Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12050
Szia! Én kipróbáltam az akupunktúrát, köpölyözést, egy ideig jártam dr.Eöry Ajándokhoz (nem elírás a neve), de sajnos nem tapasztaltam változást.6000 forint volt egy alkalom,és egy héten kétszer, háromszor kellett menni, úgy a 15. után ritkul. Szóval próbálkozásnak nem túl olcsó.Nálam még placebóként sem működött,pedig nyitott voltam a dologra, olvastam,és filmet is néztem a meridiánok mibenlétéról,de nem vitt elöbbre. Csak azt mondom, hogy nálam nem vált be! Általábam a hátúszást javasolják,sajnos nem tudok úszni.:( Nem tudom,hogy mi lenne az optimális súlyod,de ha úgy érzed, hogy van felesleged, akkor az jó ötlet,hogy belővöd a fogyást.De mozgást is iktasd be a diéta mellé. Mi az oka a magas vérnyomásodnak? A hidegkamrát én is csak olvastam. De mi van ha nem nyilik ki az ajtó. :) Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12049)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12049

hát ha lehetne választani, akkor ezeket inkább kihagynám az "élvezetek" listájáról.

igazából csak döntöttem. vége ennek az életmódnak, és már csakazértis helyrejövök. tényleg "hülye" az ember. éjjel nappal dolgozol, és amit megkerestél, azt viszed is tovább adni azoknak, akik majd az egészségeden dolgoznak. na ennek most lett vége nálam, úgy döntöttem. csak egyszer jussak el odáig, hogy újra mozogni tudjak rendszeresen...

szigorú diétára fogtam már most magam, 3 kiló már lement. :)  100 alá fogok menni mindenképp. és bizony nagyon oda fogok figyelni az életmódomra.

a masszázs ma megvolt, egész jónak tűnt. sőt, nagyon jónak mondanám. szinte fellobbantam. :)

holnap rámászok a dokinő témára, mindenképpen beszélni akarok vele is. hátha valami újat mond, lát, mond.

ma szintén beszéltem pár taggal, valaki azt mondta, még jó lehet az akupunktúra is talán...  VAN EBBEN VALAKINEK JÁRTASSÁGA? érdekelne a vélemény.

igen, az egy hangzatos szó, el is kezdtem utána nézni, hátha találok róla valamit. de nem igazán, persze egyik kollégám már hallott róla valahol. na ő az az ember, akinek nem tudtok újat mondani! :)  (no komment)  szóval ez megfogta az én kis fantáziámat is, kíváncsi leszek mit takar. mondjuk kár hogy nem jutott eszembe, amikor beszéltem vele telefonon. biztos rákérdeztem volna.

ÚSZÁS!  van aki javasolja gerinc problémánál, valaki meg ellenzi. marha jó dolog a net, de össze vissza írnak mindent. hogy döntöd el, melyik az igaz, és valósan jó, és melyik nem ér egy kalap ...... sem?  halálomon vagyok attól, hogy ezer dolognak nézek utána, olvasok egész nap, és nem jutok előrébb, mert egymás alá mondanak. de dokik szakvéleményei is ám! vajon kezdjek el úszni, vagy inkább ne?

tudom-tudom, marhára sokat tudok beszélni, de ez van! :)  kell a megoldás! és holnap elmegyek egy forró gyógyfürdőbe is ennek érdekében, pedig nagyon rühellem. tudjátok mit hallottam még ma? hideg hő-sokk! hideg kamra! ismeritek? mínusz 110 celsius fokban vagy bent egy szál alsóneműben 5-8 percet, állítólag nagyon jó! olvassatok utána. próbálta már valaki? ki kellene próbálni.

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12048)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12048
Miki,te nagyon halmozod az élvezeteket! Még masszőr is?

Akkor most talán kiderül, mi az a "távolkeletális"módszer,
amivel ez a csontkovács dolgozik.

Mit akarsz a járókerettel? Kb.úgy képzelem el,ahogyan pl.én mennék egy
sámlira támaszkodva. Felemás korlát? :)

Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12047)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12047

szia!

