Keresés

Részletes keresés

topika1 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 193

Szia!

Talán a csontritkulásos topicban tud valaki választ.

Előzmény: gbr25 (192)
gbr25 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 192
Sziasztok!
Egy rokonomnak Sedront írtak fel. Először egy havi tabletta adagot, hogy hogy bírja a gyógyszert, és azt mondták, hogy utána válasszon három beviteli mód között:
1. marad a tablettánál (elég szigorú szedési előírásokkal, és komoly veszélyekkel a nyelőcsőre nézve), vagy
2. kap havi egy intravénás injekciót (lehetséges, de az orvos által nem részletezett szövődményekkel - gondolom beadási szövődményekkel), vagy
3. évente egy 20 perces infúziót (erről semmi bővebbet nem tudunk)

Van valakinek tapasztalata a három beadási mód bármelyikével? Melyiket érdemes inkább választani?

köszi előre is
g
megara73 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 191
Sziasztok!Én 2002 óta vagyok RA-s.Akkor 29 éves voltam.Olyanok válaszát várom akik a betegség kialakulása után vállaltak gyereket!Methotrexatot szedek,4 évig szinte tünetmentes voltam.Azután rosszabbodott az állapotom,most a legmagasabb adagot szedem.A terheséggel kapcsolatban annyit tudok,hogy  a gyógyszerelhagyás után a terhesség alatt javul az állapot,de szülés után rosszabb lesz.Aki ennél többet tud,esetleg saját tapasztalatai vannak,írjon!!Köszi!
.ETNA. Creative Commons License 2008.07.24 0 0 190
Kedves Judit!

Nagyon bátor és kitartó vagy!! Gratula! Szeded a methotrexat mellé a folsavat? Nekem ezt ajánlotta az orvosnőm, mivel a metho. vérképző szervekre gyakorolt hatását ezzel lehet talán a legkedvezőbben kivédeni, úgy emlékszem a tájékoztatójában is szerepel ez az ajánlás.
Egyébként felháborítónak találom, hogy senki nem jött rá arra, hogy RA-s vagy. A kóros immunreakciót jelző un. reuma faktor a vérben az RA-soknál mindig a max. 40 többszöröse (nálam pl. 470 is volt), de már az első vérvételnél is 160 volt.
Az én - szegény nyugodjon - szuper (belgyógyász) háziorvosom a legelső alkalommal 2006 őszén, a panaszaim alapján azt mondta: tartok tőle, hogy ez sokizületi gyulladás lesz. Ekkor pedig még vérvétel sem volt! S a vérvételnél egyenesen kérte a reuma-faktor vizsgálatát is, utána pedig azonnal "RA-gyanú" megjelöléssel írta meg a beutalót a reumatológiára. Azért vannak dokik, akik valóban lelkiismeretesek és főleg: tudnak diagnosztizálni!!

Érdekes a jegelés, nekem spec. a forró víz jött be, ettől úgy kilazultak az ujjaim, hogy ihaj. A jó sorsomnak, vagy a jó Istennek hála, ilyen "mutatványra" már hónapok óta nem került sor, nincs rá szükség, hogy gyorsan le is kopogjam!

Egy dolgon viszont csodálkozom: erősíted az immunrendszered??? Az RA-nál az immunrendszer valamilyen oknál fogva (fertőzés, stressz, stb.) "meggajdul" és túl sok citokint termel, ezek szegény balgák meg nem találnak betolakodó baktériumot, akik ellen harcolhatnának és egyenesen mennek a legvédtelenebbnek: az izületeknek. Valami ilyesmi a betegség, ha jól emlékszem a magyarázatra, szóval ha erősíted az immunrendszered, akkor az nem éppen hogy még több "védekező" (de a mi beteg-esetünkben támadóvá vált) citokint termel???????

