Keresés

Részletes keresés

_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.05 0 0 123
Harmadik próba indul :)!

Sikerült utoljára mennem a legnormálisabb boltba, ahol ugyan szintén nem volt nagy választék (2db), de ezek sokkal normálisabbnak tűnnek, mint a másik boltban amit 2 egyformát (csak különböző nevűt) láttam. Ha ott nem ijesztett volna el az eladó az olcsó fajtáktól, itt lehet, hogy egyből meg is vettem volna a Fagort... Így viszont még megpróbálok infokat szerezni. Ja, és a lényeg: itt rendelni is lehet, Moulinexet vagy Philipset. A Philipsről ha jól emlékszem nem volt leírás, csak egy kis kép (most döbbenek rá, az árát talán nem is kérdeztem?- mindenesetre nem emlékszem rá). A Moulinexből 2 fajta is volt, csakhogy (nehogy már túl egyszerű legyen a dolgom...) amelyik jobbnak tűnik, az kisebb teljesítményű (200W, a másik 300). Persze lehet, hogy hatékonyabb is, de erről persze nincs leírás. Viszont mosogatógépbe is rakható, ami néha jól jöhet (mosogatógépem ui. van). Az áruk kb. egyforma, 15-16e körül, 500ft eltéréssel. Na ezekről jönnének jól a tapasztalatok!

Ha valaki olvas egyáltalán :(...
Előzmény: _tyúkanyó (122)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.04 0 0 122
Megpróbálom még egyszer (a felhozást)...
Újabb két boltban voltam, ezekben összesen 0, azaz nulla db. gyc volt... :( Már csak egy boltról tudok, ma ott is megnézem.
Közben láttam a tévében egy kis '4 az egyben' gépet, ami a reklám alapján jónak tűnik, de gyanús, hogy 16xxxFt-ért 2-t is adnak.. Erről vki tud vmit? A nevére nem emlékszem, gyc, turmix, őrlőgép is egyben, nanoszűrővel- erről talán ráismer vki.
Előzmény: _tyúkanyó (121)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.03.31 0 0 121
Próbálom felhozni kicsit a topikot: van valakinek újabb tapasztalata gyümölcscentrifuga ügyben?
Kisvárosom egy boltjában voltam eddig, ott csak 2 ismeretlen nevű, de kb ugyanolyan gyc volt, 9900Ft(?)-os áron. Az eladó erről is szinte lebeszélt...
A hszeket végigolvasva a Moulinex tűnik szimpatikusnak, árában is, ha azóta nem lett sokkal több.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 120

Az egészségesnek kikiáltott kaja nem feltétlenül az:) A vegák stb. által imádott szóját én pl. kerülöm... és a bioboltban kapható cuccok 80%-át sem tartom ehetőnek:) Mert azt is telenyomják minden xarral... max. bio xarokkal:) És sok van köztük ami szerintem nem is igazán emészthető egy európai embernek, a rosszul kombinált kaják (pl. gyümölcs mással keverve stb.) pedig inkább csak ártanak.

 

Nálunk az egészséges kiegyensúlyozottat jelent - pl. ha kevés húst eszünk vagy nem is eszünk, legyen olyan kaja amiben sok a vas és hasonlók. Szóval jobban odafigyelünk, mint előtte. (Na ebben segít elvileg a centrifuga - a céklalé pl. pont a vérnyomás szabályozásában stb. segít... a párom már vagy 5 hónapja el is dobta a vérnyomásgyógyszereit...)

 

Én azóta alig vagyok fáradt és a vasszintem is normalizálódott! (világ életemben alacsony volt és ezen még a gyógyszerek se tudtak segíteni!)

 

Tojás: bevallom, mi is megesszük az egészet... igaz, heti max. 3 db-ra korlátozva azt (nála ez kb. havi 3, de csak azért, mert nem szoktam kívánni). Egy igazi majonézt (persze házikészítésűt) viszont én sem cserélnék le tofutrutyikra:)

 

Előzmény: Vad Mihály (119)
Vad Mihály Creative Commons License 2005.03.02 0 0 119
 

4csin.

Lehet mázlista vagyok – de az is lehet, hogy azért nincs semmi bajom, mert nincs belém kódolva agyilag a baj.

A barátnőmet, (az egészséges étrendűt) pont bélhuruttal kezelik – bassza meg az „egészséges” kajáit, holnap kivágok mindent a szemétre és csülköt fog enni – attól majd rendbe jön.