 

igen, olvastam, hisz visszanéztem vagy 326782" oldalt, hogy kinek, milyen gondjai, megoldásai adódtak már, és itt figyeltem fel rá. és pont a vita miatt akadt meg a szemem rajta. de majd kiderül. szombaton már tudni fogom, hogy mekkora mágus! :)  ha nem jelentkeznék többet, értesítsd az interpolt légy szíves! :) 

yess, beugrott a doki téma. csak nem értem, mitől fájt most pont a másik lábam ennyire.?  de  a szuri rendesen kikapcsolta az áramot most benne. teljesen jól vagyok. persze tudom, hogy ez csak fájdalom mentesítés, de legalább nem

szenvedős az este.

szóval az a kis Rácz dokinéni akkor aneszte-zoo-lógus? :D  persze hogy értettem. és ha már lovakkal huzatnál, rögtön az állatorvosig vigyenek? :)  na szép, mondhatom... 

mindenkit megkeresek aki él, és mozog, bármit is tud a gerinc témáról, bármilyen tapasztalatai vannak, vagy csak hallott róla, esetleg sejti hogy létezik olyan, hogy gerinc, stb...  megoldást kell találni! valaki csak tudja a tutit!

mint mikor anyám is anno megmondta: ha forró a leves, fújd meg! :)  tömören, egyértelműen, megoldás-készen.

"ha fáj a gerinced, húzasd ki!"  :)  na de majd holnap a gyógymasszőr megragadja a kis hab testemet...  :)  kíváncsi leszek az arcára, mikor majd meglát. nem mondtam neki, hogy ilyen kis alul-táplált, mély növésű vagyok. :)

//szerintem anyám csuklani fog holnap!//  :)

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12046)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12046
Szia!

Szóval Rácz doktornő természetesen aneszteziológus :) Jól elírtam, de nyilván értetted.
Ez a csontkovács kiváltott egy kis vitát, már mindenki mindenkit az ő ügynökének nézett. :) Majd írd meg mire jutottál vele.

Szóval kaptál egy fájdalomcsillapító injekciót.Ezek szerint utolért a doki! :)

Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12045)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12045

sziasztok.

 

ma szarul indult a nap, alig bírtam menni. kicsit nehézkes. de érdekes, mintha a másik oldalon fájna most meg. eddig a bal lábam, most meg a jobba sugárzik.   én már csak ilyen változékony vagyok, mint az időjárás! :)

úgy voltam vele, veszteni valóm nagyon nincs, több szem többet lát, ráírtam annak a sokat emlegetett Csordás Józsefnek is a mailjére, hátha ő is mond valamit. kaptam is választ, telefonszámot, felhívtam. hát elég érdekes dolgokat mondott. a gravitációs padról kapásból le is beszélt, elmondott egy csomó dolgot a használatával kapcsolatban, és hogy miért nem szabad nekem azt használni. azután meg elmagyarázta hogy ő mivel foglalkozik, és hogyan. úgyhogy hétvégén megyek hozzá, látok benne valamit. de majd kiderül. csak konzultáció, viszem a diagnózisom, meg az MRI-met, és megmondja tudunk e vele valamit kezdeni. arról megnyugtatott, hogy ropogtatás nem lesz, mert nem szabad. na de majd hétvégén elmondom milyen volt. (ha túlélem)  :D  

viszont bevallom őszintén, nem volt mese, bent voltam az Irgalmas rendiben ma, van egy sebész ismerős, hát be kellett vállalnom egy szurit. de utána jobb lett szerencsére. gondolom sejted, hogy a 208 centis ember hogy nézett a 4-5 centis tűre! ?  :)   NEM RÖHÖG!!!  :D   baccus hogy utálom a tűt!  de most egyenlőre megoldást nyújtott egy kicsit.

szerintem meg fogom keresni a dokicsajt is, akit írtál. több szem, többet lát. na meg aztán az én súlyomhoz járókeretet sem gyártanak....  ;)   holnap meg elmegyek egy gyógymasszőrhöz. hátha...  felhívtam vagy hatot, vagy hetet, nem is tudom. pasit választottam, annak volt a legjobb előadása a telefonban. gondolom ezek örülnek nekem, ezer kérdést szoktam feltenni nekik. :)    lovakkal huzatni magam? :)  mint a nagy betyár Rózsa Satya? :)  csak úgy halkan a figyelmedbe ajánlom, a lovaknak is van ám egy max teherbírásuk...  :D 

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12036)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12044
Szia!

Elvileg van realitása,mert a protrusió visszahúzodhat.
De én sokkal nagyobb jelentőségűnek tartom a tünetmentességet.
A lényeg,hogy ne irritáljon semmit, gyököt, durát ....
Előzmény: ex-petike23 (12043)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12043

Szia,

 

igen, köszi, kipróbálom !

Júniusban megyek MR-re. 3 hónap denevérpadozásnak látszódnia kell már a protrusio nagyságán ?

Előzmény: Törölt nick (12041)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12042
Összekevertem, azt hittem MBman-nak lesz mr vizsgálata.A tied még odébb van.:)
Előzmény: ex-petike23 (12039)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12041
Szia!

