Keresés

Részletes keresés

rizsa31 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 2028

Hál istennek,amióta elmúlt a nyelési fóbiám szépen visszanyertem a... húst,ami szó szerint lement rólam az évek során.52 kiló vagyok.

Megnéztem,a HDL-koleszterinem 1.74,a triglicerid 0.79,a HDL picit magasabb mint a felső érték,a triglicerid,picit magasabb,mint az alsó érték.Nekem is van vhol ilyen füzetem,amibe vannak ilyen tudnivalók a laborleletről,meg kéne keresni.

A kineziológus lány,azt mondta,hogy a disznóhús valóban zsírosabb,viszont a csirkehúsban sok a húgysav.Ő maga egyáltalán nem eszik húst.

Remélem,már jobban vagy,borzasztó az ilyen betegség,nekem is volt tavaly,4 kilót fogytam 3 nap alatt.:(

Előzmény: tyúkanyó48 (2024)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 2027

Szia,Amilon,tök jó,hogy jeleztél,mert így tudom,hogy jól vagy.A szomszéd néni nálunk is a legrendesebb.Meg az egyik szomszéd srác jó beszédes,az is sokat segített nekem,pedig sikeres,társaság közepe típus,és mégis mindig odajött a kerítéshez dumálni.

Az biztos,hogy a fórumlétben is az első egy-két könnyed hét után jönnek elő a nehézségek,összezörrenések,velem legalábbis így volt.Engem lehibbantozott az egyik fórumozó,én jó csúnyákat írtam,azóta se néztem,hogy megvan-e még.

Mondjuk egy másik fórumozó mondott hasonló kritikát,de nem sértőn,és érdekes,hogy abban pár hét múlva fedeztem föl igazságot.

Szóval abban az alapszabályban csak van valami igazság,amit írtam Aktionánernek.

Előzmény: amilon (2025)
Alcyon2 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 2026

Szia, nem jó szó, hogy gyenge vagy, mert ezt is lehetne csűrni-csavarni. Amikor el tudod fogadni, hogy egy fórumon különböző stílusú, mentalitású emberek írnak, és az objektív látásmódod, vagy reálisabb rálátásod meg nem születik, míg csak a sértődékenység dominál nálad, addig csak sebezhető vagy és a dolgok lányegét nem biztos hogy jól értelmezed.

Ha feladod azt a károsan berögzött elvedet, hogy Téged csak bántás ér, és nem szeret senki, és nem értenek meg az emberek, akkor már lesz egy annyira letisztult lelkiállapotod, hogy objektívvé válsz, és mindig szívesen látott fórumtárs leszel! Most is az vagy, de a nyafit ki kell nőnöd!

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: amilon (2025)
amilon Creative Commons License 2011.05.21 0 0 2025

Szia Rizsa,

kicsit jobban lettem, és úgy gondoltam , mégis megnézem az irásokat.Jólesett, h a pártomat fogtad, és ez erőt ad.

Jó dolog is történt velem azóta. A szomszéd néni beszélgetett velem, és nem kicsikart beszélgetés volt!

 Hanem igazi!

 És adott a gyerekeimnek epret is.

Tervezem , h megpróbálkozok ezen a fórumon is, majd később, mert még elég gyenge vagyok, és fórumérett sem vagyok még, ez az igazság.

 

A többiektől bocs, h igy berobbantam ide, de bemutatkozok majd, ha jövök.

Csak  úgy éreztem, Rizsának ennyivel tartozom, h jelzek vmit.

 

 

tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2024

Remélem, most azért több vagy. A 42 se sok.

 

Most nagyon sz...ul vagyok, valamit összeszedtem, lázam is volt, majd leesik a fejem, máris lepattant 2 kg, jártányi erőm alig van, csak szédelgek, mint a beteg légy.

Étvágyam sincs.

A koleszterin miatt ne aggódj. Mennyi volt? A HDL fontosabb, ha az elég magas, akkor jó, meg a triglicerid is, az ne legyen sok.

Remélem jó lesz a tanyán, szép idő van, már túl meleg is. Igyál sokat.

Előzmény: rizsa31 (2022)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2023

Hát ez igaz, én olyan beszélgetős terápiára gondoltam, nemcsak gyógyszertömésre. A gyógyszer önmagában biztosan nem oldja meg az OCD-t.

Jó lenne ilyen gyakorlatokat csinálni, mint rizsa, hogy ne kínozzanak annyira ezek a gondolatok.

A paraffinolaj az kíméletes és természetes hashajtó, azért javasoltam, lehetőleg ne erős bogyókat, cseppeket szedjél, mert az a bélflórát is kiöli, meg elrenyhíti a beleidet, és soha nem fogsz tudni magadtól később.

