Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.17 0 0 12138
Az a bene féle gyakorlat, amit te csinálsz a könyvből, az nem is arra való. Az azoknak szól, akik akut helyzetben vannak, nehezükre esik minden mozgás. Az arra jó,hogy ebből a helyzetből kikerüljenek.
De, mint írja is, amint kikerültél ebből a helyzetből,ezerrel keress fel egy gyógytornászt, jógaoktatót, konditermet... ..
Sajnálatos módon megragadtál ezeknél a gyakorlatoknál, pedig ő felhívta a figyelmet.hogy ez nem elegendő...
Ha neked az a jó, hogy csak lógsz, tedd azt!

A stabilitásért az izmok,inak, szalagok felelnek.
Én elhiszem, hogy sokkal kényelmesebb lógni a szeren, mint fáradságos munkával tenni is valamit, de ha kérhetlek ,ne nevezd mesének az izomfüző szerepét, és fontosságát. :)




Előzmény: MBman (12137)
MBman Creative Commons License 2015.05.17 0 0 12137

A bene féle torna önmagában semmit nem használt. A pad használat viszont a torna nélkül igen. Nálam legalábbis.

Az izom nem fog távolságot tartani a csigolyák között. Ez a mese része. Maximum megfelelő állásban tudja tartani a csigolyákat, hogy ne hátrafelé préselődjön ki a discus.

Előzmény: Törölt nick (12135)
Saughassy Creative Commons License 2015.05.17 0 0 12136

Az erositeshez/edzeshez kotelezo tartozek az alapos nyujtas. Sajnos ez annyira evidencia, hogy elfelejtettem irni. Koszi a pontositast. (Egyebkent ezekben semmi uj nincs, mar a testepites aranykoraban (70-es evek, Kalifornia, Muscle beach ;) kitalaltak illetve ujra felfedeztek oket. Az mas kerdes hogy ebbol mennyi jutott el hozzank, illetve milyen sztereotipiakkal kell megkuzdenie egy "gyurosnak".)

Előzmény: 1323333 (12134)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12135
Tallihó! Azt hiszem a sérv mibenlétét eléggé kimeríttettem. :) Korábban is hangsúlyoztam a mozgás fontosságát,nem véletlenül emeltem ki a denevérpadot.Sokan azt gondolják,ha lógnak a padon, majd eltünik a sérvük.Lógás után ráállnak a talpacskájukra, és visszaáll az eredeti állapot, mert nincs megfelelő törzsizomzat a csigolyák távtartására.Kiegészítésnek persze jó. De nem feltétlenül súlyokkal lehet terhelni a testet. A jógával pl.közvetlenül lehet hatni a porckorongra.Egy nagyon testtudatos ember, akár megcélozhat egy porckorongot is. Dr.Wenninger Antal ,aki mindent tud a jógáról,nagyon jól leírta ezt pl.a kobra kapcsán,ahol ha ide,vagy oda helyezed a tenyered,mmás és más porckorongra hatsz.( Amit néhányan felnyomódzkodásnak neveznek, az egy nagy szar,az nem kobra, annyit is ér). Azért írom ezt, mert sérv esetén a porckoronghoz hozzá kell nyúlni.a porckorong magját centralizálni kell. És erre jó a dekompresszsió, persze izommal.Ezt nem lehet elérni súlyok emelgetésével. Később vagy akár párhuzamosan neki lehet látni ésszedűen. Jól értetted,egy protrusiotól megszabadultam,a középső nagyon pirinkó, a legalsóval megkezdtem a birkót De ami még lényeges,a kyphosis eltünése,mert ez az ellentétes irányú görbület, igencsak megterhelte a korongokat. Az egyenes sem ideális ugyebár. :( Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12127)
1323333 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12134

teljesen egyet értek veled, magamon veszem észre, ha sokat megyek, sétálok, ugra-bugrálok, spinningelek,  ha akkor nem is 100%-os a lábam, de más nap tutira jobb:)De! az fontos, hogy  a megfelelő nyújtásokkal elérjük hogy olyan állapotú legyen az izmunk, ahogy az kell egy normális működéshez, hiszen csak az ilyen "nyújtott" izom képes erőkifejtésre!!!! Tehát én a gyógytorna (nyújtás) + erősítés kombója mellett szavazok, illetve nekem ez hozott változást. pl mióta hátizomerősítek akár10 órát ülhetek derék, hát és lábfájás nélkül. csak a hasizmom nem erősítem, mert lusta vaygok, meg nem tudom hogyan hogy a gerincem ne bánja:)

