Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Péter az állat Creative Commons License 2002.10.26 0 0 330
Az biztos, hogy olcsóbb, és éves szinten, több 10 (vagy inkább 100) e Ft a különbség, és mitagadás, ezt az összeget tudom is hova tenni. Az ugye finoman fogalmazva is tény, hogy a KÖBE gyakran nincs a helyzet magaslatán. De nekem sajnos a többiekkel sincsen sokkal jobb tapasztalatom. A néha hónapokig tartó ügyintézés, az ügyeskedésre való kényszerrel, hogy a nevetséges kategóriából legalább a kevésig föl lehessen tornászni a kártérítés összegét, stb. Lehet, hogy finnyás vagyok, de nekem már akkr is összeszorul a gyomrom, ha a Hungária nevét meghallom, és most nem a Fenyöre gondoltam.
És még valami. Én tisztes távolágot tartok a teherautóktól, és ennek nem csak mondjuk a köv táv az oka, hanem az is, hogy mint jómagam is nagy számban vagyunk a köbénél biztosítva. Javaslom ezt másoknak is. Tudom nem megoldás, de önvédelemnek nem rossz.
Előzmény: kivi (329)
kivi Creative Commons License 2002.10.26 0 0 329
Világos, lehet hogy nálad úgy jön ki a ccm/típus/életkor/lakhely/bónusz kombináció hogy a KÖbe sokkal olcsóbb. Csak ez nem vigasztalja azt a peches arcot, akit esetleg te zúzol meg.
Előzmény: Péter az állat (317)
sorah Creative Commons License 2002.10.26 0 0 328
Nem fogja a VW szerviz elvallalni. Neked kell meghitelezni majd, viszont ha minden ketseget kizarolag nem te vagy a hibas, tehat ebbe nem tudnak belekotni, akkor fizetni fognak, csakhat hogy megfelelo idon belul, ahhoz nem art BP-n lenni es minden ujabb fejlemenynel szemelyesen probalkozni. Nekem 400e-t fizettek, annyi is volt a kar, csak elotte nekem kellett a szerviznek fizetni, majd kb. 1-2 het alatt megjott a penz.

1. Szerviz megcsinalja.
2. Kersz egy Proforma szamlat(tehat nem a vegleges szamla, mert azt csak kifizeteskor kapod meg), amit alairatsz a szervizben vkivel, melyet elfogadnak a Kobenel, esetleg ledumalod a szervizzel, hogy sok nap fizetesi hataridot kersz (ha kocsog, mint nalam, akkor hatekonysagi mutato miatt ha honap vege van akkor teszik ra hogy neked zsebbol kell fizetni es nem tolja ki a hataridot)
3. Szamlaval tuzes a Kobehez, en a postara nem biznam..., habar amikor beviszed ott nem fog semmi tortenni, tehat meg vissza kell menni kesobb is.
4. Kerni idopontot mikorra biraljak el (ha minden igaz hetfon van karszakertojuk mindig kb. 2 oran at elerheto)
5. Varni mig elbiraljak, es erdeklodni telefonon mindig ha surgos a dolog, mert imadnak ulni rajta.
6. Ha osszeg OK, akkor varni a penzt, egyebkent karszakertotol idot kerni.
7. Bizni benne hogy tobbet nem kell ezekkel veszodni....

Telefon mindig segit, mert kepesek marhasagok miatt napokat el...ni. Ezt nekem vegig kellett jarni, videkrol gazosabb a sok telefon, mert osszevissza varatnak automatakkal...

remelem segitett.

Előzmény: ricsosz (327)
ricsosz Creative Commons License 2002.10.25 0 0 327
Miután kötelezöre ment a buli és miután a kocsi másfél éves+mi teljesen ártatlanok vagyunk mi a vétlen áldozatok vagyunk a VW szerviz várhatja hogy mi fizessünk egy fillért is... Hajtsa be köbén... bár nem akarja elvállalni ... lehet sejt valami a VW szerviz... mind1 hétföre okosabb leszek addigra beszülünk ügyvéddel+faterral+VW szervizzel...

Bye

Ricsosz Nachos

Előzmény: alpinaB6 (326)
alpinaB6 Creative Commons License 2002.10.25 0 0 326
számlás kárrendezést választottatok ezekszerint...hát akkor majd a szerviz benyujtja a biztosítónak a számlát az meg kifizeti egy bizonyos részét...te meg a maradékot.
Előzmény: ricsosz (325)
ricsosz Creative Commons License 2002.10.25 0 0 325
Hello csak egy ujjabb adalék...!

