Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2017.02.25 0 2 135440

Akinek valazolni szeretnél, annál a kommemtnél erre a nyílra nyomj amit itt pirossal jelöltem. 😉

Előzmény: KGPista (135439)
KGPista Creative Commons License 2017.02.25 0 1 135439

Még nem számoltam ki, de nekem a fa fogyasztásom anyagi befektetése igencsak alul marad az előrekalkulált számításaimtól. 

Akácot sikerült intéznem 1,800 Ft/ q-ban. És miután megvettem, még egy "kihagyhatatlan" ajánlatom érkezett! Durván 55-60 mázsa akácot 60.000 Ft-ban lehetett volna elhoznom. Gallyfa, de az az igazi fasza! Traktor kellett volna, meg vagy két munkás rajtam meg a haveromon kívül... Én meg három műszakban tolom, így átadtam másnak. Nem tudtam elmenni...Van még a tavalyiból... Egyenlőre csak elég lesz.  :) De annyit hozzá fűznék, hogy ameddig nem volt DES 100-asom, hanem a kis 20 literes szamovár alakú réz főzőm volt ami ugye gázzal ment az se volt vészes. Sokáig kitartott a PB gázpalack. De most már a fáról, ha kényszerítenének sem állnék le! Bevált és fasza! És a viszonyításhoz képest számomra rendkívül olcsó! Csak óvatosan! Ennyi... :)

Kérdésem lenne: Hogy lehet kiírni azt, hogy kinek a hozzászólására reagálok valamit? Nem rég vagyok fent és egy kicsit még idegen a kezelő felület.. :)

gabor0036 Creative Commons License 2017.02.25 0 0 135438

A sajátomnál. 😉 

Előzmény: mili70 (135437)
mili70 Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135437

És a két ajánlat közül végül is melyik mellett döntöttél:  :-)

Előzmény: gabor0036 (135433)
mili70 Creative Commons License 2017.02.24 0 1 135436

Ha jól emlékszem 70-75Ft/litert írtam néhány hónapja. Ha valaki kihasználja az éves keretét, és lefőzi mind a 72 litert, akkor az 5400 Ft. Ha egy duplafalú, szigetelt készülékkel le lehetne menni 35Ft/liter összegre, akkor az már jelentős megtakarítás. ( egy nagy, és egy kis pizza :)

Előzmény: foxrudi (135429)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.24 -4 0 135435

Akkor nem ismersz. 😂 Nagytudású kolléga úr benézte kicsit a dolgokat. Gondolom valami tóth... 😂

Előzmény: foxrudi (135434)
foxrudi Creative Commons License 2017.02.24 0 4 135434

Mintha kissé fölugrott volna a vérnyomásod! :-) 

  Lehet sok kávét ittál?? :-)

Előzmény: gabor0036 (135433)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.24 -2 1 135433

 

Ez meg egy fullos k600n Kothe árajánlat. Azt hiszem eléggé képben vagyok az árakkal hülyegyerek... 

 

 

 

Előzmény: kollega67 (135431)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.24 -4 5 135432

A gyökér rövid ö! Te még a számokkal sem, nem hogy a betűkkel. Ez egy hivatalos árajánlat a kovodeltől hülyegyerek!

Előzmény: kollega67 (135431)
kollega67 Creative Commons License 2017.02.24 -10 0 135431

    Te egy GYŐKÉR vagy nem vagy tisztában az árakkal DDDD

 

Előzmény: gabor0036 (135425)
endrepp Creative Commons License 2017.02.24 0 1 135430

Ki tudja, lehet, hogy 10éve még nem oszloposon főzték. :)

Előzmény: cloaked (135423)
foxrudi Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135429

Így van,lenne összehasonlítási alap.

