Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7434
Tok jo ez a lepcso! Ezek szerint valamit rosszul latok (nem kulsofalat-ablakot hanem a dolgozot kepzeltem ebbe a sarokba).
A gyorspostas wc-t valamelyik tervezonk mondta: jon a postas, eppen belep, es rohanna wc-re... nyilvan nem akarod atvezetni a lakason. De ez nem elsosorban a postassal, hanem pont a kertbol berohano gyerekkel vagy hosszu autout vegen a haz lakoival is elo fog fordulni (kulon jo, hogy egyuttal van kezmosas is a bejarat mellett, szinten a kintrol bejo:vo"k piszkos keze miatt).
Bejarat szintje: igy is lepcsozol, csak kint, a kocsitol vagy kertkaputol ha az egy szintben van vele (bar ha eleg a hely akkor lehet, hogy egy enyhe lejtes kenyelmesebb lenne, csak eresz alatt vagy mas modon lefagyasmentes legyen - a hugomeknal pl. az elozo lako valami belteri lapot rakott le kint vagy lehet hogy nem, de mindenesetre nem csuszasmentes, a ket kutyajuk is esoben jokat csuszkal rajta, nemsokara cserelik).
Ha'lo't sajnalom, tenyleg hely kell hozza. Bar azert merdd le, hogy az a franciaagy rajza mekkora a terven, majdnem 3m hosszunak tunik... legalabbis aranytalan, hacsak nem 140 szelest akarsz, amit uj nagy haloban gondolom biztos nem (me'g a fejnel levo csik mint szekreny eseten is soknak tunik). Mi 3x3-as szobaba beraktunk egy 180x200-as fekvofeluletu agyat, a labahoz a furdoajto melle befert egy 80x45 komod (tv-vel), de ott mar szuk hely maradt; viszont oldalra a futotest ellenere is hasznalhato a meret. 3x3,5 mar kenyelmes ha nem is szellos/nagy, de hat ott csak alszunk.
Előzmény: VKOrsi (7431)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7433
ja, és aztán eldugulok.

ez átkező-átjáról ötlet tetszik... akár ajtó nélkül is, csak nyílással.
Előzmény: Axióma (7428)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7432
erre nem is reagáltam - elnézést.

ha ilyen fiatalkák (hahahaha mondom én ezt a 1.5 éves fiaimmal) - akkor lehet, hogy ez a színdolog nem fog sokáig tartani.
bár tudok olyan 10 évest, akinek még mindig ez a korszaka van, immáron 5-6-7 éve :D

nekem ha egy front 1 szinű, és nagyok a felületek, akkor az túl kontrasztos, ezért nekem jobban tetszik, ahol kisebbek a váltások.
a matrica elvileg leszedhető később - még sosem próbáltam ill. 3 éves matricát meg végképp. Bár, ha nem fenyő az alja és nem lakkozott, akkor simán neki lehet esni higítóval.

rózsa-bükk... igen :D szerintem is jobb párosítás, a hamvassága miatt szerintem.
Előzmény: Axióma (7428)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7431
huhh... na mire felfogtam - de hiba az én készülékemben van, összeszedtem valamit a két pasimtól.

- háló: most ez a terv, de már átrendeztem másként is a szobát. igen-igen ez nagyon design, különösen ha erős színű fallal készülne el, de olyan sok helyet foglal, hogy csuda. Ha átforgatom az ágyat, akkor még egy fotelnek is jut hely.

- előszoba: a sok átvariálás után a bejárat a nappali szintjére fog kerülni, mivel a nappali-konyha-dolgozó sokkal többet használt, mint a háló rész, így inkább akkor oda vezessen a lépcső

- "gyorspostás wc" :D :D ez nagyon tetszik :D :D nem vándorol, én fejemben csak elfodul 90 fokkal, természetesen marad azon a szinten, ahol most is van, mert a háznak ahhoz a részéhez illeszkedik szervesen.

