Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Szepy2884 2014. jan. 18. Creative Commons License 150909

nem biztos hogy én ezt itt most értem mit akarsz most ezzel mondani :) Azt sejtem, hogy összeakarod hasonlítani a svájci életszínvonalat a magyarral, de azt még az osztrákkal sem nagyon érdemes ;)

Előzmény: Explorer2 (150908)
Explorer2 2014. jan. 18. Creative Commons License 150908

Meg ott a híres svájci bőkezűség. Ahány embert ismerek abból az országból - vannak páran- egytől-egyig arról híresek, hogy meggondolatlanul vásárolgattak össze-vissza... Persze vannak smucigok is, nem lehet általánosítani...

 

Azt meg már kommentálni sem érdemes, ahogyan egy ott élő magyar rácsodálkozik, hogy itthon a Rolex a menő, pedig nem is olyan drága... Nyilván nem olvas itthoni híreket a neten, csak a svájci órák fórumát, nincsenek átlagos magyar rokonai, ismerősei. Ezért elárulom, hogy itthon egy használt Rolexre sem két-három hónapot, hanem mondjuk ugyanennyi évet kell spórolnia egy diplomásnak és nem azért, hogy legyen egy sportos is otthon a Glashütte mellé. Na meg persze választani is kell, kocsi, lakás, kaja, óra... Igaz csak az átlagos diplomásnak (tanár, orvos, stb.) van itt is kivétel. Szerencsére. De persze a nagy és gazdag Svájcból hihetetlennek tűnik, hogy egy ilyen fórumon is ezek a csóreszek írogatnak.

 

Vannak fél éve Amerikába költözött magyarok, akik az első hazaruccanáskor már nem tudják elrejteni az angolos akcentusukat. Meg vannak olyanok is, akik 70 éve ugyanolyan szépen beszélnek magyarul és képesek megérteni, hogy itt más az életszínvonal. És nettó nagyképűség erre megjegyzést tenni. Nem beszélve a műveltségről, mert aki olyannal rendelkezik, azt is tudja ez miért van így. De ezt már tényleg nem tudom, miről jutott eszembe. akinek nem ingje, ne vegye magára. Eszem ágában sincs senkit megsérteni.

Előzmény: Szepy2884 (150906)
APT 2014. jan. 18. Creative Commons License 150907

Megvan azért a Cellininek a maga vásárlóközönsége - nem sikertelen széria.

 

Ami a többit illeti, látom tényleg működött a marketing, a többség valami csodaként tekint a prémium szegmens óráira, remekül bejött a Breitlingnek is a két évtizedes ezerrel ködgépezés... ;-)))

 

Holott műszakilag semmi igazán különleges nincs ezekben, ami mégis van, az sokszor inkább gyenge pont, mint büszkeségre okot adó technológiai fölény, a tartósságot sem érdemes túlfetisizálni - százéves (!!!) katalógus-szerkezetek is jól működnek, ez az iparág ilyen, ha rendesen megcsinálják, tartós lesz és pont. Nagy név és kimondhatatlan hosszúságú árcédula nélkül is. Kívülről meg a legjobb anyagból készült tokok-csatok is viseltesek lesznek egy idő után, a speciális acélok-bevonatok, kerámia betétek valamennyire ki tudják tolni ezt az időt - viszont cserébe később a legtöbb esetben szó szerint felújíthatatlanok...

Előzmény: ronin s8 (150904)
Szepy2884 2014. jan. 18. Creative Commons License 150906

Karrierem hajnalán olyan cégnél dolgoztam, ami bár német multi, de a főbb beszállítók svájciak voltak. Gyakran jártam hát svájcba hosszabb rövidebb kiküldetések erejéig.

 

A következőt állapítottam meg. Semmivel nem rendelkeznek nagyobb órakultúrával a viseletet illetően mint mi. A bumszli lcd-s casio ugyanúgy előbújhat az öltöny alól mint itthon. Az sem igaz, hogy mindenki luxus márkákat hord a csuklóján. Sokan nem is hordanak semmit, mert úgy is ott van a mobil telefon.

 

A casio, qq ott is gyakoribb mint egy omega. De ettől függetlenül nem sokkal gyakrabban látni nevesebb márkát, viszont nagyobb eséllyel lesz valódi, és nem kamu mint itthon.

Előzmény: Explorer2 (150901)
phranxinatra 2014. jan. 18. Creative Commons License 150905

Pedig számomra vannak közte gyönyörű darabok. És egy alkalmi órának nem is feltétlenül kell COSC-osnak, meg automatának lennie. De valóban olyan, mintha nem is létezne ez a termékcsalád. 

Előzmény: ronin s8 (150904)
ronin s8 2014. jan. 18. Creative Commons License 150904

Van nekik ez a Cellini, de sokan nem értik, egyáltalán minek...?  Az áruk picivel alatta van a többinek, de kézihúzósok, nem is COSC-osak, és hát számomra (aki a Rolex nagy rajongója lennék) egyszerűen nem tetszenek. 

Ebben a mai marketing vezérelte világban nincs is benne a köztudatban. Száz rolexesből 99 röhög, amikor ezeket említik. ;-)

Előzmény: phranxinatra (150903)
phranxinatra 2014. jan. 18. Creative Commons License 150903

Khm, az urak úgy beszélnek itt az utóbbi pár hozzászólásban, mintha a Rolex csak és kizárólag sportos órákat gyártana. Ha jól tudom, van nekik egy Cellini nevű termékvonaluk, elegáns órákat abban érdemes keresgetni. 

Wreck Diver 2014. jan. 18. Creative Commons License 150902

Szerintem az autós hasonlat jó, csak a márkák nem.
Inkább úgy képzeld el, hogy a Ferrarik, Paganik és Koenigseggek
között van egy autód, amivel le tudsz menni földútra is, ha az vezet a vidéki kúriádig,
beállhatsz a színház vagy a kaszinó elé is vele, és közben ugyanúgy gyorsul mint amazok.

A Rolex igazi all rounder. Míg egy szkelettált Vacheronban elég meleg lenne teniszezni,
vagy a láncos-csigás glashüttében fejest ugrani a kerti medencébe, ezeket mind megteheted,
ha Rolex van a csuklódon.

Pancsolhatsz, vizisielhetsz, szörfölhetsz, könnyűbúvárkodhatsz, teniszezhetsz stb.
Esetleg ipari búvárkodhatsz, mert arra is megfelel némelyik. És mindeközben nem néznek
hülyének akkor sem, ha öltönyhöz hordod. És a mindenes jellegükhöz képest a Rolexek
sokkal kevésbé sportosak, mint a tulajdonságaikban hasonló IWC, Omega stb. darabok.

Nem beszélve arról, hogy a szerkezeteik konstrukciója szerintem messze tartósabb,
és masszívabb - jobban megfelelve a hétköznapi kihívásoknak - , mint a többieké.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150896)
Explorer2 2014. jan. 18. Creative Commons License 150901

Azért valljuk be, a világ átlagos életszínvonala, még a nyugati országoké is, messze esik a svájcitól. Ugyanakkor egy havi fizetés, a mi máshol két-, három-, öt-, száz havi. Sok pénz egy viszonylag fölösleges dologra. Főleg, ha már van otthon egy Rolex.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150899)
Explorer2 2014. jan. 18. Creative Commons License 150900

Rosszul biztosan nem gondoltad. Nekem pl. a Nomos Glashütte bauhaus modelljei és az IWC Portuguiserje tetszik a legjobban. De vitathatatlan, hogy bármelyiket szerzem is be egyszer, csak második, öltönyös órák lesznek a Rolex mellett. Most ezt a szerepet egy öreg IWC tölti be, de azon veszem észre magam, hogy egyre ritkábban. Az Explorer spotóra, de annyira jó hordani, hogy most már elegáns helyzetekben is az marad a csuklómon. Farmer-zakó felálláshoz pedig nem is menne jobban más!

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150896)
Bertrand de Beaufourt 2014. jan. 18. Creative Commons License 150899

Hát, itt Svájcban egy nem arany, középkategóriás IWC, Nomos, Rolex kb. egy svájci "diplomás" átlagfizetés szintjére vannak belőve (6-8000 CHF), szóval nem rettenetesen sok (ez azt jelenti, hogy 2-4 hónap alatt össze lehet rá gereblyézni a pénzt, ha az embernek fontos). De érteni kezdtem, azt hiszem.

Előzmény: Explorer2 (150898)
Explorer2 2014. jan. 18. Creative Commons License 150898

Kimaradt egy vessző, bocs: "több, milliós"

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150893)
Bertrand de Beaufourt 2014. jan. 18. Creative Commons License 150897

Mondjuk ez a minden szituációban vállalható fontos érv.

Előzmény: Explorer2 (150895)
Bertrand de Beaufourt 2014. jan. 18. Creative Commons License 150896

Nyilván rosszul fogalmaztam, szóval én alapból nem tartottam a Rolexeket elegánsnak, holott a közvélekedés szerint azok. Még a Milgauss talán, de az sem igazán. Legalábbis én nem tartom annak, de nyilván rosszul gondoltam, és erre próbáltam választ kapni :-) Autós hasonlattal: nekem egy BMW nem elegáns (bár mocsokjó), ugyanez igaz egy Subarura, és a Rolexek valahol a kettő között vannak. Az operabálra nem megy az ember Subaruval, kb. ezt akartam mondani (persze, ezek az állítások mind-mind szubjektívek).

Előzmény: Explorer2 (150894)
Explorer2 2014. jan. 18. Creative Commons License 150895

Másrészt a legtöbb ember még nyugaton sem teheti meg, hogy több milliós értékű karórát tartson fenn. Van akinek meg igénye sincs rá, hiába tartozik a felső társadalmi szegmenshez. Nekik készülnek az olyan zseniálisan kitalált modellek, amik hordhatóságán egyetlen szituációban sem kell elgondolkodni. És az is tény, hogy sokaknál, sztárok, politikusok stb. tényleg sorbsn állnak a csúcs időmérők a páncélban, mégis csak az "egyszerű" acél Rolex van a karjukon. Ez már tényleg csak annak köszönhető, hogy ezzel úgy is trendik maradnak, hogy az óra pontos, nem kell állítgatni és attól sem kell tartani, hogy bármi baja lesz egy kis víztől, ütődéstől...

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150893)
Explorer2 2014. jan. 18. Creative Commons License 150894

A Rolexnek kifejezetten elegáns modelljei a többi között a milgaussok, day date-ek, datejust-ok és a daytona bőrös verziói. A sport-modellek is inkább sokoldalúak, felvehetők egy túrához, nyaraláshoz, de sportos eleganciájuk miatt öltönnyel is megállják a helyüket. Persze nem egy Glashütte Original, de megnézném, hogy állna abból egy bőrös darab mondjuk egy jó túra alkalmával... 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150893)
Bertrand de Beaufourt 2014. jan. 18. Creative Commons License 150893

Egy egy ideje olvasom a topikot, mint relatív friss svájciórás, de amikor elkezdtem nézelődni, azt hittem, hogy több lesz az órák között az elegáns, egyszerű (pl. IWC Portofino, Nomos Tangomat), de úgy látszik, hogy inkább az ilyen műszakibb kinézetű órák a menők, ez miért van? Tudom, hülye kérdés, de engem érdekel. Én azt hittem, hogy Rolexet az ember nem vesz fel öltönyhöz, de tévedtem.

Előzmény: Wreck Diver (150892)
Wreck Diver 2014. jan. 18. Creative Commons License 150892

Szerintem az Omega planet ocean - aqua terra tokok gyagyák.
Nekem méretük ellenére bénácska és feminim darabok.

A Seiko csinált ilyen tokokat egy időben, csak nem extrázott a tokfülek belső oldalán
( mintha az segítene a dizájnon.. ). Azok sem tetszettek.
Sokkal inkább a nemrég, a topiktárs által bemutatott GS kronométer tokformája,
a japán kardok pengéjét idéző masszív tokfülekkel.

A Rolex tokjai meg hibátlanok. Méretétől függetlenül is elegánsan férfias,
ugyanakkor hordhatóságot kifejezően masszív, de mégis finom vonalvezetésű darabok.
Ez ezeknek az Oyster tokoknak a sajátja. Ezek az órák minden elemükben harmonizálnak egymással.

Az Omegánál a tok ellenében viszont szép a számlap.
De nem egységes. Maga a számlap klassz, markáns, kellemes színvilággal.
A dátumablak viszont jellegtelen. Inkább ne lenne.

A "darázs" másodpercmutató is jó, bár nekem világháborús repülők

orrkúpja ugrott be róla elsőre. Talán valami repülős modellen nagyobbat ütne.
Az óra-, és percmutató viszont szerintem gagyi.

Anno beszéltük itt, hogy a legfrissebb datejustok, milgaussok mutatói kicsik a megnövelt méretű

indexekhez képest. De most újra megnézve ebben sem találok kivetnivalót.

Az Omega és a Rolex pedig szerintem maximum árban egy kategória.
És nem is lesz ez másként az elkövetkező 20 évben.

Sokkal inkább tartom Panerai - Breitling társaságába tartozó márkának.

Egyszerűen azért nehéz a Rolexet utólérni, mert Rolex. Külön kategória önmagában,
így nemigen lesznek versenytársai, esetleg számok, eladási adatok tekintetében.

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember hord Rolexet,
miközben a polcon sorban állnak a Patek, Vacheron és Lange órák.
És ez nem véletlen. Mindent jól csinálnak, ami ritka.

Explorer2 2014. jan. 17. Creative Commons License 150891

bírom a sokoldalúságodat, de kérlek nézd már utána a Beomaster 4000-nek 1979-ből, mert olyanom van Beovox 3000-es hangszórókkal és egy zsír új Rotel cd-lejátszóval. Én nem úgy tudom, hogy ez noname cucc, nem high end, de mai értelemben simán audiofil. Tudom, mert hallgatom és a zenész feleségem már kétszer megakadályozta, miután az Aranykéz utcában meghallgattuk, hogy lecseréljem egy Rotel-Bowers&Wilkins cuccra. Azért mert a Beo tisztábban, természetesebben szól (persze ez még a régi jó tranzisztoros, újszerű állapotú cucc, a minőségéről pedig a kora tanúskodik)... De ok, ezt nem jegyzik. Ahogyan a Rolex sem az A Lange & Sohne torbillon-jai szintjén jegyzett high end modell... De nem is egy ócska cucc, amire nagy betűkkel ráírnak hazugságokat.

 

Tisztában vagyok vele és nem Te világosítottál fel, hogy nem a világ legjobb hangszóróit, erősítőit, autóját, karóráját, telefonját, számítógépét (bár az IMac-ről sokáig elhittem) használom. Azt hiszem nem itt várok erre megerősítést!

Előzmény: innovations (150890)
innovations 2014. jan. 17. Creative Commons License 150890

Off

 

Azt, hogy a Samsung vagy a Beo szól jobban neked kell tudnod mert te hallgatod. Viszont példára  nagyon nem alkalmas, mert egyik sem szól sehogy. Konkrétan teljesen jogosan semmilyen szinten nem jegyzik a műfajben egyiket sem. A Samsung egy konzumer termék a Beo pedig lifestyle és semmi több.

;-)

On

 

Amit állítasz arra mondjuk rá, hogy nagy vonalakban tény tehát  nem is ezt vitattam. Egyszerűen csak annyit, hogy nem minden esetben a Rolex a jolly joker ami mindig mindent simán visz.

;-)

Előzmény: Explorer2 (150889)
Explorer2 2014. jan. 17. Creative Commons License 150889

Én viszont továbbra is úgy gondolom, hogy mivel a Rolex komolyabb márka az Omega-nál, a Co-axial-nál némileg komolyabb megbízhatóságú werk-kel, komolyabb múlttal, nem egy kategória. Szerintem szebb is, de mindegy. Nyilván azért nincs dátumablak rajta, mert az rontaná a demágnesességét (rés a pajzson). az 1000 gauss nyilván a tuti érték, nem nagyképűsködnek, a biztosat adták meg. Úgy tudom a Submariner sem csak 300 m-ig bírja, addig viszont biztosan. A többi Oyster-tokos modellnél meg csak 100 métert adnak meg, pedig nyilván 150-nél sem halnának meg... A 15000 gauss az egy picit fölöslegesen sok. Mint a mini-hifin a 100 wattos felirat. Az én otthoni Beo-cuccomra 40 van megadva, de még életemben nem használtam ki a 7-es hangerő feletti tartományt. Azt is csak bulikor, egy szám erejéig... Szóval a Samsunk mini-hifi nyilván jobban szól, mint a Bang & Olufsen... Ha már Millgauss, az IWC Ingenieur sokkal inkább hasonló komolyságú dolog... Szerintem.

Előzmény: innovations (150886)
Exebeche 2014. jan. 17. Creative Commons License 150888

Más tollával nem ékeskedek. :-)

Nem gondoltam volna, hogy a nagyító működik a 6 óránál is, nem tudtam elképzelni, de jól néz ki a módosításodon.

 

Előzmény: Wreck Diver (150887)
Wreck Diver 2014. jan. 17. Creative Commons License 150887

Szerintem a nagyító hiánya rontotta el az összképet.Így küldd be a Rolexnek. ;-)

innovations 2014. jan. 17. Creative Commons License 150886

Én meg egy másik topic társ beírására reagáltam, de végül is ez most már teljesen mindegy. Egyébként én szépségről beszéltem és nem "komolyságról". A szépség meg mint tudjuk,  kinek az ami. A" komolyság" meg jelen relációban nem ismeretes.

 Tehát tényleg mit értesz az alatt, hogy komoly óra? Ráadásul oly annyira, hogy még hasonlítani sem lehet?

;-)

Persze értem én, hogy mit akarsz mondani és szerintem is egy jó óra a Rolex, sőt mi több a legjobbak egyike, de nem kell tőle minden pillanatban hanyat esni. Te is azt hiszed, hogy akkor most megtaláltad a bölcsek kövét örökre. Az elején mindenki így van ezzel.

;-)

Szóval van élet a Rolexen túl is!

;-)

Előzmény: Explorer2 (150865)
Wreck Diver 2014. jan. 17. Creative Commons License 150885

És máris adsz magadnak egy okot, hogy a tökéletesen
felhúzott állapotú órán legyen miért tekergetni a koronazárat minden
nem 31 napos hónap végén, és egy plusz lehetőséget az órának arra,

hogy elromoljon benne valami, ami addig nem volt: a dátum mechanizmusa...

Még szerencse, hogy a Rolex nem a dátummechanizmus,

vagy a koronazár kopásáról, bedögléséről híres. Így párszázezres
befektetéssel, és kis fűrészeléssel kész is a korszerű Milgauss, a tönkremenetel legkisebb esélye nélkül. :)))

Mondjuk akkor kell egy Datejust II, amihez ki kell sírni náluk egy villámló mutatót. :)

Előzmény: Exebeche (150879)
Exebeche 2014. jan. 17. Creative Commons License 150884

Mezei paint-ben készült, pusztán, hogy érzékeltessem a dátumablak kialakítását. Immáron világos indexekkel.

Nyilván nem webdesignból, sem nem ipari formatervezésből élek.

 

 

Előzmény: innovations (150883)
innovations 2014. jan. 17. Creative Commons License 150883

Ezen még dolgozni kell egy kicsit.

;-)

Előzmény: Exebeche (150879)
Exebeche 2014. jan. 17. Creative Commons License 150882

Értettem, és bocsánat az ötletért.

 

Előzmény: fastrobi (150881)
fastrobi 2014. jan. 17. Creative Commons License 150881

A miklgausson sosem volt dátumablak,nem is kell rá így jó ahogy van!

Előzmény: Exebeche (150879)
ronin s8 2014. jan. 17. Creative Commons License 150880

Gratulálok... :-(

Előzmény: Exebeche (150879)
Exebeche 2014. jan. 17. Creative Commons License 150879

Picit foglalkoztam az ötletemmel és terveztem két variánst. A védelem elméletben lehetne 15000 Gauss vagy több és máris kész a sorozat korszerűsítése. :-)

 

 

A fekete hátterű dátumnál szerencsésebb lett volna donorként fekete számlapos órát választani....

 

Előzmény: Exebeche (150868)
ronin s8 2014. jan. 17. Creative Commons License 150878

Plusz a percmutató ugrik, mint a kárcóránál ;-)

 

Látszik, hogy sok pénzé' összehánynak valami fost, hadd vegye a parasztya...

PVD-zik az órát, úgy néz ki, mint egy kínai vacak. Rolex filozófiából egy hatalmas karó... :-((

Előzmény: oys... (150875)
pobeda 2014. jan. 17. Creative Commons License 150877

Az egyediség hibája? ;)

Előzmény: ronin s8 (150874)
pobeda 2014. jan. 17. Creative Commons License 150876

Akkor már nem is jó. ;)

Előzmény: oys... (150875)
oys... 2014. jan. 17. Creative Commons License 150875

Rosszak a dátumkarakterek.

Előzmény: pobeda (150873)
ronin s8 2014. jan. 17. Creative Commons License 150874

A hétvégén Bécsben láttam Bamford-okat a Graben-en. Nem is az áruk riasztó (nagyjából dupla ár a Rolex hivatalos áraihoz képest), hanem úgy néznek ki, mintha műanyagból lennének. 

Előzmény: pobeda (150873)
pobeda 2014. jan. 17. Creative Commons License 150873
Előzmény: seftman (150872)
seftman 2014. jan. 17. Creative Commons License 150872

SeaDweller, DeepSea.

Előzmény: phranxinatra (150871)
phranxinatra 2014. jan. 17. Creative Commons License 150871

Az AT-é 15000, úgyhogy van hova piszkálni. Most hirtelen nem ugrik be: van olyan dátumos Rolex, amin nincs küklopsz?

Előzmény: Exebeche (150868)
ronin s8 2014. jan. 17. Creative Commons License 150870

Úgy tudom, a Parachrom hajszálrugó alkalmazása óta a Milgauss már jóval több, mint 1000 Gauss-t bír. Talán kéteuzret, nem tudom...

Előzmény: Exebeche (150868)
ronin s8 2014. jan. 17. Creative Commons License 150869

Szerintem nem komolyabb a Milgauss, de ettől függetlenül nálam is ő a favorit. Az Omegáról ordít, hogy a Milgauss-t akarták egy kicsit megszorítani. Egy ilyen "olyanmintha" óra sohasem lesz nyerő nálam...

Előzmény: Explorer2 (150865)
Exebeche 2014. jan. 17. Creative Commons License 150868

Elképzelhetőnek tartanám, hogy a Rolex válaszul kicsit megpiszkálja a Milgauss (1000 Gauss) védettségét, hogy bizonyítsa a technikai fölényét. Ugyanakkor egy dátum komplikáció is hasznos újítás volna, mondjuk "6" óránál, kivételesen nagyító nélkül. Így a szimmetria sem bomlana meg és szépen ellensúlyozná a koronás logót.

 

Előzmény: phranxinatra (150867)
phranxinatra 2014. jan. 17. Creative Commons License 150867

Szerinted. Szerintem meg ez a Roli a fasorban sincs az AT-hez képest.

Előzmény: Explorer2 (150865)
Exebeche 2014. jan. 17. Creative Commons License 150866

Szerintem a Speedmastert és a Kontikit botorság összehasonlítani egymással, mivel nem egyazon kategóriába sorolhatók. Egy kronográfot csak egy másik kronográffal van értelme összehasonlítani, így a szóban forgó Kontikit legfeljebb egy korabeli, a 90-es évek elején gyártott Seamasterrel lenne érdemes összenézni, ha már ragaszkodsz az Omega kontra Eterna "párbajhoz".

Ennek az Eternának a kronométer tanúsítványon túl az az érdeme, hogy ez a világ legvékonyabb búvárórája. Egyébként ugyanezt a werket az Omega is használja.

Nekem is van egy ugyanilyenem és nagyon filigrán és elegáns óra, nagyon szeretem. Napi használatban van, így egy picit viseletes, de minden gond nélkül teszi a dolgát.

 

Előzmény: Explorer2 (150865)
Explorer2 2014. jan. 17. Creative Commons License 150865

Bocs én a Speedmaster vs Kontiki felállásra reagáltam. Azt az Omegát össze se lehet hasonlítani a Millgauss-szal. Utóbbi annyival komolyabb dolog. Szerintem...

Előzmény: innovations (150864)
innovations 2014. jan. 17. Creative Commons License 150864

A másik fórumon már tárgyaltuk ezt és nekem is az volt a véleményem, hogy szebb az Omega és a dátum kijelzés is nyom valamit a latban. Viszont az is tény, hogy az Omegára tekintve azonnal beugrik, hogy ez mintha azért mégis Milgaussra hajazna.

;-)

Előzmény: malenykij polgar (150849)
Explorer2 2014. jan. 17. Creative Commons License 150863

Szerintem a Speedmaster sokkal szebb óra. 250-300 körül már lehet venni... Annyira megfájdult a szívem, amikor tegnap felcsatolta a vevő. Szép, klasszikus darab a domború plexivel.

Előzmény: RCTiv (150859)
boxer-gs 2014. jan. 17. Creative Commons License 150862

Ez tényleg szép. Hajrá, vedd meg, hogy egy talin megnézhessem élőben is majd! :-)

Előzmény: RCTiv (150859)
dexter0719 2014. jan. 17. Creative Commons License 150861

az előző körben 240 volt az alja

Előzmény: RCTiv (150859)
seftman 2014. jan. 17. Creative Commons License 150860
Előzmény: RCTiv (150859)
RCTiv 2014. jan. 17. Creative Commons License 150859

sajnálom, de köszi

 

most ezen kattogok, de fogalmam sincs mi lehet az ára, nem szeretem ezt a "minimálárat még nem érték el" bohóckodást. http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/ferfi_karora/eterna/eterna_kontiki_diver_gyonyoru_allapotban_ritka_1849909328.html

Előzmény: Explorer2 (150856)
Explorer2 2014. jan. 16. Creative Commons License 150858

Akkor még zseniisabb a marketingjük. Nem követtem ilyen mélységében a márka történetét, de egy órával valójában érzést, fílinget és nem tokot/szerkezetet árulnak. A Breitling nekem a drágaság érzést nyújtja, amióta ismerem a márkát - nem 10 éve. Ez alapozza meg sokaknál a "minőség" érzetet. Ha azt vesszük ez zseniális kommunikáció, hiszen egy szinten túl (COSC elérése) lényegében bármit drágán tudnak eladni... Olyan ez, mint a Rolex. marha jó, de egyben sokakat taszít is a "gazdagság"-üzenete. Valljuk meg, sokkal szebb órák is vannak ebben az árkategóriában, mégis, akinek egy napig ott van a csuklóján egy ilyen, nem nagyon venne fel mást többet. Megérkezettség-élmény, talán ez a legjobb szó. És igen, precíz, pontos, szép, Rolex. Érzés, amit talán egy Yomega sosem ad meg. Én az enyémet ajándékba kaptam és nekem is kellett az a bizonyos egy nap. Azóta nem telik el 24 óra anélkül, hogy nem néznék meg egy rolexes oldalt a neten. Előtte, pedig volt Omega-m és egy ma is meglévő, gyönyörű öreg IWC-m is, sose tettem ilyet. Ez a marketing és itt nincs ár-érték arány. Csak érzék van. Nagy. És nem biztos, hogy feltétlenül pénzben mérhető.

Előzmény: Wreck Diver (150839)
candino01 2014. jan. 16. Creative Commons License 150857

Elnézést az off-ért,talán érdekel valakit ....

