Keresés

Részletes keresés

msz67 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 186

Tudom, gondolom sok adalékanyag van bennük, de mégis finomak.Valamit talán ellensúlyoznak a természetes dlolgok. A vércukromat sokszor nézték már, még  sosem volt magas,  Azt már mondta orvos is hogy a cukorbetegek sok folyadékot kivánnak, én is sok sok folyadékot meg birok inni, nem értem azokkat akiknek probléma a folyadékbevitel. A fogászatra néha elmegyek, mieött még nagyobb baj van, pont azért mert félek a fúrástól hózástól A fogakkal idöben kell elmenni orvoshoz. Belémnevelte még a gyerekkori doktornénim, aki dalgolt adott mielött fúrót fogott volna. Nem várom meg amig fáj, ha érzékeny már megyek. Candida, nem hnném, csak szóltak volna ha a véremben let volna, nagyon átvizsgáltak, nem irtk semmi gombaölöt.Attól még lehet,csak nem tudok róla. A nőgyógyászaton sem mondták hogy gombám van, régen pár éve kellet canestent feldugni.ha gomba lenne most is irnának valamit. Nagyon jól vagyok mostanában, el sem hiszem, majd akkor leszek rosszul amikor be kell menni jövö hétn a fehérköpenyesekhez.

Tegnap éjjel kórházzal álmodtam, lefogtak férfi ápolók és valami vastag tüt mutattak  olyasmit amivel a csontvelőt veszik hogy belémdöfik,és arra emlékszem hogy szaladtam meg akartam kérdezni az orvostól hogy kell e ilyet, hogy tud e róla?. Már az agyamra mennek a fehérköpenyesek teljesen. Csak addig emlékszem hogy szaladtak utánam és szerencsére felébredtem.Egyszer még nagyon régen azt álmodtam hogy lefognak és oltásra visznek, valami nagy vastag tűt véltem látni akkor is, még 16-17 éves lehettem.Akkor is valami BCG próba volt és féltem amikor vissza kellett menni. Most eltünök hétvégére pótanyámékhoz. Próbálok nem gondolni a jövö szerdára és csütörtökre.Vinni kell a vérképes leleteket a kórházi dokikhoz. szerencsére jobbak voltak az eredmények mint az utóbbi időkben bármikor, kevesebbett voltak rosszabb  napjaim.

Előzmény: gynomed (183)
ghepard Creative Commons License 2011.10.13 0 0 185

a sok folyadékfogyasztás is gyanus

 

Hát igen ez is gyanús. De ha elnézzük mit szed, mit csinálnak Vele, akkor nem olyan gyanús. A gyógyszerek (sok gyógyszer), a szorongás, meg mindenféle cuccok kiválthatnak a testben ilyen reakciót. Némely ember beszámolt, hogy bizonyos gyógyszer szedése mellett elképesztően megnőtt a folyadék kívánata, 6-7 litert emleget némely naponta, ami már szinte katasztrófa.........

Előzmény: gynomed (183)
ghepard Creative Commons License 2011.10.13 0 0 184

Igen, a szorongás az nem jó a szervezetnek. Már egymaga is elég a bajok előidézésére (és legtöbbször ez is idézi elő). De nem egyszerű neki. A nyugalom belülről jön, ezt nem érzi, mert sok minden kizökkenti egyensúlyából. Nagyon nehéz ebből kimászni, de más út nincs, meg kell próbálni nap mint nap és bízni, hogy jobb lesz - töretlenül.......

Előzmény: gynomed (182)
gynomed Creative Commons License 2011.10.12 0 0 183

Gyári pudingok és természetes kaják. Ha tudnád mi van a gyári pudingokban. Rengeteg E szám.Együtt a természetes készitményekkel, tök jó. Édesség? Néha nézesd meg a vércukrodat,a sok folyadékfogyasztás is gyanus. nem ártana egy gombavizsgálat sem, mert a candidások kivánják az édeset.Vért vesznek abban keresik az ellenanyagot. Az mindenképp pontosabb mint a candidavizsgálatot pénzért végzö bioboltokban történö. A fogaidat is nézesd meg, mert az édesség nem tesz túl jót nekik.

Örülök, hogy mostanában többször irsz olyat hogy jobban vagy. A szédülés nem tul jó, mondd meg a dokidnak. 

Előzmény: msz67 (170)
gynomed Creative Commons License 2011.10.12 0 0 182

Ne szorongj, nem tesz jót neked, a szorongás is megbetegithet. Tessék lezseren bemenni, már ismered a dokijaidat. Latinul beszélnek, mert az a hivatalos nyelv a kezelőkben vizsgálókban.Ami Rád tartozik, elmondják.

Előzmény: msz67 (180)
ghepard Creative Commons License 2011.10.12 0 0 181

Rosszul fogalmaztam nem is idegeskedő vagyok,hanem igen hamar fel tudom otthon húzni magam,apró dolgokon is,de nagyon,suliban még annó,meg munkahelyen teljesen elnyomom ezt a nem túl előnyös oldalam

 

Hát az kb ugyanaz. S még rosszabb, hogy magadban hagyod. Ha már egyszer el kell nyomnod, az nem jó szerintem. Ha magadba folytod, akkor az benned marad, míg meg nem oldod, fel nem oldod valahogy. Ha úgy gondolod, hogy idővel majd elsimul benned, akkor lehet tévedsz - az ott el van szépen raktározva és egy szép napon majd elemi erővel a felszínre jön, jönnek......