- wc a dolgozó elé: azért nem jó, mert ez a tér nagyon ki van találva :D de az ötlet tök jogos, csak tudok olyat, amit Te nem :D
szóval a lépcső egy átlátszó lépcső és a háznak ezen a részén nincs födém, tehát ez az előszobai rész nagyon magas, nagyon világos, felülről is megvilágított.

van egy hasonló képem, stílusban ilyen lesz a lépcső:












ez pedig stílustanulmány az előszobához:
Előzmény: Axióma (7429)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7430
A fransziaágy nekem is feltűnt, csak közben elfelejtettem megemlíteni! Kár, hogy nálunk ezt nem lehet megvalósítani - bár talán jobb is: az oldalbordám az a forgolódós fajta, még a végén a földön kellene neki megágyazni :-)
Előzmény: Axióma (7429)
Axióma Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7429
Ha mar igy szent a beke, gondolkodtam kicsit az atalakitasi otleteiden (ugyan az alaprajz itt felig-meddig off de ha mar belekezdtunk...). Ha barmi miatt nem erdekel akkor inkabb ugord at, jo?
Tapasztalat, hogy ha megjossz, akkor a konyhaba viszed a leggyakrabban a megvett cuccost. Igaz, hogy mas a magassag (bar nem tudom akkor hova kerulne a bejarat, a mostani hth magassagaba?), de jo ha a nappalit megkerulve be tudsz menni a nem biztos hogy tiszta cuccal a konyha-kamra iranyaban (rohansz a csopogo melyhutossel stb.) Szoval ha mar igy atszervezodik, az az ajto lehet hogy ott maradhatna az etkezo fele...
Masik, hogy a "gyorspostas" wc-t ne told sokkal messzebb a bejarat-nappalitol, mert arra is sokszor szukseg van. Az egybeter emlegetesetol nekem ugy tunt, hogy ott az valahol atvandorol. A lepcsodet nem vagyok biztos hogy jol latom most terben, de ha a dolgozo fele van a felso vege, akkor ala siman be lehet rakni a wc-t ala (igaz, az nem a vizesblokk oldala de ennyi nem lehet problema).
Ami viszont nagyon tetszik, most vettem csak eszre: a haloban a franciaagynak van egy fal a fejenel csak ugy semelyik oldalra se csatlakozva? Ez nagyon menon fog kinezni, foleg ha plafonig tervezted az atjarot! Meg ezzel sokkal jobb a sajat furdobe jutas mint ahogy nalunk direktben (igaz hely is tobb van), mindenesetre tok jo! Ezert szeretem mas alaprajzait nezegetni, innen-onnan lecsoppen egy-egy otlet.
Axióma Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7428
Koszi, erthetoen, en ennel kicsit puritanabbra gondoltam (csak az egyes kulon nyilo frontok valtakozo szinuek, valami rozsaszinnel harmonizalo szett). Amugy a nagyobbik ma "harcolt" ki maganak egy rozsaszin gumis lepedot... me'g kicsik amugy, a nagy 4, ugyhogy velhetoen ki fognak noni ebbol a mindenrozsaszinbol, akkor eleg lenne nehany elolapot lecserelni es maris egy mas hangulatu vegyesfelvagott lenne, ilyenre gondoltam. Mondjuk a matricara nem... nem rossz, bar akkor felesleges ala a laminalt szin ha maradok a telenel, viszont szabadabb mint a butorosnal a valasztek.
A rozsaszinhez a bukk jobban illene, de lehet hogy csak nekem nem megy ossze a fejemben es fenyovel is jo lenne. Majd meglatjuk, megkerdezem a gyartot is meg ott egymas melle lehet rakni a szinmintakat. Az asztalt tuti a korpuszok (mondjuk abbol csak az el vagy a takarolec latszik) szinevel jonne ki (nekunk otthon gyerekkorunkban Reka elemes butorban volt ilyen valami sotetbarna erezett mintaval, meg lehajthato agy is volt, na annyira talan most nem lesz szuk a hely, csereben elore keszulni kell +1 hellyel a szamitogepnek es tartozekainak, meg ha addigra laptop is lezs a divat).
Előzmény: VKOrsi (7427)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7427
A mi házunk is a telekadottság miatt ilyen hosszúkás. Ha levonjuk az oldal és előkertet, akkor ennyi marad.

