Keresés

Részletes keresés

talendon Creative Commons License 2007.09.08 0 0 463

62 ezer Ft 2 főre illetékekkel szinte hihetetlen...

 

De gondolom azért az ár nagyban szezonfüggő is.

 

Engem Malaga érdekelne, nemrég voltam, de bármikor visszamennék. Az sem érdekel, hogy tényleg hideg volt a tenger :)

 

A malagai reptérről ráadásul elővárosi vonat közlekedik Malaga, illetve a tengerparti nyaralóhelyek (Torramolinos, Benalmadena, Fuengirola) irányába, amit pofonegyszerű használni, úgyhogy ha repjegy megvan, akkor már csak hotelt kell foglalni, az ottani közlekedés nem probléma.

 

Köszi a linkeket, majd tanulmányozom :)

Előzmény: eolga (462)
eolga Creative Commons License 2007.09.08 0 0 462

 

Repülőjeggyel kapcsolatban érdemes megnézni a spanyolországi belső járatokat is:

www.vueling.com és www.clickair.com. Mi nagyon jó árakat találtunk, Spanyolországon belül rengeteg helyre és nagyon jó áron repülnek. És ezeknél a cégeknél nem kell oda-vissza venni jegyet, egy útra is simán foglalhatsz.  

 

Mi októberben utazunk két hétre:

 

Budapest-Barcelona: Skyeurope

Barcelona-Sevilla: Vueling

 

Ár: 62e ft , 2 főre! és benne van minden egyéb díj, illeték! Igaz, hogy ez átszállással, de sokkal sokkal olcsóbb.

eolga Creative Commons License 2007.09.08 0 0 461

Ha nem idegenkedsz az átszállásoktól, akkor a mostani viszonylatban a legolcsóbban úgy tudod megoldani, hogy:

Budapest-Barcelona: Skyeurope

Barcelona-Madrid: Vueling vagy Clickair

Madrid-Malaga: Vueling vagy Clickair

vissza felé Malaga-Barcelona (Vueling vagy Clickair) illetve Barcelona-Bp: Sky.

 

 

 

Előzmény: waterfalls (457)
osaka317 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 460

Sziasztok!

 

Én augusztus közepén töltöttem 2 hetet a Gran hotel Mijas-ban.

A szálloda közvetlen a parton fekszik, ez szimpatikus volt. Amikkel problémáim voltak... sajnos nincs olyan medence amiben felnőtt is úszni tudna, csak gyerekméretű. Ez azért fontos, mert a tenger dél spanyolországban olyan hideg, hogy fürdeni nem lehet benne. De legalább hatalmas hullámok vannak:)

A hotel kert is kisméretű, és ami elég morbid, hogy mindennap hajnalban harcolni kell a nyugágyért, mivel abból sincs annyi ahány vendég tartozkodika szállodában (700 db)

A kaja az első 2napban változatosnak mondható, de amikor 3. 4.nap is ugyanaz kerül elénk mint első nap, akkor már megcsömörlünk rendesen.

Rengeteg spanyol turista száll meg ebben a hotelben, akik borzasztó hangosak!!!Aki aktív pihenésre vágyik, ne számítson arra, hogy itt megkapja. Esténként ajtócsapkodásra és üvöltözésre kellett sajnos felriadnom -első éjjelaz erkély alatt üvöltöttek-Szerintem ezt egy 4*-os szállda nem tehetné meg. Apropó, inkább erős 3*-ba sorolnám be...

Maga a hely aranyos kis falucska, szórakozóelyek nincsennek, de akit ez vonz a úgyis megtalálja Torremolinos vagy Fuenghirola-ban.

Kb ennyit a hotelról. De összevetve én jól éreztem magam kint, mivel a sok gyönyörű hely ahova eljutottam a rossz dolgokat kárpótolta:)

Ha bárkinek szüksége van még infóra,pl merefelé érdemes körülnézni szívesen segítek.

 

üdv!

waterfalls Creative Commons License 2007.09.03 0 0 459

Szia,

 

Köszi a választ.