Előzmény: mili70 (135426)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135428

Kíváncsi leszek a gázfogyasztàsomra! Duplafal, hővédő lemez, + 3 cm kőzetgyapot szigetelés. Termosztát ami ,110 fokon tartja a vizet. 🙂

Előzmény: foxrudi (135424)
mili70 Creative Commons License 2017.02.24 0 1 135427

Ja, így már mindjárt más :)

Ilyen áron azért sokkal életszerűbb, hogy megveszi egy otthonfőző, mint a 20.000 eurós áron. :)

Előzmény: gabor0036 (135425)
mili70 Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135426

Én már leírtam a gázfogyasztásom. Ha egy egylépcsős is feldobná, akkor már meglenne a kiinduló alap. 

Előzmény: foxrudi (135424)
gabor0036 Creative Commons License 2017.02.24 -3 1 135425

Mondjuk hülyeséget beszélsz. Még a legfullossabb Kothe sem kerül 20000€-ba.

Itt egy hivatalos kovodel árajánlat amit én kértem tőlük. Az ÁFA 21%.

Előzmény: kollega67 (135417)
foxrudi Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135424

 " Aztán persze ott vannak a számszerű előnyök: idő- és energiagazdaságosabb, meg gondolom az adott cefréből kihozható középpárlat mennyisége is nagyobb. "

Bár tapasztalatom nincsen benne,viszont vidékünkön  nem első főzdéstől hallom(akinek van mind a két rendszer) nem igazán van különbség mert állítólag átfűteni a tányérokat több energia kell mint egy sima kisüsti üstöt,bár azt 2x kell fűteni. Nagyjából ugyan ott van energiamennyiségben,vagy minimális különbség van.Viszont jövő héten 28-án lesz kóstoló tréningünk,rákérdezek konkrétan mik a tapasztalatok.

  A gázszámla igazolná  a legjobban szerintem.

  Viszont ezt tényleg tudja valaki biztosra,vagy csak az egylépcsősök állítása? 

Előzmény: cloaked (135423)
cloaked Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135423

Több magyarázat is felmerült már bennem. Egyrészt, úgy tűnik, itthon a ker. pálinkának elsősorban nem a pálinkakedvelő a célközönsége, hanem jellemzően olyan pálinkákat főznek, amit ízléstől lehetőleg függetlenül minél több emberrel meg lehet itatni az országban, és erre az oszlopos finomítás az alkalmasabb. Most hogy ez üzleti szempontból jó vagy rossz hozzáállás, azt remélem ők tudják.

 

Aztán persze ott vannak a számszerű előnyök: idő- és energiagazdaságosabb, meg gondolom az adott cefréből kihozható középpárlat mennyisége is nagyobb.

 

Emellett elég sok „prémium” pálinkafőzde nyílt mélyebb szaktudás nélkül, szóval egész biztosan sokan voltak, akik egyszerűen elhitték, hogy az egymenetes a jobb, a modernebb, ami mindent tud, ez a jövő és kész. Egy időben azzal a mániával is gyakran lehetett találkozni, hogy a kisüsti módszer szar, elavult, semmire sem jó, és ezt elferdített nemzetközi trendekkel is megpróbálták alátámasztani. Valójában a legtöbb világhírű párlatfajta valamilyen formában a kisüsti finomításnak köszönheti az ízét.

 

 

A kosher 10 éves Jelíneket lehet, hogy külön főzik, az nekem is kisüstinek tűnik. De egyébként oszloppal is lehet hasonlót főzni, a Zufánek érlelt szilváját legalább ennyire szeretem, és az viszont biztosan oszlopos. Érzékelhető egyfajta különbség, de nem úgy, mint a hazai oszlopos szilvákkal. A szájban kicsit karcsúbb a Jelíneknél, de a korty végén olyat szól az erjedt szilvaíz, hogy nem is tudtam, hogy ilyet is lehet:)

Előzmény: endrepp (135422)
endrepp Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135422

Miért lehet ez, hogy ennyire rákaptak erre az egymenetes mézesmadzagra? Praktikus és csillog?

Kóstoltam a Jelinek Goldot, amit említettél múltkor, kedvenc lett most. Meglepett, hogy tornyos berendezést látok a honlapjukon.

