Mert ha mondjuk ráengedek 60 fokos vizet, akkor nem ugyanaz a hőtágulás, mint amikor 14 fokos vízzel lehűtöm 20 fokról a csövet. De biztos csak túlaggódom. :)
Nyomáspróbát azt akarok csinálni, a hálózatit kötném a hőcserélőre, kint asztalon.
Az érdekelne, hogy mitől lett ilyen, ill. romlani fog-e tovább, vagy...?
Elsőre úgy nézett ki, mintha valami sav megmarta volna a rézcsövet, lehet a folyasztószer a forrasztásnál?, de kívül viszont nem ilyen.
Vagy mintha a hőtágulástól mozogna a cső, és szépen repedezne le a külseje...
Mivel 16x1mm a cső, túl sok fala már nem maradt, és nem szeretnék fél-egy év után, pont a legrosszabbkor hmv tartályt javítani, valamint egy szétrobbantott padlófűtést...
Van nékem egy 200l-es bojlerből átalakított rézcsöves hőcserélős, indirekt fűtésű tartályom, használt, de működött, amikor levették(biztos infó, családból való).
Most szeretném lassan beüzemelni, ma eltisztogattam az alaplemezt, amin keresztül a rézcső be van forrasztva, és a következőket találtam:a belső, víztér felőli oldalán a rézcső a forrasztás mellett szépen kezd repedni/elfogyni, vagy valami hasonló.
Néhány tized mm mély az árok, ami keletkezett ott, kérdés, hogy össze merjem rakni így, vagy ne?(nem szeretném, ha a hálózati víznyomás megjelenne a padlófűtéscsövekben).
Kívülről is meg van forrasztva, az sértetlen(befele fog belefújni a víznyomás a fűtőkörbe).
Jól értem, ha hideg vízzel rendben van, meleggel sem lesz gond?
Hideg víz esetén, fennáll a probléma, hogy lecsapódik a pár a csövön, és az nem túl szerencsés egy gipszkarton falban. A csöveket és idomokat amennyire tudtam bevontam szigetelővel, de a falikorongok menetes részét nem igazán tudom, hogy kellene, az is át tud hűlni, és az benne lesz a gipszkartonban. Ha elég helyet hagyok körülötte, és vastagon szilózok, az jó lehet?
nyilván szegediben nyomják, azért 3-4 óra. én a bajait tolom, ott a főzés az 45 perc. közben megvan a tészta is. de mindenki olyant csináljon, amilyet szeret!
Nyugtass meg ,hogy amelyik halszeletet meg is akarod enni az nincs 3-4 órát bent a főzőlében!Gondolom az alaplevet főzitek ennyi ideig ,mert különben tényleg halászlé főzelék lesz .
ez tökre vicces. halászléfőzeléket nem szoktam főzni, a normális halászléhez meg ponthogy atomvillanás láng kell, azt tudja jól. viszont a húsleveshez kicsi kell, és azért az nem kéthavonta van.
Miért?Hányszor csinálsz halászlét?;-D Igazán,csak ahhoz kell a pirinkó takarék! ;-)
Volt a műveknél egy meós,ezzel őrjített meg!Nem tudtam olyan csepp takarékot piszkálni,hogy Ő ne túrt volna még bele!Jelszó:És ha halászlét kell főzni? ;-DDD
Ekoplastik csövet/idomokat összesütöttem, most hálózati nyomáson van. Ha nem folyik sehol mondjuk egy óra múlva sem, akkor nyugodtan berakhatom a gipszkarton mögé? Tusolóhoz és wc-hez mennek a csövek.
Drazicéből van az OKCE300/NTRR, aminek összesen 2,5m^2-es hőcserélő felülete van, és 2,2kW-os egyfázisú plusz fűtéssel nettó 200e Ft-ba kerül. Van nagyobb teljesítményű, 3-6kW-os elektromos fűtőetéttel is, úgy nettó 218e Ft. Ezekhez hozzáadódik a hőszivattyú hőérzékelője, de ezzel együtt is jóval olcsóbb a Drazice. Hajdúnak is van ilyesmije: http://indirekt-tarolo.arukereso.hu/hajdu/sta-300-c2-p122106723/ Ez olcsóbb, de alapból nincs benne az elektromos fűtőbetét. De szintén 300 liter űrtartalom, 2,5m^2 hőcserélő.