Akkorák a távolságok, hogy nem akarok most autót bérelni, '95-ben 11ezer km-t mentünk, akkor elég volt :)

Még megnézem, mi újság vasút ügyben.

 

Előzmény: RodrigeZZ (458)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.09.03 0 0 458
Az egyirányú repülőjegy irdatlanul drága. Általában még az is olcsóbb, ha megveszed oda-vissza, de csak egy irányban használod.

Madrid oda vissza és autóbérlés?

R.
Előzmény: waterfalls (457)
waterfalls Creative Commons License 2007.09.02 0 0 457

Szia,

 

Mi 1995-ben 3 hétig voltunk Mijasban :)))

Jövőre ismét oda megyünk, előtte 1 hét Madrid. Lehet úgy venni repjegyet, hogy Bp-Madrid-Malaga , majd vissza Malaga - Bp ?

Köszi a segítséget.

Persze jövő nyár még messze van, de én szeretem időben intézni a dolgokat :)))

Előzmény: RodrigeZZ (452)
csibus Creative Commons License 2007.08.23 0 0 456

Az előre foglalt kocsikkal kapcsolatban: ha főszezonban mész, nincs más lehetőséged, mint előre foglalni, ugyanis ott helyben NINCS már autó. Ez konkrétan azt jelenti, hogy lementünk az autókölcsönzők parkolóházába és amikor szembesültünk, hogy a kapott autóba nagyon neccesen fogunk csak a csomagokkal beférni (végül egy-két csomag az ölünkben utazott, nagyon kényelmetlen volt), felvetődött, hogy adjuk ezt vissza és béreljünk egy másikat itt helyben. Aztán körülnéztünk és láttuk, hogy alig van autó, és az is vagy Ford Ka méretű mini vagy Chrisler 8 személyes nagy hodály. A köztes autóméretet keresi a legtöbb ember, akik már előtte neten lefoglalták.

Ez van. Az a tanácsom, hogy minél hamarabb kell foglalni és a foglaláskor konkrétan visszaigazoltatni a típust és a rendszámot. Akkor talán nincs pofájuk mást adni.

Arra viszont, hogy rejtett költségek bújnak elő a fizetéskor, sajnos nem lehet mit tenni. Ha a rossz légkondi miatt akartuk volna, lehetett volna cserét kérni, de nem akartuk, hogy ezzel menjen el az amúgy is értékes idő, lehúztuk az ablakot, és a szél miatt nagy forróság amúgy sem volt.

csibus Creative Commons License 2007.08.23 0 0 455

Igen, Skyeuroppal mentünk, 5 fő plusz csecsemő kezelési költséggel 289.100 Ft volt március elejei foglalással. Olyan 55.000 körül jött ki egy ülőhely.

 

Igen, erre a területre 1 hét kevés, pláne olyan vízimádó családdal mint az enyém, akiket úgy kell kiráncigálni a vízből. Ha rajtuk múlt volna, akkor az 1 hetet a tengerben és a medencében töltik 0 kirándulással. De utólag mindig élvezik, hogy elmentünk városnézni is. 

Előzmény: elipszis (449)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.08.22 0 0 454
Tarifa Giraltártól nyugatra van, az Európa legdélibb pontja. nem lehet elszúrni.
Mijasban tényleg vannak szamarak. Lehet szamaragolni, meg konflisolni is. mi csak sétáltunk.;-) nagyon klassz kilátás van Torremolinosra. Szép kis város, nekem nagyon tetszett a hangulata.
Amikor mi voltunk este 9-10 körül még egy szabadtéri flamenco showt is nyomtak a szinpadon.

Tényleg 50e pénz volt +asszem 3000Ft jegykiállítási díj, vagy minek lehetne fordítani. Most nézem a honlapjukat, drágább lett valamivel.

Madrid hosszú hétvége? Hát nekem kicsit drága lenne csak 3-4 napra leutazni. A városnak olyan "délies" hanglata van, jól éreztük magunkat.
Lehet, éredemes... Nem tudom, most úgy el-gon-dol-kod-tammm......

