Keresés

Részletes keresés

miki Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23957

Akibacsi, nagyon jólesett, mikor odaértem, és egyből tudtad, hogy kell ilyenkor szólni az emberhez.

 

Szasza, köszi a szervezést.

 

Még valami, a leves, tészta, jó lenne, ha ki lenne készítve pár tányérral, rontja az örömöt, ha meg kell várni, míg kimerik, esletleg előttem is áll valaki, vagy a segítőnek éppen más dolga van, minthogy azonnal ugorjon. Keszthelyen mondjuk pont így volt, csak fogtam és ettem.

Előzmény: akibacsi (23956)
akibacsi Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23956

Én idén a Siófok-Széplak frissítőponton voltam Jakus Béla terep(ultra)futó barátommal. Este 6-kor kezdtünk és vasárnap reggel 7-kor ment el az utolsó futó tőlünk. Szerencsénk volt, hogy a nagy hőséget elkerültük, a nappalihoz képest kellemes idő volt éjszaka (23 fok), így a frissítőasztalon lévő cuccok hőmérsékletével nem volt akkora probléma. 

Hideg vizet tudtunk szerezni a szomszédos nyaraló kerti csapjából, segítőkészek voltak az ottaniak. Nem cseréltük le a teljes vízkészletünket (5x19 liter), de azért mosdáshoz és a poharak töltéséhez ezt a hidegebb vizet használtuk. 

 

Szerintem a felmerült problémákat nem lehet az időpont tologatásával megoldani, hiszen hatalmas logisztika kapcsolódik a versenyhez, amit majdnem 1 éves szervezőmunka előz meg, amit nem lehet szabadon átszervezni, ahogy csanya is írta. Szerintem egyetlen dolog lehet, amivel a szervezők ilyen helyzetben segíteni tudnak, az pedig a hűtés vagy a jég. 

Talán érdemes eljátszani a gondolattal, hogy ha a pénz nem számít, akkor mit lehetne ilyen helyzetben tenni? Ha minden ponton minden cucc, ami a frissítőasztalon van, az jéghideg lenne, vajon mennyivel növelné meg a teljesítési arányt? 

Látva egy pont teljes kínált mennyiségét (nálunk kb. 100 liter víz, 60 liter iso, kb. 64 liter kóla + a kaják) szerintem a hűtőkocsi az egyedüli jó megoldás. (Family Frost, Icecube, Tejipari cégek hűtőkocsijai, stb.) Ha minden ponton van ilyen kocsi, az elvileg 45 kocsi, gyakorlatban, ha csak az egyéniek limitidejével számolunk és a bezárt pontról előre tud menni a kocsi a következő pontra, akkor talán 10-15 kocsival meg lehet oldani. Tovább lehet persze finomítani, hogy valóban 4-5 km-ként kell-e hűtött cucc, vagy elég 10 km-ként, vagy esetleg még ritkábban. 

10-15 kocsira két napi bérleti díj + sofőr + üzemanyag (lehet hogy nagyon mellélövök, de mondjuk 50e/autó), ráadásul rugalmas megállapodás kell, hiszen egy héttel a verseny előtt már nagyjából lehet tudni, hogy milyen idő lesz, de sokkal korábban nem, tehát vagy kell a kocsi, vagy nem.

Másik alternatíva a jégkocka, ennek szintén van logisztikai része, hiszen ezt a pontokon hidegen kell tudni tartani, amihez megint nagy térfogat társul (az egyik egyéni kísérő mondta, hogy 7kg jeget használtak el napközben), amihez nagy hűtőláda kell, ami vagy csak egy nagy hőtartó doboz, vagy pedig fagyasztóláda/jégkrémes hűtő, ez utóbbihoz viszont áram kell, és ezeket még be is kell szerezni, majd kijuttatni a pontra és vissza, illetve még a jégkockának is ára van. Ráadásul a 2 dl-es poharakban nem túl hatékony a jégkockás hűtés, mivel egy nagyobb jégkocka mellé alig fér folyadék, ráadásul gyorsabban fogy a cucc, mint ahogy lehűtené a langyos folyadékot  jég. Ilyenkor inkább az a jó, ha a futónak van kulacsa, és abban kap jégkockát meg innivalót. Már ha van kulacs, esetleg kísérő.

