Keresés

Részletes keresés

Csopaki malom Creative Commons License 2011.08.09 0 0 674

Szia,

 

Szerintem a lenti honlapon nagyon jól összeszedték mindazt, amit tudni kell a német anyasági ellátásról.

A terhesség tényéröl le kell adnia egy orvosi igazolást a munkáltatónak, ezzel indul az egész folyamat. A terhesség teljes ideje alatt tilos megeröltetö, furószalagos vagy többmüszakos munkát végeztetni az anyával.

 

http://www.ruv.de/de/r_v_ratgeber/ausbildung_berufseinstieg/geld_recht/5_rechteundpflichtenvonschwangerenarbeitnehmerinnen.jsp

Előzmény: Exxon73 (673)
Exxon73 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 673

sziasztok

 

korkerdes,egy munkatarsno neveben kernek infokat.2honapos terhes.

GmbH s szerzodese van,1eve a cegnel dolgozik.

mik a jogai,mik a lehetosegei? sajnos nem tudok neki tanacsot adni,mert a holland dolgokat ismerem,de a nemetet meg nem.

azt tudom,hogy 1ev munkaviszony kell a gyedhez.

 

koszonom elore is az infokat

 

Attila

patatella Creative Commons License 2011.08.08 0 0 672

Kedves Kovàcs szaki, nagyon szèpen koszonom a vàlaszaidat, sokat segìtettèl!!!! tovàbbi kellemes napot

Előzmény: Kovács szaki (671)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.08.08 0 0 671

Szia Patatella,

 

A biztosítást illetöen: úgy emlékszem, hogy annak megkötése elött sok kérdöívet töltetnek ki, ahol lekérdezik az összes átélt betegséget. Esetleg bekérnek friss vizsgálati eredményeket is. Mindenképpen minden kérdésre az igazságot kell beírni - bármennyiere is kenyelmetlen - mert ha kiderül hogy olyan betegség fordul elö, aminek elözménye van, viszont a delikvens azt tagadta, akkor abból nagy galiba - és 0 költségtérítés - lesz. Sajnos a privátbiztosítók díjai nem fixek, hanem évente emelekednek, ahogy az ember öregszik, meg ahogy a biztosító költségei emelkednek. Az ellátás viszont tényleg szuper, néha "álom" kategória.

 

A biztosítás és az adózás szempontjából egyértelmüen jobb, ha összeházasodtok, de gondolom azért nem ezalapján fogtok erröl dönteni... (Ha alkalmazotti munkaviszonyban dolgozó férjed lenne, akkor a te biztosításod ingyenes az állami biztosítótársaságnál, férjed pedig házas emberként kevesebb adót fizet....)

 

A hivatalos papírokat te is nyugodtan intezheted, a lakcímbejelentést 8 napon belül kell megejteni, a tartózkodási engedélyt (Freizügigkeitsbescheinigung) meg 3 hónap után kell kérni a rendörségen.

 

Ami a költségeket illeti, olvasd el Szipolyka 590 sz. hsz-ét ezen a fórumon, szuper!!

Ö Berlinröl ír és gyerekei is vannak, de biztos, hogy rengeteg információt találsz benne.

Az ingatlanárakról meg Dortmundra vonatkozóan is tájékzódhatsz itt: www.immobilienscout24.de

 

Előzmény: patatella (670)
patatella Creative Commons License 2011.08.08 0 0 670

koszonom a vàlaszt. tehàt 32 èvesen, epe mutèttel - bàr nem tudom ezt honnan tudjàk bekèrni - de amùgy egèszsèges vagyok.... szòval nokènt kb. szàmìthatok 250-450 euro betegbizt. kiadàsra.... szèp kis osszeg... nem szeretnèk nagy osszeget fizetni ès nincsenek luxus igènyeim.... :):) lehet jobban jàrunk, ha osszehàzasodunk, de ez is necces, mert a pàrom olasz :):) jò kis papìrmunka.. :):)

 

mennyire nehèz intèzkedni munka nèlkul, èrtem itt lakcìm bejelentès, regisztràlàs 3 hònap utàn stb. a pàrom fog kezessèget vàllalni èrtem, gondolom ìgy nyugodtan intèzhetem a hivatalos papìrokat?!