Örülnék ha használna ez a kenőcs.
De ha mégsem, próbáld ki, amit ajánlottam.
Egy bodys pasi belsőleg is ajánlja.
Előzmény: ex-petike23 (12038)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12040
Mikor lesz az mr vizsgálatod? Majd írd meg az eredményt, kiváncsi vagyok a változásra.
Előzmény: ex-petike23 (12039)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12039

Hát, én nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az MR-em ~3 hónapos denevérpad-használat után..! :-)

Előzmény: MBman (12032)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 12038

Szia Brigi,

 

voltam dokinál a vádlim miatt, azt mondta, hogy a 4 hétig tartó gyulladás miatt károsodott az ideg; illetve hogy az erek falát is ez (ilyen?) ideg vezérli, ezért vannak a vaszkuláris tünetek.

Venotech-et, és Benfogammát ajánlott.

Előzmény: Törölt nick (12037)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12037
Tiszta inkvizíció! :)
Előzmény: PETYUS (12035)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12036
Holnapra nehogy kitaláld, hogy két ló közé kötöd magad. Erősen ellenjavalt! :)

A súlyfürdő jó ötlet lehet!
Előzmény: radomiki11 (12031)
PETYUS Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12035

> Tegnap giotin, ma meg kötél?

 

De ne vérpadra gondoljatok! ;O)

Előzmény: Törölt nick (12034)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12034
Szia! Dr.Rácz Edit anaszteziólugus, a Pételfy kórház fájdalomambulanciáján dolgozik, és magánpraktizál. A fajdalomklinika.hu oldalon informálódhatsz arról,hogy pontosan mit is csinál. Fájdalomcsillapítás,szöveti regeneráció, rekonstrúkció....De nincs még saját tapasztalatom ebben.Majd 19-től tudok csak beszámolni saját tapasztalatról. Viszont Ormos Gábor doktornál megtalálod a manuálterápiát,a gyógytornát, a hagyományos orvoslást egyhelyen. Telefonon felvilágosítás? Állapotfelmérés! Annyi haszna mindenképpen volt annak, hogy ide beugrottál,hogy megtudtad vannak KONTRAINDIKÁCIÓID, így nem adtál ki feleslegesen pénzt a denevérpadra. :) Tegnap giotin,ma meg kötél? Látom mindenáron szeretnéd megoldani a méreted okozta problémát. :D Üdv. és vigyázz a kóklerekkel!
Előzmény: radomiki11 (12031)
similis Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12033

A súlyfürdő hasonló hatású sztem mint a denevérpad, és annak nincsenek ilyen kontraindikációi sem gondolom.

Előzmény: radomiki11 (12030)
MBman Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12032

A denevérpad nem egy atomfizika, két dolog a lényege: hátizmaid ellazulnak, valamint a testsúlyod kb 70 %-ának megfelelő erő húzza szét a gerincedet. A csigolyák közti porckorongokat felülről lefelé haladva egyre nagyobb erő húzza szét. A legnagyobb széthúzó erőt az L5-S1 kapja. Valami olyan megoldást kellene találnod, amivel a ugyanezt meg tudod valósítani, csak fejjel felfelé, azaz normál testhelyzetben.

 

Szerintem ennél hatásosabb gyógymód nincs, én magamon tapasztalom, de ahogy elnézem az orvostudományt, ők se nagyon találtak ki eddig jobbat :)

Előzmény: radomiki11 (12030)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12031

B !

 

Rácz doktornő? ki ő, mit csinál, mivel foglalkozik, hol található, mikor található, miért található, van kutyája, és macskája,

hát egy szép lánya, vagy fiatal, van férje, és ha van kölcsön lehet kérni......?  :)))   //bocsi// :)

gondolom tudod melyik a komoly kérdés benne...!?  :)

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12029)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 12030

MBman!

 

köszönöm figyelmed, nagyra értékelem! :) 

 

Brigi!

