Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135200

Nem is értem hogy hagyhatták ki. :)

Előzmény: gabor0036 (135199)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135199

Endrepp! 

Ide is elkelne egy áramlás szabályozó tűszelep! 😂😂

atís48 Creative Commons License 2017.02.17 0 5 135198

Szia!

 

Mivel már túl vagyok egy ilyen kísérleten,röviden leírom a tapasztalatokat.  A sisak 320 mm átmérőjű ebbe hajlítottam egy 10 -es vörösréz spirált,ami lefedte az egész felületet,ezután a spirál szét lett húzva kúposra,így a menetek közt lévő néhány milliméteren tudott csak átjutni a párlat. A spirálba 75-85  fokos vizet keringtettem amit közvetlenül a hűtő tetejéből kapott.     A hűtő térfogata 25 l amelybe 8 m 18- as átmérőjű cső van,a friss vizet egy 200 l -es kútvízzel töltött hordóból egy 11 w -os tó- szivattyú nyomja be alulról.  A szivattyú által szállított víz egy része ,a mennyiséget  golyós csappal szabályozva került a deflegmátorba,onnan vissza a hordó felső részébe.(az átfolyás mennyiségét szabályozva a deflegmátor hőmérséklete mindig igazodik a párák emelkedő hőmérsékletéhez,nálam kb.10 fok különbség volt)......A tapasztalatom az,hogy a deflegmátort beindítva néhány másodpercen belül reagált a rendszer,kb 18 % -al csökkent a kifolyó párlat mennyisége,és közel ennyi %-al erősebb lett az al szesz átlaga....A gyümölcspárlatok íztelenebbek lettek,először arra gondoltam ,hogy az évjárat miatt van,de többszörös próbálkozások után ki kapcsoltam és vissza tértek a teltebb ízek,azóta is bent van mint réz katalizátor.

Előzmény: rézmanó75 (135051)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.17 0 2 135197

Párommal is mindig "veszekszek", hogy a kávéfőző biztonsági szelepét fordítsa már a fal felé.

...hacsak nem akar szándékosan megölni. :-)

Előzmény: endrepp (135196)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135196

Ja, nyilván van aki izgalmasan szereti. :)

Előzmény: In Lak'ech (135193)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135195

Lájk!!! :-)))

Előzmény: kopasz szuzukis (135194)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.02.17 0 3 135194

Na, a túlcukrozottakból lehet issteni gyümölcs-sajtot készíteni. Egy tepsibe terítesz celofánt. 2-3 üvegnyi lekvártot meleg vizes fürdőn felmelegítesz kb. 55-60 Celsius fokra, majd még melegen szétteríted a tepsiben. rögtön ezután celofánnal lefeded. A tepsi szélén túlnyúló celofánt ráhajtogatod. A celofán az elsimított lekvárra simuljon. Ha kihűlt, az egészet celofánostól kiborítod egy olyan deszkára, ami alatta is maradhat. Mehet vissza a spájzba, a legfelső polcra. Kb. fél év alatt gyönyörű, kemény, sajtszerű állagot vesz fel. Időnként azért érdemes ránézni, hogy a celofán kívülről nem penészedik-e. Ezt szaliciles vizes törlővel le kell takarítani.

 

Egy recept a felhasználásra: saját szaloncukor. A gyümölcssajtot 2x2x4 centis kockákra vágod, megmártod olvasztott csokoládéba, majd kihűtöd. Átlátszó karácsonyi csomagoló fóliából vágsz 16x10 centis téglalapokat, és abba csomagolod, mint a szaloncukrokat. 

Előzmény: pacsepa (135171)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135193

Orosz rulett. :-)

Előzmény: endrepp (135192)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135192

Az sem árt, ha felfelé néz és nem fejmagasságban szembe..:)

Előzmény: öreg_néne_b (135190)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135191

Habzásgátló a Foamsol. Csodákra képes. Használni kell és nem kell plusz "kütyüt applikálni" a főzőberendezésbe:))

Előzmény: Wuti91 (135180)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135190

Igen, egy lazán bedugott dugó tökéletes biztonsági szelep.

