Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

-Minarik- máj. 17. Creative Commons License 53708

Nem fognak elallni. A nagy cegeknek a globalis piac erdekeben ez kedvezobb. Igy tudjak teruletspecifikusan a haszonkulcsukat magasan tartani.  Minden piacra maskent arazzak a termekeiket. Plusz az orszagok szamara is ez a jobb, mert igy tuti az ado.

Előzmény: szoszo9inda (53704)
Törölt nick máj. 17. © 53707

A legtöbb fuvarozó cég mindent vám elé állít. Így nincs olyan, hogy átcsúszik, de téged jól átvernek, mert kifizettetik. Dhl, Ups, Fedex akármi fel tudsz adni folgot úgy, hogy feladóként előre fizeted a dolgokat. 

De még mindig nem értem, hogy miért készülsz itt agyvérzést kapni. Nem tetszik, nem használod. Ennyi.

Előzmény: szoszo9inda (53704)
Axióma máj. 16. Creative Commons License 53706

Nem olvastad eleg figyelmesen amit irtam.

Az usa-bol kozvetlen bejon nemetekhez, es onnan osztjak szet. Tehat az import oda tortenik, ottani szabalyok szerint, plusz ugyintezesi dij is biztos van (bar lehet ogy az az eredeti ptkg-ben jelentkezik).

A fentiek miatt a magyar vamosok nem latjak ezt a csomagot, bejon siman a hataron (raadasul eselyes hogy nem repteren, de ha megis, akkor se a vamos sorba rakjak).

Előzmény: szoszo9inda (53705)
szoszo9inda máj. 16. © 53705

EU-n belül szerintem nem számolnak fel Import Charges-t... Majd azért egy nemtérországi cuccnál azért megnézem... Ennyire csak nem hülyék, tekintve hogy EU-n belül olyan hogy import nincs (ui: vámunió van)

 

Na meg a GSP-t csak Amerikai és néhány más ország eladóira terjesztették ki.

 

 

 

 

Előzmény: Axióma (53703)
szoszo9inda máj. 16. © 53704

Pár napja intenzíven levelezek az Ebay Customer Supporttal. Nagyjából megírtam azt amit itt, csak finomabb hangnemben.

Gondolom nem csodálkozik senki a válaszukon. Szarnak bele. Azt javasolták, vásároljak olyantól aki nincs a GSP-be.. Így marad meg a választási jogom...

 

Mindegy, majd a piac eldönti. Ha a vevők nem igazán fogják szeretni, majd az eladók leállnak róla... Ha meg nem, hát lehet én vagyok csak a faszari, aki sajnál +20-30% százalék felárat kifizetni.

 

Hát én két dologra lennék kíváncsi, várom a tapasztalatokat:

-Hogy ha vámosok nem vetnek ki import díjat (vám+áfa) a PB Inc. ugyan befizeti-e azt csak úgy a Magyar Államnak? (Na ezt nem tudom hogyan lehet megtudni...)

 

-Ha a Postai Vámhivatalnál a vámos leszarja hogy én már egy PB Inc-nevű valakinek fizettem... Elhiszi hogy a PayPal utaláson ott van hogy Import Charges, de Ő ezzel nem tud mit kezdeni... Akkor hol tudok reklamálni? Mert a magyar bürokráciát ismerve, van ilyen félelmem...

 

 

 

Előzmény: Axióma (53703)
Axióma máj. 16. Creative Commons License 53703

Kizartnak tartom, hogy a vamkent beszedett osszeget nem fizetik ki egyaltalan. Itt a trukk az Eu-n belul de nem Mo-ra beerkeztetessel lehet, ami miatt kevesebb a kifizetett, de mivel en is kerulom a GSP cuccokat, gozom sincs, hogy mit szamolnak (a magyar teher jelenik-e meg).

Előzmény: szoszo9inda (53702)
szoszo9inda máj. 16. © 53702

Szia...

 

De nagyon is értem. Írtam is, hogy a nagy előnye ennek, hogy olyan eladótól is vásárolhatsz, aki amúgy nem bajlódna külföldi vásárlókkal. Beküldi egy központi címre, és ők küldik tovább nekem.

 

De ettől még lehetne az, hogy a vámkezelést én intézem itthon... Azt, hogy továbbítóként belép az Ebay (vagy bármilyen tökömtudja Inc.), attól tökre független az hogy az import költségeket előre, vagy utólag fizetem....

