Most jut eszembe, hogy a fotóapparát csatlakozókábelét nem hoztam magammal a száműzetésbe. Ha holnap megtalálom, akkor lesz kép, ha nem, akkor csak én nézegetem. Viszont előbb-utóbb meglesz, és akkor is nyomon lehet a készültségi fokozatokat követni.
Nincs kedvem visszalapozni, a székek hátánál van a nappali, a hűtőnél a kamra? Megint csak praktikussági kérdéseim vannak: (Meleg) főzőlap mellett enni? Ill. fröcsögni fog mindenfelé, nincs, ami megfogja. Mintha ezt valami szinteltolással láttam volna megoldani (magasabb asztalrész, bárszékek). A főzőrész-mosogató között kb. 1 méter van? Nálunk ez kevés, nem fér el két ember egymás mellett, de ha egyedül főzöl, akkor talán mindegy, ill. előnyös, hogy nem kell sokat gyalogolni a mosogató-tűzhely között. Másfelől viszont itt átjáróház lesz a kert felé, és az ajtó rányílik a tűzhelyre - nem nyílhatna kifelé? Gondolom, a sütő és a lerakó között is kb. ekkora a távolság, hogy a tepsit könnyen le lehessen rakni.
Jelentem mindazoknak, akik izgulnak értem és együttéreznek velem, hogy kész a konyha csempézése és festése, és hát gyönyörűszééééééééééép. A fal mongyuk elég vad lett, egy kicsit meg is ijedtem, amikor először megláttam, de kénytelen voltam beleszeretni, egyrészt mert én választottam, másrészt meg ha eltekintünk a sokktól, amit az eredeti fehér szín keltette optika után ez a viszonylag sötét és karakteres szín okozott, be kell látnom, hogy jól választottam.
Szombaton készítek róla fotókat, ha van rá kereslet, felpattintom ide.
Most már kezdek örülni az egésznek, eddig csak az izgalom volt. Ja, időközben kiderült, hogy egyetlen vezeték nincs földelve a lakásban, úgyhogy villanyvezetéket is cserélünk. Kezdem a Pénznyelő c. film egyik főszereplőjének érezni magam.
vettem ilyen olajat (teak), ma le is kentem vele a butort es nagyon tetszik! holnap jon a kovetkezo reteg, aztan nem tudom, hogy 3-at is kenjek-e. szerinted?
holnap amugy veszek meg egy dobozzal, mert a ket szek+pad egy retegere elment a fele.
Nálam már zajlik amúgy a földindulás. Éppen falaznak, mert a konyha és a fürdő között a csempével együtt a fal is jött. Hatos falat sikerült az építtetőnek a vizes blokkhoz konstruálni, gyakorlatilag épp hogy nem lógtak ki a vízcsövek belőle.
Tegnap bezsákoltuk a könyvespolcokat is, elhaladtak az asztaloshoz pácolásra. 60 darab polc és 13 oldalelem. Egy élmény volt bepakolni. Már csak a konyhaszekrényt kell megvennem, és részemről a fáklyás, ülök, és várom a csodát.
Nekem tetszik, bár lehet, hogy nem pont a setétből raknék kettőt egymás mellé.
Érdekes (lehet) egyébként, hogy amennyire a szimmetria híve vagyok pl. könyvespolc-ügyben, kb. annyira a véletlenszerűséget preferálom csempeszínben, vagy éppen a dekorok elhelyezésében.
igen, ki fogom gépen rajzolni valószínűleg az egészet :))
bár már ekkora négyzetnél is csak a végén vettem észre, h. pl. két egymás melletti drapp meg két egymás melletti barna nagyon közel került egymás alá - na ilyet el szeretnék kerülni...
a lapokat megvettük, egyforma mennyiségben mindegyikből
Most kukkantottam be és látom, h alkottatok rendesen ( teraszburkolat ügyben). Látod, nem olyan bonyolult megtervezni és fontos, mert ahogy valaki már írta, lehet, h a végére a fogyatkozó lapok miatt nem véletlenszerű, hanem kényszerű lesz az összkép. Javaslom, h nézd meg mindig hunyorítva is a képet. A másik trükk ami nekem bejön, h tükör elé tartom és úgy is megnézem. Ezekkel a módszerekkel egyből kiugrik, ha valami nem stimmel.
pontosan ehhez - kétszék, asztal, pad - vettem egy 7,5 dl dobozt, azt mondják bőven elég.
technológia: lazúr szinez. aztán kell valami védőfelület, ez lehet lakk, viasz, olaj. most jön a _szerintem_ rész: lakk nem jó, nem korszerű, vízre, napsütésre reped, nem szeretem. viasz: jó, de macera, nehéz vele szépen dolgozni, szakértelmet igényel. olaj jó.
amit írtam egy színezett olaj, ergo feleslegessé teszi a lazurt.
barkácsboltban kapható-e? passz, ez biztos nem, de hasonló talán.
keress rá a "kerti bútor ápolása" szavakban a googleban, találsz néhány cikket, pl. ezt: http://mahagoni-fa.hu/mehviasz_felhasznalasiteruletek.php
épp most - ma - vettem tündérlala szíves ajánlására fa kerti bútor lekezelésére ilyet: http://www.biopin.de/hu/CCont-produkte-garten.html vagyis ilyet: http://www.orange6.hu/biopin/Nr08kertibutorolaj.pdf itt http://www.orange6.hu/ a viszonteladók között találsz beszerzési helyeket, kedvesen elbeszélgettem az Mammutos eladóval, ő s megerősített abban amit lala ajánlott, hogy két rétegben kenve elég önmagában, se alá, se fölé nem kell semmi. létezik natur, zöld és teak szinben, én az utóbbit választottam.
1. vettem egy fenyofa kertibutort, az obiban meglehetosen olcson, de teljesen kezeletlenul. meg osszerakas elott szeretnem idojarasallova tenni es szinen is jo lenne jelentosen sotetiteni. osszesen 4 fele fakezelo anyagot ismerek:
pac - ezzel lehet szint adni a fanak, gondolom erre szuksegem lesz
lakk - ezzel lehet "lezarni" a fa feluletet kopas es idojaras(?)allova tenni
lazur - ??? (vastag es vekony)
(len)olaj - ???
az utolso kettorol fogalmam sincs. szoval ha tudnatok egy kicsit segiteni, azt megkoszonnem... mit kell rakenni eztek kozul? es milyen sorrendben?
-------------
2. ha a plafon furasa kozben valami bazi kemeny fembe utkozok, amit meg a hilti sem visz at, akkor mit lehet tenni? csak 1 centi melyre furtam es nem megy tovabb a furo. egy fenyes ezustszurkes femfelulet kandikal ki a lyuk melyerol. a hilti nem viszi es az 500w-os barkacsfuro femfuro fejjel sem birkozik meg vele.
úgy nem kevés, hogy egy színből bőven elég a három árnyalat, hanem nekem jobban bejön a lent bemásolt tükörtojás, sok szín, és nem egy szín több árnyalata.
Igen, ez elég véletlenszerűnek tűnik nekem, tetszetős. De majd az egészet együtt nézd, gondolom, nem ezt a nagy négyzetet fogod ismételgetni :-)
igen, de a teraszukat utóbb túl szabályosnak találták, legalábbis ágicza, ezért bátorkodtam a konyhát :-) de tényleg, három színből mit lehet annyit véletlengenerálni?