Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12086
A pilated=pilates, de úgyis tudjátok :)
Előzmény: Törölt nick (12085)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12085
Szia Miki! Persze, hpgy olvastam az előzményeket,tudom,hogy írtad az árat, csak mostam magam amiatt,hogy rá kellett kérdeznem,mondván, hogy az is fontos infó. Nagyon örülök, hogy ilyen hamar rátaláltál arra, ami neked használ, mert egyetértek MBmannal abban,hogy tedd össze a kezedet ha.......... Csak nehogy alább hagyjon a vehemenciád... Az, hogy ilyen sokféle a vélemény az teljesen érthető, hisz mindenkinek más a gondja.Ha valakinek az SI porckorongjával van gond,az joggal dicséri a denevérpadot. Viszont az is érthető, ha egy "nyakas" nem ettől várja a megoldást. Van akit helyretesz a csontkovács, de van akihez hozzá sem nyúlhat(na).Az is előfordul, hogy egymásnak ellentmondő, vagy különböző orvosi véleménnyel találkozunk.Sokszor van nemem is hasonló élményem.Bár esetemben az orvosoknak egybehangzó volt a véleméye: Nincs nagy baj a nyakával! Csak ez a kicsi nekem nagyon fáj! Elkiabáltam a napokban, mert most oldalt is fáj a nyakam, a "sótartó " felett, és sajnos már a karomban is érzem.Furcsa, de még a köhögés is gondot okoz. Nagyon remélem, hogy nem sérv. Beszéltem azzal a hölggyel, akit a zalaegeszszegi csodagép tacsra vágott, nem irígylem. Nála pl. a gépi pilated tűnik jó módszernek. Nem az a lényeg, hogy mindenkinek saját tapasztalata legyen, mert mindent azért nem lehet megtapasztalni.De akkor ezt oda kell írni.Oda kell írni, hogy ezt hallottam, vagy azt olvastam... lényeg, hogy igaz legyen.A testvérem most van a OGYK-ban mindenféle kezeléseken.Várom a tapasztalatait.Ha én azt ide leírnám, az úgye nem saját tapasztalat,de attól még igaz. Várom a továbbiakat, akár teleregény formában. :) Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12084)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12084

üdv!

 

túl a harmadik napon...  még van egy pici izomláz, de teljesen jól érzem magam, egyre jobban. ez nekem tényleg bejön.

bár ne kiabáljuk el teljesen, hiszen még csak az első harmadban vagyok. de ha így megy tovább, akkor ez lesz az én jobbulásom útja. 

megértem a csodálkozásodat. azt az oldalt olvasásra azért küldte el, hogy legyen egy elsődleges képem arról, hogy mivel is foglalkozik. viszont, előzőekben azt is megírtam, hogy ő nem a nyugati elvet követi. tehát a módszer ugyanaz, viszont elmagyarázta azt is, amit a neten nem olvas az ember, és eszébe sem jutna olyasmiről kutatni, amiről nincs tudomása. négy helyen tanulta állítólag a csontkovács dolgot, van egy iskolai oklevele a falán, van egy csontkovács-boncnok-orvostól kapott képesítés a falán, meg még egyéb papírok is, de igazából azt állítja, hogy ami nagyot dobott a nézetein, tanulmányain, az egy ukrán akárkitől tanultak, és egy keleti fazontól tanultak hozták meg. és azokat a tanultakat követi, ami nem ugyanaz, amit itt hirdetnek. és ahogy elmondja a miérteket, nekem teljesen hihető, és anatómiailag alá is támasztja az állításait. igazából nem keresem, hogy kinek lehet nagyobb igaza, csakis az érdekel, hogy milyen lesz az eredmény. eddig pozitívan vagyok teljesen. az árat is leírtam talán kettővel ez előtt, ezek szerint nem olvastad el..  ?

