Keresés

Részletes keresés

Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.12.08 0 0 113
Koszi, megnyugtattatok :)
Előzmény: Wormie (111)
jobbhorog Creative Commons License 2008.12.08 0 0 112

Ezzel kicsit vitatkoznék: eleinte a Lidl-ben iszonyú volt a minőségkülönbség a PL/CZ/SK/HU és a DE/AT stb. nyelvű csomagolással árusított cuccok között, Mára viszont én is találtam több dolgot is (sajt, felvágott, saláta), amelyek "PL"-lel kezdődnek, mégis jók.

 

Örülök egyébként, hogy más is észrevette a Plus elképesztő lezüllését.

Hihetetlen, hogy a Spar mindent összevásárol Magyarországon, folyamatosan milliárdos "veszteséget" termel, tahát nem adózik, közben a konkurenciát felvásárolva mesterségesen tartja magasan az árakat.

A Plus-t teljesen tönkretették, pedig korábban szívesen mentem oda, kiváló minőségű olcsó fagylaltjaik, felvágéttjaik, tejtermékeik és csokijaik miatt. A Spar az összeset eltüntette és helyette van a szar - viszont drágán...

 

 

Előzmény: Wormie (111)
Wormie Creative Commons License 2008.12.08 0 0 111
Attól, hogy nincs rajta német felirat, szerintem még egyáltalán nem biztos, hogy másodosztály jön ide...  Egyáltalán nem tapasztalom ezt, se kekszeknél, se csokiknál. De a sonkáknál, sajtoknál sem.
Előzmény: Alejandro DeSilva (106)
Wormie Creative Commons License 2008.12.08 0 0 110
Ilyen hosszú távra tán még ők sem tudják :-) szerintem. A honlapon mindig csak a köv. 2-3 új üzletnyitás van fenn.
Előzmény: banyusz (104)
Wormie Creative Commons License 2008.12.08 0 0 109

Ezt akár én is írhattam volna :-), osztom a véleményedet.

Az időnként horrorisztikus árkülönbséget (mármint Aldi ill. Hofer vs. magyar Aldi között) van alkalmam tapasztalni, mivel az utóbbi időben elég sokat voltam Németországban ill. Ausztriában.

 

Régebben a hétközbeni vásárlásainkat (sokszor a hétvégit is) a Plusban ejtettük meg. Az általad is leírt okok miatt pár hét alatt gyakorlatilag teljesen leszoktunk a Plusról. Hiába esik útba, legfeljebb akkor megyünk be, ha hirtelen kell egy doboz tej, vagy két citrom. Mert ott nincs sorbanállás. Más is leszokott róluk. Tiszta röhej, hogy Spar sajátmárkás cuccok (pl. a fagyi) 30-40%-kal drágább, mint a Plusé volt, és minőségben sehol nincs.

 

Még egy plusz pont az Aldinak: sutba dobták a Mo-on klasszikusnak számító "hátha visszasárgul a banán holnapra" mentalitást. :-DDDDD  Ez az, amit soha nem tudtam felfogni. Elkezd pöttyösödni a banán, neeeem, nem adják olcsóbban. Se piacon, se máshol. Aztán mikor már a fele barna, akkor bepróbálkoznak féláron. No de kinek kell - akár féláron is - olyan banán, ami tök bebarnul, mire hazaviszed???

Az Aldiban még csak pöttyös sem volt, de valszeg berendeltek egy nagyobb mennyiséget. 99 ft-ért adták valamelyik hétvégén.

 

 

Előzmény: jobbhorog (108)
jobbhorog Creative Commons License 2008.12.08 0 0 108

Nehéz igazán pontos okokat megnevezni, de 3 dolgot azért észrevettem:

 

egyrészt az Aldi Magyarországon nem kelti egy diszkontáruház benyomását, azért sem, mert minden új és szép benne, persze nagyon drága is. A választék közepes és a magyar vásárlóközönség számára ismeretlen.

