Keresés

Részletes keresés

Gabiszol Creative Commons License 2007.09.01 0 0 136

Úgy rémlik, az SPA fórumon az Enbrel és a Remicade nevű szereket kapják a társaim, ezekre is kereshetsz! Ha tudod már a szer nevét, amit Neked akarnak adni, a

http://www.drinfo.eszcsm.hu/drinfo/pid/0/medicine;jsessionid=8B81FEC8DF7DE84285C27CF41602E3BC

oldalon begépelve részletes betegtájékoztatót is találhatsz.

Ne rettegj, van aki már több mint egy éve kapja, de eddig csak a fájdalmait veszítette, mellékhatásról nemigen írt még senki!:-)))

Előzmény: kentom (135)
kentom Creative Commons License 2007.09.01 0 0 135

Szia, Gabiszol!

 

Köszi a tanácsot! Rám fér a bíztatás - nagggyon de naggggyon. :-)

 

Üdv Neked!

 

Kentom

Előzmény: Gabiszol (132)
.ETNA. Creative Commons License 2007.08.30 0 0 134
Ha jól emlékszem az évszámra (mert csak a szöveget másoltam ki magamnak) 2002-ben "kísérleti gyógyszer"-ként hozott le egy cikket a Medical Tribune News Service a forradalmian új biológiai terápiáról:

"Egy új genetikai beavatkozással készített gyógyszer segíthet és talán meg is gyógyíthatja a súlyos izületi fájdalommal, duzzanattal és az ujjak merevségével járó, kétmillió embert érintő betegséget, a reumás izületi gyulladást.
Az új, injekció formájában adható gyógyszer, melyet tumor necrosis factor receptor : Fc fusion (TNFR:Fc) fehérjének neveznek, azáltal hat, hogy blokkolja a TNF-et, a szervezet egyik izületi gyulladást irányító mechanizmusát.

180 rheumás izületi gyulladásban szenvedő beteg három hónapig tartó kezelése során, a TNFR:Fc legmagasabb dózisát kapott betegek 75%-ánál legalább 20 %-os javulást értek el, szemben a placebot kapott betegek 14%-ával.
Dr. Larry Moreland, a University of Alabama reumatológusa az eredményeket a New England Journal of Medicine-ben tette közzé. Szerinte még korai lenne eldönteni, vajon a gyógyszer megelőzi-e az izületi porckárosodást, biztos azonban, hogy a betegek jól tűrik, és a gyulladásos tüneteket mérsékeli. Az eredményekről korábban az American College of Rheumatology októberi, Orlandoban tartott kongresszusán számoltak be. A gyógyszer leggyakoribb mellékhatása az injekció helyén jelentkező enyhe bőrpír és felső légúti tünetek.

A következő lépés a gyógyszer összehasonlítása a metotrexáttal, amely jelenleg a rheumatoid arthritis leghatásosabb gyógyszere. A rákellenes szerként is alkalmazott metotrexát elnyomja a gyulladásos tüneteket. Komoly mellékhatásai vannak azonban, máj és tüdőkárosodást okoz.

A rheumatoid arthritis korai szakaszában általában nonsteroid gyulladáscsökkentőket (NSAID) adnak, melyek átmenetileg csökkentik a duzzanatot és a fájdalmat, mellékhatásuk azonban gyomorpanaszok és fekélyképződés lehet. Hatástalanságuk esetén lassú hatású készítményekkel egészítik ki a kezelést.
A TNFR:Fc és más, újabb gyógyszerek, melyeket biológiai válasz markereknek neveznek, a kezelés új módszerét jelentik. A gyógyszer gyártója, a Seattle-i Immunex a jövő év elején fogja kérni az FDA engedélyét a forgalmazásra."