Igaz, hogy itt a neten olvastam egy orvos véleményét (elfelejtettem a nevét), aki szerint valóban erősíteni kell az immunredszert, mert éppen egy "legyengült" immunrendszerben keletkezett valami galiba, s ezt egy erős imm.rendsz. saját maga, segítség nélkül is helyre tudja állítani. Ebben - orvosi körökben - azonban még nagyon kevesen hisznek. Tul. képpen logikus és nekem is szimpatikus, de sokszor már azt sem tudom kinek mit higgyek. A férjem szerint nem kellene ennyit olvasgatnom a neten:-)) Még egyszer: gratula és kitartás!
Előzmény: Judit52 (186)
.ETNA. Creative Commons License 2008.07.24 0 0 189
:-)) Kedves Weriga, akkor biztosan megérted, mit éreztem, amikor a táppénzes felülvizsgáló főorvos (sajna a háziorvosom éppen akkor szabadságon volt, így csak az asszisztensnő volt bent, aki persze nem mert közbeszólni, ahogyan ezt egyébként az orvosom szokta) azt mondta:
"Ugyan asszonyom, maga már 5 hónapja táppénzen van, a reumatoid artritisz pedig maximum egy hónap (!!!!!!!!) alatt lezajlik...." most én vagyok hülye, vagy a tükör görbe arckifejezéssel csak néztem rá bambán, és se köpni... se nyelni nem tudtam. Ember 2006 óta vagyok beteg, egy jó hosszú hónap!! (ezt persze csak gondoltam, mert hülyékkel alapból nem szállok vitába). Azt pedig - bár nincs orvosi diplomám - tudom, hogy az RA alapvetően ismeretlen eredetű és tul.képpen gyógyíthatatlan, ez a hülye pedig egy felülvizsgáló orvos!!!!! Komolyan azt hittem leesem a székről.

Neked talán meg kellene tanulnod egy-két komolyabb (kapcsolódó ) betegség tünetét, vagy tolókocsiban begurulni...... ?? tényleg nem tudom. Elhiszem, hogy a korábbi "mindenki rokkant lehet egy fél disznóért, vagy később néhány százezer forintért" gyakorlatot meg akarják szüntetni, de szólhatna nekik valaki, hogy közben jó magyar szokás szerint már régen átestek a ló túloldalára!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (187)
.ETNA. Creative Commons License 2008.07.24 0 0 188
Ne haragudj kedves Mami-nagyi, kicsit eltűntem, olykor-olykor az országból is (a férjem Németországban dolgozik, nála "nyaralgattam"). Remélem azért még "jársz" ebbe a topikba és elolvasod a néhány hónapos csúszással adott válaszomat:-)
Kivételesen kizárólag csak magamra, az egészségemre gondolva áprilisban vettem egy nagy levegőt és eljöttem táppénzre. Erre 13 éve nem volt példa (kivéve a mandula-műtét, de az más tészta)! Semmi stressz, sok pihenés, a lakás szépítgetése, nyaralgatás, nagy séták a napsütésben, sok-sok folyadék, no és a töretlen optimizmusom is biztosan sokat segít. Persze azért néha nekem is van rossz kedvem, ilyenkor gyűlölöm az egészségeseket, az orvosokat, egyszóval úgy nagyjából az egész világot! Szerencsére ez csak "múló állapot":-)

Én is a Remicade-t kapom, mellette szedem a Methotrexatot, a 2,5 mg-os tablettából egy héten 4 szemet. Ja és ha nem felejtem el, naponta egy szem Movalist is jó lenne, de ez többnyire kimarad. Két ampullát kapok én is (testsúly-függő is az ampullák száma, úgy tudom) és eddig még semmilyen mellékhatás nem jött elő. Bár néha kicsit "szédülgetek", de cseppet sem vészes. Nekem nagyon bejön a Remicade, sőt tulajdonképpen már a terápia előtt a Methotrexáttól is nagyon jól éreztem magam. A vérsüllyedésem már csak 27 (a 4. inf. után) utoljára két éve volt ennyi:-)) Micsoda élmény volt, amikor először tudtam újra kinyitni egy vacak konzerves dobozt, vagy lecsavarni az ásványvizes palack kupakját, ezt biztosan Te is tapasztalod!