R.
Előzmény: krysztyna (453)
krysztyna Creative Commons License 2007.08.22 0 0 453
Szia lenne 1-2 kérdésem.Hol van Tarifa?Voltam már 3x arrafelé,de nem hallottam még róla(BOCCS A TÁJÉKOZATLANSÁGOMÉRT).Mijasban tényleg vannak szamarak?Én Rondában úgy szerettem volna látni,de nem voltak.50e Ft volt csak a repjegy Lufthansával???Szerinted érdemes lenne Madridbaq menni egy hosszú hétvégére?-még ott sosem voltam,viszont Barcelona és Sevilla a 2 kedvenc városom.  Köszi a válaszokat!

Előzmény: RodrigeZZ (452)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.08.22 0 0 452
Sziasztok!
próbálok rövid lenni, de "élményekben gazdag" 3 hét volt.
szülők + 2 nagykorú leánygerek. (3nő!! el lehet képzelni a csomagok mennyiségét;-))

Mijas Costán volt szállásunk pénteki turnusváltással, és úgy döntöttünk, hogy előtte hétfőtől 4 napot Madridban töltünk.
Valami Szlovák fapados cégnél foglaltam repjegyet hónapokkal előtte pénteken. Ez azért fontos, mert a következő hétfővel törölték a járatot... Telefon, levelezés, szerencsére a pénzt visszakaptuk.
Ekkor adtam föl a fapadost és inkább Lufthansa átszállással 50e pénzért.
Ferihegyen viszont nem akart elindulni a gép. Aztán kijött a pilóta és közölte, hogy "motor kaput" Innen persze cseszhetük a csatlakozást, Frankfurtban 8 órát várunk a következő gépre, igaz kapunk fejenként 10€-t kajára... Éjfélkor megérkezünk, és csak egy csomag hiányzik;-) Illetve az is megjött, csak a másik terminálra Prágán keresztül. Mire nagy nehezen megtaláljuk 02 óra, és elment az utolsó metró, amire vettünk 5 napos jegyet, és 100m-re állna meg a hoteltól.
Akkor taxi. Éjszaka feláras (niná)+reptéri pótlék(egyébként a buszon és a metron is van reptéri plusz) Sebaj, haladjunk. Szálloda a régi városrészben van kis keskeny utcácskákon kell haladni. Illetve kellene, mert béjön elénk a kukás. 800m-t megyünk mögötte +10€-ért.
Erre mondják, hogy mi jöhet még?!

Madrid gyönyörű, de eléggé szemetes. Rengeteget sétálunk.Még itthonról vettem interneten keresztül Madrid kártyát, azt jól ki is használjuk. (A kiráyi palotába kb 100m sor áll, napon a jegyekért, mi másik kapun azonnal bemehetünk. Már ezért megérte;-))

Atocha pályaudvaron veszem át az AVISnál kifizetett autómat. Már oda volt készítve zacsiban minden. Opel Asrtának indult, Nissan Note lett, nem is baj szvsz ebben jobban elfértünk a rengeteg csomagunkkal.

Üdülésünk másnapján kisebbik nagylány beteg lesz, lázas, fáj a feje ilyenek. Orvos elnézően mosolyog a nemzetközi tb kártyára is, meg a biztosítási papirokra is, aztán ír egy számlát 60€-ról. Vizitdíj, ja. Gyógyszertár 33€, de körbeautózzuk Malagát, mire találunk egyet, ami nyitva van. (Utólag a biztosító kifizette a cehhet) GPS-t akinek nincs vegyen, akár kölcsönbe is!! (Autóbérlőseknél is van általában, de az nem biztos, hogy beszél magyarul.)

Granadába mindenképpen előre kell jegyet rendelni, mert így kb 10 perces sorbanállás után bejutottunk, és volt időpontunk a palotába is.

Megnéztük Tarifát, érdekes a mólón sétálni, amikor az egyik oldalon az Óceán, a másikon a Földközi tenger. Gibraltárt most kihagytuk, egyrészt, mert már láttuk, de leginkább azért, mert a szálodában maradtak az útlevelek...

