Keresés

Részletes keresés

Dickens Creative Commons License 2005.07.13 0 0 6539
Köszi a tippeket, Monyesz, meg a többieknek is, megnézegetem ezeket az oldalakat, amiket ajánlottál, aztán a párom majd megoldja :o) Neki vannak ezek a szerszámok, amiket felsoroltál, és végülis csak egy asztalról van szó, amit le kell csiszolni, mert nagyon csúnya, a többi cuccot most vettük, úgyhogy még szépek, csak gyorsan kezelni kell őket, mielőtt bekoszolódnak. Kicsit félek a sárgulástól, nekem nagyon tetszik, hogy ilyen natúr színű, majdnem olyan, mintha juhar lenne, csak csomókkal, amik olyan szépek :o) Beteszel képet a tükörkeretről? Nagyon kíváncsi vagyok!
Előzmény: monyesz (6538)
monyesz Creative Commons License 2005.07.13 0 0 6538

Dickens !

Olajos pác és viasz ügyben tudok neked segíteni.

Én most a parkettát felcsiszolás után olajozni és viaszoltatni fogom, méghozzá Auro-val. www.auro.hu -n találsz infót. Van egy másik gyártmány is:a  www.orange6.hu -n megtalálod.

A parkettát nem lehet megfelelő gép nélkül csinálni, de a bútorokat, ajtókat igen !

Én megcsináltam egy tükörkeretet, és egy ajtót, meg van még hátra egy kétszárnyú borovi fenyő nappali ajtó. Ami kell hozzá szerszám: csiszológép (ha fel kell csiszolni a lakkot, festéket),  csiszolópapír (120-150-180 finomságú), ecset, rongy, csiszolószivacs (180-220-240 finomságú), fúrógép és hozzá egy befogható polírfej+gyapjúpolír korong. Tehát nem ördöngősség ! A natúran hagyott bútor - ahogy férjed is akarja - felcsiszolás után szintén lekezelhető. Néha újra kell viaszolni, de az tiszta élvezet, mert a narancs és citromillat valami isteni...

A viasz valóban sárgítja a fát, de valójában már az olajtól is lesz egy kis színe (az olajok színezhetők, igaz korlátozottan) - de szép és a fa erezetét kiemeli. Ha gondolod, a tükörkeretről hozok képet, az színezés nélkül lett kezelve.

 

 

Selyemfényű festéket a Praktikerben a Faust gyártmányai között találsz asszem.

Előzmény: Dickens (6524)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6537

4 m belmagassagra gondoltam,nem területre!:)

No,elhataroztam,hogy ez a haloban fog logni az agy felett,legalabb nem verjük bele a fejünket,na meg a retro szekrenyfüggönyhöz is passzol!

Szoval igy alakulnak ki a stilusok :) most megretrosodtunk.

Előzmény: sera (6535)
böbe baba Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6536

Sziasztok!

 

Most lett kész a házunk és fenyő konyhabútort szeretnék bele. Tudnátok ajánlani esetleg egy megbízható céget, ahol egyedi bútort is készítenek?

 

Köszönöm

sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6535

Hat ezt meg kell mutatnom!

ferj hazaallitott egy ilyennel :)

35 eves dizajn es most ök allitanak elö 100 darabot,tehat limitalt esetröl van szo.

No,ez egy selejtdarab,azert örvendett meg vele:)

Tizünk feje elfer benne es min. egy 4m-es belterületü lakas kell hozza,ami nincs :)

 

Dickens!

ferjem nem javasolja a mehviaszt,azt mondja,hogy ha csak natur lekened akkor sargitja a fat.

Ha megis viaszolni akarsz,akkor azt allitolag valami olajszerüseggel szoktak kutyulni vagy elötte lenolajozni,hogy az olaj bezarja a porusokat,különben a porusokba megül a kosz.Nem beszelve arrol,hogy idönkent ujbol kell kenned.

Alairom,hogy a mi parasztszekrenybutorainkat piciket sargitotta,de nagyon regi darabok,ragaszkodtunk a viaszolashoz,ahhoz valahogy az passzol.

Meg ahogy Vacmarek is irta,az Ikeas a legjobb,az pac is meg a kutyafüle is benne van.

No,olyannal van a sacok polcai lekenve abbol is a feherrel.

macskaclub Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6534

Sziasztok !