 

De amit a tojásról írtál, azon sokat derültem – és valahol igazad is lehet.

 

Idefigyú. Van nekem 3 darab tacskó-kutyám. A világ legpofátlanabb, legakaratosabb, legelkényeztetebb kutyái.

De hogy jön ez ide? Elmondom. Néha, ha jó kedvem van, főzök nekik pár tojást és úgy egészben, hajastól odaadom nekik. Húsvétkor fieszta van ezen a téren.

 

Csakhogy: feltörik, meghámozzák, kibontják...és kieszik a sárgáját. A fehérjét soha, azt otthagyják. Kérdeztem az állatorvost, az csak hablatyolt mint az ökör, fogalma sincs miért van ez így.

 

Mi megesszük a fehérjét is, igaz?

Előzmény: Törölt nick (112)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.02.25 0 0 118

A Teréz krt 29. a Kátay áruházzal van szembe, vagy a Művész mozival. Kb. az a magasság, csak egy pillanatra néztem oldalra vezetés közben, benn még nem voltam. Szerintem is sok a 30 ezer azért hogy 2 cl-rel több legyen a nyereség  esetleg a 25 forintos sárgarépából. Aki az almát magházastól ladarálja, mert a kisebbek beleférnek számolhat  azzal hogy esetleg az egész lötyit elrontja.

 

 A leveket egyébként frissen ajánlatos meginni mert elillan a vitamin-enzim-akármi tartalma, esetleg néhány nap után meg is erjedhet -gondolom én.

Előzmény: ghora03 (117)
ghora03 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 117

Csá! Teh, még mindig nem vettem meg, képzeld:( Mostanában enyhén szólva zéro time van ilyesmire + rájöttem, kicsit húzós mégis az ára nem? Amire te gondolsz: http://www.wsteleshop.hu/termek/vital_center.htm = Kalap szar, nehogy megvedd. Indok: 1. Kicsi a luka, magyarul vagdoshatsz évekig, mire bele tudsz gyömöszölni vmit. 2. Nem minőség, hatékonyság 0, továbbá hallomásból úgy tudom, hamar tönkre is vágódik.

Ne dőljünk be ezeknek az 'egyszeriegyetfizetkettőtkapos' akcióknak, jó?

[ps.: A Teréz krt. 29 mely része annak a büdös utcának? Mik vannak ott, amik a Lehel téren nincsenek?]

Előzmény: soppingfüggő (106)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 116

de én ehhez nem értek

 

Én meg igen (vegyész vagyok).

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 115
elvileg a kémhatása amit maga után hagy az lesz... de én ehhez nem értek, így bármit is mondok, az nagy baromság lesz:)
Előzmény: TTAMAS (114)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 114

"Égés" után se lesz lúgos.

 

Széndioxid és víz lesz belőle.

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 113
szóval a citromot az égés után kell nézni... tehát, ha elégett a szervezetedben, akkor milyen a kémhatása, nem nyersen.
Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 112

nem a citrom a lúgos, /utána stb....

 

Egyébként meg egészségedre, azt eszel, amit akarsz. Valszeg rohadt mázlista vagy, hogy ilyen a szervezeted (még). Vagy csak nem tudsz róla (az megnyugtat, hogy a páromnál 29 évesen vették észre, hogy rákos? Előtte volt a csülöktől kezdve minden... amellett, hogy -mindenki szerint- egészséges volt. Én meg folyton meg voltam fázva stb. ... így megy ez:)

 

Ami viszont tény: ha lelkiismeretfurdalással eszed a csülköt, 100* jobban árt, mintha élvezed is a dolgot:) (+ a rendszeresség szerintem a kulcsszó... ha néha jól kirúgsz a hámból, az a kutyának sem árt... ha viszont minden nap csülköt ennél, leshetnéd a vastagbeled stb.)

 

Ja igen: a vöröshagyma marha egészséges, ne hagyd, hogy eltántorítsanak tőle:) (tojás: a fehérje nem jó, a sárgája szerintem igenis értékes)

Előzmény: Vad Mihály (111)
Vad Mihály Creative Commons License 2005.02.23 0 0 111

 

Megáll az eszem, mi marhaságot bevesznek - és sajnos főleg a hölgyek.

Valamilyen oknál fogva, ők sokkal fogékonyabbak az ilyen szélhámosságokra.

