Keresés

Részletes keresés

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.05 0 0 314
Kedves Steff,[309] "fojtogató családi gond".
[fidelio] Steff Creative Commons License 2008.06.05 0 0 313
312   Csak nem valami csecsemőről van szó?
[fidelio] ricardo Creative Commons License 2008.06.05 0 0 312

311. Ó, Steff, te mindig meg tudsz győzni! 
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 311
Nemrég lett 29. Mindenkivel együttérez, aki az idővel viaskodik.
Egy anekdota:
A minap elment, sört vett egy kis délutáni filmnézéshez. A pénztárnál az eladó, miután vizslató pillantást vetett rá, így szólt:
- Személyigazolványt kérek.
Először nem is értette. Hirtelen úgy tűnt, mintha Postán, vagy könyvtári beiratkozásnál lenne. Felmerült a lelkifurdalás: "de ostoba vagyok, nem hoztam személyit a... hova is?"
- Tessék?
- Személyigazolványt kérek!
- Minek?
A válasz csak egy pilantás a sör irányába. 
Értetlen, kaján döbbenet. - Ha a pedagógusigazolványom mutatom, jó lesz?
Megrökönyödés most a másik oldalon.
- Egyébként köszönöm, bóknak veszem.
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.05 0 0 310
[309] Kedves Unicornis, szurkolunk nektek. Az is, aki még nem tudja, hogy szurkolni kell.:)))
[fidelio] Steff Creative Commons License 2008.06.05 0 0 309
306  Nincs miért.
[fidelio] hohlakova Creative Commons License 2008.06.05 0 0 308
BLDG SZLTSNPT :-)

[fidelio] unicornis Creative Commons License 2008.06.05 0 0 307
parsi- és én nem hiányzom? Bástya elvtársat már senki sem akarja...? 

Isten éltessen soká, te ifjonc,   -írom 53 évem teljes fennsőbbségével- adna a Jóisten még ugyanennyit mindannyiónknak, akkor talán több idő jutna olvasni és írni. 

Műfajt teremtettél iitt a Fidin, kérlek folytasd! Boldog szülinapot és jó egészséget.

vb: talán megoldódik az engem (minket) fojtogató családi gond is.  
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2008.06.05 0 0 306


Sok szeretettel.

Esetleges félreértések elkerülése végett: Jack-in-the-pulpit magyarul annyi, mint indiai répa.
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.05 0 0 305
[306] Szeretettel.:)))))

[fidelio] ricardo Creative Commons License 2008.06.05 0 0 304


Kicsi vagyok, éhes vagyok, össze vagyok gömbölyödve magzatpózba a takaró alatt, aprócska lábfejem meg kilóg, és fázik. Tessék engemet is szeretni! (haha)

[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2008.06.05 0 0 303
Kedves Parszifál, boldog születésnapot kívánok, örülök, hogy újra látlak!
[fidelio] pszí Creative Commons License 2008.06.04 0 0 302
Kedves Parsi!

Nagyon boldog születésnapot és jó egészséget kívánok!



Te voltál az első, akit nagyon megkedveltem itt a fórumon! Hiányoznak az okos és rendkívül szimpatikus hozzászólásaid! Nagyon nagy szeretettel várunk vissza a többi topikba is, de az itteni ténykedésed is példa nélküli, nagy érték!
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.04 0 0 301
Pfujj, dicnó Steff, hogy nézel ki? Nem csoda, hogy egyébkor legrugdosod a feleségedet a lépcsőn. Legalább Parsi születésnapjára összekaphattad volna magad.
[fidelio] Judit Creative Commons License 2008.06.04 0 0 300
                      
[fidelio] Judit Creative Commons License 2008.06.04 0 0 299
Milyen dühkitörésről beszélsz, kedves Parsifal?:)

Boldog születésnapot kívánok én is, legkedvesebb virágommal:

rozsa.jpg (60990 Byte)

[fidelio] Steff Creative Commons License 2008.06.04 0 0 298
[fidelio] zenesz Creative Commons License 2008.06.04 0 0 297
Én is kivánok Boldog Születésnapot a baloldalról:).
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.04 0 0 296

Ez így garantáltan diabetikus::)))