Miki esete , kezelése érdekes, mert én úgy tudom a manuálterapeuták is 1 hetet várnak a kezelés után, hogy megvárják mi hogyan helyezkedik, ő pedig minden nap kapott kezelést, igaz nem manuálterápiás fogásokkal,, no mindegy lényeg hogy jobban van tőle és használ, lehet ez a helyes út!!! Kitartást, jobbulást mindenkinek!!!

Előzmény: Saughassy (12126)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12133
Bocs!
Tehát, ha a gerices.hut nézzük, akkor minden kiboltosulás sérv,de van ez a négy fázis, ami a különbségeket jelzi.És ez igen lényeges! :)
Előzmény: ex-petike23 (12131)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12132
Magyarországon és még számos országban a protrusiot nem tekintik sérvet. Ha megnézel egy leletet,mint pl.az én korábbi leletemet.Említi a három protrusiot de a végén ott van,hogy porckorongsérv nem igazolható.A mostani lelet említést tesz a két protrusiorol,de a végén azt írja,hogy hernia nem mutatható ki.


Igazából úgy lenne a helyes, hogy a protrusio a hernia előszobája.:)
Előzmény: ex-petike23 (12131)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12131

Ööö.. én eddig azt hittem, hogy a protusio az csak a sérv "előszobája".. tehát előbb kiboltosulás, aztán sérv, aztán kiszakadt sérv.

Előzmény: Törölt nick (12130)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12130
A porckorong sérvek morfológiai osztályozása:

Bulging (előboltosulás): a kocsonyás mag (nucleus) hátraboltosul, de a rostos gyűrű ép marad.

Protrusio (kiboltosulás, előesés): A nucleus excentrikusan kiboltosul, de a külső rostos gyűrű (anulus) ép marad.

Extrusio (kiszakadás): A nucleus átszakítja az anulust, de összefügg a térrel.

Sequestrátio (a kiszakadt nucleus darabkák megjelenése): A szabad porckorong darabok (fragmentumok) nem függenek össze a discustérrel.



Erről a négy fázisról beszéltem a sérvet illetően.
Vitának nincs helye.:D Forrás gerinces.hu (OGK) :)
Előzmény: Törölt nick (12129)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12129
Talihó!

Veled is egyet értek, csak most nincs időm írni.:)
Előzmény: radomiki11 (12127)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12128
Egyet értek, terhelni kell,de helyesen.A pihengetés a test halála.:)
Előzmény: Saughassy (12126)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12127

halihó! :)

 

mag kell hogy állapítsam, hogy velem valami nagy terve van az életnek! nem tudom ti hogy nézitek ezt az oldalt, de én folyamatosan csak visszajelzéseket kapok olyanoktól is, akikkel még szót sem váltottam, de még csak annyit sem, hogy: szia.

SZIA SAUGHASSY! :)

mekkora igazságokat írtál le! ismered talán a Józsefet? mintha pont ugyanúgy írtad volna le a dolgokat, ahogy elmagyarázta nekem a legelején, hogy ez hogyan is fog működni! viszont annyit hozzá tennék, hogy nála nagyon sokat kell mozogni kezelés közben is, mindig figyeli hogyan mozgok, mit lát gyengébbnek, vagy erősebbnek, és azok alapján mondja meg, hogy nekem melyik gyakorlatok kellenek, hogyan, miért, és hogy mennyit kell haladom majd hétről-hétre. próbálja a lehető legjobban hozzám igazítani a mozgásokat, hogy mi kell nekem. személyhez próbálja igazítani.