 

Örülök, hogy így tetszik a szobám !!!:-)

Az elején nagyon féltem, hogy túl tarka lesz !:)

Dickens, úgy van ahogy Sera mondta, a családommal élek és csak az én szobámat festettem ki, igaz már jelezték igényüket, hogy akár az egészet is kifesthetem !:-)))

(Egyébként már csak augusztusig kiskorú:))))))))))))

r_bendegúz Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6533

Gazdik,

re: jószágtûrõ kanapéhuzat

- raktárbútorhoz napellenzõ-vászonból (merev, vastag, de könnyen tisztítható és strapabíró: http://66.249.93.104/search?q=cache:CIcxzFNFiasJ:www.mavieurosz.hu/products.htm+Scotchguard+szennytasz%C3%ADt%C3%B3&hl=hu

- klasszikus bútorhoz Alcantara (húzós az ára, hasítottbõr hatású, vastag, autókárpitként is gyakran használt) http://de.wikipedia.org/wiki/Alcantara_%28Faser%29 (német) http://www.sovereign-publications.com/alcantara.htm (angol)

 

bútorszövet beszerzési helyek, pl.:

http://www.milora.hu/

http://www.rokastyle.hu/fo.html

 

A kuttyokhoz, maccsokhoz illõ foltokból összevarrogatott, aztán szabott huzat lenne a legcélszerûbb. :o)

r_b.

vacmarek Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6532
Szerintem az IKEA-ban van szintelen védőpác, vagy a szintelen Sadolin vékonylazúr két rétegben is jó.
Előzmény: Dickens (6524)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6531

Majd,ha hazajön az illetekes,megkerdezem,mik a hatranyai.

Meg van olyan alternativa is,hogy lenolaj,de az oltari büdös egy darabig.

 

Előzmény: Dickens (6530)
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6530

Igen. nem tudtunk mi se ellenállni neki, tkép emiatt a foto miatt vettük meg. Igazából csak beszélgettünk róla, hogy majd egyszer de jó lenne egy basset, aztán keresgéltünk, megláttuk a képét, és elvesztünk :o) De azért ebben a kanapé-dologban kemény leszek és kész! :o)

 

Sera: mennyire sötétít a méhviasz? Mert annak nem örülnék, ha ezt a világos natúr színt elvenné...

És azt is kell sokáig száradni hagyni, mint a lakkot?

Előzmény: Csilla (6527)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6529

Igen,valoban nehez otthon selyemfenyüt venni,annak pedig valoban nagyon gyenge a fenyessege,alig latszik rajta hala istennek.

Igen,ismerem a mehviaszt,egy par butorunk azzal van bekenve ilyen regi naturfenyü parasztbutor.Itt-ott utana kell kenni es egy csöppet sötet is,de szep!

Hat a ti fiatalsagotokhoz ez a stilus passzol az az igazsag.

Igen,szep lesz,ha lecsiszolja,de csiszolja is! :)

 

Ja,meg a festekhez!

selyemfenyükent vettünk otthon sarga akrylt,felkente a ferjem a wc-ajtora es olyan csilivili lett,hogy megnezhetem magam benne!

Előzmény: Dickens (6524)
Csilla Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6528

Ezeket a huzatokat az anyummal varrtuk közösen kilóra vett anaygból amit itt vettem egy méterárú boltban. Ez nekem a nagy bajom, hogy imádom az ilyen színeket, ezeken meg jól látszik a fekete kutyaszőr. 

Előzmény: Dickens (6526)
Csilla Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6527

Ez a tipikus szende-árva kutya nézés, úgy tunak nézni, hogy nincs szíved lezavarni vagy netán kizárni őket :-)

Előzmény: Dickens (6516)
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6526
Csilla, ezt a huzatot nem a pashában vettétek? Nekem régen ugyanilyen szisztémájú volt, csak napsárga színű.
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6525

Nekem mondod? Iszonyú bosszantó ez a csúszkálás, és ha nincs rajta vmi nálam a dohányzóasztal alatt van rongyszőnyeg, de azt is felhántolja Samu), akkor gyakorlatilag életveszélyes.

de mikor olyan szép :o)

 

 

Csilla: hát igen. Megoldhatatlan dilemma, már arra is gondoltam, hogy lenylonozom az egészet, mint az amcsi filmek némelyikében :o))) De hát az rettenetesen néz ki. Szal fogalmam sincs, mi a kutyabiztos megoldás. Mert akinek egyszínű a kutyája, az még vehet ugyanolyan színű cuccokat, de nekünk többszínű - fekete, barna, és mellé még egy-egy jóóóóó szőrhullós vörös és egy szürke macska, na erre találj ki olyan színt, amin nem látszik a szőrük :o)) És hiába kefélgetem ki őket akár naponta, szinte semmit nem használ :o(((