gyerekbútor: a pasikét én úgy csináltam/csinálom - mert épp fejlesztés alatt. Hogy bükk minden, és öntapadós fóliával teszem színessé.
Ezt esetleg Te is meggondolhatnád, hogy mondjuk van egy (fa) fenyő alapod, ami lakkozott, arra világosrózsaszín kb. 20 cm-es csíkok vízszintes irányba és elszórva rá 1-2 nagy erős rózsaszín virág... vagy ez már nagyon rózsaszín?
ha sok így a rózsaszín, akkor 1-2 csík lehetne más színű is benne.
és akkor az abból nyíló asztal is maradhatna fa színű.
Ha a lánykák ilyen rózsaszín pártiak, akkor mondjuk ágytakaró v. ágynemű formájában (inkább ágynemű ágytakarót gyerek nem igazán használ) én tükrözném egy kicsit a színeket az emeletes ágyon is.

érthetően írtam le? - ha nem, akkor szívesen összedobok Neked egy vázlatot.
Előzmény: Axióma (7426)
Axióma Creative Commons License 2006.05.07 0 0 7426
Meg jarok, olvasgatok...
Hat meg nincs kesz persze, de a dokumentalas szerintem alapveto, csak ezert vettunk digit. gepet, nekunk nem volt, sot nem is szantunk volna ra penzt csak magunkert, kizarolag az epitkezes miatt lett. A ferjem volt olyan lelkes, hogy minden nap amikor csinaltak valamit atjart es fotozott... sokat szamithat kesobb, hogy hol mi van a falban.
A haz maga sajnos kenyszerusegbol (beep. hatarok) lett ilyen hosszukas, egyebkent egy picit mashogy lettek volna a helyisegek elrendezve, de szerintem igy is a lehetosegekhez kepest jo. Persze minden kicsit szuk, de hat penz is csak erre volt (par nm folyosoert kar csak, igaz most ott is van atmenetileg butor...). Egyelore meg nem vegleges a berendezes, de hat ugye penzkerdes is. Konyham pl. csak jovore lesz valoszinuleg, addig 1 alsoszekreny a mosogatonak, 1 mosogatogep, 1 huto, 1 pici szekreny mashonnan "bontasbol", meg allo fempolcok a konyhaban es a kamraban, ezek alkotjak... de ha nehezkesen is hasznalhato. Majd jovok ha mar csak a konyhabutor szinet kell eldonteni (most nalam is a bordo az egyik jelolt fenyes valtozatban ha be merem vallalni, a masik a halvanysarga vagy halvanyzold, de mindenkeppen maras nelkuli tok sima ajtofronttal).
Apropo, egy kerdesen azert agyalok mostanaban, hatha itt kapok jo otletet: a gyerekszobaban fenyo emeletes agy van meg egy fenyo konyvespolc (bar az meg mozgathato), a beep. szekrenyuk (egy rovidebb falnyi) viszont jo lenne ha valami szines lenne, raadasul rozsaszin-partiak (tobb szinbol gondoltam de ha rozsaszin is van benne akkor nem megy az amugy is vszinu inkabb nekem mint nekik tetszo sargas-meleg szinek ami nekem illene a fenyoszinhez). Nyilvan butorlapos megoldasra gondoltunk, csinaltatni, de milyen szinu korpuszra? Raadasul ugy kene, hogy kinyulik belole egy iroasztal, ami azert nem artana ha inkabb faszinu lenne nem feher vagy rikito (de ez csak ugy erzesre). Esetleg szurke?
Bocs hogy ilyen hosszu lettem.
Előzmény: VKOrsi (7420)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7425
nagyon szépek!!!
köszi :D
Előzmény: nettomazsola (7424)
nettomazsola Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7424
Előzmény: nettomazsola (7423)
nettomazsola Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7423
nezd mit talaltam Neked, a szineket nezd ...
voros-vanilia ...