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128685990&t=9207431

Explorer2 2014. jan. 16. Creative Commons License 150856

Sajnos a Speedmaster elkelt. 

Előzmény: RCTiv (150825)
Szepy2884 2014. jan. 16. Creative Commons License 150855

Júúújjj  ez nagyon súlyos! :D:D 

 

Ezt eddig nem is tudtam :D

 

 

 

 

Előzmény: Wreck Diver (150839)
fastrobi 2014. jan. 16. Creative Commons License 150852

Omega szebb!

Előzmény: Exebeche (150848)
inifini 2014. jan. 16. Creative Commons License 150850

Szerintem is szebb az Omega

Előzmény: Exebeche (150848)
malenykij polgar 2014. jan. 16. Creative Commons License 150849

Az Omegának szebbek az indexei. 

Előzmény: Exebeche (150848)
Exebeche 2014. jan. 16. Creative Commons License 150848
Exebeche 2014. jan. 16. Creative Commons License 150846
Wreck Diver 2014. jan. 15. Creative Commons License 150841

Az egy jó kis szerkezet volt szerintem,
csak köze nincs a beépítésének a híres-neves úttörőséghez. :)

Én csak polcra vennék olyat. Nekem abból a korszakból az ilyen méretű
órák túl filigránok. Vacheronból, Patekből se nagyon tudnék régit választani,
csak a szerkezet miatt. A kezemen biztosan nem járna egyik sem.

Nekem a Miyotás Pluton is tetszik amúgy ( köveket ide az arcomba. :D ).
Csak nem tudom, létezik-e hozzá cserewerk. Mert ha nem, akkor igen
kellemetlen, mikor úgy dönt, megáll örökre...

Előzmény: öccse (150840)
öccse 2014. jan. 15. Creative Commons License 150840

Azt a Felsa Bidynatoros Breitlinget szívesebben hordanám, mint a mai ETA-sokat. Persze csak azért, mert sznob vagyok :)

Előzmény: Wreck Diver (150839)
Wreck Diver 2014. jan. 15. Creative Commons License 150839

Az elmúlt 2 évtizedben, mondjuk?

Mert a 90-es évek Miyota szerkezetes Pluton-jait ne vegyük presztizsépítésnek.
Se a 70-es évekbeli "apróért" árult céget, vagy a Felsa kaliberes tokozásokat.
A 3-4-5-6 cég által fejlesztett cal. 11-es kronográf volt a 60-as évektől a Hayek
általi mechanikus feltámadás hzta lehetőségig a legnagyobb dobásuk kb.

Mondom ezt úgy, hogy igenis szeretem Breitlinget.
Van egy-két modellje, amit szívesen hordanék. Pl. Superocean Steelfish, Avenger Seawolf stb.

De a marketingköd, amit fújnak, azért nem semmi.
A Longines nagyságrendekkel le kellene, hogy körözze öket presztizsben
a múltja alapján. De még a Hamilton is versenybe szállhatna...

A befektetett milliárdok megtérültek. :)

Előzmény: Explorer2 (150838)
Explorer2 2014. jan. 15. Creative Commons License 150838

Nyilván itt lép be a már említett presztízs-faktor. A Breitling milliókat-milliárdokat költött az elmúlt évtizedekben arra, hogy az órái oda jussanak, ahol ma állnak. Innováció terén pont jókor, a negyvenes években - amikor nagyon kellett... - vezették be a logarléces számlapot, majd ezzel a Navitimert, amivel el is dőlt, hogy ez az alap repülős óra. Aztán meg adtak a marketingnek. Ezt kell most kifizetni. Közben a Certina éppen megszületett, mint márka és csak dolgoztak becsületesen, jól. Semmi Csinnaradatta. A cég most is jól megy, de nem presztízsmárka. Biztos sokat keresnek a tömegesen eladott órákon, oszt jól van. A drága, minősített, villantós órákat meg más gyártja csoporton belül. Lefedve a piac. Maximális a profit. De igen, a Skoda sosem lesz Audi. Nem is cél, hogy az legyen. Csak egy-két okoskodó magyar vásárló nem akarja ezt megérteni. Azoknak üzenem, hogy a Dacia is autó, meg a Maruti is. Eljut A-ból B-be, szerencsés estben. Tehát az ár-érték arány tekintetében még jobb, mint a Skoda. ülés, kormány is van benne, mint az S  Merciben, vagyis szimplán húlye, aki az utóbbit veszi. Ár-érték alapon...

Előzmény: Szepy2884 (150837)
Szepy2884 2014. jan. 15. Creative Commons License 150837

igen igen. Csak ha a certinán belül lenne top és alap werk, akkor a kettő között szerintem olyan 100-200 ezer huf külömbség lenne. De a bretyót, tagot akkor sem haladhatná meg árban. Szerintem.

Előzmény: öccse (150836)
öccse 2014. jan. 15. Creative Commons License 150836

Annyit pontosítanék, hogy nem azért top, mert az ETA-tól kapja a kronométer tanúsítványt. Azt a Breitling kéri a COSC "hivatal"-tól. Szerintem, ha a Certinában is ugyanaz a top werk lenne, akkor is ugyanannyi lenne a különbség.

Előzmény: Szepy2884 (150835)
Szepy2884 2014. jan. 15. Creative Commons License 150835

Pedig meglehet. Az eta-ból alap, közép és top kivitel van. A Certinában alap verziós eta van a Bretyóban top. A top azért top mert a hidak csíkozottak/gyöngyözettek, a billegő és hajszálrugó anyaga is eltér + a szerkezet kronométer tanusítványt kap. Ez kerül bele neked cirka 1 misi árkülönbözetbe :D

Előzmény: Explorer2 (150834)
Explorer2 2014. jan. 15. Creative Commons License 150834

Tudom, hülyén hangzik és nem lehet ilyen egyértelműen megmagyarázni miért, de pont annyival áll egy 7750-essel szerelt Certina felett egy Breitling Navitimer ugyanezzel a werkkel. Egyszerűen nem egy kategória!

Előzmény: Pitylogós (150833)
Pitylogós 2014. jan. 15. Creative Commons License 150833

én akkor adom le :) (előző gen.)

 

Menetem vele 160ezret, de közben sokat a főnököm A4-esével is. Azért ezeket NAGYON nem lehet egy lapon említeni...

 

Megnéztem, kipróbáltam most az új RS-t, Passatot, A4-et, 7es Golfot. Az Octavia még mindig egy egyszerűsített Golf, a Passat valamivel, az A4 sokkal ezek fölött áll.

 

 

Előzmény: seftman (150818)
rtivi 2014. jan. 15. Creative Commons License 150832

Ez pontosan így van. Csak hát Ő hiányzik. -:)

Előzmény: innovations (150815)
sviza 2014. jan. 15. Creative Commons License 150831

Köszönöm, akkor nagy hülyeséget nem csináltam.

dexter0719 2014. jan. 15. Creative Commons License 150830

39 mm a korona nélküli átmérője az Omegának. (ref: 3510.50)

Előzmény: Explorer2 (150827)
RCTiv 2014. jan. 15. Creative Commons License 150829

okés köszi 

Előzmény: Explorer2 (150827)
RCTiv 2014. jan. 15. Creative Commons License 150828

igen az bocsánat, csak nekem egyszerűbb volt így megjegyezni kis múúúnvácss :) 

Előzmény: spyder999 (150826)
Explorer2 2014. jan. 15. Creative Commons License 150827

Várjunk csütörtökig! Aznap eldől mi lesz az óra sorsa. Odaígértem valakinek, de még vacilál, hogy megveszi-e.  A Rolex Explorer 40 mm-es, de a számlapja kisebbnek tűnik az Omega-jénál. Lünettel együtt az is hasonló méret, hiába ad a gyár 35,5 mm-es értéket... Nem nagy az óra, hiszen Reduced, de kicsinek, átlagos csuklón nem nevezném! Kár, hogy nincs itthon tolómérőm...

Előzmény: RCTiv (150825)
spyder999 2014. jan. 14. Creative Commons License 150826

Szerintem az sima speedmaster reduced lesz.

Vagy a professiona-tl is kinyomták kicsiben?

Előzmény: RCTiv (150825)
RCTiv 2014. jan. 14. Creative Commons License 150825

nem publikus az e-mail címed, kellene valami elérhetőség, ha még gondolkodsz a moonwatch "reduced" eladásán, én meg megnézném élőbenha lehet  mekkora az az óra, sosem lehet tudni nemigen hagy nyugodni :) 

Előzmény: Explorer2 (150817)
fastrobi 2014. jan. 14. Creative Commons License 150824

Az óra kb.annyit ér amennyiért vetted! Ne törj benne betont de ezen kívül különössebben nem kell babusgatni, sós vízbe ne vidd mert ha ott beázik eldobhatod,mivel 2.5 éve volt benne elemcsere lassan aktuális lesz. Akkor nézesd meg a tömítettségét is! Nagyjából ennyi!

Előzmény: sviza (150819)
alac710 2014. jan. 14. Creative Commons License 150823

Sziasztok!

Ennek az anyagnak, http://riosshop.hu/spd/134/RIOS-BASS-vizallo-szij milyen a rugalmassága, kényelmessége a bőrszíjhoz képest?

sviza 2014. jan. 14. Creative Commons License 150822

Nem sikerült feltölteni. Elnézést kérek.

ronin s8 2014. jan. 14. Creative Commons License 150821
Valóban. Ő egy skodás (lesz)...
Előzmény: seftman (150818)
sviza 2014. jan. 14. Creative Commons License 150820

 A kép lemaradt.

sviza 2014. jan. 14. Creative Commons License 150819

Sziasztok. Ma vásároltam egy 2002-ben gyártott  Tissot PR 100 Fly Back Alarm órát dobozában, összes papírjaival, magyar nyelvű kezelés útmutatójával. Quartz Eta 251, rozsdamentes acél, zafír kristály üveg, csavaros korona és hátlap. Az óra nagyon szép, karcmentes, úgy tűnik minden funkciója működik, az eladó elmondása szerint 2.5 éve volt elemcsere Tissot szervízben. Az órát első felindulásomban vásároltam, 40.000 magyar forintokért, anélkül, hogy valódi értékével tisztában lennék, de nagyon megtetszett. Mekkora ennek az órának a reális értéke, mire érdemes figyelnem használatánál ?  Megtisztelő segítségeteket előre is köszönöm !

seftman 2014. jan. 14. Creative Commons License 150818
Egy ismerősöm három hét múlva veszi át az Octavia Rs 2.0 tdi-t.
Vehetne Audit is ennyi pénzből, de nem sznob. :-)
Előzmény: Wreck Diver (150816)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150817

De bizony az volt. Gyönyörű. 

Előzmény: oys... (150812)
Wreck Diver 2014. jan. 14. Creative Commons License 150816

Azért az óraiparban jópár skoda van, amiből úgy lesz A4-es,

Hogy ráraknak egy A4-es jelet, és megszorozzák a skoda árát 12-vel. :D :D

Előzmény: Explorer2 (150799)
innovations 2014. jan. 14. Creative Commons License 150815

 Mondjuk a  DJ pont nem jó példa! Mert hát egy DJ csak 36mm-es méretben jó!

;-)

Előzmény: Explorer2 (150810)
G.B 2014. jan. 14. Creative Commons License 150814

Udv. Egy skagen es egy casio elekronikus analog ora kozul meik a jobb ?

a skagen 2 eves a casio 3,5. Meikbe van jobb szerkezett ? Mar bocsanat hogy erre a topicra irok, de itt vannak hozaerto emberek.Udv

oys... 2014. jan. 14. Creative Commons License 150813

Nincs drabális csuklóm, így aztán nekem az ős-Submarinerek mérete (~36-os) is megfelel a sportóra tudatának.

(Örömömre épp ekkora a Tudor Sub.-om is.:)

oys... 2014. jan. 14. Creative Commons License 150812

Csak nem egy narancs Steve McQueen volt?

http://www.fratellowatches.com/rolex-explorer-ii-the-40-year-evolution-of-an-understatement/

~38-as, a legjobb méret!

Előzmény: Explorer2 (150810)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150811

Vicces egyébként, de sem a TAG Heuer, sem az IWC nem nagyobb 42 mm-nél. Csak ugye a látszat... A Rolex sportmodelleknek a széles lünetta miatt kicsi a számlapjuk (talán etől is tűnik olyan precíznek rajtuk minden)... Egyébként azt az IWC-t is gondolkodás nélkül elhoztam volna... Semmi sportosság nincs benne, de mégis... Nagyon vagány egy darab. A TAG Heuer-nek (ami nagyon szép óra) adnék még húsz évet a fejlődésben, hogy bizonyítson...

Előzmény: Explorer2 (150810)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150810

Én akkor kezdtem el megijedni, amikor megjelent a 42 mm-es Explorer II és a 44 mm-es Yachtmaster. Nem tudom próbáltátok-e már valamelyiket, de szörnyen nagyok lettek. Remélem ezeket nem követi a nagy Daytona és a még nagyobb Submariner. Persze innentől a 40 mm-es sportórák már klasszikussá váltak. Vicces, hogy ezek voltak a '60-as, '70-es évek abszolút supersize-modelljei. A 42mm-es Omega Speedmaster pedig már akkorának számított, hogy a '80-as években ki kellett adni egy kicsinyített változatot a Reduced-et.

 

Addig még nem zavart ez a méretesdi, amíg a Rolex, a Breguet, a Patek nem szállt be a versenybe, azóta viszont van okunk hüledezni... Szerintem valahol 40 és 42mm között van a kényelmes hordhatóság felső határa - ami nyilván szubjektív vélemény. Azért nem véletlen, hogy korábban ennél méretesebbet csak színtiszta célszerszámként készítettek. Mondjuk búvároknak, űrhajósoknak, repülősöknek...

 

De minden bélyegnek két oldala van, a 40 mm-es Rolex modellek, például az Explorer II, ezzel váltak klasszikus darabbá... Egyébként a sima Explorer I-nek, a Datejust-nak és a Milgaussnak ugyanakkor jót tett a méretnövelés, igaz ezek még így sem lettek óriások.

 

Múltkor találkoztam egy gyűjtő barátommal Ausztriában, aki megmutatott egy doboznyi szebbnél szebb órát. Volt köztük egy, amit gondolkodás nélkül elhoztam volna és életem végéig hordanám, az első Explorer II-es sorozatból. Pont úgy nézett ki a többi között, mint egy törpe - mellette a Carrera Jack Heuer Edition órája volt az új 1887-es szerkezettel, a másik oldalán egy nem túl régi, kézi húzós IWC Portuguese... - pedig 1971-ben ez egy abszolút nagyméretű sportóraként indult.

Előzmény: altimus (150806)
ronin s8 2014. jan. 14. Creative Commons License 150809

Szerintem is... ;-)

Előzmény: malenykij polgar (150808)
malenykij polgar 2014. jan. 14. Creative Commons License 150808

Nem kövezlek meg, mert a Louis Vuitton az a táskáknál, mint a Rolex az óráknál.

Szaktudás és kompromisszummentes minőség ezer éve. 

Azt meg bociság kijelenteni, hogy ronda, mert van náluk ilyen is, meg olyan is.

 

Előzmény: ronin s8 (150803)
ronin s8 2014. jan. 14. Creative Commons License 150807

@ " kivulrol nezve egy mai tissot vagy longiness szerintem nem marad el a minoseg latszataban az abszolut premiumtol. (hosszu tavon persze lehet hogy elmarad, sot remelem elmarad)"

 

Örülök, hogy önmagadat cáfolod! ;-)  Persze, hogy egy sima termék elmarad a prémiumtól. Ugyanis úgy van kitalálva.  A termék pozícionálása egyetemi tantárgy.

 

A mai Zenith-ek meg a legszebb órák, amiket az utóbbi pár évben alkottak. A megelőző mélyrepülést nem értem...

Előzmény: altimus (150804)
altimus 2014. jan. 14. Creative Commons License 150806

tokeletesen igaz amit irsz, magam sem gondolom maskent :)

 

azert napjainkban ez a szep ertekrend, tradicio, esztetikum ... kicsit manipulalt. olyan egyszeru fogalmak veszik at a kulcsszerepet mint pl. a divat. ami egy "csinalt" valami. raadasul ez is kulturafuggo. sok olyan tarsadalom van ahol a gyoztes mindent visz. ha koreaban vagy japanban a bal csuklora kotott zold madzag a divat akkor mindenki ugy fog jarni harom hetig, amikor meg a felhasitott terdu nadrag nem lep a helyere. a hordhatatlan meretu ora se nem szep, se nem tradicio, se nem praktikus, se nem kenyelmes. egyszeruen csak divat. benne van a me'm a fejben, hogy nagy orat akarok, megha nem is tetszik, vagy ha nagyon kenyelmetlen is a hordasa.

Előzmény: Explorer2 (150805)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150805

Szerzők sokaságát idézhetnénk a bölcselet vagy az irodalom világából, ha filozófiai síkra akarnánk terelni a témát. Kosztolányi például így ír:

 

"...Nincs nála nagyobb jó,
mert ez a kincs.
Úgy hívják: élet.
Értelme nincs."

 

Vagyis aki az értelmet próbálja keresni a dolgok mélyén - persze csak ha emberről van szó - azért nagyrészt tévedni fog. Ha az értelem vezérelne, és most sarkítani fogok, valószínűleg egyenruhában járnánk, nem fogyasztanánk a világ más részeiről származó élelmiszereket (pl. tenger gyümölcsei), sőt, alkoholt se, mert annak aztán tényleg semmi értelme sincs...

 

Valahol - ha hinni akarunk az evolúcióban - az emberré válás folyamatában kulcsszerepet játszott az, hogy a létfentartáson túl is elkezdte keresni az ember az élete értelmét. És bizony nem azokban a dolgokban találta meg, amelyeknek az élete puszta fenntartása szempontjából kulcsszerepük van (ellentétben az állatokkal). A már hivatkozott Marx és barátai a termelés megindulását tartja a kulcspontnak, amivel az ősközösség megszűnik. Ha volt egyáltalán olyan... Szerintem és a keresztény gondolkodók modern vonulata szerint viszont sokkal inkább a szükségtelen dolgok irányába való elmozdulás, vagyis az ego előtérbe helyeződése lehet a határ ember és állat között, nem pedig az, hogy az ételt megszerzi, vagy megtermeli-e.

 

Az összes korai civilizáció élt a bódító szerekkel. A sumérok sört főztek, a görögök bort erjesztettek, Amerikában a dohányt kezdték el fogyaszthatóvá tenni... Mennyi munkafázis egy fajfenntartási szempontból fölösleges termék előállításához... Nagyjából itt meg is szűnt az említett ár-érték arány értelmezhetősége. Mindennek annyi az értéke, amennyi a mögötte álló társadalmi egyetértésből árként megjelenik. Nem marketing kérdése ez, hiszen például a keleti fűszereket nem marketingelték, mégis rohadt drágán lehetett borshoz jutni a középkorban, miközben az élvezeti/használati értéke meg sem közelítette az árát.

 

Vagyis a luxustermékek piaca elvált az alapvető cikkekétől és teljesen más, pszichológiai jellegű hatások kezdtek el dominálni az árképzésükben, nem a hasznosságuk.

 

Lényegében fölösleges termékek váltak drágává (ugyan az aranyat az elektromosság felfedezése előtt milyen szerszám működtetéséhez lehetett használni?)... Ezért próbáltam rávilágítani, hogy a karóra ma egy fölösleges, ha úgy tetszik divat, ha másként fogalmazunk, presztízs termék, aminek az ára köszönőviszonyban sincs a hasznosságával és főként nincs a használhatóságból adódó értékével. Innentől fogva már csak részletkérdés, hogy egy Rolex jobb-e, mint egy Omega és a Patek hányszor többet ér a Jaegernél...

 

Természetesen az árak, az általuk kifejezett presztízs minőséget, innovációt, hagyományt, marketinggel töltött évtizedeket, abba és a fejlesztésekbe fektetett energiát, pénzt, kockázatot stb.-t tükröz. A Rolex találta ki a vízálló tokozást, a rotoros automata felhúzást ők szerzik évente a legtöbb kronométer igazolványt. Az Omega Speedmaster volt az első óra a holdon, a Vacheron Constantin már 300 éve gyárt órákat, a Breguet szabadalmaztatta az órákban használatos hajszálrugót, Glasshütte-ben már a barokkban is órákat szereltek stb. Ezek olyan értékek, amiket nem lehet a hagyományos használhatóság, ár-érték viszonylatban kifejezni. Ezek legendák, a legenda pedig azért több már mint sima marketing...

Előzmény: altimus (150804)
altimus 2014. jan. 14. Creative Commons License 150804

- az autokkal kapcsolatos megallapitasokkal egyetertek, vilagos, hogy mitol premium termek a premium termek. persze megjegyzendo, hogy a magyar autos sajnos a legfelso premium szegmensbe tartozo autoval is csak katyukon es fekvorendorokon kuzdi keresztul magat, hihetetlen mocsokban. meg budapesten is otvar koszos az autok nagyresze. megallni meg a kutyaszaros parkoloban all meg, ahol egy pillanaton belul ott lopakodik a parkoloor. a lampanal meg keregetok hada tamad.

 

> Egyszerű magyarosch mentalitás (és ordas nagy butaság) azt gondolni, hogy egy prémium termék csak a marketingtámogatás miatt drágább.

 

ezt viszont nem hiszem. a marketing nagy ur. vagy mondjuk azt, hogy a divat nagy ur. oravonalon peldaul jopar eve elindult a meretnovekedes, ami mara abszolut hasznalhatatlan meretu orakat is produkal. amik megcsak nem is szepek, nem is esztetikusak. maximum annak akarjuk oket latni, de en sok ilyen orat akarmeddig nezek is nem latom annak. kivulrol nezve egy mai tissot vagy longiness szerintem nem marad el a minoseg latszataban az abszolut premiumtol. (hosszu tavon persze lehet hogy elmarad, sot remelem elmarad). aki meg pl. egy mai zenith-et esztetikusnak lat annak komoly problema van az izlesevel. maximum magamutogatonak neveznem, ami szinten divat.

 

Előzmény: ronin s8 (150803)
ronin s8 2014. jan. 14. Creative Commons License 150803

Sok igazság van abban, mait írtok, de azért legyetek biztosak abban, hogy egy európai prémium termék más kívánalmaknak kell, hogy megfeleljen, mint egy sima. 

Most kövezzetek meg, de egyszer majdnem vettem egy LV táskát :-)  Egyszerűen azért, mert SOKKAL szebben varrott, igényesebb bőrből van, mint a többi. Végül pénztárca lett belőle...

 

Az Audinál arra is figyelnek, hogy az illesztési rés a tankfedélnél alul 3mm-es legyen, felöl csak 2,5. Azért, hogy EGYFORMÁNAK TŰNJÖN! Ilyen a Skodánál egyszerűen nincs. De a Fócvágennél se. 

Ezek az apró különbségek egy idő után összeadódnak, és a mennyiségi változásból minőségi változás lesz. Pont úgy, ahogy Marksz tanította. (Ha valaki esetrleg ebben a nagy rohanásban megfeledkezett volna erről ;-)  )

 

Egyszerű magyarosch mentalitás (és ordas nagy butaság) azt gondolni, hogy egy prémium termék csak a marketingtámogatás miatt drágább.

Nem. Egy picit jobb. De ez a "pici" a sok fejlesztés, idő és munka ráfordítás miatt sokkal drágább lesz...

altimus 2014. jan. 14. Creative Commons License 150802

a marketing mindenhatosagara kedvenc peldam az a ket sormarka (A es B) amelyek kozul ausztraliaban A volt a premium termek es B a koznapi viszont a gyarto valami oknal fogva megcserelte a ket termeket angliaban es B-t kezdte el premium termekkent forgalmazni es A lett a koznapi termek. es termeszetesen az emberek boldogan vettek A-t is es B-t is a piacon mindket orszagban.

 

ehhez tartozik az un. veblen termek (veblen goods) fogalma, ami a luxus termekekrol szol. eszerint a veblen termekekre nem alkalmazhato a klasszikus kereslet-kinalat gorbe, hanem epp forditva mukodnek. minel dragabbak ezek a termekek annal nagyobb irantuk a kereslet.

 

valljuk be, hogy pl. egy luis vuitton taska egyszeruen randa. ha olcso lenne a kutya se venne. ezer dollar felett viszont boldogan veszik meg a nok a taskakat. annak orulnek hogy megvehetik es telik ra.

 

valo igaz, hogy pl. az audi es a skoda sok reszegyseget megoszt egymas kozott, de azert a skodaba csak a jonehany eves az audibol megorokolt kapcsolok jutnak. az audi ajtobecsapodasanak a hangjat mernokok tucatjai igazitjak a kivanatos premium hangra, a gombok is ugy kattannak be a helyukre ahogy kell. barmikor beulok bekotott szemmel egy autoba es nehany tapintassal es kapcsolassal megmondom milyen arszintu a termek. egy oranal azert ez igy nem megy. egy alain silberstein orarol ranezesre senki nem mondana meg az arat, hacsak nem ismeri a termeket korabbrol. de kezben fogva barmelyik kozepkategorias svajci ora nez ugy ki mint az abszolut top kategoria barmely oraja.

 

egyszo mint szaz, egy szint felett az arkepzes marketing es piaci strategia resze, nem minosegi kerdes. van egy arszint ami felett csak markanevet es presztizst vesz a vasarlo, nem muszaki vagy esztetikai, hasznalati, vagy akarmilyen tartalmat. nevezhetjuk ezt egyszeru sznoberianak is, habar az en szohasznalatomban nincs ennek negativ konnotacioja.

 

 

rtivi 2014. jan. 14. Creative Commons License 150801

Nekem erről roviden csak a már korábban említett korlátozott racionalítás rémlik fel, miszerint az ember általában képtelen (egy döntési szituáció körülményeit) objektív módon látni (Herbert Simon), ami tulajdonképpen ráerősített Keynes következő megfogalmazására: „A piaci irracionalitás jóval tovább fennállhat, mint a fizetőképességed.” 

 

Magyarán: a marketing alapú (túl)árazás akár olyan hosszú ideig is dominálhat, hogy sehogy se tudommegvenni a DJ-t. -:)

 

Előzmény: Explorer2 (150799)
Wicked Belzebub 2014. jan. 14. Creative Commons License 150800

Aston, nem Austin :))

Előzmény: Explorer2 (150799)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150799

Próbáltam megérteni, amit a topic társ írt a Tissot és az Omega viszonyáról, de ez számomra továbbra is éppoly értelmezhetetlen, mint az egyszerű skodás hősködése, hogy az Octaviaja márpedig simán A4-es. Oszt ki f...szomat érdekli, hogy ugyanaz a váltó, esetleg motor van mindkettőben? Lehet, hogy még a csavarokat is egy helyen gyártották... Az egyik egy prémium modell, a másik pedig nem az. Pedig ugyanaz a motor hajtja, ugyanúgy, csak másként öltöztették őket... Durvább párhuzam a Toyota IQ, amit átalakítva árultak Austin Martinként is... Az A4 alaphangon kétszer annyiba kerül, mint a Skoda, a második példát meg inkább hagyjuk... Ez a dolog egyedül a presztízsről, esetleg a megszállottságról, a rajongásról, a hobbiról és egyéb, ár-érték vetületben nem is értelmezhető kérdésről szól.

