Keresés

Részletes keresés

Arabella Creative Commons License 2005.07.05 0 0 6479

A konyhába kell egy központi világitás és a szekrények alá pedig oda ahol majd dolgozni fogsz: tüzhely ( elszivó), mosogató, és munkafelület. A nappaliba is kell általános fény, mi azokat körbe a falra tetettük, és aztán jönnek az intim fények: étkező fölé , olvasólámpa a fotelhoz és lelógatva egy az asztal fölé. Ha TV-t nézel nem csak az  a zavaró ha a nap rásüt, de az is ha belevilágit a lámpa a képernyőbe. 

És ha vendégség van nálatok nem jó ha sötétben ültök mindig. Ritkán fogjátok használni az általános fényt, de amikor szeretnéd akkor nagyon kell majd.

A.

Előzmény: Csilla (6476)
monyesz Creative Commons License 2005.07.05 0 0 6478

Igen szerintem is jól sikerült, az eredeti narancssárga még ennél is harsányabb volt, aztán kellett rajta világosítani, hogy a pasztell zöldhöz jól menjen.

A csíkok azért kellettek mert ez egy kicsi, 8.5 m2-es szoba, a gyerek pedig mindenáron narancssárgát akart, a csíkokkal meg sikerült - talán- kicsit tágítani a téren.

A csíkozás úgy készült, hogy telibe festették naranccsal, aztán szalaggal kihúzták a csíkok szélét és közte hengerrel zöldre kenték. Aprócska bibi volt, hogy a szalag néhol lehúzta a narancssárgát (ez a festék hibája), amit kézzel rá kellett javítani.

 

Legjobb hogy ez a ház nyugati oldala, és a beeső fény hatására mindenhol más színű a narancssárga.

 

A másik gyerekszoba még narancsabb, arról nem is merek képeket berakni...

Előzmény: Dickens (6473)
sera Creative Commons License 2005.07.05 0 0 6477

Hali Csilla!

Az ablakos szakasznal mi igy oldottuk meg es naaagyon jol vilagit.

Harom halogent besüllyeszett a ferj es mondom tuti.

Szvsz legyen mindenhol központi vilagitasod,legfeljebb,ha nem kell felülre lampa,akkor eltakarod egy takaroizevel.

Ugyanis igy voltam en is a haloban,hogy minek...aztan megis kellett pl. ha este jobban akartam valamit latni a szekrenyekben meg stb.

Itt van a konyhamban a lampa,kuki meg.

http://sera.machmal.com/html/siofok.html

Előzmény: Csilla (6476)
Csilla Creative Commons License 2005.07.05 0 0 6476

Sziasztok!

Köszi a tanácsot, az biztos, hogy jó sok konektor lesz, a párom is úgy gondolta hogy amit lehet már most behuzz a falba aztán majd ha szükséges használjuk. Tudjátok ő ért is hozzá a volt lakásunkban is ő csinálta. Csak azért kérdeztem, mert ugye azon a falon ahol tv lesz oda több konektor kell. Vannak helyiségek viszont ahol nem kell olyan sok, a hálóban például nem akarunk csak ágyat, éjjeliszekrényt, fésülködő asztalkát és tv komódot amin lesz tv, de nem akarunk rengeteg elektromos cuccot oda (éjjelilámpa, világitás a fesülködő asztalnál és a szobából nyilló gardróbban, központi világitás nem is igen lesz) Telafon lent lesz az előszobánan meg fennt a dolgozóban, na ott viszont lesz egy kazal konektor, számitőgéphez és tartozékaihoz, a párom ráióamatőr cuccaihoz, nekem a varrogéhez és tartozékaihoz meg néhány pluszban is, ott azt hiszem lesz központi világitás is meg az asztalok fölött is külön helyileg. A nappaliban azt hiszem egy állólámpa lesz az ülőbutorok mellett és az étkezőben az asztal fölött, vagy szerintetek hogy lenne jó a nappali megvilágitása? A konyhában lesz még nagyon sok konektor, de ott is nem tudom hogyan legyen a világitás, a felső korpuszok alá szerelve, vagy fennt valami körbefutó? Körbe lesz bútorozva csak vannak ablakos szakaszok ahová nem tudom hogy legyen a világitás. Erre ha lenne ötletetek, az jó lenne. a kamrában is lesz konektor mert ott lesz majd a hűtő és perse lesz külön világitása is. Kint a bejárat felől mozgásérzékelős világitás lesz amugy meg ilyen kerti világitást gondoltam, esetleg a teraszra valami helyit, na de milyent és hová?