Másrészt az Aldi nem alkalmazta a Lidl gagyiszortimentjének taktikáját. Csak jó minőséget árulnak, azt viszont meg kell fizetni (pofátlan módon a német áraknál 30-40%-kal magasabb áron...)

Harmadrészt az Aldi most fél éves. Amikor a Lidl fél éves volt, fele ennyi árucikk sem volt kapható benne, mint most.

A Lidl felépítette magát és kiforott árukészlettel rendelkezik, vannak gagyi és olcsó dolgok azoknak, akik kizárólag az árat nézik, de próbálnak minőséget is kínálni, drágábban (de akciók esetén nem rossz áron). A Lidl 4 év alatt háromszorsára növelte az áruválasztékát és ma már nyugodtan lehet vállalni akár hétvégi nagybevásárlást is ott, ha persze nem vágyunk olyan speciális termékekre, amelyeket csak szakboltokban lehet kapni. De minden van, és mindig minden friss.

Az Aldinak még fejlődnie kell, de bízom benne, hogy az árukészlettel és a bolthálózattal együtt az akciós áruk mennyisége is növekedni fog. Akkor érdemes lesz oda(is) menni, addig nem.

 

És még egy megjegyzés: az Aldinak sokat segíthet a Plus tönkretétele. A Spar ugyanis totálisan kiirtotta a Plust, mint lehetséges konkurenst, feltöltötte ezt az üzletláncot is az unalomig ismert rossz minőségű Spar Budgetes termékeivel, kiirtott belőle minden minőségi cuccot és még drágított is az árakon. A Plus így gyakorlatilag a Penny Marketek színvonalára zuhant vissza. 

 

H_G Creative Commons License 2008.12.08 0 0 107
Ez túl sommás, az ételeik közt mostanra több lengyel és cseh is van, ami mégis jó.

A bor (és, németektől nagyon meglepően, a sör) "választéka" a legutóbbi időkig csupa igénytelen lőréből állt, az hiába olcsó... Csak pár hónapja javult a helyzet a Hilltop Neszmély megjelenésével náluk, az viszont nem olcsóbb itt se, mint másutt. Az Aldi, ahogy a szórólapjaiból látom, az egri Ostorosra épít az olcsó magyar bor kategóriában, az elképzelhető, hogy tényleg jobb, mint a Lidlnél megtalálható Weinhaus Bócsa -- a Sparban/CBA-ban már mindkettővel találkoztam korábban, és akkor az Ostoros jóval szebb emléket hagyott.
Előzmény: Alejandro DeSilva (106)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.12.08 0 0 106
Lidl-ben ugye a keleti piacra szant (csak lengyel, szlovak, szloven, magyar nyelven irt hasznalati utasitasu) arukat nem volt szabad megvenni, mert az eleve gagyi volt, mar vagy egy eve van az, hogy az idehozott, de nemetorszagban keszitett cuccaikon sincs rajta a de/at leiras. Ez mit jelenthet, meg mindig ugyanaz a minosege, csak ketfajta csomagolas van, vagy esetleg valogatnak termelesnel, es ide a masodosztalyu termekek jonnek?
Előzmény: Wormie (102)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.12.08 0 0 105
Azert eleg kemeny, hogy ilyen szinten gyereknek lehet nezni az embereket. Legalabbis latszik, hogy a szavazok erdekervenyesitesi kepessege a leggyengebb.
Előzmény: CsabaBP28 (91)
banyusz Creative Commons License 2008.12.08 0 0 104

sziasztok!

 

hol fog az elkövetkezendő 1-2 évben áruházat nyitni az aldi? van vmi 5letetek, honnan lehet megtudni?

köszi!