Én csak 1-2 dl-nyi beöntést szoktam alkalmazni, épp, hogy csak meginduljon, ne kelljen erőlködni, azért kell felülről is egy kis támogatás.

Előzmény: Törölt nick (2021)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2022

Lonely,majd egyszer megnézzük együtt!:)

 

Tyúkanyó,engem láttál volna tavaly fürdőruhában a 42 kilómmal!Megértem a mai manökeneket nagyon.Nem normálisak ezek a divattervezők,az elvárásaikkal!

 

Érdekes ez a koleszterin-téma.

 

Kint süt a nap.Megyünk a tanyára.

Előzmény: Törölt nick (2020)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2019

Én is örülök, és csodálkozom is, mert eddig mindig azt mondta, nincs senki, stb. Lehet, hogy jött valami új  :) Na, meglátjuk, pár hét múlva megyek, azt mondta, 2-3 hét múlva.

 

Nem fogod elhinni, de nekem is 7-es a koleszterinem. Mindig magas.  Genetikailag, nem eszem sok húst, zsírt, mégis, és nem tudom, hogy a barna kenyér segít-e majd ezen nálad.

Amúgy a koleszterinhipotézis már rég megdőlt, azok élnek sokáig, akiknek magas, nyugi.

 

A hájacskákkal tényleg nincs gond, most hogy meleg van, alig merem a képem kitolni azt utcára, kb. egy csontvázat képzeljetek el, némi ruhában, áááá, siralmas. :((

 

Örülök, hogy kicsit jobban vagy. Csak így tovább!

Előzmény: rizsa31 (2017)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2018

Igen, tudom én, hogy nem a DVD-vel van a baj. És ezért tényleg fölösleges lenne egy újat venni. Amúgy a szegények is tudnak találni maguknak kényszergondolatot, tökmindegy, hogy veszel-e új TV -t,  TV asztalt, stb.

Hát, sajnálom. És a cihiáter nem tudna valamit segíteni?

 

Egyszer egy filmben mondták (viccesen), hogy a függőség ellen a legjobb, ha az ember talál magának egy másik függőséget. Na, ez az OCD-re is érvényes...:(

 

A beöntő csak akkor használ, ha felülről is megtámogatod. A paraffinolaj nekem nagyon bevált, próbáld ki, nem drága, nagyon jó, napi 2-3 kávéskanál, nem sok, szépen rendben tartja. Gyogyótárban kapható, 2 dl-t kérj, kb. 270  Ft volt legutóbb + üveg, ez majdnem  1 hónapra elég. És utána nem kell az üveget kidobni, csak mikor kifogy, viszed és megtöltik, akkor csak a lét kell fizetni + a mag. díjat (kimérés).

Na, jó ???  :D  kipróbálod?

Előzmény: Törölt nick (2016)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2017

Ez volt a baja szegény Howard Hughesnak,hogy mindig volt pénze,hogy kiszolgálja a kényszereit!!!Ezek szerint jó,hogy nem vagyunk milliomosok!:)

 

Tyúkanyó,váratlan fordulat,tök jó.Hátha vki. kitanulta a KVT-t.Nálunk is összekaphatnák már magukat a cihiáterek.!

Tegnap ettem barna kenyeret.Rég volt már olyan gondom,hogy magas volt a koleszterinem!:)Remélem,egyszer neked is az lesz a gondod,hogy a téli hájacskákat hogy dolgozd le a bikiniszezonra!:(:)

 

Tegnap voltam dokinőmnél,előtte meg a kineziológuslánynál.Érdekes,vmi hatott,mert az agresszív kényszergondolataim kicsit enyhébbek.Vannak,de nem olyan szörnyűek.

Előzmény: Törölt nick (2016)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 2015

Köszi. TB-s lesz, egyelőre, de ha nem találom jónak, lehet, hogy elmegyek fizetősre.

 

Sajnálom, hogy így kínoz egy a "rázkódós DVD", de hát nem is rázkódik, ha TV-t nézel, ugye?

Elléggé megzavarhatja a filmet, én nem is tudnék figyelni. Hát vegyél egy másikat, ha megteheted, de NE mondd előre, hogy úgyis lesz másik kényszered, ne fesd előre az ördögöt a falra, ha úgy állsz neki, hogy majd "jön másik" akkor annál inkább jön. Mondd azt, hogy "na, ezzel ez az OCD ki van lőve"  és nyugodj bele, hogy így van.

 

Nem jó a beöntő készülék?

Előzmény: Törölt nick (2014)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 2013

Ma voltam dokibácsinál, akihez járok, persze holtra éheztem magam, mikor hazaértem, felfaltam volna az egész konyhát....

Úgy tűnik, kerít nekem valami terapeutát, nagyon biztatott, amit eddig nem tett, talán jött valami  új ember? pár hét múlva megyek, remélem, tud majd annyit, mint TE :D.