Sajnos a többi betegtől, akikkel egy napon kapom az infúziót, hallom, hogy nem mindenkinél volt ennyire pozitív a hatás. Ha két infúzió között felmegy a vérs. az nem biztos, hogy olyan vészes, mert lehet, hogy a mesterségesen (a terápia által) legyengített immunrendszered miatt éppen valami enyhe kis "kórság" bújkál benned, egy kis megfázás, néhány makacs baktérium, ezért erre igazából, ha egyébként nincs fájdalmad, nem kell túl nagy hangsúlyt fektetni - legalábbis az én doktornőm szerint.

Jobbulást és ne haragudj, hogy csak most válaszoltam:-)
Előzmény: mami-nagyi (182)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 187
Sziasztok!
2007-től 2008. voltam betegállományban "gerincsérvvel"!
Rettenetesen fájnak a lábaim , a derekam, alig bírok menni 15-20 méterenként meg kell állnom, mert egyszerűen olyan erősek a fájdalmaim hogy meg kell várnom amíg elmúlik! Borzalmas érzés és még ráadásul szégyenlem is hogy férfi létemre ezt kell írnom!
Akkor vissza az elejére:
2007-ben kezdődtek ezek a zsibbadásos tünetek mind a két vádlimban és a lábfejen! Mentem szép sorban :
Érsebészet negatív.
MR vizsgálat kétszer a tavalyi év folyamán az amerikai úton: háát látunk valamit gyógytornával,fűrdövel kezelni lehet nincs szükség műtétre!
ORFI 5. emelet :"" kétszer feküdtem "" bent két hetet januárban és tavaly nyáron!!!!!
Távozásomkor azt írták mind a kétszer a záróba hogy javult az állapotom (röhej) !!
Már bottal jártam azt hittem megőrülök, elkezdett fájni a bal forgóm és ráadásul a bal lábfejem is még jobban. A leszázalékoló bizottság decemberben kiröhögött fellebbeztünk, másodfokon nagyon rendesek voltak ... a szemeben , de amikor megkaptam a határozatot 50%-ról (idén januárban)
rá kellett jönnöm hogy én egy egészséges 55-éves ember vagyok ! Na ennyit az én gyógyulásomról! Mit gondoltok van ember kínzás a törvénykönyvünkben? Mert ha van akkor megteszem a feljelentést "ismeretlen" személy ellen! Szerintem kell hogy legyen , ha van állat kínzás!
Most csodámra járnak a munkahelyemen , és nem hiszik hogy van ilyen a 21.században! Operátorkodom egy gépsoron (18m hosszú) jól elvagyok köszi!(gondolhatjátok hogy nézek ki) Mindenféle tanácsot megköszönnék! Mondjátok mit tegyek mert már érzem hogy nem bírom sokáig húzni, lehet hogy térden lövöm egy luparával az orvosaimat és akkor megtudják mi az a fájdalom? Ez lenne a megoldás? Ja nem adtam jattot sehol "csak" csoki narancs meg ilyenek! Most már tudom ez volt a baj!!! 58db 300Ft-os vizitdíj cédula boldog tulajdonosa vagyok, gyűjtők jelentkezését várom az alábbi emil címen!
Na gyerekek így gyógyultam meg ÉN!
Judit52 Creative Commons License 2008.05.17 0 0 186
Kedves Mindenki!

Nagyon régóta kínlódom ízületi problémákkal. Rendesen és rendszeresen jártam a különböző reumatológiákra, különböző reumatológusokhoz, különböző fizikoterápiás kezelésekre, és hosszú évek óta a nyaralásaim már csak a gyógyüdülőkben zajlanak. Mindennek nem volt eredménye, legfeljebb néha csökkentek a fájdalmaim valamelyest. Refluxom (gyomorprobléma) miatt ráadásul nagyon kevés gyógyszer volt, amit szedhettem, amit meg szedhettem, az nem használt semmit.
Eljutottam odáig (kb két éve), hogy sokszor menni, leülni, felállni sem tudtam, csak nagy erőfeszítések árán, a kezeim pedig úgy fájtak, hogy alig tudtam még egy tollat is tartani. Reggelre görcsökben álltak az ujjaim, olyan mereven, mint a beton, éjjel pedig rendszeresen ugyanilyen görcsökre, vagy teljes karzsibbadásra ébredtem, és csak hosszas tornáztatással tudtam "kimozgatni" a görcsöt a kezemből.

