Pár hónapja ment az elmélkedés, hogy a páracső közepén lévő konzervdoboz, az mi. Metil fogó nevet kapta.
Az én tippem az volt, hogy ha egy szőlőszemnek megsüti az üst alja a fenekét és kiugrik a páracsőbe, s el kezd gurulni a hűtő felé, akkor ebbe a kis dobozba belepottyan. De végül megtartottam magamnak ezt az elméletet. :D
Ha jól emlékszem nem született megoldás rá. A minap az egyik ismerősöm mutatott egy magyar oldalt és lám, csodák csodája, itt is van ilyen.
Ma magyar OKJ-s tanfolyamot végzettek tömege tudja a titkot, melyről mi nem tudunk. Vajon mi lehet? The Secret és ami mögötte van! Akarom mondani ami benne van.
Általánosan elterjedt vélemény, hogy pálinkához a tornyos nem való, mert túlfinomít, a szita tányér a leghatékonyabb tányér, az pláne.
A szitatányérhoz kell egy min. mennyiségű reflux és gőz ellenáram hogy felálljon, ez alatt nem történik semmi, így csak egy szűk intervallumban tudod szabályozni.
A buboréktányér tud kicsit buborékolni, lehet kevés refluxot visszavezetni, ha kikapcsolható a tányér egyesével, mint a Kothe, Müller stb. rendszereken, az a legjobb megoldás.
Abból kéne kiindulnod, neked milyen pálinka ízlik, ezen a fórumon jóval többen vannak, akiknek az oszloposon főzött nem a kedvence.
A bruttót kell kifizetni, gondolom. Meg sok anyag nincs is benne. Én a 160-as tchez próbálom Hagyóéktól megszerezni a 100 literes hőzőhöz a buborék sapkás oszlop méretezését. Rajzát.