Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2592
A rajt után kiderült hogy a kulacstartós övem úgy vacak ahogy van, közel 10 km-en át, a forrásig küszködtem vele, majd végleg megváltam tőle.
OK, akkor most már legalább tudom, hogy ki vagy te! :-)
Előzmény: Rhiannon21 (2584)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2591
Na ezt a jégesőt úsztuk meg, pedig nem is volt olyan nagyon messze!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2590
Én most megyek aludni, röviden csak annyit, hogy pontőrként nagy döbbenetet okoztak nekem a futók. Úgy értesültünk, hogy csúszott a rajt, és negyed kilenckor indult a mezőny. Ehhez képest a félmaratoni útvonalon 9,5 km-nél fekvő pontunkon (Szép Ilonka-f.) 9 órakor, a maraton 35,88 km résztévjánál pedig 11-kor száguldott át az első futó. Mind a kettő nagyon meglepett. (Éppen azt akartam bemutatni Kingának a remélt szünetben, hogy hogyan kell szakszerűen üldögélni a karos horgászszékben, a kis összecsukható horgászszékre polcolt lábakkal, amikor egy másodperc után kiabáltak, hogy két futó jön a hátam mögül a maraton irányából. Hát igencsak elképedten ugrottam fel!
Futóapuka Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2589

Sziasztok!

Ezúton is köszönöm a LAM szervezőinek és lebonyolító gárdájának ezt a szép versenyt! Ideális futóidő, remek pálya!

Csak én voltam tetű lassú...kénytelen vagyok belátni, hogy ehez a melóhoz bizony gyorsulnom kell!!! Elszoktam az utóbbi időkben ezektől a gyors pályáktól... Jó tanulság volt.

Gratula minden célbaérkezőnek!!!

solkima Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2588
LAM (K- vs. K+ esete)

Ezt az elágazást többen elvétették. A K- betér az erdőbe, míg a K+ továbbmegy a műúton. Igaz, Mátyás-kútnál ismét csatlakozni lehet a kék sávra, de az mégsem ugyanaz. Lehet, hogy egy narancsnyíl jó lett volna az aszfalton. Egyébként jók voltak a kiegészítő jelzések.
Summer Comfort Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2587

LAFM - nekem 22,0km és 360m szint

 

Nem csak a pozitív tapasztalatokat kell megosztani... -magamba nézve

 

Perfekt kis vasárnap ebéd előtti terepfutás, jó hangulatban, sporttársakkal, kiváló szervezőkkel és profi rendezőkkel. Egy kalap alá kell vennem az Új T100-al, ezt is futók/túrázók rendezték futóbarátaiknak, valamint a ttúrázóknak. Örülök, hogy ott lehettem. Lebonyolításszakmailag csak az egypontos helyszíni nevezés és rajtszámátadás volt problémás, emiatt csúszott is a rajt.

 

Egy célom volt csak, a <2h-s teljesítés. Bár sikerült, utólag tudom, nem jó cél volt a megnövekedett túlsúlyommal. Ugyanis hipermagas pulzussal tudtam csak tempóban tartani magam. Az utazóidőm 84%-át a max. pulzusom 80%-a, 99%-át 70% felett töltöttem. Az átlag a maxom 83%-a lett. Be kell látnom, hogy ilyet csak nagyon ritkán lehet, vagy még úgy se?? Ez ma biztos nem volt egészséges. Azt hiszem, okosabb a fél órát meghaladó száguldozást egyelőre mellőznöm, amíg az normális szívterheléssel nem megy. Marad, sőt még feszesebb lesz a pulzuskontrolom, míg ilyen a túlsúlyom. De attól még lesz enjoy! ;)

 

Gratulálok Lupusnak, csanyának és bandájuknak és az indulóknak nemkülönben! :))

 

yoyo1 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2586
Lővalpin' maraton Stevevel !

Két elkavarással,két eséssel ,némi esővel , és számomra egész jó idővel 5:40:40
Szerintem ügyesen megcsináltuk :) Az útvonal messzép volt,és egészen jól futható .
Jövőre biztos ,hogy büntetek a kavirnya miatt ;)
Persze ha meleg lesz nem biztos :P
Köszönünk mindent Csanyának ,Lupusnak ,Berzsónak ,meg minden pontőrnek akik áztak fáztak miattunk ! ,Az övtáska viszont tök fölösleges volt ,a két tartájomat innivalóval hoztam vissza ,,,mondjuk azért hiányzott belőle ..az 1 banánt ,viszont végig rázattam a közel ötveven :))
Megadom az ötcillagot a versenyre :P
Fat Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2585

állat!