Az így megélt hosszú évek után a véletlen vitt el Dr. Szentesi Margithoz (remélem, nem haragszik meg, ha kiírom a nevét, de megérdemli a méltatást), aki az első mondataim után azonnal diagnosztizálta nálam az RA-t (ADDIG, HOSSZÚ ÉVEKIG EGYETLEN REUMATOLÓGUS SEM!!!!!). Én egyik ámulatból a másikba estem, főleg azért, hogy mi a fenének jártam addig a többiekhez!!!!!

Ez a doktornő minden vizsgálatot elvégeztetett, majd bázisterápiát javasolt. Először Delagilt írt fel (napi kettőt), plusz fizikoterápiás kezelésekt , de egyszerre -masszázzsal és gyógytornával együtt- öt félét, mindegyikből tízet. Végigcsináltam az egészet, és szedtem a delagilt. Egy évig szinte teljesen tünetmentes voltam. Nem hittem el, hogy nem fáj semmim, tudok menni, ülni, állni, nem görcsölnek be az ujjaim, nem fáj a sarkam stb. Szinte pont egy év múlva kezdődtek megint a tünetek. Felhívtam, és mondta, hogy azonnal menjek hozzá vissza. Ekkor megállapította, hogy a delagil már nem elégséges, ezért felírta a metotrexatot és újra a kezeléseket. Később kissé megemelte az adagot. Azóta naponta végzem a gyógyszerek szedése mellett a gyógytornát, minden ízületre, főleg a kisízületekre is kiterjedően (gyógytornász tanított meg rá, minden ízületre kiterjedően), naponta tekerek 4-5 km-t a szobabringán (lassan, max. 10-12 km-es sebességgel, és fokozatosan, 100-200 méterenként jutva el kb két hónap alatt 1, 1,5, 2 most már az 5 km-ig. Minden nap szigorúan megeszem fél-egy citromot és három kanál termelői mézet immunerősítő-kamilla-csipkebogyó-zöldtea keverékben, amit magam állítok össze. A citromnak a húsát is. Naponta eszem zöldséget és gyümölcsöt, amit csak bírok, és tudatosan lefogytam. Még így sem fúj el a szél, de sokat fogytam. Minden nap szedek egy tabletta multitabs immuno nevű immunerősítőt (gyógyszertárban kapható, de nem túl olcsó).
Azóta teljesen jól vagyok! A kezeim fájnak időnként, de azt a sok gépelés is okozza, amitől százszor volt régiebben is ínhüvelygyulladásom.
Két havonta megyek kontrollra (vérvétel stb.), de nem hagyok fel a fizikoterápiás kezelésekkel sem, mert nekem ez "az ágyúval verébre" megoldás nagyon bevált januárban. Kb. júliusban megismétlem az egészet.

A leleteim némileg romlottak, de minimális mértékben, és az orvos szerint jó lenne, ha minden RA-s betegnek ilyen lelete lenne, mint az enyém.

Ne haragudjatok, hogy ennyit írtam, de bíztatásnak szántam. Én odáig nem mertem elmenni, hogy ne szedjem a gyógyszert, de azzal egyetértek, aki a mozgást részesítette előnyben. A mindennapi szisztematikus torna, séta, bringa stb. csodát tesz. Én soha nem hittem volna, hogy a gyógytorna közvetlenül megszűnteti a fájdalmat, de így van. Amit még rendszeresen csinálok (szintén a Doktornő tanácsára), hogy naponta tíz-tíz percre jegelem a kézfejemet, csuklómat, könyökömet, és utána tornáztatom meg. Akkor is kell tornáztatni, ha gyulladásban van, de jegelés után és persze csak nagyon óvatosan. Ezen kívül naponta használom a Tens nevű masszírozó készüléket (OMRON), amit még akkor vettem meg, amikor fogalmam sem volt arról, hogy ez a betegségem. Ezeket munka mellett nem könnyű végig csinálni naponta, de én már ezekkel nézek tévét, olvasok, így telnek az estéim, ill. hétvégeken kora reggel, hogy aztán lehessen mással is foglalkozni.