Malaga, Nerja cseppkőbarlang, Mijas (nem costa!!) fenn a hegyen a "szamarak városa", Ronda és a tengerparti kis városok. kb ennyi volt, sok feredőzéssel.

Hazaút már nem volt annyire kalandos, csak az automata nem akarta kinyomtatni az E-tickettet, ezért kénytelenek voltunk sorban állni a becsekkoláshoz.

R.
elipszis Creative Commons License 2007.08.22 0 0 451

 

Fejenként 50.000.-Ft volt illetékkel, és foglalási dijjal meg mindennel februárban. Ha most vennénk már a MALÉV-nál egy picit drágább lenne.

Előzmény: krysztyna (450)
krysztyna Creative Commons License 2007.08.21 0 0 450
Megkérdezhetném-összehasonlítás képpen-hogy a sky-jal mennyibe került egy jegy?(Tudom,hogy attól is függ,mikor foglalom).Én malév Bp-Malaga járattal mentem 76 ezer ft-ért össz.

Előzmény: elipszis (449)
elipszis Creative Commons License 2007.08.21 0 0 449

Szia

 

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Az autókölcsönzővel egy kicsit "megrémitettél". Mi a MalagaCar-nál foglaltunk autót interneten, de nem te vagy az első aki panaszkodik az előre foglalt kocsival kapcsolatban. Skyeuroppal repültetek?

Előzmény: csibus (446)
krysztyna Creative Commons License 2007.08.21 0 0 448
Köszi szépen a magam nevében a beszámolókat!Örülök Csibus,hogy összejött az Alhambra és hogy jól éreztétek magatokat!

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 447

Köszi a mindenre kiterjedő élménybeszámolót! Ezek szerint Sevillában és Cordobában nem jártatok? Persze kevés az egy hét....

 

Visszatérve az éttermi árakra tényleg drága helyet sikerült kifognotok. Mi a párommal Torremolinos tengerparti bodegájában vacsiztunk + egy-egy kori sör került 10 Euróba....és nagyon finomat ettünk.

Előzmény: csibus (446)
csibus Creative Commons License 2007.08.20 0 0 446

Sziasztok!

 

Megjöttünk és nagyon jól éreztük magunkat.

 

Az autóbérlésnél sikerült egy nem korrekt reptéri autókölcsönzős céget kifognunk, RECORD Rent A Car névre hallgatnak, mindenki kerülje őket!!!! Először is hiába igazoltak vissza nekünk egy Citroen Berlingot, egy sokkal kisebb autót kaptunk ugyanazért az árért, és ez már csak akkor derült ki, amikor a parkoló legeldugottabb minusz 2. emeletén szembesültünk az autóval éjjel fél egykor. Az autóban nem működött a légkondi és annak ellenére, hogy küldtek előtte e-mailen egy részletes tájékoztatót, azt "elfelejtették" beleírni és a honlapjukról is "lemaradt ", hogy 300 eurós kp kauciót le kell tenni vagy 30 euróval több a bérleti díj. Amikor reklamáltam, akkor elémtolták a panaszkönyvet és részükről el volt intézve. Uff!

 

De szerencsére ez volt az egyetlen kellemetlen pont az utazás során.

A szállásunk (Club Algaida apartmantelep) nagyon rendben volt, kb. 150 m közel a gyönyörű tengerhez. Az első napokban erősen hullámzott (nagyon élveztük a 2,5-3 méteres hullámokat, életemben nem hullámoztam ilyen jókat), aztán lecsendesedett, akkor már lehetett úszni is. Hát a víz nem volt meleg, kb. 21-22 fokosra saccoltuk, de meg lehetett szokni. Azért utána a medence 24-25 foka  igen jól esett. 

Egyetlen felhősebb napunk sem volt, még este nyolckor is lehetett fürdeni.