 

Hát mondjuk én is megeszek sok mindent is, ami talán nem egyeztethető össze  az egészséges táplálkozással, de a sok friss, nyers gyümölcs meg a zöldség segíti az emésztést. Azt hiszem mostanában már jó pár éve megint jó az emésztésem, sőt azt hiszem, hogy jobb, mint fiatalkoromban (mert akkor több dologtól egy kis problémám volt az emésztéssel)......

Előzmény: Taktus (176)
msz67 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 180

Régen nemszédültem, csak ha valami nagyon rossz volt vagy fájt vagy undoritó volt, akkor azájulás környékezett. Az alacony vérnyomással sem estem össze. nem foglalkoztam a vérnyomással, mert nem volt panaszom töle. A nőgyógyászatra én is nehezen megyek, ugy zavarnak odáig. A  háziorvos is kérdezi rendszeresen, a barátnök is akik rendesen eljárnak.A pótmami is, 

A hasi szuri nem magy dolog, valaki mindig beadja. Négyen tudják, az egyikük magát is szurkálja, cukorbeteg.Az orvoshoz jövö szerdán megyek, most a héten csak a körzeti növér vesz vért.A doktornő mgnézi a leletet, egy hét mulva viszem az egészet magammal a kórházba. Szerdán vért kapok, csütörtökon hasi ulltrahang. Ha rágondolok elöre szorongok. Megint jönnek a fehérköpenyesek.Hiába nagyon aanyosak mégis félek amikor közeldnek. Néha latinul sutyorognak nem értem mit. Majdcsak ezen is tulleszek,most semmi fájdalms nem lesz.Vért adnak meg has ultrahang lesz.Jó lassan folyik le a vér.  több mint egy órát kell feküdni amig lemegy, két órát maradni kell. Másnap megyek vissza hasi ultrahangra.

Előzmény: Taktus (179)
Taktus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 179

Holnap gondolok majd rád,valószínűleg fiatalabb korodban is a  szédülés valamiféle előjel lehetet,de ki gondolt rá,sokszor több évnyi utána járással lehet csak kideríteni mi is a valódi baj.Ebben a legszomorúbb,hogy mi civil emberek tesszük sokszor ezt meg,vagy nekünk kell kikönyörögni,hogy küldjenek további vizsgálatokra és nem mondják nincs semmi baj,legalábbis az én rokonságomban sok ilyen példa volt már.

Nőgyógyáshoz nem mondanám hogy járok,ahhoz el kellene kísérnie valakinek,kinnt meg megvárnia,és egy jó magán női orvost találni,aki ügyes is.Tudom ez  nem valami dícséretes dolog,hogy nem járok,de ez van.

 

Remélem holnap jobban leszel majd és jó napod lesz és a injekció sem fog fájni,ügyi lesz az orvos és megint szép hétvége elé fogsz majd nézni.

 

A szédülés és alacsony vérnyomás az ismerős számomra is olyan 11 éves koromtól 18 éves koromig eltartott,a mensivel egyidejűleg jött meg és szépen megszünt idővel.Akkoriban nyaranként még légszomjam és néha általnos gyengeségem is volt,de erőnléti tesin mindig jó voltam.Kinőttem,legalábbis remélem.Több barátnőm is volt akiknek korán jött meg a mensijük és velük is ez volt a helyzet.

Előzmény: msz67 (178)
msz67 Creative Commons License 2011.10.10 0 0 178

Ma egy kicsit megszédültem felkeléskor, de legalább nem találtam magamat a földön mint a betegsg elején nagyon sokszor.Majd elmondom a dokinak. Holnap hasbaszuri van, páratlan nap. A vérnyomásom volt alacsony 80/60, nem emlékszem rá hogylett volna ilyen, 90/70 100/70 szokott lenni. még ennél magasabb nem nagyon volt, de nem volt vele problémám.Nagyon ritkán iszom kávét,de ma magamba eröltettem. Itt a vérnyomásmérö, de nem foglalkozom vele.Régen nem ájuldoztam nem vágódtam el, minden ok nélkül, párszor az oltásnál a látványtól meg a nögyógyászati mintavétel után estem össze majdnem. Volt állóképességem alacsony vérnyomással is, még kérdezte az orvos hogy szoktam e szédülni, erre mindig nemmel válaszolhattam.Azt sem tudtam hogy van vérnyomásom.Mostanában eg minden szerven müködésére oda kell figyelni.

Taktus Creative Commons License 2011.10.07 0 0 177

addig jó amíg így elvagy és hétvégente legalább ki tudsz menni a természetben és barátokkal lenni,kicsit a gondok elől a természetetbe,barátok,szeretteid közé menni és nem a betegséggek foglalkozni.Remélem ez most hétvégéden is így lesz,jól fogod érezni magad.

 

Én sem szedek minden féle bogyót,de most c vitamint és multivitamint fogok beszedni ha már ilyen rosszul táplálkozom .Beteges nem nagyon voltam,de nem is szeretek enni sem,így ezekkel a vitaminokkal próálgatom pótolni,vagy kicsit egészebbé tenni a táplálkozásom.