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.04 0 0 295
Kedves jó Parsi!
Hadd törjem meg az ebben a témában szigorúan őrzött, védett magányt, a magányodat. Azt hiszem, szükség van ilyen témára is - és a bejegyzéseidet olvasva tudom, hogy sokkal inkább, mint valamikor azt gondoltam.
Talán jó volt ez a zavartalan csönd. Mint amikor a szerelés nélküli búvár lassan megindul a mélységből fölfelé, a levegőre, hogy végre teleszívja a tüdejét. Ahogy az újszülött megkűzd az első lélegzetért. De mindvégig mi is visszatartottuk a lélekzetünket miattad.
Úgy érzem, megint itt vagy, köztünk vagy.
Szeretettel kérlek, lépj ki ebből a témából, és gyere közénk. Ennél nagyobb öröm hónapok óta nem érné a fórumot.
Nekünk is hiányoztál!
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.06.04 0 0 294

A pipacs a legkedvesebb virágom. Alku nélküli vörös. Ahogy nyílik, mint a kikelő lepke szárnya, gyűrött, érzékeny, aztán kitárul, szirmainak íveiben „művészi” elegancia van. Erotikus hangulatú. Egyszer vettem egy pipacsos képeslapot, nem bírtam megállni, úgy éreztem, jól meg kell gondolni, kinek adhatom félreértés nélkül.:)))) Ezúttal se tessék félreérteni.:)

Egy végtelen pipacsmező pedig szédületes látvány. Szeretettel adom jelképesen a mi kedves, kedves születésnaposunknak. Isten éltessen, Parsi!






[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.06.04 0 0 293
08.06.04. szerda
Az 52.születésnapom. Az utolsó összeomlásomból kb.egy év alatt nagyjából jól kijöttem. Az elmúlt hónapokban  "már csak" két nagy problémával kellett szembenéznem :
1, szembenézés a múlttal: honnan jövök és ugyan hová a fenébe tartok? Ez a nem szelíd szellemi harc az elmúlt hónapokban  kezd biztató formát ölteni-P.Hendrix barátom segítségével,a fideliós tábor feltehető időnkénti(?)  dühkitörésére.
2, nap mint nap megjelenés az elmebeteg/bűnöző--reformkor engem leginkább nyomasztó  ketrecében :a munkahelyi csatározásban,ahol szokásom szerint  passzív és naiv  voltam. Az én szempontomból ez a harc is jó irányt vett az elmúlt hónapban,mivel a hajdani ötösfogatunkból mint egy forgószél 3 munkatársamat elsöpört egy helyi reform;maradtunk ketten a régi gárdából - és jöttek új időknek új dalaival az ifjú titánok..akik teljes megdöbbenésemre,  jobbnak(?!) tűnnek(?!) mint az előző gárda.
Megmaradt kolléganőmmel a korábbinál is szorosabbra fűződött a 12 éves kapcsolatunk- ugye baj/gond/nyomorúság összeköt(het). Tegnap láttam nála egy újságot, amiben a RINGet köszöntik. Hű mondom,mit írnak a Ringről?-Miféle  Ringről? Hát az operáról. Miféle operáról ? Hát a Wagner operájáról. Az Wagner ? Te azért ismered nem? De, mondom. És mikor lesz? Két hét múlva. Megnézed? Nem tudom,még gondolkozok rajta pár napig,aztán majd esetleg elmegyek jegyet venni....
Bizony,nagyon is érdekel a MÜPA RING. Ilyenkor a Fidelióban már javában megy a duma ,de mióta P.Howard barátom rászabadította az életemet a Fidelióra, azóta már nem egy pillanatra sem merészkedek bele -nehogy ,nehogy, nehogy... és bizony mostanra megint tök magányos lettem. Hiányzik a Fidelio. Hiányzik ennio makacs útkeresé, cisz moll orgona "őrülete", vörösbegy talpig-szíves pedagógussága, a szécsipalizó moor bach/orosz/ tudása, zsölény bölcsessége(i), stefl iróniája, Kántor karakánsága, emerzoli jazzelése,pszi Beethoven és Csajkovszkiíj szenvedélye, Judit forradalmisága,de még wise gentleman és zenesz urak szent /elvakult balliberalizmusa is hiányzik.
Jó volt fideliózni.A gyerekeim  magas ívből letojják a Fideliót,munkatársaim
nem is ismerik, aki meg esetleg ismeri,netalán olvassa, az meg rólam nem feltételezi,a feleségem nem foglalkozik vele,barátaim pedig már lassan mind eltűntek-vagy átalakultak,igy itt szinte teljesen inkotnitóban,mint egy marslakó  "játszadozhattam".
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.06.03 0 0 292
80.10.28.
Este a kietlen (igazi éjhomály) pusztán lucernát loptunk a nyulaknak. H.H. fürdetés közben, miközben hason támaszkodott,szó szerint  hátra fordult mikor meghallotta a hangomat.
Érdekes,hogy a naplóban főleg könyvek,filozófusok,városok szerepelnek -de nincsenek benne EMBEREK (barátok,ismerősök stb.) Nagyon magányos va-gyok?
Túl sok GONDOLATOMAT  nem írom le! Jószerint csak egy ezredrészét! (Egy skizofrén refrénnel:Nagy László:Itt nyugszik a hetedik /vagy huszonnyolcadik?/ gyalogezred - de kit érdekel ez az ezred(rész) is?)

