Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 120
Ha tud valaki, kérem segítsen!!!

Magyarországon már - patikus szerint - kb.5 éve nincs forgalomban az un. aranyinjekció: Tauredon néven forgalmazták korábban. Ha külföldön még kapható valahol, szeretném beszerezni, de tudnom kellene, hogy melyik gyógyszergyár gyártotta, vagy ki volt a forgalmazó? Esetleg ha tudjátok, hogy ezekre a kérdésekre ki tud válaszolni, megköszönném.
topika1 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 119

hazipatika.com, majd ha bejön,  asszem balról a 2. oszlop menüben - szakértőink -

dr. Ormos Gábor

Előzmény: csíkos_elefánt (118)
csíkos_elefánt Creative Commons License 2007.03.28 0 0 118
Olyat aki levélben válaszol.
csíkos_elefánt Creative Commons License 2007.03.28 0 0 117
Kérem valaki mondjon egy oldalt ahol orvos válaszol
redna49 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 116
Nekem is így kezdődött, aztán véletlenül derült ki, hogy lyme kórom van. ma már tudok menni(el ne kiabáljam). AK
Előzmény: Flóraanya (113)
tusika Creative Commons License 2007.03.17 0 0 115

Kedves Sorstársak!

Kardosné Moldvai Tünde, IV. évfolyamos szociálpedagógus hallgató vagyok. Szakdolgozatom témája: a mozgássérültek jogainak érvényesülése a munkaerőpiacon. Kérem, segítsék munkámat egy kérdőív kitöltésével. Amennyiben érintve érzi magát a témában és úgy gondolja, hogy van mondanivalója  témával kapcsolatban, úgy kérem adja meg e- mail címét, vagy jelentkezzen fel msn címemre, hogy elküldhessem a kérdőívet!

Köszönettel: Kardosné Moldvai Tünde

e- mail: tusi75@freemail.hu

msn: ugyanaz

djfricsi Creative Commons License 2007.03.01 0 0 114
sajnálom
Flóraanya Creative Commons License 2007.02.28 0 0 113

Sziasztok!

 

Van egy "kis" probléma a családunkban: keresztanyám több mint egy éve bajlódik a bal lábával, és mára nagyon elfajult a dolog. Eleinte csak nehezebben használta a bal lábát, fájogatott neki, próbálta inkább a jobbat terhelni. Mára iszonyatos fájdalmai vannak, és szinte alig tudja használni a bal lábát. Teljesen görcsös az egész lába, a lábfeje szinte mintha "ökölben" lenne, menni már csak botokkal tud, és nagyon fáj szegénynek. Ez szerintem az ő korában elég tragikus elváltozás, még csak 50 éves! Rengeteg orvosnál járt már, de eddig senki sem tudott semmi bíztatót mondani...de ai ennél is rosszabb, hogy nem tudják mi ez! Minden lelete negatív! Általában a gerincére gyanakodnak, de senki nem tudott még sem pontos diagnózist felállítani, sem megfelelő kezelést ajánlani. Most éppen egy természetgyógyászhoz jár az Ormos Intézetbe.

 

Arra szeretnélek kérni Benneteket, hogy ha bárkinek van/volt hasonló tapasztalata, tudna ajánlani valami hatékony terápiát, kezelést, vagy lenne valami életmentő ötlete, az jelentkezzen!

 

Kérlek Titeket, segítsetek ha tudtok!!!

 

Nagyon köszönöm

 

 

pozo Creative Commons License 2007.02.14 0 0 112
 Nem volt kullancsod az elmúlt időben? Feltétlen menj el Lyme vizsgálatra!
Előzmény: montizso (111)
montizso Creative Commons License 2007.01.25 0 0 111

Sziasztok!

 

kb. 2 éve vannak izületi panaszaim. először a kézben,majd a csipőm és a térd.

35 éves vagyok. rendszeresen, de nem versenyszrűen sporttam, (mostanában  nehezen szánom rámagam, afájdalom miatt)

próbáltam sok mindent, gyógynövényes krémek, fizikótarápia, Proenzim. Aloe gél, MSM tabletta, gyógyszer. most legutóbb akupunktúra,

A vérvizgálat szerint nincs reumám, de van ez a gyúlladásszerű valami ami zavar.

Május végén, teljesítménytúrát szeretnék végig gyalogolni, augusztusban, Alpok hegymászás,...mit csináljak? hogy javuljon, és rendesen tudjak mozogni,edzeni?

