Keresés

Részletes keresés

kivimánia Creative Commons License 2017.02.23 0 0 135410

Én szegfű körtéből főztem.A párlat nem hozta azt az aromát ami a jó érett körtének van,de finom párlat van belőle.Sajnos a citrom körtét ezen a néven nem ismerem.

Előzmény: Dav32g (135409)
Dav32g Creative Commons License 2017.02.23 0 1 135409

Igazad van, kissé helytelenül fejeztem ki magam. Csak ez a fránya telefon állandóan átírja a szavakat, s mire a szöveg végére érek stb.

Arra lennék kiváncsi, hogy szegfűkörte és citromkörte keverékéből milyen minőségű párlat készíthető. Próbált-e már készíteni valaki.

Figyelget Creative Commons License 2017.02.23 -1 4 135408

Érteni a kérdésed, de olvasd csak el, mit írtál! :))

Előzmény: Dav32g (135407)
Dav32g Creative Commons License 2017.02.23 0 0 135407

És készített már valaki citrom köréből valamint nagy szegfűkörtéből pálinkát főzni?

Figyelget Creative Commons License 2017.02.23 0 2 135406

Rettentő jó áron nem lehet olyan gyümölcs, amire ne érné meg lecsapni. :))

 

Előzmény: mili70 (135404)
sogi01 Creative Commons License 2017.02.23 -1 2 135405

                                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (135378)
mili70 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135404

Szóval, ha netán/véletlen, hozzá tudnék jutni egy nagyobb mennyiséghez, mondjuk egy raklapnyihoz, valami rettentő jó áron, akkor csapjak le rá? Nem szeretnék úgy járni mint néhány hete az ananásszal. ( amíg vártam a válaszokra 5-7 órát, addigra elpasszolódott :(  

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135403

Hagyd a bánatba, C235 

Előzmény: Dav32g (135385)
Jolida Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135402

Anno Japánban dolgoztam, ez volt a legolcsóbb -időszakos- gyümölcs (olcsóbb mint az alma, mert annak nagyobb része import volt). Minden nap vettem belőle egyet (darabra adták, mint minden gyümölcsöt), pedig nagyjából annyiba került mint egy dobozos sör. :-(

Előzmény: In Lak'ech (135401)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135401

Büszke is vagyok rá, hogy a barátomnak mondhatom.

 

(Azért merem kínálni a termést, mert minden évben hagyja rohadni a fán. Nála a pálinka körtéből készül, és slussz.) :-)

Előzmény: Jolida (135400)
Jolida Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135400

Fehér holló kis hazánkban.

Előzmény: In Lak'ech (135399)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135399

Nincs kereskedői érzéke. A világ egyik legjószívűbb embere.  :-)

 

Előzmény: Jolida (135398)
Jolida Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135398

Ha van kereskedői érzéke a termelőnek, eladta darabját 150-ért egy multinak.

Na attól fogom majd megvenni 250-ért. :-(

Előzmény: In Lak'ech (135397)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135397

Merre vagy az országban? Szerintem ha nem túl messze, akkor a tiéd lehet az idei termés. :-)

Előzmény: Jolida (135395)
endrepp Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135396
Jolida Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135395

Én úgy vagyok vele, mint az édeskrumplival: akármennyit meg tudok enni. :-)

Csak az a fránya egy-két hét mire beérik a spájzban...

Előzmény: In Lak'ech (135394)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135394

Zalában van egy ismerősöm, van neki egy egészen kis fája. Talán 3 méter magas. Tavaly előtt rogyásig volt rajta. Kínálta, szedjem, vigyem. Nem vittem. :-)

Előzmény: Jolida (135392)
kivimánia Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135393

Nem a legjobb gyümölcs,habár nagyon sok fajta van belőle,pálinkának egy kicsit macerás,mivel szüret után érlelni kell és akkor se egyszerre érik.A pálinka belőle inkább semleges.Van olyan fajta ami a mi klimánkon is bőven terem.

Előzmény: Dav32g (135391)
Jolida Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135392

Egy ismerősömnél az oltvány ültetése utáni a harmadik évben (tavaly) volt termés. Az egész családnak jutott. Apa, anya, két gyerek. :-)

 

Albániában a mi almafáinknak megfelelő nagyságú fákon 15-20 szem termést láttam pár éve januárban. Jól lehetett látni, mert levél már nem volt a fákon. :-p

Tavaly rosszabb év volt nálam almából, talán másfél mázsa termett a fán.

Ezzel csak arra akartam utalni, hogy nagy mennyiségét ne várj, ez ritkásabb gyümölcs.