Volt az apartmanban légkondi, de nem igazán kellett, pedig 32-34 fok volt mindennap, de a tenger felől nagyon kellemes szellő fújt végig, úgyhogy nem éreztük forrónak az időt. (Kivéve Granadát, mert az elzárja a tenger felől a Sierra Nevada)

Jól lehetett vásárolni, a közelben volt egy Lidl (még talán egy kicsit olcsóbb is volt, mint itthon). Nagyon ízlett mindannyiunknak a Lidl-es spanyol készítésű pizza.

A kenyér kérdése viszont érdekes, egyrészt nagyon drága, másrészt inkább kalácsszerű. Inkább félkész vákumcsomagolt zsemléket vettünk, amit én sütöttem meg a sütőben 5 perc alatt készre. (Anya, ezt a finomat te sütötted? Villogtam.)

Nehezen találtunk szénsavas ásványvizet (inkább a menteset tartják).

 

Több strandot is kipróbáltunk, volt mólós (az kevésbé hullámzott), volt egy sziklásabb rész is, ami nagyon tiszta vizű volt.

A többség spanyol illetve angol turista volt. A spanyolok kíméletlenül szemeteltek, csikket a homokba dobták el, barackmagot is. Másnapra viszont becsületesen kitakarították a partot. Hínár, medúza nem volt. A strandokon nem olcsó a nyugágy- bérlés, 10 euro/2 db nyugágy+napernyő. Viszont nem kellemes a homokra leterített törülközőn se napozni, mert a szél fújja rád a homokot. Sokan vittek magukkal vagy ott vettek valami egyszerűbb nyugágyat-széket. 

Az éttermek árai az angolok pénztárcájához van mérve, legalábbis mi drágának találtuk, egyszer ettünk egy étteremben, egy csirkemell salátával és 4 tésztaétel üdítővel 40 euro volt. De biztos vannak más helyek is, de akkor éppen ez adódott.

 Jártunk Rondában (tényleg gyönyörű), Granadában (erről még írok) és megnéztük Marbellát (yachtok) is. Több kirándulásra nem volt kapható a csapat, pedig én még mentem volna, ők meg leginkább fürdeni akartak. Próbáltunk kompromisszumokat kötni.

Voltunk a Torremolnosi Aquaparkban is, ezt főszezonban senkinek nem ajánlom, mert nagyon sokat kellett sorbanállni a csúszdáknál. A felfújt csúszógumikat külön bérelni kell (13 euro), mert az Aquaparkos gumikra még egy külön sorban kell sorbaállni minden csúszás előtt, úgy meg kb. 2 csúszás fér bele egy napba. Szóval az Aquapark felejthető volt, de legalább a gyerekeinknek tetszett. 

Malagát az utolsó napra hagytuk, de nem volt jó döntés, mert aznap volt a Malagai Feria fő napja és már a bevezető autópályán akkora volt a dugó, hogy inkább nem kockáztattuk, hogy esetleg nem érjük el visszafelé a repülőt, ha kifelé is dugó lesz. Úgyhogy inkább egy Plaza Mayor nevű szabadtéri szórakozató, bevásárlóközpontba mentünk be (a reptér mellett), ami andalúz épületeket mintázott, érdekes volt.

 

Granada nagyon szép volt, mondjuk az Alhambra babakocsival igen nehézkes. Voltak többen is babakocsival, de mindenképp elég bajos, mert sok a lépcső. Hátihordozóval jóval könnyebb szerintem. Maga az Alhambra csodálatos, semmiképpen nem szabad kihagyni, gyönyörű épületek, kertek, minden szegletben egy kis tó, csobogó, szökőkút és olyan egységes, magától értetődő, harmónikus az egész.

Utána felültünk a városnéző buszra és néha leszálltunk valamit megnézni, aztán vissza a következőre. Nagyon klassz volt, kb. éjfélre értünk haza. A Bono Turistico mindenképp jó ötlet volt, mert ezzel a tömegközlekedést is tudtuk használni.

Délre, amikorra mi végül odaértünk már egyátalán nem volt belépő az Alhambrába, mindenképp le kell előre foglalni.

 

Egyelőre ennyi jutott az eszembe, kérdezzetek még, ha valamire kiváncsiak vagytok!