Mit szedjek? hova menjek?

Nem eszem sok húst, de gyümölcsöt sem sokat. Iszom folyadékot, talán a stressz van jobban jelen...alkoholt ritkán, keveset.

 

Van valakinek haszos ötlete?

 

Köszi

csíkos_elefánt Creative Commons License 2006.12.30 0 0 110
Reumatológia témában az Indexé a legolvasottabb fórum?
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 104

"""Hasonlóképpen, ha és amikor a Chlamydia pneumoniae baktériumot elfogadják valamelyik vele kapcsolatban álló krónikus betegség - az ízületi meszesedés, a szélütés, az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex - kórokozójaként, akkor a többi betegség okaként történő elfogadásával szembeni ellenállás érvrendszere kártyavárként omlik össze. Ebben az esetben azonban a közös vonás nem szövet típusú, hanem egy közös genetikai fogékonyság - nevezetesen az epszilon-4 allél, amely a C. pneumoniae iránti fokozott érzékenységgel áll összefüggésben."""

 

...mecsoda erdekessegek...........A kovetkezo 50 ev gyogyitasai........c. konyvben..........

csíkos_elefánt Creative Commons License 2006.12.19 0 0 103
A Deutsche Welle-ben amit az MTV átvett és a Deltában bemutatott ca. 2 éve volt egy orvostudományi hír arról,hogy embereken kísérleteznek a porckorongsérv kezelésével.A módszer lényege,egy tűt vezetnek a porckorongba folyamatos röntgenfelvétel melett az idegsérülések elkerülése végett.Szövetet vesznek ki egészen kis mennyiségben és azzal csinálnak valamit amitől mikor hasonlóan bejuttatják a sérült porckorongba akkor az regenerálódik.Emlékeim szerint a kísérleteket a Fekete erdőben egy Teltow nevű helység klinikáján végezték,a kísérleteket Isabelle Krueger vezette.
Hallott valaki erről?
AlfaFan Creative Commons License 2006.12.01 0 0 102
:)
malmos Creative Commons License 2006.12.01 0 0 101

 Ha megéled!?...

 

Előzmény: AlfaFan (100)
AlfaFan Creative Commons License 2006.11.30 0 0 100
Sziasztok!

Nem is értem miről beszéltek ti itt.Egyáltalán el lehet érni vmit ebben a ... országban. Bizton állíthatom hogy itt nincs egészségügy. Fáj a derekam már fél éve (30 évesen!)
Bejelentkeztem házorvoshoz,elmentem háziorvoshoz, elküldött reumatológiára,bejelentkeztem reumatológiára, majd elmentem reumatológiára, elküldött röntgenre és vérvételre, délpesti (halál)korházban éppen rossz volt a röntgen és egyébként sem ott kell elküldött erzsébetre, vérvételt csináltak volna ott de mondom akkor majd erzsébeten, erzsébeten csak 10-ig van vérvétel, nem baj akkor röntgen.Pár nap múlva Szt. László kórház ismerős útján elintézem hogy ha már úgy is ott vagyok más okból vegyenek vért is.Vennének is de azt a fajta reumatológiai kimutatást ők pont nem tudják ami nekem kell.Akkor megyek vissza vérvételre délpestibe, ááá nincs itt vérvétel nem értem miért gondolja (a reumatológus szerint bárhol leveszik), majd csak erzsébeten és onnan majd átküldik ide nekünk mert itt elemezzük (logika az van!)
Másnap pesterzsébeten leveszik a vért, bejelentkezni újra a reumatológusomhoz időpontot kérni,jövőhétre időpont megkap, jó akkor most mri vagy mi a francra küld de én már ezt nem csinálom végig inkább megdöglök a fájdalomtól.
Na majd ha ezt 60-70 évesen kell csinálni..............
pepii Creative Commons License 2006.11.13 0 0 99
kedves Somolyó!

az index forumon olvastan, hogy On atesett a reuma izotop kezelesen. az edesapam szinten hasonlo problemaval kuszkodik ezert erdekelne a telefonszam ill. a cim ahol ezt a kezelest vegzik.
elkuldtem e kerest mailben is, de felteszem ide is hatha gyakrabban olvassa a forumot ill. van itt valaki mas is aki tud segiteni.

udv. pepii
Előzmény: somolyó (74)
malmos Creative Commons License 2006.11.01 0 0 98
 Köszi a tanácsot, orvosnál már voltam, semmit nem tudott mondani, mandulám már nincs...
Előzmény: .ETNA. (97)
.ETNA. Creative Commons License 2006.10.31 0 0 97

Mindenképpen orvoshoz kell menni, csak így tudhat meg biztosat.

