Keresés

Részletes keresés

Émile Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5567

  "Ami folytonos üzemű, azt kazánnak hívjuk. "

 

 

 Ez egy komoly állítás ???!

 

 

Szegénykazángyártók  nem tudják mit csinálnak !

Előzmény: sancibácsi (5564)
ab69 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5566

Végülis, ez is olyan mint a csengő, az is szakaszos üzemű, de mindíg akad olyan h.... aki folyamatosan nyomja.... :D

 

 

 

Előzmény: Ofenbau (5562)
zlota Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5565
En latom!
Azt is latom amikor a kalyha rostelyan keresztul felengedem a levegot.Amikor fujtatoval adom neki parazsnak akkor is nagyon szep.Ezert gondolom a fustgazok fentebb ujra kapnak.meg levegot az meggyulad ha van ho es oxigen meg egheto anyag.
regebben lattam ilyen uzemi kemencet is ahol levegot nyomattak be oldallrol.az is szep volt.mintha gazt adagoltak volna be.De azt mindenkepp latnom.kell hogy a levego elmozgatja a langot, nem csak siman feleg.Bocsanat telefonrol irtam.
Milyen magassagtol javasolod a beengedest?
Előzmény: Ofenbau (5561)
sancibácsi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5564

Ami folytonos üzemű, azt kazánnak hívjuk.

 

És persze lehet folyamatosan fűteni, ha valaki ott űl előtte, és pakolja. A kérdés, hogy meddig?

(Mármint mikorra megy gallyra a kályha :-)

Előzmény: Ofenbau (5562)
sancibácsi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5563

Kisérletezni lehet :-)

Előzmény: zlota (5560)
Ofenbau Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5562

Minden erőlködés és kreatívkodás ellenére a tömegkályha, még a rakétakályha is alapvetően szakaszos üzemű, mondhatni ez a lényege."

 

 

 

elviekben persze folyanatossá tehető, ha valaki ott ül állandóan előtte.

Előzmény: ab69 (5559)
Ofenbau Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5561

 Te látod ahogy a levegő játszadozik ?

Érdekes !

 

 

Én speciel 5 -5 légbevezetést javasolnák !

Előzmény: zlota (5560)
zlota Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5560

Örömmel jelentem,hogy nekiálltam a kályhám építésének! :)

 

Hátulról kintről hozom be a levegőt a tüztérbe és mintegy légbefúvókat szeretnék építeni a tüztérbe és gyönyörködni az oldalról beáramló levegő játékában.

A kérdésem az lenne, hogy hány bevezetést javasoltok- az kiszámolgatom/kisakkozom mekkora keresztmetszet- inkább az érdekelne, hogy a tüztér magasságának hányad része lenne ideális.Akivel idáig egyeztettem az a felső harmadtól javasolja.Én úgy gondolom ráfújathatnám lentebb is az oxigént... 

Erről mi a vélemény?

ab69 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5559

Folyamatos üzem lehetőségét meg kell teremteni gravitációs üzemű tartály beépítésével és rakéta tűztér alkalmazásával.A folyamatos üzem azért lényeges mert elkerülhető a teljesítmény számolgatás -addig fűtűnk amig jó meleg nem lesz...A szükséges puffert az építmény tömege adja-mint a kemence esetében.

 

Szerintem ismét nagyon tévúton jársz, lesz ami lesz alapon persze elkerülheted a számolgatást, aztán ha a gatyádat is elfűtöd, vagy nem jön össze valami, akkor mehetsz panaszkodni a naphoz.

 

A vizes mókoláshoz nem igazán szólnék hozzá, alapvetően szerintem nem ide tartozna, de ami a szívet, azaz a kályhát illeti...

 

Minden erőlködés és kreatívkodás ellenére a tömegkályha, még a rakétakályha is alapvetően szakaszos üzemű, mondhatni ez a lényege.

 

Addig fűtünk amig jó meleg nem lesz... aha, ahogy azt Móricka elképzeli...

 

Gyakorlatilag az összes ilyen vizes kályhaszerűségnél a minimum az, hogy tudd mennyi a vízoldali teljesítmény. Egyebként még lenne néhány egyéb apróság is.

 

Nagyon leegyszerűsítve: van egy kályhad ami képes felvenni és tárolni 10 egységnyi meleget, 10 egységnyi melegből mondjuk 4 megy vízoldalra, ha ez elég, akkor szerencséd van, úgy alakítod ki a rendszeredet, hogy a maradék 6-tal szépen befűtöd a nappalit, ez eddig oké, megoldható.