 

nem tudom, hogy te hol èlsz, de meg tudnàd mondani, hogy szerinted kb. mennyi az az osszeg amibol kèt ember kènyelmesen megèl? :) milyen tapasztalataid vannak?

 

 

koszonom

Előzmény: Kovács szaki (669)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.08.08 0 0 669

A dortmuni környéket nem ismerem, ezért az arra vonatkozó részhez nem tudok hozzászólni.

 

Egészségbiztosítás: Ha nem vagytok házasok és te sem dolgozol, akkor ez nagyon necces lesz. Ebben az esetben neked egy magánbetegbiztositóval KELL szerzödést kötnöd. Alaposan megnézik majd, hogy milyen az eü állapotod, bekérnek laboreredményket, lekérdezik a korábbi betegségeidet, számításba veszik az életkorodat, stb. Nagyon jó szolgáltatást nyújtanak általában, de nagyon drága. Férjem 387 eurót fizet havonta csak saját magának, nöknek sajnos drágább a nögyógyászati betegségek és a szüléssel kapcsolatos esetleges kiadások miatt. Pontos összeget lehetetlen mondani, mert a te egészségedtöl, korodtól, igényeidtöl függ a biztosítási díj, valamint a piacon kismillió magánbiztosító müködik, de a biztosítasi díj nagyjából ebben nagyságrendben lesz majd. Ez egy hatalmas üzlet, amelyen a biztosító mindig keresni fog, másként nem csinálná!

 

Munka nyelvtudás nélkül: nagyon-nagyon nehéz. Esetleg ha valami nagy multi felvesz, ahol angol a cég belsö nyelve és föleg ha van valami keresett szaktudásod... egyébként némettudás nélkül nem megy. Nulla némettudással sehol máshol nincs esélyed, takarítási munkákban sem, gyerekfelügyeletben sem. Az olasz-angollal biztos el tudsz majd helyezkedni, de csak akkor, ha van már némettudásod.

Előzmény: patatella (668)
patatella Creative Commons License 2011.08.08 0 0 668

Sziasztok!

 

Segìtsèget szeretnèk kèrni toletek! :) elore is koszonom a vàlaszokat!

 

A pàrommal Dortmundba fogunk koltozni, mert ott kapott munkàt. Hol èrdemes albèrletet keresni, a vàros melyik rèszèn? Mennyire dràga a megèlhetès? Mekkora fizetèsbol lehet megèlni kb? :) Milyen dràga a kozlekedès?

 

Egèszsègbiztosìtàs??? errol van valakinek infoja? pl. èlettàrs fizetheti?

 

NULLA nèmet nyetvtudàssal van esèly munkàt talàlni??? :) olaszul, angolul beszèlek. part-time munkàra gondoltam. :)

 

nagyon szèpen koszonom a segìtsèget

kellemes napot!

udv.

évi27 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 667

Sziasztok kedves fórumozók!

Véleményt kérnék tőletek!

Joga van-e egy itteni munkáltatónak ahhoz,hogy 6 hónapon keresztül neked ne adjon hétközben pihenőnapot,ha hivatalos dolgot kell inézned,meg tudd tenni?értem én hogy próbaidő alatt nem ad szabadságot,de hogy ne adjon pihinapot(ha még hétvégén ledolgozom) hogy elmenjek elintézni valamit,nekem ez teljesen nonszensz... jogilag szabályos ez????

Értem hogy egy külföldi fogja be a száját itt,mert nem otthon van,de....

Vagy ez itt teljesen normális???? :((

Kovács szaki Creative Commons License 2011.08.05 0 0 666

Nézd meg ezt álláshirdetést (július 30-án jelent meg)! Direkt olyan mérnököt keresnek, aki tud magyarul és van tapasztalata.

 

 

http://www.dorsch.de/de/karriere/stellenangebote/stellenangebote-dorsch-holding/architektin-oder-bauingenieurin/

 

 

Egy kalappal!

Előzmény: NémethBozsó (664)
AAAaaa Creative Commons License 2011.08.05 0 0 665

www.monster.de

Online feltoltod a CV-t es egyreszt varsz masreszt olvasod a keresesi eredmenyeket

Előzmény: NémethBozsó (664)
NémethBozsó Creative Commons License 2011.08.05 0 0 664

Sziasztok

 

két diplomás létemre magyarországon nem tudok rendes mukát találni és a vállalkozásomat is tönkretette I O.V király jelölt ezért szeretnék németországban dolgozni akár a szakmámban akár azon kívül.