Arabella Creative Commons License 2005.07.05 0 0 6475

Én is csatlakoznék a táborhoz. Én most rendeltem meg a kapcsólókat, konnektorokat. Összesen 120. és még nincs benne a riasztó és páraérzékelő.....

Nálunk minden kapcsoló 110-nél kezdődik kivéve a konyha-  és a mosókonyhapult.

A kültérieket se feljtsd el! Na meg a háromfázisút ha szeretnél valahova. 

A.

Előzmény: Hedo (6474)
Hedo Creative Commons License 2005.07.04 0 0 6474
Szia Csilla!

Csatlakozom a sukdugaljas társasághoz!

Én azzal egészítettem ki, hogy mindenhova 4-es rendszert tettem. Minden sarokba, és mindenhová, legalább 2 m-ként. Így kicsit drágább, de később sokkal jobb használni. A négys rendszer a következő: két konektor, 1 telefon és számítógép egyben, és egy tv antenna csatlakozó. Persze a gardróbban nem raktam tv csatlakozót :) . Ezen felül betettem egy üres védőcsövet, melybe bármikor bármit be tudok húzni, és nem kell újrabontanom az egész falat, hanem csak a végcsatlakozókat kell kialakítanom.
A tv és számgépcsatlakozóknál figyelj arra, hogy a túl sok végződés fogyasztó nélkül rontja a képet. Ezért én úgy csináltam, hogy körkábelt húztam, az egyik csatlakozótól a másikig, és csak ott vágtam el a kábelt, ahol használom is. Ahol nem, ott kanyarítottam rajt egy hurkot, és ha használni akarom akkor majd elvágom. Egyébként ez kiküszöbölhető, ha raksz a közbenső pontoknál egy-egy 25 óhmos ellenállást, a végpontnál meg 50-eset. Nem plusz pénz, pár forint, de a képminőség nem romlik. Tanácsos számítógépes hálózatot is kiépíteni (vagy legalább becsövezni előre), mert nem tudhatod hova fejlődik a világ, és mikor hol lesz szükséged ilyenre. Van már rádiós hálózat is, melyet nem kell bedugnod sehová, de így is elég sok rádióhullám vesz körül minket. Túl nagy már az elektroszmog. Ne fokozzuk. Figyelj arra is, hogy a kapcsolók mafgassága ne legyen nagy. Kb 1 m a jó. Ez azért fontos, mert ha lesz gyermeked (ha még nincs) akkor elég fárasztó mindig fölkelni este meg éjjel, hogy fölkaocsold a villanyt, mert pisilni kell, szomjas vagyok... stb. és persze fél a sötétben. Hidd el megéri. A fürdőben is. Bár ott állítólag vmi szbavány meghatározza a minimál méretet, de oldd meg azzal hogy az ajtón kívül teszed a kacsolót. Amire még gondot fordítanék az a riasztó kiépítése, vagy legalább becsövezése. Az a legszarabb, amilkor kész a ház, és betörnek a szomszédba, erre kitaláljátok hogy riasztó kell, a riasztós meg végigvési a szép új faladat.

Jó munkát!
Előzmény: Csilla (6462)
Dickens Creative Commons License 2005.07.04 0 0 6473
Szerintem állati jól néz ki! Nagyon vidám szoba lesz! Milyen technikával csináltátok a csíkokat?
Előzmény: monyesz (6472)
monyesz Creative Commons License 2005.07.04 0 0 6472

Szerintetek hogy sikerült ez a gyerekszobai narancs-zöld kompozíció ?

 

Arabella Creative Commons License 2005.07.04 0 0 6471

A Normafánál, ahol indul a kisvasút arra felé láttam ilyen árnyékolás megoldást!

A.

