Az erősítő a leggyengébb értéket tudja. Amit napi műsoranyaggal ki tudsz használni, élvezhető minőségben, arról szól a 63-12,5 kHz közötti érték. A többi porhintés (ezutóbbi érték is az-ez egy 2x40 W-os végfok és ennyi pont elég is róla :-) ).
ez az adathalmaz egy olyan keresztrejtvény, amelyet sose fogsz megfejteni, mert nemhogy a válaszok, de a kérdések fele is hiányzik hozzá. A hangszórón átfolyó áram gyakran a hangfal saját adatlapjával sincs köszönőviszonyban, nemhogy egy ismeretlen tulajdonságokkal rendelkező erősítőre akasztva. nem lehet papírból megfejteni, hogy egy X típusú hangfal hogyan fog szólni Y erősítővel. Mérni se lehet, csak a faxkalapok gondolják azt, hogy oszcilloszkóppal vagy spektrumanalizátorral felpáncélozva magukat, ítéletet tudnak mondani egy berendezésről zenei program nélkül. Kapcsold be és hallgasd, vagy kapcsold ki és add el. Ennyi.
ezt egészen biztosan nem neked írták rá, nem kell megfejtened. dugjál a cuccra két hangfalat, állítsd be a hangerőt, hogy jól szóljon, dőlj hátra, és hagyd a dagadt ruhát másra...
Rosszul tudod, mert ilyenkor a tápegység a szűk keresztmetszet, úgyhogy jó lesz az 4 ohmra 50...55W-nak (1% torzítással határolva). Kettő helyett négy hangdobozt venni 25 százalék teljesítménytöbblet miatt akkor sem lenne értelme, ha nem válna lényegesen kellemetlenebbé a majdhogynem túlterhelt végfokok klippelése.
a hangfalat nem darabra mérik. inkább impedanciára, nem lehet csak úgy bambán rádrótozni hangfalakat egy erősítőre... Úgy hogy a wattos matekozásod baromira nem életszerű. konkrét hangfalakról kérdezz, ne az elméletekkel korbácsold magad ;)
Én úgy tudom, hogy ha 4-hangfal van rajta akkor 4x40-watt, ha 2-hangfal van rajta akkor 2x80 watt-ot tud. Állítólag a hybrid végfok miatt van így. De nem okoskodni akarok. Csak érdeklődni. Mivel én nem vagyok Nasa szak-mérnök. :)
Még maradok. Mennyi watt-ot tud leadni 2-db hangfalra ez az erőlködő? Asszem hybrid végfok van benne, és 175-watt-ot vesz föl hálózatról. Előre is köszi az infót!
Igen, kiindulásnak teljesen jó. Az a tekercs szerintem sem optimális megoldás, viszont a KK10 rezonanciájával valamit kezdeni kell, és akkor kiderül, hogy nem egy rossz magassal van dolgunk...