  

 

 

 

 

 

 

 

bortolotti Creative Commons License 2007.08.20 0 0 445

Mi is a Gran Hotel Mijas Costa-ban laktunk.

A szálloda összességében jónak mondható, bár az étel nekünk nem mindig ízlett, sokszor volt nagyon hasonló a kínálat, és egy alkalommal egyikünk gyomorrontást is kapott, de nem 100 %, hogy a szállodai étel okozta, mivel más éttermeket is kipróbáltunk.

Igazából nem volt gond a szállodával.

Amit én hiányoltam, a kiegészítő szolgáltatások, mint beltéri medence, jacuzzi, külön zuhanyzó, illetve én kondi temet sem találtam.

A szálloda vendégei között sok a spanyol és más nemzetiségű kisgyerekes család. Nem olyan pezsgő az élet.

A környezet nagyon szép, jól lehet pihenni.

 

Üdv, jó nyaralást!

Előzmény: sub_rosa (441)
elipszis Creative Commons License 2007.08.18 0 0 444

Sziasztok

 

Volt valaki a Rio Chillarnál?

karesz4 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 443

Üdv!


Szerintem megéri inkább autóval menni...

 

Karesz

Előzmény: eolga (439)
csheni Creative Commons License 2007.08.18 0 0 442

Sziasztok!

Megjöttünk 1 hét Malaga+1 hét Marbella saját szervezésű útról. Ha van bármi kérdés Granada, Cordoba, Giblartar, Ronda, Tanger témában, jöhet. Mi mindet tömegközlekdéssel csináltuk meg, kiv. Tanger (az is ment volna, de a helyi ut. irodában olcsóbb volt az út, mint a kompjegy).

 

Torremolinosban és Benalmadénában több helyi ut. iroda árul fak. programokat (Marbellában nem láttam ilyet) angol, német vezetéssel elég jó árakon. Annyit kell megfigyelni, mit tartalmaz pontosan (van, ami csak rövid buszos városnézés, több szabadidő és van amiben teljes váronézés és ebéd is van).

 

Javaslat: próbáljátok ki a felvonót Benalmadénában (Arroyo de la Miel vasútállomás és a Tivoli World park mellett), innivalót lenn érdemes megvenni, mert fenn elég drága és a felvonó állomástól van egy rövid helyi túra lehetőség a csúcsra. Malagában pedig mindenképp érdemes megnézni az alsó Alcazabát és a hegyen lévő Gibalfaro várkastélyt is, nagyon szép a kilátás. A Gibalfarohoz busszal is fel lehet menni, de kiépített járda is van a hegyoldlban.

 

Marbella felő Rondába a hegyeken át nagyon-nagyon kanyargós az út, csak jó gyomrúaknak.

 

Gibraltáron nem nagyon reklámozzák, nincs benn a szokásos körben, a II. világháborús bunkereket. Akit érdekel és ért valamit angolul annak ajánlom, mert csak vezetővel látogatható (az általa elmondottak nélkül nem is lenne nagy élmény), de az akár 2 fővel is végigmegy, 50 perc, 6 GBP/fő. Érdemes felmenni a felvonóval 6,5 GBP / csak oda és lefelé gyalog jönni, útbaejtve, ami érdekel (az egyes látnivalóktól nem érdemes visszagyalogolni a hegytetőre, hogy felvonóval menjen vissza az ember). Alapból megprübálnak retúrt adni, de szólni kell.

 

 

sub_rosa Creative Commons License 2007.08.17 0 0 441

Szia!

 

Ha a Grand Hotel Mijas Costában laktál esetleg, akkor légy szives a szállodáról írj néhány szót.

 

Köszi

Üdv

Előzmény: bortolotti (440)
bortolotti Creative Commons License 2007.08.17 0 0 440

Sziasztok!

 

Nemrég jöttünk haza Andalúziából, és nagyon tetszett! Jól éreztük magunkat!

Egy-két jótanács:

 

1.)