10.30.
A strandon T.vel.
H.H.-t megröntgenezték:minden OK!
Most rágyújtottam egy Marlboróra,de 3 slukk után eloltottam.
"A középszerű ember úgy él és úgy hal meg,mint az állat"(Diderot)

11.01.
Tegnap végre lelöktem a már rég megkívánt 2 deci konyakot!Újra dohányzom!Ahogy közeledik a verseny - mint egy újabb megmérettetés -,egyre inkább széthullok újra. Utána majd megint összeszedem magam.-addig minden áron tanulnom kellene! Állati nehezemre esik -mint minden külső kötelesség.
Mi a világ? A világ egy selyemfátyolba hulló tovasurranás. A világ egy cinikusan mosolygó hegyoldal. Az elmúlt idők szivárványfényén átgomolygó etűd a jövő orrlyukaiból. A zümmögő légyben,mint csomópontban  összefutó potencia. A világ egy kockás pléd,rajta fizika könyv és mustár. Egy kivilágított lokál és egy hajnali szemetes-kuka.
A világ esse est percipii et laboro et coito ergo sum. Egy zsúfolt autópályán felejtett álom. Egy érdes szagú muskátli félig üres borosflaskába döfve.
Elhalkuló szépség,katapultáló jóreménység.
Milyen gondolatok foglalkoztatnak elalvás előtt?
-Tudok holnap tanulni egy kis kötelező anyagot?
Istenem! Mi lesz még velünk? - És  mindez 24 éves koromban!
Ma van a halottak napja. A halottak az élők szívében élnek tovább - s az élők gyakran a halottaikról való emlékezetükban élnek tovább. Óhatatlanul felmerül a kérdés:vajon H.H. emlékezetében élni fogok-e tovább? Az ember egyszerűen nem tud igazán és őszintén  találkozni a halál gondolatával.
Vagy misztifikálja vagy vulgarizálja - de így vagyunk szinte mindennel.

