Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2006.05.16 0 0 7464
Most vagy en nem tudok alaprajzot olvasni, vagy az eloter elott lesz az alacsony resze a lepcsonek? Hogy jutsz ott at, az elzarja az utat?
Forditva lehet, de akkor is ki kene szamolni, hogy milyen magasan van a fentrol elso lepcsofordulo, ami a folyosod fele vezet (ha 270-bol indulunk kb. 3 egyforma karral, akkor az 180 centi, biztos eleg, hiszen egy ajto is 210! - bar lehet hogy ez a szamitas tul durva de ugy kb.)
A tobbi tered jo kenyelmesen van kiszamitva, viszont a folyoso 110-es szelesseget kevesnek tartom. Ld. maestro segedletet, http://www.mds-epitesziroda.hu/epitkezoknek/segedlet/segedlet.pdf, direkt neked megneztem, a 105 cm (vakolat) csak ugy eleg ket szemben jovonek, ha azok kiternek egymas elol... gondold meg, hogy adnal-e 10-20 centi pluszt neki valamelyik oldalbol. Foleg ha radiator is van oda tervezve.
Szuloi furdo akkor kifele nyitva miert nem jo, a kis kepen mar befele nyilik, van vmi oka? 1x1m zuhanytalca jo, de kaphato, vagy epiteni akarod? Mert kabint nemigen lehet ra kapni csak fuggonyt, vagy barkacsolni kell (nekunk honapok ota huzodik hogy a 90x90-est 10 centire elhuztuk az egyik oldalt a faltol mondvan ennyi hely kell foleg mert van egy gagyi zuhanypanel ott, es kene valami kis faldarab amibe berogzitik az ives kabint mert oldalt muszaj eros rogzites neki).
Hosszukas kamrat meggondoltad? Raadasul az ajtoval szemkozt ami pont jo lenne gyors eleresre ott a ket kis ablak, miert nem inkabb onnan van ahol a konyhae (persze a konyhafalra tolva hogy a polcozas ne takarja), vagy azon az oldalon de a ket szelere? Mondjuk ha 180 feletti ablak akkor lehet, hogy ez nem annyira szamit.
Ugye a halo oldala kb. az eszak?
Tipp: a kocsibeallo szintjet esetleg meg lehetne hagyni a bejarat szintjenek, csak a vizelvezetest kene megoldani (picit foldbe megy de kenyelmesebb, persze csak ha a beallas hossza van akkora hogy kenyelmesen megoldhato). Sajna nem latni, hogy hol van az egesz egy telken elhelyezve.
Szinteltolas: ha jol latom, a lepcsofokok csak a folyoso kezdeten lehetnek, na de akkor mennyi az, aki a furdobol kilep nem fog epp a szelere erkezni? Es itt mar mi ertelme van a szinteltolasnak, mert esztetikai nemigen, es csak egy minimalis foldmunkat nyertek rajta, vagy rosszul latom vagy nem aranyos? En se lattam szintkulonbseget a rajzon igazan.
Pici wc: en a helyedben - ha belefer - inkabb teljes hosszban a WC vonalaig tennem a kulso falat, a feleig tart a wc es akkor nyilhatna befele (ajtok), a masik fele meg szekreny lehetne a gyerekszoba felol. Persze ez par nm plusz alapterulet, es kisebb halo-terasz, ez csak egy velemeny hogy igy csinalnam. Vagy ha nem szekreny akar az agyat is lehetne abba a kuckoba bar az hideg fal elvileg de a mai hoszig. mellett talan nem szamit es kozel az ablak=radiator is (mar ha az lesz). Az ablak atkerulne a hosszabbitasba a terasz fele, hat hmmm ez lehet hogy nem tokeletes... de a wc felett akkor nehezebb nyitni es csak also tartaly lehet, oldalt talan ez kevesbe akadaly (bar lattam mar olyat hogy felso tartaly de az oldalfalrol atvezetve, azert legalabbis szokatlan). Persze aki a viznyomasost szereti az is lehet jo, magambol indultam ki hogy nem szeretem...
A nem szuloi wc-tol szerintem messze van a legkozelebbi wc is, bar lehet hogy ez csak nekem tunik fel. A szuloiben van, hat lehet hogy bevallalnam inkabb a kis wc gepi szellozeset es betennem a ket gyerekszoba masik oldalara csusztatva, persze adodik az alapterulet-novekedes meg plusz a gyerekszobahoz. Vagy a ketto koze ugyanigy. Vagy fene tudja... lattam en mar hth-ban is... vagy a furdoben de akkor mar nagyon feleslegesnek tunik az a kicsi. Bocs, brainstormolok itt. Amugy tudtommal a wc-konyha utvonalon kell 2 db ajto, vagy ez nincs mar igy? Nalunk asszem ezert van (marmint a szulok amit epitettek) kulon eloter kezmosoval es uj ajtoval be a tenyleges wc-be. Na meg elgondolkodnek ha mar igy egy ajtos lesz hogy ugyanezert inkabb az eloter iranyaban nyitnam meg. Ja es nezd meg a terv.seg.-ben, hogy ilyen meretnel szabad-e befele nyitni az ajtot, erre is van szabaly (nem is baj ha kifele ugyanott hagyva a forgast, takarja a nappali iranyabol).
Előzmény: VKOrsi (7463)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 7463
a nappali-konyha-étkező-wc-dolgozó 1 szint.
igen az előtérből egyből a lépcsőlátszódik, ami üveg lesz, és felülről is kap megvilágítást az a tér, a felső szint felől.
Előzmény: Darla 13 (7462)
Darla 13 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 7462
Az előtérből rögtön belebotlok a lépcsőbe? Nem egészen tiszta nekem, hol vannak a szinteltolások. Jó lenne tudni, melyik helységnek mennyi a padlószintmagassága.
Előzmény: VKOrsi (7457)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 7461
enyim család :)
a férjem a sötétkék pólóra megkérdezni, hogy sötét vagy világos.... folytassam? :)
szuper, amit Neked sikerült kivitelezni, de a 1.5 éves csipet-csapat ehhez még kicsi, apa meg alkalmatlan :) (na jó, nem is az, mert a rózsaszínt már megtanulta, hogy világos :D), és a többi gyerek sem fog úgy születni, ahogy azonnal válogat :) így marad az, hogy átdobják és én válogatok.
Láttam már jobbnál jobb verziókat erre :) még nem tudom, mi lesz.

