Keresés

Részletes keresés

ugrabugra Creative Commons License 2014.01.27 0 0 15683

 

Gyulladás az bennem is van az asztma miatt.Azzal meg nem sok mindent lehet csinálni.

 

Meg lehet szüntetni..ennyire egyszerű..

 

 

Előzmény: B.GY (15681)
mr.mzsa Creative Commons License 2014.01.26 0 0 15682

Nekem 3 évvel ezelőtt csináltak teljes góckutatást (reuma, labor, szemészet, fül-orr-gége, urológia, hasi ultrahang, belgyógyászat, fogászat) Teljesen negatív volt minden.

Trexan-t több mint fél éve szedem, szigorú orvosi felügyelet (és rendszeres labor vizsgálat) mellett egyenlőre mellékhatások nélkül, de én vállaltam, hogy a következő 5-10 évben nem vállalok (tervezek)gyereket. Ezt a feleségemmel is megbeszéltem.

Már 1993-ban is volt egy trexán kúrám, akkor még nőtlen voltam, 2000-ben született teljesen egészségesen a gyerekem, szóval én eddig még nem tapasztaltam a mellékhatásait.

Bőröm viszonylag elfogadható, az ízületi gyulladásom megszűnt, fájdalmaim most nincsenek.

Még kb. 1/2 évig kell szednem a gyógyszert aztán meglátjuk mi lesz.

4 hónapja nem dohányzom, kevés alkohol, cukor, liszt. A telet szeretném így végig csinálni, tavasztól még eldöntöm, hogy folytatom-e.

Előzmény: Nessi55 (15678)
B.GY Creative Commons License 2014.01.26 0 0 15681

Gyulladás az bennem is van az asztma miatt.Azzal meg nem sok mindent lehet csinálni.2 hete voltam vérvételen a tüdőgyulladásom miatt.Holnap kell visszamennem a dokihoz.A vérsüllyedésem 4 szer annyi mint a normális.Azt mondta az orvos,hogy az a gyulladás miatt van.A mandulámat 5 éves koromban már kivették.1-2 rossz fogam van amit ki kellene bányászni.

Előzmény: gajda20 (15680)
gajda20 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 15680

Nekem csináltak csak vérvételt, meg is volt a mandulaműtét. Egyébként csak vérvétel van minden gyógyszeriratás előtt. A mandulaműtét nem használt, de van aki tünetmentes lett tőle. De csak annak használ, akinek gyulladás van  szervezetében, nálam a műtét után kb. fél évvel is gyulladás van.:) Igen, voltam a fogászaton is góckutatáson, és nincs probléma, de a gyulladás megmaradt. Valahogy el kéne tüntetnem a szervezetemből, és talán tünetmentes lehetnék gyógyszerek nélkül is.:)

Előzmény: Nessi55 (15678)
gajda20 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 15679

Ez is igaz:).

Az unokatesóm kb. 4 éve teljesen(100%-ban) tünetmentes, és már nem is nagyon emlékszik rá milyen a psori.

Normális(átlagos) életet él, mint a többi egészséges ember.:)

Amit írtál attól is függ hogy mennyire súlyos a helyzet, nálam eléggé az volt(jelenleg majdnem tünetmentes vagyok). A fiatalabbaknak talán jóval nagyobb tragédiának fogják fel, és talán nálunk nagyobbnak is számít valamennyivel, hiszen most kezdődne az élet...

Előzmény: B.GY (15677)
Nessi55 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 15678

Tegye föl a kezét, akinek - a durva gyógyszerek fölírása előtt - csináltak allergiára, vitaminhiányra, enzimhiányra, emésztési zavarra utaló vizsgálatokat, vagy végeztek góckutatást!

B.GY Creative Commons License 2014.01.25 0 0 15677

Nem mindenki.Én 39 évesen nősültem meg,és akkor is sömörös voltam.Előtte is voltak barátnőim.Lehet hogy aki fiatalabb az mindent beszed,de nem biztos hogy megéli,hogy legyen családja.A kollégám nemrég jött össze egy sömörös lánnyal,és nagyon jól megvannak.

Előzmény: gajda20 (15675)
eukariota Creative Commons License 2014.01.25 0 0 15676

Most látom, h az orvosod a szőke..6 db 2,5 mg-ossal egy egészséges májat is el lehet küldeni..az MTX-ből azért van 2,5 mg-os, és 10 mg-os, h nem a szőke nők, de a hozzáértők be tudják állítani az adagolást..neked a heti 5 mg bőven megfelelne, pl. kedden és pénteken 1-1 2,5 mg-os..a folsavat pedig jobb lenne elfelejteni, ez üti az MTX-et ne bízz a szőkékben..én barna vok, kétdiplomás mérnök, és természetgyógyász..nem önjelölt..