2 kislányom van (0,5 és 2,5 évesek) és feleségem, közösen szeretnénk menni mindent itt hagyva ebben az általam szeretett, de sajnos mára már élhetetlen hazában.

Végzettségeim építőmérnök, közgazdász Eu-s projektfinanszírozási szak

Építőiparban dolgozom most már több mint 10 éve ebbel az utóbbi 1,5 évet német és holland emberekkel dolgoztam együtt.

Ha tud vki segíteni vagy tud valakit aki tudna segíteni várom jelentkezését a nezs1978@gmail.com email címen.

Előre is kösz a segítségért

Exxon73 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 663

biciklik irant Hollandiaban erdeklodj,a nemet biciklik nincsenek egy rangsorban a holland bringakkal.

Batavus a bringak Mercedese,aztan meg szoba johet a Gazelle marka.

viszont ovatosan a bringavasarlassal Hollandiaban mert az ujabb bringak 4 5 evesek mar kotelezoen chipesek es kotelezo a patkozar.a patkozaron chipes jelado van.

en egy 2005os modell teleszkopos es ulesteleszkopos Batavust vettem meg a felettem lako negertol uj ara 799 euro volt a Batavus katalogus alapjan most hasznaltan adjak ezeket 250 350 euroert.

full aluminium,8sebesseges,nafdimamos,halogenlampas,tarcsafekes elol hatul.mar otthon van,a varosomban az egyetlen ilyen bringa.

 

nem arulom el mennyiert adta oda a negerDDDD

 

amugy 15 30 euroert adjak a fekak az utcan a regebbi lopott bicikliket.

 

ha dobsz egy mailt atkuldom a telefonszamomat es ha felhivsz adok neked egy hollandiai magyar ismeros szamat aki rendszeresen szallit bringat Magyarorszagra nagyobb tetelben.

Előzmény: Fontos2010 (662)
Fontos2010 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 662

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék hogy Németországban hol és hogyan lehetne használt kerékpárokhoz hozzájutni kissebb és nagyobb tételben és mennyiért?

Szándékomban áll használt kerékpárokat behozni ide Magyarországra és ehhez keresem németországi partnerem,a  kölcsönösen kedvező üzleti lehetőség reményében.

Válaszleveleteiket előre is köszönöm. A továbbiakat levélben vagy itt a fórumon megbeszélhetjük.

 

 

Üdv:János

eichikarl Creative Commons License 2011.07.26 0 0 661

Biztosan vonatkozik. Az üzöeti szabályzatban azt írják, hogy mindig nézni kell, hogy mik az aktuális árak és akciók

Sorry, viszont hozzá kell füznöm! 15c kapcsolási díjat is fölszámítanak a külföldi hívásoknál, de még így eléggé megéri, azt hiszem.

Persze ha valakinek nincs valami egyéb "okos" megoldása, mint neked.

Előzmény: Exxon73 (660)
Exxon73 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 660

ez a 6hete vasarolt lebarara is vonatkozik? igaz miota ceges telom van fel se emeltem a sajatomat)))))) nemet vodarol nemet vodara ingyen beszelek,a privat hivasaimat meg kifizetem.

Előzmény: eichikarl (659)
eichikarl Creative Commons License 2011.07.26 0 0 659

Németországban dolgozóknak és nyaralóknak!
Tegnaptól szeptember 30-ig Németországból Magyarországra (Romániába és Lengyelországba) mobilról mobilra 9c/perc
Szlovákiába vonalasra 1c/perc, Magyarországra vonalasra 4c/perc (SIM-kártya ingyenes, legjobb minöségü német hálózat, min. 10€ feltöltés, februártól tegnap elöttig Magyarország vonalasra 1 c/perc volt):
www.lebara-mobile.de

Add tovább!

évi27 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 658

nem júli,június... :))

Előzmény: évi27 (657)
évi27 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 657

Szia Matyikati!

Mi egy hónapja jöttünk ki a párommal,mi előtte mindent "lezsíroztunk" otthonról.