Előzmény: msz67 (175)
Taktus Creative Commons License 2011.10.07 0 0 176

Az biztos irtozatos a táplálkozásom,enni se szeretek,ezáltal a főzni se tudok,meg nem is szeretek.Bármit megcsinálok csak konyába főzni ne kelljen,szomorú tudom,egyébként minden másban szorgalmas vagyok,meg kis korom óta tök önálló és önellátó.Mivel bogyókkal sem akarom tömni magam a finoman szólva is hiányos táplálkozásom miatt ezért csak béres c vitamint és multivitamint szedek be és megpróbálok naponta legalább egy zödséget legyűrni.mert tudom képsőbb ennek hátránya is lehet és vissza is üthet.

De jó neked egészségesen étkezel és szereted is az ételeket.Üzemi konyhánk nincs  sajna és csak amikor dolgozom akkor eszem felvágottat is,de 1 szeletet ha a zsemlémbe rakok.De beteges nem voltam igazán,meg torna órákon is erőnlétiken mindig igen jól teljesítettem sokszor nem is értettem hogyan.Rosszul fogalmaztam nem is idegeskedő vagyok,hanem igen hamar fel tudom otthon húzni magam,apró dolgokon is,de nagyon,suliban még annó,meg munkahelyen teljesen elnyomom ezt a nem túl előnyös oldalam és sokszor már írtam msz 67 nek hogy általános témákat vitatunk meg munkahelyen és inkább hallgatok,nem szólok sokszor bele,amikor okoskodásba megy át a dolog,vagy elszámolok 10 ig ha valami nem tetszik,és itthon jön ki rajtam.Ez nem azt jelenti hogy nem állok ki magamért,nem szólok ha kell,de kis dolgokért nem szólok,ha más a véleményen,elmondon,ha nem tetszik és ők beszélnek hülyeségket akkor inkább 10 ig számolok otthon meg megbeszélem.

 

Azért hús levest azt eszek hétvégén azt szeretem,de az is csak 3 répa hetente.Igen hiányos,kiegyensúlyozattlan a táplálkozásom az biztos.

Előzmény: ghepard (174)
msz67 Creative Commons License 2011.10.07 0 0 175

Addig jó amig igy elvagyogatok.Ennél rosszabb ne legyen. Egészséges embernek nem kell sok C vitamin.Elég napi 1 tabletta. Én régen csak télen szedtem. Most amióta beteg lettem, azóta szedem. Jobban is vagyok jobban birom magamat.Én is elég orvosfóbiás vagyok, akkor mentem el amikor már vittek, amikor már sokszor elájultam, nem gondoltam volna hogy ekkora probléma van, örültem volna ha az idegosztályon megállok, de nem idegi eredetü volt.Gyerekkoromban voltam beteges, utána hosszu nyugalmas idöszak volt, néha megfáztam, más semmi, mostanában az utóbbi években van ennyi baj. Aranyos volt a pszichodoki, azt mondta hogy próbáljam meg a növényit, de azt nem tudja támogatással felirni. Erre én azt mondtam, ne baj, kifizetem a növényit. Azt kérte ha panaszom lenne, idegesebb lennék akkor ujra szedjem a gyógyszert,Egy hónap mulva kell visszamenni.A vérképem türhetö volt.Most megint eltünök hétvégére. 

Előzmény: Taktus (173)
ghepard Creative Commons License 2011.10.07 0 0 174

Hát mondjuk, nekem a napi adagom sokkal több, mint a Te féléves adagod. Mostanában ezek vannak naponta (tehát napi adag), mind friss nyers: 5-7 alma, 1-2 fürt szőlő, 3-4 paradicom, 1-2 kisebb hagyma, 3-4 paprika, 1-2 sárgarépa. Ezek közül egy se üzleti, mind saját termés (műtrágya és vegyszer nélkül) vagy a természetben találom, ahol szintén nincs trágyázva, meg vegyszerezve se.....

 

Ezen kívül még az üzemi konyha ebédjében is vannak zöldségek........ Az hogy ritkán vagy beteg, az semmit se jelent. Nincs tökéletes szervezet, csak rosszul diagnosztikált, ezt valami okos orvos mondta. Lehet igaza van. Mindenkiben lehet valami rendellenességet találni, csak keresni kell. De ez nem zavaró egy ideig. Aztán mikor beindul a baj, megisszuk a levét. Ha jobban figyelnél, lehet észrevennéd, hogy mi minden nincs egyensúlyban benned se, pláne ha idegeskedő típus vagy. Ha nem figyelnék, én is aszondanám semmi bajom, de tudom, hogy rengeteg dolog nem tökéletes bennem és igyekszem korrigálni a jobb felé és ellenőrzöm is minden nap melóbamenet, mennyit bírok menni 3 lélegzetfétellel. Ez pontosan mutatja, hogy is állok. Éjjel meg mindig mérem a pulzusom (három ujjal a jobb halántékon), néha többször is (már valami 10 éve), ez is sok mindenről tanúskodik.......