 

A funkcionalitás terén pedig tök mindegy, milyen szerkezet van egy kronométer minősítésű órában, hiszen a minősítést azoknak adják, amelyek megfelelnek a szigorú feltételeknek. Szerintem ezek olyan szuper mechanikák, amelyek pontosságát az ipar egyetlen további területén sem képesek előállítani. Vannak nagyon jó precíziós szerkezetek mondjuk a gépgyártásban is, de azt egyetlen ilyennél (és most vegyük le az elektornikát, az itt nem játszik) sem láttam még, hogy napi 28 ezres fellengésszám (fordulat) mellett, ezer fajta szituációban (hőmérséklet, tartásirány, mozgás, víz stb.) éveken keresztül egy-egy másodperc, vagyis lényegében elhanyagolható napi pontatlanság mellett működjön. Egy Rolex-et, ha hiszünk az Edison utcai szervíznek, elég hét évente generál-szervízelni. Ezen kívül maximum tisztítani kell és mondjuk demágnesezni néha, illetve ellenőrizni (nem cserélni) a tömítéseit. Vagyis hét éven keresztül, állandó hordás mellett, állandóan jár, feszül a rugó, mozognak az alkatrészek és csinál az egész, rossz esetben napi 1-2 másodperc eltérést. Nyilván elmegy még ezen túl is éveket, de valahol meg kell húzni a határt... Zseniális. Jó a tudat, hogy ilyet visel az ember. Az egész eddigi történelem műszaki ismereteinek a zanzáját. A csúcs mechanikát. Nem beszélve a presztízsről, amit jelent. Hogy a hozzáértő kiszúrja, nem szól, de elteszi magában az információt, hogy a tárgyalópartnere nem egy kvarc Tissot-ban jelent meg. Nyilván százból öt embert érdekel ez, magamat is beleértve. Ezért a presztízs-faktor is korlátozott, de akkor is van. Ez vitathatatlan.

 

Hogy milyen szerkezetet tesznek melyik órába? Ez már tényleg csak a vájtfülűeket izgatja. Ezeknél a különbségben nyilván a presztízs-értéket kell megfizetni, nem a technikai tartalmat, de mint láttuk ez is létező, anyagiakra is lefordítható fogalom ollyannyira, hogy a piac is preferálja. Érdemes megnézni egy ETA-s Omega, IWC és egy ugyanilyen Certina, Tissot használtpiaci értékét. Vagyis emberek hajlandók többet fizetni a presztízsért - a külcsínért, mint a belbecsért. Nem beszélve a manufaktúra szerkezetekről... Vicces, hogy egyetlen Zenith El Primeroé sem közelíti meg az ebből kifejlesztett Rolex Daytonák árát... Ezek a jelenségek nem felháborítóak, ahogyan itt egyesek az előzőekben értelmezték, hanem jelenségek, amik megértése az emberi jellem megértését is nagyban segíti. Hiszen, ha a logika működne az élet más területein is, nem pedig az ilyen, teljesen emberi szempontok, akkor picit másként nézne ki a történelem, a politika, a gazdaság, a társadalom - én azt hiszem, hogy szarabb lenne...

 

 

Előzmény: Wreck Diver (150797)
python 357 2014. jan. 14. Creative Commons License 150798

:))))))))))!!👍👍👍

Előzmény: Wreck Diver (150797)
Wreck Diver 2014. jan. 14. Creative Commons License 150797

A topiktárs az azonos szerkezetet tartalmazó órákról beszélt.
És két ugyanolyan szerkezetű, 300 méterig vízálló, acéltokos óra
árkülönbözetének okán már lehet ár-érték arányról elmélkedni.

Főleg ha az árkülönbözet az egyik óra teljes árának a tucatszorosa.
( Mondjuk Fortis - Hublot, Certina Ulysse Nardin stb. )

A mechanikus kontra kvarc kérdést így is lehet értelmezni.
Mintha kényelem okán minden bringás kismotorral kezdene járni,

csak azért mert feltalálták, nem kell tekerni és izzadni rajta, és gyorsabban elvisz bárhová.

A Tour de France pedig ilyen értelemben az obszervatóriumi kronométer vesenyekre
hajazó megmaradt őskövület. Van is helyette motorverseny, ezek meg csak tekernek... :)

Előzmény: Explorer2 (150796)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150796

Segítek: itt a válasz - a szöveg kontextusából következően: sokkal többet ér a Datejust a Longines-nál, de aki az időmérés, mint olyan szempontjából 2014-ben ezt a kérdést ár-érték viszonylatban vizsgálja, ezt a különbséget sose fogja megérteni. Ezért értelmetlen erről - mármint nem a Datejust-ról (az csak egy példa), hanem az érték mibenlétéről ezen az alapon vitát nyitni. Hansúly: "ezen az alapon". Most már tényleg ennyi!

Előzmény: oys... (150794)
Explorer2 2014. jan. 14. Creative Commons License 150795

Kizárólag az előbb említett "ár-érték" viszonylatban ez a különbség elhanyagolható. Pont ezt próbáltam ecsetelni, hogy nem lehet így tekinteni az órákra, mert azok nem mezei időmérők. Azt hiszem az ilyen megfogalmazást iróniának vagy költői kérdésnek nevezhetjük. Mindenki tudja, hogy nem komoly a kérdés, mert már a feltevésében - ironikusan - ott a válasz, ami a szöveg kotextusából következik...

Előzmény: oys... (150794)
oys... 2014. jan. 14. Creative Commons License 150794

"Datejust Rolex mivel tud többet egy mezei dátumos Longines-nál?"

Pont Te kérded? A szerkezete a tiéd alapwerkje.

 

"Hülyeség erről vitát nyitni."

Szerintem meg megkérdezni.

Előzmény: Explorer2 (150793)
Explorer2 2014. jan. 13. Creative Commons License 150793

Ha az ár-érték arány érdekel, minek veszel egyáltalán mechanikus órát? a legjobb chronométerek is elmennek akár napi több másodpercet is. A jobb kvarcok ezt évente teszik, de már 100 alatt kapható óra, ami napi többször kommunikál az atomórával és ahhoz állítja magát. hol van egy sima lte-s mobil pontosságához képest egy karóra? Van olyan - szintén csuklón hordható csoda, amit fél órás hordással fél évre feltöltesz, vagy elég neki ugyanennyi fény. Meg se kell bontani elemcserére, totál vízálló. Ellenben egy másfél millás Rolex kap egy kis mágnesességet - kivéve Millgaus- oszt cseszheted a pontosságát, ami ezekhez képest relatív... Kizárólag olyan értékük van ezeknek a tökéleteshez közelítő mechanikus szerkezeteknek, ami a Te ár-érték arány méréseddel nem írható le. Ez olyan, mint a kézzel varrott és a konfekció-cipő esete. Lehet, hogy az utóbbi jobb, látszólag sokkal jobban megéri, mégis... Na ezért ér többet "ugyanazzal" a szerkezettel egy Omega, mint egy Tissot, egy IWC, mint az Omega és sorolhatnánk. A sima Datejust Rolex mivel tud többet egy mezei dátumos Longines-nál? Hülyeség erről vitát nyitni. Úgyhogy ennyi!

Előzmény: Szepy2884 (150791)
Törölt nick 2014. jan. 13. Creative Commons License 150792

Kövesd a Patek reklám mondandóját:-)

Előzmény: Szepy2884 (150791)
Szepy2884 2014. jan. 13. Creative Commons License 150791

Ó ne is mond! Nekem bőven megfelel egy Tissot, Certina stb. Nem vagyok oda a márkáért. Nekem az ár/érték arány ami számít.

 

Most épp ez és e között vacilálok. Az előbbi már kezemen is volt, de a 39 mm átmérő éppen hogy jó nekem. A másik 38 mm-es de sajnos még nem sikerült felpróbálnom. Tetszik benne, hogy hasonlít a jelenlegi órámra S5 SNK113. 

 

De az előző, a DS 1 D-D ára itt magyarországon 215-217.000 körül van. Ez nekem már inger küszöbb közeli ár. Magyarán nem tudom magamat meggyőzni, hogy tényleg hajlandó vagyok-e ennyit kiadni egy óráért. holott a bringám, a telefonom és a laptomot egyenként is drágábbak. A gáz csak az, hogy egy óra kvázi örök, addig egy laptop, telefon csak időzített hulladék.

 

 

Előzmény: Törölt nick (150790)
Törölt nick 2014. jan. 13. Creative Commons License 150790

Nem kötelezö Omegát venni, ha valakinek megfelel a Tissot, akkor az is jó.

 

Csak az a baj, ha el akarod adni.

 

A Tissot és az Omega (ujraeladási) árai között van egy kis különbség:-), hál I'tennek;-)

Előzmény: Szepy2884 (150789)
Szepy2884 2014. jan. 13. Creative Commons License 150789

Sajnos De :) Köszönhetően ennek a fórumnak :)

 

Néha belegondolok, hogy talán jobb vidám hülyének lenni, mint depressziós okosnak :D:D

Előzmény: Törölt nick (150788)
Törölt nick 2014. jan. 13. Creative Commons License 150788

Nem érted a MARKETING lényegét:-)

Előzmény: Szepy2884 (150787)
Szepy2884 2014. jan. 13. Creative Commons License 150787

"Egy Tissot 2892-es eta szervize nagyságrendekkel olcsóbb egy Tissot szervízben,
mint egy 2892-es  - nem coax - Omega szervize egy omega szervízben."

 

És ezzel össze is foglaltad mi a kínom a svájci óragyártással. Köszönöm, nincs több kérdésem. K***ák be! :D

Előzmény: Wreck Diver (150786)
Wreck Diver 2014. jan. 13. Creative Commons License 150786

Amint az elmúlt fél évről találsz 1000-1200 dolláros árfekvésben pár darab

frissen - ráadásul japánban - szervizelt, fél év garanciás órát ugyanolyan áron,
mint amennyiért egy olyat vettél, ami 100 ezres szervízre szorul, onnan az pont
a szervíz költségével volt drágább.

Egyébként arányban áll. Főként szakszervízről beszélve.
Egy Tissot 2892-es eta szervize nagyságrendekkel olcsóbb egy Tissot szervízben,
mint egy 2892-es  - nem coax - Omega szervize egy omega szervízben.

Egy 1975-ös Seiko 6139-es kronográf teljes nagyszervize a mechanizmus jóval bonyolultabb mivolta

ellenére is maximum a harmada-fele egy cal. 430 GS szervizének, amennyiben hihetünk az adott posztnak.Előzmény: dexter0719 (150785)
dexter0719 2014. jan. 13. Creative Commons License 150785

fene se tudja, hogy drága volt-e. Szerintem szakszervízben, számlával, garanciával nem drága.

azért az óra ára(értéke) és az időszakos szervíz költsége nincs egyenes arányban egymással.

Előzmény: Wreck Diver (150784)
Wreck Diver 2014. jan. 13. Creative Commons License 150784

Csak kicsit drága volt.
Azért ezer dollár környékén ezeket japánból szervizelve,
6 hónap garanciával is megkapni. Plusz posta,
és 78 ezer forint vám-, és áfaköltség, és ennek a tetejébe 100 ezer szervízre... 

Brutális ráfizetés..

 

Még egy ilyen szép óráért is.

Előzmény: dexter0719 (150783)
dexter0719 2014. jan. 13. Creative Commons License 150783

Gyönyörű ez a GS, itthon nem igazán lehet látni.

Főleg nem ilyen állapotban.

Előzmény: Törölt nick (150699)
Macroglossa 2014. jan. 12. Creative Commons License 150778

köszi

Előzmény: APT (150769)
Explorer2 2014. jan. 12. Creative Commons License 150777

És mi a helyzet a Mitsubishi Zerokkal? :-)

Előzmény: Szepy2884 (150776)
Szepy2884 2014. jan. 12. Creative Commons License 150776

"DB605-ös motornál amit a későbbi Messerschmitt 109 G-6-os és az azt követő modelleknél használtak"

 

bocsánat félreérthető: az MW50-et használták a G-6 (G mint Gustav) és az azt követő (G-10, G-14, K stb) modelleknél. A DB605-ös már E (mint Emil) Messereknél már megvolt és a háború végéig tartott a fejlesztésük.

 

Na befejeztem a repülős témát mára :D

Előzmény: Szepy2884 (150771)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150774

Ami késik, nem múlik...

Előzmény: Wicked Belzebub (150772)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150773

Nem, arról beszéltünk, hogy ezek a DB motorok az MW rendszer nélkül is, alapból befecskendezősök voltak, már a korai szériákban is. Ahogy egyébként a Jumo motorok is.

Előzmény: Szepy2884 (150771)
Wicked Belzebub 2014. jan. 12. Creative Commons License 150772

Na, akkor ezek szerint mar megtalaltad. 

Nem lehetne kiirtani mostmar?

Előzmény: APT (150770)
Szepy2884 2014. jan. 12. Creative Commons License 150771

OFF

 

Pedig másra nem gondolhat :) Végül is ugyanazt elmondtad amit én, de A víz metanol keveréke az MW50 (Methanol-Wasser 50-50%) és ezt bizony pont hogy a DB, BMW, Jumo motorokhoz használták a németek. Közvetlenül a feltöltő rendszerbe fecskendezve. A teljesítmény többlet a metanol érdeme, a víz pusztán a hűtést szolgálta. Ennek ellenére épp azért volt átmeneti teljesítményfokozó ahogy te is írtad, mert hosszú távon tülhevült a motor. 

 

Az viz-metanol befecskendezés akár 100 LE többlet teljesítményt is jelenthetett egy DB605-ös motornál amit a későbbi Messerschmitt 109 G-6-os és az azt követő modelleknél használtak. 

 

Etanol-víz keverékkel is kísérleteztek, de az rövid távú volt. A hátránya ellenkező volt az MW50-nével. Fagyáshoz vezetett.

Előzmény: APT (150759)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150770

Képzeld el, voltak, és mindent rendben találtak.

 

Én veled ellentétben nem vagyok bűnöző. Kedves IÁ.

Előzmény: Törölt nick (150768)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150769

Egyfelől mert az NO tartály/tartályok (túl azon, hogy ha találatot kaptak, azonnal felrobbant az egész gép) túl sok helyet foglaltak el, és nem lehetett igazán már elhelyezni komolyabb méretűt belőle a nem ehhez tervezett gépen, másrészt a motor élettartamát drámaian redukálták.

Amúgy gondold végig, a működési elve valahol "rakétaelv", abban az értelemben, hogy a teljesítményt azzal fokozta, hogy a tüzelőanyaghoz vitte a gép az oxidálóanyagot is (a levegőnél jelentősen nagyobb fajlagos oxigéntartalmút), ám ennek a hely- és térfogatigénye drámaian nagy. Tehát ez csak egy egész rövid ideig mehetett, és megvolt a reális veszélye, hogy közben szó szerint szétmegy a motor... A repülőgép-motorok ugyebár eléggé kihegyezett tervezésűek, korántsem olyan mértékben túlméretezettek, mint egy átlagos gépkocsi-motor, messze nincsenek akkora tartalékok.

A metanol-víz más elven működik, de jóval kisebb teljesítmény-növekedést is képes produkálni. De jellemző módon még ennek is korlátozni kellett a használati idejét a motorok kímélésére.

Előzmény: Macroglossa (150767)
Macroglossa 2014. jan. 12. Creative Commons License 150767

akkor viszont adja magát a kérdés, hogy a DB601 miért nem nitros teljesítményfokozót kapott?

 

Előzmény: APT (150765)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150766

Mi van bélus, csak ezért regeltél egyet? Vagy inkább ádámka..?..

Előzmény: Törölt nick (150764)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150765

Lényegesen kisebb teljesítmény-növekedést képes csak produkálni. Az NO-val viszont akár megkétszerezhető-háromszorozható a teljesítmény (és az igénybevétel).

Előzmény: Macroglossa (150763)
Macroglossa 2014. jan. 12. Creative Commons License 150763

a víz-alkohol befecskendezés tulajdonképpen miért nem olyan népszerű a sportautóknál, mint a nitro?

 

valahogy az átlag user számára biztonságosabbnak tűnne használata

Előzmény: APT (150762)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150762

Igazad van, bocsánat. Nem kéjgáz, sima NO.

 

Viszont teljesítménynövelésként valóban használták. Sőt, ma is használják.

Előzmény: Macroglossa (150761)
Macroglossa 2014. jan. 12. Creative Commons License 150761

A kéjgáz az a dinitrogén-oxid (N2O), ez van különben a habszifon patronjában is, a nitrogénmonoxid (NO) az kicsit más, nehogy azzal csinálj kéjgázpartit, mert csúnya vége lesz...

 

:)))))))

Előzmény: APT (150759)
dészáz 2014. jan. 12. Creative Commons License 150760

ahogy írod! erre gondoltam.

Előzmény: APT (150759)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150759

Nem, nem arra gondol... A II. világháború német Jumo és DB motorjait eleve benzinbefecskendezésesre tervezték, a diesel-adagolóhoz hasonló felépítésű (csak itt külön kenést kellett biztosítani, mert a benzin nem ken - viszont jóval kisebb az elvárt nyomás) dugattyús befecskendezőkkel. Ezen túl átmeneti teljesítményfokozóként mind a metanol-víz plusz befecskendezést, mind a nitrogénmonoxidos ("kéjgázos") módszert használták, egyidejűleg is.

Előzmény: Szepy2884 (150758)
Szepy2884 2014. jan. 12. Creative Commons License 150758

OFF

 

Az MW50-re gondolsz igaz? Víz metanol keveréke 1:1 arányban. Csak rövidtávon (pár másodperc) használták teljesítmény fokozónak. De nem arra hogy utolérjék az ellenséget, hanem hogy hátrányos helyzetben meglépjenek előle. Ezért is nevezték "vészteljesítmény" fokozónak. 

Előzmény: dészáz (150756)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150757

Az már sokkal előbb is megvolt.

Előzmény: dészáz (150756)
dészáz 2014. jan. 12. Creative Commons License 150756

a befecskenezést a németek csináltám már a Me109-esen! :-)

Előzmény: oys... (150752)
jollép 2014. jan. 12. Creative Commons License 150755

Ha már autó:) szerény véleményem,hogy most,2014-ben itt Európában kvázi már mindegy hogy a 2.5-től 8 millióig terjedő kategóriában japó vagy eu.netán koreai a vas. Ne legyen dízel ha lehet,szerintem a Mazda skyactive-ját se nagyon venném egy darabig,csakúgy mint a kis turbókat.A többi egál.Afölött nekem a csillagos kéne még ma is...)

Explorer2 2014. jan. 12. Creative Commons License 150754

Azért vicces, hogy idáig jutott ez a társalgás, én a saját, nagyjából (sőt ténylegesen) 7 darab autóra kiterjedő tapasztalatomból. Ami minden, csak nem referencia. Nekem bejöttek, bejönnek a japán termékek és pont. Nem az áruk vagy valami más vonzódás, nem hitbéli okok, hanem egyszerű tapasztalat alapján. Bakker hifim meg Bang & Olufsen van, sőt lego-val játszottam gyerekkoromban, kafa dolgokat csinálnak a dánok, ebből milyen vita lesz...

Előzmény: oys... (150752)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150753

Balfogások mindenütt előfordulnak, amúgy a BMW-nél a hivatkozott problémát egy olyan alkatrész okozza, amelynek cseréjét a gyár 150 ezrenként előírja - de erre nem szokott sor kerülni, mert 2-250 ezerig nincs ezzel semmi baj, ez után meg az autók már rendre ruppótlan x-edik tulajdonosoknál vannak (akiknek nemritkán nincs is valós képük a kocsijuk tényleges előéletéről és futásteljesítményéről), és nem hajlandók (legtöbbször nem is tudnak) több százezres karbantartásokat finanszírozni egy újonnan bőven tízmilliós árú autónál...

 

Amúgy tulajdonképpen így sincs köztünk vita - csak ezzel együtt úgy érzem, hogy itt nem szinoním fogalmak keverednek nagyon össze. A tartósság, a javíthatóság és a megbízhatóság átfedést ugyan mutató, de mégsem egybevágó fogalomkörök, és mondjuk pont a régi-mai autók összevetésénél nagyon tévútra visz, ha összekeverjük őket.. De még az órák világában is..Nagyon sok olyan megoldást alkalmaztak régen például a kocsiknál, amelyek nem voltak különösebben megbízhatók (magyarán elég könnyen elromlottak, de legalábbis elállítódtak - pl: megszakítós gyújtások, karburátorok), esetleg tartósak sem voltak (régi fék, lengéscsillapító megoldások, dinamók, elektromechanikus feszültségszabályozók és hasonlók), viszont alkalmasint igen könnyen, akár "terepi körülmények között" is javíthatók voltak. Az ilyen gépeket sokáig életben lehet tartani, veteránként is, sok ugyan velük a gond, de ezek orvosolhatók.

Ezzel szemben nagyon sok olyan korszerű megoldás van, aminek jelentős, a korábbiak többszörösére rúgó a várható élettartama, közben alkalmasint alig, vagy egyáltalán nem igényel karbantartást, a megbízhatósága is példás - de amikor végül szükségszerűen kimúlik, akkor alkalmasint egyáltalán nem javítható... Aki már kivénhedt, leharcolt állapotban találkozik ezekkel, az könnyen oda lyukadhat ki, hogy "régenmindenjobbvolt...", holott erről szó nincs... Nekem például legalább egy tucat éve nem romlott el egyik autóm sem, egyáltalán nem, gyakorlatilag semmi... No jó, volt defekt, meg a xenonok megjelenése előtt pár kiégett izzó - de azóta az sem. Innen nézve az mondható, hogy a korszerű új kocsik többsége 150-200 ezerig teljesen megbízható, az után persze már változhat a kép, de ez engem nem érint, mert ezek után már nem használom őket...

És így megközelítve a dolgot hihetetlen megbízhatók pl: a jó kvarcórák is. Nagyon sokszor 20-25 éves órák is gond nélkül működnek, és elemcserén túl nem igényeltek még beavatkozást. Jó eséllyel többségük százévesen is működni fog, ha a környezeti hatásoktól sikerül megóvni, akkor a mozgó alkatrész nélküli LCD kivitelek közül sok talán még évezredek múlva is.. Mégpedig javítások, restaurálás, felújítás nélkül, folyamatosan működtetve is. Viszont, ha mégis bedöglik - akkor nem lesz javítható. Valószínűleg egyáltalán nem - ha nincs eredeti, gyári pótalkatrész (ami leginkább a pár fődarab valamelyikét jelenti). Ezen a ponton viszont a mechanikus megoldás már előnyösebb, mert azt viszont lehet majd javítani. Nem biztos, hogy egyszerű, hogy a végeredmény a gyári állapotot akár csak meg tudja majd közelíteni - de működőképessé, használhatóvá lehet tenni. Ezért szeretem és favorizálom én is a mechanikus megoldásokat, főleg, mivel nagyon szeretem ezeket javítani, restaurálni is. De azt állítani, hogy ezek megbízhatóbbak, "tartósabbak" lennének? Azt nem merném....

Előzmény: oys... (150752)
oys... 2014. jan. 12. Creative Commons License 150752

USA-ban is van már ecoboost-os "p@csköszörűs" Ford manapság (sajnos), relatíve nagy lökettérfogatú dízel BMW-kbe is be-behullik az égéstérbe a levegőterelő lap a szívósorból, de az egész benzines közvetlenbefecskendezési módszert (japánból, a Mitsubishi Carisma által terjedt el) és élettartamát is annyira veszélyezteti a lerakódástömeg a szelepeknél, hogy az már az O+A koax. kiforratlanságához fogható. Szóval szerintem az autóipar a csúcstechnológiákban és az elektronikákban bízva olymértékben bonyolítja el a közlekedési eszközt, hogy az már alkalmanként a használhatóság rovására (egy ma megálló autót nem lehet az út szélén közlekedésképessé tenni) , de leginkább a hosszútávú gadaságos üzemeltetés korlátozására is szolgál.

Biznisz-iz-biznisz.

 

Ezért vélem csak a kvarcórákkal párhuzamba hozhatónak a témát.

APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150751

Ha már autózunk: a jelenlegi downsizing trend, ahol kis p@csköszörű turbós motorokkal próbálják kiváltani a normális hengerszámot-lökettérfogatot - nos, ez nekem sem tetszik, de egyfelől a piacon nem kizárólag ezek kaphatók (magyarán: nem kell ezeket megvenni, ha nem bízol bennük), másrészt ez nem a világ autópiarát, hanem kizárólag a hibás, egyértelműen rossz, hibás, életszerűtlen metódus alapján mért emissziós és fogyasztási normákat igen erőszakosan kikényszeríteni akaró EU-s előírások okán az ittenit jellemzik. Ezek a két-három hengeres turbós izébigyók mondjuk Észak-Amerikában vagy Ázsiában ismeretlenek, ott nem is forgalmazzák őket (és a világ autópiacának azért az EU egy hiába jelentős, mégiscsak kis hányada csupán).

 

Amúgy meg pici, alulméretezett és kevéssé tartós motorok bőséggel készültek anno is, és emlékszünk még a szocialista autópiarra is, ahol a Skodák-Ladák-Moszkvicsok többsége 100 ezer környékén már motorgenerálra szorult a kétüteműek meg legtöbbször ennyit sem mentek el. De ez az ilyen kategóriájú motoroknál még a "nyugati" autóiparra is jellemző volt. Nyilván a másik végletet az USA autóiparának fénykorából származó, rettenetesen túlméretezett 5-7 literes, kis literteljesítményű vasblokkos V8-asok, és a hasonlók jelentik - ezek tényleg elpusztíthatatlanul tartós motorok voltak, de nem azért, mert annyira jó konstrukciók, hanem azért, mert ilyen brutálisan túlméretezettek lettek. De persze ennek is van azért árnyoldala - szörnyen gazdaságtalanok, és azért a karbantartási igény sem kicsi.

Előzmény: oys... (150749)
oys... 2014. jan. 12. Creative Commons License 150750

Egyébként is, kulcsszó az élettartam-méretezés!

És az autóiparban ebben a japánok jártak az élen, a németek csak tőlük tanulták az egészet (a VW például csak a Golf IV-gyel kezdte).

Nyilván annak köszönhető az, hogy nem tapasztaltad meg ennek az árnyoldalát, hogy az autóid hamarabb kerültek el tőled, mint ahogy elkezdődtek a betervezett avulási problémák. De utána azért messze nem olyan rózsás a japán autók világa! (Van néhány egészen extrém példa, ami az autóikon szó szerint javíthatatlan.)

Így aztán útálatosnak tartom azt, amikor pld. a Toyota Corolla tulajok, illetve pár túlmisztifikált japán modellek gazdái elkezdenek ódákat zengedezni arról, hogy az autóikon semmit nem kell cserélni. Ha a forgó-kopó alkatrészek még a magyar utakat sem sínylették meg szerintük, akkor két eset lehetséges: vagy hazudnak, vagy kifejezetten karbantartatlan az autójuk (tehát egy időzített bomba a majdani új tulajdonosának is, de a többi közlekedőre nézve is egy mozgó veszélyforrás).

 

Különben is, a mai autók legfeljebb a kvarcórákról alkotott véleményeink alátámasztására kerülhetnek itt szóba, a mechanikusok egészen más tartósságúak!

Előzmény: Explorer2 (150738)
oys... 2014. jan. 12. Creative Commons License 150749

Azt ne mondd, hogy a mai autók tartósabbak lesznek! Tán csak a karosszériájuk és a kárpitok maradnak meg egyben...

(900-as háromhengeres uszkve 1,2-es négyhengeres agyonfújt turbós-kompresszoros, anyagvékonyított motorok hurcolnak jó másfél tonnát, ezernyi motor- és közlekedési elektronikával, ami egy idő után még javíthatatlanabb lesz, mint egy régi kvarcóra elektronikája.)