Avagy:pesten állásbörzén beregisztráltuk magunkat a német munkaügyi központ rendszerébe,ők feltöltötték az adatainkat a rendszerükbe és utána vártunk,vártunk és vártunk... kb fél év után jött először így ajánlat idősek otthonába,egy magán otthon keresett meg bennünket,májusban kijöttünk próbamunkára(ez érdemes),és júli közepén jöttünk ki.

A vezetés rendes volt,mindenben segítettek,jött velünk egy emberke intézni a bejelentéseket,(lakcím,bank,adóhivatal), eg.biztosító pedig házhoz jött!Néhány nap alatt minden rendben volt!

Mi szállást kaptunk a munkáltatónktól,egy szép nagy lakást bérlünk a párommal havi 400 eur+rezsiért,ez 90 m2es,2 szobás,nappalis tetőtéri lakás full bebútorozva.De ez nem városi,hanem kis falusi ár!Mi egy kis falu mellett 1 km-re lakunk,dolgozunk,a hátrány hogy kocsi kell mindenhez.

nyelvtudás:hát nem árt ha jól beszélsz,nekem közép C nyelvvizsgám van,a páromnak alapfok,de így se volt könnyű,mert rettenet a nyelvjárás,én 12 évig a Hochdeutsch-ot tanultam otthon,itt ezt felejtsd el....Amit érdemes még otthon megtanulni a német nevüket bizonyos dogoknak:kacsa,ágytál,szondatápszer,hashajtó...stb.

A munka?nem fenékig tejfel,fizikailag elég nehéz,mert az idős embereket kiszedni az ágyból meg betenni a tolókocsiba egyedül kell,még a 90 kilósat is,nekem nehéz.A párom pedig elég jó erőben van,hát ő is érzi,sokat kell emelgetni,nincs mindenki mellett betegemelő.

A kollektíva:elég jó,bár itt is vannak emberek,akik nem igazán szeretik a külföldieket,és ennek hangot is adnak.Talán ez az,ami nekem a leginkább rosszul esik...

Előzmény: Matyikati (656)
Matyikati Creative Commons License 2011.07.21 0 0 656

Sziasztok!

 

Ápolónő vagyok, most készülök kimenni egy szoc. otthonba.

Szerertném felvenni a kapcsolatot olyan személyekkel, akik már rendelkeznek tapasztalattal ezen a téren.

 

 

szentesi53 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 654

Köszönöm, egy próbát megér, hátha......

Előzmény: Törölt nick (653)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.20 0 0 652

Pedig ott helyben a forgalmistával kellett volna mindent lezsírozni, akivel először tárgyaltál.

Én különben

1. mindig várok, ha valaki fut a vonat után :-)Bár nagyvárosokban az S-bahn esetében gondolom csúcsidőben egy vonat sem indulna el :-)

2. Mindig leadom a talált cuccokat a Fundbürónak. Aztán hogy a türkök mit csinálnak velük, az más kérdés :-)

Előzmény: szentesi53 (651)
szentesi53 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 651

Nürnbergben a Fundbürő széttárta a kezét, eszébe sem jutott papírt írni az esetről. Én meg szerencsétlen nem tudok németül. Gondoltam e-mailban megírom nekik, de nem találom a címüket.

Előzmény: Törölt nick (650)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.20 0 0 650

Hát reklamálj a DB-nél!

Előzmény: szentesi53 (649)
szentesi53 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 649