Előzmény: Taktus (173)
Taktus Creative Commons License 2011.10.06 0 0 173

Az biztos nálad mind orvosra,általuk adott gyógyszerre,injekcióra és sajnos vérátömlesztésre is szükséged van a természetes gyógymód mellett,de bízni kell és bíztos vagyok benne hogy a gyógyszerek mellé ahogy beiktatad a természetes gyógymódokat,amikről írtál is,utána erősebb lettél,tehát szükség volt rájuk.

 

Én csak mostanában szoktam gondolkodni,mivel ahogy sokszor írtam orvosfóbiás vagyok,ha rosszul is vagyok,mindig bebeszélem nincs semmi bajom,hip-hop helyre jövök és így is lesz,de mivel sok rákos beteg volt nálunk és igen sokat rohanunk és idegeskedő típusúak is vagyunk,elgondolkodtam hogy nem is eszek megfelelően évtizedek óta,van hogy fél év alatt az összes gyümölcs adagom 2 banán,és 3 alva volt,és egy csajjal dumáltam ő mondta hogy azért vitamin kellene mert hiába ellenálló a szervezetem,ritkán vagyok beteg,de később egy nagyobb betegségnél mivel nincs semmi vitamin bennem nagyobb baj is lehet,és könnyebb a betegségek kialakulása,így lehet legalább c vitamint fogok majd szedni,de túlzásba nem akarom azt sem vinni.

Előzmény: msz67 (170)
ghepard Creative Commons License 2011.10.06 0 0 172

Hát én sem figyeltem azelőtt mit eszem, mit nem eszem, mikor eszem, mennyit eszem, mennyit iszom, mit iszom, mit nem iszom. Az igazság az, hogy most se nagyon - mert már tudom kb mit, mikor, hogyan és már olyan természetes, hogy nem is veszem észre. Az édességet én is nagyon szeretem és igaz az is, ami Nálad, én sem vagyok ettől kövér. Mindig is sovány voltam, sőt nagyon sovány. Most már vagy 26 éve ideális a testsúlyom - kb 93-95 kg között ingadozom, 192cm magassság mellett. De mint írtam, nagyon kemények a csontjaim (és ezért nehezek), tehát soványabbnak nézek ki, mint a súly szerint lenne.....

Előzmény: msz67 (170)
ghepard Creative Commons License 2011.10.06 0 0 171

Az rendben, hogy kell orvosokhoz járnod, vért kapni, gyógyszereket szedni stb. De látnod kellene az ezek nélküli utat. Lassan jobban húzódni a természet felé, a természetes anyagokhoz, a természetes mozgásokhoz, a természetes erőhöz, a természet erőihöz, megismerni, figyelni, tapasztalni. Én nagyon jól tudom, hogy nagyon nehéz leszokni az orvosokról, gyógyszerekről. Nekem sikerült. Nem mondom, hogy neked is sikerülni fog, de ha igyekeznél ebbe az irányba, lehet erősödnél egy kicsit, ami óriási lelki erőt adna - ami hiányzik Neked......

Előzmény: msz67 (169)
msz67 Creative Commons License 2011.10.05 0 0 170

Azelött én sem figyeltem mit eszem, igaz nem sokat kivántam egészségesen sem enni. Nem foglalkoztam a gyümlcsök származási helyével, most sem nagyon törődöm vele, ugyis azt irják ki amit jobban szeret a vevő.A céklát sikerült megszeretni, pedig régen nem nagyon szerettem.A csirkeméjér sem vagyok oda, de mostanában néha magamba eröltetem. A hust könyen elhagytam a betegség elején, mert azelött sem kellett belóle sok.Az édességtöl nem tudok elbucsuzni. Mindenfajta csoki jól esik, de mostanában azt is ritkán kivánom. Gyári készitésü pudingok, somlói, madártej, fagyi, palacsinta minden ami édes ezzel együtt nem hizom. Egész gyerekkoromban ezen problémáztak, hogy a fél cukrászádát megettem és sovány maradtam. Sokan hogy őrülnének ennek. Mindig akkor tudatosult bennem is hogy vitamint veszek magamhoz, ha jó sok kapszulát tablettát vettem be.Régen volt egy Polyvitaplex 10 csoki, kicsikoromban anyám mindennap adott belöle. Nagyon szerettem. Kár hogy megszüntették.

Előzmény: Taktus (168)
msz67 Creative Commons License 2011.10.05 0 0 169

Orvostól orvosig muszály vagyok menni a természetes cuccok mellett is, mert berendelnek visszarendelnek, néha papirt adnak az állapotomról, mindenhol csak az orvosi papirt fogadják el. Azt a hasbazsurható injekciót sem tudja természetgyógyi felirni, attól jól vagyok. Azóta vagyok többször jobban amióta azt is kapom. Nem szeretek dkihoz menni az biztos, de nincs más, ha papir is kell kénytelen vagyok.Vért kapni is csak rajtuk keresztül lehet, mellé meg természetgyógyi ami belefér.Egyik nincs a másik nélkül.Az első ájulásaimnál azt httem nem lesz több , sokáig nem is akartam menni,de a háziorvos elsö dolga az volt hogy az idegre küldött, onnan meg a kórházba..Késöbb kezdtem én természetes dolgokkal foglalkozni, mindenki ajánlott valamit, a természetgyógyász nagyon rendes, ezer éve ismertem, sosem tudtam hogy egyszer rászorulok.

