Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2017.02.18 0 3 135215

A leszorító csavarokat hosszabbra és rugót az anya alá és kész a biztonsági rendszer!

 

Előzmény: Wuti91 (135209)
obsitos3 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135214

Habozni lehet hogy fog,ha gyenge a fűtése,de habzani azért talán nem,a habzásgátló áldásos hatásának köszönhetöen!(:-(:-

Előzmény: snapszmester (135213)
snapszmester Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135213

Csak a levét? Habozni akkor is fog csak leégetni nehezebb.

Előzmény: Wuti91 (135209)
snapszmester Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135212

Na majd szóvá teszem. Nekem 5 L kannában küldik. :-)

Előzmény: körte51 (135208)
Wuti91 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135211

Most csak jó lesz

Wuti91 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135210

A kép lemaradt

Wuti91 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135209

Ott így lett csinálva karimakötéssel szorosra húzva és én is így szeretném csinálni annyi különbséggel hogy a kupolától vörösréz az egész. Habzásgátlót mindenképp akarok használni minden főzéskor, meg csak a cefrének a levét akarom főzni. Tehát akkor nem valószínű hogy felfog habzani? Mert akkor csak egy hőmérőt rakok a kupolára. Vagy akkor is kellene ez a parafadugós megoldás?

körte51 Creative Commons License 2017.02.18 0 1 135208

Köszönöm! Szerintem a foamsol is ez, csak kis kiszerelésben!

Előzmény: Green Corner (135207)
Green Corner Creative Commons License 2017.02.18 0 2 135207

Nem engem kérdeztél, de Milinek is én ajánlottam.

http://bolthely.hu/szilikon/id/00439_Szilikon_olaj_emulzio_60__1_literes_kiszereles

A foamsol 20%-os ez meg, mint látod 60. Víz oldható, semmi olaj maradvány nincs az üstben.Én 2. éve használom,1 kupak a 85 l-hez.

Előzmény: körte51 (135206)
körte51 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 135206

Megkérdezhetem mit használsz?

Előzmény: mili70 (135201)
körte51 Creative Commons License 2017.02.18 0 1 135205

Szépen alátámasztja az elméletet a tapasztalás!

Előzmény: atís48 (135198)
sogi01 Creative Commons License 2017.02.18 0 1 135204

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (135172)
snapszmester Creative Commons License 2017.02.18 0 3 135203


rézmanó75 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135202

Szia! Na ez így példával alátámasztva, igazán építő jellegű! 

Köszönöm Neked! :)

Előzmény: atís48 (135198)
mili70 Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135201

Jó a Foamsol, de van legalább annyira hatékony, jóval olcsóbban.

Előzmény: Törölt nick (135191)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135200

Nem is értem hogy hagyhatták ki. :)

Előzmény: gabor0036 (135199)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135199

Endrepp! 

Ide is elkelne egy áramlás szabályozó tűszelep! 😂😂

atís48 Creative Commons License 2017.02.17 0 5 135198

Szia!

 

Mivel már túl vagyok egy ilyen kísérleten,röviden leírom a tapasztalatokat.  A sisak 320 mm átmérőjű ebbe hajlítottam egy 10 -es vörösréz spirált,ami lefedte az egész felületet,ezután a spirál szét lett húzva kúposra,így a menetek közt lévő néhány milliméteren tudott csak átjutni a párlat. A spirálba 75-85  fokos vizet keringtettem amit közvetlenül a hűtő tetejéből kapott.     A hűtő térfogata 25 l amelybe 8 m 18- as átmérőjű cső van,a friss vizet egy 200 l -es kútvízzel töltött hordóból egy 11 w -os tó- szivattyú nyomja be alulról.  A szivattyú által szállított víz egy része ,a mennyiséget  golyós csappal szabályozva került a deflegmátorba,onnan vissza a hordó felső részébe.(az átfolyás mennyiségét szabályozva a deflegmátor hőmérséklete mindig igazodik a párák emelkedő hőmérsékletéhez,nálam kb.10 fok különbség volt)......A tapasztalatom az,hogy a deflegmátort beindítva néhány másodpercen belül reagált a rendszer,kb 18 % -al csökkent a kifolyó párlat mennyisége,és közel ennyi %-al erősebb lett az al szesz átlaga....A gyümölcspárlatok íztelenebbek lettek,először arra gondoltam ,hogy az évjárat miatt van,de többszörös próbálkozások után ki kapcsoltam és vissza tértek a teltebb ízek,azóta is bent van mint réz katalizátor.

Előzmény: rézmanó75 (135051)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.17 0 2 135197

Párommal is mindig "veszekszek", hogy a kávéfőző biztonsági szelepét fordítsa már a fal felé.

...hacsak nem akar szándékosan megölni. :-)

Előzmény: endrepp (135196)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135196

Ja, nyilván van aki izgalmasan szereti. :)

Előzmény: In Lak'ech (135193)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135195

Lájk!!! :-)))

Előzmény: kopasz szuzukis (135194)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.02.17 0 3 135194

Na, a túlcukrozottakból lehet issteni gyümölcs-sajtot készíteni. Egy tepsibe terítesz celofánt. 2-3 üvegnyi lekvártot meleg vizes fürdőn felmelegítesz kb. 55-60 Celsius fokra, majd még melegen szétteríted a tepsiben. rögtön ezután celofánnal lefeded. A tepsi szélén túlnyúló celofánt ráhajtogatod. A celofán az elsimított lekvárra simuljon. Ha kihűlt, az egészet celofánostól kiborítod egy olyan deszkára, ami alatta is maradhat. Mehet vissza a spájzba, a legfelső polcra. Kb. fél év alatt gyönyörű, kemény, sajtszerű állagot vesz fel. Időnként azért érdemes ránézni, hogy a celofán kívülről nem penészedik-e. Ezt szaliciles vizes törlővel le kell takarítani.

 

Egy recept a felhasználásra: saját szaloncukor. A gyümölcssajtot 2x2x4 centis kockákra vágod, megmártod olvasztott csokoládéba, majd kihűtöd. Átlátszó karácsonyi csomagoló fóliából vágsz 16x10 centis téglalapokat, és abba csomagolod, mint a szaloncukrokat. 

Előzmény: pacsepa (135171)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135193

Orosz rulett. :-)

Előzmény: endrepp (135192)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135192

Az sem árt, ha felfelé néz és nem fejmagasságban szembe..:)

Előzmény: öreg_néne_b (135190)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135191

Habzásgátló a Foamsol. Csodákra képes. Használni kell és nem kell plusz "kütyüt applikálni" a főzőberendezésbe:))

Előzmény: Wuti91 (135180)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135190

Igen, egy lazán bedugott dugó tökéletes biztonsági szelep.

Előzmény: kpeti75 (135188)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135189

Ha összeszorzod a "biztonsági szelep" nyitó nyomását az üstfedél felületével, akkor kiderül, hogy egy tonnányit kellene megtartania. Minden rész előbb törik, szakad, minthogy a fél báros szelep kinyitna.

Előzmény: Wuti91 (135180)
kpeti75 Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135188

Egy parafadugó a legegyszerűbb, és legolcsóbb. :)

Előzmény: Wuti91 (135178)
endrepp Creative Commons License 2017.02.17 0 1 135187

Bal oldalon a Keresés mezőbe, ha beírod, a magozó vagy hasonló keresőszót, akkor találsz bőven képet. :)

Előzmény: derbigp1 (135186)
derbigp1 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 135186

Hello valaki csinált már gyümölcs magozót ? 

Esetleg ha tud valaki képet küldeni róla azt megköszönném . 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!