Miele
Előzmény: VKOrsi (7420)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7422
igen, van az ikeának egy ilyen magasfényű piros (sötétpiros) konyhabútora.
de azt még a családfővel engedélyeztetnem kell... nem egyszerű :D :D
(bár semmi extrém dolog sem az nála :D)
Előzmény: nettomazsola (7421)
nettomazsola Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7421
par eve mikor Kanadaba jottem ledermedtem az itteni nagyon szines falaktol.
a feher falat "europainak" hivjak ... hehe
nekem durva a sotetzold, sotetszurke, sotetkek fal, foleg ha mindegyik az, de a rikito szinek az oke, piros, sarga, narancs, turkiz, csak okosan kell hozzavalasztani mindent.

elotte Becsben laktam ott szerettem bele egy csodalatos magasfenyu (elfelejtettem milyen anyag...) voros konyhabutorba. de megfizethetetlen volt.
most az ikeanak is van ... (ikea.at-n lattam azt hiszem)
Előzmény: VKOrsi (7420)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7420
ismerős ez a vásárlós probléma:D :D
nálam alapvetően bézs-barna-vanília minden most is, amit azért szeretek, mert 1-2 kiegészítővel totál át tudom varázsolni mondjuk a nappalit :D
karácsonykor bordó párnák és drapériák kerültek elő, bordó + arany takaróval :)
normál esetben meg naracs :D de csak atakaró és a párnák ill. a kaspók a virágoknak :D
így variálható mindig.

a vörös konyhával egyetértünk, az nagyon-nagyon-nagyon jól néz ki :D

1-1 faalt egyébként az épülő házba is színesnek gondolnék, mint pl. a hálószobában az ágy mögötti gardrób elválasztót. no, annak valami erős, vad színt szeretnék, akár valami speciális burkolattal :D

................

a házt. helységgel arra jutottam, hogy berakatom a két fürdő közé: akkor megvalósul az a nekem nagyon tetsző ötlet, hogy a fürdőkben nincs szennyestartó, csak egy átdobó a hth irányába, így a szennyes egyből a mosógép mellé kerül :D :D
ezzel az átrendezéssel hálószárny fala eltolódik a gyerekszobák falának vonaláig. Így az előtér egy sávba kerül az átlátszó lépcsővel, és szerintem egy nagyon dekoratív teret kapunk.
a wc-t kell megoldani a nappali szintjén ill. a tetőteret kicsit átszabni - no, de ez már az építész dolga :D
huhh... mennyire fog nekem hétfő reggel örülni, ha felhívom az ötleteimmel :D :D

...................

Axióma :)
ha még erre jársz :) megnéztem a házatokat :) nagyon jópofa. és az az iszonyat mennyiségű kép :) tényleg minden dokumentálva lett :)
Előzmény: nettomazsola (7419)
nettomazsola Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7419
en naggggyon nem vagyok "bezs" ... se barna ... (10-15 eve elmult ez a korszakom)

szeretem a legvadabb szineket is, csak azzal tenyleg vigyazni kell.

nincs nekem semmi bajom a narancssarga - kek konyhaval, csak nagggyon tetszik a voros! na majd a kovetkezo ...
csak annyi narancs holmit osszevasaroltam, h nincs szivem lecserelni ...
Előzmény: VKOrsi (7418)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7418
köszi :)
a sok narancs nekem sok :) inkább a beige, barna színvilág áll hozzám közelebb, de konyhában el tudnék ennek ellenére valami merészebbet képzelni :)
Előzmény: nettomazsola (7416)
nettomazsola Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7417
off, de erdekes;

egy masik topikbol loptam, remelem itt meg nem volt, ha igen, akkor elnezest;

http://www.viztorony.hu/h/budapest/48c.html
nettomazsola Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7416
nekem a nappalim egyik fala nagggyon voros es nem untam meg meg ...

