Keresés

Részletes keresés

rrroka Creative Commons License 2016.02.15 0 0 51725

Az Oruxmaps szerintem jobb, mint a Locus (letisztultabb), bár meg kell tanulni kezelni az offline térkép részét. gpsies.com-al kombinálva szerintem jelenleg a legjobb androidra. van róla egy béna videóm, aclényeg benne van.

 

Előzmény: zoncsi (51724)
zoncsi Creative Commons License 2016.02.15 0 0 51724

Új FB-os divat szerint "megfelelek a kihívásra" :) , küldöm a beszámolót.

 

Barcika 50 TT - 2016.02.06.

48 km (+4) / 1300 m

 

Nekem ez kötelező darab. Egyrészt lokál patrióta elfogultságból is, hiszen ezen a környéken nőttem fel, sőt a túra átmegy szülőfalumon, Bánhorváton, Barcikán meg 4 kellemes évet töltöttem el a gimi padjait koptatva. Másrészt viszont romantikus kötődésünk is van, 2010-ben ezen a túrán találkoztunk életem párjával, pont a falu határában.

Ezen Story magazinos felütés után jöjjön a lényeg:

 

Péntek este érkeztünk haza (Ildikó Barcikai). Úgy volt, hogy ő is jön a 25A-ra, de sajnos délután iszonyatosan beállt a dereka, a kocsiban ülni is alig tudott. (Fele királyságom annak, aki meggyógyítja! :-( ) Bőséges vacsora után (a tényszerűség kedvéért közlöm, káposztás csülkös bablevessel alapoztam az 50-esre) szundi, majd én reggel 6 után keltem. Sokat szüttyögtem, így 7 után léptem ki a ház kapuján. 2 km-re lakik Ildikó anyukája a rajt-célhelytől, így bemelegítésnek odakocogtam. A bejárattól nem messze jött szembe Juci és Anita, kellemesen meglepődtem, nem gondoltam, hogy ők is megtisztelik ezt a nekik elég messzi vidéki eseményt. Sajnáltam, hogy nem érkeztem korábban, a kedvükért szívesen szétcsaptam volna magam az első 20 km-en, hogy bandázhassunk.

A rajtban meg Pap Gabi böngészte az itinert, de ott volt még Carlos, Papp Gergő is, szóval nem maradt elit nélkül a rendezvény. :)

Gyors nevezés után 7:50-kor indultam, épp együtt a kiválókkal, de persze eszem ágában sem volt megpróbálni tartani a lépést, bár meglepetésemre, Gabival még mintha esélyem is lett volna. Gondoltam, biztos kényelmesre veszi az elejét, aztán morzsolja fel a mezőnyt, ahogy szokta. :)

Dér Jankó szerencsénkre a túrázókkal volt jó darabig, fagyos rögökön lépdelhettünk tengelyig érő sár helyett az erdészeti utakon. Kis falum látképét hamar megpillanthattam, ilyenkor mindig csak annyi zavar, hogy látnom kell, ahogy a fa- és széntüzelés szmogja beteríti a völgyben fekvő települést. Lekocogtam a temető mellett, ahol a felmenőim nyugosznak, majd a fő úton elértem az első pontot. Természetesen a kocsmában helyi ismerős is van, aki rácsodálkozik az ilyen formájú megjelenésemre. :)

A Harákli (Horalky) elfogyasztása után még a falu közepén lévő boltba is beszaladok innivalóért, aztán a templomnál bekanyarodok a Damasa-szakadék felé vezető útra. A már nagyon sokszor látott sziklás hasadék ismét szép. A vadászházig  tartó szakaszon pár futót előzök, de szinte egyszerre érünk a 2. pontra. Ott van egy kis fejvakarás az új útvonal miatt. Rá kell találni az OKT-ra, ami majd kivisz a pompás kilátással gyönyörködtető Háromkőre. Kicsit eltájolom magam, de aztán a Locus helyreteszi a fejemben a dolgokat, elindulok a jó útvonalon. Pár száz méter után bejön az OKT, az útkereszteződésben vadi új irányjelző táblákkal. Megrökönyödésemre a Háromkőt szögesen ellentétes irányba mutatja, mint én azt tudni vélem. Megzavarodva elindulok a rossz irányba, de aztán 100 méter múlva, érezve, hogy ez nagyon nem klappol, újra megnézem a mobilomon a térképet, és visszamegyek, majd tovább a jó irányba. Közben röhögök magamban, hogy biztos a tábla kihelyezői mit össze tanakodhattak, hogy mit tegyenek a tegyenek a rosszul feliratozottal. Tegyék ki jó irányba? De akkor fejjel lefelé lesznek a betűk! Az meg nem járja, inkább kitették helyes szövegállással rossz irányba, :)