Előzmény: Dhunterr (15674)
gajda20 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 15675

Mintha csak én írtam volna, nálam is ugyanez a helyzet, csak én neotigasont nyomatok jó sok diprosalic kencével. Vagy élek pár évet tünetmentesen, vagy jóval többet amit nem lehet életnek nevezni. Inkább halok meg hamarabb.:)  Persze mindenkinek más a véleménye erről, de ez az én döntésem. Ha mást nem írnak fel(pl. trexant, vagy diprophos injekciót), akkor muszáj vagyok szedni a neotigasont, ami helyett állítólag sokkal jobb lenne a trexan, de a bőrgyógyászom nem hajlandó megválni a neotigasontól, nagyon szereti ha ezt szedem.:))

Akik 25-30 éves koruk után lettek sömisek, azoknak jóval könnyebb, mert ők már családban élnek, és nem most kezdik el a dolgokat mint mi fiatalok.:) Nemsokára nálam is beindul a tünetmentes, mozgalmas élet, mert most keményen tolom a cuccot, nem érdekelnek a mellékhatások.:D

Előzmény: Dhunterr (15668)
Dhunterr Creative Commons License 2014.01.24 0 0 15674

oké oké nem vagyok szőke és nőies se utálom a szőkéket ezt jobb ha tudod, 

szóval 2,5 mg szomabtonként tolok 6 szemet vasárnap folsav, 3 hónapja szedem nemrég kezdett javulni a dolog, az elején szarul voltam tőle de most már észre sem veszem pedig az első néhány alkalommal 4 szemet szedtem be. 

Előzmény: eukariota (15673)
eukariota Creative Commons License 2014.01.24 0 0 15673

Szőke csaj vagy..nem válaszoltál a kérdéseimre..

Előzmény: Dhunterr (15672)
Dhunterr Creative Commons License 2014.01.23 0 0 15672

Hát figyelj minden félét hallani, ezt is azt is.  Én nem félek. Nekem semmi bajom nincs, a bőröm szép nem fáj semmim, szóval megmondom őszintén még az se nagyon zavarna ha felmenne vagy lemenne a májértékem,  nemtudom hogy a betegségem előtt amikor megittam egy este kb egy fél liter töményet merre mozdult a májértékem :D: D:D mindenesetre majd meglátjuk nincs mit veszteni :D azt mondják minden fejben dől el szóval pozitívan állok a dolgokhoz. 

nemo7878 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 15671

Sziasztok!

Egy régi témát szeretnék elővenni: Vette már meg valaki Csányi Csenge könyvét?

Az "sgforumot" és az index fórumot olvastam, így tudom mi a visszhangja, de olyannal még nem találkoztam, aki meg is vette. Érdekelne, hogy neki mi a véleménye. Köszönöm

 

 

Gsx-rr Creative Commons License 2014.01.22 0 0 15670

Szia!

 

ezt a szert itt sokan ismerik! Ha visszaolvasol nekem az elején hasonlóan jól működött ,utána komoly problémáim lettek. Májértékek normális 5x-se. Azt mondják a máj nem fájhat ,hát nekem leszakadt  az oldalam,rosszullétek stb.

 

Remélem a Dokid szigorúan 2 hetente küld laborba.

 

Sajnos ez a gyógyszer ,mint saját tapasztalatból írom ezt már szerintem többet árt mint használ ,én szó szerint azt éreztem már fizikailag ,hogy méreg jut a szervezetembe.

Saját magamtól hagytam abba és kaptam másik gyógyszert!

De nem kezdtem el szedni! Inkább a folpack és dermovate!

 

Reméljük nálad nem lesz hasonló!

 

Kérdés: Diprophos-ról kinek mi a véleménye? Amikor megemlítettem az orvosomnak ,azt mondta hogy az a legrosszabb amit kaphatnék. Én valamiért inkább azt még kipróbálnám ,mint  a Sandimmunt!

Előzmény: Dhunterr (15668)
eukariota Creative Commons License 2014.01.18 0 0 15669

Szia!

 

"Elkezdtem szedni a metotrexánt"..írnál erről egy kicsit bővebben? Milyen koncentrációban szedted és milyen gyakorisággal?.. szedtél-e mellé fólsav hatóanyag tartalmú gyógyszert?..mikor kezdted érezni a hatását, és hol tartasz most..volt-e a laboreredményekben változás? kösz..

Előzmény: Dhunterr (15668)
Dhunterr Creative Commons License 2014.01.17 0 0 15668

Tisztelt fórumozók, kb egy éve harcolok, küzdök a pikkelysömörrel. Egy éve olvasom figyelem a fórumot. Úgy döntöttem leírom a történetem, hogy ezzel talán másoknak is segíthetek.