 

igazából 3 napja ismerem csak, 3 alkalommal voltam nála, de annyi információt gyűjtöttem már be, hogy most ahogy olvasom a hozzászólásokat a dolgokhoz, most veszem csak észre, hogy mennyire sokrétű információ van ezen az oldalon. és bizony sok az ellentmondás is szinte minden téren. és ahogy benézek egyre több oldalra, egyre több infot kutatok még mellé, mindenhol ezt látom. eddig ez fel sem tűnt. és ha belegondolok, én mint jóhiszemű, hozzá nem értő ember, első hallásra mindegyiket jónak láttam az előzőekben is. :)   mi alapján választhatja ki egy ide tévedő laikus, hogy melyik állítások az igazak, valósak? ezt csak úgy érdekességképp írtam le, ahogy eltűnődtem rajta.  lehet hogy mindegyik jó, és valós dolog lenne? hisz ahány ember, annyi féle-fajta szervezet ugye, és mindenkinek más fog használni...

jól gondolom?  vagy pedig sok olyan infó is összegyűlik itt, ami igazából valahonnan, valaki által származik, de nincs nagyon alapja esetleg...  :)   mert az életben ilyesmikkel is találkozunk bőven ugye. jut eszembe, ugye ahogy telefonálgattam ezer helyre még napokkal ezelőtt, hát én is belebotlottam sok olyanba, akik még beszélni sem tudtak szinte. és valaki az ő infójukat is elhiszi, és vevő rájuk, mert ugye ebben dolgoznak, és bizony van páciensük, mert megélnek belőle. anyám de nehéz az élet néha! :)  -na jó, ezt nem komolyan írtam. csak filozofálok picit itt magamban. tudjátok mit? én azért nagyon örülök neki, hogy itt kötöttem ki, hisz ezek a beszélgetések indítottak el egy úton, amit most járok épp. és úgy érzem, jó úton járok. :)  és bizony ebben részetek van picit.  :) 

MIÉRT NEM TUDOM ÉN RÖVIDEN LEÍRNI A DOLGOKAT???  :D   alig írtam pár gondolatot, és megint enyém a leghosszabb! :)

bocsi  ha valakit zavarna! szómenéssel születtem! :) 

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12081)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12083
Az igaz,hogy a szalagok akkor is mrgnyúlhatnak, ha a porckorong lelapul.De túlterheléstől,traumától,sőt ha gyenge az izomzat attól is.
Előzmény: MBman (12082)
MBman Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12082

A gerincnél a probléma nem a szalagok megnyúlása miatt van. A csigolyák mennek össze, közelebb egymáshoz, és a szalagok eredeti mérete ehhez képest megnyúltnak hat.

Előzmény: Törölt nick (12080)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12081
Szia! Köszönöm az infót! Gondoltam én is, hogy a kérdezés az ingyen van,csak nem kívánom kérdezni. Belekezdtem valamibe, és nem szeretnék párhuzamosan tőbb terápiát alkalmani, mert akkor nem fogom tudni melyik használt. És az a kérdés, hogy mennyibe kerül, igen fontos a többi infó mellett. Viszont furcsa, hogy jársz a mesterhez, bízol benne, de amit ajánl olvasásra (gerinces.hu),azt megkérdőjelezed. Nekem logikus,hogy ezzel a fajta húzatással, hogyan lehet hatni akár egy szegmensre.Kicsit leegyszerűsítve,ha egy kötelet az egyik kezeddel balra, a másikkal jobbra húzol, az erő középre hat.:) Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12065)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12080
Hangsúlyozom nem ismerem a gépet, de maga az elv jó lehet.
Mert ezzel a módszerrel ki lehetne védeni, hogy a megnyúlt szakaszok tovább nyúljanak.
Előzmény: Törölt nick (12079)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12079
Mivel engem idéztél,gondolom nekem is szól. Nem értek veled egyet! Nemcsak a hónaalj és a láb lehet a befogási pont. A befogási pont lehet egymáshoz igen közeli. Pl. két heveder a ágyéki szakaszon és az adott szegmens alatt megnyilik a pad,nyilván egy megfelelő húzóerővel.Csak akkorával, hogy a két csigolya eltávolódjon egymástól. Az is egyszerű fizika, hogy sajnos a denevérpad a legnagyobb húzóerőt oda fejti ki ahová nem ildomos, a bokára. Arról nem beszélve,hogy nyújtja a gerinc melletti szalagokat is,ami nem biztos hogy jó, ha belegondolunk abba,hogy mi is a funkciója a szalagnak. Az a hátránya a padnak,hogy szinte csak az ágyéki szakaszt lehet vele megcélozni,a háti szakaszra mérsékelten a nyakra pedig semmit nem hat. Tudom ez is egyszerű fizika, hisz kicsi a fej súlya. De éppen ezért lebet ráció a vízszintes nyújtásban. Ráadásul a gravitációt használó nyújtás statikus,izomerőt nem hasznóló nyújtás, míg ha izommal nyújtasz,izmot erősítesz, ami képes lehet a két csigolya közti távtartásra.A gravitációspad ezt nem tudja,mert a lógástól nem lesz izom.Kiegészítésnek persze jó lehet,de a mozgást nem lehet vele kiváltani.
Előzmény: MBman (12069)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12078
És ez az Integrity volt?
Előzmény: fodora49 (12066)
MBman Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12077