Okt elején peströl jöttünk haza M3 as lehajtónál belénk (VW Golf IV VariantÖ csuszott egy kocsi (Citrom Berlingo) Jó csaj elismerte kitölöttük a betétlapot az ö kötelezös csekkjén a felelöséget vállaló biztosito AXA COLONIA ... És hétfön bementünk a Golffal Egerbe a biztositohoz az ügyintézö picsa elhajtott hogy mivel a citrom céges kocsi igy aztán náluk nincs céges biztositás biztos rajtuk keresztül ment de a tulajdonképpeni biztosito a KÖBE... hogy a jó qrva...

Köbés kárlapot kitöltöttük... elfaxoltuk nekik... felhiv egy picsa hogy ugyan mi egervbe vagyunk de nem e akarunk pestre felmenni hogy a kárszakértö felvegye a kárt... Faterom rövid uton elhajtott melegebb éghajlatra... Aztán majd három héttel tegnap késöbb egyik területi képviselöjük lefényképezte a Golfot...

A kocsinak a hátsó lököse cserére érett a koccnak hála mivel az összes patent elrepedt/tört...
Fócvágen szervizben 200 eft árajánlat...

Vajon hogy lesz majd a Fócvágen fog pereskednoi a köbével hogy fizessenek neki vagy mi hitelezzük meg a 200 eft és a köbét mi gyilkoljuk érte???

Mind1 pár nap s kiderül mi lesz... ha más nem akkor 2 ügyvéd és Köbe fönökét elkapjuk és olyan perrel fenyegetjük meg hogy ihaj+Bizt felügyelet+ujságok...

ÁÁÁÁ tele van velük...

Kérdés hogy fog végzödni a dolog???

tipp???

Bye

Ricsosz Nachos

SzaboZE Creative Commons License 2002.10.25 0 0 324
Felér minimum egy T (+nő) felirattal! :)))

SzaboZE

Előzmény: Péter az állat (323)
Péter az állat Creative Commons License 2002.10.25 0 0 323
Kérdés. Az segít, ha valaki kimatricázza mondjuk azt, hogy "vigyázat köbe" ?
Péter az állat Creative Commons License 2002.10.25 0 0 322
Ez nem igaz! Én késhegyre menö küzdelmet vívtam azért, hogy fizethessek! :-) vagy inkább :-(
Előzmény: SzaboZE (320)
SzaboZE Creative Commons License 2002.10.25 0 0 320
Ha befizetni akarsz, azt lehet :)

SzaboZE

Előzmény: candle (318)
SzaboZE Creative Commons License 2002.10.25 0 0 319
Mázli :))) De én nem reklámoznám hogy köbés vagyok :))))

SzaboZE

Előzmény: candle (318)
candle Creative Commons License 2002.10.11 0 0 318
saját tapasztalat

elköltöztem, emiatt a kötelező csekket rossz helyre küldték. felhívtam a központot, hogy levelezési címet szeretnék változtatni

3 nap eltelt, megjött a kötelező csekk

Péter az állat Creative Commons License 2002.10.11 0 0 317
Üdv mindenkinek!