Előzmény: ghepard (167)
Taktus Creative Commons License 2011.10.05 0 0 168

Szia!Nagyon jól teszed hogy természetes módon próbálsz gyógyulni,ill szinten tartani a betegséged.A természetbeli dolgok a legjobbak szerintem is.Én személy szerint,se zöldséget,se gyümölcsöt nem eszek,csodálkozom is hogy mindig jó eredményeim vannak,de már én is gondolkodtam,hogy c vitamint,vagy valamit szednem kellene,mert a táplálkozásom ami már évtizedek óta tart még visszaüthet egyszer.Holnap majd gondolok rád,én is természetes módon szeretnék vitamint vinni a szervezetembe,de marad valami kapszula,de enni azt nem szeretek,szinte csak mérget eszek ha úgy vesszük(csoki igaz csak kicsi,cukorka,péksüti,a joghurtok is cukrozottak,/de ha zöldséget,gyümölcöt ennék az is gén módosított már sokszor/felvágotatt,és a 2 említett terméket alíg eszek,a szendvicsemben is 1 szelet hús van csak),én eléggé félek a tűtől,remélem továbbra is jól leszel.

 

Sokan csodálkoznak hogy ennek ellenére jó az egészségem és az emésztésem is.tudom változtatni kellene,de vitamint csak bogyóval tudnék bevinni,mert az evéstől ideges tudok lenni,el is felejtem sokszor,inni inkább szeretek.

Előzmény: msz67 (166)
ghepard Creative Commons License 2011.10.05 0 0 167

Egész nap orvostól orvosig,

 

Hát ez biztos nagyon megvisel lelkileg és fizikalilag is, lehet sokkal jobban mint gondolnád. Ezért fontos, amit már írtál, hogy egyre több természetes dolgokat enni, inni, csinálni, mászkálni, mozogni állandóan. Lehet akkor erősödnél és lassan lassan csökkenteni lehetne az orvoshozjárkálást, gyógyszerszedést, ez nagyon fontos lenne lelkileg. Fel a fejjel, sok sikert.......

Előzmény: msz67 (166)
msz67 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 166

Ma megpróbálam tornázni is, nem jelentett problémát. néha próbálgatok visszacsempészni régi dolgokat. Ma pont szuris nap volt. Minden páratlan napon kell. Jó meggyözödni arról, hogy valami ujra müködik.Ahhoz képest, hogy januárban még felkelni sem volt kedvem, többször elájultam az év elsö felében. Nem gyözök csodálkozmi hogy idáig eljuthattam. Napi 4ooo mg c vitamint szedek,a vitamin E vitamin Folsav, algakivonat,gyógyteák,buzafülé, céklalé.Nem tartanék itt ha csak a hivatalos dolgokat tartanám. Csütörtökön reggel vérvétel, délután beszélek a pszichodokival hogy vegyen le a nyugtatómból, jó lenne valami növényit szedni.Este meg házidoki.Egész nap orvostól orvosig,

msz67 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 165

Eltelt a hétvége, szerencsére a körülményekhez képest jól elvagyok. Ha ennyiből állna a kezelésem én kiegyeznék vele, igaz még nem tudom magamnak beszurni az injekciót, szerencsére mindig valaki beadja. Régen amikor oltást kaptam, nem hittem volna hogy majd kétnaponta szurit kell kapnom a hasamba. Azt hittem felnöttkorban nem lesz szuri.Október közepe vége felé megint kapok vért. Mostanában jár sokat eszemben a gyerekkorom, régen nem néztem vissza a multba.A természetgyógyász kérdezgetett gyermekkori dolgokat, de azon kivül is kéretlenül is jönnek az emlékek.Sokszor jutnak eszembe az orvosi megaláztatások, mennyi mindent ki kellett birni picikoromtól kezdve. Eszembe jutnak szép dolgok is. Régebben nagyon ritkán ettem céklát, mostanában meg naponta iszom a cékla levét.Vértisztitó hatásu. Pár hete Buzafülét is iszogatok. Mindenki mond valami hasznosat, amit tudok betartok.Talán ezért birom magamat ilyen jól, mert rengeteg természetes dolgot veszek magamhoz.Kapaszkodom ahogy tudok, majdcsak lesz valahogy.

Taktus Creative Commons License 2011.10.02 0 0 164

Örülök,hogy jól telt a hétvégéd és a teljes gyógyulás az számomra is elég elgondolkodtató,amit most írtál.De gondolom a csontvelő átültetés sem olcsó éppen,nem vagyok ebben a témában otthon.De iszonyatos hogy mindenért mennyit kell fizetni,megfontolandó.De persze át kell gondolni,hogy mennyi procedúrával járna együtt,az esélyeket latolgatni kell.

 

Én is sokszor gondolok a költözés előtti gyerekkoromra,azt hiszem akkor még úgy ahogy talán boldog voltam,ott még voltak jó emlékeim,aztán valahogy elmúltak és minden megváltozott és valahogy csak kevés lett a szép,vagy jó emlékkép.Így maradtak az emlékezés.

 

Szerintem is ha van erőd és mindig legyen valaki aki veled tart és menny csak és juss el sok helyre,ami számodra szép,vagy csak egy kellemes emlék,ezt nagyon jól teszed.Nagyon jó hogy a friss levegőn sétálgatsz,kirándulsz ezt ha csak teheted ne hagyd ki.Pihenj addig is sokat.