80.11.02.
Semprun:"A halál pillanata mindig szokatlan időpont"
"Sokkal nehezebb egy német katonával beszélgetni,mint Hegelt olvasni.Főként egészen egyszerű dolgokról nehéz beszélni vele,életről és halálról ,arról,amiért él és amiért meghal az ember."
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.06.02 0 0 291
a 17.hónap
"-Tiszteletem"
"-Jó napot!" -válaszolta automatikusan, majd meglepődve  megbotlott. A kellemetlenül fojtó júniusi kora-kora délután éppen hazafelé lógott az "Intézet "  udvarán amikor  a fiatalember ráköszönt. Feltehetőleg máskor is köszöntek már így rá, de csak most tudatosult  benne. Most ugyanis éppen a Napló-tükörbe bámulva a Napló-létben kavargott. Vastag-, kopogó-, fatalpú farmer papucsában,kopott farmerében,szabadon lifegő kockás flanel ingében,felső zsebben cigi és gyufa domborodik,éppen az Egyetem udvarán sietett a júniusaira oly jellemző vizsgahalasztás/utóvizsga intézés miatt amikor a "Tiszteletem"-re  visszazökkent  a mindennapi életbe. Most is papucs van rajta,de bőrből,nadrágja korrektnek mondható vászon nadrág, inge se nem flanel se  nem  kockás - de most is azért szabadon.  Igen. Vannak változások. Egy ilyen köszönésnek  nincs túl sok jelentősége- legfeljebb csak akkor, ha az ember rádöbben,hogy honnan jön. Talán tényleg nem egy akkora ellensége a társadalomnak. Az emberekkel,ha tehette,  igyekezett jó viszonyt ápolni - és általában sikerült is. 
A "főnökféléket" nem igazán szerette - nem irígységből, hanem azért mert tudta,hogy érdemtelenek a poziciójukra - a főnökségggel kapcsolatos negatív érzéseit a a rendszerint jó antennával megáldott  "főnökfélék" jól meg is érezték. A nagybetűs tömeget alkalmasint megvetette,de ha konkrét, megnevezhető, megfogható képviselőjével találkozott, akkor általában semmi baja nem volt vele. Munkatársaival,kollégáival  szinte mindig jól kijött. 
Zárkózottsága már formálódott  a kezdetektől - mondhatni a gimitől,és azóta csak fokozódott. A fontos dolgait a Naplóval beszélte meg. Éppen ezért volt
rettenetes/boldogságos/fájdalmas/ájulásos/depressziós a réges rég lapozgatott Naplófolyamba bele-bele-lépni. Csak a 13.hónaptól tudta igazából megtenni. Akkor is csak naponta 2o-25 percig. A szekrény mélyére az első hónapban bevágott füzet-végtelenből majd minden nap aleatorikus/sztohasztikus módszerrel előmerített egyet,belekukkantott,
majd gyorsan kijelölt egy vagy több részt, amelyeket én.P.H., nagy internetező tapasztalatommal bemásolok a Fidelióba, így a Napló mindegy elidegenedik az alkotójától és így bizonyos távolságtartásból tudja vizsgálni: tanulmányozni saját magát. Az összeomláshoz közelebbi naplókhoz  nem  mer nyúlni.
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.06.01 0 0 290
01.04.20.péntek       FLOWER POWER

realizmus -tragédia - irónia - tragikomédia -mese
melyik szintnek milyen molekulák,erők,szerkezetek,tevékenységi formák,nyelvek felenek meg?
Ha meghaltál,akkor állsz készen az életre -mondta Hendrix

01.04.23.hétfő
Purple
Gondolkodásformák/személyiségformák/kommunikációs formák
MIÉRT VAN EGYENES EGYÁLTALÁN?

01.04.27.péntek
1,A fizikusok és a sci-fi irók némelyike beszél a velünk párhzamosan feltételezett világról. Pedig ezen,"más-világ"-i emberek láthatók,közöttünk vannak:a politikusok és a menedzserek egy  jókora része. /ők az ősélmények ördögtől való világának képviselői
2,Az emberiséget ugyanaz az erő és terv korbácsolja előre mely ott volt már a Big Bangnél is. 
3,Kant 3 kritikája és a Könyv 5 fejezete.

01.04.28.szombat
A Könyv fejezetei:
1,Chandler,Rejtő,Hrabal,Kerouac
2,Th.Mann,Goethe,Balzac
3,Joyce,Grass,Lautreamont
4,Heidegger,Rimbaud,Szent Tamás
5,Szent Ágoston,Goethe (itt is!) Nietzsche

01.04.29.vasárnap
Hendrix-az egyik megváltóm. Munka után rohadt fáradtan.
A Könyv -no és persze az Evangéliumok - 'négyszeressége'.
Dante és a világ szerkezete.
Wagner fejlődése- Wagner a másik megváltóm. Boldog lehetek,hogy ennyi megváltóm,testvérem és apám van.
No és az Anyák? ( Goethe,szláv Földanyácskák)

01.04.30.hétfő
Rammstein:Sonne.-régóta áhított számot U.T.tegnap megszerezte,én pedig 4x egymás után felmásoltam.-ilyet még soha nem csináltam.-ritmus, szöveg, egyszerű melódia,mitológia,mese-kiváló klipp a bánya-világról.(BÁNYÁM VILÁGA!)
Most nem látom valami biztatónak  a Könyv létrejöttét:legalább 10 év kellene hozzá!-nekem pedig már csak 3 év és 8 hónapom van! AZ IDŐ SZORÍTÁSÁBAN.
este
Görög étterem:görög tál,görög konyakok,görög saláták és görög desszertek.
DEAN MORIARITY  és Werther.
A Kis herceg csakúgy mint a Végtelen történet az V.fejezethez tartoznak. Zarathustra is.