 

"Lúgos citrom"...mi? És még le is írják..mert olvasták "valahol" - és az márpedig szent.

Beszarás. Közben lehet, hogy még felső végzettségü is az illető...mindemellett.

 

Hülyét kapok a barátnőmtől is, milyen kibaszott egészségesen él...közben fiatal létére fáj minden porcikája, sava van, rosz a "retina-Ph"-ja (ez marhaság volt).

 

De tény, hogy nem beszél velem napokig, ha füstölt-csülkös lila-hagymás, fött-tojásos, tormás-mustáros lakomát rendezek a barátaimmal, mert szerinte az tiszta méreg...ahogy van.

Közben nekem viszont kutya bajom...nem fáj semmim...neki meg mindene.

 

Apropó. Mekkora égés volt a tojás dolog ??? Első számu közellenség, koleszterin-bánya, népellenség, mit tudom én. 

 

Ma meg minimum két darabot meg kell egyen egy egészséges ember...de ha lehet, akkor többet is... mondják a tudósok, mert olyasmik vannak benne, ami másban nem nagyon..és a koleszterinje is a "barátságos fajtából" való. 

Jó, mi? 

 

Előzmény: TTAMAS (88)
Cicó_ Creative Commons License 2005.02.19 0 0 110

előkotortam az ezer éves bolgár gyümölcscentrifugámat a spájz mélyéről és nagy örömömre tökéletesen működik

s.répát és burgonyát centriztem eddig vele, most probáltam céklát is

egész jól sikerült

arra lennék kíváncsi szerintetek hűtőben 1-2 napig elállnak a zöldség levek

mert nem nagy macera kipréselni és elmosogatni utána, de rögtön jobban teccene, ha csak 2-3 naponta kéne csinálni

Cicó_

soppingfüggő Creative Commons License 2005.02.04 0 0 109

Nagy szájú gyc-t - a korábban említett Braun MP 80 mellett, aminek 17-20 ezer közötti az ára- láttam az Auchanban, Moulinex márkájú és csak 12400 az ára ha jól emlékszem.

Most a Saturn (www.fukar.hu) szórólapján látható a nagyszájú Moulinex centrifuga, amelynek típusjele: BKA 14. Az ára ott: 11990.

Előzmény: soppingfüggő (102)
Beebite Creative Commons License 2005.01.28 0 0 108

nem.

nekem aszonták annó a boltban, hogy ez többet tud, de semmiben se jó igazán, és sokan visszahozzák, ezért inkább a másiakt vettem. Azzal nics bajom. Ha centrifugálni akarsz, akkor centrifugát vegyél:)

Előzmény: robee (107)
robee Creative Commons License 2005.01.27 0 0 107
Sziasztok!

Valakinek van-e az alabbi kombinalt tvshoppos keszuleke? Vagy esetleg hallott rola velemenyt, tapasztalatot?

Igazabol nekem az alap, repa, cekla, kaposzta, alma tok centrifugalashoz kene. Ezeket mennyire viheti vajon az a csoppnyi 250W-os bar nagyfordulatu motoroja.

ViC
soppingfüggő Creative Commons License 2005.01.18 0 0 106

Megvetted azóta a Teréz krt. 29-ben? Merthogy a Lehel téren más hálózat üzlete van.

Most olyat láttam a tv-ben hogy egyet fizet  kettőt kap, és turmixot meg darálót is lehet  hozzá csatlakoztatni, 17000 ft a kettő.

Előzmény: ghora03 (104)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.30 0 0 105
A legnagyobb szájú gyc-k a topshopost leszámítva az a kettő amit írtam- jelen pillanatban .   Az "érzékenység" pedig nálam: az alma, ananász, paradicsom. A répát mind viszi, a céklával is gondolom csak a nagyon gyenge motorúak kínlódnak. Ha most kéne vennem valamit, inkább e kettő közül az olcsóbbikat venném + egy citrusfacsarót a KIKA-ból. A budaörsiben nagyobb a választék mint mellette az EW-ben. A narancs még elmegy centrifugán is bár a kevésbé leveses már problémás, de a grapefruit ihatatlan mert olyan keserű lesz. A manuális daráló 5-6 ezer lehet újkorában.
ghora03 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 104

kedves s.függő!