Előzmény: APT (150748)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150748

"Igen a régi kocsikat hosszú időre csinálták."

 

Messzire vezet ez, de szerintem a kérdés ennél sokkal komplexebb, és ennyivel nem elintézhető. Egyébként így, szó szerint nem is igaz, és a 30-40-50 évvel ezelőtti autók többsége normál használatban már tízéves korára roncstelepérettre amortizálódott, megette a rozsda, kifakult a fényezés, elrepedtek a műanyagok. És a legtöbbször a gépészet sem volt tartósabb, sőt...

Előzmény: Explorer2 (150743)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150747

Az Omegát nem tartom jó példának most, mert a CoAxiallal egy tulajdonképpen kísérleti konstrukciót vesz-vett a vásárló, aminek a problémáit, gyerekbetegségeit most rajtunk tesztelik... A hagyományos konstrukciójú, tisztességesen elkészített órák többségével nincs semmi baj, ha nem verik őket agyon, és az előírt-elvárt szervizelést legalább nagyjából megkapják, akkor megbízhatóan teljesítenek.

 

Ami a GS-t illeti, személy szerint nagyon respektálom ezeket az órákat (van is kettő), de elájulni akkor sem kell tőlük, a mostani áruk pedig egyértelműen a marketingalapú árképzésnek köszönhető. A mechanikus óráknál meg a tartósságon nem érdemes lovagolni - jól, tisztességesen elkészített esetben a középkategóriás órák is jóformán értelmezhetetlenül tartósak, és ha már a Seikonál tartunk, hát a 60-as évekbeli közönséges 5-ösök között is találni máig kifogástalanul működő, jó műszaki állapotban lévő darabokat - a GS-ek sem tartósabbak, megbízhatóbbak ezeknél - ellenben egyértelműen pontosabbak.

Előzmény: Explorer2 (150741)
fastrobi 2014. jan. 12. Creative Commons License 150746

Igen ezt néztem meg én is! Érdekes!

Előzmény: Franek-52 (150742)
APT 2014. jan. 12. Creative Commons License 150745

Kinek a pap, kinek a papné - nekem meg szintén elég nagy flottás tapasztalat alapján kissé más a benyomásom - a japán autók általában valóban nagyon jók és megbízhatók, de például a Toyota nem tud tartós és problémamentes dízelt gyártani, és azért csodák nincsenek, előbb-utóbb a japánokhoz is hozzá kell nyúlni - és akkor kiderül az, hogy az alkatrészek árai két-háromszorosak, és máris buktuk a réven, amit nyertünk a vámon... Amúgy a mai autóipar zömében elég jó dolgokat gyárt, és még teljesen konzum Fiatoknál is tök hétköznapi, hogy mondjuk 200 ezerig nincs baj semmivel. A szokásos kopó-fogyó dolgokon túl egyszerűen semmivel, maximum egy-egy kiégett izzó, de semmi érdemleges. És a rémlegendák ellenére még a francia kocsikban is nyugodtan meg lehet bízni.

Előzmény: Explorer2 (150738)
Törölt nick 2014. jan. 12. Creative Commons License 150744

Csak, hogy lássátok milyen rosszakaratú emberrel (kakasszem) álltok szemben, felteszek egy pár most készült képet az én GS kronométeremröl:

 

Előzmény: kakaszem (150713)
Explorer2 2014. jan. 12. Creative Commons License 150743

Nem hiszem, hogy másként vezetnék egy céges kocsit. Nem ülök benne egész nap... A 100 ezer még bőven az avulási időn belül van. Az, hogy 250-nél mi van már tényleg szerencse dolga. Igen a régi kocsikat hosszú időre csinálták. Ahogysn egy vintage Rolex 50 évesen is pontos. Sôt!

Előzmény: fastrobi (150740)
Franek-52 2014. jan. 12. Creative Commons License 150742

Szia.

 

Talán ez?

 

http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c

 

Feri'bá

Előzmény: fastrobi (150740)
Explorer2 2014. jan. 12. Creative Commons License 150741

Szó sem volt árról. A minőséget említettem. Illetve igen. Gáz 2014-ben hogy neves német gyártók forgalomba hoznak, nem is alapfelszereltségű modelleket kurblis ablakemelővel. Az írás lényege? Hogy egy japán nem romlik el olyan gyakran, mint az emlízett márkák. Ez sem általános tény, csak az én tapasztalatom. Hogy olcsóbb-e egy Lexus, mint egy Mercedes (egy kategóriában) nem tudom. Viszont előbbi az árát talán jobban tartja. Talán... A Rolex eddig minőségben a legjobb órám (Grand Seikom még nem volt). Drága a szervíze, de azon kívül nem igényel mást. Akár egy jó kocsi. Nekem ilyen eddig csak japán volt. Apropó óra. Az Omega-m sajnos nem csk kötelezőn volt szervízben...

Előzmény: spyder999 (150739)
fastrobi 2014. jan. 12. Creative Commons License 150740

Ma már semmit sem gyártanak un. örök életre mert akkor csődbe megy a gyártó és az mindegy hogy német vagy japán! A neten fellelhető egy 50perces rövidfilm ami a tervezett elévülésről szól,érdemes megnézni a címét sajnos nem tudom! A céges meg a magán kocsikról meg annyit hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni hogy a saját kocsira önkéntelenül is jobban vigyázunk! Tudom mert egy évtizede hajtok céges kocsikat,és aki havi több ezer kilométert hajt egy kocsit az nem mond olyan marhaságot hogy se a futóművet se a silenteket nem kell rajta javíttatni mert ezeken az utakon az lehetetlen!

Előzmény: spyder999 (150739)
spyder999 2014. jan. 12. Creative Commons License 150739

Érdekes,hogy a Japán autóra teszed le a voksod,mert úgymond olcsóbb a fentartása,mint a Németé,pedig órában meg pont a Rolex a kedvenced(gondolom a nicked-ből,hogy Explorer 2 a kedvenc),miközben egy seiko-t sokkal olcsóbb leszervizelni.

Ezek szerint egy olcsó,eldobható órát kellene hordanod,amire nem kell költeni,de óránban

mégis a perstizst keresed.

Amúgy aláírom,hogy a Japán autók kevésbé szerviz igényesek,mint Német társaik,de ha azt a Németet cseréled le 100e.-nél,akkor elvileg addig azzal sem lesz nagy gondod.

Sajnos vagy 20 éve itt van nálunk is a fogyasztói társadalom,és szorgos Német mérnökök dolgoznak is rajta,hogy hamarabb cserlgesd az autód,mint pár évtizede.

Hidd el,régebben egy BMW-t vagy Mercit is úgy adtak át,hogy az egy életre szóljon.

Volt olyan régi Jockey Mercim,aminek 20 év után is ugyan az a futóműve volt,mint amikor kiadták.Abszolut nem rosszabb a Német,sőt...csak nem akarják már,hogy örökké egy autóban ülj,ha megteheted.És aki új autót tud venni,az megteheti,hogy cserélgesse is...

Előzmény: Explorer2 (150738)
Explorer2 2014. jan. 12. Creative Commons License 150738

Cégesben szinte csak európai kocsim volt eddig, magánban kizárólag japán (3 db ebből kettőt nullásan hoztam el és mindegyiktől 150 Felett váltam meg, igaz a Mitsubishim modt 163-nál jár, mondanom sem kell, hibátlan). A következő fogalmakkal nem a magán-, hanem a szintén nullával indított és általában 100-nál leadott, flottás, full szervizelt céges kocsiknál ismerkedtem meg. Ezek a VW-csoport, a Ford és a Daimler-Benz kínálatából kerültek ki:

 

- gyújtásprobléma, alapjárat ingadozás

- lambdaszonda-csere

- kettős tömegű lendkerék csere

- vicces, de a kurblis ablakemelő (minden céges autóm drágább volt listaáron, mint az enyémek)

- szilent-csere

- átkötő-csere a kormányzott keréknél

-motorvezérlés teljes cseréje (a lánc megnyúlott, a motor letiltott 60 ezer kilométernél)

- különböző hibajelzések, amiket kiütnek javítás nélkül a szervízben, mondván, hogy csak begajdult...

 

na ennyit a különbségekről. Ez nem autós oldal, de ha már szóba hoztátok. Ha nem lenne saját tapasztalatom én is hitvitának tartanám az egészet. Egy Subaru vagy egy Lexus azonban tuti, hogy kategóriájában, minőségben - és most nem a villantós dolgokra gondolok - versenytársa az európai modelleknek. Sőt! Asszem a G. Seiko is hasonló a saját táborában... Csak itt még többet számít a villantási faktor.

Előzmény: malenykij polgar (150737)
malenykij polgar 2014. jan. 12. Creative Commons License 150737

Én meg maradok az európai gazdaság támogatásánál, ha autót veszek. Pedig Seikom is van. De túl van misztifikálva a japán mentalitás, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rossz tulajdonságaikról.

Előzmény: Szepy2884 (150730)
Szepy2884 2014. jan. 12. Creative Commons License 150736

Szerintem Credorja a japán milliomosnak van. De csak nemzeti büszkeségből és miután már túl van egy PP és/vagy VC beszerzésén is :D

 

A domestic market nem véletlen. Azon az áron itt európában nem nagyon találnak piacot. A lent ecsetelt okokból kifolyólag.

Előzmény: altimus (150735)
altimus 2014. jan. 11. Creative Commons License 150735

a GS arban, minosegeben, muszaki tartalomban Rolex szintu ora. Eladott peldanyszamban saccra ket nagysagrenddel kisebb, niche market. GS-t az vesz aki epp egy submarinert hord, vagy epp orabuzi es nagyon unatkozik. A Credor ehhez kepest is merhetlen kategoria. Jo esellyel ismerunk GS tulajt, vagy valakit aki ismer GS tulajd, viszont szinte 100% hogy nem ismerunk Credo tulajdonost, sot olyan embert sem aki ismer Credo tulajdonost.

 

 

Explorer2 2014. jan. 11. Creative Commons License 150734

Vicces, de a G. Seiko a tengeren túlon abszolút a Rolex szintjén jegyzett. Azért tudnak ilyen árat kérni érte. Nálunk nem ismert - nincs is GS forgalmazó - nem vagyunk fizetőképes piacuk. Azért tudnak ilyen árakkal dolgozni, mert az óráik tényleg pontosak. akár a Rolexek. Az más kérdés, hogy szerinte. - ahogyan a gyártott mennyiség miatt a Patek-kel és az A. Lange & Sohne-vel - a minőség alapján a mai Omega-val és Breitling-gel sem vethető össze a Rolex. Érdemes áttekinteni a használt árakat, főleg a vintage modellekét, vagyis az értékcsökkenést. A Rolex talán az IWC nem ETA-s modelljeivel és a Jaeger-ekkel van egy ligában. Talán... Egy 30 éves Explorer, egy 40 éves sub simán drágább az újnál. De a 10 éves is tartja az árát (érdemes várni vele, viselni, mégis egy luxus-karóra és csak értékesebb lesz). Na az Omega, a Breitling azért nem ilyen... 

Passionata 2014. jan. 11. Creative Commons License 150733

Siman

Előzmény: boxer-gs (150729)
fastrobi 2014. jan. 11. Creative Commons License 150732

Ennek ellenére nem szivesen dolgoznék Japánban mert ott aztán a munka szent,nincs lógás kifogás! 

Előzmény: Szepy2884 (150730)
fastrobi 2014. jan. 11. Creative Commons License 150731

Én is kizárólag a Státuszról és a presztizsről beszélek! A minőség az más kérdés,nem kétlem hogy van olyan mint bármelyik luxus brand! Amíg egy 4000dolláros Seiko és egy 4000dolláros Omega közül az emberek 90%-a az Omegát venné ha tehetné márprdig biztos ez lenne addig az akkor is csak Seiko ha 10000dollárért árulják! Mert akinek van pénze rá az nem feltétlen a műszaki tartalmat hanem a nevet veszi meg és ezen a téren egy Seiko sosem veszi fel a versenyt.

Előzmény: Szepy2884 (150723)
Szepy2884 2014. jan. 11. Creative Commons License 150730

Amig az Omega, Breitling, Tag Heuer Eta klónokat tokoz (semmi bajom az etákkal), akkor mindneképp. Én is így gondolom. De amint saját kalibert dobnak ki ami tegyük fel csak hajszál híján marad el a GS szerkezettől műszakilag és minőségben, már lehet hogy akkor ennek ellenére én is inkább az Omega, Breitling felé hajlanék.

 

1 szó mint 100. Nekem a Seiko, Orient azért szimpatikus, mert nem restek saját kalibereket fejleszteni megfizethető áron és minőségben.

 

Off

 

Autók terén azért vagyok kérlelhetetlenül japán párti, mert volt alkalmam megtapasztalni a japán mentalitást a némettel szemben. Ha egy echte (direkt nem bevándorló) német munkástól elvárod azt, amit egy japán szónélkül alázattal végrehajt, akkor a német vérmérséklettől fűggően vagy sértetten hülyének néz mert azt hiszi hogy szórakozól vele, vagy kiröhög mert azt hiszi hogy csak szórakozol vele. És ez komoly!

Előzmény: boxer-gs (150729)
boxer-gs 2014. jan. 11. Creative Commons License 150729

A Seiko GS szinte külön brandként van kezelve és mint ilyen, szerintem ott van az Omega szintjén. Legalábbis az én szememben mindenképp.

Előzmény: fastrobi (150727)
WiZARD 2014. jan. 11. Creative Commons License 150728

Ez már nagyon szubjektiv, ember, és hely függő. A te szemedben nem ér el a szintjükre, én meg hamarabb vennék GS-t mint Breitlinget, de még egy Rolexnél is lehet hogy szívesebben vennék GS-t.

Amíg nem költenek eleget reklámra, és nem nyitnak a megfelelő helyeken luxus GS üzleteket, addig ez nem is fog változni.

Előzmény: fastrobi (150727)
fastrobi 2014. jan. 11. Creative Commons License 150727

Nem az a kérdés hogy a szerkezet nagyon ott van,hanem inkább az hogy maga a Seiko mint brand sosem ér el még csak az omega,breitling szintjére sem!Pedig azt nem kétem hogy minőségileg ott vannak. A casio sem csinál semmivel sem rosszabb órákat mint a Tissot vagy Certina ,mégis az egyik mindig "csak"Casio marad.

Előzmény: WiZARD (150725)
dészáz 2014. jan. 11. Creative Commons License 150726

hinnye azannya!

Előzmény: WiZARD (150725)
WiZARD 2014. jan. 11. Creative Commons License 150725

GS nem is PP, VC, AP kategóriában versenyez, inkább Omega, Rolex...

 

De egy Seiko Credor-t mivel tennél 1 szintre? :)

http://www.hodinkee.com/blog/2011/4/4/introducing-the-seiko-credor-minute-repeater-a-horological-m.html

http://www.watchesbysjx.com/2012/04/in-depth-look-at-seiko-credor-spring.html

 

Előzmény: fastrobi (150722)
spyder999 2014. jan. 11. Creative Commons License 150724

Én is inkább az A4-nél maradnék,de jöhetne a másik is,ha nincs más.

 

Viszont továbbra is állítom,hogy nincs 100e.-ért GS.

 

Tegnap néztem béjen lejáró licitált aukciókat és több órával a lejárat előtt is 7-800 dodó körül álltak.Biztos ki lehet valami nagyon lepukkantat fogni 100-asért,de nem hinném,hogy ez az átlag,inkább a kétszáz,de ne vitázzunk, a lényeg,hogy 100e.-ret én sem adtam volna egy GS nagyszervizért .

Szepy2884 2014. jan. 11. Creative Commons License 150723

Státuszban és presztiszben persze hogy sosem. De műszakilag közel járhat.

 

Ez olyan dolog, hogy ha van pénzem egy Carrera 911-re akkor minek vennék LFA-t vagy GTR-t? Fanatizmusból.

 

A német precizitás nem hasonlítható össze a japán fanatizmussal :) A precizitás csodákra képes, de a fanatizmus? ;) 

Előzmény: fastrobi (150722)
fastrobi 2014. jan. 11. Creative Commons License 150722

Ez nagyon relatív Szerintem egy gs Seiko sosem fog egy Breguet,Ap,Patek,Vacheron stb. státusz szintjét elérni.

 OFF: Nálam egy S4-es Audi menőbb mint egy Lexus! Ez is relatív!

Előzmény: Szepy2884 (150720)
Szepy2884 2014. jan. 11. Creative Commons License 150721

Hadd ne soroljak fel luxus márkákat amik ennél sokkal keményebben koppintanak a Rolexről ;)

 

 

Előzmény: Explorer2 (150718)
Szepy2884 2014. jan. 11. Creative Commons License 150720

Hát talán lehet hogy a 100 ezres szervíz kicsit sok, de az talán vitathatatlan, hogy egy GS azért elég erősen karcol a top kategória felé. 

 

Amolyan Lexus vs BMW/Audi. Lehet hogy én a Lexus-t választanám :)

 

OFF

 

Pl egy Audi A4 vs Lexus IS 250. Egyértelműen a Lexus!!

Előzmény: fastrobi (150719)
fastrobi 2014. jan. 11. Creative Commons License 150719

Újat biztosan, használtan 5-600dollárért kapható,ezért írtam hogy "majdnem"! A 100e forint akkor is rengeteg egy szervízért,ez már inkább top kategóriás óra szevízköltsége.

Előzmény: spyder999 (150703)
Explorer2 2014. jan. 11. Creative Commons License 150718

Ez a lünett egy az egyben a Rolexé. Tény, így fotón eltér a kettő, nem is kicsit. Az ötletgazda azonban vitathatatlan! 

Előzmény: WiZARD (150716)
spyder999 2014. jan. 11. Creative Commons License 150717

A számból vetted ki a szót,ugyan ez a két mondat jutott eszembe róluk.(már a két utolsóra gondolok:)

Előzmény: WiZARD (150716)
WiZARD 2014. jan. 11. Creative Commons License 150716

hát akkor kezdjük a hasonlóságokat:

Mind a kettő kerek és fémből van a tok.

Mind a kettőn van óra, perc, másodperc, gmt mutató, és dátum.

 

stb :)

 

Némi hasonlóság tényleg van, de jobban megnézve teljesen más a kettő. A Rolex sokkal sportosabb, a GS sokkal elegánsabb.

 

Előzmény: spyder999 (150714)
spyder999 2014. jan. 11. Creative Commons License 150715

Huhh,ennyire nem tartom számon a Lakinger alteregókat,de köszi.

Igaz,hogy az árára lettem volna kíváncsi,de kaptunk helyette egy szép szerkezeti képet.:)

Előzmény: kakaszem (150712)
spyder999 2014. jan. 11. Creative Commons License 150714

"De ez a Mechanical GMT egy az egyben Rolex Explorer II."

 

Melyik részére gondolsz?Mert én nem sok hasonlóságot látok.

Se a muatatók,se az indexek,se a tok vagy lünett arányai,vagy korona mérete,de még a láncszemek formája is csak épp hogy hasonlít rá,nem hogy egy az egyben.

 

Emlékeztet rá,ezt tény,de eltúlzod szerintem.

Előzmény: Explorer2 (150711)
kakaszem 2014. jan. 11. Creative Commons License 150713

Persze egyszerű lenne tisztázni a dolgot. Ha berakna egy képet az órájáról ami egy papírcetlin van lefotózva és a cetlin a neve szerepeljen.

Nyilvánvalóan nem lesz ilyen kép.

Na, mindegy. Igazából leszarom, csak gondoltam szólok, hogy ne túráztasd magad feleslegesen a topik legrégebbi hazudozós trolljával.

Előzmény: kakaszem (150712)
kakaszem 2014. jan. 11. Creative Commons License 150712

Segítek helyette, ok?

Nincs ilyenje, netről lopott kép.

Ő ugyanis Lakinger sokadik nickje, de már számtalanszor említve lett, hogy ő is az.

 

Előzmény: spyder999 (150705)
Explorer2 2014. jan. 11. Creative Commons License 150711

Kár, hogy koppintanak, imádom a japán termékeket. Kocsit csak tőlük, ez nálam tapasztalati alapelv, most is egy onnan szállított Mitsubishivel járok. Ezeknél 200 ezerig semmi baj nem lehet és nagyjából utána sem. Gondolom az óráik is precízek, a GS legendás. De ez a Mechanical GMT egy az egyben Rolex Explorer II. Még a mérete is. Fasza lehet, de ezt nemá! Igaz nagyító nincs rajta... Ez nagyjából egy most induló kínai gyártónál is ciki lenne, nemhogy a világ egyik legjobb manufaktúrájánál...

Előzmény: spyder999 (150703)
Törölt nick 2014. jan. 11. Creative Commons License 150710

Ez enyémnek ilyen szerkezete van:

 

Wreck Diver 2014. jan. 11. Creative Commons License 150709

OFF:

A topikon lévő kronométer. 
Erősen értéknövelő a GS-nél,, akárcsak a különböző kaliberek.

http://www.roachman.com/private.html

Zsebkendőt vegyenek elő, akik könnyen elérzékenyülnek. ;-)

Előzmény: spyder999 (150706)
WiZARD 2014. jan. 11. Creative Commons License 150708

SBDC003

 

GS az nekem is nagy álom, egy SBGA029 vagy SBGA031, de az SBGE001 is jöhet :)

Előzmény: Szepy2884 (150698)
Szepy2884 2014. jan. 10. Creative Commons License 150707

Nekem ő is tökéletesen elég lenne :)

 

http://www.seiyajapan.com/collections/seiko/products/s-sarb033

 

A GS-ből nekem nagyon hiányozna a luminált mutatók és az indexek.

spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150706

Sikerült előcsiholni néhányat az Ebay rejtett zugaiból :

 

http://www.ebay.com/bhp/grand-seiko

spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150705

Áruld már el légyszi',hogy mennyiért sikerült kifognod!

Szerintem többünket is érdekelne itt.

Előzmény: Törölt nick (150697)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150704

Szerintem ezt a tipust nem fogod újba megkapni,ki kell fogni egyet és felújjíttatni.

Régebben a szakadtabb darabokra úgy emlékszem vagy 200 felett voltak az Ebay-en,de most egy darabot sem találtam.

Előzmény: python 357 (150702)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150703

Egy Grand Seiko-t szerintem sehol nem fogsz 100e.-ért megkapni,homályos emlékeim szerint is legalább 200 fölött van egy ilyen óra,de ez gyönyörű lett,még itt a Svájci órák fórumán is.

A szervíz ár tényleg nem volt kevés,de lehet olcsón fogta ki a kedves topiktárs és ezért nem sajnálta rá az összeget.

Amúgy az újakat most néztem és húzós árak vannak :

 

http://www.jurawatches.co.uk/collections/grand-seiko-watches

Előzmény: fastrobi (150701)
python 357 2014. jan. 10. Creative Commons License 150702

Üdv.

Mennyi kb.az új ára ennek a modellnek?

Valami hasonlót szeretnék venni én is!

Köszi!!

Előzmény: Törölt nick (150699)
fastrobi 2014. jan. 10. Creative Commons License 150701

Már ne haragudj de 100e forint egy kissé sok egy szervízért! Az majdnem az óra értéke!

Előzmény: Törölt nick (150697)
Smíró 2014. jan. 10. Creative Commons License 150700

Nem húzós ár ez egy kicsit?

Előzmény: Törölt nick (150697)
Törölt nick 2014. jan. 10. Creative Commons License 150699

Szepy2884 2014. jan. 10. Creative Commons License 150698

lehet tudni pontosan milyen seiko?

 

Az enyém lassan szervíz érett lesz. Elérte az 5 éves kort. Felajánlották a tok és acél szíj felújítását de nem az itt olvasottak alapján fogok eltekinteni ettől. Nekem kifejezetten tetszik hogy én általam olyan amilyen :) Mikrokarcos :)

 

Csak az az egyszál mikroszkópikus pontszerű karc az üvegen ami valahogy még is fáj:)

Előzmény: WiZARD (150679)
Törölt nick 2014. jan. 10. Creative Commons License 150697

Mondjuk nekem pont ellentétes tapasztalaim vannak a Seiko szervizt illetöen.

 

Nemrégen bevittem a nemrég az ebay-en vett (Japánból) vett Grand Seikót egy totál szervízre és 100e királyiforintért mindent mecsináltak rajta,. Minden: teljes szervíz, polírozás, és mindez 1 év garanciával.

Előzmény: WiZARD (150689)
WiZARD 2014. jan. 10. Creative Commons License 150696

Na meg normális szerszám se ártana.

 

Azt nem is mondtam, hogy a 20 bar nyomásálló búvárórát hogy nyomáspróbázták a művelet végeztével?

Komoly 5 barral...

 

Előzmény: Szepy2884 (150693)
jollép 2014. jan. 10. Creative Commons License 150695

Nem a hátlap sérült,hanem a tok maga,ami acél.Szerintem rossz szerszámmal vagy rossz szögből nyitotta, és ott ahol a tok oldala és alja közötti él van,keletkezett egy vagy két benyomódás.Így én cseréltem elemet tizenévvel ezelőtt az olcsó kvarcórámon,amikor egy svájcibicska pengéjével pattintottam ki a fedelet.

Ráadásul emlékszem,hogy amikor először visszaadták,akkor meglepődve láttam hogy áll a szerkezet. Visszaadtam a munkafelvevő kisasszonynak,az szólt az órásnak aki vidáman közölte hogy véletlenül a régi elemet rakta vissza.Tehát kétszer kellett nyitni a szerencsétlent.Ez a második csere 2 percig tartott,míg az elsőnél kb. félórát vártam a váróban.(Andrássy út) No comment.Ismétlem, elismerték a dolgot,meg orvolták ahogy tudták, csakhát ezek után az a szervíz....hát eléggé,hogyismondjam,és nincs másik....

Előzmény: spyder999 (150690)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150694

Így van,vagy legalábbis szerelési útmutatót!

Előzmény: Szepy2884 (150693)
Szepy2884 2014. jan. 10. Creative Commons License 150693

Sőt, képzést is kell kapniuk ha ők a hivatalos márkaszervíz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagy legalább is kellene...?

Előzmény: spyder999 (150692)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150692

"Gondolom, akkor a gyári szervíz is kap naprakész dokumentációt."

 

Sőt,célszerszámot is kell,hogy kapjanak,ha ők a hivatalos márkaszervíz!

Előzmény: Wreck Diver (150691)
Wreck Diver 2014. jan. 10. Creative Commons License 150691

Sok ész kell a lünetta feszegetéséhez egy márkaszervíznek.
Még nekem is megvan a sokoldalas dokumentáció a különböző
többrészes seiko tokok sérülésmentes szétszedéséhez.

Gondolom, akkor a gyári szervíz is kap naprakész dokumentációt.
Sőt, mintha lenne külön szervizes hozzáférés is a seikonál...

 

Előzmény: WiZARD (150689)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150690

Nagyobb sérüléseket,karcokat már gumikoronggal próbálja az órás 'kiköszörülni' úgymond a tokból.Sajnos ilyenkor valamennyire elvesznek az eredeti ívek,de sokszor olyan szépen megcsinálják,hogy szinte láthatatlan marad a terület,vagy csak nagyon tüzetes vizsgálattal veszed észre,főleg,hogy utána polírozzák,vagy szállrahúzzák,attól függően,hogy milyen volt az eredeti állapot.

Neked hol volt és mekkora sérülés?ha csak a hátlapon,azt elvileg cserélni is tudták volna.