 

Az a baj, hogy ezt az egész GSP-t valami kurva nagy benefitnek tolja az Ebay. Aztán sok esetben csak felesleges pénzlehúzás a vevőtől.

 

Simán megtehette volna az Ebay, hogy vásárló is dönthessen arról, hogy az előre történő import díj fizetést akarja-e vagy sem. Vagy ahol az eladó hajlandó GSP-n kívül is küldeni, hagyományosan akkor választhassa azt. Vagy a GSP-n belül azt, hogy nem kéri a kurva nagy "benefit"-et, és majd bajlódik Ő a vámoltatással.

 

De amúgy gondolj bele. Ha az előre/utólag importdíjfizetés választható lenne... Vesztene azzal vásárlót az Ebay? Nem... mert a vevő dönthetne.Akinek szimpi az előre fizetés, kifizeti. Most pedig hogy erőltetve van az import díj előre fizetése, én pl 1-2 dolgoról már lemondtam... Mert kurva drága lett...

 

Tehát innentől csak egy dolog van amiért erőltetheti:Mert ezekből az import charge-ból is megszedi magát (tudom a PB kapja elvileg) ... főleg olyan küldemények után, amit le sem vámkezelnek, mert átcsúszik a vámon (nem értékhatár miatt).

 

 

De amúgy van mód a kikerülésére... Pont az, ami addig kellett, amíg nem volt GSP...

Egy USA-beli shipping forwarder igénybevétele.. Csak hát kockázatos...

 

Előzmény: Törölt nick (53695)
szilvizsan máj. 16. © 53701

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Szeretnék eladni az ebay-en, de vagy megint átállítottak valamit vagy én nem emlékszem, hogy korábban miket állítottam be, de most egyszerűen nem tudok tovább lépni, elakadok a postaköltség megjelölésénél.

 

Azt szeretném beállítani, hogy Worldwide küldenék mindent, lenne egy postaköltség, mondjuk 8 $.

Az Add shipping detailsAdd or remove options - nél bejelöltem az International shipping-et, a többit nem.

Lejjebb az International shippingnél mit állítsak be a Worldwide-n kívül??

 

Ha harmincszor nem próbáltam, akkor egyszer sem! Valamiért mindig visszalöki, hogy írjak be valós adatokat.  Írnám, de teljesen meg vagyok keveredve, már nem tudom, mit, hova...

Egy felsorolás, hogy sorban mit válasszak, hova mit írjak?

 

Előre is köszönöm!

 

radikál máj. 15. © 53700

Küldtem valamit az USA-ba.

Tracking szerint szombat este 19h 30 óta (5 napja!) : küldemény vám elé állítva.

 

Ez normális?

tittadili máj. 15. © 53699

Nem kezdtem el licitálni. Volt egy fix ár. De én alá ígértem, / Preisvorschlag  vagy mi / amit vagy elfogad, vagy nem. Eddig nem fogadta el.  

Előzmény: sjohn (53698)
sjohn máj. 15. © 53698

"52195"

Előzmény: tittadili (53697)
tittadili máj. 15. © 53697

Valaki meg tudja mondani, hogy hogyan tudom visszavonni az árajánlatomat? A német oldalon. Változtak a dolgok, nincs már szükségem a termékre. Írtam az embernek, hogy ne fogadja el, de valahogy törölném is inkább...

t.lantos máj. 15. Creative Commons License 53696

Tapasztalatbol en is igy erzem, bar mostanaban szeretnek megfogni mindent.

De ha latja hogy konyv, es nem a teljes bevallott ertek van rajta amugy sem, akkor plane tesz ra magasrol, pontosan tudja, hogy folosleges melo lenne.

Előzmény: szoszo9inda (53694)
Törölt nick máj. 15. © 53695

Te nem érted a GSP értelmét.

 

Ez arról szól, hogy egy csomó eladó nem akar külföldre küldeni (mert vámnyilatkozatot is kell csinálni, mert nem akar külföldi vevővel veszekedni, mert a belföldi csomag feladásához kijön a postás, a külföldit meg be kell vinni a postára, stb. stb. ezer és egy indoka van, hogy miért nem.)

A GSP leveszi ezt a terhet az eladó válláról, neki ugyanúgy belföldre kell feladni, mégis nagyobb a piaca. A vevőnek pedig ez jó, mert így meg tud venni olyan cuccot, amit amúgy nem tudna, mert az eladó nem küldené külföldre.