Tapasztalatból tudom, hogy ez nehéz ügy, én is hetekig húztam az izületi fájdalmaim kivizsgálását, aztán rászántam magam és kiderült, hogy egy gyulladásos góc van a szervezetemben (vérkép, labor stb.) és a megoldás valószínűleg annyi, hogy ki kell venni a mandulám.

 

Orvos nélkül valószínűleg - magamtól, vagy tanácsokból - nem jöhettem volna rá.

 

Előzmény: malmos (96)
malmos Creative Commons License 2006.10.23 0 0 96

 Már hónapok óta mindkét lábfejem el van zsibbadva, ezáltal a járásom is bizonytalanná vált. Az utóbbi napokban már csak bottal tudok biztonságosan járni.

Nem tudom, hogy ez reuma-e vagy valami más és azt sem hogy miokozhatta és hogy mivel lehetne gyógyitani. Aki tud hasonló esetet és annak gyógyitását kérem irja meg, mert nagyon elvagyok keseredve. A koromat is ide irom 79 éves vagyok.Várom a kedvező válaszokat.

 

anorbert Creative Commons License 2006.10.21 0 0 95

Sziasztok!

 

Nekem nem rég diagnosztizáltak gerincsérvet az V. és S:I között ezért zsibbad a bal lábam. Hajolni menni tudok  már az éjszakákat is végig aludtam, vagyis talán javultam DE  engem elküldtek gyógytornára azóta sokkal rosszabbul vagyok. Arra ébredek, hogy nagyon fáj vagy a lábam vagy a fenekem...Egyébként az Ormos intézetbe is járok .. talán használ valamit. A bajom  az hogy, a reumatológus szinte nem mond semmit, mit tehetek, mit nem stb. Mennyire súlyos a helyzet vagy egyáltalán megnézné a CT képeket és ne csak a leletet olvasgassa! Tudtok javasolni egy jó orvost akihez fordulhatnék?

 

Argentina Creative Commons License 2006.10.21 0 0 94
Valóban nem szabad sokáig várni. Amúgy is sok idő amíg a várólistán sorra kerülsz. Ne húzd még jobban az időt. Nem jó szenvedni.
dr.niki Creative Commons License 2006.10.21 0 0 93

A gerincfájdalmakkal küzdőknek pedig... ne várjatok míg komolyabb lesz a probléma, mert úgysem múlik el magától. Ha meg mégis, a probléma rejtve marad és később még nagyobb a baj. Ha sérved van, és sebészhez mész, akkor készülj fel,  hogy Magyarországon az orvosok többsége még nem ismeri mivel foglalkozik egy gyógytornász. És nem küld el hozzá , mielőtt komolyabbara fordul a probléma. A sebésznek aza feladata, hogy műtsön, mert abből él. Ritka, ha konzervatív megoldást javasol. Ami a gyógytorna.

 

Mindenkinek azt javaslom, hogy keressen fel egy gyógytornászt,ha fáj a dereka, aki ismeri a McKenzie terápiát. És ha erre nem reagál, akkor Manuálterapeuta. Azért nem csontkovácsot írtam, mert Ők kevés esetben adnak otthoni erősítő gyakorlatokat. És ennélkül kevés a siker. Nekik a cél általában, hogy a beteg minden héten oda járjon. Otthoni torna nélkül nem lehet megúszni!!

 

Egy személyes példa... Egy betegemnek állandó derékpanaszai voltak. Az orvosa elektromos kezelést javasolt. Ez izomlazító-fájdalomcsillapító módszer. De a gerincpanaszoknál ez kevés. Nem is változott sokat... Ekkor találkoztunk. Elkezdtük a McKenzie módszert, majd Manuálterápiáztunk. Tornáztunk.

A probléma elmúlt. Persze nem egyik napról a másira és kellett hozzá a kitartó munkája. De meggyógyult.

dr.niki Creative Commons License 2006.10.21 0 0 92

Szia Zsóka,

 

Van valami nyomós oka, hogy szeretnéd hordani? A kompressziós harisnya visszapumpálja a vénás vért a szív felé, ami így normális, de a visszeresedésnél ez éppen nehezített. Tehát segíti a normális vér áramlást, hogy ne alakuljon vagy fokozódjon a visszeresség. Többféle vastagságban, formában kapható. SZakorvos vagy a gyártó cég segít eligazodni.