01.05.01. kedd.
Ennek a Naplónak is vége. Nagyon sűrűre sikeredett.Legfőbb eredménye a Könyv körvonalazódása. Összecsapás a fizikai fitnesz  és a szellemi útkeresés (pia,cigaretta,gyógyszer) között. A 4 hónap alatt összejött másfél milla - életemben nem volt ennyi pénzem....
Csalódás,kiábrándulás -álmok szertefoszlása.
KACU ÉS RAMMSTEIN!
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.05.31 0 0 289
03.12.18.csütörtök
11ó
47 éves elmúltam  és:
1,kedden voltam életemben először  a Magyarországon gombamód  
szaporodó vásárlóközpontok egyikében - meg is viselt, és az emberiségről  alkotott  véleményem tovább romlott.
2,Kedden volt nálam életemben először mobiltelefon -ami az ún.civilizált világban ún.alapvető szükséglet,minden baromnak van is. Kedden kényszerűségből el kellett vinnem magammal,de nem tudom,hogy tudtam  volna- e  használni.
3,szerdán voltam hosszú-hosszú évek után autóval Operában.:Don Giovanni.
Most a szabadság második napja.Tegnap délelőtt megfuttattam Olját,ma reggel Olját és Vavát,most pedig Hendrix és sörök. Martin a német dog és Pepi az angol masztiff itt alszanak az ágyamban.
A SORS: egyre inkább fatalista leszek.
Legfrissebb példa:évek óta nem vettem magyar nyelvű könyvet,de tegnap igen:Váncsa szakácskönyvét az opera  előtt fél órával. A Don Giovanni  szünetében pedig a büfében felbukkan Váncsa!
SORSSZERŰ VOLT,HOGY ANYÁM FIATALON ELHAGYOTT ÉS HOGY UTÁNA SZINTE RÖGTÖN  I.-VEL ÖSSZEJÖTTÜNK. SORSSZERŰ VOLT,HOGY AZ ELSŐ MAGYAROK KÖZÉ TARTOZTUNK,AKIkNEK NEM SIKERÜLT A DISSZIDÁLÁS.

13ó
Most a Bohémélet.
A Don Giovanni-ra először Kierkegaard hívta fel a figyelmemet,majd egy érdekes dráma mely Faust és Don Giovanni - ról szólt. A Bohéméletre Gyagilev mutatott rá.
Sörök,kutya-alvás tovább,de játékra jelentkezett Teilhard is.
15ó
Wagner kollázs.
Jézus és Rimbaud -erre a 999 oldalas Werkben legalább 3 oldalt kell áldoznom!

Kopognak Don Giovanni-nál - Beethoven V.szimfóniája tudattalanul innen indul.(Egy zenetörténeti felfedezés csak úgy széljegyzetként szerepel a Naplóban.)
03.12.20 szombat
20ó
Schönberg Mózese.
Mózes,Wozzeck és Lulu - legalább 15 éve támadom őket és nem tartok sehol. Pedig már nem sok időm van. Ha az Óm is úgy akarja,akkor még legfeljebb 15 év. Most a METből közvetítés. Kb.8-1o évvel ezelőtt lemezről már felvettem:egy áttekinthetetlen kollázs folyam részeivé vált.
Most jöttem haza .....ból :tegnap  délután óta nyomtatom a Werket.Most kb.1350 oldal.
03.12.22.hétfő
dél
Blues és Purple. Child in Time és Beethoven. Ki kopogott Don Qiovanni-nál?
- A SORS!
Sörök. Tegnap nem ihattam. Most pedig:DAS TAO DES I GING.
14ó
Santana,Jazz és sörök és I GING.