A denevérpadot használom 5 hónapja. 15 percet lógok rajzta teljesen függőlegesen, fejjel lefelé. Eleinte 3-4x naponta, most már csak 1x, de van hogy 1-1 nap ki is marad. Semmiféle negatív hatása nem volt, eleinte sem, és most sem. Elég jól rendbe hozott. Előtte tavaly nyár óta a Bene féle tornát nyomtam, de az önmagában sokat nem ér. Annyit ér, hogy rugalmasan tartja az izokat, ízületeket, de herniára semmiféle hatása nincs - szerintem. A pad használatával együtt ér valamit. Mostanság kb hetente egyszer nyomom végig. Ezen kívül figyelek az ülésre, állásra, emelgetést teljesen hanyagolom, inkább fordulok kettőt ha lehet. Permetező gépbe régen 15 liter víz helyett most csak 5 liter egyszerre. Meg ilyenek. 

Előzmény: radomiki11 (12074)
MBman Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12076

A gerinc probléma nem sérülésből jön, hanem hosszú idő alatt fejlődik ki. Mivel a porckorongokban nincs érző ideg, csak akkor veszi észre az ember, mikor mer közel van a menthetetlenhez, vagy az is.

 

"a rengeteg építőanyagot, beleértve a cementes zsákokat is, ketten hordtunk mindent a helyszínre az öregemmel. és semmi bajom nem volt belőle. pedig szinte nap-mint-nap emelgettem a komoly súlyokat. hozzá kell tenni, az én fizikumom azért eléggé határozott, a pocaktól eltekintve."

Minden valószínűség szerint ez az, ami oda vezetett, hogy most probléma van a gerinceddel.

 

a 20-30 kiló az nőknek való. (ez nem sértés akar lenni)  :)   de az nem súly egy férfinak, én azt vallottam mindig"

Mostantól kezdve ezen a véleményeden is változtatni kell :)

Előzmény: radomiki11 (12073)
fodora49 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12075

Ne menjetek gépi trakciora. Aki ezen gondolkodik telefonon szivesen elmonfom saját félrekezeléseimet és most kkkenc hónap kin utàn hol tartok öneröből. Gépi dekompresszio tönkretett engem. telefonon mert lirni nagyon sok. Szivesen elmondom modt mit teszek az segit. 30/9974-789  

radomiki11 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12074

--viszont érdekelne az is, hogy te mit csinálsz vele, és hogyan? hátha nekem is jó ötletek lennének belőle...

a gravitációs pad az nekem nem használna, ez kiderült. te azt használod, nyújtod a gerincet. ez eddig oké.

van még más is, ami neked bevált? minden kis apróság érdekelne, hátha engem is még előrébb lendíthet valami.

mindig tanul valami újat az ember, és én nyitott vagyok mindenre ezzel kapcsolatban most meg főleg! :)

előre is köszi, ha megosztod velem!

 

M.

Előzmény: MBman (12072)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12073

ebben igazad van, ha egyszer sérül, akkor 100%-os már nem lesz. én is így vélem. viszont ki kell hozni belőle az, amit csak lehet. amennyire rendbe hozható, és tartható, azt meg kell tenni érte. amióta bajom van vele, azóta már tudom.

minden ember más, értem a te álláspontodat is. viszont. amikor építkeztem, a rengeteg építőanyagot, beleértve a cementes zsákokat is, ketten hordtunk mindent a helyszínre az öregemmel. és semmi bajom nem volt belőle. pedig szinte nap-mint-nap emelgettem a komoly súlyokat. hozzá kell tenni, az én fizikumom azért eléggé határozott, a pocaktól eltekintve. a 20-30 kiló az nőknek való. (ez nem sértés akar lenni)  :)   de az nem súly egy férfinak, én azt vallottam mindig. pedig irodakukac vagyok én is. nyilván nincs szükség a nagy súlyok emelésére hétköznapi életünk folyamán. de valamiért csak ezt csináltatja velem, és másokkal is gondolom ezt csináltatta sok éveken keresztül. remélem jó döntés hogy bizalmat szavaztam neki, és végig csinálom, ha nem érzek problémát. majd kiderül. korai lenne még bármit is vélelmezni ezzel kapcsolatban. illetve a két nap érzete azért engem biztat.  :)  

 

 

Marci!