 

A helyzet akkor válik érdekessé, amikor vendégek jönnek és elpancsolják a melegvizet, 8 egységnyi meleg kellene vízoldalra, csakhogy ehhez meg kell termelni azt a másik 6-ot is ami a kéményen fog kimenni, mert a kályhának akkora a teljesítménye amekkorra nem tudja eltárolni a többlet hőt csak küldi a kéménybe. Egyszer-egyszer még elmegy, folyamatosan viszont kíssé meg fogja rövidíteni a kályha életet, a pocsékolásról meg már ne is beszéljünk.

 

Ennél már csak az a jobb amikor a nagytudású ürge úgy építi a kályhát, persze minden számolgatás nélkül, hogy összesen öt egységnyi a teljesítménye, de vízoldalra meg kéne 12.

 

De legyen igazad, fűtsél csak amíg jó meleg nem lesz, a számolgatás biztos csak a hülye szakik mániája .

 

Amit nem igazán értek, ha a társaság ennyire nem bízik és ennyi mindent jobban tud a szakiknál akkor minek ez a sok kerdés?

 

Lehet valaki éppen roppant kreatív, de ha az alapvető ismeretek hiányosak, esetleg a fantázia szüleményei...

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Fidó mester. (5545)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5558

Ha létwzik olyan(ilyen) megoláds akkor :

- tömegkályhával mert ez szimpatikus a hatásfoka miatt

- vízteres verzióban ha meg lehet így tervezni a füstjáratokat hogy a tömegkálya másodlagos égetési elve ne sérüljön és a víztér se robbanjon fel áramszünetkor,

- főzőteres kiépítésben ha lehet a füstöt úgy terelni az égéstér után hogy átváltható legyen tömegkályha üzemmód és víztérmelegytés vagy sütés-főzés között

 

Egyéb esetekben vízteres kandalló kb. 1000 literes puffertartállyal főző-sütőtér nélkül.

 

Egy tömegkálya tervrajza, szerkezeti vázlata nincsen Nektek olyan esetleg ami már tartalmaz vízteres csatlakozási lehetőséget. Elméláznék rajta hogyan tudom tovább módosítani az estleges főzőplatni verzió felé. Bár !! Sütni a másodlagos égetési terében is lehet tömegkályhánál de a főzőlap.... Mondjuk a főzőlap direkt is elég nagy hőt ad le, nem is rossz mint konya felé néző fűtőfelület.

 

P.

Előzmény: Fidó mester. (5557)
Fidó mester. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5557

Üdv Mindenkinek !

 

O.K. Szivattyú megerősítve.Akkor a ház hogyan is lesz fűtve?

 

Üdv Fidó mester

Előzmény: tetanusz1 (5556)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5556

Drága Uraim !

Apáméknál is van kereingető szivattyú, ő szerelte a padlófűtést először a faluban (4850 elkóborolt lélek szóval nem kicsi tanyaközpont azért) még 1982 ben amikor a faluban mindenki bolondnak nézte és még a pufi dunaújvárosi radiátor is csak akkor kezdett terjedni az olajkályák voltak a toppon.

Aztán a vegyes tüzelésű kazánhoz szerelt egy grundfoss szivattyút, ki sem merte mondani honnanszerzett akkor olyan márkás cuccot és azóta is az a fűtés keringeti a padlóban a meleg vizet. Hoppá ! A hoppá az, hogy a faluban hirtelen vagy 15 helyre is csinált ismerúősöknek stb. Apu gépészmérnök, nem a szakmája a fűtészerelés akkor 30 éve szívessébgől csinálta azóta is minden ház lakott. Szóval minden alagsorban ott figyel a vegyes tüzelésű kazán éshát nemtudom máshol ez hogy van de felénk fél évente volt estánkánt félnapos áramszünet. NaJAJJJ. Most akkor felrobbanunk ! szerencsére akkor még nem voltak telefonok különben mindenki risztott volna egyből hogy akkor most mi van. Hát semmise van. Ha nincs áram attól még a padlófűtés félmillió kilóméter Magyarországon elnevezésű rendszerében gravitációsan is lekering a folyadék, nem robban fel mert megindul magától. Persze mindenhol van szivattyú de lekering és kész. Nem így letttervezve de így sikerült.

P.

Előzmény: Fidó mester. (5554)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5555

"A válasz igen.A közvetlen fűtést kombinálnám padló és falfűtéssel.A radiátorokat lehet kihagynám"

 

Köszönöm !