jah, fürdőkádra nem válaszoltam. az maradt most a koncepció, hogy ekkora fürdő lesz, és valami zárt helyen ütem2 lesz szauna meg jakuzzi, így nem foglaljuk a földszinten a drága helyet.
Előzmény: t3v3d3s (7460)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.15 0 0 7460
jól van na, hát épp erre jártam :-)

Nem tom, milyen a családod, de nálunk szétválogatós a szennyestartó (vászonból varrtam bele rekeszeket, van színes, fehér, hidegmosós - szerencsére a legtöbb ruhánk zöld-kék, és még van egy vödörtárolásra használt rekesz, ami később esetleg a pirosaké lehet). Persze megrögzött rendetleneket nem lehet erre ránevelni, a kicsik pedig még talán nem nőttek fel a feladathoz, de sztem a bedobós-szétválogatós kombó lenne a tökéletes, csak az átdobóablak mellé valami jelmagyarázatot is fel kellene vésni :-)))
Előzmény: VKOrsi (7459)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.15 0 0 7459
Lett volna egy fogadásom, hogy ki lesz az első hozzászóló :)
köszönöm megint a sok hasznos infót :)

- házt.helység: inkább cipelem a vasalandót, ez lett az elv :) tv ott nem lesz. 190x220... sacc/kb. annyi. átdobó a két fürdőből a szennyesnek :D :D ez is megvalósul :D
- szülői fürdő: lesz jó szellőzés :), az ajtóval még variálok... falba csúszós talán
- tolóajtós tippet a kiswchez köszi :) ez tényleg jó ötlet
- garázs: itt még nem írtam le? :) garázs az a cucchalmozás helye, ezt akarjuk elkerülni :) most is kint állnak a kocsik, mert a garázsban van minden xar... ezért nem kell garázs, csak beálló :)
- jah, mászkálás lesz... de így lélegzetelállító lesz az előtér :) legalábbis bízom benne :D :D

no, de szinteltolásnál a mászkálás adott, pincével-tetőtérrel együtt összesen 5 félszint lesz a házban :D edzem a térdem :)
bár ugye mindennapi használatban csak 2 lesz.
Előzmény: t3v3d3s (7458)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.15 0 0 7458
Ugye majd az építkezéskor is csináltok képtárat? Tényleg a nappalis rész lesz az egyetlen naaaagy tér. Szerintem a szülői háló előtti vécére (felső sínes) tolóajtót kellene tenni, úgy nem nyílnának egymásra az ajtók. Végül a HTH egész jó helyre került, kb. 4m2 lesz? Tévét nézni oldalvást fogtok? :-) Még azt néztem, hogy a fürdőből egyenesen a szülői gardróbba megy a pára, de ha jó a szellőztetés, ez nem lehet gond. Az ajtaja ugye nem a vécére nyílik? És ugye lesz legalább a másikban kád? Gondolom, a szellős hatás miatt nincs rendes garázs, csak beálló, de így csak az esőtől véditek a karosszériát, a motort a hidegtől nem. Axiómának sztem igaza volt abban, hogy a bevásárolt cuccokkal így körbe kell menni, meg kicsit kocka hatású, de egészében véve tetszetős, ha hozzám vágnának egy ilyet, elfogadnám :-)