Előzmény: jollép (150682)
WiZARD 2014. jan. 10. Creative Commons License 150689

Valami szar toknyitójuk van, ami csak 4 helyen nyomta meg...

A lünettát meg látszólat valami barbár alányúlással próbálták meg levenni, amikor van egy direkt erre kialakított hely rajta, hogy sérülésmentesen le lehessen venni.

A felkelő nap országából származó órák topicjába leírtam anno.

 

Kézen, hordva annyira nem látszik, úgyhogy amíg nem kell szervizelni addig marad így, és majd akkor megcsináltatom...

Előzmény: Wreck Diver (150687)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150688

Ameddig csak polírozni kell egy autót,addig nincs baj,mert a felső lakk réteget állítják csak vissza az eredet állapotra.Ettől nem lesz se több,se kevesebb az autó.Ha viszont mélyebb a sérülés és már gittelni kell,meg újra fújni az elemet,az már baj,mert ténylegesen veszít az értékéből az autó.

 

Előzmény: jollép (150682)
Wreck Diver 2014. jan. 10. Creative Commons License 150687

Szerintem nem fogják törölni.
Maximum azután, hogy felvették veled a kapcsolatot. 
Legalábbis rendes figuráknak tüntek eddig. Remélhetőleg korrektek lesznek.

Látom, klasszikus seiko. Tíz irányból 20 féle felület.
Szálracsiszolt, matt, fényes. Élmény lesz rendesen, gyári állapotúra

rendbetenni. Bár egy jó szakember nyilván meg tudja csinálni.

Előzmény: WiZARD (150685)
Wreck Diver 2014. jan. 10. Creative Commons License 150686

Eltünteti a legtöbbször. Kérdés mennyi anyagot kell hozzá levenni.
Az a legnagyobb gond vele, hogyha nem gyakorolott ember csinálja,
és nem ügyel gondosan az óra eredeti vonalaira, akkor a túlzott
anyagleválasztással enni vág az óra formájának. Jellegzetes, kelendő daraboknál,
pl. egy  Rolex Sub-nál, datejustnál komoly esztétikai és eladási probléma tud lenni,
ha szépen lepolírozni az éleit, és elkerekíteni a tokot...

Előzmény: jollép (150682)
WiZARD 2014. jan. 10. Creative Commons License 150685

nem törölték még, csak én vagyok vak.

na kiváncsi leszek mikor törlik :)

Előzmény: WiZARD (150684)
WiZARD 2014. jan. 10. Creative Commons License 150684

5 perc se telt el és törölték a facebook lapjukról, korrektek, igazi magyar tetű hozzáállás...

Előzmény: WiZARD (150683)
WiZARD 2014. jan. 10. Creative Commons License 150683

Fórumon megfelelő topicba írtam még anno.

Most kaptak pár képet a facebookra is, gondolom majd törlik, de nem sokból áll pár naponta postolni.

 

Sajnos sokat balhézni nem volt kedvem/időm, így se akarták elismerni a sérülést, sőt egyenesen közölték hogy ők nem is látják, de ha ragaszkodok hozzá, akkor polírozhatják....

Előzmény: Wreck Diver (150681)
jollép 2014. jan. 10. Creative Commons License 150682

Nem, abból a szempontból korrektek voltak,hogy rövid időn belül kvázi "visszavásárolták" az órát, a vételkori árán, csak éppenséggel az nagyon tetszett és nem volt belőle másik. A helyette vásárolt se rossz, de az nagyon bejött a kék számlapja miatt nekem.:(  Azt nem tudom,hogy javítani tudták volna-e a sérülést,de szerintem egy polír csak arra jó amire az autóknál, a fényvisszaverő képesség növelésével "elhomályosítani" a karcokat. De az óra anyagában esett sérülést a polír se tünteti el,az teljesen más tészta....

Wreck Diver 2014. jan. 10. Creative Commons License 150681

Fényképekkel írt poszttal meglepni a facebookján, ha van neki.
Ugyanígy képekkel a fórumra, a megfelelő topikba,
és a tékozló homártól kezdve még pár hasonló helyre.

Kijár a reklám annak, aki megdolgozik érte.
Az óravásárlásra, szervizelésre készülőknek pedig esélyt adsz a tájékozódásra.

A panaszkönyvben is jelezni kell a problémát.
Beleírhatod, hogy te "youngtimer" avgy akármilyen órád veszít a piaci értékéből,
ha polírozáson esik át a tokja. Mittudomén, csökken a gyűjtői értéke,
ezért nem vetted igénybe. 

Sajnos az udvarias és nyugodt mentalitással nehezen fér össze, de reklamálni kell keményen.
Gondolj bele, ha az autódban kicsit rosszul dolgoznak a féken. Meghalhatsz, vagy halálra gázolhatsz valakit.

Ettől még nem lesz divat a felelős munkavégzés a nagy átlagnál, de TE legalább megtetted a magadét...

Előzmény: WiZARD (150679)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150680

De látod?Meg sem próbáltad elkérni a panasz könyvet,vagy kérni kártérítési összeget,pedig látható módon,ki akarták "köszörülni" a csorbát.

Ha más nem,elkérhetted volna a polírozás összegét,ha már felajánlották.

(Biztos nem olcsó egy polírozás a Seiko-nál.)

Ha erre az lett volna a válasz,hogy nem fizetünk,de megcsináljuk,akkor ilyenkor kell bedobni a panaszkönyv/fogyasztóvédelem szöveget.

Nyugodtan bele is írhattad volna,hogy ilyen helyere nem mernéd még egyszer rábízni az órádat.

Szerintem meg lett volna a hatása,és lehet egyből kifizetnek,mint a hercehurca,pereskedés stb.

De ez persze csak a személyes véleményem.

Előzmény: WiZARD (150679)
WiZARD 2014. jan. 10. Creative Commons License 150679

Én a hivatalos Seiko szervízzel szívtam meg pár hónapja. Elég csúnyán elintézték az órám, amire nagy nehezen az volt a válasz, hogy akkor felpolírozzák az egészet. A történtek után nem mertem otthagyni, és rájuk bízni, inkább elhoztam, és majd megcsináltatom a köv szerviz alkalmával valakivel, akinek jobb híre van...

Panaszkönyvvel nem lennék előrébb, ő max beleírná, hogy polírozással javította volna, de én nem kértem. Ennyi. Itt a balkánon ez van.

Előzmény: spyder999 (150678)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150678

Minden valamire való órás,vállalja a következményeit,ha kárt tesz a rábízott órában.

Ezért is van pl. a panaszkönyv,hogy ne tudják elsinkofálni az ilyen dolgokat.

Előzmény: jollép (150677)
jollép 2014. jan. 10. Creative Commons License 150677

Igen, de ez már egy másik óra, amit a másik után kapott cserepapírral vásároltam a boltjukban. Sajnos abból a modellből nem volt több, így a cég adott egy csereutalványt.Abban az volt a bosszantó, hogy tényleg új volt az óra, noha már fél éve nálam volt.(hordatlan, vagy nem tudom hogy mondják órás berkekben)

A gond, hogy úgy látszik ezeket olyan hosszú ideig kell tárolni, míg eladódnak, hogy az első hónapokban befigyel egy elemcsere, ami potenciális lehetőség a tok megsértésére....

Előzmény: spyder999 (150676)
spyder999 2014. jan. 10. Creative Commons License 150676

Emlékszem rád,még ajánlottam is,hogy fenyegesd meg őket a fogyasztó védelemmel,és írj be a panaszkönyvbe.Mi lett a történet vége,mert mi vártuk itt a fejleményeket?

Volt hatása?

 

Amikor felveszikt nálad az órát,akkor elvileg kell írniuk egy átvételi elismervényt,amiben szerepelnie kell, az óra minden látható hibájának.Ha nem volt rajta az átvételi elismervényen a tok/hátlap hibája,igenis panaszkodhatsz.

Hívd csak fel a figyelmüket ezekre,és biztos jobban oda fognak figyelni rá!

Előzmény: jollép (150675)
jollép 2014. jan. 10. Creative Commons License 150675

Tisztelt Uraim!

 

azt szeretném  kérdezni, hogy egy  pattintós  hátlapú  órát ki lehet-e  sérülésmentesen nyitni, illetve ha sérül.mit tehetek a szervízzel szemben?

Van egy még garanciális Certina kvarcom, sajnos valszeg évekig állt itt-ott, vásárlás után nem sokkal (mostanra) az elem merülget.(jelez a másodpecmutató ugrálása) Garanciális lévén a szervíz fogja cserélni az elemet, de már egyszer megszívtam elemcserénél velük, egy másik óránál karc(pontosabban szólva felületi sérülés, az acéltok élén látható kis benyomódás) lett az eredmény. Ebből volt is némi  kellemetlenség.

Köszönettel...

Explorer2 2014. jan. 9. Creative Commons License 150674

Sziasztok! Oyster acél szíjjhoz (20mm a toknál, Submariner, a kapocs előtti, legkeskenyebb) plusz utolsó szemet mennyiért érdemes megvenni? Egy barátom keres ilyet, de horror árakkal futott össze. Tőlem kérdezte, de az enyém természetesen nem eladó...

Törölt nick 2014. jan. 7. Creative Commons License 150673

En nemregen vettem egyet az ebay-en es "ird es mond" kb. 50e-et pengettem le erte.

 

De neked csak 1 vevo kell:-) Sok sikert elore is!

Előzmény: Whale (150671)
Wreck Diver 2014. jan. 7. Creative Commons License 150672

Érdekes cikk a Longines-ről angolosoknak.

http://www.wthejournal.com/en/news/view/the-longines-model


Whale 2014. jan. 7. Creative Commons License 150671

Teszek egy utolsó kísérletet.:)

 

Eladó egy Longines La Grande Classique Automatic L4.708.2.32.2, arany számlapos, fekete Longines szíjjal, dobozában, gyönyörű, makulátlan állapotban. Volt már kézen, de nem sokszor.

 

Ára: 100000 jó magyar forint.

sviza 2014. jan. 7. Creative Commons License 150670

Köszönöm szépen !

Franek-52 2014. jan. 7. Creative Commons License 150669

Szia.

 

Egy nagyon jó minőségű nyolcnapos utazó ébresztő. Valószínüleg svájci horgony gátszerkezettel. A korát a30-40 évekre tenném, amikor még svájcban adtak a minőségre és tartósságra. Nálunk ritka darab.

 

Feri'bá

Előzmény: sviza (150663)
johnny77 2014. jan. 6. Creative Commons License 150668

Igen, ő az. Nekem is annak tűnik így képek alapján, de az ördög nem alszik. :)

 

Akarnék én újat is, de a pénztárcám nem akarja egyelőre. Azért köszönöm.

Előzmény: y78 (150667)
y78 2014. jan. 6. Creative Commons License 150667

Az tegnap már 90-ért volt fönn az apródon, nagyon kellhet a pénz a tulajnak, mást nem tudok elképzelni, egyébként eredetinek tűnik. ha tényleg meg van szorulva, még alkudni is lehet. Ha meg inkább újat szeretnél, keress privátban.

Előzmény: johnny77 (150666)
johnny77 2014. jan. 6. Creative Commons License 150666

Köszönöm mindenkinek a gyors választ.

 

Akkor ebben a szegmensben még nagyobb az értékvesztés, mint pl. az autóknál. :)

 

Mindenképpen szeretném átnézetni vásárlás előtt. Egyébként egy automata Certina-ról van szó.

Előzmény: boxer-gs (150664)
Wreck Diver 2014. jan. 6. Creative Commons License 150665

Azt írták, hogy mivel nincs előttük az óra,
nem tudják megmondani, mi okozta a színeltérést.
Gyárilag ők ilyet nem adtak ki. Szerintük napfény, sós víz, kemikáliák
el tudják színezni a dátumtárcsát, és azt javasolták, amit én.
Olcsón és egyszerűen cseréltesd ki a tárcsákat, ha zavar.
Vagy ha garanciális, márkaszervízbe vele.

Maga az alkatrész szerintem 10 ezerből ki kell jöjjön.
Csak ehhez hozzájön a munkadíj. Ezért lenne érdemes a nagyszervízbe belesütni a dolgot.Előzmény: vonanstett (150660)
boxer-gs 2014. jan. 6. Creative Commons License 150664

Simán előfordulnak ilyen esetek. Amúgy a számlán is az a 200ezres át van? Vayg az csak a listaára az órának? Mert ez utóbbi sokszor köszönőviszonyban seincs a tényleges eladási árral. Ahogy Ronin is javasolta, ballagjatok be a kereskedőhöz, ha tudtok és ott vedd át!

Előzmény: johnny77 (150661)
sviza 2014. jan. 6. Creative Commons License 150663

Tisztelt Fórumtársak !

Ajándékba kaptam egy SWIZA utazó órát, amiről semmilyen információval nem rendelkezem. Az óra nagyon szép, kifogástalanul működik, ébresztő funkcióval van ellátva, karcmentes, egyszóval kifogástalan. Kérném megtisztelő segítségeteket a gyártási évének és értékének megállapítására - ha lehetséges. Sajnos gyári számot sehol nem találtam, az órát nem bontottam meg, nem vagyok szakmabeli. Az óraház sárgaréz, a számlap arany színű, SWIZA 8 felirattal. Képeket nem tudtam feltölteni, de linkelek egy e-bay oldalt, ahol pont egy ilyen óra látható :http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Swiza-8-Swiss-Travel-Pocket-Alarm-Clock-With-Folding-Leather-Case-/151161871518 Annyi a különbség, hogy az én órám elipszis , és nem kör alkú. Elnézést a szakmaiatlan fogalmazásért. Megtisztelő segítségeteket előre is köszönöm !

ronin s8 2014. jan. 6. Creative Commons License 150662

Ez első hallásra normális. Hacsak nem Rolex vagy Patek az óra, használtan első körben majdnem feleződik az ára. 

Természetesen szakszervizben vedd át az órát.

Előzmény: johnny77 (150661)
johnny77 2014. jan. 6. Creative Commons License 150661

Sziasztok.

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni: adott egy alsó-középkategóriás svájci óra, ami tetszik. Az új ára 200 e Ft. Az egyik hirdetési portálon kínálnak eladásra egy kéthónapos példányt az új ár feléért. Magyar papírokkal, garancsiajeggyel, az adott márkát forgalmazó kereskedő bélyegzőlenyomatával. Hol lehet a bibi? Vagy ennyire nem mennek a használtórák? Létezik az, hogy valaki vállal ekkora buktát egy új óránál?

 

Honnan tudom kiszűrni, hogy nem egy hamisítványt kínálnak egy ugyanolyan típusnak a papírjaival? Menjek be az eladóval a szervízbe, hogy nézzék át?

 

Bocs, hogy nem írok típust és nem adok linket, de első körben csak puhatolózok. Köszönöm előre is.

vonanstett 2014. jan. 6. Creative Commons License 150660

 

Köszönöm, kíváncsi leszek mit válaszolnak!

Előzmény: Wreck Diver (150659)
Wreck Diver 2014. jan. 5. Creative Commons License 150659

Lehet, hogy nem márkaszervízben szervizelték,
és csak ilyen felemás dátumtárcsák voltak készleten.

Vagy a tulajdonos - ha nem te voltál - cseréltette direkt ilyenre.
Rákérdeztem a gyárnál, kíváncsi vagyok, mit mondanak.

De mivel ETA 2896-os kaliberről van szó,
a következő nagyszervíznél párezres pluszköltséggel fehérre cserélik.
Csak jelezd a szervíznek az igényedet egy hónappal előre, mert összevárt
rendelésekkel bohóckodnak sok helyen.

Előzmény: vonanstett (150656)
malenykij polgar 2014. jan. 5. Creative Commons License 150658

Írj a gyártónak.  Esetleg google.

Előzmény: vonanstett (150656)
vonanstett 2014. jan. 5. Creative Commons License 150657

 

egyébként a 23-as dátum nálam is fehér :)

Előzmény: pobeda (150655)
vonanstett 2014. jan. 5. Creative Commons License 150656

 

Hm...én arra tippelnék, hogy van jelentősége. Közelről vizsgálva, nem barnulás és nem rozsdafolt. Egyértelműen gyári festés ezeknél a számoknál. VOltam vele szalonban is, ott is csak válvonogatás volt. Akkor maradok tudatlan :)

Előzmény: pobeda (150655)
pobeda 2014. jan. 5. Creative Commons License 150655
Előzmény: vonanstett (150651)
Nemecsekern 2014. jan. 5. Creative Commons License 150654

Üdvözlök mindenkit!

Óra vásárlás előtt állok,és nagyon tetszenek a Zodiac ZMX modellek. Érdekelne,hogy ilyen árkategóriában,és stílusban,milyen órákat érdemes nézegetni. Esetleg az említett márkát/modelleket hol tudnám kis hazánkban megtekinteni, illetve beszerezni.

Köszönöm

malenykij polgar 2014. jan. 5. Creative Commons License 150653

Akkor passzolom, lehet, hogy nem bug, hanem feature. Én csak tippeltem. 

Előzmény: vonanstett (150651)
Pubi úr 2014. jan. 5. Creative Commons License 150652

Sportversenyeken használt chronométer nyomtatója, összesítője és memóriája. Minden részidőt rögzít és igény esetén nyomtatja. Egy, a készülékhez kompatibilis  stopper nélkül használhatatlan.

Valószínű, hogy a legutolsó tárolt adatokat nyomtatta ki az eladó.

A mai készülékek már infrával kommunikálnak. Lehet, hogy ez is, bár szerintem ez még vezetékes.

Érdekesség, az biztos...

 

Előzmény: oys... (150645)
vonanstett 2014. jan. 5. Creative Commons License 150651

 

Értem, ezek szerint sok óraboltban nem figyelnek erre :)

http://www.lionseek.com/watches/brand/longines/fs-longines-master-collec-395252

 

Előzmény: malenykij polgar (150649)
Franek-52 2014. jan. 5. Creative Commons License 150650

 

Szia.

 

....vagy már egyszer beázott, és a rozsás viz elszínezte.

 

Feri'bá

 

Előzmény: vonanstett (150647)
malenykij polgar 2014. jan. 5. Creative Commons License 150649

Így volt a legtovább a kirakatban.

Előzmény: vonanstett (150647)
bobafett1 2014. jan. 5. Creative Commons License 150648

Papír nehezék

Előzmény: oys... (150645)
vonanstett 2014. jan. 4. Creative Commons License 150647

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi órán, bizonyos számok miért arany barna színüek? Mielőtt még valaki mondaná, nem a napon volt és bebarnult :)

Tud valaki segíteni?

Köszönöm.

 

vonanstett 2014. jan. 4. Creative Commons License 150646

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi órán, bizonyos számok miért arany barna színüek? Mielőtt még valaki mondaná, nem a napon volt és bebarnult :)

Tud valaki segíteni?

Köszönöm.

oys... 2014. jan. 4. Creative Commons License 150645
clodooo1 2014. jan. 4. Creative Commons License 150644

Köszönöm a válaszokat!

gabordelonnn 2014. jan. 3. Creative Commons License 150643

Pont a szervizarak vegett kuldom en is haza szervizbe,mert kulfoldon horribillis arak vannak..

http://www.thevintagewatch.net/page/repairs

Előzmény: clodooo1 (150628)
RCTiv 2014. jan. 3. Creative Commons License 150642

nem volt hamis, sőt igazi órabuzi. 

Előzmény: phranxinatra (150640)
rtivi 2014. jan. 3. Creative Commons License 150641
Előzmény: Explorer2 (150639)
phranxinatra 2014. jan. 3. Creative Commons License 150640

És végül is az ismerősöd IWC-je hamisnak bizonyult?

Előzmény: RCTiv (150637)
Explorer2 2014. jan. 2. Creative Commons License 150639

nekem a Daytona... Azt le nem venném soha, ha lenne egy olyanom... Egy vastag Paul Newman (fatstrap) szíjjal. Persze a Vacheron és a Seiko is jöhetne, meg a többi is...

Előzmény: innovations (150638)
innovations 2014. jan. 2. Creative Commons License 150638

http://www.hodinkee.com/blog/the-watch-i-wore-the-most-in-2013-by-every-single-member-of-the-hodinkee-team

 

Mondjuk én legtöbbet valszeg a Vacheront viseltem volna. Valami egészen különleges darab.

RCTiv 2014. jan. 2. Creative Commons License 150637

a számlap eredetinek tűnik kinagyítottam a képet, a hamis iwc-ket elég jól szűröm, mert volt egy ismerősömnek akiből nem néztem ki, hogy ilyen orája legyen, és nem tudtam eldönteni, hogy igazi-e és utánajártam a témának :)

 

de gyakorlatilag ez az óra akkor csak nehézkesen visszaállítható az eredeti állapotra ha jól értem, bár mindegy is, mert ha fillérekért adná akkor érdemes lenne elgondolkozni rajta, de nem adja ami különösen vicces annak tükrében amit írsz. 

Előzmény: APT (150635)
spyder999 2014. jan. 2. Creative Commons License 150636
APT 2014. jan. 2. Creative Commons License 150635

Sajnos nem. Az elég egyértelmű, hogy nem dolgoztak alá rendesen az aranyozásnak, talán a technológia sem volt megfelelő, de az ilyen aranyozás egy része akkor is rendesen megtapad - és ha egyszer megtapadt, az aranyozástól eszméletlen nehéz megszabadulni. Kopásállóbb, mint az alapfém, sík felületről még le lehet csiszolni elég jól, de az íves felületekről nehéz...

Ezt vagy meg kell csinálni újra, már rendesen - és akkor szép aranyozás lesz, vagy reverz galváneljárással kell eltávolítani teljesen.  Én a kép alapján nem tudom eldönteni, hogy az óra kamu-e, vagy sem (az igazán jó, minőségi hamisítványok már csak ilyenek), de kár volt elcsúfítani, az biztos.. Mivel ebből az IWC aranyozottat sosem csinált, így nyilvánvaló, hogy valaki azt szerette volna, hogy aranynak nézzék...

Előzmény: Wreck Diver (150634)
Wreck Diver 2014. jan. 2. Creative Commons License 150634

Ami a hátlapot illeti, így néz ki a félresikerült aranyozás acélon.
A jó hír, hogy nem marad ilyen csúnya. Csap + szivacs, és szépen le lehet dörzsölni a maradékot is. :)

Előzmény: RCTiv (150626)
ronin s8 2014. jan. 2. Creative Commons License 150633
Többe lesz az. "Kisebb hiba" még plusz költség...
Előzmény: clodooo1 (150628)
fastrobi 2014. jan. 2. Creative Commons License 150632

Ennél kevesebbért nem nagyon lehet megúszni!

Előzmény: clodooo1 (150628)
rtivi 2014. jan. 2. Creative Commons License 150631

Igen, nagyjából ennyit szoktak mondani.

Előzmény: clodooo1 (150628)
BXtwelve 2014. jan. 2. Creative Commons License 150630

Köszönöm a válaszokat.

Előzmény: gabordelonnn (150627)
seftman 2014. jan. 2. Creative Commons License 150629
dzsana@gmail.com
Előzmény: clodooo1 (150628)
clodooo1 2014. jan. 2. Creative Commons License 150628

Sziasztok

Van egy szerény gyűjteményem automata Eterna órákból, nagyjából mindegyikre ráférne egy tisztítás, kettőnek kisebb hibája is van. Az általam ismert órásokat körbekérdezve elszörnyülködtem, mert a javítás nélküli tisztításra 20-25 ezer körüli összeget mondtak. Ennyibe kerül ez mindenütt, illetve ha esetleg nem, akkor van ajánlatotok korrekt órásmesterekre?

Üdv és köszönet

Miklós

gabordelonnn 2014. jan. 2. Creative Commons License 150627

www.watchmaker.hu

Előzmény: BXtwelve (150622)
RCTiv 2014. jan. 2. Creative Commons License 150626

de ezt én nem értem, nem tűnik hamisnak (legalábbis a kis képek alapján), viszont emlékeim szerint nincs arany splitfire (főleg nem aranyozott iwc) , learanyoztatta volna?? fájdalmas, én is percekig kattogtam, hogy ezt most hogy... 

Előzmény: ronin s8 (150623)
seftman 2014. jan. 2. Creative Commons License 150625

Egyike a hetvenes években megszűnt "ezernyi" svájci márkának.

Értéke jószerével nulla.

 

 

Talán itt meggyógyítják:

 

http://www.orasmester.hu/

 

http://www.hantosora.hu/index.php

 

A normális helyeken vállalnak legalább 6 hónap garanciát is az elvégzett munkára, ha valóban meg akarod menteni az órát, akkor ilyen helyre vidd!

Előzmény: BXtwelve (150622)
dészáz 2014. jan. 2. Creative Commons License 150624

nem csodálom.

Előzmény: ronin s8 (150623)
ronin s8 2014. jan. 2. Creative Commons License 150623
BXtwelve 2014. jan. 1. Creative Commons License 150622

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, miféle óramárka a BIENNA?

A neten nem sok infót találtam róla.

1964-ben kapta édesanyám.

Mennyi lehet ennek az értéke?

 

Tudtok jó szakembert, aki meg tudná javítani?

Az utóbbi 20 évben nem sikerült. Javítás után néhány hétig volt csak jó.

 

 

 

 

405GRX 2014. jan. 1. Creative Commons License 150621

acélcsat=acélszíj, természetesen.

Előzmény: 405GRX (150620)
405GRX 2014. jan. 1. Creative Commons License 150620

Nagyon szépen köszönöm Neked és Pitylogósnak is a szaktanácsot! Sajnos a fehér azóta nem került újra fel, viszont most van fenn egy jó állapotúnak tűnő fekete, jelenleg éppen 225-nél tart a licitje. Az is szép, de valahogy a fehér sokkal szexibb :-), és én igazából az acélcsattal sem vagyok kibékülve. Úgyhogy egyelőre várakozó üzemmódban maradok.

 

Kicsit csatlakozva a méretre vonatkozó eszmecseréhez: a sima Speedmasterek minden sorozatban 39 mm-esek voltak? Vagy ez is változott a különböző generációk között? Az az igazság, hogy nálam a 39mm-nél szélesebb lünetta már nagyon bénán nézne ki a vékony csuklómon, a PRC200-asomat lemértem és az is ennyi, ez még pont belefér magamhoz képest.

Előzmény: innovations (150452)
RCTiv 2014. jan. 1. Creative Commons License 150619

hű nagyon szépen köszönöm! 

 

igazából eretnek módon, még egy quartz is elfogadtható lenne számomra, mert ez lenne a napi órám csak ennyi pénzt egy kvarcóráért sajnálok kiadni nem tehetek róla :)

 

ha valakinek van ezekkel a paraméterekkel, vagy van ismerős ismerőse, megkereshet nyugodtan, kettőötvenért egy fekete számlapos fekete lünettás példányt bevállalnék. vagy egy longines legend divert is hasonló áron, dátum nélküli előnyben. fórumosban jobban bíznék azért, mint vateráról vásárolni.  

Előzmény: innovations (150618)
innovations 2014. jan. 1. Creative Commons License 150618

Ez mármint a 22.54.50.00. egy jó óra. Sőt kategóriájában a legjobbak egyike. A kérdéses órát viszont soha nem forgalmazták a hirdetésben említett bőr szíjjal és a képen látható "békazárral" sem. Fém illetve fekete kaucsuk szijjal volt kapható. A kaucsukot jelenleg 40 környékén megkapod a fém cirka háromszorosa. Szerintem az évjárat is necces, 2007-től a hátlap már lézer gravírozott. Tehát jó lenne látni a "papírjait" is. A szerkezet módosított eta, gond nem lehet vele viszont valószínűleg belátható időn belül megérett egy szervízre. És legfőképpen meg drága. Ebben a verzióban 250 talán reális.  