 

Ha hajlandó külföldre postázni, akkor semmi szükség a GSP-re értelemszerűen. De sok eladó nem hajlandó.

 

Nekem már többször jól jött, hogy GSp-mal megkaptam valamit, amit amúgy nem küldött volna ide. Hozzá kell tenni, ezek nem az évszázad üzlete iPad volt, hanem olyan pótalkatrész, amire szükség volt, és másodlagos volt, hogy vámra mit kell fizetni.

Előzmény: szoszo9inda (53692)
szoszo9inda máj. 15. © 53694

Nem, nem azért nem vámkezelték... Írtam, hogy a vámköteles tételek esetében volt kb 70 esetből 3 szor vámkezelés. (>>10 EUR)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: t.lantos (53693)
t.lantos máj. 15. Creative Commons License 53693

Az.

Gondolom nem gatyaznak, mindenre rateszi a nagyobbik kulcsot.

Ha meg megse kell, hat te nem nyertel.

 

Sose fogom megjegyezni, hogy a 10USD vagy 10EUR alatti vamterhet nem kell megfizetni. Ezert nem kellett neked se.

 

Persze ha nem itthon vamkezelik eu forgalomra, akkor nem a magyar afat fogjak ratenni. Ezert tervezem, hogy va egyszer autot hozok, akkor luxemburgba hozatom be, ott csak 17,5% az afa, aztan onnan behozva mar nem kell kikohogni a 27%-ot :)

 

 

Előzmény: szoszo9inda (53692)
szoszo9inda máj. 15. © 53692

Ez a Global Shipping Program (GSP) egy nagy lehúzás!

Annyival jobb csak, hogy most kicsit több eladótól tudsz venni az USA-ból. Mert nekik ingyenes a GSP-ben részt venni. És nyíilván úgy gondolkodnak: GSP=több vevő.

 

Hogy egszerűbb a vámügyintáézés? A faszt.... Eddig ha vámoltatva volt, kifizettem a postán a dolgot és hoztam a csomagot. Ennyi...

 

 

Baszameg... Jól felhúztam magam. Én kb 10 éve Ebay-ezek, kb 150 tranzakcióval. Legtöbbször csak kínai piacnak használom igaz, de volt jópár rendelés az USA-ból is, és máshonnan is. Nagyobbak is. Eddig csak nagyritkán vámoltattak. (Álatalában ÁFA a tétel, nem a vám ami gyakorlatilag 0%). Mondjuk 70 vámköteles tétel esetében kb 3-szor :):):):)

 

Szóval most fizetek a Pitney Bowes Inc-nek (PB), akár kell akár nem "Import Charges"-t (IC).

 

De még a mértéke is átbaszás. Én egy könyvet akartam venni. Az IC 21%-a volt a termék árának (item price+shipping). Pedig a könyvekre 0% vám és 5% az ÁFA.... Csókolom... Akkor most lehúznak keményen?

Az USA-ból 2 hete rendeltem 50e Ft-ért könyvet az Amazonon keresztül. Még az 5% vámot sem kellett kifizetni!!!!!!! Le sem vámkezelték.

Akkor mire is jó ez a kibaszott GSP? Csak egy újabb lehúzás....

 

És van még egy sejtésem, jó lenne ha valaki megírná a tapasztalatit. Mondjuk kifizetem a PB-nek az IC-t. De nem csodálkoznék, ha az itteni vámhivatalt ezt kurvára nem érdekelné, és újra fizettetne ÁFÁ-t velem.

 

De jobbat mondok. Amikor a vámkezelés elmarad (az a bizonyos 95% esetben), gondolom a PB is megtartja a lóvét magának, nem akarja majd befizetni a Magyar államnak.... Én meg fizetek a semmiért... Na ez a nagy biznisz...

 

Hüh... kidühöngtem magam...

Remélem a Kínai eladóknak lesz annyi eszük, hogy nem kérnek a GSP-ből. Ha pedig kötelező lesz, bye-bye Ebay...

És nem lehetetlen, mert nemrég több ázsiai orzságot bevontak ebbe a kibaszott programba.

 

Csak azt nem tudom, én miért nem választhatok opcionálisan a vásárláskor, hogy akarom-e a GSP-t, vagy sem....

 

Szerintem ezzel a GSP-al komolyan szar irányba ment el az Ebay....