Egy másik cikkben a Wyeth gyógyszergyár egyik készítményéről olvastam:
"Ilyen cytokin a központi szerepet játszó alfa tumornekrózisfaktor (TNF-alfa). A reumatoid artritiszben szenvedő betegeknél magasabb TNF-alfa-értékeket mértek az ízületekben. Ez a magasabb TNF-alfa-szint összefügg a reumatoid artritisz panaszaival. A Wyeth gyógyszergyár a kifejlesztője és gyártója az egyik ilyen újszerű készítménynek."...."
.ETNA. Creative Commons License 2007.08.30 0 0 133
A biológiai terápia valóban sokkal jobb(-nak tűnhet), mint az eddig alkalmazott bármely módszer, mivel közvetlenül az okot, ti. az immunrendszer "téves" működését hozza helyre. Míg a többi módszer (aranyinjekció, gyógyszerek, fizioterápia, fürdők stb.) kizárólag az okozatot, vagyis a gyulladást csökkenti le oly mértékben (az aranyinjekció esetében akár tartósan, évekre, teljesen a normál szintre), hogy az izületek fájdalom nélkül használhatóak, így nem alakul ki deformitás stb.

Az viszont minden új módszernél kérdés lehet, hogy milyen hatása lesz pl.10 év múlva? Mert 10 éve még lehet, hogy ki sem találták, nem is alkalmazhatták, tehát a szerzett tapasztalatok ilyen időintervallumban még nem állnak rendelkezésre. Ettől, mondjuk még lehet hatásos.

Nem tudom, én most agykontroll tanfolyamra megyek októberben, mert hiszem (és egyszer már saját bőrömön tapasztaltam), hogy az agynak hatalma van a test működése felett, s ha valami miatt az immunrendszerem "összekavarodott" és elkezdte ellenségként kezelni az izületi belhártya (vagy mi) sejtjeit, akkor mégis csak az agy irányít, vagyis remélem vissza lehet terelni a helyes útra.

S ha mégsem, akkor ott van az aranyinjekció, ezt egyrészt azért szajkózom, mert az egyik ismerősöm 25 évvel ezelőtt kapta, s azóta rendben van (!!), másrészt valamivel csak kell bíztatnom magam, ha a dokimnak mindössze annyira futja, hogy az állapotom "nem olyan súlyos", na kösz, legutóbb (júliusban) 352 volt a reumafaktorom és 42 a vérsüllyedésem. Én így is simán veszem az akadályokat, de ki tudja mi lesz 5, 6, 10 év múlva. Inkább most tennék valamit a gyógyulásom érdekében, mint akkor, amikor már a doki szerint is "komolyabb, súlyosabb" lesz a helyzet.
Gabiszol Creative Commons License 2007.08.27 0 0 132

Szia Kentom!

Neked és Somolyónak is üzenem, hogy nézzetek át a "Bechterew-kór vagy SPA"

topikra! Itt már sokan kapják a biológiai terápiát, van aki szuriként, van aki infúzióként. Ha a szóra rákerestek a hozzászólások között, rengeteg infót kaphattok, és már nem is lesz "mumus"a dolog. Üdv: Gabi

Előzmény: kentom (130)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.20 0 0 131
Nagy jelentőségű felfedezés a csontjainkról 2007. augusztus 17., péntek, 11:00

ELŐZŐ 1 2 KÖVETKEZŐ

eszközök:

Kemény, rugalmas szervek, amelyek testünk belső, szilárd vázát alkotják - ezt írják a biológiatankönyvek a csontjainkról. Joggal hihetjük: ez a téma már lerágott csont, régóta mindent tudunk a csontrendszerünkről. Amerikai kutatók váratlan felfedezése miatt most mégis újra kell írni a csontvázról szóló tankönyvi fejezeteket. A kutatócsoport elsőként jött rá: csontjaink kulcsszerepet játszanak a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában.

Csontjaink is részt vesznek a vércukorszint szabályozásában


Ajánló

Csontritkulás (oszteoporózis, osteoporosis)

Cukorbetegség (diabétesz mellitusz)

Húsz éven belül járványszerű méreteket ölthet a világon a cukorbetegség

Csontfogyasztó kóla

Videó ajánló

Csontpótlás

A csontsejtek egy osteocalcin (ejtsd: oszteokalcin) nevű hormont termelnek, amely egy korábban ismeretlen mechanizmuson keresztül szabályozza a vércukor- (glükóz) és zsíranyagcserét - jelentették be meglepő felfedezésüket a kutatók a Cell című folyóirat augusztus 10-ei számában.