Csak nem tudom, hogy fogok bejárni, így is mindig el vagyok úszva itthon is, és halálra éhezem magam, ha elmegyek itthonról.

Ma is időre mentem, mégis 2 órát vártam, plusz még mászkáltam a városban, teljesen kész vagyok.

Amíg vártam, bámultam az embereket, akik bent fekszenek a kórházban, szegények, agyontömik őket gyógyszerrel, épp a délutáni gyógyszerosztás volt, mindenkinek 3-4 félét bepakolt a tartóba a nővér, 1 napra valót, így kb. 12-14 db-ot. Rossz volt nézni, hogy csak megetetik, ágyba dugják őket, be a gyógyszer, aztán csak néznek ki a fejükön. Persze egy csomó emberrel beszélgettem, adtam tovább a taktikákat  :D :D

 

Azért itthon én csinálok a gyakorlást, szerintem többet ér ez a fórum, meg Te, meg a könyvek, mint a terápia, de nem mondok előre semmit, majd meglátom, milyen lesz, én feltétlenül elkezdem.

 

Előzmény: rizsa31 (2012)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 2012

Én is hónapokig tanultam a gondolatstopot.És lesznek napok mikor így is előjön vagy százszor.Ha egyedül vagyok,belemegyek a félelembe,ha programom van,vagy valakivel vagyok,akkor nagyon hasznos a gondolatsop.

Nejlonzacskó még él,de dolgozom rajta.

Előzmény: tyúkanyó48 (2011)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 2011

Ja, köszi, igen, aztán nekem is eszembe jutott a későbbre  halasztás, vagy eltenni egy bizonyos időszakra, akkor "lerágódom" magam rajta és befejezem. Jó, majd gyakorolni fogom, mert elméletben hiába tudja az ember, és el akarja tenni, ott motoz a kisördög, hiába foglalom le magam, és megkeseríti a napomat.

Szóval köszönöm, fogom gyakorolni ezeket.

Nylonzacskó már kilőve?  :D

Jó éjszakát!

Előzmény: rizsa31 (2010)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 2010

Fúj,az a legrosszabb, mintha ott se lennék, teljesen kiesik, kihagy a fejem.,nekem is van.régebben még több volt.

A gondolatstop,elterelés,rágódás későbbre halasztása,ezek Stanleynél is megvannak.

Illetve a belemegyek a félelembe is bevált nekem,igaz akkor is gondolkodok rajta,de közben folyamatosan ott tudok lenni a jelenben is mellette.

ezekhez sokat gyakoroltam én is,mire megtanultam.

Előzmény: tyúkanyó48 (2009)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 2009

Nekem is szoktak lenni ilyen "rágódások", akkor egyáltalán nem tudok másra figyelni, annyira elborítja az agyam, pl. megvegyek-e valamit, pl. egy könyvet,  vagy ne, elmenjek-e egy programra, vagy ne, latolgatok órákig, napokig, és még egy filmet se tudok közben nézni, vagy olvasni, mert mintha ott se lennék, teljesen kiesik, kihagy a fejem.

Mit lehet ezzel tenni?

Előzmény: rizsa31 (2006)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 2008

Amúgy én is szeretek tömegközlekedni, úgyhogy megértelek. Ha majd 65 éves leszek, reggel felutazok Pestre, és egész nap buszozni és villamosozni fogok keresztbe-kasul Pesten, mert akkor már mehetek ingyen. Ja, ez az összeköltözésről jutott eszembe, merthogy így Pestre kerülhetnél.

Előzmény: Törölt nick (2000)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 2007

Örülök, hogy valami segít.

Tünetmentesség! (legyint) az nálam csak egy szép álom. Én már annak is örülnék, ha 50 %- os javulás lenne. Ó, kiugranék a bőrömből!  :)

Előzmény: rizsa31 (1999)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 2006

Ma egy hülye nejlonzacskón aggódok.Hogy nem dobtam ki a kukába.Ne izguljatok!Minden napra egy mese!Én már belenyugodtam.

rizsa31 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 2005

 

Ma van a Család Nemzetközi Napja.

Sokféle család van.Puszillak családom!

rizsa31 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 2004

Ma nekem se,sajna.

Tényleg a foglaljuk el magunkat vmivel. a legjobb!

Előzmény: Törölt nick (2002)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 2003

Thor c. akció mitológiás akciófilmet.

 

Tök jó lenne!Pestbe egyedül az a gáz,hogy vagy lakbért fizetünk vagy kaját.

Előzmény: Törölt nick (2000)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1999

nagyon nem jó ez így... :-/ De legalább edződök, "ami nem öl meg, az erőssé tesz"...

 

Nekem is mondta a doktornőm,hogy ne figyelgessem állandóan a javulást,koncentráljak az életemre is.Hosszú lesz az út a tünetmentességig.