Előzmény: RCTiv (150612)
fastrobi 2014. jan. 1. Creative Commons License 150617

Viszont a nem gyári nem fog a tokfülek közé passzolni!

Előzmény: Wicked Belzebub (150616)
Wicked Belzebub 2014. jan. 1. Creative Commons License 150616

A gyári szíj biztos drága. Egy időben nézegettem a Fortisomra, ott még nem is veszélyes, mert valami 40-50 körük megszerezhető, de maradtam egy egyszerű fémszíjnál pár ezer forint értékben. Egy Omegára kb a duplája lehet, ismerve mondjuk a Breitling árakat. Persze ez csak feltételezés.

Vagy vegyél rá valami minőségi fémszíjat, ami vastag, tömör...

Előzmény: RCTiv (150614)
seftman 2014. jan. 1. Creative Commons License 150615
ez még a jó kis 2892-es szerkezettel készült változat! :-O
Előzmény: RCTiv (150612)
RCTiv 2014. jan. 1. Creative Commons License 150614

pont ezt akartam neked javasolni :D a fémszíj hiánya meg az éra visszatart kicsit, gondolom egy omega szíj nem két forint. itt az új év megint kattogok valami órán fene essen bele, mindig veszek valamit széz körül, már simán összehozhattam volna azt a párszázezrest amikor néha-néha elkap a harci láz :)

Előzmény: Wicked Belzebub (150613)
Wicked Belzebub 2014. jan. 1. Creative Commons License 150613

Annyira azért ne csinálj ügyet belőle. Vedd meg, aztán ha nem jön be legfeljebb átveszem tőled féláron :))

Előzmény: RCTiv (150612)
RCTiv 2014. jan. 1. Creative Commons License 150612

mindenképpen automatát szeretnék, talán még omegából a 300m fekete lünettás fekete számlapos verziója tetszik, az is van egy a vaterkán de azt drágának tartom, vagy nem tudom. erre is vetnétek egy pillantást? ennek milyen szerkezete van, mennyire megbízható napira? nem vagyok nagyon otthon omegában (sem :D) 

 

http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/ferfi_karora/omega/omega_seamaster_professional_300m_1844856686.html

 

 

 

 

Előzmény: WiZARD (150604)
Szepy2884 2014. jan. 1. Creative Commons License 150611

Ha pedig napi rendszereséggel viseled az órád és ritkábban váltogatod, akkor meg a powermatic-nak túl sok értelme nem lesz :)

Előzmény: Honda0101 (150609)
Wicked Belzebub 2014. jan. 1. Creative Commons License 150610

Nézd, az, h egy óra Tissot, vagy Certina, az egy kis dizájn beli különbség csak igazából. E kettő közül azt válaszd, amelyik jobban bejön. A 125th Anniversary meg egy kis felár. Ha az tetszik, akkor fizesd meg, de semmi több...

Előzmény: Honda0101 (150609)
Honda0101 2014. jan. 1. Creative Commons License 150609

Tisztelt Uraim!

 

Ki, melyik órát javasolná, érvek, pro és kontra, ár-érték arány, stb.,stb.

 

Certina Powermatic 80

Certina Powermatic 80 125th Anniversary

Tissot Powermatic 80.

 

(Esetleg ebben az árfekvésben valami más alternatíva.)

 

Köszönöm.

BENJÁMIN(BENJI) 2014. jan. 1. Creative Commons License 150608

2014-re!!Minden óraszerető társamnak!:-)

öccse 2014. jan. 1. Creative Commons License 150607

Boldog új esztendőt kívánok !

seftman 2014. jan. 1. Creative Commons License 150606
A B. ú. é. k. a naptári év fordulója idején,
szilveszter , illetve újév napján használatos
„Boldog új évet kívánok!” köszöntés rövidítése
(gyakran BÚÉK alakban, betűszóvá
összeforrva használatos). A segítségével akár
egy konkrét évre szóló jókívánság is tömören
kifejezhető: BÚÉK 2010 = „Boldog új évet
kívánok a 2010-es esztendőre!”
Főként írásos formában, azaz például
üdvözlőlapokon, szöveges üzenetekben fordul
elő, nemritkán azonban szóban is elhangzik,
ilyenkor az Ú betűt általában nem ejtik
hosszan: [bueːk], esetleg ízesebben [bujeːk].
A kiejtésbeli torzulás (rövidülés) követése
lehet az oka az egyik gyakori hibás
írásmódjának, a BUÉK alaknak is.
A magyar helyesírás szabályai c. kötet
ugyanerre a célra a B. ú. é. k. rövidítést
ajánlja, [1] az azonban a gyakorlatban nem
terjedt el.[2] A rövidítések és mozaikszók
írásmódjának hibás összekeveréséből adódik
a szintén gyakori, de helytelen B.Ú.É.K. alak.
dészáz 2013. dec. 31. Creative Commons License 150605

B.U.É.K.

WiZARD 2013. dec. 31. Creative Commons License 150604

ott van a hirdetésben a ref szám, ami alapján egyértelmű, hogy a reduced-ról van szó...

Előzmény: spyder999 (150601)
fastrobi 2013. dec. 31. Creative Commons License 150603

Nekem sem, lehet szabadkézzel már nem is tudnék! Legalábbis régen próbáltam! B.U.É.K!!

Előzmény: spyder999 (150602)
spyder999 2013. dec. 31. Creative Commons License 150602

Akarom mondani,"fórumozónak"!

Mostanában nem megy az írás.:)

spyder999 2013. dec. 31. Creative Commons License 150601

Én úgy tudom,hogy 39mm.Ez a 35.5, a reduced(csökkentett) verzió,oda is van írva.

De a professional az tuti,hogy 42mm,mert olyanom van.

B.U.É.K. minden kedves fórumózónak!

rtivi 2013. dec. 31. Creative Commons License 150600

Sikerült feltennem a 4.0.4-et!!!

B.U.É.K

minden kedves topiktársnak!

ronin s8 2013. dec. 31. Creative Commons License 150599

B.Ú.É.K.! :-)

pedroszalai 2013. dec. 31. Creative Commons License 150598

Nekem is volt egy, emlékeim szerint méregettem akkoriban, valahogy kijött az 39-re. Utána sosem olvastam, meglepett most a 35mm. Egyáltalán nem tűnt kicsinek, kellemes kis óra, de elég sérülékeny a plexi miatt. A 300 plusszos ár elég durva szerintem, én 180-ért vettem, igaz csak bőr szíj volt hozzá.  

Előzmény: Explorer2 (150596)
Pubi úr 2013. dec. 31. Creative Commons License 150597

35.50 - 35.59  :-))

Előzmény: boxer-gs (150595)
Explorer2 2013. dec. 31. Creative Commons License 150596

Nekem van egy ilyenem és gyönyörű. Egyáltalán nem pici, sőt. Azért dobták anno piacra, mert a Moonwatch nagy volt az átlag vásárlónak. Változnak az idők! az enyém most van szervízben, aztán garanciával eladó lesz. Kevesebbért vmiv, mint ez. A fém mellett adok hozzá bőr szíjat is, Omega tüskecsattal. Na meg garanciát az órástól, aki szereli. Én imádtam. Éppen a mérete teszi izgalmassá...

boxer-gs 2013. dec. 31. Creative Commons License 150595

Mi az, hogy nagyobb, mint egy átlag 35.5-ös óra?

Akkor nem 35.5-ös. Ez egy mérőszám. Nincs belőle kisebb, vagy nagyobb.

Előzmény: WiZARD (150593)
RCTiv 2013. dec. 31. Creative Commons License 150594

igen olvastam nemrég itt is, csak nem azonosítottam, hogy ez is az. 

Előzmény: WiZARD (150593)
WiZARD 2013. dec. 31. Creative Commons License 150593

Mérés kérdése, és tényleg nagyobb mint egy átlag 35.5-ös óra, ha picit visszanézel kb 1 hete volt már itt téma ez a reduced méret, és volt kép is róla egy rendes speedmaster mellett...

Csak jeleztem, hogy az Omega 35.5-nek mondja :)

Előzmény: RCTiv (150592)
RCTiv 2013. dec. 31. Creative Commons License 150592

nahát, de mit gondol, ha leütöm, akkor nem adom vissza azonnal, ha meglátom a valós méretét? 

 

már a 39-es is határeset, de a 35.5-ös nagyon picike. 

 

köszi, hogy szóltál, legalább nem kell rajta kattognom :) 

 

van még egy legend diver is most fent de az eladó szerintem nem akarja eladni az órát.... 

Előzmény: WiZARD (150591)
WiZARD 2013. dec. 31. Creative Commons License 150591

Szerintem kicsi

reduced - 35.5 mm, bármit is ír az eladó.

 

http://www.omegawatches.com/collection/speedmaster/reduced/35105000

 

na meg múltkor volt vaterán egy ugyanilyen 250ért...

Előzmény: RCTiv (150590)
RCTiv 2013. dec. 31. Creative Commons License 150590
Wreck Diver 2013. dec. 30. Creative Commons License 150589

Mélységesen egyetértek az utolsó mondattal.

Előzmény: APT (150587)
Szepy2884 2013. dec. 30. Creative Commons License 150588

A napokban került szóba, hogy hol mennyi is az annyi.

 

Egy cikk egy szervízről képekkel és árral.

APT 2013. dec. 30. Creative Commons License 150587

Tulajdonképpen nem csodálkozom... Már amikor legutóbb igénybe vettem a szolgáltatásukat, akkor is érezhető volt, hogy nagyon nem megy ez az üzletág, a gépet is folyton tákolgatták (egy általam oda protezsált volt kollégám fejlesztett-készített hozzá jobb vezérlő elektronikát, ezért is ismerem őket személyesen...), alig tudták az üzemeltetési költségeket is kitermelni...

 

Kinyír a ruppótlanság mindent lassan ebben az országban...

Előzmény: pedroszalai (150585)
seftman 2013. dec. 30. Creative Commons License 150586
:-(
Előzmény: APT (150584)
pedroszalai 2013. dec. 30. Creative Commons License 150585

Eladta a gépet kb 1 hónapja :-(

De adott egy telszámot. Folytatódik az "üldözés".

Előzmény: APT (150584)
APT 2013. dec. 30. Creative Commons License 150584

Ez ugyanaz a társaság, akit én említettem. ;-)))

Előzmény: seftman (150583)
seftman 2013. dec. 30. Creative Commons License 150583
pedroszalai 2013. dec. 30. Creative Commons License 150582

Igazad van, csak saját magam szórakoztatására érdemes neki állni, mert az óra pénzben kifejezhető értékében nem fog megjelenni. Azért adok egy esélyt, hátha össze tudom szervezni valahogy :-)

Előzmény: APT (150580)
python 357 2013. dec. 30. Creative Commons License 150581

Akkor nem lett olcsóbb, én is annyit fizettem érte!!!!:((((

Előzmény: pedroszalai (150574)
APT 2013. dec. 30. Creative Commons License 150580

Nem, nem gondoltam, hogy te személy szerint filléreskedni akartál volna ezzel - csak arra akartam rávilágítani, hogy ennek a szektornak, általában a minőségi, igényes, "haute-couture" dolgoknak a rákfenéje és halála nálunk az, hogy a többség bizony filléreskedni akar, hogy konfekcióáron akar egyedit  - és ez nem megy...

 

Ez egy tipikus egyedi probléma, ahol vagy a márkaszerviz gondolkodás nélkül egy kilóért cseréli a gyári üveget - vagy meglesz az végül harmad/negyed áron, ráadásul zafírra cserélve, tükrözésmentesítve - de azért az is lesz harmad/negyed ár, és idő és utánjárás...

 

Bártfalviék sem tudom, meddig fogják ezt csinálni, remélem még sokáig, de sok más effélével szembesültem, tűnődtem én magam is ezen, meg színvonalas számlap-felújításon, mutató-készítésen és hasonlón - de rendre ott akad el a dolog, hogy a fizetőképes kereslet a végén még a kezdeti invesztíciót sem fogja végül kitermelni, így meg semmi értelme a dolognak... Sajnos...

Előzmény: pedroszalai (150578)
pedroszalai 2013. dec. 30. Creative Commons License 150579

Zeiss-ék sem csinálnak, most kérdeztem telefonon a szervizüket, mindent készen kapnak Németországból. Igaza van APT-nek, már most ezreseket telefonáltam el, és még mindig távol a megoldás. 

Előzmény: spyder9 (150577)
pedroszalai 2013. dec. 30. Creative Commons License 150578

Köszönöm az infót, a Bártfalviékkal felvettem a kapcsolatot, néhány napon belül kapok választ, hogy megcsinálják-e. ( Sajnos darabokban van a gépük )

Félreértettél szerintem, ha azt gondolod, hogy fillérekért gyorsan akarom megcsináltatni. 100 ezerért nyilván nem cseréltetem ki, egy ilyen " olcsóság" nem ér annyit, de amilyen árat írtál az teljesen elfogadható lenne. 220 km - re Budapesttől nincs más esélyem, csak ha előre körül járom a dolgokat, mert itt helyben senki nem vállal teljes ügyintézést. Ha meg hónapokig tart az üveg beszerzése, akkor nem szívesen hagyom szétdöntve az órát. ( Ezért kellett volna a méret, egy laikusnak ez kézenfekvő, az autó alkatrészt is így rendelem ) 

Igazából nem feltűnő a kopás az üvegen, lehet hogy hagynom kellene az egészet. Ha nem áll össze a dolog,akkor hagyom az egészet. 

 

Még egyszer köszönöm a segítséget. 

Előzmény: APT (150576)
spyder9 2013. dec. 30. Creative Commons License 150577

APT biztos tudja mit beszél,mert gyakorlati szakember,de a gugli kérésére pár helyen még lehet olvasni a tükroződés mentesítésről :

 

https://www.google.hu/search?q=t%C3%BCkr%C3%B6z%C5%91d%C3%A9smentes%C3%ADt%C3%A9s&oq=t%C3%BCkr%C3%B6z%C5%91d%C3%A9s+mentes%C3%ADt%C3%A9s&aqs=chrome.2.69i57j0l2.28408j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

 

Szerintem érdemes azoknál is érdeklődni ár miatt és szinte biztos,hogy a zeiss magyarország-nál is foglalkoznak ilyemivel...hiszen ők szabadalmaztatták 1935-ben a technológiát.

Előzmény: pedroszalai (150575)
APT 2013. dec. 30. Creative Commons License 150576

Egy optikus készít ilyen tükrözésmentesítő bevonatot az országban egyedül (Bártfalvi optika), én velük már többször készíttettem üvegre-zafírra ilyet, a minőség-kivitel megfelelő, az ár sem volt magas (legutóbb 5-7eFt körüli összeg volt egy oldalra). Kicsit nehézkes, mivel ők alapvetően szemüveglencsékre dolgoznak (vákuumtechnológiáról van szó, katódporlasztással), így a befogó idomaik is inkább azokhoz valók, és össze is kell várni, ameddig egy teli tartóra való lencse van (egy darabra, önállóan nem indíthatják be a gépet) de megoldják.

Az üveget viszont mindenképpen ki kellene venni a precíz leméréshez az órából, már csak azért is, mert előfordul, hogy az üveg rögzítésére szolgáló műanyag zsugorgyűrű már olyan állapotban van, hogy nem használható fel még egyszer - akkor olyat is kell rendelni. Sík és kerek zafírt 1, 1.5 és 2mm vastagságban nem gond, és nem is túl drága rendelni, ennél vastagabb már gondot okozhat, de emlékeim szerint 2.5mm még rendelhető - efelett kétséges, hogy egyáltalán megy-e a dolog... Viszont 2mm-ig még nem különösebben drága (5-10eFt között valahol megvan).

 

A baj ezzel is az, hogy ez tipikusan nem az a fajta "mondd be az órát típusát, aztán megrendelem, ugorj be és kicseréljük" munka. Kell az óra maga, szét kell szedni, le kell mérni, megrendelni ami kell, aztán utána járni - elég rendesen. Nem csoda, hogy nem szívesen foglalkozik vele senki, gondold végig, hogy mondjuk háromszor átautózod csak emiatt az egész várost, elmegy vele egy nap, meg min. 5eFt üzemanyag (persze, tudom, járjon a mesterember BKV-val, meg bicajjal, de méginkább futva...), és ha csak ezért kér mondjuk 10 ezret, akkor az lecsapja a biztosítékot... Pedig...

Előzmény: pedroszalai (150574)
pedroszalai 2013. dec. 30. Creative Commons License 150575

Két ofotért és egy másik optikai üzletet is kérdeztem,  nem foglalkoznak ilyesmivel. Nem állok jól :-(

Előzmény: spyder999 (150570)
pedroszalai 2013. dec. 30. Creative Commons License 150574

Szerviz 100e körülit mondott, eredeti Breitling üveggel. Az óra ér kb 250-et, úgyhogy ezt kihagyom. Marad az én verzióm, de ahhoz sajna ki kell venni az üveget a méréshez, mert még mindig nem tudom a méretét :-(

Előzmény: python 357 (150567)
rtivi 2013. dec. 29. Creative Commons License 150573

Ma is vállalható (Apollo IX)

 

öccse 2013. dec. 29. Creative Commons License 150572

Speedmaster gyűjtők figyelmébe:

 

http://www.watchtime.com/blog/fratello-friday-the-most-exciting-omega-watch/?utm_source=WatchTime+Daily+Update&utm_campaign=997f5c9780-WT+Daily&utm_medium=email&utm_term=0_8338768216-997f5c9780-9721245

 

Nekem a kedvenceim még mindig a kronométer minősítésű korai 30 T kaliberek bármelyike.

spyder999 2013. dec. 29. Creative Commons License 150571

Zeiss!

Előzmény: pedroszalai (150562)
spyder999 2013. dec. 29. Creative Commons License 150570

Úgy tudom az Ofotért-nál,de menj be optikusokhoz,ott érdemes érdeklődni!

Esetleg a zeis-hez!

Előzmény: pedroszalai (150562)
WiZARD 2013. dec. 28. Creative Commons License 150569

nem hordok kabátot/dzsekit, csak nagyon ritkán, de akkor se volt gondom óra mérettel soha :)

Előzmény: python 357 (150553)
rtivi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150568

Én először az órát veszem le. :-)

Előzmény: python 357 (150553)
python 357 2013. dec. 28. Creative Commons License 150567

Biztos,hogy sokat "finomodtak" az árak,-mert azóta sokat fejlődött a gyártási technológia!:)))

Előzmény: pedroszalai (150564)
Szepy2884 2013. dec. 28. Creative Commons License 150566

pontosan! :)

Előzmény: fastrobi (150565)
fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150565

Világos,én is azt mondtam kinek ez kinek az! 192magas 95 kilós vagyok,rajtam egy 37mm-es óra elég érdekesen néz ki!

Előzmény: Szepy2884 (150554)
pedroszalai 2013. dec. 28. Creative Commons License 150564

Köszi,  hétfőn rákérdezek, hátha finomodtak az árak ennyi idő alatt :-)

Előzmény: python 357 (150563)
python 357 2013. dec. 28. Creative Commons License 150563

Nekem a Sas utcában kicserélték az auto colt Chronográfomban a mindkét oldalán t.mentesített domború zafír üveget! 1 hónap alatt megjött az üveg,-de ne kérdezd az árát,-mert horror volt 8 évvel ezelőtt még!!!!!:((((((

Előzmény: pedroszalai (150557)
pedroszalai 2013. dec. 28. Creative Commons License 150562

Itthon hol csinálnak ilyet? 

Előzmény: spyder999 (150559)
pedroszalai 2013. dec. 28. Creative Commons License 150561

Németországban, haverom már csináltatott. 

Előzmény: phranxinatra (150558)
malenykij polgar 2013. dec. 28. Creative Commons License 150560

Ez a huncutság nekem is zavarja a pénztárcámat. Mármint hogy daydate csak nemesfémből van. Platinát kell venni, az megtévesztésig hasonlít az acélra :)))

Előzmény: Szepy2884 (150556)
spyder999 2013. dec. 28. Creative Commons License 150559

Itthon szerintem annyiból megcsinálják,mint külfölfre a posta.

Legbiztosabb,ha kiveszik az üveget és lemérik.Ne kockáztass mindenféle adatbázissal,mert ha mégsem jó az adat,akkor sok lesz a ráfizetés!

Előzmény: pedroszalai (150557)
phranxinatra 2013. dec. 28. Creative Commons License 150558

Külföldön hol tükröződésmentesítik?

Előzmény: pedroszalai (150557)
pedroszalai 2013. dec. 28. Creative Commons License 150557

Üdvözlök mindenkit. Kis segítségre lenne szükségem. Van egy Breitling Superocean 1000m órám, amiben üveget szeretnék cserélni. Ez még nem zafíros, ezért kicsit karcos. Úgy tudom, hogy a szervizek is csak AR nélküli zafírt tennének bele, ezért az a tervem, hogy veszek egy zafírüveget, elküldöm (külföldre) tükröződés mentesítetni, majd jöhet a csere. Amíg nincs kész az új üveg, nem akarom kiszereltetni a régit. A lünetát leszedve is csak nagyjából tudom mérni az átmérőt (szerintem 30mm), a magasságát meg egyáltalán nem. Még mielőtt túlbonyolítanám, a kérdésem a következő: van-e olyan adatbázis, ahonnan ki tudom olvasni az üveg méretét, és lehet-e kapni bevonatos zafírt idehaza. 

 

Válaszotokat előre is köszönöm.

Szepy2884 2013. dec. 28. Creative Commons License 150556

Ha már R D-D akkor nekem EZ. Csak a korábbi verzió, ahol az indexek keskenyebbek és a római szám és index között még egy apró pötty is van :)

 

De amúg pont ilyen, fekete számlap, oyster csat. Ha nem arany lenne hanem acél esküszöm még spórolnék is érte! :)

Előzmény: malenykij polgar (150544)
malenykij polgar 2013. dec. 28. Creative Commons License 150555

Kollégám majdnem 20% engedménnyel hozta el, aztán két hónap után eladta, összeférhetetlen volt az ingjei kézelőjével.

Előzmény: python 357 (150553)
Szepy2884 2013. dec. 28. Creative Commons License 150554

"A day-date meg úgy ahogy van  kifejezetten nevetséges! "

 

Tudod mi a nevetséges? A 40mm+ órák. de RAJTAM! :D :D :D

 

Nem vagyunk egyformák más az ízlésünk és az igényeink :) A nagy órákat nem az én csuklómra találták ki az biztos.

 

Nem is igazán értem a létjogosúltságukat csak sejtem. A mai "jóléti" társadalomnak és "egészséges" táplálkozásunknak köszönhetően korunk átlagembere már nem férne bele Leonardo aranymetszésén alapuló arányaiba

 

Előzmény: fastrobi (150541)
python 357 2013. dec. 28. Creative Commons License 150553

Egy pici kényelmetlenség a kabátok dzsekik felvételénél levételénél nem nagy ár ahhoz képest, -hogy egy presztízs automatát viselhetünk!!!!!;)))))

Előzmény: WiZARD (150550)
fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150552

Mint korábban írtam én szeretem a nagy tokokat,ez még nem vészes! A ploprofom ennél lényegesen nagyobb.

Előzmény: malenykij polgar (150549)
rtivi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150551

Ugyan, ugyan. Az Avenger Seawolf 0.66 mm-el vastagabbés mégis beférek vele agy nagyobb autóba.

Előzmény: malenykij polgar (150549)
WiZARD 2013. dec. 28. Creative Commons License 150550

18mm, annyira nem vészes az, van 2 órám hasonló vastagsággal...

Előzmény: malenykij polgar (150549)
malenykij polgar 2013. dec. 28. Creative Commons License 150549

Te láttad már ezt élőben? Olyan magas, hogy egy csomó helyre be sem tudsz menni vele :)))

Előzmény: fastrobi (150546)
rtivi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150548
Előzmény: fastrobi (150546)
fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150547

Nem kötekedésből,de ezt az órát itt biztos nem adod el!

Előzmény: chabeeno (150542)
fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150546

Ha már Rolex akkor inkább ez!

Előzmény: malenykij polgar (150544)
fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150545

Nekem az,mert nem tetszenek az ilyen kinézetű órák! Maga a márka előtt le a kalappal de attól még nem kötelező szeretni mert "Rolex"!

Előzmény: malenykij polgar (150543)
malenykij polgar 2013. dec. 28. Creative Commons License 150544

Kifejezetten nevetnék, ha egy ilyen miatt nevetnének ki.

 

 

Előzmény: malenykij polgar (150543)
malenykij polgar 2013. dec. 28. Creative Commons License 150543

>A day-date meg úgy ahogy van  kifejezetten nevetséges!

 

Perszepersze. Kérünk még több ilyen kinyilatkoztatást.

Előzmény: fastrobi (150541)
chabeeno 2013. dec. 28. Creative Commons License 150542

Eladó a következő órám: Fossil CH2782. Dobozzal, két hetesen, karcmentes, hibátlan állapotban. Érd: chabeeno@yahoo.com vagy 30-928-3077

Ár: 20.000.- (Bolti ár: 35.900.-)

fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150541

Megmondom őszintém nekem tetszenek a nagy tokos órák,a 37-40mm órák viszont nem,nekem az olyan jelentéktelennek tűnik lehet az felőlem Rolex is! A day-date meg úgy ahogy van  kifejezetten nevetséges! Bár mivel én diver mániás vagyok ez majd minden klasszikus kinézetű órával így van nálam!

Előzmény: Szepy2884 (150520)
Explorer2 2013. dec. 28. Creative Commons License 150540

Természetesen ly az ereklye...

Explorer2 2013. dec. 28. Creative Commons License 150539

A korrekt az, amikor megmondják előre, mi mennyi. A feleségem közel 40 éves, de fontos erekjeként számon tartott Omegája elázott - itt is fórumoztunk róla - a szentendrei órás, akire hirtelen rábízta (rohant vele egyből az eset után) felvitte Pestre egy szakértő kollégához, nem nagyképűsködött, megmondta, hogy annyi mindent kell cserélni, hogy vesz egy "új" szerkezetet donornak, ami közel annyi, mint szerinte az óra értéke. Mivel családi ereklye, fingom sincs mennyit érhet - a neten nem találtam eladót, de az érték ebben az esetben eszmei - rájuk bíztam. Asszem 30-40 körül lesz a vége. Ez korrekt, de nem szakszervíz és egyenlőre csak a remény van meg...

 

A Rolexemet tuti nem adom akárkinek, bármibe is kerül a gyakorlott szervíz. Még a felnyitásához is speciális szerszám kell.

 

Előzmény: seftman (150537)
fastrobi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150538

Ezen nincs mit csodálkozni! Abból nem él meg egy üzlet hogy egy évben elad 4-5 darab millás órát ha egyeltalán elad! Casióból és Festinából tutira nagyobb a bevételük,és igazából ha nem nézzük a presztizst meg flancot jó kis órák azok hiába fanyalognak sokan!

Előzmény: Szepy2884 (150517)
seftman 2013. dec. 28. Creative Commons License 150537
Az a szervíz, amelyik ezt az órát 120ezerért akarja karbantartani, nyugodtan szűnjön meg, nem lesz kár érte.
Előzmény: rtivi (150535)
rtivi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150536

Bocs, az ajánlat a szervizre vonatkozik.