Jelszavam, hogy NEM FOGOK TOLÓKOCSIBA KERÜLNI! ...és ezért mindent elkövetek!
A doktornőt pedig az Isten áldja meg!!!!! Bár bejutni hozzá szinte lehetetlen. Hónapokra előre teljesen be van táblázva. Egyébként, mikor nála voltam a kórházban, mutatott két-három nénit, akik bejárós infúziósként ültek ott éppen akkor, amikor én elég ramaty állapotban voltam, és mondta: nézzem meg őket, több mint húsz éve vannak ebben a betegségben, és milyen jól vannak. Valóban nem látszottak betegnek, pedig mind bővel hetven körül volt.
Tehát szinten lehet tartani, de mindent el is kell követni érte.

Azért írtam le, hogy erőt adjak azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, és akik tanácstalanok, hogy mit tegyenek.

Üdvözlettel:

Judit
Vikka78 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 185
Szia! Szerintem keressen fel egy reumatológust.
Előzmény: csabapeca (184)
csabapeca Creative Commons License 2008.05.09 0 0 184
Sziasztok!

A nejemnek van egy furcsa problémája.Reggelente ébredés után alig bír járni úgy fáj a talpa.Ez a jelenség napközben elmúlik,majd estére (nem mindig) újra előjön.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
mami-nagyi Creative Commons License 2008.03.28 0 0 182
Etna, kedves! Örömmel olvasom, hogy a biológiai terápiát elfogadtad. Én ápr. 10-én már a hatodik infúziót kapom, sajnos, megemelte a doktornőm a dózist, mert a korábban kapott két ampulla hatása nem tartott ki 8 hétig - április-ban már 3 ampulla hatóanyagot tesznek az infúziómba.

A lényeg, hogy könnyebben mozgok, kevesebb fájdalmat érzek - bár a nemrég végzett kontroll-vizsgálaton visszaesést tapasztaltunk, újra felment a vérsejtsüllyedésem, 54-re.

Mindezek ellenére reménykedem, hogy nem leszek rosszabbul.
Ha túl vagy az első infúzión, légyszi, írd meg a tapasztalatodat. Te is a Remicade nevű készítményt kapod?

Üdv.
Előzmény: .ETNA. (180)
Pita888 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 181
Sűrgősen Eladó Bio V lámpa! Egy éve lett vásárolva,alighasznált papírokkal garanciával!
Ár: 140 e Ft Érd: 06-30/ 391-32-72
.ETNA. Creative Commons License 2008.03.19 0 0 180

Ötletem sajnos nincs, de azt tudom, hogy a barátnőmnek 18 évesen (állítólag megerőltetésről) volt egy dudor a csuklóján, megoperálták, nagyon szép x alakú két öltése van, csak egy a bibi, néhány év után "visszajött".

 

Esetleg gyógytorna?

 

 

Más: szorítsatok, március 26-án indul a biológiai terápiám, ekkor kapom majd a nyolcból az első infúziót, annyira szeretnék meggyógyulni (bár az orvosnőm szerint ez 100 %-osan lehetetlen), de én még hiszek a csodákban:-))

Előzmény: bohrer (179)
bohrer Creative Commons License 2008.03.15 0 0 179
Sziasztok!

Kb. 2 hónapja megrántottam mindkét csuklómat, nagyon fájt, a felső részen a kézfejeimnél félcseresznye nagyságú dudorba ugrott az ínszalag. Fogni tudok, de hajlításkor fáj, nem tudok erőt kifejteni. A jobbkezemben már nem fáj, a dudor is kisebb, egy kollégámnak 16 évesen szkanderozás közben lett egy 1,5cm magas nagy dudor, már 20 éve nem múlik, nyáron csákányozott, erőltette, kissebb lett a dudor már csak akkora mint az enyém.