 

jozsefcsordas71@freemail.hu    -ide tudsz írni neki. telefon számát nem írom ki nyilvánosan, nem tudom örülne e neki.

 

M.

Előzmény: MBman (12072)
MBman Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12072

Nekem az a véleményem, akinek egyszer gondja volt a gerincével, az már 100%-os sose lesz.

Az a gerinc ha rendbe is jön, már csak arra lesz jó, hogy a saját testet megtartsa, elvigye. És ha mindezt fájdalommentesen teszi, akkor összeteheted a két kezedet. Semmi szükség szerintem 60-70 kilók emelgetésére, én legalábbis nem tenném, még ha a világ legjobb orvosa mondaná, akkor se.

Előzmény: radomiki11 (12070)
poszka.marci Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12071

Miklós

 

Tudnál adni egy elérhetőséget? Előre is köszönöm.

Előzmény: radomiki11 (12070)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12070

szia.

 

azt a szakaszos nyújtást a linkben mutatják, de valójában nem létező, ezt jól látod te is. sőt, olyan pontokon kötnek állítólag, ahol meg sem lehet fogni az embert. vagy a nyaki szakaszt kezelik, vagy a háti, és lumbálist. csak így lehet normálisan. és ami még a videóban is jól látszik, hogy nem tudják ellenőrizni, hogy kinek mekkora az az erő, amivel lehet kezelni. nincsenek érzékelők a padban, amik érzékelnének bármit is. na ezek azok a dolgok, amikre írtam, hogy ezt csinálja a József is, de mégsem ezt. eleve hason fektetve húz, és folyamatosan tapogatja, ellenőrzi a hátam közben, hogy meddig szabad mennie. mindenkinél más. erről nem akarok sületlenségeket írni, de elmagyarázta hogy is van ez valójában.  az emeléseket szó szerint értette. meg kell majd emelgetnem a 60-70 kilót. állva. én bízom benne, hogy tudja mit csinál. amit a két nap után már tapasztalok, az teljesen pozitív. de mikor végére érek ennek a kezelésnek, majd meglátjuk mi lesz az eredmény. mondjuk ha bármi negatív hatást éreznék közben, biztosan abbahagynám abban a pillanatban.

engem érdekelne viszont, hogy mit csináltak a zalaiak, és hogyan? csak hogy tudjak hasonlítani.

 

M.

Előzmény: MBman (12069)
MBman Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12069

"Mert ezek szerint a technikája, ami a trakciót illeti, hasonló, amit a géppel végeznek, vagyis nem az egész testet, hanem az adott szegmenst nyújtja kb. fél percig, majd szünet, majd nyűjtás,és így kivédi az izomvédekezést."

 

Ez a mese része szerintem. Gondolj már bele, hogy tudna már nyújtani csak adott szegmenst? Az egyik megfogási pont a páciens hóna alja. A másik meg a lába. Ott a képen jól látszik. Ezzel az egész háti+ágyéki gerincet egyszerre tudja nyújtani. Ha a páciens fejét fogja meg (mint a súlyfürdő) plusz ellentfog a vállnál, akkor a nyakat. Ha a lábnál, akkor az egész nyaki+háti+ágyéki gerincet. Ne higyjétek már el a mesét, hogy akár tudja azt a két csigolyát is nyújtani, ami közt a sérv van... Hogy tudná már.

 

Ágyéki gerinc problémára a denevérpad a legjobb. A legjobban a legalsó porckorongot nyújtja, pont az ágyéki szakaszt, majd felfelé haladva a porckorongokon egyre kisebb súly nehezedik, ezért a nyújtóerő is kisebb. A páciens saját maga tudja szabályozni a húzóerőt (mennyire dönti meg a padot), és az időt is amíg kellemesnek érzi.

 

A gép nyújtásnál ez nincs így. A két megfogási pont közti csigolyákat egyenlő erővel nyújtja. Egyszerű fizika. 

MBman Creative Commons License 2015.05.10 0 1 12068

Mi történt pontosan, és hol?