Ezalatt az egy év alatt megjártam a poklot de mára már túl vagyok a nehezén és már nincs annyi sötét felhő a felyem felett. 21 egy éves vagyok, kb egy éve megjelent a hátamon 3om folt, szartam rá azt hittem csípés sokat pecázok gondoltam megcsípett valami. Rá három hónapra már az egész testemet elborította nem tudtam mi tévő legyek nem tudtam mi ez, a helyi bőrgyógyászaton azt mondták gyógyíthatalan és kenegessem zsírosító krémekkel. Elmentem magán orvoshoz heti ötezret adtam neki+ a gyógyszer ami legalább ennyibe került. Szépen lassan az életem tönkrement romokban hevert. Minden ami jó volt benne eltűnt. Abbahagytam a focit szégeyltem az öltözőbe a testemet, elváltam az egyesülettől, a barátnőmmel szakítottam, nem jártam már bulizni edzeni, nem voltam lánnyal mert nem mertem levetkőzni, nem jártam sörözni a haverokkal, eltűnt a kockahasam. Mire észbekaptam bezárkóztam a szobába és önmagamba  pocakosan borostásan  zsíros korpás hajjal ami már akkorra hullott néztem a szart a tvben. Ekkor már az arcomra is rá terjedt az orvosom azt mondta nem tud mit tenni mennyek a holt tengerhez, nem volt már pénzem mindent ráköltöttem a csodagyógyszerekre és magándokira. Belefáradtam el voltam keseredve és már a fegyverszekrénnyel szemezgettem. Nem tudtam mit tegyek , kinéztem és megláttam hogy a kocsink ott áll a kapuban , nem volt otthon senki, összeszedtem az összes pénz amit találtam beültem a kocsiba és útrakeltem.

3 napig bolyongtam céltelanul olyan utakon ahol még sosem jártam,   beszedtem mindenféle gyógyszert amit találtam és ráittam. Belekeveredtem valami balhéba ahol csúnyán megvertek, mire észbekaptam a detoxban feküdtem, a rendőrség megtalálta a kocsit azzal jött értem anya. Némán mentünk haza egy szót sem szólt, de tudtam legbelül ő is nagyon nagy fájdalmat érez. 

Otthon nagymamám egy bibliát nyomott a kezembe és azt mondta döntsem el, akkor még nem értettem mire céloz, Elvittek Debrecenbe befektettek kórházba bőrklinikára, egy hétre . A ruhákon kívül csak egy bibliát hagytak ott velem. Volt időm gondolkozni és döntöttem. Úgydöntöttem vagy meg gyógyulok, vagy megdöglök, más választás nem volt számomra, Dr Szegedi Andrea professzor nő kezelt, hosszas vizsgálatok után rájöttek hogy a mandulámat ki kel venni. Kis is vették kétszer is felvágtak, kér hétig nem ettem normálisan 6 óránként vettem be fájdalom csillapítókat a műtét után hogy elviselhető legyen. Nem keseredtem el, sőtt a fájdalomból erőt merítettem, felépültem. Közben eldöntöttem bármire képpes vagyok a gyógyulásom érdekében. Leszoktam a cigiről a kávéról , napi 3 energia italról. Úgydöntöttem harcolni fogok. Visszatértem a pályára, heti 5 edzést tolok, + esténként futok. Hidegben  sárban essőben fagyban. Nem keresek kifogásokat. Hétvégén meccs ahol még a szart is kihajtom magamból a győzelem érdekében. Visszatértem ak onditerembe, heti 4 edzés kő keményen. Nincs könnyű nap vagy laza nap, nem szedek több szteroidot mesterséges fehérjét, szénhidrátot kreatint. Semmit amit károsnak véltem. Elkezdtem szedni a metotrexánt. Elbaszott sárdagasztó napokon is korán kelek, kinyitottam a műhely ajtót kitakarítottam , és ha nincs időm akkor esténként dolgozok, néha reggelig szerelek. Normális kaját eszek semmi gyorskaja csipsz vagy ilyen szar, Rájöttem hogy a legnehezebb időgben lehet megmutatni mennyire vagyunk erősek , és hogy senkitől nem várhatjuk hogy helyettünk hozza el a boldogságot vagy a sikert.  Meg kel küzdeni érte. 