Eddig úgy gondoltuk, ha valamilyen hatásra a hasnyálmirigy sejtjei több inzulinhormont kezdenek termeli és kiválasztani (a vérbe juttatni), általában csökken a szervezet sejtjeinek inzulinérzékenysége is. Kiderült azonban: az osteocalcin nevű fehérje egyaránt serkenti az inzulin kiválasztását és növeli a sejtek inzulinérzékenységét. Ráadásul, úgy tűnik, a csontsejtek által termelt hormon az inzulint kiválasztó sejtek számának gyarapodásához és a zsírraktárak csökkenéséhez is hozzájárul!

A csontokban megtalálható osteocalcin nevű fehérjét eddig is jól ismerték a biológusok. A csontsejtek működésének biokémiai markerei közé sorolták, vagyis olyan molekulának tekintették, amely jól jellemzi, milyen ütemben zajlik a csontképzés a szervezetünkben. A nagy meglepetést az okozta, hogy a fehérje hormonként is működik, és a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek működését szabályozza. A kutatócsoport egereken végzett vizsgálatokkal bebizonyította: az osteocalcin-aktivitás növekedése gátolja a 2-es típusú cukorbetegség (diabetes mellitus) kialakulását és az elhízást. A felfedezés új utakat nyithat meg a betegség megelőzése és terápiája előtt.

"A felismerés, hogy csontjaink egy mostanáig ismeretlen úton a vércukorszint szabályozásában is részt vesznek, alapvetően megváltoztatja a csontváz szerepéről alkotott képünket. Egyúttal szervezetünk energia-anyagcseréjének új, kulcsfontosságú elemét is feltártuk" - mondta Gerard Karsenty (Columbia University), a publikáció vezető szerzője, aki szerint eredményük jelentős újdonság a belső elválasztású mirigyek élettanával foglalkozó endokrinológia területén is.

"Valóban nagy jelentőségű Karsenty munkacsoportjának eredménye. Mondhatjuk, hogy csontvázunk endokrin szerv, de nem is ez a lényeg, hiszen szinte minden szervünk termel valamilyen hormonszerű anyagot" - mondta el megkeresésünkre Dr. Lakatos Péter professzor, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának endokrinológusa. - "Az már sokkal fontosabb, hogy egy régóta ismert, a csontanyagcserében komoly szerepet játszó anyagnak, az osteocalcinnak jelentős hatása van a szénhidrát-anyagcserére is. Az utóbbi években a csontrendszer működését számos, látszólag más területtel hozták összefüggésbe. Így például a szív- és érrendszeri betegségekkel, az elhízással, egyes daganatok képződésével, az immunrendszerrel. Úgy tűnik, a természet az ember szervezetének ‘megalkotásakor’ nagyon ügyesen összekapcsolta a különböző szervrendszerek működését" - mondta Lakatos professzor.


Néhány szó a csontjainkról


A csontok fő funkciója a test belső, szilárd vázának biztosítása. A csontváz meghatározza a test alakját és méreteit. Csontok határolnak el egymástól egyes testüregeket is, s így védik a bennük elhelyezkedő szerveket a külső hatásoktól. A csontváz egyben az emberi test mozgásának passzív szerve, az izmok tapadási helyeit biztosítva. A csontok és az izmok izületeken keresztül, szalagok és más járulékos elemekkel kapcsolódnak össze csontvázzá.

A csontoknak emellett még számos létfontosságú funkciója van. Szivacsos állományukban található a legfontosabb vérképző szerv, a vöröscsontvelő. Csontjaink ezen kívül ásványianyag (kalcium és foszfor) -raktárként is funkcionálnak. Részt vesznek a sav-bázis-egyensúly kialakításában, és a nehézfémek gyors megkötése révén méregtelenítést is végeznek.

A csontrendszer az ember testsúlyának kb. 10 százalékát teszi ki. Ha nem számoljuk a járulékos csontokat, az emberi csontváz felépítésében átlagosan 206 csont vesz részt.

  • Csontjaink is részt vesznek a vércukorszint szabályozásában
  • A csontsejtek és a zsírsejtek közötti kommunikáció
  • kentom Creative Commons License 2007.08.10 0 0 130

    Neked is Üdv, Somolyó!

     

    Még nem találkoztam öninjekciózós beteggel. A biológiai terápia számomra is mumus.