Előzmény: fodora49 (12066)
MBman Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12067

" ma azt mondta, hogy az ötödik-hatodik kezelés után nem hogy nem szabad, hanem KELL MAJD EMELNEM súlyokat többször egymás után, 60-70 kilót is. ez szintén egy visszajelzés lesz állítólag, hogy merre haladunk. szintén logikusan mondott róla dolgokat, hogy miért kell ez. elvileg meg sem fogom érezni a 60-70 kilós emelgetést egymás után 5-6-7-szer. "

 

Én nem súlyemelésre gondolok fekvőpadon. Gondolom erre érti a dokid a 60-70 kilót. Hisz egy egészséges embernek sem ajánlott 25-30 kilónál többet emelgetnie rendszeresen, mert hamarosan a topik ovlasói és írói között találja magát.

Hanem arra, hogy lehajolsz, és felemelsz valami súlyt. 5-10 kilónál több nem javasolt.

 

Előzmény: radomiki11 (12065)
fodora49 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12066

Ha vkit érdekrl agèpi dekompressziós nyujtàs Zalaegerszegen szivesen elmondom. engem frankon tönkrevágtak 250 ezerért. Szept. végén kezdtem. Azóta is kinlódom. csak kárt csináltak. 

radomiki11 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12065

üdv!

 

túl vagyok a második napon. igazából nem volt veszélyes az izomlázam, bár nem a szokásos módon éreztem. valahol egészen belül is érződött a dolog, igazából nem tudnám megmondani, hogy hol. de jelentem élek! :)

ma végig csinálta ugyanazokat a dolgokat, mint tegnap, emeltebb, fokozottabb erővel. érzések ugyanazok voltak, bár ma már bátrabb voltam én is, és jobban mertem ellazulni. ciki-nem ciki, tegnap kissé feszült voltam, tartottam a dologtól kissé.

határozottan jó érzésekkel jöttem el, és ma is úgy gondolom, hogy valószínűleg ez lesz az én segítségem. illetve ő azt mondja, hogy én magam vagyok a saját segítségem. ezt most nem kommentelném, nagyon hosszú lenne.

igen Brigi, ez csak egy szakmai zsargon. (smile)  rákérdeztem erre a linkre is, mert teljesen más módszert alkalmaz, de ugyanaz mégis. állítólag az amcsik is másként csinálják, de ott nagyon bevált, mindennapi módszer, és a keletiek is másképp csinálják, elvileg ők ebben a nagy mesterek, hisz ez az ő múltjuk. a Józsi a keleti módszert követi, és alá is támassza anatómiai magyarázatokkal, hogy miért. nekem nagyon logikusnak tűnik amit mond. és ebből is adódik, hogy például soha nem csinálna egymás utáni 20 trakciót. (a végén nagyon tudni fogom ezeket a kifejezéseket!)  :) 

a többi felmerülő dolgodra is írnék, de nem tudom elmagyarázni azokat, amiket nekem elmondott. viszont azt mondom ha érdekel, írj rá nyugodtan, válaszolni fog minden kérdésre. sokat kérdeztem én is, de töredékét tudnám csak vissza adni most, amiket mondott. és nem akarok marhaságot mondani. bár ma megkérdeztem miért nem ír ezeken a fórumokon, ha már olvassa őket, szerintem sokan értékelnék, ha első kézből válaszolna valaki kérdésekre. legalábbis én örültem volna neki, ha egyből ezeket olvastam volna, amiket hallottam tőle. de nem igazán akar belefolyni a /betegek/ beszélgetésébe, és meggyőzni sem szeretne mindenkit. azt mondja: akinek el kell jutnia hozzá, az el fog jutni.  -valami ilyesmi.

az árak problémától, és kezeléstől függően változnak, sőt kezelésen belül is változik. én most 6000 fizettem. lesznek a kezelés különböző fázisaiban teljes kezelések, ez ennyi, lesznek amikor csakis dekompressziót fog csinálni bemozgatásokkal, az jóval kevesebb lesz. de hogy pontosan hogy is jön ki, nem tudom. és igazából nem is mernék erre mit mondani. beszéltünk róla, de mindenkinél más. két egyforma probléma nincs. nem is vállal el mindenkit. írj rá, kérdezz bátran, az ingyen van. :) 

 

MBman:  korlátaimhoz képest ebben neked is vannak válaszok. viszont annyival kiegészíteném, hogy valóban a napi monoton tartásokra oda kell figyelni, (ülés, állás, meló...)  és folyamatosan emlékeztető szöveget kell létrehozni magamban. viszont!!!- emelésről: ma azt mondta, hogy az ötödik-hatodik kezelés után nem hogy nem szabad, hanem KELL MAJD EMELNEM súlyokat többször egymás után, 60-70 kilót is. ez szintén egy visszajelzés lesz állítólag, hogy merre haladunk. szintén logikusan mondott róla dolgokat, hogy miért kell ez. elvileg meg sem fogom érezni a 60-70 kilós emelgetést egymás után 5-6-7-szer.  persze ez csak teszt emelgetés lesz, nem azt jelenti, hogy ezt majd folyamatosan megtehetem eleinte. de állítja, hogy el fogok jutni oda, hogy nem fog gondot jelenteni majd, ha ez akár mindennapossá válna, hogy ennyit emelgessek. majd meglátjuk én azt mondom. jussak el odáig.