Előzmény: rtivi (150535)
rtivi 2013. dec. 28. Creative Commons License 150535

Érték 60 eFt. Ajánlat Bp-en 120.

 

gabordelonnn 2013. dec. 28. Creative Commons License 150534

Egyetertek,, Az en Certina DS em 25 ezer korul lesz, teljes szerkezet felujjitas,,, az ora 20 eve allt eddig...

 

Gabor

 

Ui: Boldog Uj Evet minden kedves Forumozonak!

 

Előzmény: sztívndráj (150530)
sztívndráj 2013. dec. 28. Creative Commons License 150533

Valószinűleg ha lesz egyszer pl. Rolexem vagy Jaegerem akkor azt az Edison u-ba viszem majd. .De egy alap ETA-t azért vannak egy páran akik korrekt módon leszervizelnek. Én sem spórolnék egy szerviz árán, hosszú távon többe kerül egy hanyagul elvégzett munka, de egy 160e Ft-os óra szervizeléséért ne kelljen 60-80e Ft-ot kifizetni.

Előzmény: Explorer2 (150532)
Explorer2 2013. dec. 28. Creative Commons License 150532

Légyszi add meg azt az órást, akire 50 alatt gondolkodás nélkül rábízhatok egy használtan is milliós értéket képviselő órát! Sima szervíztől van szó, de adjon rá garanciát és ha esetleg el kell adni, a vevő is fogadja el, mert jó szakember - nyilván ez is szempont ilyenkor!

Előzmény: tomcat (150529)
Explorer2 2013. dec. 28. Creative Commons License 150531

Szakszervízből az Omegát ismerem. ott ez van, úgy tudom a Rolex-nél is. Lehet, hogy képletesen fogalmaztam... Belenyúlni, az itt munkát jelent. Persze ez érthető is. Egy milliós, több százezres szerkezetet javítani felelősség, aminek ára van. jártam úgy többször is, hogy a jó szakinak kikiáltott órás"mester" akkora hülyeséget beszélt egyből az elején, hogy alig bírtam szó nélkül hagyni. Az egyik meggyőzött, hogy az Omega Speedmasteremben Valjoux 7750-es szerkezet van és azt magyarázta, hogy ehhez ő nagyon ért, ellenben a Moonwatch saját Omega szerkezetével. Természetesen nem hagytam nála, hiszen igaz, hogy ETA van benne egy Dubois Depraz modullal kiegészítve, de véletlenül se 7750-es - aki ezt a nagyítójával, a felbontott órán nem látj, nem szakember - nem is beszélve a Moonwatch Lemania szerkezetétől, ami lehet, hogy saját, de Lemania. Ennyit sztem egy alap óratulajdonos utána olvas a ketyegőjének - én se tudom, melyik fogaskereket, melyik rugó hajtja (az órás meg nyilván), de az k. nem mindegy, hogy kinek adok érte akár 20-at is. Nem beszélve arról, milyen olajat használ, milyen alkatrészt esetleg, stb. Persze az olcsó órásnak örülnék én is a legjobban, ha tudnám, hogy tuti jó munkát végez és nem csak a nyereséget látja bennem...

sztívndráj 2013. dec. 28. Creative Commons License 150530

Kb. egy hónapja beszéltem Hantos Lászlóval egy DS-1 szervíze kapcsán. 20e Ft-ot mondott egy sima automata nagyszervízére és abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy Ő sem az a "sarki sufnituningoló"... Többeknek van pozitív tapasztalata vele kapcsolatban.

Előzmény: tomcat (150529)
tomcat 2013. dec. 28. Creative Commons License 150529

"Pesten szakszervízben egy jobb órába 50 alatt bele se nyúlnak"

Ez a kijelentés olyan szinten hülyeség, hogy nincs is értelme cáfolni.

 

tomcat

Előzmény: Explorer2 (150525)
phranxinatra 2013. dec. 28. Creative Commons License 150528

Neked egy szemet szedtek ki a szíjadból. Az enyémből kettő és felet... :)

Előzmény: WiZARD (150527)
WiZARD 2013. dec. 28. Creative Commons License 150527

nézőpont kérdése, hogy a te csuklód vastag, vagy másé vékony :D

ezek szerint az enyém is vastag lenne? 1 percig se éreztem túl nagynak a chrono-t.... :)

Előzmény: phranxinatra (150516)
innovations 2013. dec. 27. Creative Commons License 150526

Szerintem meg ráérsz hét év, sőt talán még aztután is. Nem kell túl misztifikálni ezt az öt évenkénti szervízt. Inkább az órások szeretik ezt mantrázni.

Előzmény: Explorer2 (150525)
Explorer2 2013. dec. 27. Creative Commons License 150525

Pesten szakszervízben egy jobb órába 50 alatt bele se nyúlnak. Ahol olcsóbb volt úgy jártam, hogy egy másfél év múlva vihettem újra tisztítani az órát, mert pontatlanabb lett, mint előtte volt. Végül kijött az Omega szervíz ára... Most Rolexem van -Explorer 2, amit 2011-ben szervízeltek utoljára (LZ a szakszervízben a papír szerint. Remélem '16-ig nem kell sehová vinnem, mert tartok tőle, hogy közelebb lesz a 100-hoz, akár meg is haladhatja. De ebbe már tényleg nem engedek bele akárkit... Lehet, hogy nincs igazam, de nem éri meg a kockázat...

innovations 2013. dec. 27. Creative Commons License 150524

Amennyiben lenne rajta dátum nagyon hasonló lenne mint egy DJ. Sőt "funkcionálisan" még meg is haladná azt. Valahova pozicionálni kellett a Milgausst minden téren és méghozzá úgy, hogy az ne zavarja a Datejust köreit. Nyilvánvalóan bele lehetne rakni egy 3135 cal-t is a 3131 helyett, de akkor valszeg sokan, köztük Én is ezt választanák a Datejust helyett. A Milgausson egyébként meg soha nem volt dátum, miért pont most lenne?

Persze aztán még az is lehet, hogy a Rolex csak egyszerűen ugyanúgy gondolkodik mint a Daytona esetében. Konkrétan, hogy Mi azt is megtehetjük, hogy dátum nélküli órákat árulunk, vannak ezek olyan különlegesek, hogy e nélkül is simán eladják magukat. És a kollekciónak is össze kell állnia valamiből és persze nem árt ha ezek valamiben különböznek is egymástól.

Tény, hogy a régebbi széria darabjai valamelyest arányosabbak, szebbek, harmónikusabbak, mások voltak. Példának okáért egy DJ 36mm-es méretben tökéletes. A 16610 Submariner arányai pedig a valaha is volt  legjobbak közé tartozik, bár a csat és csatvég fölött enyhén szólva is eljárt az idő. Aztán ennek az ellenkezőjére is van példa a jelenlegi GMT Master egy kifejezetten szép óra, szebb mint az előző és az éppen aktuális oly sokat vitatott Submariner is jelen pillanatban, ársávtól és kategóriától függetlenül az egyik ha nem a legjobb vétel a piacon. A Yachmaster pedig ízlés dolga egy kék laposat simán elviselnék egy zöld lapos Daydate zöld szíjjal pedig kifejezetten unikális lenne.

Egyébként az indexek mutatók, tokok méretének növelése általános tendencia. Valamit mindig lépnie  kell a gyártóknak, a vevők csak az új dolgokra gerjednek. Nem lehet húsz évig ugyanazt az órát gyártani. Aztán ez valakinek vagy tetszik vagy nem. Vannak jó dolgok most is és kevésbé jól sikerültek is ugyanúgy mint régen is.

sztívndráj 2013. dec. 27. Creative Commons License 150523

Miskolcon 8e Ft. egy automata szervize, ezt Bp-en 15-20e alatt nem úszod meg... Gondolom a miskolci pláza választéka is azért esett vissza néhány kategóriát mert a fizetőképes kereslet olyan amilyen, Borsodban ez még inkább érezhető. Elképzelem hány db. 600-800e Ft-os Tag Heuert adtak el az elmúlt 4-5 évben. Én is voltam párszor abban az üzletben, tényleg egész kellemes választékuk volt. De ezek szerint sajnos csak volt... :(

Előzmény: Szepy2884 (150513)
Szepy2884 2013. dec. 27. Creative Commons License 150522

akarom mondani YM-II. A sima YM felőlem akár Sub is lehet.

Előzmény: Szepy2884 (150520)
innovations 2013. dec. 27. Creative Commons License 150521

Azért bátorkodtam feltenni a kérdést, hogy néha már valami pozitívumot is említsünk meg az órásokról.

:-)

Előzmény: Szepy2884 (150517)
Szepy2884 2013. dec. 27. Creative Commons License 150520

pedig az még válalható lenne csak nekem marhára hiányzik belőle a dátum ablak. Viszont az új rolexek valami borzalmasan elvannak rontva. Olyan, mintha az indexek megnőttek volna, de a mutatók nem követték a példájukat. Az egész számlap olyan aránytalanság benyomását kelti! Vagy ezzel csak én vagyok így?

 

Ami példáúl számomra felfoghatlan és visszataszító azok a yachtmasterek. Nem kell velem egyet érteni, és lehet ezért megköveztek, de ízléstelen az egész!

Előzmény: fastrobi (150511)
Wicked Belzebub 2013. dec. 27. Creative Commons License 150519

Nafasza, a Miskolccal annyira nem vagyok kisegítve...:(

Előzmény: Szepy2884 (150517)
Wicked Belzebub 2013. dec. 27. Creative Commons License 150518

Mondd a címet nyugodtan, kéne a Fortisomnak egy tisztítás :)

Előzmény: Szepy2884 (150513)
Szepy2884 2013. dec. 27. Creative Commons License 150517

Pardon, teljesen jogos a kérdésed. De direkt nem akartam részletezni, hogy miskolci a szalon a Kossuth utcában. De igen, ha van itt aki miskolci és olvassa a fórumot, akkor oda érdemes bemenni, mert azon kevés helyek egyike, akik elég nagy múlttal és tapasztalattal fognak hozzá az órákhoz. 

 

Viszont ma végigkorzóztam a várost az Orex-től kezdve az összes többi szalonig amit ismerek, de sajnos sehol sem találtam olyan Certinát amire egyre jobban kezd fájni a fogam. Az lenne az ideális, ha lenne egy hely, ahol összetudnám hasonlítani a DS1 Day-Datet a DS4 Day-Datel. 

 

Továbbá kicsit szomorú volt látni, hogy az üzletek kínálata vissza esett. A miskolci plázában volt egy üzlet ahol Tag Heuer, Frederic Constant és egyébb magasabb árkategóriájú márkák is voltak. Az üzlet átköltözött egy kisebb alapterületűre és a fő kínálat a QQ, festina és casio :((

Előzmény: innovations (150515)
phranxinatra 2013. dec. 27. Creative Commons License 150516

Nem, én azért vettem a nagyot, mert szupervastag a csuklóm. :D

 

A Milgauss nekem se tetszik. 

Előzmény: WiZARD (150491)
innovations 2013. dec. 27. Creative Commons License 150515

Akkor osszuk már meg azt is, hogy hol is estek meg ezek a a kellemes tapasztalatok.

Én a Bajcsyn a Seikora tippelnék.

Előzmény: Szepy2884 (150513)
Pitylogós 2013. dec. 27. Creative Commons License 150514

Nekem meg kb. az az egyetlen :) fekete szlappal, zöld üveggel. Már szinte tucatóra :)

Előzmény: fastrobi (150511)
Szepy2884 2013. dec. 27. Creative Commons License 150513

Az ünnep előtt, elvittem az órámat beszabályoztatni. (korábban említettem, hogy ~4-5 percet is késik egy hét alatt)

 

Uraim, nagyon megvoltam elégedve az üzlet hozzállásával mert nagyon korrektek voltak!

Azt mondták (persze miután műszeresen megvizsgálták), hogy nem szükséges a beszabályozás, mert csak akkkor hajlamos a késésre, ha az óra számlappal felfelé van letéve. És valóban, ha estére koronára, élére vagy számlapra rakom le, akkor a megszokott pontosságot produkálja.

 

Azt is mondták, hogy a mechanikus órákat érdemes 4-5 évente kitisztítani. Ezzel nem mondtak újat sem Nektek sem nekem :) de ez jó ok volt arra, hogy rákérdezzek, hogy mit értenek tisztításon és az mennyibe kerül? A válasz: egységesen 8 ezer forint, de ez azt jelenti, hogy az órát "atomjaira szedjük szét és szabályozva adjuk vissza."

 

A vizsgálatért egy fillért sem fizettem, pedig rákérdeztem mivel tartozom :) A jövőben is oda fogok menni! 

innovations 2013. dec. 27. Creative Commons License 150512

Nem olyan nagy baj.

;-)

 

Előzmény: fastrobi (150511)
fastrobi 2013. dec. 27. Creative Commons License 150511

Lehet ezért itt megköveznek de nekem a milgauss sem tetszik!

Előzmény: rtivi (150487)
Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150510

Nagyon köszönöm a korrekt hozzá állásotokat és a gyors válaszokat!

Igen most már akkor láthattad teljesen az órát amiről beszéltünk is!

Köszönöm a sok értékes információt is.

Előzmény: APT (150508)
Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150509

Köszönöm hogy kietetted a képet!

Előzmény: dészáz (150507)
APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150508

Ez aranyozott, és ez kvarc is. Ez akkor pont az, amiről beszéltünk, ilyesmi futott az ebayos árverésen is.

Előzmény: dészáz (150507)
dészáz 2013. dec. 27. Creative Commons License 150507

erről az óráról van szó:

 

APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150506

Amiről betett képet a topictárs, az is az volt.. Ha kétmutatós - akkor kvarc.

De egyébként az automaták is 4-500 dollár körül mennek el ebből másodkézből, úgyhogy alapjaiban ez sem változtat a helyzeten. Egyébként ez egy szép óra, és ha automata, akkor elvileg egy 2892-A2 van benne, ami nem egy rossz szerkezet.

Előzmény: y78 (150504)
APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150505

Az arany órának arany a hátlapja is, és mind a tokban (általában hátul, a füleknél), mind a csatban, mint a hátlapban találsz erre utaló fémjelzéseket is. Mellesleg, egy ilyen óra aranytokban nagyon nehéz is.

Ha megfordítva az órát a tok hátlapja láthatóan acél (nem aranyszínű), akkor 100%, hogy az óra csak aranyozott, tovább nem is érdemes nyomozni.

 

Aranytokban értelemszerűen jóval nagyobb értéket képviselne az óra, de most nem akarok maflaságot írni, ám emlékeim alapján úgy tűnik, hogy ez a modellszám egyértelműen egy aranyozott órához tartozik - az arany tok más modellszámot is jelent, sőt, az ugyanígy acéltokos-csatos, de nem aranyozott is más modellszám alatt futott.

Előzmény: Chartmen87 (150502)
y78 2013. dec. 27. Creative Commons License 150504

Az ebayes nem csak kopottas, hanem quartz is...

Előzmény: APT (150501)
dészáz 2013. dec. 27. Creative Commons License 150503

már nem is kell hozzászolnom. :-)

én olyan 80-100 között tippeltem volna.

Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150502

Igen teljesen érthető is és legalább tisztábban is lát az ember. Mert azért én sem akarok magamból hülyét csinálni ha a közeljövöben el akarnám adni.

Egy biztos hogy amugy az óra makulátlan kifogsátalan állapotban van, és mondjuk ezt 2 órás alaposabban megnézve mondta.

Amugy még egy kérdés hogy azt honnan lehetne megtudni hogy valójában arany-e vagy aranyozott az óra mert ahogy én régebben hallotam mindig arany óraként volt emlegetve.

Elnézést de órákban eléggé tudatlan vagyok.

Előzmény: APT (150501)
APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150501

Messze a legbölcsebb ilyenkor egyébként fogni ami információd van (legjobb egy modellszám - jelen esetben), és keresni a neten ebayos, Vaterás és hasonló nagy árverési lapos - és sikeres, lezárt (ez fontos, mert gyakran előfordulnak eszeveszett, akár több tízszeres-százszoros !!! árakon is meghirdetett áruk, amelyek természetesen persze sosem fognak vevőre találni - de még az sem ritka, hogy valaki pont azért indít irreális árakon kamu árveréseket, hogy valahol máshol ezekre hivatkozzon, mint "referenciákra"...) aukciókat. Ebből lehet leginkább tájékozódni a piac értékítéletét illetően, ezek alapján jól belőhető az a tól-ig tartomány, amiben reménykedni lehet...

 

A szóban forgó ebayos árverés is átszámítva kb: 85 ezerért lett sikeresen lezárva, igaz, az óra kopottas, ellenben az árak kint magasabbak. Ebből nagyjából belőhető, mire számíthatsz...

Előzmény: Chartmen87 (150500)
Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150500

Köszönöm szépen a gyors és pontos válaszodat!

Igen azért voltam megdöbbenve hogy nagyon megoszlott a vélemény és én is csodálkoztam a 300+ os "ajánlatokon".

Előzmény: APT (150499)
APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150499

Nagyon régen kifutott modell, egy kicsit más kinézetű, de azonos modellszámú lejárt ebayos árverése az alábbi:

 

http://www.ebay.co.uk/itm/Longines-La-Grande-Classique-de-Longines-mens-gold-watch-L5-632-2-/281182470598

 

Nomármost idehaza ennyiért nem tudod eladni (pedig ez sem olyan sok), eleve borzasztó nehéz az órát eladni. Hirdetéssel-házalással gyakorlatilag esélyed sincs (itt is hiába próbálnád meg eladni), tedd fel a Vaterára - ott van még leginkább esélyed. És ott szerintem reálisan 50-80 ezer között tudsz kapni az óráért, ha óriási nagy mázlid van, akkor 100 környékéig is felverhetik, de még az is lehet, hogy 50-ért sem fog sokáig kelleni senkinek, úgyhogy adott esetben légy türelmes.

 

A 2-300 ezres árakkal ne is áltasd magad, a most futó modellek újonnan, puccos márkaüzletben kerülnek ennyibe - és tényeg a felét azzal elbuktad, hogy kihoztad az ajtón...

Előzmény: Chartmen87 (150498)
Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150498

Automata, L5 632 2 ami a hátuljára van írva.

Előzmény: APT (150497)
APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150497

Modellszám? Kvarc/automata?

 

Nagyon-nagyon-nagyon nem mindegy...

Előzmény: Chartmen87 (150496)
Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150496

Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150495

Szia, ezt a képet találtam ami szinte ugyan az,annyi a különbség hogy ami nálam van óra számlapjában a 12-es nem 1 vonás hanem XII, de láttam van e-mail címed elküldöm oda neked a képeket.

Előzmény: dészáz (150493)
APT 2013. dec. 27. Creative Commons License 150494

Kép kellene, konkrét modellszám kellene...

Amúgy olyan óra, ami részben arany, nem készült Longineséknél - vagy arany az egész, vagy aranyozott. Ha ez utóbbi, akkor ebben a kategóriában másodkézből ez már inkább értéket csökkentő, mint növelő tényező (meg tud ám kopni, nem szeretik...).

És igen, a Grande Classique modellek "belépő" szintje valóban 2K körül van, és tényleg, másodkézből maximum a felét éri, vagy annyit sem.

 

Mellesleg az órások többségét ne is kérdezd ezek áráról, mert nem tudja - és nem fogja elismerni, fog mondani valamit...

Előzmény: Chartmen87 (150492)
dészáz 2013. dec. 27. Creative Commons License 150493

keresd meg a google képek között,biztos lesz köztük olyan,és ugy linkeld be.

Előzmény: Chartmen87 (150492)
Chartmen87 2013. dec. 27. Creative Commons License 150492

Jó estét!

Lenne igazából egy kérdésem kérésem hogy ki az aki tudna nekem segíteni.

Most karácsonyra megkaptam nagypapám volt óráját "örökség" részeként.

Az óra egy Longines Les Grandes Classiques, ami állítólagosan arany egy része vagy pediglen aranyozott.

Mai napom elmentem 3 külön óráshoz, itt Pesten az árkádban és a Polúsban. És igen megosztottak a vélemények. Az első azt mondta hogy 300e-400e között van az óra a másik hogy biztos 300e Ft a harmadik meg aki mondjuk hozzá teszem meg sem nézte nagyítóval egyből hát újonnan már ilyat kapni 150-200 ért és ahogy kihozza az ember a boltból már esik felére az ára.

Na most a következő kérdésem lenne hogy aki tud az kérem segítsen nekem az árát behatárolni.Kifogástalan karcmentes állapotban aki megnézte azt mondta hogy gyönyörű állapotban van.Annyit tudok hogy 1996-ban lett vásárolva Orexben. Doboza is meg van.

Képet készítettem de hiába vettem le a telefon felbontását még így sem engedi feltölteni.

Aki ténylegesen ért hozzá kérem írjon egy mail címet és elküldöm a képeket az óráról mert így nehéz behatárolni persze.

Előre is köszönöm.

WiZARD 2013. dec. 27. Creative Commons License 150491

Én nem a divat miatt vettem nagy órát, hanem mert ez tetszik, ahogy gondolom Te is azért vetted a 45.5-ös PO-t, és nem a 42-est, mert a nagyobb tetszik.

Kit érdekel a divat? :)

Előzmény: phranxinatra (150488)
Iosefx 2013. dec. 27. Creative Commons License 150490

A Reader's Digest ilyen primitív hamisítványokat osztogatott az előfizetőinek.

Csak az előlapon legalább 4-5 jelentős eltérést lehet látni a jobb oldali referenciához képest.

Garanciajegy nincs, és a T-s azonosító sincs sehol feltüntetve. Írtam a Tissot svájci központjába,

ahonnan az a válasz érkezett, hogy tudnak a dologról, de nincs idejük és kapacitásuk utánajárni...

 

phranxinatra 2013. dec. 27. Creative Commons License 150489

Azaz remélem, hogy de. Már nyomja az agyam a beigli.

Előzmény: phranxinatra (150488)
phranxinatra 2013. dec. 27. Creative Commons License 150488

Én meg remélem, hogy nem... :)

 

Különben pedig nem hiszem, hogy a nagy órák esetében még mindig divatról vagy trendről beszélhetünk. Jó pár éve már, hogy jelen vannak a 42mm+ méretű karórák, és nem úgy néz ki, hogy kopna belőlük a kínálat. Ez egyfajta evolúció, mint ahogy az autók esetében is évről-évre nőtt a méret.

Előzmény: Explorer2 (150467)
rtivi 2013. dec. 27. Creative Commons License 150487

Persze az a jó, hogy nem azonos az ízlésünk, hiszen akkor nagyon unalmas lenne a dolog. Meg aztán betudható annak is, hogy én vezetek néhány évtizeddel. Még a Milgauss mp mutatója sem jön be, pedig szakmabeli lennék.

Előzmény: fastrobi (150486)
fastrobi 2013. dec. 27. Creative Commons License 150486

A régi seamasterek nyomokban sem hasonlítanak a modernekhez kinézetben! Kinek ez tetszik kinek az,nekem személy szerint az újak. Nekem semmi kifogásom a 44-es tok,a héliumszelep meg a nagy nyíl mutatók ellen sőt!

Előzmény: rtivi (150485)
rtivi 2013. dec. 27. Creative Commons License 150485

Bocs, de van 1-2 Seamasterem, igaz, hogy régebbiek, különösen a kalapácsosok a szívem csücske, így aztán mostanság kezdek finnyás lenni, pláne amióta időnként egy ROLEX dobozban múlatom az időt. :-)

Előzmény: fastrobi (150484)
fastrobi 2013. dec. 26. Creative Commons License 150484

Vagyis akkor nem a seamaster kell neked! Ha ez sem meg az sem kell rá!

Előzmény: rtivi (150482)
Szepy2884 2013. dec. 26. Creative Commons License 150483

Nem tudom volt e már de nekem ez új és örülök neki :)

 

7750-re alapúló oszlopkerekes kronográf

rtivi 2013. dec. 26. Creative Commons License 150482

Az igazat megvallva nekem a sima jön be. Nem jönnek be viszont a mutatók. 

1 szó mint 100, nekem (is) ez kellene a Seamasterből,  de fekete, varrás nélküli kaucsukkal, és normális mutatókkal (no meg elhagyhatnák a szelepet is):

 

 

Előzmény: WiZARD (150479)
pobeda 2013. dec. 26. Creative Commons License 150481
dészáz 2013. dec. 26. Creative Commons License 150480

affene,ez tényleg szép!

Előzmény: WiZARD (150479)
WiZARD 2013. dec. 26. Creative Commons License 150479

Másik kék kedvenc az Omega Planet Ocean Chrono.

Ezzel 1 gond van hogy titán, már majdnem vettem, de kézbe véve nem jön be nekem a titán, túl könnyű, és így olyan gagyi érzete volt számomra, így maradtam a sima acélnál...

Pedig a számlap gyönyörű, és a kéket is szeretem.

(egyelőre kék órának maradt a Sumo-m)

 

 

de a sima 3 mutatós is szép :)

 

WiZARD 2013. dec. 26. Creative Commons License 150478

Szép kéknek egyik kedvencem a Tudor 94110

 

öccse 2013. dec. 26. Creative Commons License 150477

Békés, boldog Karácsonyt mindenkinek !

rtivi 2013. dec. 26. Creative Commons License 150476

A fekate számlaphoz persze a kék szíj itt is feminim. Jobb, ha fordítva történik a dolog.

 

rtivi 2013. dec. 26. Creative Commons License 150475

No persze ezek is eléggé elfogadhatóak - dátum itt is van.

 

(Lényeg  a kék számlap és  a lünetta is, + fekete kaucsuk, de nem ez a fajta lukacsos.

A kék szíj már egy kicsit feminim nekem.)

 

  

seftman 2013. dec. 26. Creative Commons License 150474

Előzmény: seftman (150473)
seftman 2013. dec. 26. Creative Commons License 150473

Előzmény: Explorer2 (150472)
Explorer2 2013. dec. 26. Creative Commons License 150472

Szóval ez?

Explorer2 2013. dec. 26. Creative Commons License 150471

Szerinted ez 7,5 mm-rel kisebb? Nem 3 az?

innovations 2013. dec. 26. Creative Commons License 150470

Régebben egyet megmértem cirka 36mm lunettával, szóval neked és az Omega weblapjának van igazsága. 39 mm a régebbi date és daydate. A Reduced egyébként meg valóban kicsi, mondhatnám hasonlóan komolytalan már már nőies mint a 36mm SMP 300.

Előzmény: WiZARD (150468)
Explorer2 2013. dec. 25. Creative Commons License 150469

Azért fura! Hidd el, hogy 39 körül van, használtam! A Moonwatch nagyobb, de nem ennyivel. Mindkettő volt a kezemen! Valami hibádzik a 35,5-tel! Rolexre váltottam, ami 40, de a súlya ellenére, méretben nem érzem a hűha-külonbséget...

Előzmény: WiZARD (150468)
WiZARD 2013. dec. 25. Creative Commons License 150468

Omega weblapjáról néztem a méretet, gondolom valamennyire egységesen mérik, így ha egyikbe belemérik a lünettát, akkor a másikba is...

 

a reduced(3510.50.00) 35.5mm-nek van írva, a rendes moonwatch (3570.50.00) pedig 42 mm-nek, ezért írtam, na meg mert vaterán az említett darab 39mm-nek volt írva.