 

És az egészben az a legszebb, hogy ha adott évben esős-borongós idő van, nappal 20 fok, éjjel meg 10, akkor bizony nagyon jól esne a forró tea minél több helyen, amihez egy egészen más típusú logisztika kell, egény, melegítőeszköz, vagy valahol megfőzni egyben és kijuttatni a pontokra hőtartó kannában...

 

Egyébként úgy tudom, hogy pár éve volt már szponzori megkeresés jégkockás cégnél a fentiek megoldására, sajna nem jött össze. 

 

norb29 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23955

Sziasztok! 

 

Köszönjük a szervezőgárda nevében, hogy indulásotokkal megtiszteltétek a versenyt.

 

Tudjuk. Hiányosságok eddig is voltak, vannak lesznek. Ezeken folyamyatosan próbálunk javítani több kevesebb sikerrel, de törekszünk rá. Sorolhatnám a fejlesztéseket, de inkább nem teszem. persze van egy idealizált "verseny", de ennek sem anyagi, sem emberi erőforrásai nincsennek még meg. Talán meglesz, egyszer...

 

és egy pár gondolat. 

 

- Időjárás miatti elhalasztás. Számos okok miatt nem lehet. Engedélyek, emberek, erőforrások több hónapos előkészítése egy hétvégére öszpontosul. 200-250 segítőnek nem lehet azt mondani. Bocs, akkor a hétvége nem jó, jövő hétvégén ráérsz? 

- Összeszedés. nem igaz, hogy nem volt hivatalos összeszedés. Ha feladó volt a pontról általában felhívtak minket, hogy feladó van mit tegyenek? Lesi zoli, larzen, gergő, én, és még peti is vitt Tihanyba feladókat. Földrajzilag nem egyszerű, éjszaka komp se jár. Ahol tudtunk feladóról, igyekeztünk sietni. A mentősök automatikusan Zolit hívták. 

- Hideg italok. Pontonként (45 ponton) 200-300 liter víz 100-150 liter izo volt kihelyezve. Összeségében közel 20 t folyadék hűtését kellett volna megoldani. Másképpen fogalmazva az optimális megoldás 20 darab 1 tonnás hűtő kisteherautó 2-3 pont köötti ingázása lenne az optimális. No ez nem volt meg. A verseny előtti napon, közel a 25 helyre szortuk szét a vizeket. Közeli éttermek hűtőkamráiba pincékbe. Persze ezek is felmelegsznek egy idő után, így egy hűtőautó járta pontokat cserélte a vizet, az izot, majd verseny közben kiértesítettük a pontokat ahol lehetőség van cseréljék a meleg vizeket akár hideg csapvízre a közeli faluból, esetleg szerezzenek jeget. 38 fok kihívás még a hűtött víznek is. 

- Keszthelyi leves. A kérdéskörnek személyesen is utánajártunk keszthelyen. A szeméyzetnek ki volt adva, hogy mikor van a várható áthaladás a ponton. Két idősávról beszélünk. A köztes pár órára bevitték hűteni a levest. Nem hamarabb, pont akkor vitték be a levest amikor amikorra előírtuk. Pár futó kicsúszott a részszintidőkből, így az asztalon vagy nem találtak levest, vagy még van 3 adag. Úgy tudjuk több esetben megkérdezték, hogy várni kell rá kihozzák, az említett levest. Ezt nyilván valaki nem várta meg inkább továbbment, vagy mondjuk nem tartotta megtisztelőnek a maradék 3 adagot. Hangsúlyozom a weboldalon található pontnyitvatartási időpontról beszélünk. 

- Balatonberény. Annyiban hibáztunk, hogy oda tényleg nem került a kóla. Amint ez kiderült nekünk, a helyszínről biztosítottunk. Persze lehet valaki nem kapott, időközben sikerült ezt pótolni. Hogy nincs  víz menj be és vegyél...ezt azért nem tartom elképzelhetőnek. 

 

Az UB 6 év alatt sok eembert megmozgató esemény lett. Sajnos nem lehet minen ponton Sistergő, SK, Csőre Ernő vagy sorolhatnám még. Több állandó fontos emberünk máshol futott (pl. Lavaredon) vagy az UB-n futott (pl. Fridmann) vagy biciklizett (Spero, MISI, Ebola) e sorolhatnám. Vannak új segítők, akik még nem igazán tapasztaltak, nem tudják, hogy kell egy futóhoz szólni 100 km felett, vagy a tekintetébe nézni és kitaláni hogy mit akarhat az ujját rávezetni a dugókásdobozhoz. 