Előzmény: -athosz- (2579)
Rhiannon21 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2584

LAFM, III. Csanyaton

 

Kezdő szemszögből. Mint ahogy azt Szasza helyesen írta lejjebb, a LAFM tényleg szuperjó terepfutással ismerkedő "mazsoláknak", mint én magam (entry trail run). Ez volt a 2. ilyen rendezvény, amin részt vettem, a februári Téli Margita után. A felkészültségem (fel nem készültségem) azóta sem változott, kivéve hogy leadtam pár kilót, így könnyebb volt felvonszolni magamat az emelkedőkön. :-))

 

Számoltam magamnak egy 3:00-as időtervet (a szintidő némileg túlbiztosítva 3:30 volt), ennek megfelelő részidőkkel (csak egy óra alatt jussak fel Körtvélyesre, csak fél óra alatt jussak át a forráshoz, stb.) Még új cipőt is vettem (Saucony Grid Omni TR), amit a verseny napján kívántam felavatni (rossz ötlet volt, mint később kiderült). Az új topogóhoz a szponzor jóvoltából még egy pár (1+1db) csinci rózsaszín Bridgedale zokni is párosult :-))

 

A verseny előtti este Ezüsthegyivel kint aludtunk a faluban. A szállásadónk egy újságírónő volt, így még a sajtó is képviseltette magát Csanyáéknál :-)) Sajnos az elmúlt két hét a kedvesem sérült lábának az ápolgatásával telt, így nem volt felhőtlen a kedvem a rajtban, azon idegeskedtem, nem fog-e szalagszakadást szenvedni az ember. (Szerencsére megúszta).

 

A rajt után kiderült hogy a kulacstartós övem úgy vacak ahogy van, közel 10 km-en át, a forrásig küszködtem vele, majd végleg megváltam tőle.

 

Minden úgy történt ahogy számoltam, 56 perc alatt értem el az első ep-t, 1:28-nál "dugtam" a 2.-nál, 2:10-nél a 3.-nál. Ekkor már tudtam, hogy meglesz a kitűzött 3 órám. 2:47 lett a vége, elégedett voltam magammal, de annak méginkább örültem, hogy a célban várt a kedvesem, mégha sántán is, de egyben. 10km/h feletti átlagot hozott még így is, büszke vagyok rá.

 

Az új cipő kicsit megette a lábamat, két véres sarok+egy vízhólyag a végeredmény. Ennek ellenére nagyon jól éreztem magamat, éreztük magunkat.

A szervezés, a frissítés elsőosztályú volt, a pálya nagyon baráti és jól követhető. Köszönet és gratuláció a rendezőknek, és gratuláció minden teljesítő sporttársnak, különösen a maratonistáknak, akik 10-15 km-en keresztül áztak az esőben.

 

 

Ezüsthegyi Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2583

Én is szeretnék beszállni azok közé, akik dicsérik, és dicsérni fogják a mai LAM, és LAFM-ot. Igaz, hogy most "vesztettem el a szüzességemet", lévén ez volt az első terepfutó versenyem. Így ugyan nincs összehasonlítási alapom, de valóban dicsérni tudom a szervezést, és a kiszolgálást egyaránt.

A rajtnál még azt hittem, van valami esélyem, pedig csupán azért kezdtem erősen, hogy minél többet nyerjek addig, míg az út keresztirányú metszete nagyjából a vízszintest közelíti, és az egyenest. Mivel másfél hete erős boka, és emiatt térdsérülést szenvedtem, a versenyen is erősen "összehevederezett" térdekkel és bokákkal indultam. A jó tempó a körtvélyesi emelkedőt megszakító rövid, ám annál hepehupásabb, kacskaringós szakaszig tartott, ugyanis itt sikerült egymásután több rossz lépéssel ismét szétrántani az összes ízületet, ami combtól lefele működteti a járás és futás műveletét. A hegyre még valahogy felmentem, innen azonban jajgatgva, és minden lépésre rogyadozva haladtam tovább, és párszor felmerült, hogy négykézláb visszamászom a rajthoz, aztán majd valahogy lesz... A második ellenőrzőponthoz lejutni volt a legnehezebb, de egy vaskos bot kétkezes használata, és a sok biztatás, amit a fülhallgatóban szóló zene ellenére is hallottam, és köszönök utólag is, segített kibírni. Az ellenőrzőpont után nem sokkal a terep kulturáltabbá vált, vagyis a fent említett paraméterekkel kezdett el rendelkezni. Néhány gyorsabb lépés után rájöttem, hogy itt már tudok futni is, ezért elkezdtem pörgetni, lévén, egyébként nem voltam fáradt. A lelkivilágomnak jól esett, hogy most én biztathattam azokat, akik még nemrég engem. A 2:05-ös eredménnyel ezek után teljesen meg voltam elégedve, és utólag is hálával gondolok a hölgyre, aki a hónom alá nyúlva betámogatott a célból a versenyállomásra.