amit tiltani kell a korong sérvesektől: A PIHENTETÉS!  állítja, hogy nincs rosszabb a pihentetésnél. és a második legrosszabb a túlterhelés, a helytelen mozgásokkal. leírnám hogy milyen magyarázatokat adott hozzá, nagyon logikus, az anatómiát hozza alátámasztásnak mindenben, de nem tudom leírni, mert rohadt hosszan kellene írnom róla, na meg aztán nem tudom úgy elmondani, ahogy nekem elmondta a dolgokat. de mindenkitől kapok egy kicsit mindig, amik olyanok, mintha tőle hallottam volna ugyanazokat. biztos hogy van egy őrangyalom, aki erre az oldalra terelt. tök véletlenül jutottam egyébként ide. nem is tudtam hogy van ilyen fórum itt. de ahogy a bölcselet is mondja: aminek el kell jönnie, az el is fog jönni, és akkor, amikor itt lesz az ideje! hát itt volt az ideje úgy látszik. mondjuk azt nem értem, hogy a gerinc problémámnak miért kellett eljönnie, de talán egyszer majd megvilágosodást nyerek ez ügyben is...  :D :D :D

 

BRIGI!

még szép hogy csinálom a gyakorlatokat szorgalmasan, sőt, többször is mint elő van írva. megfogadtam, hogy még idén 100 kiló alatt leszek! és ezt ha törik, ha szakad, meg is lesz! :) 

viszont! protrusio=sérv kezdemény.  hernia=sérv. rupturált protrusio/hernia=már a gerinccsatorna alá törő sérv. (ez van nekem)  ezeket ma kérdeztem meg a Józsitól, kíváncsi voltam ő mit mond rájuk. így fordította le nekem érthetőre.

nekem az L.V/S.I ami ilyen nagyon gatya, nem is ígért semmit amikor megnézte a leleteimet, de azt mondta próbáljunk rá, hátha jól reagál a szervezet. és jól reagál. csak meg kell tartanom azt a közép utat, hogy nem pihentetem, nem kímélem agyon magam vele, de nem is terhelem túl. és az erőltetés/emelések ahhoz kellettek, hogy legyen miből következtetni arra, hogy javul e, vagy csak a tünetek csökkennek. reggel egy kis fájdalommal keltem, de azt mondom, hogy csak névleges volt, simán elviselhető. megcsináltam a gyakorlatokat, és el is múlt a fájásom szépen. azt mondta ez teljesen jó. és én is azt érzem. ma csak dekompresszió volt bemozgatásokkal, holnap is ez lesz még, és egy jó hónapig nem is akar látni...  :)  viszont minden héten legalább egy jelentést kell írnom, hogy miket érzek, és hol. előre kiadta, hogy hetente mennyivel kell növelnem a gyakorlatokat/terhelést, mert ahogy azt SAUGHASSY is leírta, valóban kell terhelni, és fokozatosan egyre többet. csak így működik a javulás. ebben vannak izom gyakorlatok, főleg kardio jellegűek, és erős nyújtó gyakorlatok is. szerintem jók. de amiket általatok is láttam, nekem azok is nagyon bejönnek.

 

MBman!

kell terhelni fokozatosan egyre többet, mert a túl kímélés nem hasznos neki! ezt nagyon belém sulykolta! megfelelő mozgással kell terhelni, hogy javuljon. baccus de morcos vagyok, hogy nem tudom leírni hogy miért van ez így, pedig elmagyarázta. de nem tudom vissza adni. sok is lenne leírni, meg nem is tudnám úgy elmondani, ahogy kellene. de a lényege ez. kell terhelni! ezt nem az emelésekre értem, amiket én csináltam nála. az csak kontroll jellegű, felügyelet mellett. és lásd a visszajelzést, Brigi is amikor foglalkozott vele, egy már neki is nem látszik ha jól értelmeztem. tehát a mozgatás segített rajta is. a nyújtó gyakorlatokat is erőből kell végezni, tehát az izmokat is erősíted vele! valószínűleg ez volt jó hatással a Briggancs nyakára is, én úgy gondolom. legalább is nekem ez egy nagyon olyan visszajelzésnek tűnik. a dokik úgyis sz.rnak ránk, nekünk kell foglalkozni vele. és lám, jönnek a visszajelzések folyamatosan több helyről ugye. hát mi más, ha nem ez adja a lendületet hozzá!?!  :) 