 

Mi törekszünk a jóra, igyekszünk megfelelni minden futóigénynek, de ahány induló annyi kívánalom...és mi sem vagyunk tökéletesek. 

 

Kívánuk mindenkinek kellemes futóévet, hűvösebb időt, és sok-sok örömteli célbaérkezést.

UB szervezők

 

csanya. Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23954

....és még a polgárőrök, rendőrök, mentősök, filmesek. No meg a megvásárolt és romlandó kaja, rajt-cél helyszín bérlés, útvonal és területfoglalási engedélyek...külföldiek repjegyei, szállásfoglalások és ki tudja még mi minden.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (23952)
Kerékpár22 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23953

Értem az alternatív időpontok miatti szervezési problémát (a Balatonátúszásra gondoltam, mint sok szervezőt megmozgató tömegsport rendezvényre, ahol az időjárási viszonyok miatt előfordul, hogy mozgatják az időpontot).

A célbaszállításnál úgy tűnik "rossz" ponton voltam, mert ott érdeklődtem és azzal a válasszal jöttek vissza, hogy csak a járásképtelen (de orvosi segítségre nem szoruló) versenyzőket viszik el.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (23952)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23952

Én például állandó segítőként már az év elején betervezem a naptáramba ezt a versenyt, és eddig még mindig sikerült szabadon tartanom (kivéve a legelsőt, amikor az unokatestvérem esküvője volt, és a lagziból értem át vasárnap hajnalban). Idén egész biztos nem érnék rá egy héttel később. Gondolom, mások is lehetnek így vele. Hogy rántanának össze egy halasztott versenyre ugyanolyan szintű szervezőgárdát önkéntesekből?

Előzmény: Kerékpár22 (23942)
miki Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23951

Köszi a segítséget, a frissítőpontokra vonatkozó megjegyzések nem azokra vonatkoznak, ahol te, akibacsi vagy Janó voltak (bocs, most ezek ugranak be, volt több is). Hiába, nem lehet minden frissítőasztal mellé ultrafutót állítani :-)

Előzmény: walkingman (23950)
walkingman Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23950

Gratulálok minden teljesítő és kiszálló futónak. Kemény menet volt!!!!

Kerékpár!

Mi 2 pontot vittünk, de mindkét helyre jöttek a kiszálló versenyzőkért és bevitték őket a célba.

Mindenkinek jó pihenést !!!!!!!

 

Kerékpár22 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23949

Csanya,

Köszönöm a választ.

csanya. Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23948

Kérdéseidre a válasz: semennyire.

 

1. Ez nem egy házibuli amit elhalasztasz egy héttel. Hééé Pityu ne gyertek, mert a Kovácsnéni beáztatott minket, gyertek a jövőhéten!

 

2. A nevezési díj nagysága. Érdemes körülnézni más, hasonló ultra versenyek házatáján. Az UB szerintem egy kifejezetten olcsó verseny.

Előzmény: Kerékpár22 (23942)
Csóványos Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23947

Most még könnyen meg lehet nézni az OMSZ honlapján, hogy tegnap délután 5-kor Siófokon 38 fok volt. Érdekes, hogy kb 4-5 óvával korábban 1 óra alatt ugrott 29-ről 37 fokra a hőmérséklet.  Ez nagyon ritka, addig északnyugati szél fújdogált,  majd déli, délnyugati és délkeleti.  Persze akkor ott már nem volt verseny, de a jelenség nagyon érdekes.

dorkapapa Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23946

Lubics Szilvi előtt 5x emelem kalapom!

dorkapapa Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23945

Sajnálom a rossz élményeket, megjegyzem, hogy a frissítés tényleg messze volt a mintaszerűtől. Még váltóban futóként is feltűnt a dolog, pedig ott nyilván sokkal kisebb a kínálat jelentőssége, hiszen váltások között mindenki a saját "tarisznyájából" is tud frissíteni. A langymeleg iso-löttyből egyszer ittam talán, az elég is volt. Dinnyét is rakhattak volna ki több helyen.

 

Persze látható az is, hogy ilyen mezőny esetén már logisztikailag is nehezen bírható a szervezés, illetve a csapatok mozgása, a balatonfelvidék egy merő dugó volt a csapatverseny első 4-5 órájában. 