Tudtommal is van olyan épűlő rendszer ami ezen az elven si fog működni...  :)

Előzmény: Fidó mester. (5554)
Fidó mester. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5554

Üdv Mindenkinek

 

 

" De szerintem nem mindegy hogy előremenő cső 1" vagy 2" szerintem ez is összefügghet a kinyerhető telyesitményel stb. "

----Természetesen.Mint már korábban említettem volt ,nálam 2"-os induló és érkező csövek vannak és négyutas 600-as dunaújvárosi lemezradiátorok.A csövek átmérője a legtávolabbi pontig fogyamotosan csökken ill.visszafelé szintúgy nő.

Más lakásokban is ugyanaz a felépítés -már amelyeket én láttam és gravitációsan üzemelnek.

 

 

"Egy új építésű jó szigetelésű házban ajánlanád egy az egyben a rendszered kiépítését?"

----Ezzel kapcsolatban eszembe jutott egy megtörtént eset.Volt egy tető alatti teraszunk ,úgy gondoltam bővitünk .Nagyobb lett a fűrdő is bekerült egy sarokkád.Gondoltam öregebb már nem leszek ezért a kád magasságának felét besüllyesztettem a padlóvonal alá a könnyebb beszállás végett.Ha már lúd legyen kövér ,körbe padlószigetelés és 10cm hőszigetelés .Na ez már  így nagyon jó,de lehet fázni fogok benne .Sebaj ,teszünk alá fűtést is és a maradék helyre is a padlóba.

Elhívtam a családi fűtés mestert...Azt mondta :Szivattyú nélkül nem fog menni.Biztos ,kérdem én -már van egy a gázkazán

mellett.Óh az egyik helyen ötöt!!!! kellett beszerelni. Na jó ,bronz négyes osztó ,csapok ,szivattyú.Egy vagyon.

Jó is lett .Csak jött a gázár robbanás.Vegyes fűtés.És láss csodát!!

Az a szerencsétlen meleg viz képes 1"-ból!!! indulva átmenni az álló szivattyún, szétosztódni, bemenni a kád alá 12mm-es Henkóban elszédelegni majd ismét padlóvonal alá és úgy csatlakozni a visszatérő rendszerbe.

Mi lenne ha egyből a vastagcsőre kapcsolódhatna???

 

A válasz igen.A közvetlen fűtést kombinálnám padló és falfűtéssel.A radiátorokat lehet kihagynám.

 

 

Üdv Fidó mester

 

Előzmény: Ybasc02 (5553)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5553

"Nem sokat vacakoltak az elhelyezésével,lerekeszettek egy kis helyet a spájzból és egyszerűen lerakták az épület PADLÓVONALÁRA.

A kazán alsó befolyása magasabban volt mint a radiátorok visszatérő csöveinek folyásszintje,sőt több helyen a visszatérő csövek padlószint alá is lette süllyesztve.

A rendszer GRAVITÁCIÓSAN -mielőttünk is -valamint nálunk is hosszú éveken át tökéletesen működött .

 

Ez nem méretezés -tapasztalat.Pontosan annyit ér mintha kiszámoltuk volna...

De hát Te is sokat kísérletezel..."

 

Igen, ezt igy csinálták régebben, tapasztalatból(volt olyan szaki akinek volt), én is szoktam csodálkozni hogy ezt a rendszert mért nem alkamazzák mostanában? inkább automatizálnak jó pénzért. De szerintem nem mindegy hogy előremenő cső 1" vagy 2" szerintem ez is összefüghet a kinyerhető telyesitményel stb.  Egy új építésű jó szigetelésű házban ajánlanád egy az egyben a rendszered kiépítését?

Igen én is kisérleteztezek mert néha nekem is mondak olyan számokat amit jóbbnak láttam gyakorlattban is bebizonyosodjanak.

Előzmény: Fidó mester. (5552)
Fidó mester. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5552

Üdv Mindenkinek !

 

A régi kazán  (kint van az udvaron ,szétszedve) a lakásba utólag lett beépítve,még jóval mielőttünk de nem a ház építésekor.

Nem sokat vacakoltak az elhelyezésével,lerekeszettek egy kis helyet a spájzból és egyszerűen lerakták az épület PADLÓVONALÁRA.

A kazán alsó befolyása magasabban volt mint a radiátorok visszatérő csöveinek folyásszintje,sőt több helyen a visszatérő csövek padlószint alá is lette süllyesztve.