ne hagyd ám, hogy nagyon belebeszéljünk, ti fogtok benne lakni!
Előzmény: VKOrsi (7457)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.15 0 0 7457
nos, van 1-2 véglegesnek tűnő alaprajzunk/ homlokzatunk. A homlokzat azért még alakítás alatt.
minden kritikát szívesen veszünk.

KÉPEK
Zitka Creative Commons License 2006.05.15 0 0 7456

babi1, ha még jársz erre.... :-)

Megmondanád ennek a csoda gégecsőnek a típusszámát? Ma voltam a Baumaxban, és volt vagy négyféle is, 3600, 4500, meg még egy harmadik áron is, de egyikre sem volt ráírva egyértelműen, hogy nem csomósodik. :-) Háromféle spirálos kinézetű volt (mint a noname-ek), és egy teljesen sima ezüst külsejű. Ráadásul az első kettő (3600 és 4500) között semmiféle különbséget nem láttam, valami név + C jele volt.

Tudnál segíteni?  Köszi! :- )

Előzmény: babi1 (7218)
zsupla Creative Commons License 2006.05.11 0 0 7455
Köszi, megnézem és aztán beszámolok róla!
Előzmény: t3v3d3s (7449)
star-flower Creative Commons License 2006.05.09 0 0 7454

Off: elküldtem:-)

ON

Előzmény: VKOrsi (7453)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 7453
OFF: nem találom az e-mailcímét....
mega dnád ON
Előzmény: star-flower (7452)
star-flower Creative Commons License 2006.05.09 0 0 7452

Orsi,

 

unokatesom teljesen belelkesedett, hogy lesz min törnie a fejét, várja a mailed :)

Előzmény: VKOrsi (7448)
Axióma Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7451
Koszi, erdekelne, az emailem nyilvanos.
Amugy a ferjemnek amikor a szobajaban akarta tartani az orat es keves volt a visualtabla-felulet, vettunk csuszos feluletu tapetat, es hat ha nem is tokeletesen de nagyreszt torolheto rola a tablafilc. Neha max. csereli igy se kerult sokba...
Előzmény: szs75 (7440)
star-flower Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7450

Nem kellett, ez az az alapvetően csúszósra csinált szörnyű magasfényű dolog, asszem vidia volt a márkaneve (de erre Te nem is emlékezhetsz), és ragasztás közben feljött még könnyen, csak szörnyű hangja volt.

 

amúgy az üvegtapéta is hasonlóan viselkedik, el tudom képzelni egy egyszínű felülelten azt is....

Előzmény: VKOrsi (7448)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7449
Végül nem biztos, hogy van, ami ingyenes _és_ magyar is.

Tervezőprogramok:
tervező-berendező (magyar, nem free)
2D tervező (angol, free)
Furnish tervező (free, van egy gyanúm, hogy nem magyar)
Kitchen draw (30 napos, konyhatervező, magyar?)
meg az IKEA konyhatervezője.
Én régen a 3D home design-t használtam, de valami törött verziót.... Azt egyszerű volt használni, és elég sokat tudott (persze nem színekben).

Szerintem a furnish-t nézd meg először.
Előzmény: zsupla (7439)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7448
nem vizezted be alatta?
nekem egy ex pasim fóliázott nagyüzemben, és tőle tanultam, hogy le kell fújni vízzel, kis vízréteg legyen, mert akkor minimálisan még korrigálható a matrica, ha rossz helyre ragad. Utána meg valami célszerszámmal mind a levegőt, mind a vizet ki kell alóla nyomni.

köszi a tippet, írok akkor neki.
Előzmény: star-flower (7447)
star-flower Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7447

Nekem van tapasztalatom szekrénytapétázás ügyben :)

 

Magasfényű 70-es évekbeli szekréynsor összes ajtaját ragasztgattuk le öntapadós tapétával kb 1,5 éve, és ragaszkodik, nem egykönnyű levenni, még a macsekoknak sem sikerült.

 

Gyakorlati tanács: az ajtókat le kell szedni és vízszintesen ügyködni rajta, van ilyen hatalmas 3 szögletű vonalzó tapétavégáshoz, kitűnő célszerszám. (előtte természetesen valami jó kis tömény zsíroldós mosogatószerrel le kell mosni és megszárítani) haladós dolog, a 6 szekrényt 1 este megcsináltam.