Előzmény: zsóka55 (80)
kentom Creative Commons License 2006.09.01 0 0 91

 

Kedves Somolyó'

 

"Egyébként ezt a módszert Németországban már ambulánsan alkalmazzák, itt nálunk még eléggé kezdeti stádiumban lehet, mert nem olvastam róla sehol."

 

A különbség annyi, hogy 1983 óta vagyok regisztrált RA-s. Magam is hűtlen lettem a budapesti, országos intézményhez. Férjem volt továbbképzésen, és találkozott az illető főorvossal. 5 éve járok oda. A nagy ízületekkel kezdtük a kezelést, és hatására a kisízületek gyulladása is visszavonulót fújt.

 

Nálunk is ambulánsan alkalmazzák a kisízületekre. A nagyokkal 48 órát kell feküdni a kezelés után.

Hogy nem olvastál róla, az - sajnos - érthető. A többi reumatológus az országban joggal félti ettől a módszertől a megélhetését. Nincs visszajárás, nincs évenkénti két-háromhetes kúra. Elvész a beteg a számára. Inkább fújnak az új módszerekre, gyógyszerezési módokra.

 

Persze, ez nem túl etikus ahelyett, hogy ők is megtanulnák a technikát.

 

 

Javulást!

Kentom

Előzmény: somolyó (74)
mary62 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 90

Kedves izületi problémákkak küszködő fórumosok!

 

Tudnék nektek ajánlani egy készítményt.

Leírása röviden:Ízületi gyulladás esetén hatásosan csillapítja a fájdalmat, csökkenti a duzzanatot, javítja az ízületek mozgását. Csökkenti a stressz káros hatásait, javítja az agymûködést és megújítja az idegrendszert.

Emellett még:Rendszeres fogyasztása során oldódik a depresszió, a búskomorság, a levertség, a szorongás, a félelem, és javul a betegek általános közérzete.Növeli az energiaszintet és a libidót. Szabályozza a szívritmust, serkenti a vérkeringést, optimalizálja a testhõmérsékletet.Eredményesen használják alkohol-, nikotin-, koffein- és szénhidrátfüggõség csökkentésére.

 

Terméktapasztalat: elmúlt a makacs hátfájás, nyugodtan átaludt éjszakák,a korlátozott mozgás megszűnt,újra frissen mozog.

 

Bővebben itt: mary1.@freemail.hu

 

k-9 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 89

Kedves zsigeri!

 

Valami elérhetősége is van ennek a vizsgálatnak?

Köszi

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.28 0 0 88
Népszava-Eü. mell. a lapban a 10., a mell-ben az 1. oldal (FOTÓ)


Felc.:Mi van a fájdalom mögött?

Test-teszt fél óra alatt!



Egy infra-eljárásnak köszönhetően fél óra alatt kiderülhet, milyen betegségekkel, fájdalmakkal küzd testünk. Gyerekek és terhes nők is igénybe vehetik a "gyors-szűrést".

- A termográfiás módszer olyan, mint egy általános szűrő-vizsgálat, ám kamera térképezi fel a testet - avat be az eljárás lényegébe dr. Major Zoltán sportorvos, reumatológus. Az eljárást egyébként magyar szakemberek dolgozták ki. A speciális szerkezet érzékeli a kibocsátott fotonokat, illetve a test különböző pontjain a hőmérséklet különbségeit. Az adatokat ezután egy számítógépes rendszer dolgozza fel.

A számítógép "bejelöli" a testben lévő gyulladásokat, gócos elváltozásokat. Kimutatja például a homlok alatti gyulladásokat (az arcüreggyulladást), a különböző fogászati gócokat, a pajzsmirigy-elváltozásokat, de képes megmutatni a hasüregben kialakult elváltozásokat és a keringési rendellenességeket is. Mindemellett a mozgásszervi elváltozások valamint a gerincsérv is megállapíthatók a segítségével.

Ennek az eljárásnak köszönhetően a betegségek már korai stádiumukban felismerhetők - hangsúlyozza dr. Major Zoltán, aki azonban azt is megjegyzi: előfordulhat, hogy a gócok, gyulladások nem azon a ponton okoznak fájdalmat, ahol kialakultak, hanem a kellemetlen érzés a test más pontján jelentkezik. A hőtérkép a gócokat és a fájdalom helyét, illetve azt a területet is megmutatja, ahová a fájdalom kisugárzik.

