Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136164

Igen, ez lenne az ideális. Valójában csak így érdemes csinálni bármit is. 

Viszont az adott esetben egy kicsit sarkos hangzása van. Azért attól, hogy nem az optimális színe van a gyöknek, attól az még tökéletesen megfelelő lehet. A mi céljainkra pedig abszolút. Szerintem. 

De ez csak beszéd így. :)

Tennél fel képeket a készülékedről, ahol látszanak a varratok? 

Úgy egyértelmű lenne miről van szó. 

Előzmény: foxrudi (136163)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.14 0 1 136163

Rendben,csak nálam  az a szemlélet,hogy ugyanazon minőséget produkáljak minden esetben kompromisszumok nélkül. :-)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (136148)
Green Corner Creative Commons License 2017.03.14 0 3 136162

Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés!A kationgyanta nem arra való, az nem veszi ki az olajat. Lehet, hogy az elejét kiveszi, de a többi pálinka meg leoldja. Hűtsed le (inkább fagyaszd!) és vattán, pamuton szűrd le, ahogy említve volt. Én kisebb mennyiséget a nagytölcsérben, két rétegben beragasztott intim betéten szűrök. (100% cotton!)

Előzmény: anaret (136157)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136161

Vagy pedig, hunyja be a szemét és iszogasson. :-)

Előzmény: bujukcekmece (136160)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136160

Ne parázz, teljesen természetes! Rakd ki éjszakára többször. Majd szürd át vattán. A legjobb mikor azthitted frankó, a szemed láttára keletkeznek benn fonalszerű uszadékok. Én már 3x szűrtem, de még 1x kell. Addig igyál másikat, nyárra jó lesz!

Előzmény: anaret (136159)
anaret Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136159

Az volt benne az érdekes, hogy 49%-ra hígítva még tiszta volt. A 48%-ra meg opálos. Először azt gondoltam, hogy a "sokk" miatt, de aztán csak nem tisztult!

Köszönöm az infót, majd többször cserélem a szűrőt! 

Előzmény: Figyelget (136158)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136158

Valószínűleg azért nem úszott a tetején, mert benne volt. 

Seprőben rengeteg elhalt élesztő van. Az meg segít a kozmaolajosodásban. 

Előzmény: anaret (136157)
anaret Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136157

Valóban érdekes dolgokat olvastam. A lényeg, hogy azt köveztettem ki, hogy azok az anyagok is benne vannak, amivel a bort és a hordót kezelték (pl: elhalt élesztők, kén, bor tükrösítő, derítő, stb). Valószínű az idegen anyagok okozták a törést. Az érdekes az, hogy az alszesz tetején nem úszott a kozmaolaj. Menet közben szűrtük is. Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés! Remélem ez segít majd! Kösz az infót!

Előzmény: ksanyi52 (136156)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136156

Szia! Írd be a keresőbe hogy " seprőpálinka" , sok érdekességet találsz! 

Előzmény: anaret (136155)
anaret Creative Commons License 2017.03.14 0 0 136155

Sziasztok!

 

Tegnap borseprűt  főztem. A finomítás is szépen lement. A szokásos 48 % -nál jelentkezett UP. Az össz párlat valós szeszfoka 65 % Visszahígítottam 49%-ra. Kicsit erősnek ítéltem, így tovább higítottam 48% ekkor viszont beopálososott. Olyan, mint amikor túl régi cefrét főzök, és alapból opálos, de itt az 1% hígítás után következett be. Természetesen desztillált vízzel hígítottam. Találkozott már valaki ilyennel?

Fagyasztás után sem változott semmi. A borseprű 2-3 naposan (annyit állt főzés előtt) lett főzve.

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 2 136154

:)) Igen. Pálinkáim már most "bandáznak" a többi minta társaságában. Most szombaton lesz a kiértékelés-zsűrizés. Személyesen is ott leszek a jövő héten az eredményhirdetésen,viszonylag közel leszek hozzá,ezért elmegyek....-:)

Előzmény: Csikky (136149)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.14 0 1 136153

                                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136141)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136152

Teski Zoltán István       Vasadi csicsóka        arany

QuintessenceVIII. pálinkaverseny

Előzmény: gyusy (136144)
kupeci Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136151

Pontosabban nem én, csak a pálinkám:)

Előzmény: kupeci (136150)
kupeci Creative Commons License 2017.03.13 0 1 136150

igen.