A Háromkő mellett ismerősökbe botlom. Szoboszlói cimbora debreceni csapattal, plusz Troppauer kolléga, akivel tavaly is összefutottunk. Nem siettem, így vagy bő 10-15 percet gyalogoltam velük Uppony felé beszélgetve. Aztán leváltam, majd Upponyon és a látványos Upponyi-szurdokon keresztül elértem a Lázbérci víztározót, aminek a partján 4-5 km-t futva beértem Dédesbe, a 3. pontra. Itt ettem 2 szelet zsíros kenyeret, feltöltöttem a puttonyomat teával, magamba is tettem egy bögrével, majd nekivágtam a pincesoron keresztül a hegyoldalnak. A part tetején aztán következett a pálya legnehezebb szakasza. Tudtam, hogy saras lesz, és hogy már nem számíthatok Dér Jankó segítségére, tapasztalatom is volt már innen jó pár korábbi évről, de ismét megleptek az útviszonyok. Olyan bő 6 km-t kell megtenni, míg az ember eléri a Tardonai utat, ráadásul összességében negatív szinttel, de ez most is 50 percembe, rengeteg kalóriámba és pár ősz hajszálamba került. Felfelé menet visszafelé csúsztam vagy oldalra, ahol nem csúsztam ott megtapadtam, ahol meg lefelé vitt az út, ott meg az testi épségem megtartásáért küzdöttem. Iszonyatosa fárasztó ez, csak úgy szívta ki belőlem az energiát. Ezt a 65-ösök nem tapasztalják meg. :) Egyszer el is kéne menni arra a távra, csak sajnálom az időt elvenni az otthonlevésből. A Tardonai út után aztán kicsit jobb lett a helyzet míg felmásztam a másik oldali gerincre, aztán itt is jött a feketeleves. Az utolsó pár kilométer már tűrhető volt, leszámítva a Gabi által is említett leereszkedést az Ebecki-tetőről. No az nagyon durva volt. Mintha jeges hegyoldalon kellett volna lejönni. Csak fától fáig sikerült, de néha úgy csapódtam be egy fa oldalába, hogy a kezem is belesajdult. Kíváncsi vagyok, Juciék ezt hogy oldották meg. :)

Végül 6:20-szal csaptam célba. A tavalyi konstans PB javítgatás után rögtön egy -25 perces rontással kezdtem az évet. De most nem is akartam - nem is tudtam volna - PB-t futni. Még nem vagyok abban az állapotban. Majd. Majdcsak eljön a tavasz sok remek versennyel! Addigra kell készen állnom, most csak gyűljenek a hasznos kilométerek a naplóba.

Otthon ismét káposztás csülkös bablevessel ünnepeltem az idei első ultrámat. :)

Előzmény: PapGabor (51714)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.14 0 2 51723

 

Szombat a Mátrában

 

Reggel 5. Csörög az óra. Indul. Csermanek autója.

Nevezés. Sor. Esik. Rajt. 

Egy pillanat és elillan a morcos.

Vigyor az arcon. Csattanunk a sárba.

Később a vízbe. Patakba. Köveken. Rudakon. Ágakon. Lábszárig.

De előtte még hó. Végre igazi. Lenyugszik minden.

Aztán megint a sár. Izgága. Csúszik. Mászik.

Fent hókapuk újra. 

Kékes fehéres.

Jön a hullahopp. Vár Markaz.

Itt kilátnék én is.

Urizálnék. 

Vissza a körön pacsi a cimbikkel.

Aztán a sárfürdő, hosszan.

Lefele. Felfele.

 

(Kiss Péter emléktúra 59 km, 3000 m d+)

 

hobo-bobo Creative Commons License 2016.02.14 0 1 51722

Régi térképeim közt kutakodva találtam néhány ontopik kiadványt a '70-es évekből.

