Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.15 0 0 72
Is meri valaki a Stan Meyer féle generatort?
WoodooChild Creative Commons License 2007.11.16 0 0 71

Basszus !

Ennyi sötétséget, mint amennyit itt tapasztalni !!! (Tisztelet a kevés kivételnek.)

 

Emberek !

Örökmozgó - a termodinamika univerzális törvényei értelmében - nem létezik sem itt a Földön, sem más naprendszerben.

Persze, ha hiszel a csodákban, semmi sem lehetetlen. :-)

Nem ártana tudomásul venni, hogy a semmiből nem lehet energiát nyerni !!!! Ingyenenergia sincs !!!!! Ha egy napkollektort, napcellát, szélerőművet telepítesz, annak igen magas a befektetési költsége, mely fajtájától függően 8-15-20 év alatt térül meg attól függően, hogy mekkora a kapacitása, hány család osztozik a befektetési költségen, illetve milyen mértékben drágulnak az egyes energiafajták. Persze még így is megéri !!! Csak legyen minimum pár százezer, de általában egy két millió forintod rá . . . .

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy az itt hozzászólók akaratával, szándékaival nem tudok azonosulni ! Sőt, nagyon is "zöld" vagyok, usgyanis ökológus végzettségű volnék . . . . A zöld energiák használatát - szerintem is - nagyon és minden lehetőséget megragadva ösztönözni kell(ene) !!! A mocsok olajipart pedig tűzzel-vassal korlátozni. De, hát már megírták korábbi hozzászólók is, és azt hiszem ez senkinek nem újság, hogy a mindenkori kormányok és a "fosszilis energiaipar" csókos jóbarátok, azaz mélyen egymás seggében vannak. Ennél fogva, rajtunk egyszerű polgárokon, és a bennünk lakozó civil kurázsin múlik, hogy az olajtól piszkos kezű, zsíros-vastag zsebű politika meddig szolgálja ki azt a kis létszámú, nagytőkés réteget a tömegek érdekeivel szemben !

 

freestyle !

Ha már hülyeségeket beszélsz, legalább írj már - légy szíves - helyesen, mert egyszerűen már fáj a szép anyanyelvünket gyalázó stílusod. Vagy esetleg külföldi volnál, mert ez esetben elnézésed kell kérjem !

 

Emberek !

Mielőtt hülyeségeket kérdeznétek, kicsit olvassatok már utánna a dolgoknak ! Itt, a neten félelmetesen nagy információ-mennyiség áll rendelkezésetekre. Boccs, ha karcos voltam, de ez a topic már fájt . . .

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 70
És most hogy állsz, Laci bá?
Költségek? Időráfordítás? Esztétikum?
Nem kötekedni akarok, hanem úgy látom, Te vagy az első, aki arról beszél, hogy csinál is valamit, nem az adórendszert szidja, vagy kályhát akar az autójába rakni.
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 69

Dehogynem. Készítesz néhány baromian egyszerű levegős napkollektort, és amikor süt a nap, nem kell mással (pl. gázzal stb.) fűtened. Ráadásul szárítja a lakst és friss levegőt nyom be a működés teljes ideje alatt.

Ilyen módon a teljes fűtési szezon-béli költségek 20-30, esestleg 40 százalékát meg lehet takarítani.

Ha a HMV (használati melegvíz) készítést is napkollektorral oldod meg, a teljes évi energia-számlád további 10-20 százalékát nyered vissza.

A megtérülési idő a levegős kollektornál 3-4 év, a vizes kollektornál 4-5 év.

Utána amíg élsz, ingyen dolgoznak Neked ezek a berendezések.

Én most építem a műhelyemet, még pár nap, és azután nekiállok megvalósítani a fentieket. Villamosmérnök vagyok, szakmailag nem gond.

Előzmény: mbcu (66)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 68
Beírod a google képkeresőbe:woodgas és kiad 1ezret...
Előzmény: zebulónia (44)
freesytem Creative Commons License 2007.07.31 0 0 67

Sziasztok mindenkinek.Bármilyen korszakban éltünk bárhol a szabadságunkat elvették és köteleztek a ,,hazaszeretetre,,. A vizzel müködö autot egy jo ideig nem fogják törvényesiteni pedig az az ország hasznára is válna meg abszolut mindenki hasznára lenne télleg.De könnyebb  nézni hogyan nöl a profit az olajbol,ezért  s mint mindig is a pénz beszél a kutya ugat.Találtam egy érdekes idézet az olajmágnásokkal szemben hogy nem legyözhetetlenek:
            "Ezentúl nem a nagy hal eszi meg a kis halat,
            hanem a gyors hal a lassúbbat."
            (Rupert MURDOCH)

Tehát akkor ez is igaz mert pl:,,lehet akár milyen nagy macso ugyis legyözhetö valamilyen modszerel,,Tehát  ha kell benzin szagu vizautot csinálunk de ahoz nincs joga senkinek hogy elvegye a szabadságunkat. Tudom hogy nem bezsélek hüjeséget.tudjátok miért vagyok biztos benne?Mert ugy érzem magam mint a négerRABszolgák abban az idöben csak a korbácsolás  nem fizikai hanem lelki s tudjátok hogy az még rosszabb?egyedül nehéz de közösen sikerülhet,,sok lud disznót gyöz,, elég gyengén álnak a dolgok mert talán mindenki fél. jo ha ez az oldal megmarad és télleg látnánk egymás remekmüvét mert erre jo az internet is s igy kedvre kapjunk a vizautohoz.tetszettek az ötletek videok.1 ötlet  szerintem nem bonyolult a vizauto möködése és körforgalmu alapon müködhet is.öninditoként talán kell a hidrogén.kb:).

mbcu Creative Commons License 2007.04.30 0 0 66
Sziasztok! Otthoni fűtésszámla senkit nem érdekel? Lehetne ingyen a fűtésem,vagy legalább olcsobb? Hozzászólásokat várok.
dodkii Creative Commons License 2007.03.27 0 0 65
milyen kísérleteket végzel, ha szabad érdeklödni?
Előzmény: goog (27)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.08.17 0 0 64

"mert az fát ültet és gondozza a környezetét."