Előzmény: Wormie (99)
Wormie Creative Commons License 2008.12.03 0 0 103
A borokra sajnos semmit nem tudok mondani, mert még soha nem vettem egyikben sem.
Előzmény: Skorpió (100)
Wormie Creative Commons License 2008.12.03 0 0 102

Alig fél éve van Aldi, szemben a Lidlvel.

Ha visszaemlékszel, nagyon tartózkodóak voltak az emberek az elején a Lidl kvázi-noname termékeivel szemben. Aztán kipróbálták, tapasztalatokat szereztek.

Nem tudom, pontosan hol van ez, amit leírsz, de én egyáltalán nem tapasztalok ekkora különbséget. Lidl-be általában Nagytéténybe vagy Törökbálintra járok, az Aldiba pedig Halásztelekre vagy esetleg Budaőrsre (ha arra van dolgom).  Egyik helyen sincs pangás.

Előzmény: Skorpió (100)
Skorpió Creative Commons License 2008.12.03 0 0 101

Tudod Cyrano de Bergerac! Én mondhatom - mint magyar ember - de mástól nem tűröm el. :-)

Előzmény: Caipi (95)
Skorpió Creative Commons License 2008.12.03 0 0 100

"Konkrétan mire gondolsz? "

 

Hétvégén utánanézek. (a borokra konkrétan emlékezek)

Amennyiben az árak hasonlóak, akkor miért pang az Aldi, és miért állnak tömött sorok a Lidlinél?

 

Előzmény: Wormie (97)
Wormie Creative Commons License 2008.12.03 0 0 99

Ez tényleg szörnyű. :(  Én is tapasztaltam már a Lidlben, hogy ott volt kibontva egy bemutató darab, de az iqnuku vásárló felbontotta az (ugyanolyan) másikat. Persze jó vadállat módjára. :(

 

Nem tudjátok véletlenül, Bp-en (még inkább Budán) nyit-e valahol Aldi a közeljövőben?

Előzmény: fokhagymabors (98)
fokhagymabors Creative Commons License 2008.12.02 0 0 98
"demonstratív módon itthon az Aldiban jár-kel egy biztonsági őr. Igaz, dolga nincs, mert üres a bolt. Nehogy már tolvajnak nézzék a magyar embert. A Lidlben miért nincs ilyen?"

De még mennyire hogy kell a Lidl-be is! Ma voltam éppen, kapható valami kis biszbasz alakú kézmelegítő párna, amiben egy bizonyos trutymó van, meg egy fémlapocska. Fémet megpattintod, a trutymó kikristályosodik, és hőt termel.

Mondanom sem kell, valami istenbarma hazánkfia nagy élvezetet látott abban, hogy egyenként az összeset (kb 8 doboz) szétberhelje és kipattintsa, persze nem nagy ügy, ki kell főzni, a széttépett dobozt meg kidobjuk úgyis. És minden kosár ilyen szemétdomb, minden csomagolást szét kell tépni, hátha a másik dobozban valami meglepi van.

Az aldiban bizonyára már ismerik a népünket, azért van őr.

Előzmény: Skorpió (92)
Wormie Creative Commons License 2008.12.02 0 0 97

Konkrétan mire gondolsz?

Mert az alapcuccok szinte ft-ra megegyeznek. Tej, vaj, sajtok, túró... A 100%-os gyümölcslevek az aldiban olcsóbbak (és jobb minőségűek szvsz), vettem néhány karácsonyi süteményt a múltkor, tökugyanaz, mint a lidlben, csak más csomagolásban. Pl. a Stollen az aldiban 599, a Lidlben 799. A mézesek is drágábban a lidlben.