Előzmény: Csóványos (23939)
miki Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23944

Nekünk Kenesén azt mondta a szervező srác, hogy tud hívni autót. Végül nem éltünk vele. Szerintem kimentenek a szervezők is, csak nem reklámozzák ezt a lehetőséget, nehogy túl népszerű legyen. Mindegy, idén is bebizonyosodott, hogy aki nem túrának vagy túlélési gyakorlatnak szánja az UB-t, annak kísérést kell szerveznie.

 

 

Én nem halasztanám el a versenyt, nem baj, ha néha dráma van, ez emeli a presztízsét. A szervezők szempotjából persze lehet, hogy ez nem előnyös, mert nem biztos, hogy visszajön, aki túl nagy pofont kap.

Előzmény: Kerékpár22 (23942)
miki Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23943

Sajnálom, Kriszta, hogy megszakadt a sorozat. Ez egy olyan verseny, ahol nagy szerepe van a kísérőknek, és ez nem mindenkinek a stílusa.

Előzmény: Csóványos (23941)
Kerékpár22 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23942

Sziasztok!

Én is a versenyt feladók táborát gyarapítottam (sajnos nem bírtam a meleget), a Balatonberény előtti hosszú, napnak kitett szakasz jelentette a végemet, 10 óra alatt értem 83.8 km-hez, de onnan már nem mentem tovább, mert majd' egy órányi pihenés után sem voltam sokkal jobban.

Nem tudom, hogy a jövőben mennyire lenne teljesíthető (vagy elvárható) a következő két dolog:

1. "hőségnap": Igaz, hogy az ultra a szenvedésről és kitartásról szól, de a 3x celsius hőmérséklet a vörös riasztással nagyon megrostálta a mezőnyt (ha jól számoltam 20% körüli teljesítési arány volt). Ha ilyenkor lenne egy héttel korábbi/későbbi második, alternatív időpont, akkor sokkal többeknek sikerülhetett volna. (a 23-i hétvégén pl. egészen kellemes futóidő volt).

2. A célba való szállítás: Ebből a szempontból én talán a legszerencsétlenebb helyen szálltam ki, de a hőségtől elgyötörten, segítő nélkül nem volt túl vidám dolog azt kitalálni, hogy melyik vonattal, hol átszállva tudok eljutni Tihanyba. Szerintem a rendezvény általános színvonala és a nevezési díj nagysága indokolna egy ilyen szolgáltatást, különösen extrém hőmérsékleteknél.

Üdv,

Tamás

Csóványos Creative Commons License 2012.07.02 0 0 23941

Kriszti sajnos Szántódnál állt ki, kb 33,5 óra alatt tudott volna célba érni. a 32 óráshoz ekkor már nem volt esélye. Pedig a Sóstón nyaraló Nagy Petit /keresztfiam/ megkértem, hogy egy liter kólát és kefírt adjon le a frissítőponton, ami meg is történt.  Krisztinek viszont Szántódnál kitűnő visszajutási lehetősége volt /komp/, amivel élt is. Sőt egy kocsiba váratlanul be tudott kerülni és elvitték a célba.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (23940)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.07.01 0 0 23940

Sajnálom ezeket a rossz élményeidet és a feladsodat is, sokáig vártunk Káptalanfüreden, mert nem voltak híreink, csak hogy extrém sok feladó van.

Azt hiszem, a hat UB közül most először éreztem azt már vasárnap délelőtt, hogy ez a frissítőzés most már nem öröm, hanem feladat, és ez a kialvatlanság miatti fejfájásom, illetve a hőség miatt volt. Hatra szerencsésen hazaértünk az eredményhirdetés kihagyásával úgy, hogy az autópályán előttünk volt egy baleset, és még csak éppen kezdett feltorlódni a forgalom, szóval mázlival csak 5-10 percet álltunk a dugóban.

Új egyéni rekord: rendezőként két nap alatt kétszer hívtam mentőt (szombaton egy részeg helybélihez, nem futóhoz).

 

Nagyon mély tiszteletem mindenkinek, aki ebben a rekkenő hőségben végigment, Lubics Szilvinek pedig óriási gratuláció ezért a valóban történelmi tettért! Amikor hírét vettem, hogy vezeti az egyéni mezőnyt abszolútban, az jutott eszembe, hogy a Spartathlonon is megverte az összes magyar férfi indulót.