Sokat segít az elterelés,meg a gondolataim"leszidása" is.amiket itt mondtatok lentebb.:)

Előzmény: tyúkanyó48 (1998)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1998

Szia!

Én sem mentem el, naná, csak nem mindig van időm írni. Örülök, hogy van TV-d, meg hogy itt vagy!

"De legalább edződök, "ami nem öl meg, az erőssé tesz"..."  hát azért ezzel nem feltétlenül edződsz, ha újra csak kínlódsz. Akkor edződnél, ha valami jobb jönne ki belőle.

Pont ez a baj az OCD-vel, hogy nem öl meg, csak kínoz, megrontja az életet.

Mi lenne, ha megpróbálnál valami szépet, jót is keresni a kertben, a vidéki életben?

 

"sínbuzi" - hát vonat azért van mindenfelé, miért nem mész el a környéketeken legalább többször vonatozni, csak úgy a magad kedvére, kimozdulsz, ismerkedsz, edződsz, nem foglalkozol az OCD-iddel?

Amúgy jól tetted, hogy kipanaszkodtad magad :).

 

Előzmény: Törölt nick (1996)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1997

Nekünk is van Tv-nk!A tanyán.Nálunk meg a digi TV sz.rakodott.1 hétig nótatv-t néztünk mert csak az jött be.:)

Nekem is van mindig vmi hülyeség,rögeszme.Tegnap moziba voltunk,és tök jó volt.

Majd ha öregek leszünk,összeköltözünk,és Pestre megyünk!:)jó lesz?:)

Előzmény: Törölt nick (1996)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1995

Mi lenne, ha jól kiszínezve előadnád magadnak, hogy pfuj, má' milyen gusztustalan az a csikk, pláne a másé, ott hever az utcán, mint a kutyagumi, mi közöd hozzá, stb.  :D

 

Szoktam csinálni turmixokat, de sűrűt, ennivalót, nem inni, és ahhoz meg kell valami száraz kaja, szóval ott vagyok ahol a part szakad. Mert a sok folyadék meg lötyög a hasamban, felhigítja azt a 0 gyomorsavamat, ezért nem szoktam levest se enni.

Az lenne jó megoldás, hogy mindig hamarabb elkezdeni enni, minthogy megéheznék, akkor talán nem fájna, ha gyorsítanék, tehát mikor még nem is vagyok éhes, csak ez meg azért nehéz, mert így is rossz az emésztésem, ha meg ráeszek, amikor még bennem van az előző kaja, akkor ott rohad meg a gyomromban, fuj, bocs, hogy ilyenekről beszélek, de nagyon rossz érzés nekem enni, mikor még nem vagyok éhes. Kifejezetten rossz, undorom van.

Előzmény: rizsa31 (1994)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1994

hát...asszem a sajátom.:)

 

hú,de nehéz lehet neked,ki van kutulva szegény gyomrod.Ilyen egészséges turmixokat szoktál csinálni?

Előzmény: tyúkanyó48 (1993)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1993

Hát szedj föl egyet valahol az utcán :D.  Más csikk nem jó, csak a sajátod?

 

Persze, rám szólhat bárki, hogy hagyjam abba, meg is teszem, de akkor éhen halok, mert nagyon keveset tudok pl. fél óra alatt is megenni. Hiába mondják, hogy időre egyél, pl. fél-3/4 óra, ebbe biztos beledöglenék. Így is 39 vagyok. Ez a bökkenő, meg a fájdalom.

 

Igen, én tudtam, hogy sovány vagyok, mégis megtagadtam magamtól a kaját.

Most is tudom, hogy az vagyok, de most meg már nem bírok enni, csak valami iszonyat nehezen.

Előzmény: rizsa31 (1991)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1992

Már megnéztem :(. Az a baj, hogy nekem fizikailag fáj a gyomrom, de iszonyatosan. Nem bírok gyorsítani. Ha csak a fogmosáson kéne, vagy az öltözködésen.....

Előzmény: rizsa31 (1990)
rizsa31 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1991

Most a cigit pont nem tudom csinálni,mert kint hagytam a csikkemeta tanyán,és azt hurcolni kéne magammal,hogy hozzászokjak.

Tök jót kertészkedtünk,de a rokon gyerekek sajna messze laknak.:(

 

Szóval sztem te lassítasz,és ahhoz koterapeutát adnának,aki rád szól,és csak egy bizonyos időkereten belül kajálhatsz.Érdekes lenne kipróbálni.

 

Ja,sztem is átfedi egymást anorexia és OCD.Te érzékelted egyébként,hogy sovány vagy?Mert én azt nem értem,mikor azt mondják szegény csont-bőr kis csajszik,hogy kövéér vagyok!:O

Előzmény: tyúkanyó48 (1989)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!