Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2017.03.15 0 0 136173

Először is a legfontosabb: Bocsánat ha valamivel megsértettelek. Semmi ilyesféle szándékom nem volt. 

"Mibe tudnál belekötni?"

Ha ismernénk egymást ( a csoportok egyik fő érdeme ez :) ),  akkor tudnád hogy távol áll tőlem az ilyesmi. 

Nem belekötni, pont ellenkezőleg. Példának gondoltam, hogy legyen mihez viszonyítani az ide betévedt sk építőknek. ( Nyílván nem az elszíneződésre fókuszálva, magára a varratra. ) 

Annyit azért hozzáfűznék (amit Te is nagyon jól tudsz :)  ), sokat ki lehet olvasni egy varratból ránézésre is. 

Még egyszer :Sajnálom, ha bántást éreztél a soraimban. 

Ha javasolhatnám, egy kupica kedvenceddel a virtuális koccintást. :)

Az enyémben füge lesz. ( Még nem az igazi, de egyszer az lesz! :)) ) 

Előzmény: foxrudi (136166)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.15 0 4 136172

Naaa. most nézem,kaptam  V-t a nevem mellé. vén g..i lettem ?   :-)

sogi01 Creative Commons License 2017.03.15 0 1 136171

                                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136153)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.15 0 0 136170

Na ez az igazi színorgia! :))

Előzmény: endrepp (136165)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.14 -1 2 136169

Lehet mostanában kicsit az.Lehet, olykor enyhén okkal.

Előzmény: gabor0036 (136167)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.14 0 1 136168

136140-" Ok,ha otthon megfelel,máshol nem nagyon."

 Ez az utolsó sorom.

 Lehet nem felületesen kellene olvasni,s akor nem lenne ok-okozat.Ugye? :-)

Előzmény: gabor0036 (136167)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136167

Speciel egy szakmában dolgoztok. De nyugi. kicsit ingerült vagy. 

Előzmény: foxrudi (136166)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.14 -2 1 136166

Na és mit szűrnél le belőle?Mire lennél kíváncsi?Mibe tudnál belekötni?Talán egy használatban lévő berendezésről ránézésre megállapítod hogy jók e a hegvarratai?Értesz hozzá?

 Nem tartom sarkosnak,de Te szándákosan betaláltál.

 Ha értenél hozzá,tudnád,hogy már ilyenkor nem látsz semmilyen elszíneződést.

Ha értesz hozzá,akkor meg miért is kérdezted??

 Egyébként gyári nagykonyhai 100l-ből van átalakítva,"gyári" hegesztések vannak rajta,én csak a kiömlőjét alakítottam át nagyobbra,de ez természetesen el lett síkban csiszolva hegesztés után.A fölső része réz,ami zömében forrasztva lett,de van némi (réz,réz savállóval)hegesztés rajta.

Képet meg bárki rakhat bárhonnan fel,ha lenne és tennék megnyugodnál??

Előzmény: Figyelget (136164)
endrepp Creative Commons License 2017.03.14 0 3 136165

Ilyesmi még megfelel? :)

Előzmény: Figyelget (136164)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136164

Igen, ez lenne az ideális. Valójában csak így érdemes csinálni bármit is. 

Viszont az adott esetben egy kicsit sarkos hangzása van. Azért attól, hogy nem az optimális színe van a gyöknek, attól az még tökéletesen megfelelő lehet. A mi céljainkra pedig abszolút. Szerintem. 

De ez csak beszéd így. :)

Tennél fel képeket a készülékedről, ahol látszanak a varratok? 

Úgy egyértelmű lenne miről van szó. 

Előzmény: foxrudi (136163)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.14 0 1 136163

Rendben,csak nálam  az a szemlélet,hogy ugyanazon minőséget produkáljak minden esetben kompromisszumok nélkül. :-)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (136148)
Green Corner Creative Commons License 2017.03.14 0 3 136162

Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés!A kationgyanta nem arra való, az nem veszi ki az olajat. Lehet, hogy az elejét kiveszi, de a többi pálinka meg leoldja. Hűtsed le (inkább fagyaszd!) és vattán, pamuton szűrd le, ahogy említve volt. Én kisebb mennyiséget a nagytölcsérben, két rétegben beragasztott intim betéten szűrök. (100% cotton!)