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.05.29 0 0 288
84.05.26.Szombat
Délután 6
Bömböl a magnó. I. "kétségbe van esve":mi lesz,ha H.H.és U.T.is  üvölteti majd? Én  megnyugtatom,hogy nekik  jobb berendezéseik lesznek majd és valószínűleg "szörnyűbb" zenét hallgatnak majd.
Három találkozás a múlttal:
1,Woodstock
2,101 kiskutya a moziban! Napok óta készültem rá.H.H.40 perc után megunta-és engem se érintett meg különösebben.
3,Cs.kiszabadult a börtönből.(Tegnap már össze is verték.)-kényelmetlen találka.Udvarias voltam,letarhált,de le fogom koptatni.
-elszakadás a múlttól!!!
Tegnap kezdődöt a  könyvhét.Siralmas választék.Megvettem:Tom Wolfe :
Festett malaszt.
este 8                       
Képzeld el a tizmilliárd  fényéveket / autót kellene venned,benzinre se lenne pénzed./Brontozauruszok pusztulása,/ellátni munkádat, alkalmazkodni, fennmaradni./Ki tenné meg helyedben/ Teleszkópok pásztázzák a végtelenséget./Élni a Dharma és  a Karma / törvényei szerint / Kislányod maholnap iskolába jár./ Tudod,soha nem fogsz szambát járni,/mandolinon játszani,géneket manipulálni,/happeningen részt venni,Akciót alkotni ./Azték sírokat kutatni,lóversenyen fogadni,yacht kiránduláson fürdőzni-napozni./ 
A  matematikát új alapokra helyeznéd,/ebből a fizikának új utakat mutatni /
másrészt a fizikát emberi-környezetre irányítani ./ A pénzromlás olyan mérvű /reszketnek a nyugdíjasok./Jugadharma parancsolja /Légy napjaid szolgálója /Philosophie perennis azt kívánja /Légy az örök hű tolmácsa. /A költészet alkalmasint pótcselekvés / De hát mi nem az alkalmasint?

Vergilius:"Isten elénkbe nem áll,evilági emészt evilágit"
                                                               avagy a Semmi semmisít
"Bármi a sors,azt rám szabták.....sértem a sors törvényét.....e gyűlölt lét"

Dzsajadéva: " Hari vigad   a gyönyörű dalu kikeletben, /sirjon az elhagyatott,
íme táncol a vadörömű lánykaseregben/ Hari mulat a mély erdőn 
 