Hátha érdekel valakit:

 

1. Nemzetközi Vasutas kupa és Csík Judit tájékozódási futóverseny 1973

2. Királyút 1973

3. a kiadó

4. Eötvös Lóránd emlékverseny Pótharaszt 1973

procaliber. Creative Commons License 2016.02.13 -1 0 51721

magam adatait se nezegetem,maset ezert vegkep nem.ketto a komolysag-komolytalansag strava vonatkozott

 

Előzmény: barefootBushman (51720)
barefootBushman Creative Commons License 2016.02.13 0 0 51720

"mások adatait komolyan venni butaság." viszont a magadét nézegetve rájössz, nem lehet elég korán ledögleni este, hogy jól menjen a másnapi futás -legalábbis nekem mindig akkor rossz, ha nem alszom.

Előzmény: procaliber. (51711)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.12 0 1 51719

jó idézetek, kösz, hogy megosztottad.. 

 

főként a másodikkal tudok azonosulni. :)

 

egyébiránt az elsővel is.. az egészség, vagy egészségesség nem cél. hanem eszköze valaminek. amit mindenki máshogy nevez. egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb, vagy amit akarsz életnek.. én legalábbis így értettem..

Előzmény: hobo-bobo (51718)
hobo-bobo Creative Commons License 2016.02.12 0 0 51718

Off

Kétségtelenül nagyon szép gondolatok, ezt így kell csinálni ha az ember felelősséggel akar élni. 

 

Viszont ha már belementetek -és jó volt olvasgatni!- akkor engedjetek meg két Márai idézetet ami eszembe jutott ezek kapcsán, úgy mint a hosszú, egészséges élet, és a célok:

 

"Mit kezdjek egy méregmentes világgal? Ölöm magam az élet
minden édes bódítószerével, s tudom, hogy nem tehetek másként, mert az egészség
nem az egyetlen életcél, az emberiség szempontjából sem az. 
Mindenki lehetne
egészséges, mindenki hasonlíthatna a félhülye, kilencvenöt éves aggastyánokhoz,
kiket a menhelyeken mutogatnak, amint foghíjasan üldögélnek az ágy szélén,
szájukból folyik a nyál, s nem tudják megmondani életük titkát. Egyszerűen csak
éltek, méreggel vagy méreg nélkül, sorsuk parancsa szerint. Húsz évvel tovább
élni, milyen illetlen terv! 
A természet hűségesebb az emberi természethez,
emberibb, mint az érvényes elméletek. Azt mondja: "Nesze egy kevés méreg.
Rágcsáld, szívd tüdőre, kortyold csak, boldogan. E pillanatokban élsz és nem fáj
annyira az egész. Az időt és a titkot bízd reám." 
Neki van igaza. Ezért rágyújtok. Pincér, kérek három deci bikavért!"

 

"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, célok, életkorok és változások között haladsz, s ha megpihensz, nem pihensz biztosabban, sem tartósabban, mint a vándor, aki megtöttyed az útszéli almafa árnyékában egy félórára útközben. Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."

 

Márai Sándor: Füveskönyv,

Márai Sándor: Ég és föld

 

Uff. :-)

On

 

 

Előzmény: Skeletron (51703)
CSERMANEK Creative Commons License 2016.02.12 0 0 51717

Érdekes amiket írtok. 

 

Én azért kezdtem el futni 2003-ban, mert el akartam kezdeni futni. Mindig is szerettem de a kocafoci elvitte az időt. Nem volt különösebb egészségtudatosság, midlife krízis, vagy mostmutasdmeg vonal. Magamnak akartam egy maratont és az oda vezető utat. Elértem, és benne maradtam. Szerettem a heti 3-4 edzést, véletlenül virtuális közösséget is találtam (index topic), élményeket is a versenyekben. Persze jól esett a baráti kör elismerő megerősítése is, de mindvégig öncélú maradt ez a futás dolog.

 

12 év autodidakta edzés után most edzővel próbálkozom. Két dolog miatt. Egyrészt mert kíváncsi vagyok, hogy szisztematikus felkészüléssel hová juthatok el magamhoz képest. Másrészt meg mert vonzanak olyan távok és terepek, amelyeket szeretnél élvezettel, élményekkel magamévá tenni (ehhez pedig jobb kondi kell, mint amit eddig magamtól fel tudtam építeni).