Előzmény: szs75 (7438)
star-flower Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7446

Szia Orsi,

 

bocs, hogy belekotyogok, az unokatesóm, akivel a múltkoriban babaruhát ügyeztetek végzett ilyen lakberendezó sulit, dobj neki egy mailt az alaprajzzal, hátha lesz valami használható ötlete :)

 

na megyek vissza ridonlyba

Előzmény: VKOrsi (7437)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7445
ha vársz egy kicsit, átmegyek a saját gépemhez, és megkeresem a bookmarkok között. Nem a legegyszerűbb a kezelése, de freeware és magyar, úgy emlékszem.
Előzmény: zsupla (7439)
szs75 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7444

jó tudni

küldtem e-mailt

Előzmény: VKOrsi (7443)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7443
ez engem is érdekelne, megadnád az elérhetőséget?

- táblafestéket hobbyboltban lehet kapni, és arra is ugyanúgy fog a kréta -
Előzmény: szs75 (7440)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7442
konyhás/fürdőszobás van, amit 30 óráig lehet használni, de lakberendezőst én nem tudok.
és még a fizetősök is 50 dollás körül indulnak, és ált. nem letölthető, hanem cd-n érkezik.
Előzmény: zsupla (7439)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7441
hobbyboltban, ugyanaz, mint az öntapadós tapéta.
én úgy csinálom, hogy leszerelem az ajtót, és befelé is beragasztom, mivel az élét is átszínezi így. még nem kezdték el leszedni.
de 1.5 évesek ezt hozzáteszem :D (meg szerintem nem olyan könnyű ezt lekaparni)
Előzmény: szs75 (7438)
szs75 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7440
Épp most nézegettün gyerekbútorokat a hétvégén, esetleg tudok ajánlani egy honlapot, ha érdekel. Szabadon variálhatod a színeket, sőt - ami nekem nagyon tetszik - úgy is lehet kérni, hogy a szekrény ajtaja olyan festékkel van festve, mint a táblák az iskolákban, tehát krétával lehet rá rajzolni.
Előzmény: Axióma (7435)
zsupla Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7439

Sziasztok!

Bocsánat, ha olyat kérdezek, amiről már volt szó. Próbáltam keresgélni visszafelé, de nem siketült találnom.

Tudtok-e lakberendezési, letölthető (free), magyar nyelvű szoftverről?

 

szs75 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7438

Tudnál nekem segíteni ezzel a fóliával kapcsolatban? Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint az öntapadós tapéta? Hol lehet kapni?

A gyerekek nem kapargatják le? (az enyém már megkezdte a tapétát tépkedni a falról :( )

Előzmény: VKOrsi (7437)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7437
akkor így tényleg nem lesznek nagy felületek... a sima színek is tuti jól fognak mutatni.
Előzmény: Axióma (7435)
VKOrsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7436
az ágynak jó szerintem a mérete, csak egyrészt hosszabb a felvégnél lévő "éjjeliszekrény" miatt (kb. 30 cm szerintem), ami ott kapott ebben az elrendezésben helyet, másrész meg 220 hosszú maga az ágy, mivel a párom 195cm magas.
de még várom a belsőépítész korszakalkotó ötleteit :)

a külső megközelítéshez még látnom kell a szinteket, a telek ebbe az irányba nem lejt annyira erősen, így szerintem akár lépcső nélkül is megoldható, de ehhez tényleg kell a tereprajz.
Előzmény: Axióma (7434)
Axióma Creative Commons License 2006.05.08 0 0 7435
Koszi a velemenyt. Nagy feluleteket amugy nem akarok, alul eleve sok fiok kellene (reszben jateknak reszben ruhanak), akasztos meret max. 1 de szerintem azok a ruhak maradnak inkabb a gardrobban akkor nulla, a tobbi ajto nem kell nagyobb legyen 3 polcnyinal, inkabb a fiokok feletti reszt meg 3 fele osztanam mint 2-re. De meg nincs pontosabb terv, masra kell meg a penz, csak be kene megis loni, hogy mikor lehet nekikezdeni (marmint mennyi zsozsoval). Ezert kene valami hozzavetoleges otlet, hogy megis mit akarok, hogy nagysagrendi arat kapjak.
Jut eszembe, akasztos resz ajtajan is lehet olyan mintat csinalni mintha ket ajto lenne... ad absurdum lehet tenyleg ket ajto amit max. trukkosen osszefixalnak.
Előzmény: VKOrsi (7432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!