 

 

 

Croaton máj. 14. © 53691

Szervusztok,

 

Gondoltam segítek egy kicsit a népnek, égre-földre kerestem ezt az infót a neten de nem találtam sehol. Ezentúl a jó öreg Google segítségével hátha mások ráakadnak erre a posztra :)

 

Szóval, rendelés eBay-ről USA-ból a Global Shipping Program-on keresztül. Az, hogy ez pontosan mi is, mindenki megtalálja a neten - akiknek az alább írottak hasznosak lesznek, ők úgyis tudják miről van szó.

 

 

Magyarországot érintő adatok:

 

A kézbesítést a PitneyBowes Inc nevű amerikai szállítmányozási cég fogja indítani a Kentucky állambeli Erlanger-ből. Az árut repülőre rakják és elrepítik Németországba. Ott átadják a következő brigádnak:

 

Arvato AG

Logistics, corporate real estate & transport GmbH
An der Autobahn 22
33333 Gütersloh
Deutschland

Tel: +49 5241 80-40600

https://www.arvato.com

info@arvato.de

 

 

Az Arvato a PitneyBowes szerződött európai partnere, ők gondoskodnak arról, hogy a cuccod Magyarországra jusson de sok infóval ők maguk erről nem tudnak szolgálni, mivel a műveletet alvállalkozó végzi. Na most jön a lényeg, az ő szerepükről közvetve infó sehol nincs a neten, tehát ha éppen szerencsétlenül jársz, akkor eBay-en a trackingnél csak annyit fogsz látni, hogy "Shipped from US Shipping Center to International Destination", aztán viszont látásra. Ez nem frissül be később sem, így fogalmad nem lesz, hogy mikor és főleg hogy kitől kapod meg a csomagod.

 

Az Arvato jelenleg, 2014 májusában a GLS-t használja a csomag célba juttatásához, tehát akinek információ hiánya van a csomagjáról, mert az eBay-es tracking nem frissül, akkor hívja a magyarországi GLS-t és érdeklődjön a helyzetről az eBay-en megadott kézbesítési név és cím alapján minimum 3 munkanappal azután, hogy leállt az eBay-es nyomkövető státusz frissítés. Hamarabb nem érdemes telefonálni, mert amíg az Arvato nem adja át a csomagot a GLS-nek, addig logikusan a GLS azt fogja mondani, hogy 'nincs semmi a rendszerben'. Tehát ne a FedEx-t és ne a UPS-t hívjátok mert nekik fogalmuk sincs, mi az a Global Shipping Program vagy mi az a PitneyBowes. Mondjuk őket a GLS sem ismeri, mert a megbízást az Arvato-tól kapják :)

 

US Shipping Center = PitneyBowes;  Erlanger, Kentucky

 

A PitneyBowes egyébként, miután a csomagod státusza átvált "Shipped from US Shipping Center to International Destination"-ra, kb 2 munkanap után már meg tudja mondani a GLS nyomkövetési számot, amit aztán a GLS magyar oldalára beírva már fogod látni a cucc európai mozgását. A csomag típusa Business Parcel. A nyomkövetési szám megszerzése a PB-től kicsit körülményes, nem nagyon igyekeznek válaszolni az e-mailekre szóval ha 2 napig nem jön válasz akkor küldeni kell egy follow-up mailt, arra általában hamar reagálnak. A PB mailcímét megtaláljátok a honlapjukon: pbisgspcs@pb.com

 

eBay-en a GSP-vel esetlegesen kifizetett vámot a folyamat során az Arvato intézi Németországban. Ennélfogva a Magyar Posta, mivel teljesen kimarad a buliból (hálisten), nem fog küldözgetni neked vámfizetési eljárásról szóló idióta levelet. A GLS van annyira intelligens, hogy a már egyszer kifizetett vámot nem fogják még egyszer beszedni, az Arvatonak azt rendeznie kellett. Ha mégis valami probléma lenne akkor a kommunikációs sorrend: GLS->Arvato->PitneyBowes.

 

Az eBay-es amerikai sellernek semmi köze a folyamathoz, őt felesleges zaklatni! Max annyit tud csinálni, hogy felhívja a PitneyBowes-t. Neki fogalma sincs arról, hogy a GLS és társai mit művelnek a csomagoddal, mert neki csak annyi a dolga, hogy a USPS-el feladja a cuccodat a lakhelyéről a PitneyBowes raktárnak (Erlanger, Kentucky állam). Onnantól az ő szerepe véget érés a PB intézi a többit.