    Érdekes, hogy romlott egy év után az állapotod! Illetve szomorú. Ne felejtsd el, hogy az RA egy nagyon szemét betegség, mert képes szunnyadni éveket, aztán tehetsz, amit akarsz, ha ő fel akar lobbani, hát megteszi. :-( Nekem is volt visszaesés két-három hónap, aztán újra felfelé tartok a lejtőn. kopp-kopp-kopp.

    Csak hallomásból tudok olyan biológiainak nevezett kezelésről, amely esetén a véremet veszik, majd valamival megkezelik, és azt kapom vissza.

    Még várok én is olyanra, akinek ez használt.

    Rögtön írok ide is, amint tudomásomra jut.

    Vagy lehet, hogy azokkal már nem is találkozunk, mert már rég cirkuszi erőművészek?? :-))

     

    "Most úgy érzem magam mint egy tárgy amit el kezdtek faragni s aztán vagy gereblyenyél vagy fogpiszkáló lesz belőle."

     

    Nagyon megértelek! Nekem is van néha olyan érzésem, hogy csak a nyuszit helyettesítem a nagy kísérletfolyamban.

    Hogy vagy most?

     

    Mindenkninek gyors, gyökeres javulást kívánok!

     

    Kentom

    Előzmény: somolyó (122)
    .ETNA. Creative Commons License 2007.08.07 0 0 129

    Nekem RA-m van (kisizületek - ujjak, csukló, könyök, váll stb.), legalább is a doki szerint a leleteim alapján (imm.vérvétel): így kell tekinteni, miután kb 8 hónapja  magasabb a vérsüllyedésem (volt 72 is, no meg a reuma faktorom a vérben). A doki, aki (sokak szerint) a legjobb a városban azt mondta: a biológiai terápia csak a gyógyszeres kezelés után jöhet, ja és az én állapotom "egyáltalán nem súlyos" (neki - gondolom). Mi az, hogy utána jöhet, már ezt sem értettem teljesen, de kentom 91-es hsz-ét olvasva, megerősítést kaptam arról, amit én is sejtettem! Na mind1.

     

    Két gondolat:

    1./ A "szuper" orvosom által felírt gyógyszerek mellékhatásai: a nyíltan kimondott elhalálozáson kívül szinte minden - persze nem is szedtem be egyetlen szemet sem. Szóval akkor már inkább hatásos biológiai terápia, mint gyógyszerek, amik szinte azonnal tönkrevágják a vérképemet, hogy egyébről ne is beszéljek.

     

    2./ Olyannal aki a terápián már túl van még nem beszéltem, de olyanokat, aki 4-6 éve szedik a különböző gyógyszereket és velem együtt ücsörögnek a váróban igen, na kösz, az ő tapasztalataik-tüneteik hallatán, ha ágyban kellene feküdnöm se szedném be ezeket a gyógyszereket, ráadásul ugyanolyan fájdalmaik is vannak.

     

    Viszont két embert is ismerek (nemcsak "hírből"), akik a Tauredon "aranyinjekciótól" gyógyultak meg, illetve tünetmentesek azóta is. A dokim azt mondta, ez már túlhaladott - gondolom ezért vették ki 2006-ban a tb. által támogatott gyógysz.listájáról is (mondjuk nagyon örülök, hogy jobbak vagyunk, mint pl. a németek, ahol receptre még ma is kapható, de ez egy másik történet) - helyette van a Wyeth gyógyszergyár biol. terápiája, amit gondolom nálad is alkalmaznak. A Tauredonnak is nagyon "durva" a mellékhatások-listája, de szerencsére egyikőjüknél sem jött elő semmi vészes dolog. Mondjuk állandó ellenőrzés mellett lehet alkalmazni. Én most éppen erre a területre "tekintgetek". No és term.gyógyász, taoista tai chi, talpmasszázs ja és pozitív életszemlélet:-))

     

    Előzmény: somolyó (122)
    PITTA Creative Commons License 2007.06.01 0 0 128
    Üdv,

    Köszi!
    Előzmény: Ylex (127)
    Ylex Creative Commons License 2007.06.01 0 0 127
    Szia! Porc-gerinc topicba irj,az igen forgalmas ,sok sikert.
    Előzmény: PITTA (126)
    PITTA Creative Commons License 2007.05.30 0 0 126
    Üdv,

    29 éves szoftverfejlesztő vagyok.