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.05.28 0 0 287
81.08.01.
Délelőtt 1/2 11. Most is kimegyünk a tanyára,de most busszal. Még mindig Heidegger!
" Az ember a lét pásztora.Ebben a kevesebben az ember semmit sem veszít el,sőt nyer rajta,miközben a lét igazságához jut. Megnyeri a pásztor lényegi szegénységét,akinek méltósága abban van,hogy maga a lét szólítja igazságának örzésére....
Istenre nem az a legkeményebb csapás"..... indulás a tanyára!
folytatás este 8-kor:
kapáltam,szalonnát sütöttünk,söröztünk. Kapálás közben,egyszer,mikor hátrahúztam  a földet átharapó szörnyeteget,meginogtam,előrebotlottam  s jobb lábammal ráléptem a forgó,brutális acélfogakra - ha nem a kedvenc,többcenti vastag fatalpú papucsom van rajtam,akkor a lábam szétforgácsolódik..de az volt! Folytatjuk Heideggerrel!-előbb azonban megnézem a TV külpolitikai híreit: Minden sikeres politika és ideológia sine qua nonja:az őszintén hazudni tudás képessége! És mostmár tényleg Martin bátyó:
"hogy kimutatható egzisztenciájának  bizonyíthatatlan volta,hanem az,hogy a valóságosnak tartott istent legfelsőbb értékké emelik....isten nélkül a világ elveszti alapját....Az alapját veszített korszak szakadék fölött lebeg."
81.08.18.
reggel 9
tegnap:T.problémáját sikerült elintéznem,az enyémet viszont nem.Hogy beiratkozhassak,írnom kell egy kérvényt a minisztériumba,hogy az oda benyújott múltkori kérelmemet,miszerint Szegedre akarok átmenni ,és amelyet engedélyeztek is - tekintsék tárgytalannak,és hogy engedélyezzék a pesti továbbtanulásomat. (Szegedre X. professzort elkerülendő akartam átmenni)
Utána piálás. Hogy minél jobban megmárosodhassak,és mivel kevés volt a pénzünk,össze -vissza ittam mindent.(T.vigyázott magára,hisz 10 nap múlva vizsgázik.) Először barackpálinka,majd rum sörrel. A rumot beleöntöttem a sörbe.Borok.Konyak D.feleségénél.Sörök.
Ma:kelés 8 körül - most írom meg a kérvényemet,előbb azonban Max Scheler! : "az ember helyesen tekintve  csak a mozgás,a tendencia,az átmenet az istenihez.Ő az a testi lény,amely  Istent intencionálja,s amely Isten országának  áttörési pontja,s a világ léte és értéke csak az ő aktusaiban konstituálódik...az ember lényege éppen az,hogy intenciója túlhalad önmagán és minden életen...az ember olyan dolog,amely transzcendentálja önmagát,saját életét és minden életet."
A kérvényt legépeltem,H.H.-vel el is vittük a postára majd elbicikliztem vele a játszótérre. Már el tud sétálni az egyik padtól a másikig.
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2008.05.27 0 0 286
A hajléktalan ült a tér sarkában egy kőpárkányon. Ingben, alsóban, a kezében tű. Az egy szál nadrágját varrta elményülten. A téren csönd, madárcsicsergés, idill.
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.05.27 0 0 285
81.10.24.
este 1/2 6
Mint bármi másról, így a Napló-írásról is képtelen vagyok lemondani. Délután tanulgattam,az előbb kimentem KV-t főzni és H.H.-vel játszani...és amikor gőzölgő csészével leültem ide:bevillant,hogy folytatom a Naplót!
Az elmúlt másfél hónapban történt pár érdekes dolog:4 nap (stoppal)Hévizen Cs.-vel B.nél. Ivászatok  T.-vel,S.-sel,csoporttársakkal.Találkozás V.-vel,E. disszidált.
Vagy 50-6o könyv eladása az antikváriumban.Baromi furcsa érzés látni néhány nap elteltével  az antikvárium polcaira kitett könyveimet,személyes bejegyzéseimmel - így például láttam Hegel esztétikáját és  Comte köny-
vemet.Rendszertelenü egyetemre járás. TDK-hetente egyszer járok be. Járok egy spec.koll.-ra is. Angolból nagyon szarul állok. Egyes dolgozatok.
Az ONTOLOGICA ideája hol halványabban,hol erősebben él még;--hogy lesz-e belőle valami? A .....tudományban újabban tett lépéseim ebből a szempontból elkeserítőek:sehol egy gondolat! Összességében úgy látom,hogy a ....tudomány elmélete éppúgy alkalmatlan tervezésre mint például a meteorológia elmélete. Helyesebben:a ....tudománynak éppúgy nincs elmélete mint a meteorológiának,csupán - bár ez is sok!- gyakorlata és műszerezettsége van! 
Az elmúlt időszak fontosabb külső eseményei:Szadat meggyilkolása,S.Kánya elrepülése,Lautréamont(óóóóóóóó!!!)Maldodorának itthoni kiadása,
Y.Menuhin pesti koncertje.
Nálam:Egyre kevésbé érzem fontosnak a magam elé állított kategórikus imperatívuszt:nem találom lényegesnek és helyesnek,hogy lehetőleg minden környezetemben élő emberrel pozitiv,szimpatizáló kapcsolatot tartsak fenn!

Valamelyik este,elalvás előtt,"felállítottam" "törvényeimet" az ONTOLOGICÁHOZ:
I. Az aktivitás törvénye
II. A C-V törvény (circulus vitiosus)
III. A kettős hatás törvénye
IV. Az egyidejűség törvénye
V. A C-P törvény(centrum-periféria)
VI. T- I törvény(Tér-Idő)
+1.a vissza effektus
 "Már" csak ki kellene fejteni/igazolni és fontosságát bebizonyítani.
Rousseau: "De ki tudhatja,nincs-e talán millió más törvény"
William James: " minden valódi metafizikai vita valamilyen  gyakorlati kérdést érint,még ha ez feltételes és távoli is."
Husserl:"Az a priori tudomány az elvi tudománya,amelyre a ténytudomány-nak  vissza kell nyúlnia,hogy végsősoron éppen elvi megalapozáshoz jusson - csakhogy az a priori tudomány nem lehet naiv tudomány"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!