Először is a legfontosabb: Bocsánat ha valamivel megsértettelek. Semmi ilyesféle szándékom nem volt.
"Mibe tudnál belekötni?"
Ha ismernénk egymást ( a csoportok egyik fő érdeme ez :) ), akkor tudnád hogy távol áll tőlem az ilyesmi.
Nem belekötni, pont ellenkezőleg. Példának gondoltam, hogy legyen mihez viszonyítani az ide betévedt sk építőknek. ( Nyílván nem az elszíneződésre fókuszálva, magára a varratra. )
Annyit azért hozzáfűznék (amit Te is nagyon jól tudsz :) ), sokat ki lehet olvasni egy varratból ránézésre is.
Még egyszer :Sajnálom, ha bántást éreztél a soraimban.
Ha javasolhatnám, egy kupica kedvenceddel a virtuális koccintást. :)
Az enyémben füge lesz. ( Még nem az igazi, de egyszer az lesz! :)) )
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Na és mit szűrnél le belőle?Mire lennél kíváncsi?Mibe tudnál belekötni?Talán egy használatban lévő berendezésről ránézésre megállapítod hogy jók e a hegvarratai?Értesz hozzá?
Nem tartom sarkosnak,de Te szándákosan betaláltál.
Ha értenél hozzá,tudnád,hogy már ilyenkor nem látsz semmilyen elszíneződést.
Ha értesz hozzá,akkor meg miért is kérdezted??
Egyébként gyári nagykonyhai 100l-ből van átalakítva,"gyári" hegesztések vannak rajta,én csak a kiömlőjét alakítottam át nagyobbra,de ez természetesen el lett síkban csiszolva hegesztés után.A fölső része réz,ami zömében forrasztva lett,de van némi (réz,réz savállóval)hegesztés rajta.
Képet meg bárki rakhat bárhonnan fel,ha lenne és tennék megnyugodnál??
Igen, ez lenne az ideális. Valójában csak így érdemes csinálni bármit is.
Viszont az adott esetben egy kicsit sarkos hangzása van. Azért attól, hogy nem az optimális színe van a gyöknek, attól az még tökéletesen megfelelő lehet. A mi céljainkra pedig abszolút. Szerintem.
De ez csak beszéd így. :)
Tennél fel képeket a készülékedről, ahol látszanak a varratok?
Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés!A kationgyanta nem arra való, az nem veszi ki az olajat. Lehet, hogy az elejét kiveszi, de a többi pálinka meg leoldja. Hűtsed le (inkább fagyaszd!) és vattán, pamuton szűrd le, ahogy említve volt. Én kisebb mennyiséget a nagytölcsérben, két rétegben beragasztott intim betéten szűrök. (100% cotton!)
Ne parázz, teljesen természetes! Rakd ki éjszakára többször. Majd szürd át vattán. A legjobb mikor azthitted frankó, a szemed láttára keletkeznek benn fonalszerű uszadékok. Én már 3x szűrtem, de még 1x kell. Addig igyál másikat, nyárra jó lesz!
Az volt benne az érdekes, hogy 49%-ra hígítva még tiszta volt. A 48%-ra meg opálos. Először azt gondoltam, hogy a "sokk" miatt, de aztán csak nem tisztult!
Köszönöm az infót, majd többször cserélem a szűrőt!
Valóban érdekes dolgokat olvastam. A lényeg, hogy azt köveztettem ki, hogy azok az anyagok is benne vannak, amivel a bort és a hordót kezelték (pl: elhalt élesztők, kén, bor tükrösítő, derítő, stb). Valószínű az idegen anyagok okozták a törést. Az érdekes az, hogy az alszesz tetején nem úszott a kozmaolaj. Menet közben szűrtük is. Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés! Remélem ez segít majd! Kösz az infót!
Tegnap borseprűt főztem. A finomítás is szépen lement. A szokásos 48 % -nál jelentkezett UP. Az össz párlat valós szeszfoka 65 % Visszahígítottam 49%-ra. Kicsit erősnek ítéltem, így tovább higítottam 48% ekkor viszont beopálososott. Olyan, mint amikor túl régi cefrét főzök, és alapból opálos, de itt az 1% hígítás után következett be. Természetesen desztillált vízzel hígítottam. Találkozott már valaki ilyennel?
Fagyasztás után sem változott semmi. A borseprű 2-3 naposan (annyit állt főzés előtt) lett főzve.
:)) Igen. Pálinkáim már most "bandáznak" a többi minta társaságában. Most szombaton lesz a kiértékelés-zsűrizés. Személyesen is ott leszek a jövő héten az eredményhirdetésen,viszonylag közel leszek hozzá,ezért elmegyek....-:)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Létezik ilyen szabályozott italfajta, szóval nyilván lehet belőle valahogyan jót is főzni. A németeknél divat. Inulint tartalmaz, amit egyszerű főzéssel el lehet cukrosítani.