 

" Nekem 15 kilo megemelesetol lezsibbadt a labam, most 80-at is meg tudok emelni. Igaz, ez 3 ev nagyon ovatos edzessel telt. Elotte probalkoztam uszassal, Kiem dokival, gyogytornaval, gyogymasszazzsal, vizitornaval, a jo isten tudja meg mivel. Egyedul a konditeremtol tiltott minden orvos, de vegul vegso elkeseredesemben megis kiprobaltam. Es nekem hasznalt. A baj csak ott van, hogy NAGYON konnyu hibazni, ha egy picit is nagyobb lepcsoben noveled a terhelest, mint ahogy az izmok erosodnek, csunya vege lehet."

---ez is egy erős példa!  fokozatosság, időt szánt rá, csinálta, kitartott, és hova jutott???!!!  akárhonnan nézem, ez nekem egy nagyon komoly visszajelzés! rögtön Brigi eltűnt portrusiója után! :)   na ezért kell csinálni!

 

na pussz mindenkinek, és jó hétvégét! ;)

 

M.

Előzmény: Saughassy (12126)
Saughassy Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12126

Leginkabb azert, mert muszaj hogy megerositse a hatizmokat. Lehet csodatevo manualterapeutakhoz jarni, megmuteni, de ha nincs izom ami megtartsa a gerincet es atvegye a terhelest, akkor 1-2 ev mulva ujrakezdodik minden. 

 Nekem 15 kilo megemelesetol lezsibbadt a labam, most 80-at is meg tudok emelni. Igaz, ez 3 ev nagyon ovatos edzessel telt. Elotte probalkoztam uszassal, Kiem dokival, gyogytornaval, gyogymasszazzsal, vizitornaval, a jo isten tudja meg mivel. Egyedul a konditeremtol tiltott minden orvos, de vegul vegso elkeseredesemben megis kiprobaltam. Es nekem hasznalt. A baj csak ott van, hogy NAGYON konnyu hibazni, ha egy picit is nagyobb lepcsoben noveled a terhelest, mint ahogy az izmok erosodnek, csunya vege lehet. 

 Szoval nem mernem ezt senkinek sem ajanlani, de azt azert tartsuk szem elott, hogy az izmok csak akkor nonek, ha tulterheles eri oket. Ezen senki nem tud valtoztatni. A gyogytorna biztos remek, de egyszeruen sok esetben keves, rosszul mutatjak be, nem szemelyre szabottan igy aztan vegkepp nem hatekony. Szoval par het utan komolyabban neki kell esni a melyhatizmok erositesenek, nem beszelve a hasrol. Szerintem. 

 

(semmilyen orvosi vegzettsegem nincs, tehat ez nem szentiras. Sot.)

Előzmény: Törölt nick (12125)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 12125
Hát ez nagyon nem így van! A kiszakadt sérv sok esetben nagyobb gyógyhajlamot mutat, mint a nem kiszakadt, mert a kiszakadt darabka felszívodhat. Tehát nem visszahúzódik hanem felszívódik. Erre modja a Bene , hogy gyakorlatilag megoperáltad magad. , A normál sérv (amikor átazakadt a rostos gyürű) nem húzódik vissza,visszont tünetmentessé tehető, az által, ha már nem nyom győköt. Nyilvánvaló,hogy egyik kiboltosulás sem arról szól, hogy tőkéletes a porckorong,hiszen attól boltosul ki,hogy rossz terhelés éri folyamatosan és ettöl meggyengül. És ha meggyengül berepedezik átszakad a rostos gyürű és ez a hernia,amennyiben ez átjut a hosszanti szalagon, kiszakad sérvről beszélünk.És ez a darab el is vándorolhat. Protrusio esetén a rostos gyürű nem szakadt át, ha majd átszakadt, lesz belőle hernia.. Amig egybefüggő, addig visszahúzódhat. És ez lényegi külöbség! Én sem értem miért kell emelgetnie súlyoka,a mester biztos tudja. A fentieket is a gerincsebésztől olvastam,így most őt idézem: "Tévhit,hogy a gerincbetegeknek nem szabad súlyt emelnie.De bizonyos szabályokat be kell tartani." Gondolom ,hogy erre figyel a mester! :)
Előzmény: MBman (12124)
MBman Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12124