A rendszer GRAVITÁCIÓSAN -mielőttünk is -valamint nálunk is hosszú éveken át tökéletesen működött .

 

Ez nem méretezés -tapasztalat.Pontosan annyit ér mintha kiszámoltuk volna...

De hát Te is sokat kísérletezel...

 

Üdv Fidó mester 

Előzmény: Ybasc02 (5548)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5551

"fent van a robotunk a neten ha èrdekel alakit"

 

Engem érdekel, küld el a linket mailban légyszi, Köszi!

Előzmény: tetanusz1 (5546)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5550

"Nem èrtek most sem a rönkházèpìtèshez sem a fatüzelèshez de az egyiket biztosan èn fogom megèpìteni mìg a tüzelèst valakinek a segìtsègèvel vagy valaki mellett állva ès segìtve. menni fog mindkettő"

 

A ház és a fütésberendezés is egy meghatározott tipúst fog képviselni, nem egyéni igényekhez szabott?

Előzmény: tetanusz1 (5546)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5549

 Ha sikeres egy kìsèrlet akkor annk másod harmad századpèldánya èpüljön meg nálam de ne a kìsèrleti 0.3-as verziò a sikertelen 0.1 ès 0.2 utáni

 

Akkor valami "sorozat" gyártott kéne, jól értem ?

Előzmény: tetanusz1 (5542)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5548

".A folyamatos üzem azért lényeges mert elkerülhető a teljesítmény számolgatás -addig fűtűnk amig jó meleg nem lesz...A szükséges puffert az építmény tömege adja-mint a kemence esetében."

 

Szerintem azért nem árt méretezni "valamennyire" a höcserélőt is. Akár egy szinten is létrehózható a hidraulikus rendszer gravitációs áramoltatása de ahoz is szükséges  valamlyen szintű számolás a csőátmérők, nyomvonalak, különböző szakaszok hidrulikus ellenálás, nyomásesés, hőmérséklet, tőmegáram fügvényében...

Előzmény: Fidó mester. (5545)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5547

ebben azèrt vagyok biztos mert a robototikus rendszerek èpìtèsèhez-vezèrlèsèhez mèg negyed ennyit sem èrtettem de asìkfòliás polietilèn csomagolaáshoz mèg kevesebbet ès működik a cègemnèl miden.

 

Előzmény: tetanusz1 (5546)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5546

Ybasc2 !

"mèg a vègèn felèpìtesz egy szòban ideális berendezèst"

remèlem igen. Kèpzelek magamban annyi kreativitást raklapadagolò berendezès ès robotikus rakatolòberendezès tervezèse után egypár egyedi polietilèn sìkfòliás csomagològèp megtervezèse után hogy ezt is meg tudom èpìteni.

Kezdetben sem a robotikus karok fent van a robotunk a neten ha èrdekel alakit) sem a sìkfòliás csomagolástechnika alapjaiban ne voltam jártas. megnèzhettem mèrőszalag ès kamerák nèlkül a gèpet működni, láttam a hasonlò robotot működni egy youtube videon ès átgondoltam hogy mit kell a berendezèssornak tennie, mi a folyamat működèsènek a leìrása stb. megterveztem ès megèpìtettük. Az országban kèt ilyen gèpsor dolgozik tudtommal ès a másik kb ötzsör került többe az enyèmnèl. Bocs hogy nem vagyok kishitű hogy eut a problèmát is meg tudom-e oldani.

Nem èrtek most sem a rönkházèpìtèshez sem a fatüzelèshez de az egyiket biztosan èn fogom megèpìteni mìg a tüzelèst valakinek a segìtsègèvel vagy valaki mellett állva ès segìtve. menni fog mindkettő

P.

Előzmény: Ybasc02 (5544)
Fidó mester. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5545

Üdv Mindenkinek !

 

Módosítok:A legmagasabb hőmérséklet amit mozgóképről a saját szememmel láttam :942 C fok volt.

 

A válaszrekakciókhoz annyit fűznék hozzá:Ez az adat amit -én- láttam .Nyilván nem jelenti/jelentheti azt ,hogy ennél több nincs vagy nem létezhet.Ha bárki emögött fitymáló,fikázó,alantas szándékot keres az TÉVED!!!

Kérem olvassa el eddigi hozzászólásaimat és megláthatja :Semmi sincs távolabb tőlem mint az ilyen magatartás.