A szakorvos szerint e diagnosztikai eljárás legnagyobb előnye: hogy viszonylag rövid idő alatt (20-30 perc) elvégezhető, és a pácienst nem éri semmilyen káros hatás, a vizsgálat pedig nem fájdalmas, nem kellemetlen. Gyerekek és terhes nők is igénybe vehetik ezt a gyors szűrési lehetőséget (egy vizsgálat ötezer forintba kerül). Mint mondta, egyelőre inkább külföldi betegek jelentkeznek (s elsősorban a reumatológusoknál), de lassan a hazai betegek is felfedezik ezt az új vizsgálati eljárást. Dr. Major Zoltán azt is elmondta: a szakemberek tárgyalást kezdeményeztek a szaktárcával arról, hogy ez az új szűrővizsgálati módszer bekerüljön az új népegészségügyi programba.

- Ha megszületne a döntés az eljárás támogatásáról, egyre több regionális központ alakulhatna, így a módszer széles körben válna elérhetővé - tette hozzá. A döntés megszületéséig azonban, a hőtérképes eljárás csak Budapesten, Hévízen, (valamint hamarosan) Győrött vehető igénybe.

Novák A. Zsófi

hirdi Népszava-Eü. mell. a lapban a 10., a mell-ben az 1. oldal (FOTÓ)


Felc.:Mi van a fájdalom mögött?

Test-teszt fél óra alatt!



Egy infra-eljárásnak köszönhetően fél óra alatt kiderülhet, milyen betegségekkel, fájdalmakkal küzd testünk. Gyerekek és terhes nők is igénybe vehetik a "gyors-szűrést".

- A termográfiás módszer olyan, mint egy általános szűrő-vizsgálat, ám kamera térképezi fel a testet - avat be az eljárás lényegébe dr. Major Zoltán sportorvos, reumatológus. Az eljárást egyébként magyar szakemberek dolgozták ki. A speciális szerkezet érzékeli a kibocsátott fotonokat, illetve a test különböző pontjain a hőmérséklet különbségeit. Az adatokat ezután egy számítógépes rendszer dolgozza fel.

A számítógép "bejelöli" a testben lévő gyulladásokat, gócos elváltozásokat. Kimutatja például a homlok alatti gyulladásokat (az arcüreggyulladást), a különböző fogászati gócokat, a pajzsmirigy-elváltozásokat, de képes megmutatni a hasüregben kialakult elváltozásokat és a keringési rendellenességeket is. Mindemellett a mozgásszervi elváltozások valamint a gerincsérv is megállapíthatók a segítségével.

Ennek az eljárásnak köszönhetően a betegségek már korai stádiumukban felismerhetők - hangsúlyozza dr. Major Zoltán, aki azonban azt is megjegyzi: előfordulhat, hogy a gócok, gyulladások nem azon a ponton okoznak fájdalmat, ahol kialakultak, hanem a kellemetlen érzés a test más pontján jelentkezik. A hőtérkép a gócokat és a fájdalom helyét, illetve azt a területet is megmutatja, ahová a fájdalom kisugárzik.

A szakorvos szerint e diagnosztikai eljárás legnagyobb előnye: hogy viszonylag rövid idő alatt (20-30 perc) elvégezhető, és a pácienst nem éri semmilyen káros hatás, a vizsgálat pedig nem fájdalmas, nem kellemetlen. Gyerekek és terhes nők is igénybe vehetik ezt a gyors szűrési lehetőséget (egy vizsgálat ötezer forintba kerül). Mint mondta, egyelőre inkább külföldi betegek jelentkeznek (s elsősorban a reumatológusoknál), de lassan a hazai betegek is felfedezik ezt az új vizsgálati eljárást. Dr. Major Zoltán azt is elmondta: a szakemberek tárgyalást kezdeményeztek a szaktárcával arról, hogy ez az új szűrővizsgálati módszer bekerüljön az új népegészségügyi programba.

- Ha megszületne a döntés az eljárás támogatásáról, egyre több regionális központ alakulhatna, így a módszer széles körben válna elérhetővé - tette hozzá. A döntés megszületéséig azonban, a hőtérképes eljárás csak Budapesten, Hévízen, (valamint hamarosan) Győrött vehető igénybe.

Novák A. Zsófi

hirdi Népszava-Eü. mell. a lapban a 10., a mell-ben az 1. oldal (FOTÓ)


Felc.:Mi van a fájdalom mögött?