Napról napra edzésről edzésre kenésről kenésre gyógyszerről gyógyszerre a sömör egyre halványabb. M ára már alig látszanak elmegyek szolizni és teljesen eltűnnek :) Ismét kockás a hasam , sőtt életem legjobb formájába vagyok. Táplálék kiegészítők nélkül. Az életem megváltozott, :) egy év után ismér lehúztam valakiről a bugyit, szóval kezd minden visszatérni a normál kerékvágásba. el szerettem volna mesélni mint ahogy ti is meg tettétek és én is sokat tanultam tőletek. Kitartást minden puszi :) 

Dhunterr Creative Commons License 2014.01.17 0 0 15667

asd

ötfelezős Creative Commons License 2014.01.16 0 0 15666

És nem kvarclámpa, miként a cikk írja:  XeCl lézer

Előzmény: ötfelezős (15665)
ötfelezős Creative Commons License 2014.01.16 0 0 15665

A kettő nem zárja ki egymást, mert a lézer az fény, nyugodtan lehet éppen 308 nanométer hullámhosszú, miért is ne?

 

De a 308 nanométeres (UVB) lézerfénynek más hatása van, mint a "közönséges" 308 nanométeres (UVB) fénynek - ez az új találmány benne.

 

A kimeneti átmérő meg - mivel a lézer "csak" fény - lencsékkel változtatható.

Előzmény: Gsx-rr (15660)
Gsx-rr Creative Commons License 2014.01.16 0 0 15664

Bejelentkeztem! Meglátjuk!

Előzmény: eukariota (15662)
eukariota Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15663

Én inkább a villamosokra szavaznék, állítólag 10 éven belül járni is fognak, utcáról utcára 90 fokos kanyarral..a zsidesz jelszava: "merjünk nagyok lenni"..ez a kerti törpe mer.. ha sok pénzem lenne, lelövetném..

Előzmény: B.GY (15661)
eukariota Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15662

Igen, egy kissé zavaros: "Az alkalmazott készülék nagy energiájú 308 nm-es UVB fényt bocsát ki egy 2,3 x 2,3 cm-es fejen keresztül, melyet közvetlenül csak a beteg felületre irányítunk."

 

Szóval ez egy kvarc lámpa, és ún. "szűk sprektumú", azaz 308-311 nanométeren sugároz, amit fókuszálnak..a valódi lézer egy ponton van fókuszálva..

Előzmény: Gsx-rr (15660)
B.GY Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15661

Akkor megvárom még kész lesz a metro:)

Előzmény: eukariota (15658)
Gsx-rr Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15660

Szia!

 

Itt találtam ,lézerként említik ,de írják ,hogy valójában egy koncentrált uvb fény.

 

 

 

http://www.kozmetologia.net/content/24/pikkelysomor-psoriasis-kezelese-lezerrel

Előzmény: eukariota (15657)
ötfelezős Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15659
Előzmény: Gsx-rr (15653)
eukariota Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15658

Akkor igyekezz, míg ez a mettszettfarkú kerti törpe tönkre nem teszi..képzeldd:  a NAGYTEMPLOM-ot is arrébb akarta tolni, de most csinált egy alagutat alá, és már tervezi a metró építését ez a húgyagyu, és persze villamossal utazhatunk Alcsútra a tervek szerint..

Előzmény: B.GY (15655)
eukariota Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15657

A lézer nem a fényterápia eszköze..sok mindenre alkalmazzák. SZEMMŰTÉTEKNÉL, operációknál, stb..amivel keverheted, az az UVA, UVB, és talán a polarizált fénykezelés..a PS-re ezek közül az UVB javasolt megfelelő körülmények között, tehát szakember közreműködésével..de ma MAGYARORSZÁG-on mindenki szakembernek mondja magát, és persze világmegváltónak, mit a vezérünk, a haza megmentője..

Előzmény: Gsx-rr (15653)
eukariota Creative Commons License 2014.01.15 0 0 15656

Sandimmun nélkül a traszpantát (beültetett) szerv kilökődik, ezt mindenkinek el kell fogadnia, Cipő sajnos nem fogadta el, pedig ma is élhetne..elismerem, h ez a PS tünetmentesítésének durva módja, ugyanúgy, mint a biológiai terápia is, én ha beteg lettem lennék, egyiket sem válllalnám..továbbra is állítom, h a PS szteroidok nélkül tünetmentesíthető, és ez az állapot fenntartható, akár egy életen keresztül..valamikor foglalkoztam ezzel a betegség gyógyításával, tehát tapasztalatból mondom..

Előzmény: Gsx-rr (15651)
B.GY Creative Commons License 2014.01.14 0 0 15655

Engem annyira nem érdekelnek a virágok,hogy még tv-ben sem nézem.Azért akarunk csak elmenni,hogy szétnézzünk.

Előzmény: eukariota (15650)
B.GY Creative Commons License 2014.01.14 0 0 15654

Tudtam én hogy a pálinka sokmindenre jó :)

Előzmény: babboo (15649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!