 

132333333333...  :   :D   Csordás József a teljes neve.   hogy miként érzem magam? a második nap volt ma, de azt mondom nagyon jó. nyilván ebben benne van a placebo hatás is, ahogy Brigi is emlegette a napokban, de teljesen jó érzések vannak bennem. és nem csak a derekamban.  4-féle gyakorlatot kaptam egyenlőre, amit hosszú távon kell csinálnom folyamatosan emelve majd, nyújtásokkal együtt. a kezdeti széria mindegyikből a 3x20, és ebből el kell jutni mindegyikkel az 5x50-re. nagyon könnyűek, de mégsem. rendesen megmozgatnak. simán végig lehet csinálni. és nagyon hamar megy. dinamikusan, kardio izommozgások. tetszenek. otthon, szobában, tévézés közben simán csinálom őket.

van egyik, amit vezetés közben ma piros lámpánál amikor megálltam, simán csináltam. csak úgy rám jött. :)

de tök jó.  ja és amit még ide tennék, gyógyszer, vagy injekció, egyéb fájdalom csökkentőket el kell felejteni.

erre még nem tudok mit mondani, de remélem a héten kiderül hogy valóban így lesz e.

tudom-tudom...  sokat tudok beszélni. látom én is...  :)  de ez van! :) 

 

M.

 

Előzmény: Törölt nick (12063)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12064
Majd írd meg mit mondott a doki.

Csütörtökön késő este megyek nyaki mr vizsgálatra .
Majd meglátjuk!
Előzmény: 1323333 (12058)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12063
Szia! Így elfogadom, hogy zsargon, mert úgye ilyen szó nem létezik. A mester meg csak mosolyogjon! :) Ezt a gerinces oldalt már mind olvastam korábban.Sőt a videót is láttam a profi géppel. Csak nyilván nem hoztam kapcsolatba ennek a csontkovácsnak a technikájával. Mert ezek szerint a technikája, ami a trakciót illeti, hasonló, amit a géppel végeznek, vagyis nem az egész testet, hanem az adott szegmenst nyújtja kb. fél percig, majd szünet, majd nyűjtás,és így kivédi az izomvédekezést. Ha nem ez a kapcsolat, akkor nem értem,miért utal erre a cikkre. Hisz a nyújtás tradicióját nagyjából mindenki ismeri. Az inkvizíció meg továbbfejlesztette :) Naponta kell menni? És mennyibe kerül egy alkalom? Kiváncsian várom a fejleményeket! Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12060)
MBman Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12062

Jól hangzik ez a kezelés. Ha jól gondolom, nagyjából ugyanazt a hatást éri el, mint a denevérpad, csak vízszintes helyzetben, és beállítható a húzóerő.

Arra figyelj, hogy a nap 24 órájából a kezelésen kívüli 23 órát úgy töltsd el, amivel nem súlyosbítod a problémát (ülés, állás, emelés, stb)

 

Előzmény: radomiki11 (12060)
1323333 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12061

erdekes amit tapasztaltal.remelem segit.milyen jozsef ez a jozsef??kivancsi vagyok a beszamolodra,kerlek ird le majd a javulasod:)

Előzmény: radomiki11 (12060)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12060

szia.

 

na akkor neked sem egyszerű az élet. részvétem.

ma voltam a Józsefnél, hát nem is tudom hol kezdjem. jókat mosolygott rajtam, rajtunk. :)  heti szinten olvassa azokat a fórumokat, ahol írnak róla. és mosolyogva fogadott, asztalán egy könyvvel, amelyben le van írva az a bizonyos "távolkeletális" megnevezés. ez egy tankönyv volt, csontkovácsok részére, PDF formátumból kinyomtatva, és abban írtak róla. tulajdonképpen egy szakmai zsargon. a keleti masszázsfélékből kiválogatott, kimondottan az izmok ki, le, szét-mozgatásának az 1-1 típusát elvették, és egyesítették, aminek külön mint masszázs fajta nincs nevezése, hanem szakmai zsargonnal nevezik úgy, hogy A távolkeletális masszázs. kimondottan csak kellemes, de nagyon átmozgatós mozdulatai voltak, nincsenek kitekerések, meg könyökölések ahogy a thai masszázsnál. szóval ez egy szakmai zsargon. le van írva a könyvben, láttam, létezik.