És köszönet a kedvesemnek, aki szintén jól teljesített, és végig támogatott lelkileg és minden más módon, hogy el tudjak indulni.

Csanya, Lupus, gratula!

 

norb29 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2582
Azt gondolom ez az LA félmaraton egy igen népszerű program lehet a jövőben.
Nagyon jó adottságai vannak a pályának, igazi "entry trail run".
Ma ennek a távnak vágtam neki, kíváncsi voltam mire vagyok képes. A tervet annyi árnyékolta be, hogy tegnao a Vértesben volt egy 33 km OKT-futás, így annyira nem pihentem rá.
A rajtnál nagyon meglepődtem egy 10-12 fős boly komoly tempót kezdett el diktálni. Nyilvánvalóvá vált hogy ehhez képtelenség csatlakozni. Ennek megfelelően 4:40 körüli tempó mellett is klasszul elhagytak. Future velem futott, neki kényelmes volt a tempó, azért levette, hogy nekem nincs kedvem beszélgetni. Az Körtvélyeshez vezető 3 kilis emelkedőn azért előjött hogy fáradt vagyok. Páran utol is értek. Pár lépésre bele is sétáltam. A Körtvélyesig 315 m szintet tudtunk le, így a maradék 100 méter szint eloszlott a hátralevő 15 km. Sima ügy, innen már becsorgok akárhogy is lesz. A terep viszont adta magát és sikerült egy jó ritmust eltalálni. Innen gyakorlatilag a 4:20-4:30 as tartományban haladtunk, amivel teljesen elégedett voltam. Nyilván Maki sok banánt evett, mert ugyan megközelítettem, de ki-ki küzdelemre nem kértem fel. Az utolsó 3 km-t még igyekeztem megpörgetni. 1:41:55 körül értem be.
A félmaratoni táv teljesen jól futható, és szerintem teljesen jól követhetőek voltak a jelzések. Sehol nem bizonytalankodtam. Tekintve, hogy kellemes futóidő volt, így 3 dl vízzel megoldottam a frissítést is :-)
Köszönöm a szervezést!
n.

ganki Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2581

Sziasztok!

Máris elérhetők a Lowe Alpine Maraton és Félmaraton eredményei.

norb29 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2580
Jól tolta, de majd ő beszámol...
Előzmény: Lúdtalp (2576)
-athosz- Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2579
Rögtön mentegetőzéssel kezdeném.

Még nem csináltam ilyet, tehát bénáztam vele rendesen és a disznó jutyub még 30%-al meg is kurtíttatta, mivel max. 10 percet enged felrakni.

Meg hozzá kell ehhez tenni, hogy nincsenek zenéim gépen...

Szóval kicsi is, sárga is, savanyú is, de a mienk:



isziniKKinizsi
CanisLupus Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2578

Sziasztok!

 

Lowe Alpine eredmények:

 

Félmaraton férfiak:

 

1. Varga Dániel 1:23:38
2. Dr Bodai László 1:35:18
3. Nagyváthy János 1:40:48

 

Félmaraton nők:

 

1. Farkas Gabriella 1:50:19
2. Balázs Erika 1:56:39
2. Erényi Kinga 1:59:03

 

Maraton férfiak:

 

1. Szabó Gábor 3:30:07
2. Hajduska Balázs 3:30:31
3. Szalóki Róbert 3:37:15

 

Maraton nők:

 

1. Radnay Eszter 5:06:53
2. Tóth-Varga Judit 5:13:47
3. Druskó Zsófia 5:15:23

 

Sajnos a helyszínen rosszul közöltem a félmaraton eredményeket, 2 perccel rosszabbat mondtam mindenkinek a valóságosnál. Az történt, hogy a saját órám és a SportIdent órája közötti 1 perc különbséget rossz előjellel vettem figyelembe a táblázatomban. A www.terepfutas.hu-ra  természetesen a helyes eredmények kerülnek majd fel. Az érintettektől elnézést kérek.

 

Gratulálunk a helyezetteknek és minden teljesítőnek, és köszönjük, hogy megtisztelték a versenyt a részvételükkel!

 

Csanya & Lupus

 

miki Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2577

Csanya félmaraton

 

Sikerült egy kellemeset futni, hiába, fontos a táv helyes megválasztása :-)

 

A 400-valahány méter szint szinte teljesen az első 5-6 kilométerben volt, így arra koncentráltam, ne fussam el az elejét, próbáltam nem nagyon túllépni a 170-es pulzust. Tomator is ezt a tempót futotta, így elég sok kilométert tettünk meg együtt.