Előzmény: Zsuzsó (6470)
Zsuzsó Creative Commons License 2005.07.03 0 0 6470

Sziasztok!

 

Van egy nyugati tájolású szobánk, aminek ajtajára kellene valami árnyékoló. A kétszárnyú erkélyajtó egy teraszra nyílik, sokszor itt szárítom a ruhákat, tehát viszonylag nagy igénybevételnek van kitéve. A redőnyt ezen okok miatt nem találom túl parktikusnak. Olyan toló zsalu lenne jó, ami a déli országok apartmanjain található. A ház stílusa nem mediterrán, tehát a fa a maga színében kizárva, max. festve illene a ház képébe, az igazi a porfestett alumínium, vagy végső esetben műanyag/PVC lenne. Kérdésem a következő: látott-e valaki ilyen árnyékolót, vagy van-e valami elképzelés, hogy ki foglalkozhat ilyesmivel?

Ha van valakinek erről tudomása, infója, kérem ossza meg velem.

 

Zsuzsó

Csilla Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6469

valát-falát bocsika, de állandóan kapkodok

amugy a képek még a régi lakásunkban készültek és talán a komód képén hitelesebbek a színek

Előzmény: Csilla (6468)
Csilla Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6468

Köszi a sok hasznos tippet és linket. Megmutatom milyen butorról is van szó:

az alábbi bútoprsornak a középső vitrines része menne az étkezőbe a másik kétoldali darab fogná közre a külön képen látható tv-s komódot.

Szerintek ezekhez a butrokhoz milyen színű parketta illene, na és milyen falak? Leginkább a melegebb szjneket kedveljük, mint földszínek, sárgák, vörösek, narancs, bordó, krém ilyesmi. A zöld meg a kék nálam nem nyerő. Azt sem tudom a konyhába milyen burkolat legyen, leginkább valami terrakotta szjnben gondolkodom, amugy is nagyon tetszenek a mediterán hangulatu otthonok. Arra is gondoltam hogy a nappali ablakkal szembeni valát valami erősebb színre festeném, de milyenre? előre is köszike minden ötletet.

Előzmény: r_bendegúz (6466)
Csilla Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6467
Köszi a tanácsot. Ugy lesz ahogy gondoltad (mármint a konyha, nappali étkező elrendezése a rajzon), pont ez volt a dillemma, hogy akkor ablak melleti falon legye-e a tv, engem is ez zavart, hogy nem fog-e tükröződni ha szembe teszem. Természetesen jó sok konektor lesz mindenhol, a legtöbb a konyhában és a dolgozó-hobby szobában. Szerinted milyen formáju asztal illene inkább az étkezőbe?
Előzmény: 36évi (6465)
r_bendegúz Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6466

Csilla,

prokator olvtársnak nagy igazsága vagyon. Dugaljból sok kell. (Példaként: egy 6 m2-es szobában kevésnek bizonyult az 1+2+3, kellett hosszabbító, elosztó.)

Ne egyesével, hanem dupla, tripla bokrokban telepítsd. Az elektromos hálózatotok tervezõjének azt is tudnia kell, hogy milyen fogyasztókat kapcsolsz most vagy majdan rá, mert ehhez kell méreteznie az áramköröket.

 

Olyan családot válasszatok, aminek vannak antennacsatlakozós és egyéb célelemei is.

Tévéantennából a földszintre kettõ kellene: egy a nappaliba, egy a konyhába. (Emelet: háló, gyerekszoba). A telefoncsatlakozókról se feledkezz el.

 

A nappaliban a teraszajtótól balra tenném a tévét (mérd ki, hogy elférne-e ott a három bútorelem együtt;).

- Ez a hely nincs ablakkal szemben (nem tükrözõdik a képernyõ).

- Némi forgatással a szoba ücsörgõs és étkezõs feléból (esetleg a konyhából) is lehet nézni a mûsort.