Előzmény: msz67 (160)
ghepard Creative Commons License 2011.09.30 0 0 163

Meg mennyi felülés lenne jó naponta,és mennyi idő alatt lehet szerinted látni javulást,eredményt?Ha tudsz segíteni megköszöném,ha nem akkor is.

 

Hát hogy mennyi, azt nehéz megmondani. Lehet egy biztos a kezdeteknél, hogy minél többnek kell lenni, mert most nem jó. Egy bizonyos határig el lehet menni, ameddig javul az eredmény. Persze ügyelni kell az egyensúlyra. A terhelés után pihenés relax. Nekem relax a rezgés is, a hang, meg kicsi mikromozgások szinte minden elképzelhatő izommal, testrésszel.

 

Mint már az előbb is írtam, én nem tudok segíteni (hogyan is ilyen messziről). Segíteni elsősorban Te tudsz magadon. Az a nemtudom hány kiló, ami a tested - na annak volna az a feladata, hogy segítsen. Szólj hozzá, figyeld, érzékeld a szerveidet, hogy vannak, jól vannak, jól ver a szíved, jó a tüdőd, lehetne jobb is, mit kell tennem, akarom e fokozni türőképességemet, allóképsségemet stb stb. De nem csak akarni kell, hanem főleg csinálni. A mozgás az élet.........

Előzmény: Taktus (159)
ghepard Creative Commons License 2011.09.30 0 0 162

Ja, még a mondókám kimaradt. Én nem tudok semmit se segíteni - de Te viszont igen és mindent meg is tehetsz - én sajnos nem tehetek érted szinte semmit. De vésd magadba, hogy Te igen - és akkor fog menni minden, minta gyerekjáték. Te magaddal vagy a nap minden percében, minden a kezedben van, csak használni kell...............

Előzmény: ghepard (161)
ghepard Creative Commons License 2011.09.30 0 0 161

Amit írtál abban van igazság,de az egész életemben az ellenkezőjét tapasztaltam,akik csak úgy kapták vagy könnyen jutottak mert jobb angyagi körülmények közül való családból származtak,azok kevesebb fusztráció nélkül tudtak jól élni,nyaralni,kevés nélkülözéssel,(igaz mindig ők akartak észtosztani,holott maguktól sehol nem lennének,meg többet panaszkodnak,könnyebben kiakadnak,mert aki szegénykebb az próbálja titkolni,mert sajnos kinézik,

 

A mondat első fele is igaz, meg a másik is. Valóban, aki könnyen jön hozzá mindenhez és sok ember segít neki, az osztogatni akarja az észt. De gondolj bele, ez nem működhet. Ha egy ember úgy gazdagodik meg, hogy 100 ember dolgozik rá, akkor ez nem fog soha se működni, hogy mindenki gazdag és jól legyen. Mindenki nem találhat magának 100 embert, akik rá fognak melózni. Pontosan igaz a másik fele is, amit írtál, maguktól sehol sem lennének, akkor meg mit akarnak osztogatni. Még azt se akarják megosztani, amihez nem saját erőből jutottak.

 

Én magasról le se cseszem a gazdakokat, én nem is akarok gazdag lenni - hanem inkább nyugodt, békés, szerető, megértő, egészséges, boldog, bölcs stb - ehhez meg nem kell a fél világ.

 

Nem az a boldog, akinek a legtöbb van, hanem az, akinek a legkevesebb elég. Ez is egy nagyon bölcs mondás, megint nem tudom, kitől származik, de ezt is igyekszem szem előtt tartani. Nekem sincs szinte tök semmim, se autó, se mobil, se kirándulás, se szép házam (csak 2 szobás lakótelepi), se órám (azt direkt nem hordok). De van egy bicajom (nagyon jó, a fiam vette nekem), van két lábam, két kezem, két szemem stb, van egy természet, ami összerakott minket - azt kutatom a melóban is, hogy hogyan (a Föld életével, keletkezésével stb foglalkozunk) és próbálom a magam javára fordítani az ismereteket. Mi is a természet törvényei szerint működünk (hogyan is lehetne másképp), csak el kell lesni, hogy mi, hogyan, miért stb és megpróbálni a legjobbat kihozni ebből. Minden azon múlik képes e az ember ezeket az összefüggések meglátni (ez csak az érem egyik oldala) - és ugyanolyan fontos, hogy képes e eszerint cselekedni, ha kell változtani szokásain, sokszor gyökeresen......