Csak kiszakadt sérv esetén nem tud visszahúzódni. De nemcsak azt nevezik sérvnek, ami kiszakadt. Hernia, de nem kiszakadt. Éppen ezért olyan éles különbség nincs a sérv és a prostusio között, mint ahogy írod. Azért kezd kitüremkedni, mert meggyengül a rostos gyűrű. Hát mi másért alakulna ki a prostusio, ha nem emiatt? Annak a regenerálásán dolgoznak. Ez eddig rendben is.

 

Én csak azt nem értem, ehhez miért kell 50 meg 100 kilókat emelni. Nem véletlenül 25 kilós újabban a cementes zsák is. Hogy ne kelljen 50 kilósat emelni. Ha guggolásból emeli, akkor meg a térdeit cseszi vele szét.

Előzmény: Törölt nick (12122)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12123
Ki kell nyújtanom ezt a két prorusiot.
Főleg az ötös zavar,hogy elérte a gerincvelőt.:(

De ez mégis egy tapasztalat arról,hogy visszahúzható.:)
Előzmény: 1323333 (12116)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12122
Talihó! :) Nem nagyon értem a mestert. Azért nem, mert dolgoztok a testeden, mintha sérv ellen dolgoznátok, miközben protrusiod van. A porckorongsérvvel ellentétben,a rostos gyürű nem sérül.Pont ez a lényegi különbség a protrusio és a porckorongsérv között,azaz sérv esetén átszakad,protrusio esetén nem,ezért visazahúzódhat. Szóval nem értem miért várjátok, hogy helyre álljon a gyürű,ha az nem sérült. Attól persze, igaz,hogy nem lehet elkapkodni. Gratula az emelésedhez! Hogyan történt? Guggolásból? Csak nem hajlított derékból? Másfél hónap múlva kontroll? Protrusio! Azért máris eltünésről nem tudok beszámolni.De ez az EÜ.hibája. Nekem sem most kezdödtek a bajok.2010 októberében.És akkor még semmit nem tudtam a gerincről.Elmerevedett a nyakam, nem tudtam se jobbra,se balra fordulni.Készült egy rtg,megtudtam,hogy kiegyenesedett a nyakam.De nincs semmi bajom.Nem kaptam érdemi válaszokat a fájdalmakra. Gondoltam,kénytelen leszek komolyabban megismerkedni a gerinccel,így könyveket vásároltam,ismerkedtem az anatómiával,cikkeket olvasgattam.... Több,mint kétt éven keresztül fogalmam sem volt mi fáj,a reumatológusnak eszében sem volt,hogy mr-re küldjön.Persze csináltam én a tornát,de nem tudtam,hogy mire.Végre 2013 augusztusában elküldött mr-re,akkor tudtam meg mis is van ott.De hogy elötte mi volt,ki tudja? Ekkor ismerkedtem meg a Benéékkel és kezdtem bele a nyak nyújtásába,párhuzamosan jógáztam. Hónapokig csináltam a nyújtást,de a fájdalom nem szűnt, és ekkor hagytam fel ele.Nem tudom l.emérni,hogy mennyi idő alatt húzódott vissza a korong,mert nem tudom mikortól datálni.A röhej számora az,hogy nem orvos létemre, az átlagnál nagyobb ismereteket kellett szereznem a gerinről,hogy esélyem legyen a gyógyulásra. Szomorú! De inkább örömködjünk,hogy jó úton haladsz.De a Mester nélkül is csináld ám rendesen.:) Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12115)
1323333 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12121

Nagyin jo,hogy hasznal a kezeles.minden eset mas,minden ember mas..Valamiben hinni kell,feladni nem szabad.Erre akkor jottem ra,mikor lattam egy tolokocsis 7 ev forma fiut mosolyogva❤

Előzmény: radomiki11 (12115)
1323333 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12120

Vadlid javult???Gyogytornaszt probaltal?keress egy igazan jot,hihetetlen mennyit tud idövel segiteni!!