a voros konyha GYONYORU, ha nem fa, hanem "fem", femes, szurke ... butort valasztasz hozza.
fantasztikusak az acel keszulekek hozza!

nekem nagyon tetszik a piros-szurke-fekete-feher konyha, de mar "benarancsosodtam" egyelore marad ...
Előzmény: VKOrsi (7414)
Axióma Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7415
Nem akartam senkit leatlagozni. Mindenkitol bocs aki sertonek vette. Koszi hogy nem duhongve zavartatok el! Remelem kiegyezhetunk egy orok dontetlenben...

VKOrsi Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7414
Köszönöm, hogy ezt leírtad.
Az erős színek is tetszenek - én még egy pirosba is lehet, hogy belenyúlnék. De annyira nem tudom, hogy hosszútávon mennyire tetszene. Most láttam pár napja egy magasfényű bordó konyhát... álomszép volt.
A helység világos, mert sok az ablak és sokfelé nyitott, ezzel nem is lenne gond.

- a konyha falát is moshatóra tervezem, mert nem akarok csempézni ill. csak a tűzhely mellett kellene, de az meg szerintem hülyén is nézne ki.
Előzmény: tobia (7413)
tobia Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7413
A világos színnel nincs baj, ha magasfényű. Baromi könnyen tisztítható, egy kis ablaktisztító, törlés és kész! Ne félj tőle, nekem magasfényű krém konyhám van és semmi gondom vele. Viszont az erős színek is gyönyörűek, főleg ha a helyiség világos. Esetleg az a probléma merülhet fel, h megunod a színt és ...hát nem olcsó a frontcsere. De ez  a "megunom" is évek ( ha nam évtizedek) alatt következik be.
Előzmény: VKOrsi (7412)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7412
Köszönöm a tippet :)
a fal festésén még erőteljesen gondolkodom, hogy legyen-e így megosztva ill. a belsőépítész ötleteire is várok, lehet, akkor teljesen más színeket kap a konyha.

egyébként a konyha színeivel vagyok igazán bajban, mert ez a cseresznye annyira "átlagos" :) sok helyen van, a s.barna nem tetszik, a világosakat meg élőben -lakva- még sosem láttam, el sem tudom képzelni, milyen lehet.
jó kis begyöpösödött ízlésem van ezen a téren :D

T3v3d3s :)
köszi az értlemezést :)
nem is az volt a bajom, hogy magamra vettem - igen, van benne igazság. Hanem az ilyen kijelentésekben én mindig érzek egy fajta élt, hogy "én tudom ez a jó, de az átlag ezt másként gondolja - tehát hülyék, pedig ez lenne a jó nekik is".
lehet, hogy én értettem félre, amit Axióma írt - ha így van, elnézést.

éjjel agyaltam ezen a HTH-en. volt egy ötletem, hogy végülis a szinteltolás ellenére megnyitható lenne az előszoba felől, mert ugye az étkező mellett fal van amúgy is, mind1, hogy a mellette lévő helységnek hol a "talajszintje"... de aztán ma reggel rájöttem, hogy mégsem megy, mert a 1/3ad ház felett tetőtér/emelet van, ami efölé is esik.
de egyeztetek az építésszel, lehetne még valami variálni.
Előzmény: tobia (7411)
tobia Creative Commons License 2006.05.06 0 0 7411

Sziasztok!

 

Látom elég rendesen "termeltetek" mióta utoljára benéztem :-)

 

Orsi! Csak átfutottam a hsz-ket, nem mélyedtem nagyon bele, de a konyhával kapcsolatban lenne egy apró esztétikai javaslatom:  van a vörösre festett fal, amelyhez csatlakozik balról a vörös toronyszekrénysor. Az lenne a javaslatom, h a falat csak a szekrények magasságáig fessétek vörösre, mert akkor sokkal rendezettebb lesz az összkép. Később még kicsit böngészgetek, hátha valami még eszembe jut.