 

Tévézéshez egy L-alakú döncölgõ rész lenne a legkényelmesebb, aminek a rövidebb szárát a 3,30-as, a hosszabbját a 2,70-es falhoz illeszteném. Ha vendégeitek vannak, akkor ezt ki lehet egészíteni beszélgetõkörré, az étkezõ székeivel. (Ha kényelmes az étkezõtök, szívesebben ragad véglegesen ott a társaság.) http://www.szeplak.hu/2005/06/21_1.jpg

http://www.szeplak.hu/2005/05/L0000047.jpg

 

részletes villanyászati tanácsok:

http://www.hg.hu/?action=cikk&id=754&rovat_id=71

 

hasznos megfontolandók:

http://www.vgf.hu/villany/hatter.php?action=viewfull&ID=228

 

egy már többször idézett szakcikk a konyháról:

www.archiweb.hu/archiweb/katalogus/ szaklapok/Epitomester/EM2002/20029.htm

 

http://www.livingathome.de/wohnen_einrichten/wohin_mit/fernseher/

http://www.szeplak.hu/2001/04/0901.jpg

http://www.szeplak.hu/2001/07/0501.jpg  http://www.szeplak.hu/default.asp?file=/2001/07/mitmivel.html

http://www.szeplak.hu/2003/09/tartalom5.jpg

r_b.

 

Előzmény: Csilla (6462)
36évi Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6465
Hali Csilla!

A nappali alsó része (a kép szerinti) lesz gondolom a társalgó-tévéző, felül meg (a konhya mellett az étkező.
A tévét vagy az ablak melletti sarokba (bal alsó) vagy a mellette lévő falra (kép szerint legalul) tenném. Semmiképp sem az ablakkal szembeni falra, mert akkor állandóan tükröződik benne a fény.
Az tuti igaz, hogy számtalan konnektor kell, csinálj listát, hogy melyik helységben mit fogsz végezni, amihez áram kell, és kb. hol. Nagy bosszúság, mikor később deülr ki, hogy kevés.
Előzmény: Csilla (6462)
monyesz Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6464
Hát szokás minden falra rakni csatlakozókat, mondjuk az antennáét azért nem (elég drága mulatság), úgyhogy a TV helyét tényleg ki kéne találni, mert egyébként dugdosni kell a kábelt. Az is igaz, hogy a mostani parkettaszegélyek mögött már talán szépen el lehet vezetni azt is...
Előzmény: Csilla (6462)
prokator Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6463
rengeteg konnektort rakjál mindenfelé -- előbb utóbb úgyis kellenek majd -- akvárium, hangulatlámpák, más kisebb biszbaszok miatt. Szerintem minden két folyóméter falra kell egy dugalj, én legalábbis szeretnék -- de ronda szó ez a dugalj!
Előzmény: Csilla (6462)
Csilla Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6462

Sziasztok!

Az épitkezésnél hamarosan (könnyűszerkezetes-ezért megy ilyen gyorsan) eljutunk abba a fázisba amikor meg kell mondani hová akarunk dugaljakat, ehez tudnom kell hová teszem majd a tv-t. Szóval kedves lakberendezők csatolok egy rajzot azt szeretném ha tippeket adnátok, hogy hogy rendezzem be a nappali részt és hogy az étkező részbe szerintetek szögletes vagy inkább ovális asztal illene-e. Egyenlőre ketten lakjuk majd és a nappali csak nappali funkciót tölt majd be, nem kell benne dolgozót vagy ilyesmit elhelyezni. Ami butrom van az egy három részből álló szekrény aminek két része közé bejön a tv komód a másik vitrines része megy az étkezőbe mint tállaló egyenlőre. Van még két fotel amire majd varrok huzzatot mert elég régiek de még használhatóak, ja és van még egy kisasztal. Milyen ülőgarnitura kellene milyen elrendezésben és melyik falra kerőljön a tv. A terasz és a nappali ablaka keletre néz. Köszike.