hogy mit csinál, és hogyan? arra kért, ha nem tudom szó szerint az általa elmondottakat tovább adni, akkor inkább ne tegyem, nehogy más értelmet kapjanak dolgok, 1-1 helytelen állítás miatt.  hát nem tudom. viszont amit kaptam tőle tegnap még linket, azt elküldöm, olvass bele.

 

http://gerinces.hu/2013/11/16/osregi-modszer-vadonatuj-kontosben-huzastol-mutet-nelkuli-gerinc-dekompresszioig/

 

ő ezzel foglalkozik sok éve, csak a keleti tanítás szerint, és ettől jóval határozottabban. nagyon sokat beszélt a test mechanikájáról, a mozgásszervi gondok kialakulásáról, a problémákról, stb...  ezt nem tudom így leírni, rettentő sok információt kaptam, tizedét nem tudnám visszamondani, de nagyon értelmesen magyarázott. és az egyszerű ember is megérti amit mond, mert úgy magyarázza el, hogy bárki megértse. és nagyon logikus. már tudom azt is, hogy a gravitációs pad kinek jó, mire jó, és kinek nem. annyi mindent írnék most, de egyszerűen nem tudom. kavarognak az infók a fejemben, és legszívesebben 20 oldalnyit írnék. tudod mit, leírom nagy vonalakban mi történt:

bementem hozzá, teljesen normálisan, vidáman fogadott, úgy 30-40 percet beszélgettünk, közben megnézte amiket vittem, MRI, diagnózis, elmagyarázta mi, hogyan van, közben egy csomót kérdezett. lefektetett arra a nevezetes "dekompressziós padjára"  ( ha azt meglátnád, azt mondanád elsőre, innen nincs ki-út! )  megvizsgált, nyomkodott, csinált rajtam mozdulatokat, hogy mire mit reagálok, majd nekem kellett mozognom pár gyakorlatot különböző tempókban, közben figyelt, utalt dolgokra mindig, visszakérdezett állandóan, hogy mikor, mit érzek.  majd mikor úgy gondolta, hogy tudja merre az arra, akkor újra fekvés, megdolgozta a derekam, gerinc mentén elég húzósan benyúlkált valahova, de végülis nem fájt, csak éreztem hogy már a hasfalamnál tart valahol...  :)  de tulajdonképp jólesett. jólesően fájt, talán így mondanám. nem tudom. fura. majd felkötötte rám a "szerszámokat" és elkezdte széthúzni a gerincet, több fokozatban, közben mindig ellenőrizte a gerincem, hogy mikor jó nekem. (nem akarod tudni, mennyire húzott szét, és mennyi ideig! )  :D   közben valamit matatott rajtam, nem láttam mit, meg bemozgatott. ne kérdezd mit jelent. nem tudom. csak idézem amit mondott. hogy milyen érzések voltak közben? nem tudom elmondani...  az érthető lenne, hogy kellemes, vagy jó fájdalom? nem tudom. most hülyének fogsz nézni, de egy olyan fájdalom, de nem is igazából fájdalom, amit kívánsz. nem tudom jobban megfogalmazni az érzést. nekem jó volt.  na mindegy, majd mikor vége lett, vissza engedett lassan, na az nem volt egyszerű. szó szerint azt éreztem, hogy 10-15 centit mentem vissza. ebből a valós azt mondta olyan 4-5 centiméter, amit valósan húz. utána el kellett kezdenem apró bemozgatásokat, az ott akkor fáj, nem kicsit! és egyre intenzívebben kellett csinálni gyakorlatokat, amiktől egyre gyengült a fájdalom, és a végére szinte teljesen megszünt. nekem úgy 90%-a eltűnt. de szó szerint. nagyon jól éreztem magam. szóval nagyon megmozgatott a végére, elfáradtam, de jólesett. majd ismét fekvés, újra matatott, ellenőrizte hogy miként reagálok a dolgokra, nyomkodások, mozgatások, húzások, és felállított egy kezelési menetet nekem. elmondta mikor-mit kell majd csinálni, mikor mennyit, és mit kell mozognom, és milyen ütemben kell majd a kezeléseket csinálni. ennyi volt nagyjából, de ez csak tényleg nagyon röviden.