 

Hát ami a sportot illeti, azt rengeteget űztem. Valami 20 sportágat űztem elég nagyban, persze szórakozásból, versenyszerűen csak 2-3-at. Ma is még focizom, bicajozok, gyaloglok, futok, úszok egy kicsit, pinpongozok itt ott, bowlingozok (oda a fiam visz el, mert válogatott). Nekem az alhassal semmi probémám nem volt és nincs  jelenleg sem. Az alakom, súlyom azt hiszem szinte ideális. Csontjaim még mindig nagyon tömöttek és kemények lehetnek, mert mindenki kb 7-9 kilóval kevesebbnek saccol, mint vagyok valójában. Tehát nem nagyon tudom osztani az észt, hogy hogyan mássz ki belőle. Annyit tudok csak mondani, hogy  szerintem miért vagyok ilyen alakú. Biztos lehet valami öröklött is, hogy a nagypapámra ütöttem. Van benne igazság, Ő is magas volt és szintén nem hallott. Remélem, a hosszú nyugodt élet is közös lesz. 93 évet élt (én még csak 60 leszek pár hónap múlva) és még nyugodtan élhetett volna tovább, de balesetet szenvedett és egy héten belül meghalt. De szerintem ez nem volt nagyon elég. A sok mozgás nagyon sokat segít, főleg a természetben, ez meg volt az első 27 évemben is és mégis sokszor beteg voltam. Azóta sokat segít a magamban való hitem és a magamtól vár´´o segítségben való hit is. Persze ehhez sok minden meg kell változtatni.

 

Tehát a mozgás. Ha nem vagy megelégedve az alhassal (a többi testrészeddel igen?), akkor meg lehetne próbálni rendberakni. De ott vannak a belek is, máj, méh stb stb. Ezeknek se tesz biztos jót a nagyobb, pötyhedt pocak féle. Mindenféle mozgás, billegés, vibrálás, ingázás, feszegetés, lazítás, ide oda mozgás növelné az anyagcserét. Még ülő helyzetben is meg lehet csinálni például ezt. Kinyitod a szádat és megpróbálsz nagyon gyorsan ki be lélegezni (kb 2-3 ki be egyetlen mp alatt). Észre fogod venni, hogy a gyomrod, hasad, meg minden ott ebbe a ritnusban fog rezegni. Minélm gyorsabban leszel képes ezt csinálni, annál erőteljesebb lesz. Lehet próbálkozni mély úúúúúúúúúú hangot (ezt tudjuk talán a lemélyebben kiadni) hallatni és addig míg van benned levegő. Aztán vegyél levegőt és újra. Észre fogod venni, hogy ahogy fújod az úúúúúúúúú-t, kezd kiirülni a hasad. Ebben is haladhatsz a kezdeti kevés időtől a sok másodpercig. Én nyugodtan tudom csinálni akár egy órán át is - kb 15-20 mp lassú belégzés és 35-45 mp lassú kilégzés. Először magas hang aztán egyre mélyebben, ahogy fogy a levegő.

 

Lehet ütögetni is azt a részt tenyerekkel, ezek is mozgásra kényszerítitk az ottlévő sejteket. Tornázni, futni, gyalogolni, hajolgatni stb - ezerféle lehetőség van. Csak csinálni kell, először kevesebbet bír az ember - aztán szinte egész nap izeghet mozoghat megállás nélkül - semmi probléma...........

 

msz67 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 160

Ma megint viszonylag jól voltam, elmentünk a Városligetbe sétálni, mostanában visszavágyom gyerekkorom helyszineire.Megnéztem a Divatcsarnok helyét is,de már régóta nem jártam arra.Sokszor eszembe jut a gyermekkorom a fiatalkorom, erős voltam fizikailag. Akkor még nem gondoltam volna hogy negyvennégy évesen járadékra szorulok. Még egy jó pár helyre el szeretnék jutni ahol a régi életemben jártam. A Madarász kórház nem lesz köztük. Ma is jó volt a körülményekhez képest a véreredmény. Október közepe felé vége felé kell visszamenni a kórházba a heti leletekkel..Okt 20-én hasi ultrahang, Valamelyik nap az egész eddigi anyagot visszakapom lefénymásolva kell egy két helyre, ahol átnézik. Sokan próbálnak segiteni, de ezen nem lehet tartósan csak csontvelőátültetéssel lehetne esetleg teljesen meggyógyulni ezt meg is mondták.Ha nem egyezek bele vagy nem vállalják akkor csak igy szinten tartani tudnak vérrel meg szurival. Minden pénzem szinte a Bioboltokba vándorol,ezért is vagyok jobbban, ha csak az orvosi szerek lennének akkor nem lennék igy.Van még feladatom, sok helyre el szeretnék menni. Nagyon kell vigyázni a tömegbe menéssel, igy hétköznap kell kirándulni is, Amikor jól vagyok kihasználom. 

Taktus Creative Commons License 2011.09.29 0 0 159

Nálunk csak körzeti doki van,mármint fogdoki és múltkor jól be is tojtam,mert elmentem tömetni és mondtam hogy ha annyira rossz akkor szeretnék injekciót is,amit oda is készített,na de úgy képzeld el,amikor megláttam a tűt kiakadtam,pedig már nem egyszer tapasztalatam a higénia teljes hiányát,koszos volt a tű vége,elég rendesen,öblító pohár tiszta dzsuva,pedig alíg pár ember jön ide,falun lakunk,szóval lenne bőven ideje az asszisztensnek elmosnia rendesen.Egyébként emberileg rendes ember mindkettő,de nem valami jók szakmailag,meg higénia szempontjából,bármit el lehetne kapni.A többi magán fogorvos,akik meg városban vannak 8-10.000 ft is elkérhetnek egy tömésért az meg sok lenne,mert nekem nagyon gyorsan romlanak a fogaim.De vannak olyan fogklinikák itt is ahova külföldiek mennek főleg na ott a csillagos ég a határ,de ott van fogröngen meg minden.