Aki Mijas Costan száll meg és autót szeretne bérelni, ajánlani tudom a YellowCar-t.  A bérlés árában alapból benne van a full biztosítás, plusz kilóméter díjat nem kérnek és nagyon korrektek. Mi itthonról foglaltuk le a kocsit. Aki kint próbálkozott, helyben, a nyári időszak közepén, nem biztos, hogy kapott autót, mert nagyon keresett a cég. Mi egy 4000 km-t futott kocsit kaptunk, amibe gyorsan beleraktunk még 1200 km-t öt nap alatt.

 

2.)

A Gibraltári majmokkal vigyázni kell. Aki etetni szeretné őket (kizárólag diétás ételeket ehetnek, a cable car üzemeltető mondta), készüljön fel nagy hevességre és agresszivitásra (esetleg harapás, karmolás,ami veszélyes is lehet).

 

3.)

A hegyi utak gyönyörű szépek, mi megtaláltuk a legmeredekebb, autók által ritkán járt hegyi utakat... :) De azért nagyon jó hasznát vettük a GPS-nek.

Málaga-ban metrót építenek, így a városi fő utak le vannak zárva. Aki kocsival próbálkozik a városban, szerezzen be egy jó részletes Málaga térképet. A GPS-szel nehéz volt rálelni a belvárosból kivezető útra.

 

4.)

Cadiz messze van, de megéri. Itt található egy hatalmas székesegyház, ami lenyűgöző, nem is beszélve az óceánba nyúló kis úttal megközelíthető várról, amit szintén érdemes megnézni. A víz tiszta és van kagyló. :)

Nekem Cadiz, Marbella és Mijas tetszett a legjobban.

 

Írok még, ha eszembe jut valami érdekesség.

Jó utat mindenkinek, aki ide tart!

 

 

 

eolga Creative Commons License 2007.08.16 0 0 439

Október elején indulunk két hétre Andaluziába, utazások nélkül lesz 10 napunk. Már nagyon várjuk, jegyzelgetek a fórumról bőszen.

 

 Barcelonáig már meg van a jegyünk, sky-jal repülünk, de onnan most keresgélek hogyan tovább a déli régioba. Eddig ezeket a társaságokat találtam: clickair, vueling, aireuropa, iberia. Van esetleg ötletetek, akár tapasztalatotok?

robycash Creative Commons License 2007.08.16 0 0 438

Szia Mindenkinek!

 

Nagyon köszönjük az eddigi válaszokat. Legközelebb már csak akkor teszünk fel kérdéseket ha konkrét úticél lesz.Köszi mé1x!!

 

üdv,

krysztyna Creative Commons License 2007.08.15 0 0 437
Szia! Jól tetted!1x legalább meg kell nézni!Szép az ó-város és persze a hírhett kikötő...Remélem még szept közepén is lesz ott nagy élet.Mindenesetre a yachtok biztos ott állnak még.:)Volt ott egy 3 emeletes magán yacht is.Fényárban úszott.Őrök vigyázták.Ha érkezett valaki rá,leengedték a hidat.Sajnos nem sikerült megtudnom,kié. Előtte arab rendszámú autók is álltak,talán egy arab milliárdos olajsejké lehetett?!(az őröket nem akartam megkérdezni). Ülnek a yachtokon és vacsoráznak,pezsgőznek a párok, nézik a plazma tv-t( én eddig filmen láttam ilyeneket),és tömött sorban vonulnak az autócsodák a parton.Ennyit ízelítőnek.Nappal is megvan a feelingje,de este 8-9 körül a legtutibb.Jó utat nektek! 

Előzmény: elipszis (436)
elipszis Creative Commons License 2007.08.15 0 0 436

Szia Krysztyna

 

Pontosan egy hónap múlva ilyenkor indulunk Mijas-Costara:))) Tanácsodra Marbellát beépitettem a programba.

Előzmény: krysztyna (435)
krysztyna Creative Commons License 2007.08.15 0 0 435
Szerintem Torremonilos.

Előzmény: robycash (434)
robycash Creative Commons License 2007.08.15 0 0 434
Nem Mallorcat szerettem volna írni hanem Costa del sol-t!!!:) köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!