 

A futás beépült a személyiségszerkezetembe. Kell a napi dózis, hogy minden kerek legyen.

 

A stratva-t én szeretem, jó látni azokat akiket. Motivál ha látom más is edz, más is ügyes, és jó érzés lájkolni és bátorítani másokat is. Kicsit olyan mint egy futós valóságshow - élőben követem a szereplők mindennapjait:-)

 

P.

 

 

 

 

 

 

procaliber. Creative Commons License 2016.02.12 -1 1 51716

Senki nem írja ki, bocs és módosítottam az adatokat, de arra sincs értelmes magyarázat a nulla forintos hazai montis életben miért van dopping.

Strava nélkül is tudom ki az aki jobb futó nálam, ergo a fejlődéshez nem kell strava. Másodrészt senki nem tudja mennyit tudsz fejlődni mert ezt nem lehet mérni.

 

 

Előzmény: Pinyo (51713)
bazse.ht Creative Commons License 2016.02.12 0 0 51715

Sziasztok,

 

Valamelyikőtok indult már, esetleg idén is indul a Transgrancanarián?

Márciusban rajthoz állok a 125 km-es TGC-n, ez lesz az első ilyen kaliberű versenyem, és jól jönne néhány hasznos infó a versenyről, néhány jótanács a már tapasztaltabbaktól.

 

Elsősorban az alábbi kérdésekre keresem a választ, de mint már írtam ,minden infó érdekel.

A cserehátizsákot már a beregisztrálásnál le kell adnom, vagy majd a startnál?

Az ellenőrző pontokon tudok majd 220ról / usbről lámpát / órát tölteni, ha a helyzet megkívánja?

 

Köszönöm előre is mindenkinek.

 

PapGabor Creative Commons License 2016.02.11 0 0 51714

Idén Zoncsi nem írt beszámolót Barcikáról, pedig ott volt láttam :) Kénytelen vagyok helyettesíteni, ha már én is jártam arra:

 

Pinyo Creative Commons License 2016.02.11 0 0 51713

Adatokat hamisító emberekkel nem találkoztam még. Eszembe se jut ilyet feltételezni itthon, hallottam a digital EPOról, bringánál valószínűbb. ismerjük egymást eléggé hogy lássam, mennyire ment valaki komolyan, nem vagyunk még sokan. Magammal hasonlítgatok, verseny részidőket szintén. Pár tíz általam érdekesnek tartott szegmens van, ha látom hogy egy csúcsfutó ott szintén megtolta akkor nekem az lehet cél hogy pl. 10%-on belül legyek. Kis motiváció. És nem hiszem hogy agyonnézegetnénk a mindennapi szegmenseinket. Látom a módszereket, érdekes útvonalakat. Vagy képeket a felhőhatár feletti Normafáról, hogy délután már én is arra fussak. És látom hogy egy lusta disznó vagyok mert zoncsi bezzeg munkába fut :)

Én strava nélkül nem tudnám hova lehet fejlődni.

Előzmény: procaliber. (51711)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.11 0 1 51712

hoppácska, van benne igazság! nyilatkozz meg máskor is mester! vagy valaki használja az accountodat? :)

Előzmény: procaliber. (51711)
procaliber. Creative Commons License 2016.02.11 -1 0 51711

almát hasonlít körtével így mások adatait komolyan venni butaság.

mert nem mindegy egy x órás körödből lesz egy szegmensed vagy éppen csak arra a szegmensre mész ki futni. kettő, informatika így már létezik olyan program ami szegmens adataidat úgy tudod módosítani, h x-edik legyél abban a szegmensben.

önmagaddal versenyezhetsz, de ehhez felesleges a strava, ahhoz megint nem kell strava, h tudjam, lássam ki az aki erősebb és hova lehet fejlődni.

Előzmény: Pinyo (51706)
Skeletron Creative Commons License 2016.02.11 0 0 51710

Idézet a gravitációs hullámokat magyarázó cikkből: Azaz, ha felállunk a székről és a térben mozgunk, valójában lassabban telik az idő, mintha egy helyben ülnénk

:D Tovább élünk!