hogy mi lesz holnap, azt nem tudom, elvileg izomláz hegyek azt mondta, kívül is, belül is. de ez megszokott ilyenkor.

most nagyon jól érzem magam, azt tudom. 7-12 kezelést csinál egymás után, annak függvénye mit mutat a szervezet, ezzel egy időben csinálnom kell gyakorlatokat itthon intenzíven, (nagyon könnyűek) utána egy hónapig semmi, csak a mozgás fokozatosan emelve egyre többet. egy hónap után kontroll, és akkor derül ki hogyan tovább. azt mondja egy gerincsérvet helyre lehet tenni, ha teljesen bele adod magad, de kell hozzá 1-1.5 év. nem megy gyorsabban a sejtépülés.

viszont az első kezelés sorozattal el lehet érni azt, hogy tartósan már 80-90%-kal csökkenjenek a fájdalmak.

szóval nagyjából ez történt. nekem bejött nagyon. és ahogy elmondta a dolgokat, engem meggyőzött. persze nem biztos hogy ez mindenkinek jó. de te tudni fogod, hogy nekem hogy működik majd az első széria. ma kezdtem, és beírt egyből jövő vasárnapig folyamatosan. ez lesz az első sorozatom. majd jelzem minden nap, hogy érzem magam. persze csak ha érdekel. ?

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12057)
1323333 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12059

igen sajna arra vagyok én a pl.negativ. Mr megis van baj!!

Előzmény: Törölt nick (12057)
1323333 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12058

Sziasztok!En is dokihoz megyek hetfon.egy hete pakolnom nem emelnem kellett melohelyen 1 orat alltam.Fajt a terdem.terdem hajlata..stb..azt vettem eszre a talpaim közep reszen de a belso talp elnel bizseregnek.de foleg csak akkor ha fekszek.lehet a rossz statikatol?? Nem akarok visszaesni.vegre elerem a talajt nyujtott terddel!!😩

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12057
Szia! Konkrétan (nyak): kiegyenesedett lordosis,három protrusio (ami nem nyom se gyököt, se durát), polidiscopatihia ,kisizületi artrosis,spodylosis. Hát: D. csigolyák sora kisebb torsióval enyhe balra convex scoliotikus tartásban van (rtg szerint,viszont az mr szerint szinte semmi) Ágyék: lordosis kiegyenesedett Jobbra convex torsiós scoliosis,spondylosis,discopathia,körkörös discus protrusio (ez sem nyom semmit). Egyetlen szóval: instabilitás,amire minden doki legyint. Na ezért van az, hogy az mr-t csak a tünetekkel együtt érdemes értelmezni. Adott esetben egy nagy ellváltozás tünetmentes, és fordítva is igaz.. A tüneteim zömmel nyaknál,hátnál,lapockánál jelentkeznek, az ok a nyak. Ágyéknál nem vészes,de nem százas.:( A hidegkamra nekem biztosan nem jó,egyszer jégzselét tettem a nyakamra, utána rendesen lemerevedett. A nyak nagyon kényes! Azért van látszólag káosz, mert igaz az, hogy mindenkire más hat. Hallottam,illt. láttam, akire hatott az akupunktúra pedig iszonyatos sokizületi gyulladása volt.Hallottam akit a hátúszázás hozott rendbe.Volt akinek a kollagén injekció használt (nekem nem).......Sorolhatnám! Nem tehetünk mást, mint keressük azt a megoldást, ami nekünk is jó.Megosztjuk a tapasztalatokat, hátha valakinek használ.Mint én majd a proloterápián tapasztaltakat. Én pl.jógázom,de nem ajánlanám senkinek bátran, hogy keressen meg egy jógaoktatót.Tapasztaltam, hogy az oktatók zöme nem ért a gerichez,nem tudja,hogy egy gerincproblémásnak mely gyakorlatokat nem szabad végeznie. Pl.velem simán megcsináltatta volna a fejenállást, pedig tudta mi a gond vele. (Nyilván nem engedtem). Ha valaki nem ért semmit a jógához, csak nagyon megbízható, értő oktatót keressen.Ez a sajnálatos véleményem! Szóval,semmit nem kell kilőnöd, csak azért, mert az valaki másra nem hatott. Csak a kóklereket érdemes kerülni. Varázslókba néha belebotlunk! :( Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!