Előzmény: ex-petike23 (12110)
1323333 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12119

nekem is oldalrol fekfele emelessek kezdodtek a gondok..

Előzmény: MBman (12118)
MBman Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12118

Azóta hajlított derékból nem is merek semmit megemelni, még 10 kilót se :)

Mindig keresek valami más megoldást, lábból egyenes derékkal, vagy valami ilyesmi.

Előzmény: MBman (12117)
MBman Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12117

Hát ez egyszerűen hihetetlen :) Amikor a tetsúlyom kb harmadát (25 kg) emeltem meg rosszul hajlított derékból, az volt az utolsó csepp a pohárban, akkor jöttek elő a gondok.

Te meg most 1 héttel a gyógymód elkezdése után a testsúlyod háromnegyedét emelgeted? :)

Előzmény: radomiki11 (12115)
1323333 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12116

gratula jo uton haladsz!!van eredmenye a kitartasnak biztato

Előzmény: Törölt nick (12109)
radomiki11 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12115

halihó!

 

és túl vagyok a várt napon. megvolt az emelős napom, teljesen jól teljesített a derekam. :)  nem fájt , nem nyomott. kíváncsi leszek holnap reggel milyen lesz a kelésem. lesz e utóhatása.  -bemozgattuk, megcsináltam jópár gyakorlatot, hogy ne hideg izomzatot erőltessünk, ez nagyjából 15 percet vett igénybe, és jöttek az emelések. először 50 kiló környéki súlyt emeltem négyszer egymás után, semmit nem éreztem. majd ismét egy kis torna, pár perc, és megkérdezte hogy érzem, meg merném e emelgetni. (őt) 96 kiló.  párszor megemeltem, és teljesen jól bírtam. nem volt fájdalom. leült az ágyra, felhúzott lábakkal, és onnan kellett felvennem.  teljesen jól ment. :)  most már betársulhatok Nick Árpihoz segéderőnek. :)   ha reggel jól kelek, max nyomást, vagy izomlázat érezve, de fájdalmat nem, akkor biztos hogy jó úton járok.  de azért megkaptam az instrukciókat, hogy túlzottan ne éljem bele magam, ez még csak a kezdetek kezdete. ez csak egy próba jelzés dolog, nem szabad ilyeneket csinálnom. viszont ez kellett. még két nap dekompresszió, és az első széria vége. utána el kell érnem egy szintet a mozgás sorozatokból, addig nem nyúlunk többet hozzá. ez nagyjából egy-másfél hónap lesz elvileg. azt mondja, változékony lesz az egy hónap, néha jelentkezhetnek enyhe fájdalmak, de a mozgások mint eddig is, rögtön az elején ezt elmulasztják. hát nagyon kíváncsi leszek rá. viszont ahhoz képest, hogy azt beszéltük az elején, hogy 1-1,5 év alatt lehet rendbe hozni az ilyen sérves dolgokat, én azt mondom, hogy most úgy tűnik, hogy előbb lesz abból teljes javulás. erre jött a válasz, hogy igen, sokan itt szúrták el. hónapok alatt el jut oda az ember, hogy teljesen tünet mentes lesz, és azt hiszi, hogy rendbe jött, és abbahagyják a mozgást, amit kell csinálni. és akkor szép lassan visszajön a dolog, mert még igazából nem erősödik annyi idő alatt vissza a korong pereme. vagy gyűrűje. szóval a külső fele, na. helyre áll ugyan de fokozatosan lesz csak erős, az a sok idő, amíg vissza keményedik.

eddig ezt a pénteket vártam nagyon, hát most az egy-másfél hónap végét várom, hogy vajon milyen lesz.

az emelgetés közben eszembe jutott a kérdésed, és megkérdeztem a női oldalt is.  és igen, a nőkkel is átlagosan úgy 40 kilót emeltet mikor oda jutnak. ez szükséges neki a kezelés menetéhez, és hogy milyen ütemben halad a visszahúzódás. tehát mindegy hogy nő, vagy pasi, ez kötelező nála. de azt mondja a nők is saját meglepetésükre nagyon jól szokták viselni. próbálom rábeszélni, hogy csináljon videókat a mozgás gyakorlatairól, szerintem nagyon jók, és úgy gondolom sokaknak segítene már magában az is. érdemes lenne kipróbálni sokaknak, szerintem nem lenne mit veszíteni...