Említsünk meg egy másik spártai hőst, a bajai Horváth Mónikát is, aki társával a kétfős női váltót nyerte, rögtön az első kétfős vegyesváltó nyomában és Lubics Szilvi előtt a második futóként versenyezve.

Előzmény: Csóványos (23939)
Csóványos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 23939

Sziasztok, Kriszta vagyok. Eddig minden Ultrabalaton versenyt megcsináltam, sajnos idén  feladásra kényszerültem. Ebben az évben jó volt a felkészülésem, a hatnapos versenyen 35 km-rel többet futottam, mint tavaly, 712 km-rel országos csúcsot. Tavaly a hatnapos után 3 héttel a golsi 48 órás versenyen 283 km-t futottam, idén ezt a versenyt kihagytam, így pihentebben álltam rajthoz. Kedves gesztus volt a rendezőségtől, hogy mint 5szörös teljesítő, nem kellett nevezési díjat fizetnem. 4 órás megérkezésem után elfogyasztottam a finom túrós tésztát, majd rövid beszélgetésk után átmentem a szállásomra ismerősömhöz. Jó nagyot fürödtem a Balatonban, és 9 órakor lefeküdtem. Sajnos a nagy hőség engem is megviselt, rengeteget kellett inni, és a gyomrom kikészült. Főleg meleg víztől és az össze-vissza táplálkozástól. Napközben csak gyomorgörcsöm volt, amely aztán enyhült. Nagyon lassan haladtam, nagyon zavart a kánikula. Délután felé egy kicsit felélénkültem a nagy meleg dacára, nem volt különösebb panaszom, viszonylag jól haladtam. A hangulatom is jobb volt ebben az időszakban. Az volt a célom, hogy 10 órára beérjek a boglári ellenőrzőponthoz. Ez nem sikerült, 10 óra 20perc körül értem be, de az utolsó 10km-t Boglárig erős tempóban futottam, és a végére hányingerem lett, amely egyre fokozódott. Balatonszemesen mindent kihánytam. Azt hittem hogy javulni fog az állapotom, és gyorsabban tudok mozogni. Szántódig(136-os km-ig) próbáltam gyorsabban menni, de 5-ös iramnál jobbat nem tudtam diktálni. Úgy láttam, hogy a 32 órás szintidőt nem tudom teljesíteni és úgy döntöttem, hogy nem folytatom tovább a versenyt (1/4 4-kor). A versennyel kapcsolatban 1-2 kifogásom van:
-A csomagleadással megint gondom volt. Akivel megbeszéltem, azzal a  találkozó nem jött létre, nem tudtam odaadni a csomagomat, pedig 20 percig álltam a házuk előtt.Végülis az utolsó 5 percben sikerült az egyik sporttárs( Máró Csaba) kocsijában elhelyeznem.
-Az első 100 km-en nagyon kevés helyen volt Cola. Ez azért fontos, mert a Cola melegen is üdítő hatású, a meleg víz pedig kikészíti a gyomrot (az izolötty is).
Átmenetileg megszakítom a panaszáradatot, és megemlítek csodálatos segítőket is. Sistergő a kislányával sok fajta gyümölcsöt, hideg vizet nyakmosáshoz, sót, sajtot, olajbogyót adott. Csöre Ernő, Horváth Gabi a Badacsonytördemici etetőpontnál nagyon lelkesen etették és segítették a futókat. A pontokan általában segítőkész, kedves emberek voltak néhány kivételtől eltekintve.
A Keszthelyi pontnál pökhendi fiatalemberek voltak, akik a 9 óra 40 percet teljesítő futóknak  azt mondták, hogy bezárt a pont!!!! Odamutattak egy padra, ahol 3 tányér leves árválkodott, és azt mondták, hogy ez maradt. Sokan ezt döbbenettel hallgatták, ketten is adtunk egy srácnak levest a miénkből. Igaz, Bozót mondta, hogy 1 órával később volt leves, és a pont rendesen működött. Lehet, hogy lecserélték a személyzetet. Balatonberényben a pont egy kocsma előtt volt, és mi kitikkadt emberek odaérkezve nem találtunk szinte semmi hasznosat. Megkérdeztem, hogy van-e Colájuk. A nemleges válasz után én nyilván felhevült állapotomban kikeltem magamból, hogy miért nincs itt semmi. Erre azt a választ kaptam, hogy menjek be a kocsmába, és hozzak magamnak vizet. Erre azt válaszoltam, hogy bazdmeg, erre csomó pénzt befizettek a futók, hogy tudjanak frissíteni. A hangos szóra kijött a kocsma tulajdonosa, megkérdezte tőlem, hogy mi baj van és nyugodjak le. Azt mondta, hogy meghív engem egy hideg Colára. Azt válaszoltam, hogy ez nem oldja meg a többi futó problémáját. Így nem fogadtam el a Colát, hanem vettem magamnak.Máriafürdőn talákoztam Nagy Péterrel és elmondtam neki ezeket a gondokat. Ekkor éppen két szabadkai futó is ott volt, akik erre helyeseltek. Azt mondta, hogy: "Úgy van, ahogy az asszony mondja. ".   Továbbiakban sokkal jobb volt az ellátás.
Mivel az Ultrabalaton teljesítési sorozatom megszakadt, ezért nem szándékozom erre a versenyre menni többet. Mert eddig lelki kényszerem volt, hogy résztvegyek a versenyen.  Nemcsak a táv és az időjárás jelentett akadályt, hanem a hiányos ellátás és a trehány hozzáállás. (Ez a sendrián hozzáállás csak néhány frissítőpontra vonatkozott.)