Most hirtelen más nem jut eszembe, de én sajnálom, hogy 10km-re van a legközelebbi aldi hozzánk. :(

Előzmény: Skorpió (94)
H_G Creative Commons License 2008.12.02 0 0 96
Logikus: menedzser != ember.
Előzmény: Caipi (95)
Caipi Creative Commons License 2008.12.02 0 0 95

'biztos rábízták valami jó kis lerablós magyar menedzsmentre'

 

'nehogy már tolvajnak nézzék a magyar embert'

 

:-DDDD

Előzmény: Skorpió (92)
Skorpió Creative Commons License 2008.12.02 0 0 94
Én a Lidlben vásárolok, szerintem az Aldi lényegesen drágább. Akkor most kihez viszonyítanak?
Előzmény: Wormie (93)
Wormie Creative Commons License 2008.11.29 0 0 93

Sajnos megmondták, hogy a kinti áraknak nem sok közük van az itthon alkalmazott árakhoz. :-(

Szétnéznek a konkurrenciánál, és kb. ugyanannyiért adják, mint azok.

Persze az "okos gazd.politikusok" megpróbálták megmagyarázni (egy-egy tv -riport, újságcikk után), hogy "mert Németországban/Ausztriában alacsonyabb % az ÁFA, meg szállítási ktsg. stb. stb." 

 

No de ne legyünk már ilyen naívak... Szállítani mindenhová kell. Tökmind1, hogy az adott gyártási helyről Düsseldorfba vagy Budapestre szállítják. Ma már...

Az áfa-különbség meg elhanyagolható százalék.

 

Egyértelmű, hogy annyit kaszálnak, amennyit nem szégyellnek. :-(

Előzmény: Skorpió (92)
Skorpió Creative Commons License 2008.11.29 0 0 92
Én is vártam az Aldit, de nagy csalódás. Nagyon drága minden. Mi az hogy egy műanyag dugós bor 600 Ft.? Az olcsóbbak meg ihatatlanok. Ha ezer forintért akarok bort vásárolni, akkor nem az Aldiba megyek. A sörröl már nem is beszélek.

Az árak jóval magasabbak az osztrák Hoffernél, ami még mindig drágább, mint a németországi Aldi. Szóval álljon meg a fáklyás menet!

Vettünk a Hoferban Ausztiában konzerv gombát 0.99 Euroért, itthon legalább a duplája.

Aztán az sem tetszik, hogy demonstratív módon itthon az Aldiban jár-kel egy biztonsági őr. Igaz, dolga nincs, mert üres a bolt. Nehogy már tolvajnak nézzék a magyar embert. A Lidlben miért nincs ilyen? Aztán a parkolóban kiírták, hogy max. 1 órát lehet ott parkolni. Aztán mi történik? Feljelentenek???

Szóval az Aldi úgy viselkedik, mintha valami nagymenő áruház lenne, pedig csak egy diszkont bolt. Ehhez is kéne tartani magát!

Nemrég láttam tollasütőt 4000 Ft/db! Ne vicceljünk már egymással emberek...

Már az is megfordult a fejemben, hogy a magyar divíziót rábízták valami jó kis lerablós magyar menedzsmentre.

Éppen ma hallottam, hogy tervezik az egyik Aldi bezárását. Nem hinném, mert az borzasztó nagy presztizsveszteség lenne.

Tehát: árakat drasztikusan levinni, szélesebb választék, szélesebb akciók, vásárlóbarát imidzs!

CsabaBP28 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 91

A Ferenc városiban  (Bp 9 ker)  sem 23 óra után ...

Zuglóiban lehet...illetve a Ceglédi Tescóban is.

A 3,6,7,8,9 ker-ekben az elmúlt hónapokban bevezették, hogy 23 és reggel 6 között éjjel nappali közértekben (és hipermarketekben is)  nem lehet alkoholt venni az adott helyi önkörmányzatok rendete következtében...

 

Egyesek feltételezik, hogy a hipermarketek és nagyobb vendéglátó helyek "lobbiztak" ezen rendeletért , hogy kiüssék a konkurenciát ....Éjjel-nappalik jelentős forgalma ekkor volt...megfigyeltem azóta több ilyen üzlet be is zárt Bp-en.