Előzmény: sera (6521)
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6524

Igen, sajna azt a hibát már elkövettem, hogy a pár éve vett szintén natúr fenyő dohányzóasztalomat nem kezeltem - ne tudd meg, hogy néz ki. A párom aszonta, hogy lecsiszolja géppel, és akkor majd nagyon szép lesz. Minden esetre arra gondoltam, hogy méhviasszal kezelnék mindent. Az nem csillog, mint a lakk, és állítólag ápol és véd, meg minden :o) Szerintem itthon csak az a csillogós lakk van, amit nem szeretek. selyemfényűt még festékből is nehéz szerezni, én 3 éve azzal festettem le a fürdőajtót és az ablakkeretet (kékkel), és azóta nincs sehol! Csak magasfényű :o(

Annak én is örülök, hogy nem vettünk pácos szekrényt. A mostani rendszer 226 cm magas, a pácos sokkal alacsonyabb, és most nézem, milyen rengeteg kellett volna belőle - baromi sok könyvem van. Így jól elfér, és a natúr színe miatt a könyvek, meg az egy-két dísztárgy kap abszolút hangsúlyt. Úgyhogy én is örülök, jó hogy felvetetted ezt a raktárpolc-szerű ötletet .O9 Fura, mert sokszor nézegettük a párommal a katalógusban, és mindig elsiklottunk felette. Aztán említetted, nézegettem, behergeltem magam, mutattam neki, és azt mondta "Te, ez k....va jó!"  - akkor jöttünk rá, hogy ez kell nekünk :o)

Előzmény: sera (6517)
Csilla Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6523

Itt van közelebbről a kis kópé, a bűnös a fotel és szőnyeg koszolásban :-) De így is imádjuk.

Előzmény: Csilla (6519)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6522

Meg ha nem is hideg a padlod Csilla, a fenenek a szönyeg.Az  a par kicsi is amolyan hangulatfeldobo.

Nalunk nem az enyem a lakas es most egy par eve raktak le csuuuunyaszinü sötet laminatot....hat ezellen vedekezem en  szönyeggel!

Amugy minden mashol vilagos a laminat,minek a szönyeg,van eleg mas amibe bele tudok rugni :))

/meg nem frissitettem a lapom Csilla,de nem felejtettem el :) ilyenkor frissites elött összegyüjtöm a megvaltoztatnivalokat aztan egyszerre töltöm fel,mert amugy sokaig tart a feltöltes/

Előzmény: Csilla (6519)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6521

En nagyon szeretem a rongyszönyegeket es ha nem lenne olyan vekony akkor azzal szöynegeznem fel a lakast,de tudod mi tud az örületbe vinni? ha elcsuszik,belerugok menes közben  es felhajlik szoval egyetlen hatranya nalam,uhogy ezert nincs.

Habar telen a konyhamba ezt rakom le,ala csuszasgatlo,de felall a hajam az egnek,ha nem elegge emelem a labam es felrugom a szelet vagy a sarkat.

De valoban tök jopofak es olcsoak is.

Meg mindig egy edes kis dög :))

Előzmény: Dickens (6516)
Csilla Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6520

Ez is nagy igazság :-) a szüleimnek volt egy zöld szőnyege alig porszivóztuk fel már is tele volt fehér pihékkel...

Előzmény: Arabella (6518)
Csilla Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6519
Nálam is hasonló a helyzet a huzattal http://sklwebpage.uw.hu/kepek/parnacsosz.jpg ezen a képen látható a kutya is meg a fotel is ahuzattal. Tényleg csak rövid ideig tiszta rajta a huzat. Igazatok lehet a rongyszőnyeggel, azt tényleg könnyebb karban tartani, meg nem is olyan drága mint egy másik. Nekem is műszálas a szőnyeg és szinte lehetettlen kiszedni belőle a szőrt, nagyon ragaszkodik hozzá, na meg a cérnához is amit elhullajtok varrás közben, ezért nem lesz nekem a dolgozóban majd szőnyeg csak a nappaliban meg az hálóban 3 kicsi szőnyegecske (két oldalt meg az ágyvégében).
Előzmény: Dickens (6516)
Arabella Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6518

Nekem egyszer egy ismerősőm azt mondta, hogy két féle kosz van. Van a fekete kosz világos szönyegen és a fehér kosz sötét szönyegen.  És milyen igaza van. Tehát  meg kell nézni hogy kinek  inkább milyen szinű kosz termelődik a házában és annak megfelelően kell szőnyeget kárpitot választani és ha lehet  abból is a nem homogén szinűt, hanem cirmosat. Nekünk bevált.