Előzmény: cloaked (135420)
kivimánia Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135421

Természetesen jó az űrtechnika,ha jó kezekbe van.Le írok egy esetet,hogy ha valamit ki spórolnak.Úgy 10 éve az egyik eléggé ismert kereskedelmi főzdében főzettünk haverral, előtte állítottak be egy gyönyörű Hagyó féle főzőt számítógép vezérléssel. Rá beszéltek bennünket,hogy felét lefőzi azon felét hagyományos kis üstön.Javában folyik a főzés ,beszélgetünk,egyszer csak nagy csengőszó a főzdés kapja a 10 literes vödröt és a főző alatt nyakon önti a tüzet.Mivel fával fűtöttek a számítógép azt nem tudta szabályozni,manuálisan kellett beavatkozni.A végtermék a kisüstin főzött jobban ízlett mindenkinek mint az egy utason főzött.

Előzmény: Törölt nick (135419)
cloaked Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135420

Azért nem minden országban tombol olyan elsöprő egymenetes-mánia, mint nálunk :) Engem az se lepne meg különösebben, ha Magyarországon volna a legnagyobb az egymenetes ker. főzdék aránya.

Előzmény: Törölt nick (135419)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.24 0 0 135419

Azért megnyugtató számomra, hogy a ,,skynet" korszakában a gyártatók egy szegmense igényli a szakaszos lepárló berendezéseket.

Előzmény: kivimánia (135418)
kivimánia Creative Commons License 2017.02.24 0 1 135418

Szépek,de mostanában nálam ilyenen nem fog csepegni a párlat.Sajnos.

Előzmény: kollega67 (135417)
kollega67 Creative Commons License 2017.02.24 -1 0 135417

TUDOD MELYIBE KERÜL???? A sima 26.000 euro a gold 30.000 euro ez egy kicsit sok nem?? 95 lt Lehet szorozni 

 

Előzmény: raczno (135413)
sogi01 Creative Commons License 2017.02.24 0 1 135416

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (135405)
foxrudi Creative Commons License 2017.02.23 -2 3 135415

Már még ezt is mínuszolják!! Haláli!  Van a bajból odafönt úgy látom!

Előzmény: sogi01 (135405)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.02.23 0 0 135414

Én inkább előjelesnek nevezném. :-)

Előzmény: sogi01 (135411)
raczno Creative Commons License 2017.02.23 0 2 135413

És a végére, megcáfolván azt a kijelentést, hogy nem minden arany, ami fénylik..., de igen (csak annyit tudtam meg, hogy egy német megrendelő fogja nézegetni, és az apró betű nem kamu...)

 

 

( a teljesség igénye nélkül, csak pár aranyozott alkatrészt fényképeztem)

 

üdv: raczno

Előzmény: raczno (135412)
raczno Creative Commons License 2017.02.23 0 1 135412

Lehetőségem volt tegnap Magyarbródon (CZ) keresztül utazni, és eltölteni egy kis időt a Kovodelnél.

Sajnos a magyar anyanyelvű kapcsolat tartóval nem tudtam beszélni, valami miatt nem tudott ott lenni, pedig egyeztettünk.

De sebaj, mert leszervezte,hogy az ügyvezető édesapja (ő volt a korábbi ügyvezető), és egy szintén magyar anyanyelvű dolgozójuk várt rám.

Készségesen körbevezettek, megmutatták a hobbi főzőket, nyitottan fogadták a technikai változtatásaimat, amit szeretnék,és most várom az árajánlatot, 

félek, hogy nem fog beleférni egy szöveges üzenetbe :-(

 

Egy különálló épületben van egy bemutató termük, megengedték, hogy készítsek pár képet:

 

Ugyan ott van egy raktáruk, a kiszállításra váró bér- és kereskedelmi főzdékbe megrendelt csillogó masinák sorakoztak:

 

 

fojt. köv. (nem tudok ebbe hozzá szólásba többet írni)

 

sogi01 Creative Commons License 2017.02.23 -1 3 135411

Látom a minuszos ember felébredt....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!