Keresés

Részletes keresés

Csikky Creative Commons License 2017.03.21 0 0 136264

Destillata versenyről van infója valakinek magánfőző vonalon?

endrepp Creative Commons License 2017.03.21 0 1 136263

FBS simán megfogja, 60cm hosszon a hőtágulás különbsége 60-70fok változásnál a 2 tized millimétert sem éri el, semmi, azt a rugalmas ragasztó megoldja. (0.18mm)

Előzmény: gabor0036 (136261)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.03.21 0 0 136262

Nem egyszerű "játék". A ragasztás biztosan nem megy.

Ha van profi bádogos ismerősöd, akkor az talán peremezéssel össze tudja hozni. De, ha peremezés, akkor a vörösréz szalag fölösleges.

Előzmény: 1zsakkrumpli (136246)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 136261

Két különböző anygnál (réz és saválló ahogy mondod) szerintem nem fogja együtt diletálni ott külső lemezen, és az első főzés alkalmával szét fog válni szerintem. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136258)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.21 0 1 136260

Mi lent voltunk személyesen,a hölgy aki adminisztrálja a dolgokat nem győzi,mert most most küldi, viszi,szinte mindenki. Olyan az iroda,mint a porcelánbolt.

 Sőt pont mikor ott voltunk olyan problémák is voltak,hogy a bérfőzési lap másolatán nem volt olvasható a pecsét,regisztrálva volt,de nem töltötte ki a neten az oldalt,ezért telefonálni,nyomozni...,közben telefonok tömkelege jött.Mi is ott vesztegeltünk ilyenek miatt 1,5 órát 14 mintával ketten.Már kicsit feszülten,de kitartóan.

Előzmény: Csikky (136259)
Csikky Creative Commons License 2017.03.21 0 1 136259

Az enyémek is ott tündökölnek már mind az 5en! :)

A feldolgozás viszont a tavalyihoz hasonlóan lassan halad, a státuszom még mindig nincs megerősítve, pedig az utalás is beérkezett már....

Előzmény: foxrudi (136243)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.21 0 0 136258

Köszi, szuper, akkor majd kipróbálom.

Előzmény: Figyelget (136256)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.21 0 1 136257

                                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136234)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.21 0 0 136256

http://www.pattex.hu/hu/termekek/total.html

Ilyesmire gondoltam. Lehet le lesz szedve, mert konkrét termékre mutat a link. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136254)
mili70 Creative Commons License 2017.03.20 0 2 136255

2 ZD-s, 3 " kívülálló ". De hol maradtak a " fiatalok"? Biztos elfogyott már a nedű. :)

Előzmény: kupeci (136252)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136254

Az milyen, mert nem ismerem?

Tudsz egy linket mutatni?

Előzmény: Figyelget (136247)
kupeci Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136253

Öreg főző , nem vén főző!:)

Előzmény: norris53 (136251)
kupeci Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136252

Mondtam hát!:)

Előzmény: Csikky (136239)
norris53 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136251

Erre kicsi az esély !

3 óra autozás oda 3 vissza !

Egyedül ehhez már öreg vagyok :-(

Előzmény: Csikky (136248)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.20 -1 0 136250

Ez is lehetséges.Erre nem is gondoltam.

 

Előzmény: Törölt nick (136249)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136249

Megfordult a fejemben nekem is, de ezt nagyon durvának tartanám. Arra gondoltam, hogy az adatbázis feltöltése miatt kérik, és a szokásos gyakorlati mérőszámokhoz viszonyítva levonnak következtetéseket a kutatók. Természetesen csak a legjobb helyezetteket vizsgálják meg.   

Előzmény: foxrudi (136245)
Csikky Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136248

Ès jössz is szombaton?

Előzmény: norris53 (136240)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136247

Szerintem az univerzális erősragasztó pont jó lenne erre a célra. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136246)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136246

Arra gondoltam, hogy a készülő főzőmnél a tükör saválló lemez illesztéseket 20x1 mm vörösréz szalaggal takarnám el.

Kérdésesem, a következő: hogyan lehetne rögzíteni a palástra függőlegesen a 800 mm hosszú szalagokat, ha nem szeretnék csavar-, szegecsfejet, stb.. látni? (ragasztani, forrasztani stb...)

foxrudi Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136245

Nem tudom.

 Először neveztem még ide.

 Feltételezem, ez alapján is mérlegelnek talán??

Előzmény: Törölt nick (136244)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136244

A párlat nevezésekor, miért kell nyilatkozni, hogy kisüsti vagy egylépcsős? A hlf-ot még meg is értem.

 

Előzmény: foxrudi (136243)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136243

Tegnap még Svájc,ma már Békéscsaba Bora iroda,s már itthon.Láttam ám sok üveget.Theodorás,kockás topjoy-os fél literes......

Van felhozatal rendesen. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 2 136242

:)) Perkáta:   "Díjazott vendégek névsora":.....X-Y-Z... a felsorolásban szembesültem én is a nevemmel. Szombaton megyek a díjátadó "ceremóniára" és az előtte lévő szakmai előadásokra.  

Előzmény: mili70 (136241)
mili70 Creative Commons License 2017.03.20 0 2 136241

Így már minimum 5 :)

Előzmény: norris53 (136240)
norris53 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136240

Na igen a "nick név" ami a forumok sajátossága nem nagyon teszi ismerté a civil valódi neveket :-)  

 

Így én is csak két imerös nevet láttam de bitos több is lehet !

Előzmény: Csikky (136239)
Csikky Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136239

Többet nem ismerek.... Kupeci is mondta, hogy indult...

Előzmény: Csikky (136237)
Monek Tamás Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136238

Sziasztok!

Annyira nem tér el a témától a kérdésem. Egy időben lehetett kapni a szilas arománál (maxaroma) keserűlikőr aromát. 30 ml-es kiszerelés. Ez nagyon jó ízt adott az 1 liter 36%-ra beállított, karamellel ízesített szeszhez. Sajnos már kb 2 éve nem kapható a szilas féle keserű aroma. Valaki talált olyan aromát amivel ezt, a már forgalomból kivont terméket helyettesíti? Szívesen készítenék ugyanolyan keserűlikőrt. Túl komoly receptre nem szeretném rászánni magam, bőven megfelelne aroma, vagy valami egészen egyszerű, kényelmes megoldás, ami ugyanazt a keserű ízt adja. Nem árulok el titkot, hogy 70 vagy 80 ft volt ez a 30 ml-es aroma, kb. ilyen árban tervezem most is megvalósítani a likőr ezen összetevőjét..

Csikky Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136237

Én hármat magammal együtt! :)

Előzmény: mili70 (136233)
anaret Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136236

Köszönöm, így jártam el és sikerült!

Teljesen tiszta. 

 

 

Előzmény: DrJackson (136207)
kupeci Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136235

Az jó.

Előzmény: mili70 (136233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!