 

Egyébként meg mi a fenének lennék itt jelen ,ha nem örülnék annak hogy az a magas hőmérséklet tényleg kialakulhat !Erről szól az egész fórum ,hogy hatékony fűtőművek épüljenek.Végre láttam a saját szememmel is.

Hurrá !!!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

tetanusz 1-nek

Írtam már a tk.-ról kívűlről levehető hővel kapcsolatban több hozzászólásomban itt is és a Sursal alapította fórumban is .Az elv ugyanaz mint a nálam üzemben lévő kemence esetében .A keletkező hőenergiát csővezetéken elszállítom direkt a radiátorokba.Minden kütyü nélkül.

Továbbfejlesztéséhez két módosításra van szükség.

Most szentségtörés következik!!!Csak erősebb idegzetűeknek!!!

 

Folyamatos üzem lehetőségét meg kell teremteni gravitációs üzemű tartály beépítésével és rakéta tűztér alkalmazásával.A folyamatos üzem azért lényeges mert elkerülhető a teljesítmény számolgatás -addig fűtűnk amig jó meleg nem lesz...A szükséges puffert az építmény tömege adja-mint a kemence esetében.

 

A nagy, egybenyitott terek felé direkt fűtés kell megvalósítani a kályha felülete által,a távolabbi, kisebb ,leválasztott tereket pedig a fent említett megoldással kell kifűteni.Ez úgy valósítható meg praktikusan,hogy a kályha csövekkel borított felületeit falba építjük és/vagy lehőszigeteljük.(A kemencémnél ez utóbbi lett  megvalósítva.)

 

Tapasztalataim szerint a túlterhelés elkerülhető ugyanis- megfelelő mennyiségű hőátadó felület esetén - a hő szinte "kiszívódik" a fűtőműből ,-s ez keringető telepítésével még fokozható is!

 

A kemencéről itt bővebben olvashatsz:http://kemencebence.hu/distribution/viewtopic.php?f=2&t=69&start=160

 

Ha a téma továbbra is érdekel jöhet maszek levél is.

 

Üdv Fidó mester

Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5544

 "Meg lehet a vizteres keringetèst hülyebiztosra is csinálni hogy ha minden felforr a leállt keringès miatt akkor se a kályhát vigye szèt hanem a hőcserèlő vagy vìztès lefuvòszelepeit vagy egy közbülső tágulási tartályt. A lènyeg hogy a vìztès felè lehessen a meleget-gősugárzás irányát-füstöt terelni ès ha a vìz felmelegedett akkor működhessen tovább normál tömegkályhakènt.

Vagy esetleg egy ujabb füstkör os beèpìthető egy főzőtèr felè amikor az felmelegedett ujra tömegkályhakènt funkcionálhat a berendezès. Itt lehetne akár a füstjárat átváltást manuálisan is csinálni, csak tudja "az asszony" hogy mikor akar sütni ès mikor nem mìg a viztartály puffrrnek kellene csak automatikusan működni "

 

A masik topikból másoltam be a fenti (hozzászolást)...

 

Szerinted egy ilyen kiegészitő  bistonsági rendszer olcsó mulatság.

Megint eltávolodtunk a bonyolultság  írányában... Mondtad hogy nem értesz a faűzeléshez, ez most hogy van ? Még a végén felépitesz (szóban) egy ideális berendezést...

Előzmény: Ybasc02 (5541)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5543

Ja es meg valami. A szalmaház a nèmetekèl volt ès kimondani sem merem de fele annyi pènzböl èpült egy kimondani sem merem de laikus család által ès òmagasságos el nehagyj ezèrt ùgyis meg fognak kövezni de odakint már elismerik mert ott a fűtèst szakemberre bìzták hogy A+ energiaosztályù lett a minősìtèse. a gyakorlatban ez annyit jelent hogy tripla thermo üvegekkel november elejèig egy percet nem fűtöttek ès odakint volt kb 5 fok ès undormányos hideg köd. Csak a fás főzőt hazsnálták. Dehát itt nem lehet felelős èpìzèsi vezetőnèlkül kutyaòlat sem èpìteni nemhogy kalákában házat. Nem azèrt mert a családok által 30ève falazott házak összeborulnak (szentsèges habakuk a miènk mèg mindog áll mèg a többi 110-el együtt az utcában) hanm azèrt mert ebből mai jogbitorlònk ne szedhet vámot ès adòt.

A kirohanásèrt bocs, a baj az jogy igazam van

P.