Próbáljam szétmasszírozni, pihentessem ( nem tudom, dolgoznom kell),
fizikoterápia?

Fastum gél pillanatnyi fájdalomcsillapításra volt jó, a dudor maradt.

Ötletek?????
.ETNA. Creative Commons License 2008.02.04 0 0 178

Szia !

 

A doki, aki felírta a fiziót a nyakadra mit állapított meg, vagy az nincs a lábadban jelentkező fájdalommal összefüggésben? Voltál laborvizsgálaton?

Azért egy alapos "nagy rutin" - teljes vérkép a vérből kimutatható reuma faktor vizsgálattal együtt +vizelet stb. - biztosan nem ártana. Ez már eleve sok mindent kizárhatna. Ismeretlen eredetű fájdalmak vizsgálatát általában vérvétellel és röntgen stb. vizsgálatokkal szokták kezdeni (gondolom).

Ez nem biztos, hogy segítség, de talán segít elindulni.

Előzmény: SuetiMueti (177)
SuetiMueti Creative Commons License 2008.01.30 0 0 177

Sziasztok!

 

lenne egy kérdésem. Fizikóterápiára járok a nyakammal mert az kiegyenesedett...

ám... ezek mellett eléggé fáj már pár napja a bal lábam és nem tudok mit kezdeni a fájdalommal. Nem ütöttem meg, nem húztam meg, és eltörve se volt soha.

Úgy érzem mintha az izom fájna, olyan érzés mintha be akarna görcsölni. Nem volt még ilyen, legalábbis olyan hogy folyamatosan fájna... lassan egy hete.

 

Tudtok segíteni?

.ETNA. Creative Commons License 2008.01.22 0 0 176

Huh, gratula, Te milyen bátor vagy. Azt hiszem erre képtelen lennék, mielőtt magamba szúrnám a tűt, elájulnék:-)))

 

70-ről 5-re ez fantasztikus! Akkor én a 38-ról már minuszba megyek ugye, magyarán meggyógyulok - jó tudom, hogy nem, de azért a remény hal meg utoljára, no és fontos a pozitív hozzáállás, ami ugye már majdnem győzelem és ha sokáig mondogatom ezt, talán sikerül is elhinnem, s így ez nem számít felelőtlen önámításnak :-)

 

Tüdőszűrésre évente amúgy is ajánlott járni, így a féléves periódus nem is olyan vészes. Ha nem is a távfutás, de legalább a szimpla gyaloglás simán menjen, ugye?

Ilyenkor, a bajban jön rá az ember, hogy ha rá van kényszerítve, milyen kevéssel is beéri:-))

 

 

 

Előzmény: somolyo (175)
somolyo Creative Commons License 2008.01.20 0 0 175
Sziasztok!

Nos, túl vagyok már egy jó pár injekción, 2 hetente saját magamnak adom be hasfalba. az első adag beadása után a gyulladásom 5-ösre esett vissza a 60-70-80-ról. természetesen ezzel egyidejüleg a fájdalmam is arányosan csökkent. Most ott tartok, hogy az éjszakát végig tudom aludni, terhelésre a korlátozottságom maradt de úgy sem vágytam soha a hosszú távfutók magányosságára.
Félévente járnom kell tüdőellenőrzésre is, hát majd látjuk. Szóval ennyi.

somolyó
.ETNA. Creative Commons License 2008.01.10 0 0 174

Kedves Mami-nagyi!

 

Ez igazán jó hír, szurkolok Neked! Örülnék neki, ha majd hírt adnál arról, hogy mennyire sikerült "levinni" a terápiával a vérsüllyedésedet és a vérképed egyéb "elemei" is javulnak-e (reuma-faktor, SE..... stb.).