Előzmény: Dav32g (135391)
Dav32g Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135391

Nálunk egy nemesítő árul többféle , -27fokig telalló datolyaszilvát pl: gora rogers, gora goverla, red tomel stb. Nagytermésű (270 -340 gramm)fajtákat és vennék belőlük 6 darab oltványt ami jó lesz pálesznak pár év múlva, ezért érdeklődöm, hogy érdemes -e belevágni.

mili70 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135390

Azzal ne foglalkozz, mennyi az ára, mert lehet, hogy jóárasítva kapja. :)

Egyébként ez a lehetőség  másnál is felmerült már. Szóval akinek van tapasztalata a kakiszilvával az ne tartsa magába!!!

Előzmény: Jolida (135388)
barkócza Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135389

Azt írta, hogy ültetni akar. A Kertészeti Egyetem fölső kertjében tök szép kakiszilva fák nőnek, ha meg akarod nézni. Nekem is tetszik az ötlet.

Előzmény: Jolida (135388)
Jolida Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135388

Darabonként -akár- több száz forintos gyümölcsből akarsz főzni???? :-o

Drága pálinka lesz. :-ppp

 

Előzmény: Dav32g (135385)
endrepp Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135387

Semmire. Ismered a történetét Dr. Jekyll és Mr. Hyde-nak? Arra gondoltam, hogy Dr Jackson-nak van egy másik énje, aki szereti a pálinkát...

Bocs, ha félre érthető voltam!

Előzmény: mili70 (135386)
mili70 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135386

Most utalni akarsz valamire, vagy csak poén volt?

Előzmény: endrepp (135384)
Dav32g Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135385

Üdv. Mindenkinek.

Aki készített vagy kóstolt datolyaszilvából pálinkát azt kérem irja meg a tapasztalatát pl:milyen volt az ize vagy szeszkihozatala a nálunk honos gyümölcsökhöz képest valamint, hogy párlatkészítés céljából érdemes e fákat telepíteni.

A válaszokat előre is köszönöm.

endrepp Creative Commons License 2017.02.22 0 0 135384

 Ejj, micsoda önzetlenség! Dr Jackson és Mr Hide? :))

Előzmény: DrJackson (135382)
DrJackson Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135383

Nekem házi vízműről működik a rendszer és a szomszéd kútjának a vizét használom, így elég gazdaságosnak mondható a rendszer. 2 db 1 m3-es IBC tartályt megtöltök kútvízzel, majd ahhoz csatlakozik a házi vízmű. Egyetlen gondom volt a kútvízzel, az irdatlan mennyiségű vízkő...

Előzmény: raczno (135376)
DrJackson Creative Commons License 2017.02.22 0 2 135382

Pont ezért lennék kíváncsi, hogy hogyan is "csinálod" a dolgokat, nekem a szaglásom elég jónak mondható, sajnos én nem szeretem a pálinkát (ezért most lehet meg leszek kövezve), csak a család és a barátok kedvéért főzök, ők viszont nagyon szeretik. Visszatérve a szaglásra, én még a nagyszüleimtől tanultam a főzés mesterfogásait, mindig szemre és szaglásra hagyatkoztunk, de abban se volt nagy hiba, most azért simán 8 poharazok, de az tény, hogy én sem mindig 50 foknál veszem el az UP-t. 

 

 

Előzmény: mili70 (135377)
Csikky Creative Commons License 2017.02.22 0 1 135381

118 nevezett tétel volt az idén! Hasonlóképpen, mint az előző években, talán két éve volt 135, ha jól emlékszem. Ez Baján nem kevés, ennyi szokott lenni lényegében. Hogy mi az oka, talán annyi, hogy tavaly már nem 1000 ft volt az éves adó, hanem lehetett csengetni, aki tisztességesen járt el, annak ez nem kevés pénzébe került. Én tavaly 35.000ért vettem párlatjegyet, mert a nagyobb versenyeken ezt is be kell mutatni + nyilatkozni a tételnagyságokról, stb... Nyilatkozni kellett, hogy a nevezett tételek után be van fizetve az adó. Nyilván, aki már a literenkénti 700 ft összeget nem vállalta tavaly és nem fizetett semmit, az fosott és nem nevezett, inkább meghúzza magát otthon. A közönség között az eredményhirdetésen láttam olyan embereket, akik az előző években sok díjat nyertek, de most nem indultak.

Bundagyanú ne merüljön fel, én kezeskedem, hogy a birálat tiszta volt!

Előzmény: Kisbvb (135371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!