Előzmény: tetanusz1 (5542)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5542

Èppen erről beszèltem. Ha sikeres egy kìsèrlet akkor annk másod harmad századpèldánya èpüljön meg nálam de ne a kìsèrleti 0.3-as verziò a sikertelen 0.1 ès 0.2 utáni.

A hőszámìtásokròl: minden táblázat ès engedèlyeztetèsi eljárás cèlja hogy csak gyári èpìtőanyagokat használj. gipszkartont falazòblokkot kőzetgyapotot poliuretán habpanelt szintetikus ragasztòkat... semmi termèszetes anyagot mert azokank nincs műbizonylata de szerencsère áfája meg beèpìtett TB-je sincsen ami a jogalkotònál nagyobb baj mintha ÈMI ÈMI vagy kitudja milyen bizonylata nem lenne.Hagyjuk ezt nem ez a fòrum tèmája. Ha nem ragaszkodna felesègem a rönkházhoz akkor szalma falazatù èpületet èpìtenèk kìvül belül vályog hèjalással. Voltam tèlen ilyenben hihetetlen èlmèny a mostani 44-es porotherm+5centi falunkhoz kèpest a helyisèg fűtöttsèg èrzete. Nyáron is voltam ilyenben nem kellett klìma ès èlhető volt ès hűvös. Ez is baj mert nem kellett bele klìma ìgy nem pacsálsz el napi 2,5kw òrás klìmáddal (nèha a 3kw-os sem elèg) napi min. 1000 forintot a tùlhevült tèglaotthonod fűtèsère.

Rönkházban is laktam kb. 90nm volt a svèdeknèl naponta kètszer volt begyùjtva a cserèpkályhában ès nèha sikerült is tùlfűteni. De hogy 10kg-nál több fát nemtettünk rá egyszerre az biztos. Papiron ennek a 30centi max átm3rőjű rönkháznak a kelhőszigetelèse annyira rossz kène hogy legyen hogy meg kellett volna fagynunk benne mert odakint napkozben sem volt tobb minusz20foknál mègis tökèlwtesen èlő 21-24 fk volt ami nèha sok is volt. tùlfűtöttünk sajnos mert ugy gondoltuk odakint a minusz 20 ejjeli -30 miatt kelleni fog.

Előzmény: Ybasc02 (5540)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5541

Ja igen, néha gond hogy a kisérletek-tesztek eredménye nem publikus egy-egy "prototipus" estében, de miért is lenne?

Előzmény: Ybasc02 (5540)
Ybasc02 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5540

" Akinek a hozzászòlásaibòl a bizonytalanságot meg a puszta ötletelèst látom meg ankisèrletezgetèst az nekem semmit nem fog èpìteni"

 

Néha felmerülnek olyan kérdések és igények elméleti szinten is, amik kisérletezést ígényelnek hogy egy hózzávetőleges válasz szülessen, ami papirron van kiszámolva azt meg kell erősiteni gyakorlatban is, szerintem ez igy van rendjén, a nagy gyártok is ezt a folyamatot követik...

Előzmény: tetanusz1 (5539)
tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5539

Igen lehet. Ès akkor tervez a tervező egy olyan fűtèsi rendszert mint a rokonomèknál nevezzük Norbinak a keresztsègben ráragasztott neve után innentől. Aztán egy másik tervező átnèzi a számìtásokat beèpìttet a házba egy levegőkeringetőt ami olyan hangos hogy használhatatlan mintha egy helikopter repülne a lakásban vagy turbina. A harmadik lecserèlteti a Norboval a kazánt ès 1000 literes puffertartályt èpìttet be ami vègre működik. csak a cserèpkályha meg a gázfűtès kièpìtèse meg a levefőelszìvás a serèpkályha által fűtött tèrből volt pènzkidobás uszkve 2,5 milliòèrt.

Ennyit a tervezőkről ès a szakvèlemènyről meg a kivitelezőkről.

Na ezèrt ötleteleknitt a fòrumon amellett hogy termèszetesen vannak statikai terveim.

Sajnos ezek után èn elbizonytalanodtam ès elbizalmatlanodtam. Akinek a hozzászòlásaibòl a bizonytalanságot meg a puszta ötletelèst látom meg ankisèrletezgetèst az nekem semmit nem fog èpìteni. Nem alapvetően vagyok vizalmatlan csak nincs felesleges 2,5 millio forintom amit ugy dobjak ki mint a Norbi a hozzáèrtők miatt.

P.

Előzmény: Ybasc02 (5536)
tomtyi Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5538

1:00:52-től van: 890°C-t mért.

Előzmény: ango72 (5523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!