és ma mindezek tetejére elmegyek egy éjszakai forró gyógyvizes áztatásra is, ha már lúd, legyen kövér! halmozzuk az élvezeteket. :) 

eltűnt egy portrúziód? a tornától, vagy nyújtástól? az akkor nem semmi! ez jó jel, ezek szerint regenerálódik neked is a mozgatásra. meguntad a nyújtást, és megálltál? lehet már kettővel lennél szegényebb, ha csináltad volna. mennyi ideig csináltad?  és mennyi időt hagytál ki utána, mikor meguntad? csak úgy kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyi időre kezd el reagálni a szervezet másnak is a mozgásra. mert ez ugye nagyon jó jelzés, hogy eltűnt egy máris! :)  szinte mondhatni, hogy a célegyenes felé tartasz akkor. és azért az ilyen tudat dob egy lendületet az emberen. :)  legalábbis én úgy érzem. szintén egy megerősítés számomra, hogy tényleg nagyon kell a mozgás ilyen-olyan formája, hogy működjön a szervezet regenerációja.

 

M.

Előzmény: Törölt nick (12109)
MBman Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12114

Próbáld ki, érezni fogod, hogy jó-e vagy sem.

Előzmény: ex-petike23 (12113)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12113

Köszi !

 

Akkor szokta nyomni a lábamat, ha nagyon meredek szögben vagyok (szinte függőleges), és 5-10 perc múlva.

Azt szoktam csinálni, hogy felhúzok két vastag zoknit.

 

Akkor a lábtartó részt nem kell leszedni, és megfordítani ?

Csak simán ráállok, és a szivacshenger ami eddig a lábfejem fölött nyomódott a lábszáramnak, most a sarkam fölött fog fogni ?

Előzmény: MBman (12111)
MBman Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12112

Szóval a link lemaradt, a linken lévő képre gondolok:

http://kiromed.eu/kiromed-praktik-delux.php

Előzmény: MBman (12111)
MBman Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12111

Szerintem mindegyiken lehet, a kérdés, hogy a lábadat mennyire nyomja lógás közben. Nekem ugyanez a kétfajta láb befogó van fent, mint a képen, ugyanebben az elrendeésben. Én így találtam legkényelmesebbnek. Van hozzá 2 pár hengerszivacs, és 1 pár másik fajta.

Előzmény: ex-petike23 (12110)
ex-petike23 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12110

Sziasztok,

 

köszi !

Kisizületi gyulladás látszott az MR-en is két hónapja.

 

Ezen a gépen lehet hason lógni ?

Előzmény: MBman (12108)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12109
Sziasztok! Sokáig tartott az mr,mert csúsztak. Lelet: A nyaki lordosis kiegyenesedett,csigolya corpusok magassága megrartott.A csontos canalis primeren nem szűkebb.A myelon lefutása,vastagsága normális, kóros jelintenzitás nélkül.A vizsgált rések min. fokban szűkebb.A csigolyaperemek megnyúltak. A C4 korongnak megfelelően min.fokú mediális korong protrusioja ábrázolódik. A C5 korongmagasságában kifejezett mediális,durazsákon és a myelonon is kis benyomatot okozó korong protrusio látható Discus hernia vagy egyéb inraspinális térszűkítés nem igazolható Ami jó,eltünt az enyhe kyphosis,ezt az rtg is igazolta.És ami reménytkeltő számotokra is egy protrusio is visszahúzodott (három volt). Aminek nem örülök, hogy az 5-ös kiboltosulás a gerincvelőn benyomatot okoz. Régebben csináltam a Bene féle nyaknyújtó gyakorlatot, lehet, hovy ez szabadított meg az egyik kiboltosulástól és a kyphosistól.Csak meguntam. Előveszem újra, mert nem szeretnék myelopathiát. Irtam is neki,mert most kérdezős napok vannak.Meglátom mit válaszol. Miki! Örülök, hogy megerősített a videó! :) Üdv.
Előzmény: radomiki11 (12107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!