 

Én most voltam vérvételen és már csak 38 a süllyedés (csökken a gyulladás?!), bár a reuma-faktor még mindig iszonyúan magas (négyszáz feletti), de ez valószínűleg nem olyan nagy gond, mert az orvosom szerint a vérképen "kiváló" :-)) Így érthető, hogy szinte teljesen "tünetmentes" is vagyok, most éppen:-)

 

Viszont most is említette, hogy a következő alkalommal meglátjuk hogyan alakul a vérképem és ismét áttekintjük a biológiai terápia lehetőségét. Egyébként emiatt már Debrecenbe is küldtek vért ( hepatitis stb. vizsgálatot ott végzik), így biztosnak tűnik, hogy március-áprilistól én is kapom majd az infúziót. Ezért is lenne nagyon jó, hogy ha időd engedi, írnál az állapotodról, szívesen fogadnám a tanácsaidat és a tapasztalataidat is terápia-ügyben.

 

Előre is köszi: Etna 

Előzmény: mami-nagyi (173)
mami-nagyi Creative Commons License 2007.12.28 0 0 173
Minden Kedves Fórum-lakónak fájdalommentes, boldog új esztendőt kívánok, erőben, egészségben!

Én a negyedik infúzió után ragyogóan érzem magam, februárban esedékes az ötödik.
Januárban még egy kontrollvizsgáklaton kell megjelennem.

Üdv.: mami-nagyi
.ETNA. Creative Commons License 2007.12.27 0 0 172
Szia !

Gondolom az idő mindenre gyógyír, nem lenne szabad "sürgetni" a gyógyulás természetes folyamatát, szerintem: türelem!

De ha mégsem így gondolod, szerintem egy sportorvos tudná legbiztosabban megmondani, hogy mikor kezdhetsz hozzá az intenzív terheléshez, anélkül, hogy ennek később "meginnád a levét". Javaslom, hogy nézd meg az Országos Sportegészségügyi Intézet honlapját: osei.hu

Ezen a honlapon - ha pesti vagy - megtalálod a címet és a telefonszámot is. (Alkotás u. 48. sz., reumatológiai szakrendelés is van, szerdán 14-16 óra között, előjegyzés alapján, a betegirányító tel.száma: 06-1-488-6130).

Ha nem a fővárosban élsz, nyisd meg a osei.hu honlapjának bal oldalán, a felsorolásban a "sportorvosi hálózat"-ot és kiadja az ország minden régióját, csak rá kell kattintanod és már nyílik is az adott régió sportorvosi hálózatának listája.

Egyébként pedig nem lehet úgy kondizni - átmenetileg - hogy a vállad nem terheled? Csak kérdezem:-))
Előzmény: Don Palesz (171)
Don Palesz Creative Commons License 2007.12.20 0 0 171
Üdv!

Még április közepén volt egy balesetem, amelynél eléggé beütöttem a vállam. A röntgenen ugyan törést nem mutattak ki, de csak lassan akart gyógyulni. Mivel még augusztusra sem jött helyre, így elmentem reumatológiára, ahol szeptemberben 10 alkalommal fizikoterápiás kezelést kaptam. Ez ugyan javított kicsit a dolgon, de még most sem mondható tökéletesnek. Időnként kicsit fáj, meg karkörzéskor recseg, fekvőtámaszozásra nincs különösebb panasz. Szeretnék újra nekikezdeni a kondizásnak, de nem vagyok benne biztos, hogy lehet. Nem tudtok valami jó szakorvost, aki frankón meg tudja állapítani, hogy pontosan mi is a helyzet a vállammal és hogy meg lehet-e gyógyítani teljesen?
Előre is köszi a segítséget!
.ETNA. Creative Commons License 2007.12.19 0 0 170

Én is jókat hallottam a sóbarlangról (a barátnőm kisfia asztmás volt, neki is segített), igaz a mondás, hogy a baj csőstől jön :-((

 

Kellemes ünnepeket és sikeres barlang-terápiát Netpapa!

Előzmény: netpapa (161)
.ETNA. Creative Commons License 2007.12.19 0 0 169

Kedves Mami-nagyi!

 

Ez valóban igazi örömhír!!  Én is tapasztaltam/om/, hogy micsoda különbség van már az ötvenakármennyi és a negyvenakármennyi között is, akkor gondolom ez a különbség még jobban érzékelhető a 100-70  és a 40 között állapot esetén.

 

Kívánom, hogy tartós eredményt hozzon!