Végigolvastam az elrettentö történeteket a topicon, és sajnos nem vagyok meglepve. Én magam 1évig vártam a pénzemre, igaz ebböl 1-2 hónap az én számlámra írható.
Az egész úgy kezdödött, hogy álltam a parkolóban. A szomszéd vállalkozás aznap vette az új teherautót, és hozta is haza. De mivel a soförnek ez volt az elsö útja a szalonból, és nem igazán szokta a járgány méreteit, a parkolóör segített neki tolatni. Mint a klasszikus viccben, hogy "gyere még, gyere még, most álj meg, gyere ide, és nézdd meg mit csináltál!" Felhívtak telefonon, meg a másik cég vezetöjét is, kitöltöttük a nyomtatványt, és azt hittem egyenesben vagyok, de súlyosan tévedtem. Néhány nap mulva elmentem a feltüntetett (és általatok egekbe magasztalt) HB-hez, ahol hosszú sorbanállás után kiderült, hogy nem tudtak erröl az autóról, holott nem hihhém, hogy biztosítás nélkül kiadták volna a szalonból, és a cég többi kocsija is rendben volt. Így mivel ök teljesen elzárkóztak a kárrendezés elöl, csak azt a tanácsot tudták adni, hogy kérjek szívességi kárrendezést a saját biztosítómtól, ami történetesen a KÖBE. (Nem röhögni! :-))
Átrobogtam Csepelre, sor nem volt(akkor legalábbis) Papír lead. Néhány napon belül kárbecslö felhív, kijön ahova nekem jó (ráadásul úgy, hogy nem is a körzete) igaz 10e Ft-ba került, mivel ennyibe kerül a szívesség, de ezt is kifizeti a biztosító. Aztán várok. Hónapokig. És nem történik semmi. Egyszer megunam, és fondorlatok árán, de a körölményekhez képest elg gyorsan sikerült felhívnom öket. Közölték, hogy azért nem fizettek, mert nem kértem(?), írjak egy kérvényt és fizetnek. Írtam, ismét semmi. Betorzultam, Írtam az elnöknek egy tiszteletteljes levelet, megemlítve benne a bíróságot is. Ez használt. Valszeg a "tökükre lphetett, mert beindult az ügy. Kiderült, hogy az aktám elveszett(!) és ezért nem történt semmi. (Lehet, hogy arra vártak, hogy elökerül.) Hamarosan postáztak is kemény 20e Ft-ot, amiböl ugye 10 a becslés. Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Ismételt telefon, erre a válasz, hogy akkor kérjek árajánlatot. Megtettem, néhány e Ft-ot ugyan sokaltak belöle, de elfogadták, még egy kis hivatalos hercehurca, és fizettek is. A károkozás után alig telt el több mint egy év. De legszebb az egészben, hogy közben díjnemfizetés miatt fölmondták a biztosításomat, holott annak ellenére sem küldtek csekket, hogy kértem, de még levelet sem, hogy tudjam mennyit kell fizetnem, így hasraütés alapján töltöttem ki biankó szelvényt. Ezt késöbb a felmondó levéllel együtt visszaküldték. (Itt a válasz egy régebbi kérdésre. Hiába volt a kezemben egy befizetett csekk, mégsem volt biztosításom.)Ráadásul a sógornöm még valami +t is kapott, holott az övét is én intézem, és egyszerre adom fel. Még csak nem is feltételezem, hogy kapcsolat van a két eset között. Némi levél, személyes közbenjárás és ez az ügy is tisztázva lett. Újra kötötték a szerzödésemet.
Hogy ezek után miért mégis KÖBE? Mert olcsó. És nem 500 Ft a különbség mint ahogy valaki írta, hanem több tízezer. Van olyan biztosító amihez képest még harmad annyiba sem kerül a KÖBE, de az általatok favorizált HB, és Provi is vagy 60-70 e Ft-al drágább, és az vesse ránk az elsö követ, aki ennyi pénzt nem tud másra költeni. De javaslom aki nem hiszi járjon utánna, akár a netrisken is. És bár a furgonoknál is jelentkezik, de leginkább a teherautóknál lesz szembetünö a különbség. (Ez a válasz arra a kérdésre amely azt firtatta néhány hozzászólással ezelött, hogy kinek olcsó ez a biztosító.) És ezután lehet elgondolkozni, hogy vajon a sok "surmó" miért is választja ezt a társaságot.
Megjegyzem a többi biztosító sem jobb. Nekem a HB-vel van több élményem. Órákig tartó sorbanállás, mert a Gyáli úton egész dél-Pestre 1 ügyintézö jut. Csak gombokat fizetnek, azt is úgy kell kivasalni belölük(háromból kétszer), mondvacsinált indokokkal húzzák ki a pénzt az ember zsebéböl, és ebben a konkrét esetben ugye még csak nem is foglalkoztak velem. A provival valamiveljobb emlékeim vannak, de fizetni az sem szeret. Ráadásul ök anno ugy bontották föl a kiskocsi kötelezöjét, hogy elfelejtetek róla szólni, és addig nyugodtan autóztam. még szerencse, hogy sem baleset, sem rendör nem jött közbe!
Így én azt gondolom, hogy bár a KÖBE finoman fogalmazva nincs a helyzet magaslatán, a többi sem verheti a melkasát! :-(

Bocsi a hosszért.

alpinaB6 Creative Commons License 2002.10.09 0 0 316
Nyugodj békében :((((
Előzmény: Mogorva (315)
Mogorva Creative Commons License 2002.08.31 0 0 315
Előzmény: Mogorva (314)
Mogorva Creative Commons License 2002.08.31 0 0 314
Ahhhaaa... Ezezk szerint van kobe.hu

NAcccerűűű!!! Nem kell faxolgatni. Hogy fognak örülni ennek a topiknak napi 58 alkalommal. :)

Jó, hogy nem vagyok mocsok... :)

Előzmény: kivi (312)
sorah Creative Commons License 2002.08.31 0 0 313
Egy sikeres hadmuveleten vagyok tul, nem mondom, hogy kellemes elmeny volt, de mivel a karesetkor ratalaltam erre es egy masik forumra, igy tudtam, hogy azonnal kell rajuk jarni mindennel szemelyesen, mert kulonben nem jutok semmire.