A.

Előzmény: Csilla (6512)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6517

Oke,nagyon jo,hogy ilyen elemes mellett döntötök...ha en elölröl kezdhetnem a fiatalsagomat nem vennek unpraktikus ciradas meregdraga szekrenysorokat...ugysem azzal ered el a nagy hatast,hanem a kiegeszitökkel,aminek elönye,hogy akkor valtoztatsz velük stilust,amikor akarod.

Tan meg annak is örülök,hogy meggondoltad magad a pacos szekrenyek dolgaban.

Azert ezt se feledjetek lekenni esetleg selyemfenyü akryllackkal.

A piszok ellen ved ill. nem ved :) hanem le tudod törölni,nem ugy mint a kezeletlen naturfat.

Nem tudom,hogy otthon van-e ilyen.

Előzmény: Dickens (6515)
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6516

Serával értek egyet, nálunk mégegy dolog bevált: a rongyszőnyeg. Az viszonylag koszbiztos. A kutya nagy része nálunk is fekete

(ő az :o) ), de a rongyszőnyegen valahogy nem látszik. Nomeg olyan olcsó, hogy ha véletlen valahogy tönkremegy (Samu pl múltkor ráhordott majd belepréselt egy réteg kenyérmorzsát, egy réteg virágföldet, és megszórta a tetejét WC papír cafatokkal, mindezt meg valahogy nem volt szívem a mosógépbe tenni), akkor könnyen pótolható.

Kanapéhuzat ügyben nincs ötletem. Mi vettünk ágytakarót, de ahogy kimosom és ráterítem a kanapéra, 5 perc múlva tiszta szőr meg kosz. Igaz hogy a kanapét védi, de csak addig a 2 óráig, amíg rajta van 2 mosás közt...

Előzmény: Csilla (6512)
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6515

Én is gyűlölöm a szekrényajtót :o) az a baj, hogy a galéria alatti helyet maximálisan kihasználtuk, ott a dolgozósarok. Úgy kell elképzelni a szobát (de kár, hogy nincsenek képek most :o(( ), mintha egy nagy négyszöget 4 felé osztanál. A bal oldala egyik felét foglalja el a galéria alatti dolgozó, és a másik felében volt eddig a gardrób rész. De most gondoltuk ki, hogy azt kiiktatjuk, és oda teszünk egy rendes étkezőt - egy kisebb fajta 4 székkel el is férne oda. Így a szoba másik fele most tele van a polcrendszerrel, és az ikeában lehet ugyanehhez a rendszerhez szekrényelemeket kapni, amiknek nagy előnye, hogy nem drabár méretűek, nem órmótlanok, valahogy beleolvadnak a polcrendszerbe, és a legjobb, hogy nincs gomb/kilincs/stb rajta, úgyhogy szinte nem is látni, hogy szekrény. Na ma visszakunyizom a fényképezőnket, és akkor este teszek be képeket, ha lesz időnk 2 rohangászás közt. Egyébként nagyon hasonló szisztéma van most, mint a te függönyös fotódon, csak nekünk bambuszos - na meg szekrények, illetve olyasmik, mint a könyvespolc, csak mélyebbek. Nem volt rossz megoldás, de túl sok helyet foglal. Most ehelyett ilyesmivel próbálkozunk: egy -egy szekrény beleépül a polcrendszer-struktúrába. (Persze nagy kérdés, hogy el fogunk -e férni benne...)

 

 

Előzmény: sera (6513)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6514

Hat nekünk ugyan kutyank nincs,de par eve hogy tudatosan veszem a szönyeget ugy,hogy nem müszalas,mert az ugy vonzotta a hajat meg szört,mint a magnes.Olyan ertelemben vonzotta,hogy porszivozni is nehez volt..ugyhogy en a termszetesalapanyagu szönyegeket javaslom,de huuu,ha most azt mondanam,hogy ez tutizihher,akkor hazudnek.

No,meg a lakasban van össz-vissz ket (gyapju)szönyeg,kitünöen porszivozhato.

 

Előzmény: Csilla (6512)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6513

Nem,egyszerü kek huzat,de az is erös.

A kordot nem szeretem,kikophat.

Nem akarod atalakitani a fekvögaleria alatti helyet gardrobba?