Szervusztok. Megérkeztem Németországba bringával, Ausztrián és Csehországon keresztül. Szép és fárasztó út volt. Sajnos, voltam olyan marha hogy sietni akartam a Nejemhez és vonatra szálltam. No, itt kezdődtek a bonyodalmak. Jegyet szabályosan megvettem, de az egyik állomáson, Hartmannshof a neve, át kellett szállni az S-Bahnra ami Nürnbergbe megy. Elkezdtem bepakolni a csomagjaimat, a nagy biciklistáskámat beraktam, benne minden személyes cuccaimmal, ruháimmal, GPS, PDA, lakáskulccsal, szerszámok a bringajavításhoz, mikor az ajtó két rövid csipogás után bezáródott és a vonat elindult.  Hiába próbáltam nyitni a gombbal, vertem a vonat oldalát, integettem, semmi. Vonat elment. Ez kb. 14:00-kor történt. Berohantam az állomásfőnökhöz, aki miután megértette hogy mi történt, telefonált, majd közölte nincs gond, táska megvan. Majd Nürnbergben a Fundbüró-nál átvehetem. Következő S-Bahn egy óra múlva indult, beértem Nürnbergbe, Fundbüró nem tudta miröl van szó. Erősködtem, majd több telefon után közölte hogy a vonat elvitte a táskát Bambergbe, kb. egy óra múlva jön vissza. Egy óra múlva szólt, hogy mégsincs meg a táskám. Kerestem egy rendőrt, aki széttárta a karját hogy ő most mit csináljon? Kérdezem én, hogyha véletlenül beesek peron és a vonat közé, akkor sem áll meg a vonat? Vezető nem néz a tükörbe mikor elindul? Megjegyzem hogy az állomás bevan kamerázva. Szerintetek mit tehetnék most? Szerintem ez a Német Vasút hibája miatt következett be. Üdv, a bringas

Exxon73 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 647

na minden meggondolatlan figyelmebe,ez vonatkozik minden orszagra!



tegnap reggel az irodaba beerve a kollegam azzal fogadott,hogy surgosen menjek le az essen oldenburgi rendorsegre mert ott van ket magyar.

le is mentem,ket fiatal 22 25 eves srac volt.egy budapesti irodaval jottek ki 50euro kisbuszkoltseggel valami segedmunkara.a szallas az tre volt a munka meg semmi.mivel par centel es szendviccsel jottek ki ezert igencsak szar helyzetbe kerultek.kinjukban mivel azt hittek hogy Nagy Essenben a Ruhr videken vannak elkezdtek keresni a konzulatust hogy segitse oket haza.a jo helyismeretnek hala nem tudtak hogy Kis Essenben vannak Also Szaszorszagban 250kmre Nagy Essentol.

a helyi rendortiszt tudta hogy magyar erdekeltsegu ceg vagyunk ezert ertesitett minket.

a ket srac nem beszelt nyelvet,a szakmajuk,tapasztalatuk se passzolt,es okmanyok hianya miatt meg egy egyszeru csomagolomunkat se tudtunk nekik biztositani.az egyik szemelyigazolvany nelkul volt kinn ideiglenes szemelyivel amivel mi nem tudunk semmit kezdeni,a masik lejart utlevellel.

segitsegkent annyit tudtunk felajanlani hogy a penteki szabadsagos kisbusz a ceg

koltsegen Budapestre szallitja oket es pentekig kaptak egy egy agyat.



remelem ez into pelda mindenkinek aki a vakvilagba beleindul!

mis-mis Creative Commons License 2011.07.19 0 0 645

Köszönöm a választ és a segítséget baudogi. F. Misi

Előzmény: Törölt nick (644)
mis-mis Creative Commons License 2011.07.19 0 0 642

HELLÓ! Szerintetek ha diák- vagy munkásszállón lakok majd, akkor be tudok jelentkezni a Meldestelle-ben? (Kapok hivatalosan lakcímpapírt?) Köszi a segítséget. F. Misi

Exxon73 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 641

baxxus a nemet forum miert all??? itt nem el egy magyar se????

Exxon73 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 639

arrol beszelek,hogy Hollandiaban EU ide EU oda a lakcimregisztracion kivül nem rossz ha megvan a vergunningbewijs azaz a tartozkodasi.

mivel 3evet ott eltem es tervbe volt veve a hazvasarlas ahhoz is kellett volna.nem draga,30euro+2fenykep,5evre szol.

a Saturnban a laptopot oda se adtak reszletre,mivel lakcimpapirom volt(nemet meldebehörde megfelelöje) de tartozkodasi engelyem nem.

 

szoval furanak tartom hogy az ember itt nemetben egy A4-es meretü papirral igazolja a lakcimet egy szemelyiigazolvany meretü fenykepes kartya helyett.

Előzmény: Törölt nick (638)
Exxon73 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 637

kinek milyen hire van rola hogy Nemetorszag 2011tol mar nem ad ki aufenthaltzeugnisst azaz tartozkodasit.a 2010es munkavallaloinknak megvannak ezen papirjai,de 2011ben tenyleg nem latok egyetlen mappaban lefuzve liyet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!