Test-teszt fél óra alatt!



Egy infra-eljárásnak köszönhetően fél óra alatt kiderülhet, milyen betegségekkel, fájdalmakkal küzd testünk. Gyerekek és terhes nők is igénybe vehetik a "gyors-szűrést".

- A termográfiás módszer olyan, mint egy általános szűrő-vizsgálat, ám kamera térképezi fel a testet - avat be az eljárás lényegébe dr. Major Zoltán sportorvos, reumatológus. Az eljárást egyébként magyar szakemberek dolgozták ki. A speciális szerkezet érzékeli a kibocsátott fotonokat, illetve a test különböző pontjain a hőmérséklet különbségeit. Az adatokat ezután egy számítógépes rendszer dolgozza fel.

A számítógép "bejelöli" a testben lévő gyulladásokat, gócos elváltozásokat. Kimutatja például a homlok alatti gyulladásokat (az arcüreggyulladást), a különböző fogászati gócokat, a pajzsmirigy-elváltozásokat, de képes megmutatni a hasüregben kialakult elváltozásokat és a keringési rendellenességeket is. Mindemellett a mozgásszervi elváltozások valamint a gerincsérv is megállapíthatók a segítségével.

Ennek az eljárásnak köszönhetően a betegségek már korai stádiumukban felismerhetők - hangsúlyozza dr. Major Zoltán, aki azonban azt is megjegyzi: előfordulhat, hogy a gócok, gyulladások nem azon a ponton okoznak fájdalmat, ahol kialakultak, hanem a kellemetlen érzés a test más pontján jelentkezik. A hőtérkép a gócokat és a fájdalom helyét, illetve azt a területet is megmutatja, ahová a fájdalom kisugárzik.

A szakorvos szerint e diagnosztikai eljárás legnagyobb előnye: hogy viszonylag rövid idő alatt (20-30 perc) elvégezhető, és a pácienst nem éri semmilyen káros hatás, a vizsgálat pedig nem fájdalmas, nem kellemetlen. Gyerekek és terhes nők is igénybe vehetik ezt a gyors szűrési lehetőséget (egy vizsgálat ötezer forintba kerül). Mint mondta, egyelőre inkább külföldi betegek jelentkeznek (s elsősorban a reumatológusoknál), de lassan a hazai betegek is felfedezik ezt az új vizsgálati eljárást. Dr. Major Zoltán azt is elmondta: a szakemberek tárgyalást kezdeményeztek a szaktárcával arról, hogy ez az új szűrővizsgálati módszer bekerüljön az új népegészségügyi programba.

- Ha megszületne a döntés az eljárás támogatásáról, egyre több regionális központ alakulhatna, így a módszer széles körben válna elérhetővé - tette hozzá. A döntés megszületéséig azonban, a hőtérképes eljárás csak Budapesten, Hévízen, (valamint hamarosan) Győrött vehető igénybe.

Novák A. Zsófi

 

Na, ez megér 5.000 Ft-ot nekem !!! :)

hirdi
orlanda Creative Commons License 2006.04.26 0 0 87

Szervusztok,

segítséget szeretnék kérni.

Ismerősöm pszichológus hallgató másoddiplomásként Szegeden és sokat tanulnak a krónikus betegség pszichológiájáról. Egy tantárgy keretében autoimmun vagy mozgásszervi és / vagy reumatológiai betegekkel kell egy kb. 1 órás interjút készíteniük, főként arról, hogyan szerez valaki információkat a betegségéről, mióta tudja, hogy beteg, dolgozik-e, akadályozza-e ebben a betegség, stb. Az interjú anoním.

Aki úgy gondolja közületek, hogy szívesen vállalkozik egy ilyen beszélgetésre és Budapesten lakik, kérem írjon az email címemre, továbbítani fogom számára a levelet, és jelentkezni fog. Előre is köszönjük a segítséget.

hm238423 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 86

Mai napon RA-t diagnosztizáltak nálam (ORFI).

A reuma faktor:321

Fillagrin elleni aat: 1043

A többi negatív. Methrotexátot írtak fel. Elolvastam a gyógyszer hatását, nem megnyugtató. Az orvosom nem mondta meddig kell szedni, de úgy látom sokáig...

Egyébként nem elviselhetetlenek a fájdalmaim, ha vannak. Kb 1 hónapja nincsenek. Van egyéb lehetőség a folyamat lassítására? Életmód, étkezés, természetes szerek? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!