 

Amíg a két táv elvált, egy kellemesen haladó boly vitt minket, amiben a két legjobb hosszútávos hölgyversenyző is futott. Nem semmi tempó 48 kilométerre.

 

Szerencsére a rövidtáv letért, ketten futottunk tovább Tomatorral fokozódó tempóban a technikás ereszkedőn SK pontja, a Szép Ilonka forrás felé. Később be is fogtunk pár előttünk futót, aztán egymástól is elszakadtunk, ami felesleges volt, hiszen végül talán 50 m különbséggel értünk célba saját mérés szerint 1:44 körül.

 

Igazán kellemes élmény volt, elég jól sikerült beosztani az erőmet, és az utóbbi évekhez képest talán a formám is mutat valami kedvező tendenciát.

 

Köszönet a szervezőknek. A gyorsabb nevezés érdekében biztosan ki fognak találni valamit jövőre :-)

Lúdtalp Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2576
Kíváncsi vagyok JB mit hasít ma az LA-on. Tegnap ui. együtt döccentünk egy bő 3 órásat (3:19) - én járni is nehezen tudok, olyan kockás lettem.

Hajrá! ;-)

A kör egyébként nem különösebben új, csak régi modulokat kutyultunk össze új verzióban, így 28,7 km, 1323 m szint kerekedett ki 8 "feladattal". Fgy rajttal: Nagy-Hárs-hegy 2 irányból is, közben János-hegy, majd Vadaskerti-hegy, Újlaki-hegy, Régi-Zöld, Vihar-hegy, HHH.

Ez így önmagában még nem egy igazi self sucking, na de 6:00-ás találkával a Fgy-nél, azért már naplózható. :-) Ráadásul még elcsíphettük volna az aerobic-spinning kombót is...

Kicsit hiányzott a végéről az olipapa féle UTMB/CCC kanyar - majd legközelebb, egy bővített gyűlésen iktatjuk...
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.05.30 0 0 2575
Ha van még egy ilyen szép opál, fel kellene ajánlani azoknak is, akik biciklivel a vállukon teljesítik gyologos szintidőn belül. :-)
Előzmény: báró Maki von Streifenschwanz (2566)
csanya. Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2574
Vasárnap lesz, de azé köszi.
Előzmény: rappakos (2570)
csanya. Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2573
Szegény. Most két eset lehet.
1. Megsértődik, nem indul.
2. Felhúzza magát, indul, végigmegy még ha bele is döglik.
Előzmény: báró Maki von Streifenschwanz (2566)
Joeyline Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2572
Mecsek 100
Előzmény: norb29 (2567)
norb29 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2571
Ezen topik olvasóit kevésbé érinti ez a megmérettetés (csupán csak 5 km a terep), így gondoltam beírom.
Június 20-21-én lesz egy többnyire aszfaltos futás a Balaton körül. Aki kedvet kapna a közel 200 fős segítői stáb erősítéséhez, úgy kérem jelezze felém sznorbert75(kukac)gmail.com címen.
Elég sok pozíció üres még :-)
Köszönjük
rappakos Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2570
Miért ne kívánhatnék jó szórakozást holnapra is? :P

De egyébként a Csanyathlon-Lupathlonra gondolam...
Előzmény: norb29 (2567)
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2569

Holnap már csak 7 nap lesz, ma viszont még

8

Előzmény: norb29 (2567)
norb29 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2568
Igazán az az n kerülne sokba, inkább visszasétálok a Világos hegyre hajráfotókat készíteni. :-)
Előzmény: medvegyu (2547)
norb29 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2567
Mi lesz holnap?
Előzmény: rappakos (2565)
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2566
Ha levonjuk azt a pár ilyen kellemetlen szakaszt, összesítve még mindig lesz legalább 5 km, ami tekerhető. Így alig marad 110, ahol vállon cipelheti. :)
Péntek reggeli indulással simán beérhet a szintidő végéig.
Előzmény: csanya. (2564)
rappakos Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2565
Mindenkinek jó szórakozást holnapra!
csanya. Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2564
Óhó! Ott a határban azé volt pár keréknyom amit nehéz lenne bringával abszolválni.
Előzmény: -athosz- (2562)
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2563
Dehogy veszem, jöjjön csak! :)
Mátraházán is lehet 120 m-t a Tölgy-vendéglőtől a parkoló déli oldaláig, Mátrakeresztesen kereken 1 km-t a főút elérésétől a Kékesi-úton a balra fordulásig, sőt Lajosháza után a P kereszten több mint 1 km-t, amíg a kerítés mellett visz az út. Bár utóbbi nem lejt, de legalább ő lehet felül, és a bringa alul. :)

Na lassan nekikezdek a tegnapi bejárást összegezni. (talán jövő szombatig kész lesz :))
Előzmény: -athosz- (2562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!