 

igen, ma már többet tudok. 9 manuálterapeutával beszéltem ma telefonon, voltak köztük gyógytornászok, gyógymasszőrök, egy orvos-csontkovács, masszőr félék, és még egy írisz-diagnosztikai mesterrel is beszéltem, hogy kinek milyen véleménye van, miket javasolnának, tudnának e valami konkrét terápiát nekem, stb. hát gyerekek......! lehet hogy én vagyok nagyon suta ehhez, de én úgy érzem, hogy legalább a fele kókler, nem tudnak beszélni, sőt, ők maguk sem tudják, hogy mit is beszélnek. amatőr brigád. na és voltak páran akik azért mondtak értelmes dolgokat, és meg is tudták magyarázni azokat hogy miért is így, vagy úgy, úgyhogy talán haladok. szóval: magas vérnyomással, szívproblémákkal, agyvérzésnek még csak a gyanújával sem, pészmékerrel, trombózis gyanusosaknak még véletlenül sem szabad fejjel lefelé lógni. tehát gravitációs padról le kell mondanom. :(    hát ez van.  holnap folytatom a kutakodásokat, felhívok még ezer terapeutát, valaki csak fog mondani olyasmit, aminek lesz valóság alapja, és megoldásokkal bír.  orvosokat kerülöm! gyógyszer, injekció, kés! ennyit tudnak. vagy épp le sem sz..rnak. felháborító az egészségügy. beugrottam a Merényibe pár szót beszéltem egy dokival, szintén ez ügyben. hát ne tudjátok meg mi van ott!!!!!!!!!!!!!!!!   mintha az Illatos úton elbontott dzsumbuj települt volna oda át. katasztrófális a helyzet.  na de ezt hagyjuk is. szégyen.

egyébként egy csomó gyógyító terapeuta nem is hajlandó beszélni, informálni telefonon, mindenképpen azt erőltetik, hogy menj el hozzájuk. ma már infót sem adnak csak úgy emberségből, vagy mi van itt? se tanácsot? ezt nem is hittem volna, ha nem tapasztalom most. soha nem voltam nagyon orvoshoz járó, főleg nem ilyen terápiásokhoz. de nem gondoltam, hogy itt tartunk. kezdem megérteni, hogy miért itt egymás közt próbál mindenki megoldások után kutatni. úgyhogy ha van valakinek kimondottan pozitív tapasztalata valami alternatív gyógyítóval, akkor azt is szívesen veszem. kivéve dokikat nem. azokból most kicsit elég volt.

érdekes, hogy ma teljesen tünetmentes vagyok. voltam OBI-ban, kicsit körülnéztem a kötelek osztályán is....  :)

gondolom megijedt a kis szervezet, hogy elhúzom az utsó nótát!  :)))

 

M.

Előzmény: MBman (12028)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12029
Szia Miki! Sajnos akkor nem neked találták ki ezt az eszközt. De nyújtó gyakorlatokkal azért próbálkozhatnál. Próbáld meg esetleg te is a Rácz doktornőt, hihetelen mennyi féle bajjal keresik meg. Én 19-én megyek hozzá. Az a tapasztalatom, hogy a konzervatív teráliában,rehabilitációban az orvosok nem annyira járatosak. Ez egy másik szakma. Persze nyilvánvalóan nem arra gondolok, hogy nem tudja, hogy a fejjel lefelé lógás növeli a vérnyomást, viszont nem ért a gyógytornához, manuálterápiához.... Akkor az a kínai makett megfelel az én 164 cm-es magasságomnak.Ha kínai férfi mérete. :) Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12027)
MBman Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12028

"néha el tud szaladni a vérnyomásom azért, egyszer a szemem is bevérzett."

 

Így nemigen ajánlott a fejjel lefelé lógás, de beszéld meg orvossal ezt.

Nehogy a szemeddel legyen valami komolyabb gond emiatt.

Előzmény: radomiki11 (12026)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12027

Brigi!

 

pedig már kezdtem fellélegezni, olyan szép ápoltnak tűnt az a mű-gerinc. de nem is az a baj vele, hogy kínai, inkább csak az, hogy a méretezése kínai! :)  makett méret!     nem tudnak sokat a dokik a gravitációs padról??????  ők nem ebben az országban élnek? gyógytornásszal, gyógymasszőrrel már konzultáltam telefonon, hamarosan meglátogatom mindkettőt, lássuk ők miket mondanak. jópár alternatív gyógyászhoz el fogok nézni 1-1 alkalommal, hátha van köztük aki ért is valamennyit ezekhez a dolgokhoz. vannak emlegetett nevek a városban, de akár az országban is, akikkel talán lehet valamit kezdeni....   és úgy érzem nekem eléggé sürgős a dolog!   tudom-tudom! -előbb kellett volna gondolkozni! de ez van, most kell a megoldást megkeresnem.  tudod mi a legnagyobb aggályom??? az én méretemben még járókeretet sem gyártanak! :D   hát az átlag ember könnyen lazáskodik! :) 

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12022)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12026

szia.