Előzmény: Explorer2 (150467)
Explorer2 2013. dec. 25. Creative Commons License 150467

A "klasszikus" speedmaster, a Professional vagy Moonwatch 42 mm-es és kézibúzós. Igaz az Automatic (ami a Reduced verzió a '80-as évekből) sem 35,5, mert a lünettával az is 38 egész akármennyi. Évekig hordtam, nem volt kicsi, igaz a Moonwatch-ot mindig áhitattal néztem. Aztán lett egy Rolex és minden más ment a lecsóba. Ez se nagy. 40 mm, de a lünett itt is széles. Pont ezért tetszik. A 42-nél nagyobb órák (ha csak nem a funkcionalitásuk miatt) a normál csuklón csak feltűnősködésnek hatnak. Remélem nem tart sokáig ez a divat...

altimus 2013. dec. 25. Creative Commons License 150466

az, hogy mo-on miert is vesz magyar allampolgar oraszalonban millios orat az valoban rejtely.

 

viszont pl. az azsiai turistak, kinaiak, japanok a repuloteren visszaigenyelhetik a 27% afa-t, ugyhogy talan igy mar versenykepes a magyar ar is.

 

 

Előzmény: Kopin00 (150449)
rtivi 2013. dec. 25. Creative Commons License 150465

No jó, meggyőztél.

 

 

 

Legyen akkor ez, vagy 50x annyiért.

 

:-)

 

Előzmény: WiZARD (150463)
python 357 2013. dec. 25. Creative Commons License 150464

:))))))) Jujjjjj,-ez fájt!!!!!.........

Előzmény: seftman (150462)
WiZARD 2013. dec. 25. Creative Commons License 150463

Nekem is van egy 7750es Fortisom, pontos, jó, szép, abba a kategóriába szerintem tökéletes.

Viszont egy IWC-ben legyen valami saját, főleg hogy van nekik saját :)

Előzmény: rtivi (150461)
seftman 2013. dec. 25. Creative Commons License 150462

Az én rádiókontrollosom annál is pontosabb! ;-)

Előzmény: rtivi (150461)
rtivi 2013. dec. 25. Creative Commons License 150461

Az én 7750-esem olyan pontos, hogy lepipálja akármelyik saját werkest. Ebből a provinciális nézőpontból nem marad csak a design. :-)

Előzmény: WiZARD (150460)
WiZARD 2013. dec. 25. Creative Commons License 150460

szép, de ennyiért egy 7750...

Ha már iwc, akkor valami saját werkeset akarnék.

Előzmény: rtivi (150457)
python 357 2013. dec. 25. Creative Commons License 150459

A kék nagy kedvenc itt egy-két óra kedvelőnél!!!:))))

Előzmény: rtivi (150457)
Pitylogós 2013. dec. 25. Creative Commons License 150458

De, valóban. Csak annyit csináltam hogy gyorsan kerestem egyet Vaterán Speedmasterre, el sem olvastam rendesen...

Előzmény: seftman (150454)
rtivi 2013. dec. 25. Creative Commons License 150457

Szép színek.

 

WiZARD 2013. dec. 25. Creative Commons License 150456

de :)

Előzmény: seftman (150454)
WiZARD 2013. dec. 25. Creative Commons License 150455

azért az a 35.5 mm-es automata az elég távol áll a klassziktól, érdekes 39-esnek írni...

Előzmény: Pitylogós (150453)
seftman 2013. dec. 25. Creative Commons License 150454
A klasszikus Speedmaster nem kézihúzós??????
Előzmény: Pitylogós (150453)
Pitylogós 2013. dec. 24. Creative Commons License 150453

Amúgy most épp van egy klasszik speedy 250 villámért, új gyári bűrhátason. Ennyiért nem gyakori vendég...

Előzmény: 405GRX (150445)
innovations 2013. dec. 24. Creative Commons License 150452

A fehér valóban jó volt, úgy emlékszem nem ment el. Valszeg újra feltöltik. Gondolkodtam rajta én is mert evvel a lappal ritka. Valami 270 környékén volt, amennyiben nem kell azonnal szervíz és úgy ahogy talán még az ár is leszorítható valami emberire akkor megfontolandó...

Előzmény: 405GRX (150445)
Pitylogós 2013. dec. 24. Creative Commons License 150451

Ha bevállalsz egy kis tokfelújíttatást, vagy simán elfogadod hogy nem makulátlan, Speedmastert olyan 240-250től már találsz.

 

Dynamic chronot olyan 180-200tól lelni néha. Most 3fölött hirdetnek egyet, ami szerintem nonszensz.

 

A fehár számlapos szépség... ha nem lenne a karácsony, már nálam lenne :)

 

De ezekhez az árakhoz türelem kell. Ha sürgős, tegyél rá 20%ot.

Előzmény: 405GRX (150445)
innovations 2013. dec. 24. Creative Commons License 150450

Teljesen jól látod a dolgot legalábbis ami az árakat illeti.

A turisták pedig nem racionálisan, sokkal inkább impulzus szerűen vásárolnak. Ez más külföldi nagy városokban a turisták nagyobb mennyiségének okán sokkal látványosabb, példának okáért mondjuk sor állas egy Chanel butik előtt...

;-)

Előzmény: Kopin00 (150449)
Kopin00 2013. dec. 24. Creative Commons License 150449

Többször hallottam hogy a belvárosi óraszalonok forgalmának egy jó részét "turisták" adják. 

A héten kicist körbenéztem, és az árak 10% al a nyugati árak felett vannak. Pl 116610 7300 eur a Vörösmarty-n, egy Wempe -benedig 6850, amiből kb 10% ot engednek.

Omega PO-ra pedig külföldön akár 25% is alkudható.

 

Vajon miért éri meg a "túristáknak" itt órát venni?

Wreck Diver 2013. dec. 24. Creative Commons License 150448

Előzmény: bendre66 (150443)
gabordelonnn 2013. dec. 24. Creative Commons License 150447
dészáz 2013. dec. 24. Creative Commons License 150446

1972-1984-ig gyártották.

Előzmény: bendre66 (150443)
405GRX 2013. dec. 23. Creative Commons License 150445

Sziasztok,

 

Mostanában gondolkodtam azon, hogy továbblépnék a PRC-200-asamról. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy szép állapotú Speedmaster Date-nek használtan kb. mennyi a piaci ára? (Nem az ilyen special edition-öknek persze, hanem az alapkivitelnek.)

A minap láttam egy fehér számlaposat a vaterán, úgy emlékszem 300 körül volt, de mostanra lekerült (vintagewatchshop nevű eladó ha jól emlékszem). Ez reális ár vajon?

 

Előre is köszi a szaktanácsokat!

Explorer2 2013. dec. 23. Creative Commons License 150444

Köszi!

bendre66 2013. dec. 23. Creative Commons License 150443

Kedves APT  !

Bocs,de csak most tudtam lefotózni az Omegát.Ezek is gyatrán sikerültek,a hátlapon levő betűket,számokat inkább leírom,mert a jépeken alig látszik.Hátlap belsejében 4060,alatta egy háromszögben Omega betű,alatta OMEGA WATCH COMPANY alatta FAB.SUISSE Swiss Made Agier Inoydeable,legalul pedig 166.02.04 szám

Az óra szerkezeten:OMEGA SWISS                                                    CAL.1012/23JEWELS
                               TWENTY-THREE

                                23 JEWELS

                                     1012

 

Az automata lengősúlyába is van ütve,vagy gravírozva egy nagy Omega jel. Következő üzenetben küldöm a többi képet.

y78 2013. dec. 23. Creative Commons License 150442

Nem publikus az e-mailed, van egy nyilvános blog-ja, ott megtalálod, google- dzsana

Előzmény: Explorer2 (150441)
Explorer2 2013. dec. 23. Creative Commons License 150441

Elérhetőség?

y78 2013. dec. 23. Creative Commons License 150440

Keresd Dzsana mestert, neki ez testreszabott feladat, és árban sem lesz ennyi.... Minél előbb szét kellene kapni...

Előzmény: Explorer2 (150439)
Explorer2 2013. dec. 23. Creative Commons License 150439

Most voltam az órásnál, azt mondja 30-50 ezer közötti pénzért vállalja egy kollégája. Alkatrészfüggő... Kíváncsi vagyok!

APT 2013. dec. 23. Creative Commons License 150438

Ha rendesen szétázott, utána nem lett azonnal kivéve a szerkezet, és rögtön, tüstént, egy órán belül kitisztítva-kiszárítva, akkor jóval rövidebb lesz a listája azoknak az alkatrészeknek, amelyeket nem kell cserélni, mint azokat, amelyeket igen.. Gyakorlatilag minden finomacél alkatrészt, tengelyt, fogastengelyt, rugót meg tud ilyenkor fogni a vakrozsda, ami finom, női szerkezetnél a végállomást jelenti.

Előzmény: dészáz (150437)
dészáz 2013. dec. 23. Creative Commons License 150437

alkatrész van hozzá az ebay-on,de máshol is.

Előzmény: Explorer2 (150434)
APT 2013. dec. 23. Creative Commons License 150436

Ha látható rozsda van a szerkezetben, akkor nagyon sanszos, hogy szerkezetcserés a történet. Ahhoz meg donort kell találni.

Előzmény: Explorer2 (150434)
Törölt nick 2013. dec. 23. Creative Commons License 150435

Velem is tortent hasonlo es az a gyanum, hogy az ora menthetetlen.

Előzmény: Explorer2 (150434)
Explorer2 2013. dec. 23. Creative Commons License 150434

Kislányom (19 hónapos) berakta a mosogatógépbe a kedvesem 1974-es Omega De Ville óráját - mechanikus, csak két mutatója van, semmi komplikáció. Persze kipakolásnál tűnt csak fel. Szegény kicsike tele volt vízzel. Kiszáradt, a helyi órás nem nagyon akarja vállalni - konzultált egy pesti kollégával is... Szerintetek javítható. Szép családi emlék. Létezik ezekhez alkatrész, ha cserélni kell vmit? Mennyire lehet horror? A tok, számlap nem sérült jelentősen - utóbbin kis elszíneződés, semmi... A werkben van rozsda... Bárcsak az én Rolexem lett volna az áldozat... Annak meg se kottyant volna a 70 fokos víz... 

Szepy2884 2013. dec. 22. Creative Commons License 150433

azt hiszem akkor még is hagyom az üveg mizériát. Van nagyobb "gondom" is. 4 év után az óra már nem olyan pontos mint amikor vettem. Sajnos egy ideje feltűnt, hogy egy hét alatt akár 4-5 perc késést is összeszed. Új kora óta hajlamos volt késni, de eddig 2 hét alatt alig 2-3 perc késést gyűjtött be, amivel végtelen elégedett voltam.  

 

A beszabályoztatás már azért gondolom kevesebb kihívást jelentene. 

 

Erősen gondolkodom, hogy veszek egy "kicsit komolyabb" órát. 

 

DS1 day-date és DS4 day-date között vacilálok. Mindkettőben megvan az amit én egy órától elvárok. Vízállóság, autómata, nap/dátum, zafir üveg. Csak kicsit nagyobbak átmérőben 39-38 mm szemben a 37 mm-es Seikoval.

 

Csakhát az áruk erősen karcolják a lélektani határomat :))

Előzmény: APT (150432)
APT 2013. dec. 22. Creative Commons License 150432

Az 5-ösök többségében kerek síküveg van, az simán cserélhető.

 

Viszont szerintem a szervizek többségében nem biztos, hogy ezzel hajlandók lesznek foglalkozni. Eleve az üveg kizárólag préssel tolható ki a tokból (és rakható vissza), amihez persze szét kell szedni az órát. Koszra nem lehet zárni, tehát tisztítani is kötelező a tokot (akármennyire is ápolt az óra, a zugokban biztosan ott a kosz). Az 5-ösök tömítései sokszor úgy rásülnek a tokra, hogy szétszedés után biztonságosan visszatenni őket már nem lehet - új tömítések is kellenek...

Az üveg ezekben egy műanyag zsugorgyűrűben ül, ami nem mindig használható fel újra, és nem mindig olyan egyszerű megfelelő újat találni. Én a helyedben Seiko szervizbe vinném, ott biztosan megvan minden, ami kell.

 

Látszólag nem egy nagy ügy, de jártam én már úgy ilyen órával, hogy hetekig jártam utána a cseréhez szükséges dolgoknak végül - és három helyre kellett elbattyognom, nem kis időt töltve vele, míg lett megfelelő üveg és zsugorgyűrű, tömítés - magamnak csináltam, de meg sem próbáltam összeszámolni, mibe is került ténylegesen... Ha ezt üzleti alapon csinálom, garantáltan olcsóbb lett volna venni egy új 5-öst...

 

Kis ötlet viszont: nem elviselhetetlenül drágán (5-7eFt) lehet kapni méretsorban zafír üveget is. Azzal "Superiorrá" nemesíthető a sima 5-ös, és az valószínűleg nem karcolódik össze többet.

Előzmény: Szepy2884 (150429)
Szepy2884 2013. dec. 22. Creative Commons License 150431

Akkor valószínű hogy az lesz. A cserét bármelyik "tisztes" óra szervízben megoldják nem igaz? Úgy értem oda nem viszem be ahol az elem és szíjcserén kívül máshoz alig értenek, de ha lehet pestre sem mennék fel feltétlenül.

Előzmény: dészáz (150430)
dészáz 2013. dec. 22. Creative Commons License 150430

olcsóbb ha cserélteted.

Előzmény: Szepy2884 (150429)
Szepy2884 2013. dec. 22. Creative Commons License 150429

Köszönöm a választ. Amúgy szeretett seiko 5-ösömről (nem röhög! :P ) volna szó :) Összeszedet pár apró karcot a nyáron amit igazából szinte csak én veszek észre, de engem nagyon zavar.

 

 

Előzmény: APT (150428)
APT 2013. dec. 22. Creative Commons License 150428

Nem reménytelen, de üveget polírozni nem lehet, csak csiszoltatni. Manuálisan ez olyan szinten sziszifusz, hogy nem fogsz épelméjű embert találni, aki hozzáfogna (vagy ötször annyit fog kérni, mint ha egy erre felszerszámozott optikusnál csiszoltatnád fel). Felcsiszoltatni síküveget (domborút nem vállalnak!) pl: a Tóbiás Optikánál fel tudsz, kb: 5 ezret kérnek - és ki kell tolni az üveget a tokból (kompletten hozzá sem nyúlnak, csak az üveget veszik át).

 

De ha nem speciális, formaüvegről, csak egy kerek, és még normálisnak mondható vastagságú (0.5-1.5mm közötti) síküvegről van szó, akkor ilyet méretsorban lehet kapni elég olcsón (1eFt körül-alatt), csak ki kell venni, és gondosan le kell mérni.

Előzmény: Szepy2884 (150427)
Szepy2884 2013. dec. 22. Creative Commons License 150427

arra én is képes vagyok :D 

 

Sejtettem, szóval reménytelen igaz? :(

Előzmény: python 357 (150426)
python 357 2013. dec. 22. Creative Commons License 150426

Felcsíszolni lehet!!!!!!:)

Előzmény: Szepy2884 (150425)
Szepy2884 2013. dec. 22. Creative Commons License 150425

sima felületű óraüveget lehet políroztatni? Nem zafír csak legfeljebb hardlex.

APT 2013. dec. 20. Creative Commons License 150424

Értékelhető képek nélkül semmit sem elhet erre válaszolni. A leírásod alapján még az sem eldönthető, hogy egyáltalán eredeti-e az óra...

 

Egy ilyen óra beazonosításához jó képek, majd toknyitás, a hátlap belsejéről készített fotó (Omegáéknál ott vannak általában a tokbejegyzések, és a szerkezetről készített, a sorozatszámot felismerhetően tartalmazó képek kellenek). Akkor nagyjából mindent el lehet az óráról mondani - így meg semmit...

Előzmény: bendre66 (150423)
bendre66 2013. dec. 20. Creative Commons License 150423

Sziasztok!

Új vagyok még itt,segítsetek nekem.Nemrégiben kaptam egy Omega órát,de nem tudom beazonosítani.Annyi van rajta,hogy Omega AUTOMATIC Seamaster.Nem találok róla semmit,képek között is kerestem,de semmi sem hasonlít hozzá,talán az 1977es Vintage.Semmi infóm nincs az előéletéről,egy idős bácsié volt,de Ő már sajna nem él.

Az óra dátumos,de nem nap jelzős,szóval nem írja ki a napot.Számlap ezüst,vonalkás,a tok matt ezüst,kissé domború.Hátlapja csavaros,rajta a domború jelvény.Barnás bőrszíjjal van ,de szerintem ez már nem az eredeti rajta.

Ki  tudna segíteni?Mennyit érhet?Tud valaki hozzá fémcsatot?Fényképet nem tudtam készíteni,mert nem jó a gépem,telefonnal meg így sikerült.Bocs.

bajkae@hotmail.com

 

Bertrand de Beaufourt 2013. dec. 18. Creative Commons License 150422

Hát akkor egy hétig megfigyelés alatt tartom :-) Szerintem egyenletes egyébként, de ki tudja?

Előzmény: s4tch (150421)
s4tch 2013. dec. 18. Creative Commons License 150421

Ha neked megfelel, akkor rendben. (A specifikációban közölt tűrésben minden bizonnyal benne van.) Ha esetleg Mechanikus benéz, bővebben elmagyarázza, hogy a szórásnak van inkább jelentősége. Ez a heti +30 másodperc elvileg összejöhetett napi +4, +5 másodpercekből, ami kiváló, és nem ilyen egyenletes járáseltérésekből is, ami annyira nem jópofa.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (150420)
Bertrand de Beaufourt 2013. dec. 18. Creative Commons License 150420

Egy hét alatt kb 30 mp sietés az még rendben van, nem? A speckó azt írja, hogy -5/+20 per nap.

altimus 2013. dec. 18. Creative Commons License 150419

A mo-on elofordulo hamisitvanyok donto tobbsege egyszeru ranezessel kiszurheto. Hallani pl. en is hallottam mar olyan olasz rolex hamisitvanyokrol amik peldanak okaert akar valodi aranybol keszulnek es valoban tokot kell nyitni ahhoz, hogy kideruljon, hogy hamisitvanyrol van szo. Azt azert meg ebben az esetben se hiszem, hogy egy hozzaerto ne tudna konnyen megallapitani, hogy hamisitvanyrol van szo. (es ez nem azt jelenti persze, hogy kello odafigyelessel, penzzel, akarattal, ne lehetne az eredetitol megkulonboztethetetlen orat hamisitani. bizton lehet, csak nem erdemes.)

 

Nyilvan problemasabb egy sok evtizede gyartott ora eredetisegenek a megallapitasa, ehhez joval tobb ismeret kell. Ahhoz meg plane, hogy meg tudja valaki allapitani, hogy egy ora eredeti-e abban az ertelemben, hogy nemcsak eredeti alkatreszekbol lett osszeganyolva, hanem egy valoban autentikus darab. Egy 50 eves korona, vagy szamlap lehet eredeti Patek egy eredeti Patek oran, csak eppen az egesz ora lehet egy ganyolas, ami nyilvan semmit, vagy csak igen keveset, er egy gyujto szemeben. Ennek eldontesehez mar valoban komoly szakember kell.

 

De ez csak a problema egyik oldala. A masik oldala az, hogy akar-e valaki feltetlenul nem igazolhato forrasbol vett orat (vagy akarmi mast) venni? Egy ilyen termek nagy valoszinuseggel lopott es nem biztos, hogy akarunk valamit venni aminek nem igazolhato az eredete.

Előzmény: Törölt nick (150418)
Törölt nick 2013. dec. 17. Creative Commons License 150418

Ezen már én is filóztam, de azt gondolom, hogy csak egy valódi szakember tudja a valódit a kamutól megkülönböztetni. A szakemberre pedig szerintem nem érdemes a pénzt spórolni, mert annak a tanácsával súlyos százezreket spórolhatsz meg. 

Előzmény: Törölt nick (150408)
python 357 2013. dec. 17. Creative Commons License 150416

Ne etesd!!!:)))))))

Előzmény: APT (150415)
APT 2013. dec. 17. Creative Commons License 150415

Nem kellene itt ezt a stílust űzni...

 

A kérdésedre meg az a válasz, hogy nincs válasz - visszakérdezhetnék én is, hogy miről lehet felismerni egy hamis Rembrandtot, Picassot? Nyilván a nevetségesen kezdetleges, nem is hasonlító, hibásan felírt nevű utánzatokat a laikus is kiszúrja.

Az igazán jó hamisítványokat viszont még a valóban hozzáértő is csak a tok kinyitásával, tüzetes, nagyító alatti vizsgálattal, szélsőséges esetekben akár még a gyártó véleményét is kikérdezve tudja csak leleplezni. A kettő között meg van egy tartomány (ide esik a hamisítványok többsége), ahol a hozzáértők kézbe véve az órát nagy biztonsággal rögtön ki tudják szűrni a hamisítványt - egy laikus viszont nem. Pusztán egy kép alapján egyébként esetleg egy hozzáértő sem.

Nincsenek olyan, egyértelműen és könnyen definiálható jellegzetességek, amelyek alapján egy jobb hamisítványt egy laikus könnyen kiszűrhetne. Egyszerűen nincsenek - ha nem vagy benne biztos, szakemberhez kell fordulni, el kell vinni a szakszervizbe, szakvéleményt kell kérni (néha ez nincs is ingyen). Ez van.

Előzmény: Törölt nick (150408)
öccse 2013. dec. 17. Creative Commons License 150412

:)

Előzmény: ronin s8 (150411)
ronin s8 2013. dec. 17. Creative Commons License 150411

Az áráról...

Előzmény: Törölt nick (150408)
leicam4p 2013. dec. 17. Creative Commons License 150410

sziasztok, 

 

fa óradobozban tud valaki segíteni? Nem kell, h forgatós legyen, hanem csak sima 10 db-os mondjuk???

köszi

öccse 2013. dec. 17. Creative Commons License 150409

Például a hátlapba bele van ütve, hogy: Probus  Scafusia.

Ha nem csal az emlékezetem.

Előzmény: Törölt nick (150408)
SebyHun 2013. dec. 17. Creative Commons License 150407

Köszönöm! Megpróbálom elérni.

Előzmény: ronin s8 (150406)
ronin s8 2013. dec. 17. Creative Commons License 150406

Szia! A belvárosban, a Wesselényi utca 34-ben Szegedi György órásmestert tudom ajánlani.

Előzmény: SebyHun (150405)
SebyHun 2013. dec. 17. Creative Commons License 150405

Sziasztok!

 

Budapesten keresek órásmestert, egy 53-as Doxa javítására, tisztítására.

 

Tudtok valakit javasolni?

 

Üdvözlettel:

SebyHun

benyó110r 2013. dec. 16. Creative Commons License 150404

A szélessége inkább 15mm. :)

benyó110r 2013. dec. 16. Creative Commons License 150403

Szép napot.

 

Segítségeteket kérném, abban, hogy óraszíjat szeretnék pótolni, de nem találok még hasonlót sem.

A képen látható Jean Perret női karóra. Szíja az órához 2 db kissebb csavarral van alulról oda fogva. A csatja pedig csúsztatható és egy kapocsal csatlakozik a másik oldalhoz.

A méretei pedig 16mm széles és 2mm vastag.

A végén a kapocsnál, ahol átmegy egy vékony tengely, le van a szélesség csökkentve 7 mm-re.

 

Elnézést az egyszerű leírásért, remélem a képek többet mondanak.

 

rtivi 2013. dec. 16. Creative Commons License 150402

Pár (már inkább jó pár) éve javított (javíttatott?) nekem tokot P. Kiss István

http://aranyoldalak.hu/budapest/orasok-orajavitas/6383453/P.Kiss_Istvan/hirdetes.mtt

de meg lehet kérdezni Vasvári Lajoskát is a Bank utca elején

(a Tátra u-ban is volt egy ötvös, de bezárt. Nem jó idők járnak rájuk sem...)

 

Előzmény: oys... (150400)
oys... 2013. dec. 15. Creative Commons License 150400

Engem is érdekelne, hogy van-e olyan mester (ötvös?) aki aranytokot tud készíteni? Illetve felújítani, javítani? (Leginkább az utóbbi volna számomra nagyon fontos.)

 

Tehát, hol és ki vállal ilyen, aranytokokkal kapcsolatos munkákat?

 

Ha tudja Valamelyikőtök, kérem, ossza meg velem!

Előzmény: mronstein (150392)
sphunter 2013. dec. 14. Creative Commons License 150398

Köszönöm szépen

Előzmény: Wreck Diver (150396)
malenykij polgar 2013. dec. 14. Creative Commons License 150397

No, közben annyi eredményre vezetett a nyomozás, hogy 1981-82 körüli lehet. 

Előzmény: malenykij polgar (150393)
Wreck Diver 2013. dec. 14. Creative Commons License 150396
Előzmény: sphunter (150390)
Wreck Diver 2013. dec. 14. Creative Commons License 150395

A ranfft egy életmentő és fantasztikus dolog sok szempontból,
de korántsem teljes. Márkánként akár tucatnyi szerkezet hiányzik,
valamint komplett gyártói paletták stb.

Fotózd körbe a szerkezeted, és a paramétereivel küldd le nekik.
Nézz szét a számlap alatt is jelölések után.
Hátha sikerül így hozzájárulni az adatbázis bővítéséhez.

Előzmény: sphunter (150390)
malenykij polgar 2013. dec. 14. Creative Commons License 150394

Nem igazán sikerült még lekapni a fóliát a finom részletekröl.

 

Előzmény: malenykij polgar (150393)
malenykij polgar 2013. dec. 14. Creative Commons License 150393

Feleségem születésnapjára löttem. Valaki be tudná határolni a korát? (Nem a feleségemét, mert azt elég pontosan tudom :))
Én a hetvenes évek végére saccolom.

mronstein 2013. dec. 14. Creative Commons License 150392

Sziasztok,

 

arany tokot szeretnék készíttetni, tudtok ajánlani valakit Pesten? Köszi

sphunter 2013. dec. 14. Creative Commons License 150391

de hát ilyen meg Dr.Ranfftnál nincs,igaz Omega 620ból is egy méretett ad meg és már több zsebórában láttam kb38-41mm-est.

De azt már csak nem irhatom utalva egy másikra hogy ez Omega 16l 19"-es

sphunter 2013. dec. 14. Creative Commons License 150390

Köszönöm szépen,de pont ezzel van bajom,Pontosan hogy több omegánál a werk elrendezése egyezne de az oda irt méret köszönö viszonyban sincs.

Például Dr.Ranfft-nál 39mm egyetlen werk van Omega 18SPB de ez nem is hasonlit az én 39mm-emre.

Józan ésszel azt irnám 18L265-ös az enyém

Előzmény: Wreck Diver (150389)
Wreck Diver 2013. dec. 13. Creative Commons License 150389

Az Omegánál, akárcsak  a Longines-nál stb. rengeteg egymásra épülő kaliber volt.

Másrészt ha kisebb méretű szerkezetre volt szükségük, egyszerűbb és gazdaságosabb
volt egy kész kalibert arányosan átméretezni, mint teljesen újat tervezgetni.

A 30t1-re elég sok Omega hasonlít, de erős méretbeli különbségek lesznek.
A T1, T2 stb. legtöbbször a kaliberen a - sokszor több évtizedes - gyártás alatt
végrehajtott módosításokra, fejlesztésekre vonatkozik.

Pl. monometál vagy bimetál-e a billegő, és hasonlóak.

Az SC konzekvensen a központi másodperces modifikációknál szerepel, a PC pl. az ütésbiztosításnál.

Vásárlásnál ne feltétlen higyj az eladónak, ő is benézheti a tipust. Méress átmérőt, és kész.

Előzmény: sphunter (150387)