Egy ket eve jöttem ra,hogy egy ruhasszekreny szamomra nem praktikus,vagy szelteben keskeny annyira,hogy ket sor ruha nem fer el rajta vagy tul mely e svagy elöl vagy hatul van egy rakat helyed,ha elöl is van ruha akkor nem tudod,hogy hatul mi lakozik...szoval nalam mar csak a gyerekeknel van ruhasszekreny,de azt is ugy atepitette a ferjem,hogy baromi sok hely van benne.

Ja,es nem szeretem a szekrenyajtot!! :))

http://sera.machmal.com/Fuggony_007.jpg

volt egy ezereves összesargult laminalt szekrenyünk,aztan lekaptam az ajtajait es ezt tettem ra.

Hihi,Filou legnagyobb örömere :))

Előzmény: Dickens (6511)
Csilla Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6512
HA már ilyen kutya biztos cuccokről van szó én is kérdeznék. Nekünk is van egy kutyánk, hosszú szőrű spánielszerű keverék kutyus, 3 éves leányzó, akit imádunk és elkövettük azt a hibát hogy felengedtük a kanapéra, most meg már nehéz leszoktatni vagy talán lehetetlen bár elég értelmes és tanulékony egyébként. Szóval ő nem rongál semmit nem rág össze csak szőröz és koszol (sajnos a husszú szőrű kutya a gyengém és főleg a fekete). Szerinettek milyen huzattal lehetne bevonni a kanapét és a fotelt hogy birja a gyürődést, mert bár hamarosan házban lakunk majd (remélem oktőbertől) de nem tudjuk teljesen kizárni a teraszra nyilló nappaliból. Szőnyeget is miatta nem akarok csak az ülő butorok alá, de nem tudom milyuen színű szőnyeg és huzat lenne jó, meg milyen minőségű anyag.
Előzmény: sera (6510)
Dickens Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6511
Ugyanez a kordos verzió van a fiadnak? Hát, lehet, hogy belevágunk, már csak azért is, mert a terv az, hogy ha lesz ház, akkor a tetőtérbe nem jöhet fel Samu (az első ház, amit kinéztünk, azért volt szerencsés, mert olyan tekergős lépcső volt, hogy ott még én is alig bírtam felmenni, samunak a hurka testével meg egyenesen lehetetlen lett volna :o) ), de a nappali-konyha térségbe bejárása volna. Szal megint ott a kanapé probléma, mert az úgyis a földszinten van....vagyis lesz. Úgyhogy Samu ellen nem véd az új ház stratégia sem. Mondom, leginkább annak örülnék, ha abszolút nem mászkálna fel a kanapéra, de most, hogy eddig lehetett neki, nemtom hogy beszéljük rá, hogy eztán nem. Millió szempontból kényelmetlen amúgy, nem csak azért, mert összekoszolja meg összeszőrőzi, de ha pl vendég jön, sehol sincs biztonságban Samutól, főleg, hogy irigy is Samu mint a fene, és ha avendég a fotelbe ül, akkor onnan nézi ki (a szó szoros értelmében addig bámulja 5 cm-ről, amíg az illető megadja magát és átül), ha meg a kanapéra, akkor onnan. Egyszer egy házaspár barátunk volt ott, és a srác szerencsétlen végül kénytelen volt egy kinyitható széken dekkolni, mert samu mindenhonnan elüldözte. Szal nincs más hátra, mint nevelés és új kanapé :o) Persze csak ha meglesz teljesen a gardróbos rész és az étkező. Igazán most az a legnagyobb dilemmánk, hogy vajh mennyi helyen férnek el a ruháink - főleg az enyémekkel van a gond, úgyhogy most fokozatosan vásárolgatjuk a szekrényelemeket, és reméljük, hogy minél kevesebb elég lesz :o)
Előzmény: sera (6510)
sera Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6510

:)))

en belevagnek Dickens! de csak egy kutya/macskabiztos huzattal egyenlöre es ha szep kis kulipintyotok lesz akkor szepen rahuzzatok a hozzaarult huzatot.

Ez a tollas parnas azert jo am,mert ha nagyon beülted akkor kiveregeted,szoval azzal meg gond sem lenne,hogy "belekopsz" es mondom egy csere huzat meg kell addig,mig nincs különcködes....:) habar :)) kepes lennel Samukat onnan kizarni???? hm? tedd a szivedre a kezed :)

Apropo,a fiam szobajaba ugyanez van ketszemelyesbe,sajna kek huzattal,akkor szinte negyedaron vettem kiallitasi darabkent kompletten,ugyhogy a szine is mindegy volt,habar a kek huzatban nem tul nyerö nalam,de en mondom neked,naaagyon kenyelmes!

Előzmény: Dickens (6509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!