 

kedves vagy h hozzászóltál, de sajna nincs igazad, ui. épp ma jártam a saturnban csekkolni amit írtál, és az említett típusoknak is sajna kiábrándítóan kicsi a "luka":)

ezeknél még a tefal szerkezetéé is nagyobb, de sajna ugyancsak értékelhetetlen...

így nincs mese, marad a top shopos csoda, amit ma meg is vettem volna, ha nem 18:15-re érkeztem volna a lehel térre, hanem <18h-ra...

Előzmény: soppingfüggő (102)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 103
A Topshopos tényleg jó, de tény és való, hogy igazából a keményebb zöldségeket és gyümölcsöket kedveli... a puha almából elég nehezen nyerte ki a lét és eléggé szétpaszírozta.... bár fene tudja, mit csinált volna ezzel egy másik centrifuga. A kemény céklából lényegében száraz port szokott csak kiköpni... Tényleg: mit értesz érzékeny alatt? Ps: nem tudja valaki, honnan lehetne olcsó búzafűprést (manuális) szerezni????
Előzmény: soppingfüggő (102)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.29 0 0 102
 Azért 99 rövid hozzászólást elolvasni nem nagy időrablás. A topshopos gyc.-vel nekem is fenntartásaim vannak, elsősorban az ára miatt, de ahogy itt olvasom az "érzékenyebb" dolgokkal az sem tud csodát tenni. Nagy szájú gyc-t - a korábban említett Braun MP 80 mellett, aminek 17-20 ezer közötti az ára- láttam az Auchanban, Moulinex márkájú és csak 12400 az ára ha jól emlékszem. Különös ismertetőjele hogy egy óarany v. bronz heveder-kantár van rajta, ami elég furcsa látvány egy műanyag szerkezeten, de ez tarthatja össze a részeit, és talán gyorsabb az összeszerelése, mint a forgatós-bepattanós szerkezeteknek.
Előzmény: ghora03 (100)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.29 0 0 101

Az a baj hogy nem tudom milyet árulnak a Kátayban. Ha PORKERT a neve akkor ismerem, a fotóját lejjebb láthatod, búzafűvel megtömve. Ez egy cseh márka, még az USA-ban is kapható, de szerintem elég primitív. Nekem is van egy, szívesen átadom féláron. Ha nem erre gondoltál keress itt a neten róla egy fotót! MÁS: a Media Marktban láttam Budaörsön egy ARIETE nevű passzírozót. Ez a modernebb  paradicsompasszírozónak az elektromos változata. 9900 ft az ára, a leírás szerint még főtt zöldségek és gyümölcsökre is alkalmas!

 

Előzmény: nickwarren (97)
ghora03 Creative Commons License 2004.12.26 0 0 100

hellóka.. [nem akarom végigolvasni a topicot, úgyhogy] nem tudtok véletlen olyan gyümölcscentrifugáról, aminek a tetejének a feke nincs "beműanyagozva"?? egyszerűen csak olyan látni a piacon, akármilyen gondosan is utánakerestem.. pedig én egész almákat szeretnék, 5-6 répát egyszerre préselni! ilyet eddig egy helyen láttam, sajna tv shop a neve, és onnan akarom legutoljára megrendelni..

g

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.22 0 0 99
nya mi van? savanyú a szőlő? ;oDDDD
Előzmény: Beebite (98)
Beebite Creative Commons License 2004.12.22 0 0 98
ssssz:)
Előzmény: Törölt nick (96)
nickwarren Creative Commons License 2004.12.22 0 0 97

sziasztok,

 

tudjátok-é hol lehet manuális üzemeltetésű gyümölcsprést vásárolni - nem azt amit a kátayban árulnak

 

ehhh

 

nw :)

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 96
izé... a szervezete van lúgos hatással -asszem a bomlás után- a citrongy. Ezeknél csak az az érdekes, hogy a szervezetedben hogy viselkedik, nem az eredeti formájában.
Előzmény: TTAMAS (88)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 95
Ananász: érdekes lé lett belőle. Vagyis a lé nagyon jó, csak elég sok püré maradt utána (elég rostos püré). Mi ezért inkább az ananász kajolása mellett döntöttünk (bár gyönyörűen vitte!)
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 94
Sajna a céklából a napi min. 3 dl. kötelező, így azt nem lehet lejjebb vinni (feljebb jó lenne, de azt meg nem merjük)... mindegy... a festékanyag a lényeg, max. akkor egy kicsit savasít majd:) Köszi:)
Előzmény: Jablko (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!