    Háááát első felháborodásomban írok ide...
    Két hónapja nagyon fáj a derekam egy nem bemelegített fociedzés óta.
    Most vasránap-hőtfőn 2 napig alig bírtam lábra állni. Mintha becsípődött volna valami.
    Kértem beutalót (300ft).
    Szigetszentmiklós-Gyártelep ahova küldtek (én Dunaharasztin lakom).
    Viccesen mondta az aszisztens, hogy vigyek hidegélelmet....

    Tegnap 2 órát vártam mire sorrakerültem (300ft). Úgy ahogy megviszgáltak majd mondták mennyek el röntgenre. Maga a röntgen előhívása MÁSFÉL ÓRA! így azt nem vártam ki aznap, mert addira vége lett az orvos rendelési idejének. Így ma megint mehettem (300ft) (a röntgent ki se adtál, csak a leletet). KÉT ÉS FÉL ÓRÁT vártam mire sorrakerültem, majd 3 percet sikerült az orvosnál eltöltenem.
    Kiderült lumbágóm van minő meglepő felfedezés.
    Kaptam Brexton-t vagy mit napi 1 darabot kell szednem, meg valami kenőcsöt ami szabadáras 1400 forint a 40 grammos. Ennyi...
    Mehetek a Széchenyibe úszkálni meg maszíroztatni, megy gyógytornára, csak a gyulladás nem tudom, hogy mtől fog lemenni magától, ha 2 hónapig nem ment le.

    Adott egy zsák beutalót, persze a fizikoterápiát kihagyta, de mostmár nem érdekel oda soha többet nem megyek...

    Asszem keresek egy magánorvost. Persze amíg a dokinál várok nem tudom termelni a GDP-t sőt ha sokáig nem megyek dolgozni, állambácsi TB-je fogja fizetni a viszonylag magas bruttós táppénzemet. Ezekszerint nekik ez megéri...
    :-(

    Pitta
    malmos Creative Commons License 2007.05.27 0 0 125

     Ird meg a Hir TV-nél Csintalan (kóborkutya) Sándornak.

     

    Előzmény: iculi43 (124)
    iculi43 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 124

    Sziasztok!!

     

    Kérlek aki tud segítsen őrületes kálváriát tudnék elmesélni arról. hogy hogyan lesz az Édesapám a reformok következő halottja sajna. Kitették a korházból sehol nem fogadják ő pedig egyere rosszabbúl van ha tud valaki egy újságírot vagy egy médiást

    annak szivesen elmondanám, hogy nyilvánosságra hozza a történetet hidjétek el

    nagyon érdekes csak édesapám élje túl: Kérem akit érdekel és ezzel is tud segíteni, hogy ezeket a szemétségeket sokan megtudhassák az írjon vagy telefonáljon

    számom: 06706154107 e-mail: iculi@vipmail.hu

     

    luigi45 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 123
    Sanjna nem vagyok doki, de nekem is sokáig tartott mire kitalálták, hogy mi a bajom Rengeteg fájdalom , hosszú táppénzes idő, téves és felesleges műtét. Én háziorvost váltottam. Nekem bejött. Neked is ezt tudom ajánlani, hátha...

    gyógyulj meg ! Szia
    Előzmény: dawier (121)
    somolyó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 122

     

    Üdv Kentom!

     

    Valahogy elkerülte a figyelmemet a 2006. szeptemberi hozzászólásod, most ujabb köröket futok. Annak ellenére, hogy nekem még most is az izotópos kezelés nyújtotta eddig a legélhetőbb életet a dokim (akihez eddig jártam ) egy új gyógymódra tovább ajánlott az Orfi-ba. Ezt biológiai kezelésnek nevezik, a terápia öninjekciózással történik, hetente 2 alkalommal.

    Az izotópos kezelések kb. 1 évig éreztették jótékony hatásukat, majd fokozatos romlás következett be. Nekem megfelelt volna az is, ha újra kezdjük, aztán megint, s csak kitartott volna míg élek.

