Igen, ez lenne az ideális. Valójában csak így érdemes csinálni bármit is.
Viszont az adott esetben egy kicsit sarkos hangzása van. Azért attól, hogy nem az optimális színe van a gyöknek, attól az még tökéletesen megfelelő lehet. A mi céljainkra pedig abszolút. Szerintem.
De ez csak beszéd így. :)
Tennél fel képeket a készülékedről, ahol látszanak a varratok?
Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés!A kationgyanta nem arra való, az nem veszi ki az olajat. Lehet, hogy az elejét kiveszi, de a többi pálinka meg leoldja. Hűtsed le (inkább fagyaszd!) és vattán, pamuton szűrd le, ahogy említve volt. Én kisebb mennyiséget a nagytölcsérben, két rétegben beragasztott intim betéten szűrök. (100% cotton!)
Ne parázz, teljesen természetes! Rakd ki éjszakára többször. Majd szürd át vattán. A legjobb mikor azthitted frankó, a szemed láttára keletkeznek benn fonalszerű uszadékok. Én már 3x szűrtem, de még 1x kell. Addig igyál másikat, nyárra jó lesz!
Az volt benne az érdekes, hogy 49%-ra hígítva még tiszta volt. A 48%-ra meg opálos. Először azt gondoltam, hogy a "sokk" miatt, de aztán csak nem tisztult!
Köszönöm az infót, majd többször cserélem a szűrőt!
Valóban érdekes dolgokat olvastam. A lényeg, hogy azt köveztettem ki, hogy azok az anyagok is benne vannak, amivel a bort és a hordót kezelték (pl: elhalt élesztők, kén, bor tükrösítő, derítő, stb). Valószínű az idegen anyagok okozták a törést. Az érdekes az, hogy az alszesz tetején nem úszott a kozmaolaj. Menet közben szűrtük is. Úgyhogy marad a kationgyantán való átszűrés! Remélem ez segít majd! Kösz az infót!
Tegnap borseprűt főztem. A finomítás is szépen lement. A szokásos 48 % -nál jelentkezett UP. Az össz párlat valós szeszfoka 65 % Visszahígítottam 49%-ra. Kicsit erősnek ítéltem, így tovább higítottam 48% ekkor viszont beopálososott. Olyan, mint amikor túl régi cefrét főzök, és alapból opálos, de itt az 1% hígítás után következett be. Természetesen desztillált vízzel hígítottam. Találkozott már valaki ilyennel?
Fagyasztás után sem változott semmi. A borseprű 2-3 naposan (annyit állt főzés előtt) lett főzve.
:)) Igen. Pálinkáim már most "bandáznak" a többi minta társaságában. Most szombaton lesz a kiértékelés-zsűrizés. Személyesen is ott leszek a jövő héten az eredményhirdetésen,viszonylag közel leszek hozzá,ezért elmegyek....-:)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Létezik ilyen szabályozott italfajta, szóval nyilván lehet belőle valahogyan jót is főzni. A németeknél divat. Inulint tartalmaz, amit egyszerű főzéssel el lehet cukrosítani.
Talán nem (túl) off a téma, hiszen van köztünk szép számmal olyan is, aki nemcsak pálinkát, de szörpöt is szeret készíteni. A va..án találtam a hirdetést. Úgy tűnik, a fix ár a teljes készletre vonatkozik:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Így csappal már működhet,de mivel egy ágon van a 2 és az induláskor a gáz 1-1,5 s-ig erősebben jön,majd beáll,ezért nyomás zavar lép föl,ami nem előnyös vizsgált varratoknál.Lehet a hegvarrat szép,de bele nem látsz,csak az uh,vagy az rtg.
Mondjuk 12l-es gázzal hegesztesz,és 9l-el öblítesz.Ennek folyamatosan tartani kell a szintet.ha belőtted az öblítő gázt,és elindulsz a hegesztéssel,megváltozik a másik ág nyomása,s mire kiegyenlítődik,sérülhet a varrat,amit szemmel nem látni,vagy nem arany vagy ezüst lesz a gyökoldalad hőövezeti színe hanem pl:kék,az már hiba.
Pedig működik, mikor az enyém lett hegesztve akkor ott így oldottam meg, a reduktor után ketté lett ágaztatva, a pisztolynak és az öblítésnek, az öblítés csövére egy csap lett rakva, és be lett állítva próbák után az ideális gázmennyiség mindkettőnek, tökéletes lett a varrat kivül belül.