Előzmény: allez zserzseli! (51707)
zoncsi Creative Commons License 2016.02.11 0 0 51709

Durcás lett, hogy megelőztem, és aztán már nem sokat futottunk együtt. :)

Később egy másik lánynak eredtem a nyomába, az a tettem már végzetesnek bizonyult. :-)

Előzmény: allez zserzseli! (51708)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.10 0 0 51708

és mi lett az aerobic oktatóval? :)

Előzmény: zoncsi (51704)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.10 0 0 51707

na köszönöm a megerősítést! mintha én írtam volna :)

Előzmény: Skeletron (51703)
Pinyo Creative Commons License 2016.02.10 0 0 51706

Ki ver át kit?

Előzmény: procaliber. (51705)
procaliber. Creative Commons License 2016.02.10 -1 0 51705

stravat ne vegyuk mar komolyan,tiszta atveres az egesz

Előzmény: allez zserzseli! (51701)
zoncsi Creative Commons License 2016.02.10 0 1 51704

Én fogadásból kezdtem el futni. :)

Jó kis sztori, már biztos meséltem, de az is, hogy aki olvasta se emlékszik már rá, úgy hogy újra elmondom. :)

Még az előző évezred végén összeismerkedtem egy aerobic oktató csajszival, és a sportra terelődött a szó. Mondta, hogy ő fut. Mondtam, hogy tulajdonképpen én is, csak a mozgásba még be van iktatva egy bőrlabda kergetése is. Azt mondta, hogy az nem ugyanaz. Hát mondom már pedig szerintem nagyjából stimmelhet a 2 futásforma. Szó szót követett, fogadást kötöttünk. Megbeszéltük, hogy 2 hónap felkészülés után (rendes volt, hagyott ennyi időt) egy 3-4 km-es versenyen elindulunk, és győzzön a jobbik.

És eztán jött a pofára esés. 5 évembe került, hogy megelőzzem a csajt! :-)) (Persze közben kiderült, hogy egy vadállattal álltam le versenyezni, aki 28 perc alatt tudta a 7 km-t, amit én sokáig nem.)

Emlékszem az első szigetkörre, ahol nagy lendülettel indulva az állatkertnél már vért köptem, és bele kellett sétálnom. Aztán ahogy elindultam, 100 méter után megint meg kellett állnom. Eképpen zajlott le az első edzésem.

Amire sajnálom, hogy nem annyira emlékszem, hogy milyen büszke voltam az első 2 körömre, majd a 3-ra. És hogy milyen félisten voltam a barátaim szemében az első félmaratonommal, majd 3/4 isten a maratonnal. Ahogy mondta az egyik barátnőm a kisfiának: "Nézd, Zoli lefutotta a maratont!" Vagyis hogy emlékszem ezekre, csak az érzés tűnt el. Talán amiatt, hogy most ugye már edzésnek futok fél- vagy egész maratonokat.

 

Emiatt kezdtem tehát, de hogy miért csinálom? Nem azért, mert élvezem a futást. Sokszor nehezen veszem rá magam, hogy kimenjek, sokszor szenvedős. Abbahagyni persze jó, meg utána nagyon jó. De ha a hétvégén végre kiszabadulok az erdőbe, akkor azt azért szeretem!

Azonban igazából a teljesítmény, az elismerés, az eredmény motivál. Nyilván a saját szintemen, magamhoz viszonyítva. Szeretem, hogy élemedett korom ellenére még fejlődök, javulnak az eredményeim. (És aggódva gondolok azokra az évekre, amikor már hanyatlani kezdek. :) Ehhez viszont edzeni kell, ha nem is esik mindig jól.

 

Ja. Na. Ennyi.

 

Skeletron Creative Commons License 2016.02.10 0 1 51703

Én egyértelműen bazisokáig akarok aktívan élni! Úgyhogy csalódott lennék ha 60-70 körül bekrepálnék, pláne ha előbb :D Egyértelműen azért kezdtem futni hogy segítsen ebben a célomban. 4 éve, miután a lányom született, jöttem rá hogy lepunnyadtam testileg, eltunyultam. Az ifjúkori montizás is elmaradt... és megijedtem, hogy nem tudok majd a felnövő gyerekemmel lépést tartani. Jó, nem volt nagyon durva a súlyfelesleg de 85kg felett voltam (178cm) és zavart. Szóval ezért álltam neki.

