használni is fogom. Éljen a rakott palacsinta!
Meglepetésemre sikerült egy olyan konyhai kütyüt szereznem, ami használható. Egy diótörőről van szó, ami csonkakúp alakú, az alján egy kis lyukkal. Némi gyakorlat után sikerült úgy megtörnöm a szép nagy diószemeket, hogy a többségük egyben maradt, vagy legföljebb félbe törve tudtam kivenni. Elismerem, több kiló diónál ez nem túl hatékony módszer, de nálam tökéletesen megfelel.