 

Remélem volt értelme ennyit pötyögnöm :)

.:(gabor):. máj. 13. © 53690

minket helyett nekünk

Előzmény: .:(gabor):. (53689)
.:(gabor):. máj. 13. © 53689

Szóval akkor a mai naptól indul magánszemélyeknek a co.uk-n a havi 20 ingyenes listázási lehetőség bármilyen kikiáltási vagy fix áron.

A 100 db 1 fontról induló aukciós listázás megszűnt, de ez minket, Magyarországon élő magyaroknak eddig sem volt ingyenes, csak az egyesült királyságbeli lakcímmel rendelkezőknek.

 

Tesztelve.

 

http://www2.ebay.com/aw/uk/201404.shtml#2014-04-09130740
http://sellercentre.ebay.co.uk/introduction-ebay-fees

Előzmény: t.lantos (53661)
Degeczi máj. 13. © 53688

csak mert az esetek többségében a Paypal is "bankkártyás fizetés"

(bár lehet az egyenlegedre külön is feltölteni, de nem célszerű: sokkal jobb, ha bankkártya van regisztrálva a Paypalhoz)

 

amikor viszont közvetlenül a kártyaadataid adod meg egy tetszés szerinti eladónak, ott nem lehet általánosítani, hiszen ahány kártyaelfogadó, annyi körülmény - és általában kerülendő is, mert nem tudod hogyan kezelik majd az adataid, másrészt pedig semmi védelmed nincsen a Paypal-lal szemben

Előzmény: GKPW (53685)
t.lantos máj. 13. Creative Commons License 53687

Az en kartyam offline is eleg vilagjaro, de az online tranzakcioimat meg se tudom szamolni. Ezres nagysagrend, az biztos.

Előzmény: GKPW (53686)
GKPW máj. 13. © 53686

Én mindig tartottam tőle egy kicsit(a biztonság miatt), de most kipróbálom.

Előzmény: t.lantos (53684)
GKPW máj. 13. © 53685

Nem, a bankkártyás fizetésről. Nem tudom, mi ennek a helyes megnevezése.

Előzmény: Degeczi (53683)
t.lantos máj. 13. Creative Commons License 53684

nem veletlenul nem utalgatunk.

foleg kis osszeget a vileg vegere :)

 

Előzmény: GKPW (53682)
Degeczi máj. 13. © 53683

???

Nem eleve Paypalról van most szó?

Előzmény: GKPW (53682)
GKPW máj. 13. © 53682

Köszönöm!

Akkor ez nem rossz fizetési mód. Egy banki átutalásnál 2000ft-ot minimum levonnak.

A biztonságossága gondolom megoldott.

Eddig igyekeztem csak Paypal-os eladótól vásárolni, de akkor ezek szerint nem kell kerülni ezt a fizetési módot sem.

Előzmény: t.lantos (53681)
t.lantos máj. 13. Creative Commons License 53681

A bankodnal siman vasarlas, csak az arfolyam a kerdeses.

A penz ugyan nem azonnal van az elado szamlajan, de azonnalinak minosul.

Előzmény: GKPW (53680)
GKPW máj. 13. © 53680

Sziasztok!

Az előző hozzászólóhoz hasonló kérdésem lenne.

Még soha nem fizettem bankkártyával neten. Most szükség lenne rá.

OTP-s virtuális kártyám van(megfelel egy dombornyomottnak). Hogy működik ez a dolog? Én begépelem a kártyám adatait, és az eladó bankja levonja az összeget? Mennyi idő után kerül át hozzá a pénz? Van ennek valami plusz költsége az én bankomnál?

Axióma máj. 12. Creative Commons License 53679

Nem ebay, de remelhetoleg valaki tudja.

dhgate-en neztem ki termeket, ebay-en majdnem dupla az ara. Viszont dhgate nem kompatibilis a paypallal, a kartyam adatait kene megadni (vagy masik pp-szeru szolgaltatot, amiket szinten nem ismerek, me'g egy ismeretlent nem hoznek bele).

Mintha lattam volna mar a dhgate-et ajanlgatni itt-ott, de jol esne egy megerosites, hogy a tapasztalatok szerint nem ga'z megadni naluk a kartyaszamom.

(Osszegszeruen azert kicsivel 10e felett van, es nem is igazan annak az elvesztese idegesit, hanem a kartyaadatok ugy altalaban.)

 

Ha nagyon nem, akkor keresek mas megoldast inkabb.

 

Koszi elore is!