 

MRI felvételem, és diagnózisom van, úgy derült ki. fájdalmak, láb zsibbadás, egyszer nem tudtam felkelni, és mentem szépen dokihoz, hogy nem stimm valami. volt ismerős-ismerőse, beutaló gyorsban intéződött, és jött a lelet:

 

a lumbalis lordosis kiegyenesedett. az L.IV-V között dorsalisan 3mm protrusio van, mely a durazsákon mérsékelt benyomatot okoz. az L.V- S.I csigolyák között dorsalisan 11mm-es részben rupturált protrusio látszik, mely a durazsákon, és a mellette futó S.I gyökön Compressiot okoz.

 

szóval nagyjából így nézek ki gerinces mivoltomban, és valahogy nem igazán érzem mindig 100-asnak a bal lábam. sőt!

szóval akkor nekem a gravitációs pad annyira nem pálya? néha el tud szaladni a vérnyomásom azért, egyszer a szemem is bevérzett. ez nagyon tuti-patent akkor így...  :)  GIOTIN lesz számomra a megfelelő kezelés ezek szerint?

megmondom őszintén, a dokikkal nagyon tele a hócipőm. maradjak még táppénzen vagy 2 hétig, utána meg ha tudok, menjek dolgozni. ha nem tudok, akkor menjek vissza, és megbeszélünk egy műtétet ha úgy alakul a dolog, amit úgy 5-6 hónapon belül meg is ejtenének!  szóval tele a tudatom a dokikkal.

ezért is olvasgatok itt mindenkinél, és kérdezem ki merre , hogyan, mivel, kivel, hányszor, minek, stb próbálkozott, hátha nekem is szimpatikus megoldásban lesz részem. holnap kezdek el drasztikusan fogyózni, 100 alá fogok menni. talán az is javít majd a dolgokon. meg megkeresek 1000-féle szakembert, aki csak szóba áll velem, hátha mond valaki, valami jelentőségteljes dolgot. mindent kipróbálok, ami nem ráz! :)  van egy csomó alternatív dolog is, csak van a városban valaki, aki tudja is, hogy mit lehet, vagy kell tenni.... 

 

M.

 

Előzmény: ex-petike23 (12025)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12025

Szia !

 

Hány mm-esek a protrusiók ?

Hogy derült ki, hogy ilyenek vannak ?

 

 

Denevérpad; a fórumtársak tanácsára én is már jó ideje használom.

Először csak pár percet, nem teljesen meredek szögben, aztán egyre meredekebben.

Teljesen lógni nem szeretek, így 1-2 centire vagyok a szabadon lógástól.

5 perccel kezdtem, most 15-20 perceket lógok esténként.

 

Két vastag zoknit húzok fel, úgy nem nyomja annyira a lábfejem.

 

Lógás után érdemes feküdni, mert állítólag káros, ha széthúzódás után rögtön újból összenyomódnak a porckorongok.

Előzmény: radomiki11 (12020)
1323333 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12024

szia4

 

tényleg csak fokozatosan, én enm lógok 90 fokban, kb 65-70-ben, és csak max.10 percet, 2-3 perccel kezdtem:)

Előzmény: Törölt nick (12022)
1323333 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12023

örülök, annak amit nem mersz elkiabálni:) Remélem tényleg helyre kerül mimden, mert most én kezdek türelmetlen lenni

Előzmény: Törölt nick (12021)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12022
Szia! Azért használat előtt ne írj végrendeletet :-) Ha a keresőbe beírod: gravitációs állvány ellenjavallatai megtudod, hogy mely esetekben nem használható. A kezeletlen magas vérnyomásra nem ajánlják Az orvosok nem sokat tudnak erről a padról, inkább gyógytornászt javasolnék. De, lehet függeni, mint egy denevér,csak nekem attól nagyon fáj a nyakam. "Nyakas" vagyok és arra nem jó ez a szerkezet. Egyszer lógtam függőben úgy 10-15 percet, másnap kihívtam az ügyeletet, annyira fájt a nyakam.Soha többé nem denevérkedem :) Én egyébként is hason használom, párnával a has alatt. A fokozatosságot érdemes betartanod, ami a dőlésszőget illeti, nem jó azonnal totál megterhelni a gerincet. És sajnos nem mindig érzed azonnal, hogy rosszat tettél. Később érezni fogod mi és mennyi jó neked. Kínai műanyag gerinc? A kínai áru gagyi :-) üdv
Előzmény: radomiki11 (12020)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.03 0 0 12021
Ez egy olyan játék, mint a futómű beállítása. De reméljük, egyszer csak minden a helyére kerül :)
Nem merem elkiabálni,hogy............


Előzmény: 1323333 (12019)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!