Előzmény: anaret (136157)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136161

Vagy pedig, hunyja be a szemét és iszogasson. :-)

Előzmény: bujukcekmece (136160)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136160

Ne parázz, teljesen természetes! Rakd ki éjszakára többször. Majd szürd át vattán. A legjobb mikor azthitted frankó, a szemed láttára keletkeznek benn fonalszerű uszadékok. Én már 3x szűrtem, de még 1x kell. Addig igyál másikat, nyárra jó lesz!

Előzmény: anaret (136159)
anaret Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136159

Az volt benne az érdekes, hogy 49%-ra hígítva még tiszta volt. A 48%-ra meg opálos. Először azt gondoltam, hogy a "sokk" miatt, de aztán csak nem tisztult!

Köszönöm az infót, majd többször cserélem a szűrőt! 

Előzmény: Figyelget (136158)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136158

Valószínűleg azért nem úszott a tetején, mert benne volt. 

Seprőben rengeteg elhalt élesztő van. Az meg segít a kozmaolajosodásban. 

Előzmény: anaret (136157)
anaret Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136157

Valóban érdekes dolgokat olvastam. A lényeg, hogy azt köveztettem ki, hogy azok az anyagok is benne vannak, amivel a bort és a hordót kezelték (pl: elhalt élesztők, kén, bor tükrösítő, derítő, stb). Valószínű az idegen anyagok okozták a törést. Az érdekes az, hogy az alszesz tetején nem úszott a kozmaolaj. Menet közben szűrtük is. Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés! Remélem ez segít majd! Kösz az infót!

Előzmény: ksanyi52 (136156)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136156

Szia! Írd be a keresőbe hogy " seprőpálinka" , sok érdekességet találsz! 

Előzmény: anaret (136155)
anaret Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136155

Sziasztok!

 

Tegnap borseprűt  főztem. A finomítás is szépen lement. A szokásos 48 % -nál jelentkezett UP. Az össz párlat valós szeszfoka 65 % Visszahígítottam 49%-ra. Kicsit erősnek ítéltem, így tovább higítottam 48% ekkor viszont beopálososott. Olyan, mint amikor túl régi cefrét főzök, és alapból opálos, de itt az 1% hígítás után következett be. Természetesen desztillált vízzel hígítottam. Találkozott már valaki ilyennel?

Fagyasztás után sem változott semmi. A borseprű 2-3 naposan (annyit állt főzés előtt) lett főzve.

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 2 136154

:)) Igen. Pálinkáim már most "bandáznak" a többi minta társaságában. Most szombaton lesz a kiértékelés-zsűrizés. Személyesen is ott leszek a jövő héten az eredményhirdetésen,viszonylag közel leszek hozzá,ezért elmegyek....-:)

Előzmény: Csikky (136149)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.14 0 1 136153

                                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136141)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136152

Teski Zoltán István       Vasadi csicsóka        arany

QuintessenceVIII. pálinkaverseny

Előzmény: gyusy (136144)
kupeci Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136151

Pontosabban nem én, csak a pálinkám:)

Előzmény: kupeci (136150)
kupeci Creative Commons License 2017.03.13 0 1 136150

igen.

Előzmény: Csikky (136149)
Csikky Creative Commons License 2017.03.13 0 2 136149

Perkátai versenyre jön valaki? :)

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2017.03.13 0 1 136148

Otthoni felhasználásról volt szó, arra is lett ajánlva..

Előzmény: foxrudi (136140)
Szomjas cápa Creative Commons License 2017.03.13 0 2 136147

Nagyon alacsony a fordulatszáma. Ez csak kever, nem pépesít. Félre tol, nem roncsol. 2900/perc körüli lenne az ideális.

Előzmény: KGPista (136142)
cloaked Creative Commons License 2017.03.13 0 2 136146

Létezik ilyen szabályozott italfajta, szóval nyilván lehet belőle valahogyan jót is főzni. A németeknél divat. Inulint tartalmaz, amit egyszerű főzéssel el lehet cukrosítani.

Előzmény: gyusy (136144)
kupeci Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136145

Valamilyet,  igen.

Előzmény: gyusy (136144)
gyusy Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136144

Sziasztok! Kérdezném tisztelettel,hogy csicsókából lehet-e iható alkoholt főzni??Szándékosan nem pálinkát írtam!))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!