    Szóval tovább küldött, s most vagyok túl az első injekción. OEP engedély kellett hozzá, névreszóló, zárójelentésekkel alátámasztva. Olvasva az ismertetőt, meg az orvosi tájékoztatót is hallgatva (hogy milyen tünetek jelentkezése esetén azonnal keressem fel őket ) igazán ideges vagyok. Rengeteg lehetséges mellékhatást sorolnak fel, különösen a tűdőbetegségekkel kapcsolatban. Meg is csinálták a tűdőgümőkór próbáját.

    Van-e tudomásod valakiről akit már korábban kezeltek ezzel a HUMIRA nevű injekcióval? Akár külföldön is. Segíts ha tudsz valamit.

     

    Ha minden  igaz, Kecskemét is megkapja a jogot ahhoz, hogy centrum legyen s akkor újra visszajárhatok oda.

     

    Most úgy érzem magam mint egy tárgy amit el kezdtek faragni s aztán vagy gereblyenyél vagy fogpiszkáló lesz belőle.

    Kösz és Üdv. Somolyó

    Előzmény: kentom (91)
    dawier Creative Commons License 2007.05.02 0 0 121

    Sziasztok!

     

    Én 28 éves vagyok,és sajnos mára már napi szinten fájnak a lábaim,a sípcsontom...leginkább a bal.

    A bal karom is időnként zsibbad,és ugyanígy visszatérően a gerincem is fáj.

     

    De ez a lábfájdalom iszonyatos.:(Nagyon elvagyok keseredve.

    A múltkor lementem futni,sírva jöttem haza,hogy már futni se tudok annyira fáj a sípcsontom.

     

    A laboromba emelkedett vércukor szint van,de még nem cukorbetegség.Máshová még nem küldött a dokim...pedig 3 hónapja kinlódom,és csak a laborig jutottam el.

    Van itt köztetek orvos?

    .ETNA. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 120
    Ha tud valaki, kérem segítsen!!!

    Magyarországon már - patikus szerint - kb.5 éve nincs forgalomban az un. aranyinjekció: Tauredon néven forgalmazták korábban. Ha külföldön még kapható valahol, szeretném beszerezni, de tudnom kellene, hogy melyik gyógyszergyár gyártotta, vagy ki volt a forgalmazó? Esetleg ha tudjátok, hogy ezekre a kérdésekre ki tud válaszolni, megköszönném.
    topika1 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 119

    hazipatika.com, majd ha bejön,  asszem balról a 2. oszlop menüben - szakértőink -

    dr. Ormos Gábor

    Előzmény: csíkos_elefánt (118)
    csíkos_elefánt Creative Commons License 2007.03.28 0 0 118
    Olyat aki levélben válaszol.
    csíkos_elefánt Creative Commons License 2007.03.28 0 0 117
    Kérem valaki mondjon egy oldalt ahol orvos válaszol
    redna49 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 116
    Nekem is így kezdődött, aztán véletlenül derült ki, hogy lyme kórom van. ma már tudok menni(el ne kiabáljam). AK
    Előzmény: Flóraanya (113)
    tusika Creative Commons License 2007.03.17 0 0 115

    Kedves Sorstársak!

    Kardosné Moldvai Tünde, IV. évfolyamos szociálpedagógus hallgató vagyok. Szakdolgozatom témája: a mozgássérültek jogainak érvényesülése a munkaerőpiacon. Kérem, segítsék munkámat egy kérdőív kitöltésével. Amennyiben érintve érzi magát a témában és úgy gondolja, hogy van mondanivalója  témával kapcsolatban, úgy kérem adja meg e- mail címét, vagy jelentkezzen fel msn címemre, hogy elküldhessem a kérdőívet!

    Köszönettel: Kardosné Moldvai Tünde

    e- mail: tusi75@freemail.hu

    msn: ugyanaz

    djfricsi Creative Commons License 2007.03.01 0 0 114
    sajnálom
    Flóraanya Creative Commons License 2007.02.28 0 0 113

    Sziasztok!