Esetemben rendorsegi hatarozat volt, tehat ez nagyban megkonyithette, hogy belekotni mar nem tudtak. Volt kesze-kusza potszemle, a szerviz csak ugy vallalta, a zsebbol fizetem, de vegulis kb. 1-2 het alatt meg is kaptam a teljes javitasi osszeget egy 5 eves autora meg szerencsere avultatas nelkul.

Soksok stressztol kimelt ovlna meg engem ez a banda, de mint remenysugar, gondoltam megosztom itt.

Fel a fejjel,
sorah

kivi Creative Commons License 2002.08.29 0 0 312
Lehet tolongani! :-)


GAZember Creative Commons License 2002.08.28 0 0 311
Lehet.
De szerintem a Dalai Lámának is kiállított volna egyet, ha odamegy...
Fejetlenség van ott, higgy nekünk!
Előzmény: alpinaB6 (310)
alpinaB6 Creative Commons License 2002.08.28 0 0 310
no, semi rosszhir a KÖBE mellett?

na volt egy pozitiv tapasztalat is velük:
egy ismerősöm náluk "biztositja" autóját. Kükföldre kellett utaznia, de nem volt érvényes nemzetközi bizt. kártyája. Nem tudta, hogy elköltözött az iroda csepelről, ezért odament. Ott volt egy faszi aki szó nélkül kiállította neki, ráadásul mindez szombaton történt!

leket, hogy fejlődnek?!

Előzmény: waterfalls (309)
waterfalls Creative Commons License 2002.08.26 0 0 309
. .
SzaboZE Creative Commons License 2002.08.02 0 0 308
Kiváncsian várom a fejleményeket!

SzaboZE

Előzmény: GAZember (307)
GAZember Creative Commons License 2002.08.02 0 0 307
Zé! A következő tárgyalást szeptember közepére írták ki, pénzbüntetés terhe alatt űjra beidézték a károkozót, meg a köbét.
Az ügyvéd tapasztalatai alapján a MABISZ-PSZÁF kör csak időt vitt volna el, és végül úgyis a bíróságon kötünk ki. Úgyhogy inkább rögtön (azaz majd' egy év levelezgetés után) pereltünk.
Előzmény: SzaboZE (306)
SzaboZE Creative Commons License 2002.08.02 0 0 306
GAZ! És továbbjutott az ügy?

MABISZ, PSZÁF körök megvoltak?

SzaboZE

Előzmény: GAZember (304)
alpinaB6 Creative Commons License 2002.07.31 0 0 305
nem...ez nemnormális!!!!
Előzmény: GAZember (304)
GAZember Creative Commons License 2002.07.31 0 0 304
Sajnos ez a módszer nem hatékony.
A KÖBE érvrendszere kimerül a fentiekben idézett "nem látjuk bizonyítottnak", "nem tudjuk elfogadni" szintű frázisok ismételgetésében.
Az általam indított peres eljárás első tárgyalásán például meg sem jelentek, pedig kifejezetten miattuk jelölték ki a Csepeli Bíróságot illetékesként. Érdekes módon a miskolci(!) illetőségű szemtanú ide tudott utazni...
Küldtek egy levelet, amelyben kifejtik, hogy szerintük nekem kell bizonyítanom azt, hogy a káresemény úgy történt, ahogyan a balesetben résztvevő mindhárom autó sofőrje - köztük a károkozó, az ügyfelük is - leírta. Hát normááááális?
Előzmény: fehér ló fia (302)
szelez Creative Commons License 2002.07.31 0 0 303
én voltam náluk és beszéltem egy vlaszák nevű elvtárssal, majd mivel úgy éreztem, nem volt sok értelme, ezért írtam a pszáf-nek, majd kaptam tőlük levelet és ma érkezett a köbétől is. majd beszkennelem nektek(jó magyarsággal:))) ), csak legyen időm.
szelez
fehér ló fia Creative Commons License 2002.07.31 0 0 302
http://budaiz.hottamale.hu/kobe/kobepanasz.htm

Így is lehet, kérdés hatékony-e.

atompyka Creative Commons License 2002.07.10 0 0 301
Fizesd be rózsaszín csekken a rendes összeget, hogy abba ne tudjanak később belekötni, majd kezdj el velük - tértivevényesen levelezgetni. Már az első levélbe írd bele, hogy a postai költségedet le fogod vonni a köv. díjból.
:-)

ATom

Előzmény: Kenderice Ákos (298)
GAZember Creative Commons License 2002.07.10 0 0 300
Már 300!

Elég szomorú, hogy egy ilyen témájú topic megérhette ezt a számot is...

Előzmény: GAZember (299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!