 

Kellemes ünnepeket és boldog, békés Új Esztendőt, jó erőt és egészséget kívánok.

 

 

Előzmény: mami-nagyi (168)
mami-nagyi Creative Commons License 2007.12.12 0 0 168
Etna, ahogy ígértem:
A friss laboreredmény: már "csak" 40 a vérsejtsüllyedésem, pedig több mint egy évig a 100 - és 70 között mozgott.
Bizakodva várom a jövő heti, negyedik infúziót, remélem, utána még jobban leszek!
Előzmény: .ETNA. (159)
netpapa Creative Commons License 2007.12.07 0 0 167
Mr.Termékdij
Köszönöm a felvilágositást utánna járok érdekel.
Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.05 0 0 166
Ezen a linken (bár ez sem működik rendesen) már legalább elérhetőséget lehet találni:

http://cegjegyzek.info.hu/cgi-bin/webpages/style010/index.php?siteid=HUS0001976
Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.05 0 0 165
http://www.bio-mek.sk/hu/svetelna_terapia.htm#

A BIO-V lámpa véleményem szerint hatékonyabb mint a Bioptron lámpa.
Nagyságrendileg nem a kézi, hanem a gyógyászati Bioptron lámpához hasonlítható, ugyanis nem igényel színlencsék csereberéjét, mert minden bele van építve.
Amennyiben jól tudom kereskedelmi forgalomba nem kapható, hanem ilyen vacsorás termékbemutató alkalmával lehet hozzájutni. Ez számomra annyira nem pozitív, hogy odamegyek és akkor azt mondják, hogy vedd meg most. Ráadásul kb. 200.000.- Ft az ára.
Én sem ilyen termékbemutatón vásároltam, hanem rákerestem a neten apróhírdetésekben és sikerült venni egy alig használtat 100.000.- Ft-ért.

Egy fekete bőrönben adják, különböző adapterek vannak hozzá.
Amit Én már tapasztaltam a jótékony hatásából:
- fájdalomcsillapító hatású;
- sebek, műtéti hegek jobban és sokkal gyorsabban gyógyulnak;
- a sarok csontom gyulladása 2 hét alatt elmúlt (3 évig nem tudtak vele mit kezdeni, a fizioterápia halottnak a csók...);
- influenziás tüneteket már egy kezeléstől is észrevehetően csökkentek;
- fejfájás, migrén ellen is kiváló

A termékbemutatón volt egy hölgy, aki két ujját nem tudta mozgatni, majd lámpázás után (6 perc) majdnem összepisilte magát a gyönyörűségtől, mikor 5 év után megmozdultak az ujjai.

A lámpához adnak egy termékismertetőt amiben megvannak a kezelhető betegségek,l és hogy melyikhez milyen akkupunktúrás pont tartozik, mert nem biztos, hogy csak ott lehet kezelni a felületet ahol a fájdalmat érezzük.
Előzmény: netpapa (164)
netpapa Creative Commons License 2007.12.05 0 0 164
Mr.Termékdij.
A bioptron lámpát ismerem.Milyen a BIO-V lámpa és mennyibe kerül ?Legyen kedves irjon róla.Köszönöm előre is.
Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 163
Olvasva a "sokk" gyógyszeres kezelésről; nem próbáltátok még a fényterápiát? Persze kiegíszítés képpen.

1. BIO-V lámpa
2. Bioptron lámpa

Nekem BIO-V lámpám van, és ne tudjátok meg mennyivel könnyebb a helyzetem mióta azt használom!

Nekem nem ennyire durva a bajom, csakis annyi, hogy állandóan be van gyulladva a sarokcsontom, és ezáltal komolyabb erőhatások után leszakad a sarokcsontomról az achillesem. 6 év alatt 4 műtét. Nekem ez mondjuk elég komoly probléma, lévén 20 évig komolyan futottam és nem tudom elképzelni az életem mozgás nélkül.

Az utolsó műtétem után beszereztem egy BIO-V lámpát, ami segítségével kb. 3x gyorsabban gyógyultak a dolgok mint előtte.
Előzmény: .ETNA. (160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!