 

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.05 0 0 7410
jaj, ne csináld már! Kritizálni is lehet. Szerintem Orsi magára vette a "magyar átlagot", és ez okozta a félreértést - senki sem szereti, ha leátlagolják, konkrét esetben kvázi lehülyézik vmiért, amit vki a saját szemszögéből nézve előre nem látásnak vél. Mindenki így reagált volna, nem? ugye szent a béke, irgum-burgum!
Előzmény: Axióma (7408)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.05 0 0 7409
egyáltalán nem döntöttél rosszul.

azzal a részével maximálisan egyetértek, hogy nem mobilisak sokan. Tudom, látom. olyan házat/lakást szeretnének, amiben most 4-5-6an is jól elvannak, de utána ha megöregednek is jó lesz nekik. Ilyen pedig nincs.
Statikus ügyben én könnyen beszélek, édesapám az... de próbáljuk most úgy végiggondolni az egészet, hogy ne kelljen változtatni. Erre szokta ő mondani, hogy jobb a papírt kidobni, mint falat bontani 3 év múlva :D

tényleg szívesen veszek minden ötletet, csak az általánosítgatások zavarnak alapvetően mindenben - de tudom, ilyen vagyok.
Előzmény: Axióma (7408)
Axióma Creative Commons License 2006.05.05 0 0 7408
Csak azt irtam, hogy nem mobilisak. Ez miert serto? Tulajdonuk es ragaszkodnak hozza akkor is, amikor nem praktikus. Egy dolog az erzelmi kotodes, de inkabb valtoztatasi hajlandosag hianya. Nem serteni akartam, de ez a velemenyem.
Kivaltast ertettem elsore is, csak azert nem reagaltam mert egyetertek. Mindegy, nem volt olyan sok koltseg, es en igy nyugodtabb vagyok hogy ezert mar nem kell statikus (mert akar elofordulhat, hogy meg mi kibontjuk ha valami valtozik).
Tobbet nem irok ide, igazabol most is nagyon gondolkodtam az elso elott de ugy latszik rosszul dontottem.
Előzmény: VKOrsi (7407)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.05 0 0 7407
bocs, akkor félreértettem, amit a dolgozóról írtál.

kicsit azért sértőnek érzem, amit a "magyar átlag"-ról írtál. Úgy gondolom, hogy egy olyan ház, ami kiszolgál egy 4-5-6 tagú családot semmiképp sem jó 2 embernek, a gyerekeimre meg végképp nem gondolnám hagyni, éljék ők a saját életüket, olyanban, amilyenben szeretnék, valósítsák meg a saját házukat.
Igen, mi is egészen biztosan el fogjuk adni, 15-20-25 év múlva... de akkor meg az emberek ízlése már annyira más lesz, hogy tuti át fogják építeni.
Egy kiváltást meg tényleg nem ügy megcsinálni később sem, semmivel sem nagybb feladat, mint egy falat kibontani.
Előzmény: Axióma (7406)
Axióma Creative Commons License 2006.05.05 0 0 7406
A dolgozo az a sajat esetunk, nem a tiedre mondtam:)
Nem gondoltam hogy szintbeli problemak vannak, hiszen intenziven targyaltatok mind a ket esetet. Amugy tenyleg figyelmetlen voltam hogy az etkezot kevertem a nappalival, szoval tenyleg felesleges volt szolnom...
[[Es en is magamnak epitettem de ha 2-en maradunk es egyik gyerek se akar itt lakni helyettunk, nekunk feleslegesen nagy lesz... foleg nyugdijaskent fenntartani (penz es gondozas is). Ugyhogy en azt hiszem mobilisak vagyunk annyira hogy erre is gondoljak.
A magyar atlag persze nem ilyen, azt tudom.]]
Előzmény: VKOrsi (7405)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.05 0 0 7405
a dolgozó most is folyosóra nyílik. amit folyósónak gondolsz, az egy háromkaros lépcső.
Előzmény: Axióma (7403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!