Catman Creative Commons License 2005.06.30 0 0 6461
Lattam mar olyan viragtartot, ami vesszobol (vagy hasonlobol) volt, mint egy kosar, es falra lehetett akasztani...
Előzmény: palhen (6460)
palhen Creative Commons License 2005.06.30 0 0 6460
szeretnék készíteni valami jópofa virágtartót. Viszonylag sok, nagycserepes növényem van, régóta keresnék valami jópofa tartót, ha valami linket tudnátok ajánlani, megköszönném. Kovácsoltvasat nem akarok, a falra illesztett polc nem megoldható
vikilány Creative Commons License 2005.06.29 0 0 6459
Igenis, néztem és válaszoltam is.
Előzmény: sera (6458)
sera Creative Commons License 2005.06.29 0 0 6458

off

Vikilany! nezz be a postaladadba!

on

Darla 13 Creative Commons License 2005.06.29 0 0 6457
Igen, azok mind az én munkáim, de nincs fent korántsem minden. De hogy a topik témájánál maradjunk majd rakok fel lakberendezéssel kapcsolatos rajzaimat is.
Előzmény: Hedo (6456)
Hedo Creative Commons License 2005.06.29 0 0 6456
Szia Darla!

Néztem a weboldalad, ezt mind Te csináltad?

Mert ha igen akkor tök ügyes vagy!

Gratulálok!
Szép napot Mindenkinek!
Darla 13 Creative Commons License 2005.06.29 0 0 6455
Küldtem neked egy mailt!
Előzmény: petra* (6454)
petra* Creative Commons License 2005.06.28 0 0 6454

Hogy küldjem "priviben"...?

 

Gondolom, a műszaki paraméterek ellenőrzésével kezdünk a jövő héten.

Aztán reszkessetek falak! :)

Előzmény: Darla 13 (6453)
Darla 13 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 6453
Mennyire sürgős? Most elmegyünk hétvégén nyaralni, de ha átküldöd a rajzot priviben nagyobb méretben, akkor megpróbálnék rajta ötletelni.
Előzmény: petra* (6452)
petra* Creative Commons License 2005.06.28 0 0 6452

Hát...

Társasház, kb a 70 -es években született. Olyan, mint egy 4 emeletes panel szinteltolással, de téglából van. Ez gondolom behatárolja a vizes blokkok tologatásának lehetőségét...

Egyelőre ketten vagyunk, de létszám rugalmasan csökkenhet ill. növekedhet eggyel :)) (Kapcsolat viharai: mínusz. Gyerek - mert viharok elmúltak - plusz. Nyilván gyarapodás esetén újabb költözés lesz. Idővel:)

 

Falbontás oké. Tulképp a lehetőségeken belül mindent lehet - de azért az én zsebem eléggé behatárolja az átalakítás mértékét.

Egy biztos: lakás jelenlegi állapotában nagyon "ódon" - és a legkevésbé sem praktikus.

Tapéta le, parketta marad. Szaniterek teljes cseréje. Új konyhabútor. Falak le (Hol, melyik, mennyire...Jajjjj! :) Gardrób kialakítása, új beép. szekrények. Nyílászárók csere - lehet, ezt hagyom a végére..

Terasz burkolása, mert csúnya beton... Össze sem mertem számolni...

 

UFFF!

Előzmény: Darla 13 (6451)
Darla 13 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 6451
Ehhez azért tudni kellene, hogy hányan fogtok ott élni ( felnőtt, gyerek stb. ) Milyen az életritmusotok, kell zárt konyha vagy sem. Mennyir ementek bele a felújításba ( falat lehet bontani vagy sem, mennyire lehet a vizet stb esetleg áthelyezni )
Bocs most olvastam, hogy igen. szóval ha már felújítász, akkor érdemes ezeket mindenképen felújítani, mert egy lakás kialkítás után kiderül, hogy valami rossz és lehet bontani, akkor az nem túl költséghatékony. Ha meg már úgyis hozzányúltok , akkor már miért ne? :)))
Előzmény: petra* (6450)
petra* Creative Commons License 2005.06.28 0 0 6450

Sziasztok!

 

Az ötletetitek érdekelnének az alábbi alaprajzon látható lakás miatt.

Az elosztása elég rémes - ráadásul ez az első lakás, amit felújítanék.

(Tleg: a víz - és villany vezetékek átrendezése mennyire nagy munka és mennyire lehet drága mulatság egy 62m2 -es, földszinti tégla lakás esetében?

 

Az átrendezés bármit jelenthet - nem mintha túl akarnám költekezni magam. Azaz valamiféle költséghatékony, de praktikus megoldás révén szeretném szegény lepukkant lakást üdévé tenni, a napsütötte terek jegyében.

 

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!