Rhiannon21 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 23938

Nagyon gratulálok mindenkinek, aki nekivágott az UB-nek, bármilyen távon, akármilyen rövid szakaszra. Lubics Szilvi történelmi tettet hajtott végre, lenyűgöző a teljesítménye. Szerintem a rendezőség semmiféleképpen nem hibáztatható hogy felmelegedtek az italok (bár tudom hogy nem hibáztatásnak szántad csak tényközlésnek). Amikor bejött ez a 3. fokú hőségriadó, nem hiszem hogy megoldható lett volna akár anyagilag akár logisztikailag annyi jégkészítő meg hűtő masina beszerzése, energiaellátása/mozgatása stb. hogy az kiszolgálja a mezőnyt. Egyénileg, versenyzőnként szintén nem tűnne életképesnek hogy stábautó kísérjen mindenkit rengeteg jéggel, spéci hűtő megoldásokkal mint a Badwateren. Egy kísérő bringás szintén nem tudja megoldani ezt a problémát, sőt maga is könnyen megborulhat.

Előzmény: Csóványos (23936)
Csóványos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 23937

Lubics Szilvi nyert, előbb ért be, mint a férfi győztes Bogár János. Bogárról tudtam, hogy szereti, ha hőség van.

Gratulálok. Kremény volt.

Csóványos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 23936

Kriszti fél 4 körül ért Szántódra, itt feladta a versenyt.

Csóványos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 23935

Kriszti valószínűleg Szántódon feladja, sajnos a legtöbb helyen csak meleg folyadék az innivaló, ettől megfájdult a gyomra és hányt is , ami vele nagyon rég fordult csak elő.

tvjudit Creative Commons License 2012.06.30 0 0 23934

Lubics Szilvi Balatonföldváron, 131.4 km-nél abszolút első. Most robogott át megállás nélkül. Nagyon kemény!!!

Csóványos Creative Commons License 2012.06.30 0 0 23933

Beszéltem Krisztivel. 9 ó 44 perc alatt ért Keszthelyre, már készültek bezárni a pontot, leves alig jutott neki. Abban pedig szinte nem volt tészta.  Sajnos az italok többnyire melegek, nem esnek jól, feszül tőle a gyomra. Jól esne ilyenkor egy nagy bögre hideg kóla, vagy valamilyrn kefír. Persze a nagy melegben a pontőrök is elfáradnak, de ez a sportolókra fokozottan igaz.

tvjudit Creative Commons License 2012.06.30 0 0 23932
Előzmény: Csóványos (23931)
Csóványos Creative Commons License 2012.06.30 0 0 23931

Hol lehet  az Ultrabalaton versenyt nyomon kísérni?

Kösz

olipapa Creative Commons License 2012.06.29 0 0 23930

A tanítványaimnak külön nagy hajrá, de a többieknek is kívánom, hogy valósítsák meg, amit elterveztek az UB-n!

amat Creative Commons License 2012.06.29 0 0 23929

Kitártást mindenkinek az UB-re!

bor_kedvelő Creative Commons License 2012.06.28 0 0 23928

az út egyik oldalán vannak csak lámpák...gondolom fő a biztonság...:-)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (23927)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!