     

    Van egy "kis" probléma a családunkban: keresztanyám több mint egy éve bajlódik a bal lábával, és mára nagyon elfajult a dolog. Eleinte csak nehezebben használta a bal lábát, fájogatott neki, próbálta inkább a jobbat terhelni. Mára iszonyatos fájdalmai vannak, és szinte alig tudja használni a bal lábát. Teljesen görcsös az egész lába, a lábfeje szinte mintha "ökölben" lenne, menni már csak botokkal tud, és nagyon fáj szegénynek. Ez szerintem az ő korában elég tragikus elváltozás, még csak 50 éves! Rengeteg orvosnál járt már, de eddig senki sem tudott semmi bíztatót mondani...de ai ennél is rosszabb, hogy nem tudják mi ez! Minden lelete negatív! Általában a gerincére gyanakodnak, de senki nem tudott még sem pontos diagnózist felállítani, sem megfelelő kezelést ajánlani. Most éppen egy természetgyógyászhoz jár az Ormos Intézetbe.

     

    Arra szeretnélek kérni Benneteket, hogy ha bárkinek van/volt hasonló tapasztalata, tudna ajánlani valami hatékony terápiát, kezelést, vagy lenne valami életmentő ötlete, az jelentkezzen!

     

    Kérlek Titeket, segítsetek ha tudtok!!!

     

    Nagyon köszönöm

     

     

    pozo Creative Commons License 2007.02.14 0 0 112
     Nem volt kullancsod az elmúlt időben? Feltétlen menj el Lyme vizsgálatra!
    Előzmény: montizso (111)
    montizso Creative Commons License 2007.01.25 0 0 111

    Sziasztok!

     

    kb. 2 éve vannak izületi panaszaim. először a kézben,majd a csipőm és a térd.

    35 éves vagyok. rendszeresen, de nem versenyszrűen sporttam, (mostanában  nehezen szánom rámagam, afájdalom miatt)

    próbáltam sok mindent, gyógynövényes krémek, fizikótarápia, Proenzim. Aloe gél, MSM tabletta, gyógyszer. most legutóbb akupunktúra,

    A vérvizgálat szerint nincs reumám, de van ez a gyúlladásszerű valami ami zavar.

    Május végén, teljesítménytúrát szeretnék végig gyalogolni, augusztusban, Alpok hegymászás,...mit csináljak? hogy javuljon, és rendesen tudjak mozogni,edzeni?

    Mit szedjek? hova menjek?

    Nem eszem sok húst, de gyümölcsöt sem sokat. Iszom folyadékot, talán a stressz van jobban jelen...alkoholt ritkán, keveset.

     

    Van valakinek haszos ötlete?

     

    Köszi

    csíkos_elefánt Creative Commons License 2006.12.30 0 0 110
    Reumatológia témában az Indexé a legolvasottabb fórum?
    Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 104

    """Hasonlóképpen, ha és amikor a Chlamydia pneumoniae baktériumot elfogadják valamelyik vele kapcsolatban álló krónikus betegség - az ízületi meszesedés, a szélütés, az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex - kórokozójaként, akkor a többi betegség okaként történő elfogadásával szembeni ellenállás érvrendszere kártyavárként omlik össze. Ebben az esetben azonban a közös vonás nem szövet típusú, hanem egy közös genetikai fogékonyság - nevezetesen az epszilon-4 allél, amely a C. pneumoniae iránti fokozott érzékenységgel áll összefüggésben."""

     

    ...mecsoda erdekessegek...........A kovetkezo 50 ev gyogyitasai........c. konyvben..........

    csíkos_elefánt Creative Commons License 2006.12.19 0 0 103
    A Deutsche Welle-ben amit az MTV átvett és a Deltában bemutatott ca. 2 éve volt egy orvostudományi hír arról,hogy embereken kísérleteznek a porckorongsérv kezelésével.A módszer lényege,egy tűt vezetnek a porckorongba folyamatos röntgenfelvétel melett az idegsérülések elkerülése végett.Szövetet vesznek ki egészen kis mennyiségben és azzal csinálnak valamit amitől mikor hasonlóan bejuttatják a sérült porckorongba akkor az regenerálódik.Emlékeim szerint a kísérleteket a Fekete erdőben egy Teltow nevű helység klinikáján végezték,a kísérleteket Isabelle Krueger vezette.
    Hallott valaki erről?
    AlfaFan Creative Commons License 2006.12.01 0 0 102
    :)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!