Utána persze átalakult az egész, egyre messzebb tudtam futni és azóta inkább az motivál hogy kint legyek az erdőben, hegyek között minél többet. Néha érzem is hogy ilyen drogos hozzászokás ez:) főleg egy hosszabb 2-3 hét  őszi/téli kihagyás után az első futás durva fiziológiai dolgokat szabadít fel

Pinyo Creative Commons License 2016.02.10 0 0 51702

Nem is merek veled egy versenyen indulni. Én mint nem hobbifutó egy magadfajta hobbifutóval, ha jól emlékszem, azon a tavalyi hobbiversenyen, ahol véletlenül együtt indultunk, ki is derült a különbség ugyebár :-)

Zserzseli, te rekreációs elitrészer, na ez hogy hangzik? :-)))

Előzmény: allez zserzseli! (51701)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.09 0 0 51701

na kiderül, hogy hülyeséget írok, senkit sem az egészségesebb élet motivált.. :) mondjuk pinyo te nem is a hobbifutó kategóriájába tartozol nálam :). ahol elindulsz, ott dobogón vagy!nem beszélve a strava szegmensekről! :)

 

különben most olvasom olipapa folytatásos novelláját a rakéta újságban, ahol azt mondja, hogy ő nem rekreációs futókat edz, hanem versenyzőket (meg valamiket, de azt elfelejtettem). szóval itt lehet a határvonal. én rekreációs futónak tartom magam. de azért tolerálom a versenyzőket is! :)

Előzmény: Pinyo (51696)
allez zserzseli! Creative Commons License 2016.02.09 0 1 51700

ööögyes.. :) különben éreztem én, hogy provokálsz, de belementem

Előzmény: barefootBushman (51698)
barefootBushman Creative Commons License 2016.02.09 0 0 51699

Nekem a tesitanárom Pistabá (aki miatt elkezdtem futni, mert mindig lesajnálóan nézett -mondván ez nem fog menni, mikor a suli körről visszaértünk) ma, ha találkozunk a hegy alatt mindig utánamordít: "A futás veszélyes! Csak keveset!" Pedig ha tudná, h csak télen megyek ilyen lightos, aszfaltelejűeket.

Előzmény: rrroka (51694)
barefootBushman Creative Commons License 2016.02.09 0 0 51698

Köszönöm Gergő, ezt akartam kihozni kb. még a témából és sejtettem, h Te meg is tudod fogalmazni.

Előzmény: allez zserzseli! (51691)
rrroka Creative Commons License 2016.02.09 0 0 51697

hát szeretek ezzel a 25 évvel vagánykodni, de azért volt egy jópár év, amikor inkább a csajok-bulik-szigetfeeling irányában mozogtam... :)

Előzmény: allez zserzseli! (51695)
Pinyo Creative Commons License 2016.02.09 0 0 51696

Talán ha most kezdeném akkor már az egészség megőrzés miatt tenném.

Bringázni 2000-ben kezdtem. Kollégám vett egy országúti kerékpárt, erre én is, és kiderült, hogy vonz a sebesség.

Rá egy évre már dúlt az mtb őrület, Duna Maraton, stb, lett egy montim is.

Nem nagyon futottam, ezt a mozgásformát 1992 után 2002 nyarán próbáltam ki ismét, ennyit írtam fel az edzésnaplóba: megállás nélkül 6 km futás! És tök büszke voltam magamra.

Egy hónapra rá már egy 4:16/km átlaggal szigetkört futottam, de ezek csak eseti fellángolások voltak. 2008-ig több tíz kilométer jött össze évente.

Ekkor MTB-zős topiktársam kitalálta, hogy fussunk Nike félmaratont, 2008 augusztusában lefutottam egyben 16 kilométert, majd a versenyen 21-et.

További három év jött évi 60 km-es adagokkal, benne a szokásos félmaratonnal. Majd 2011-ben jött az első maraton, de csak 2012-től indult be a futás, innentől már évi ezer km felett mentem.

Ez a mennyiség pedig hozott egy pozitív visszacsatolást, a futás végre nem a megdöglésről szólt, hanem a szórakozásról.

Előzmény: allez zserzseli! (51691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!