Előzmény: kpeti75 (135188)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135189

Ha összeszorzod a "biztonsági szelep" nyitó nyomását az üstfedél felületével, akkor kiderül, hogy egy tonnányit kellene megtartania. Minden rész előbb törik, szakad, minthogy a fél báros szelep kinyitna.

Előzmény: Wuti91 (135180)
kpeti75 Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135188

Egy parafadugó a legegyszerűbb, és legolcsóbb. :)

Előzmény: Wuti91 (135178)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135187

Bal oldalon a Keresés mezőbe, ha beírod, a magozó vagy hasonló keresőszót, akkor találsz bőven képet. :)

Előzmény: derbigp1 (135186)
derbigp1 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135186

Hello valaki csinált már gyümölcs magozót ? 

Esetleg ha tud valaki képet küldeni róla azt megköszönném . 

Figyelget Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135185

Látom Endrepp már megválaszolta Neked.

Kuktaszelep semmiképpen,mert az lesz az első, ami eldugul.

Ha már kész a főződ és nagyon fix(mondjuk csavaros a lefogatás és a páracső is fix), akkor javasolnék egy viszonylag nagyobb üres csonkot a sisakba(a páracső átmérőjénél nagyobbat), amit passzosan tudsz fedni és kvázi súlyszelepként funkcionálna. A súlyozást fel tudja nyomni az esetleges habzás. Ez olcsó is és meg lehet esztétikusan is valósítani.Szerintem.

Előzmény: Wuti91 (135180)
kupeci Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135184

Próbálkozunk:)

Előzmény: Figyelget (135174)
Csikky Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135183

Megkérdeztem, nem neveztek!

 

Előzmény: snapszmester (135133)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.02.17 0 2 135182

Azért kemények vagytok! 😂😂😂

Előzmény: Wuti91 (135180)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135181

Ezt mire készülsz feltenni?  Az üstben nincs túlnyomás, 3-5mBar, oda nem kell biztonsági szelep. Az üst és a sisak kapcsolatot úgy kell kialakítani, ha véletlenül dugulás miatt jelentős túlnyomás alakulna ki az üstben, az a tömítésnél lefújjon. Erre van kitalálva a vízzár, de egy szilikon tömítés pár békazárral is tökéletes. Nem szabad a sisakot erős karimával az üsthöz csavarozni és egy -kvázi- nyomástartó edényt fabrikálni, mert a kuktaszelep nem fog megmenteni, amikor a páracső eldugul, akkor már a kukta szelep is teli lesz.

Előzmény: Wuti91 (135180)
Wuti91 Creative Commons License 2017.02.17 -5 0 135180

Mármint mit? Biztonsági szelepet? Mert ha felhabzik véletlenül és eldugul akkor ne legyen semmi gigszer, mert ahol csináltam ott is volt rajta csak azt nem tudom hogy pontosan milyen

Előzmény: Figyelget (135179)
Figyelget Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135179

A kuktaszelep nem praktikus. Miért akarsz a kupolába tenni? 

 

Előzmény: Wuti91 (135178)
Wuti91 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135178

A kukta szelepnek milyen a csatija azt találtam 0,5 barost, mert ezt a kupolára akarom tenni, vagy jó oda is a másfeles? Ja és még valami, a hőmérőn és a biztonsági szelepen kívül kell a kupolára nyomásmérő vagy felesleges?

Előzmény: gabor0036 (135177)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135177

Amúgy meg teljesen jó a 1.5báros is

Előzmény: Wuti91 (135175)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135176

Nem

Előzmény: Wuti91 (135175)
Wuti91 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135175

Üdv!

 

0,5 bar-os 1/2"-os külső vagy belső csatlakozással lehet kapni biztonsági szelepet??

Figyelget Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135174

Ilyenkor kell bevetni mindenféle elterelő hadműveletet! :))

Előzmény: kupeci (135173)
kupeci Creative Commons License 2017.02.17 0 2 135173

Ilyen vacak téli időben én is nézegettem régen , miből lehetne még főzni? de nálunk a nejem szigorúan őrzi a befőtteket:))

Előzmény: pacsepa (135167)
sogi01 Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135172

                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (135081)
pacsepa Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135171

Na de 40 üveg? Tele van velük a polc és vannak évjáratok amikor nem igazán jól sikerült, pl túl lett cukrozva.

Előzmény: kopasz szuzukis (135169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!