Előzmény: Csikky (136149)
Csikky Creative Commons License 2017.03.13 0 2 136149

Perkátai versenyre jön valaki? :)

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2017.03.13 0 1 136148

Otthoni felhasználásról volt szó, arra is lett ajánlva..

Előzmény: foxrudi (136140)
Szomjas cápa Creative Commons License 2017.03.13 0 2 136147

Nagyon alacsony a fordulatszáma. Ez csak kever, nem pépesít. Félre tol, nem roncsol. 2900/perc körüli lenne az ideális.

Előzmény: KGPista (136142)
cloaked Creative Commons License 2017.03.13 0 2 136146

Létezik ilyen szabályozott italfajta, szóval nyilván lehet belőle valahogyan jót is főzni. A németeknél divat. Inulint tartalmaz, amit egyszerű főzéssel el lehet cukrosítani.

Előzmény: gyusy (136144)
kupeci Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136145

Valamilyet,  igen.

Előzmény: gyusy (136144)
gyusy Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136144

Sziasztok! Kérdezném tisztelettel,hogy csicsókából lehet-e iható alkoholt főzni??Szándékosan nem pálinkát írtam!))

In Lak'ech Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136143

Talán nem (túl) off a téma, hiszen van köztünk szép számmal olyan is, aki nemcsak pálinkát, de szörpöt is szeret készíteni. A va..án találtam a hirdetést. Úgy tűnik, a fix ár a teljes készletre vonatkozik:

 

http://butor-lakberendezes.vatera.hu/konyha_konyhafelszereles/italos_kellekek/uveg_flaska/10_db_ures_uvegpalack_1_literes_fem_kupakkal_1_ft_2449653362.html

 

Hátha valakihez közel van.

KGPista Creative Commons License 2017.03.13 0 0 136142

Sziasztok! 

 

Gyümölcsdarálásra szerintetek alkalmas ez a kis gépecske?

Nem soká tervezem, hogy veszek egyet és ez megtetszett.

Mi a véleményetek erről?

 

https://www.profikisgep.hu/hecht_1135_keverogep_28693?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

 

 

A válaszokat előre is köszönöm!

sogi01 Creative Commons License 2017.03.13 0 1 136141

                                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136128)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.12 0 1 136140

Így csappal már működhet,de mivel egy ágon van a 2 és az induláskor a gáz 1-1,5 s-ig erősebben jön,majd beáll,ezért nyomás zavar lép föl,ami nem előnyös vizsgált varratoknál.Lehet a hegvarrat szép,de bele nem látsz,csak az uh,vagy az rtg.

  Mondjuk 12l-es gázzal hegesztesz,és 9l-el öblítesz.Ennek folyamatosan tartani kell a szintet.ha belőtted az öblítő gázt,és elindulsz a hegesztéssel,megváltozik a másik ág nyomása,s mire kiegyenlítődik,sérülhet a varrat,amit szemmel nem látni,vagy nem arany vagy ezüst lesz a gyökoldalad hőövezeti színe hanem pl:kék,az már hiba.

  Ok,ha otthon megfelel,máshol nem nagyon.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (136138)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.12 0 1 136139

Persze hogy működik, azért javasoltam Krumplinak. :)

 Viszont ahogy foxrudi írta úgy a szabályos. 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (136138)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2017.03.12 0 0 136138

Pedig működik, mikor az enyém lett hegesztve akkor ott így oldottam meg, a reduktor után ketté lett ágaztatva, a pisztolynak és az öblítésnek, az öblítés csövére egy csap lett rakva, és be lett állítva próbák után az ideális gázmennyiség mindkettőnek, tökéletes lett a varrat kivül belül.

Előzmény: foxrudi (136125)
kupeci Creative Commons License 2017.03.12 0 0 136137

Megnéztem, tanulságos, köszi neked is.

Előzmény: Törölt nick (136136)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.12 0 0 136136

Néd meg weldingtipsandtricks és Brazil welds videóit..

 

 

Előzmény: kupeci (136132)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 136135

Van ennek a reduktornak valami spéci neve?

Előzmény: foxrudi (136125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!