Előzmény: Alejandro DeSilva (89)
könyvmoly Creative Commons License 2008.11.23 0 0 90
Önkormányzati rendelet.
Előzmény: Alejandro DeSilva (89)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.11.23 0 0 89
Obudai Tescoban ejfeli bevasarlasnal nem lehetett sort venni. No comment...
Előzmény: CsabaBP28 (88)
CsabaBP28 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 88

Ceglédi Aliban azért látok vásárlókat, mivel a forgalmas Pesti út (volt 4-es) mentén építették fel ahol nagy az átmenő forgalom ,illetve  kb 1,5 km-en belül más üzlet, még CBA sincs. Igy aki gyorsan akar venni pár dolgot, az mehet az Aldiba.

Város másik felén lévő Lidl-ben még mindig sokan vannak és sok akciójuk van...Lidl-ben jóval több beazonosítható termék van mint az Aldiban.

Én éjfélkor szeretek menni vásárolni a TESCÓ-ba, mert akkor nyogodtan szédtudok nézni. Tény,hogy sok gagyi termék is van a Tescóban, de sok minőségi is.

 

Pl: Aldiban nincs magyar sör, ami van az külföldi, csak 3%-os, rossz izű és drágább is mint a minőségi, régi, 4,5 % körüli dobozos sörök a Tescóban. :)

 

Még a CBA is jobb és olcsobb söröket szokott árulni akcióban mint az Aldi ;-)

Pl: Kozel dobozos :119,-

 

 

Ui: Elnézést, de nem mosószerekért járok az előbb említett üzetekbe :D :D :D

 

 

F.Szilvi Creative Commons License 2008.11.11 0 0 87

Nálam németben az Aldi a nyerő, de itthon a  Lidl, Pécsett az Aldiban a parkoló és  áruház is jobban hasonlít egy kísértetkastélyra, csak elvétve látni vásárlókat a Lidlhez képest.

Pld. azon kiakadtam, hogy az Aldi tele van leárazott termékekkel mert nem viszi senki....DE! csak 1 nappal a szav. idő lejárta elött , na már ki vesz meg olyant ami másnap lejár??

A  Lidlnél  ez  másképp működik... ugyan termékfüggő, de 2. ill. 7-10. nappal a szav. idő lejárta elött már rárakják a -30%-ot...

A Lidl sokkal szimpatikusabb  és itt nálunk nincs órája a napnak , hogy ne legyenek sokan....

Inimma Creative Commons License 2008.08.11 0 0 86
Városunkban a 2. Aldit akarják felépíteni ezek a balfékek, amikor már az első is totál csőd lett!!!
Előzmény: jobbhorog (84)
roktiv2 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 85
De úgy tűnik, nem is azt a műanyag élelmiszert árulják, mint a német Aldi, hanem azt a minőséget, amit az osztrák Hofer.
Előzmény: jobbhorog (84)
jobbhorog Creative Commons License 2008.05.13 0 0 84
Voltam egy Aldiban. Hasonlóak a benyomásaim, mnt a LIdl nyitásakor. Az egyetlen különbség: az Aldiban nem láttam külön Kelet-Európára gyártott tarmékeket, olyanokat, melyek a Lidl-ben sajnos az árukészlet 30-40%-át kiteszik és gyakorlatilag tesco-gazdaságos minőságűek, te tényleg olcsók. Az Aldiban csak a megszokott Aldi-termékek voltak, de a választék gyér volt az árak pedig 30-40%-kal (!!!!!!!!!!!!!!) magasabbak a német áraknál. Ez elég negatív tapasztalat. Az árakat a Lidl.hez szabták, tehát a kiváló minőségű cuccaik (fekete erdei sonka, bourbon vanília fagyi, stb.) ugyanazok, mint a Lidl-nél. Volt nég néhány meglepően olcsó cucc (banán 199-ért), de összességében az árukészlet, a választék olyan mint ez az ország: sivár. Szar.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!