 

Amit írtál abban van igazság,de az egész életemben az ellenkezőjét tapasztaltam,akik csak úgy kapták vagy könnyen jutottak mert jobb angyagi körülmények közül való családból származtak,azok kevesebb fusztráció nélkül tudtak jól élni,nyaralni,kevés nélkülözéssel,(igaz mindig ők akartak észtosztani,holott maguktól sehol nem lennének,meg többet panaszkodnak,könnyebben kiakadnak,mert aki szegénykebb az próbálja titkolni,mert sajnos kinézik,legalábbis gyerekként sokunk tapasztalta ezt és így csak kevés emberrel lehet beszélgetni ezekről a dolgokról úgy hogy az arcunk vállaljuk)mert azt láttam sokan hiába dolgoznak keményen elmegy mellettük az élet,mert csak a kajára,számlákra van pénz és se egy családi nyaralás.Nézem a bátyám pl-ját msz67-nek panaszkodtam is erről,mert pont olyan hangulatban voltam akkor,hogy 12 éve dolgozik már,18-19 évesen kezdte suli után és egy régi autót tud felmutatni,mert haza kellett adni a pénzt,úgy álltunk akkoriba,ház újításához adott hozzá és közben ő is azt látja más meg alíg kezd el dolgozni és negyedét nem dolgozza annak mint ő és már előrébb van,ő meg alíg tud gyűlyteni.felmútatni valamit,pedig  nem szórta el a pénzt,bulizta el,hanem kellett otthon.Tudod ez nehéz kevés ember az aki kemény munkából és úgy átlag melója van,esetleg érettségije csak,vagy szakmunkása jól élne,de ez magyarország a kettőségek hazája.Egyik rész jól él,a másik éhezik és a köztes réteg is kevés.De mindig is volt valahogy és lesz is,csak néha elkeseredünk,irigyeljük a másik mért olyan szerencsés és mért nem látja milyen szerencsés is,mért panaszkodik,vagy épp dicsekszik olyannal ami nem teljesen az ő érdeme.De ilyenek vagyunk,néha eltöprengünk,aztán megint szebb és jobb a látás módunk és látjuk az apróbb szépségeket,örömöket is.:)

 

 

Mivel sportolsz alhasi részre tudnál valami gyakorlatot javasolni,mert hiába a felülés,próbálok ott laposítani,ráedzeni egyszerűen felüléskor is a has középső része dolgozik,nem az alhasam,ami meg olyan lötyedt féle,nem valami feszes,főleg ha ülök?Meg mennyi felülés lenne jó naponta,és mennyi idő alatt lehet szerinted látni javulást,eredményt?Ha tudsz segíteni megköszöném,ha nem akkor is.

Előzmény: ghepard (156)
Taktus Creative Commons License 2011.09.29 0 0 158

Repülön még nem ülem,valószínűleg nem is fogok,vagy az országot elhagyni,nem mert nem szeretném,hanem nem vagyok az a talpraesett fajta,csak olyan belevaló barátokkal tenném meg,biztos érted.Én kicsit félnék a repüléstől,téliszonyom van,ez olyan furcsa,mert hát sokáig 10. emeleten éltem gyerekként és semmi bajom nem volt,aztán ahogy kamaszodtam lettek furcsa dolgaim,mint téliszony,üveges liftben való félelem,hintában is szédülés stb.

 

Szóval megtudlak érteni,hogy nem mennél külföldre,még egészséges emberként is igen nagy lépés,én sem szeretem a kórházat még látogatóként sem,a szagok,az egész hangulat,a sok beteg ember látványa olyan fusztráló.Remélem a hétvégéd megint jól fog telni és jobban leszel.Aranyos volt a szomszéd néni lányától hogy érdeklődőtt a te ügyedben.Na látod sokan szúrkolnak neked!Az is igaz az átlag magyar nem tud csak úgy országot váltani még ha az egészséges is múlna rajta,vagy  valami kísérleti gyógymódvan való részvételre lenne lehetőség,ez nálunk nem így működik.

 

Azért remélem hétvégére megint felerősődsz majd és jól fog telni,addig is jobbulsát kívánok.

 

 

Előzmény: msz67 (157)
msz67 Creative Commons License 2011.09.28 0 0 157

Tegnap nagyon vacakul voltam, ma megint jobban. Sajnos erre végleg nincs megoldás, egyszer fent egyszer lent.egy kicsit lehet huzni az időt. Egy ismerös néni a lányának kiküldte Amerikába a leleteimet, a lánya ott beszél rólam orvosokkal, nagyon szép , hogy segitenenének de ezt Amerikában sem lehet gyógyitani, csak esetleg mások a módszerek.Kedves tőle, nem én kértem, felajánlotta.Ezzel együtt félnék kimenni egy idegen országba gyógykezelésre, meg nem is lenne miböl.Arra jó hogy felülvéleményezzék.Itthon is félek a kórházban, ott meg beszélni sem tudnánk az egészségügyisekkel.Tolmács kellene, és ami rossz esetleg nem forditaná le.Egészségesen is izgi a repülöre ülés, voltam sokszor de mindig drukkolok,betegen mág annyira sem szeretném mint amikor egészséges voltam.

Előzmény: Taktus (155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!