 

A falunkban pont fordítva van.

Ami nem terem gyümölcsöt az haszontalan, ezért nem is ültetik, ha meg kinő akkor kivágják.

A gyümölcsfákat meg azért nem nagyon ültetik, mert kinek van energiája gondozni...

 

 

Előzmény: zebulónia (63)
zebulónia Creative Commons License 2006.08.16 0 0 63

szia!

ne a "középosztálybelitől" vagy a paraszttól féltsd a levegőt, mert az fát ültet és gondozza a környezetét. A bunkó Újgazdag aki összelopot már egy palotáravalót kivágja a kertjében és az utcán is a fákat, nehogy megkarcolja a IV. generácios korszerű motorral hajtott bódé nagysáágú autóját. Szóval nézz körül mielött minősitenél valkiket. Gondolom szintén a külvárosban élsz.

Előzmény: Törölt nick (60)
zebulónia Creative Commons License 2006.08.16 0 0 62

Szia!

Kösznöm szépen az infót!

Előzmény: ztoth32 (61)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 61
Nem semmi amit említesz.
Előzmény: Törölt nick (60)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 59

OFF

 

Mond mikor láttál középosztálybelit ilyen hevesen dolgozni? Azok, ha ingyenergia kell nekik, akkor szolárt vesznek. Mégha annyiba kerül is.

 

ON

Előzmény: Törölt nick (58)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 57

Ebből a szempontból osztom aggodalmadat.

Előzmény: Törölt nick (56)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 55

Azzal főz is, mosóvizet melegít, moslékot főz a disznónak(nem a férj)  még nyáron is minde nap.

 

Számolás helyett: Ha a teherautó 2,5 órát ment egy begyújtással, és a motor teljesítménye pedig bizonyosan több volt mint 10 KW, akkor legkevesebb a tekintélyes 25 KW/óra energiát lehetne halmozni akár akksiban is. A többi bejáratott dolog a solar technikából. Különbség annyi, hogy nem napfény, hanem hulladék.

Előzmény: Törölt nick (54)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 53

Nem rosszabb mint a kályha, amivel egyébként is fűt.

Előzmény: Törölt nick (52)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 51

Jó az ábra !

 

Az az érdekes, hogy ilyen módon megolható egy tanya villamosítása is. A mezőgazdasági hulladék pedig kiváló üzemanyag. Az alföld eldugott részein még most is hiányzik a villany. A rendszerváltásig nem villamosítottak állami pénzen, utána pedig a felhasználó nem tudja megfizetni a több kilométeres bekötést. Most úgy élnek, hogy akkukat töltetnek élelmes emberekkel, (egy töltés 1000 HUF) ami egy hétig tart, de csak világításra és egy kis tvézésre elég. Mosás, hűtés nem fér bele.

 

Hosszú égésű fagázgenerátor röhögve működtetne egy HONDA-t ami kiszolgál egy háztartást.

Előzmény: Törölt nick (50)
ztoth32 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 49

Üdvözlök mindenkit !

 

Rendkívül egyszerű szerkezet. Az apám a háború után ezt használta benzin helyett a teherautójához. (Aztán elvették az egészet.)

Egy kazán jellegű égéstér, amibe csövecskék lógnak, ezek a lángba érve elvezetik az éghető gázokat a karburátorig.  Az autón nem kell átalakítani semmit.  Ha elfogyott a tüzelő, akkor mehetett tovább benzinnel. Kicsivel  több a száraz lerakódás. A német hadsereg fagázgenerátoros harckocsikat is használt keleten. (Fűrésztelep volt a töltőállomás. Hahaha)

 

Egyébként egy begyújtással az apám Budapest-Siófok távolságot tett meg az elmondása szerint. Visszafelé ismét be kellett gyújtani. Az említett könyvet én is olvastam, nagyon precízen leírja nemcsak a működést, de a szerkezetet is.

 

TZ.

Előzmény: zebulónia (44)
moonshadow Creative Commons License 2006.08.01 0 0 48

Nemcsak fagázos, de kőszén és kokszgázos üzemű autók is voltak.

 

Jurek Aurél

Belsőégésű motorok

 

1961

 

könyvben találsz róla egy fejezetet.

Előzmény: zebulónia (44)
nadapapa Creative Commons License 2006.07.31 0 0 47
hali!

nem tudna valaki linket vagy leírást az időjárás szabályozásról?
(ha nem ide kapcsolódik akkor bocsi)
nadapapa@gmail.com

Köszi
Betch Creative Commons License 2006.07.26 0 0 46

HI!

 

Tudjátok hol lehet mágnest készíteni olcson!

mukli Creative Commons License 2006.07.16 0 0 45
http://perso. orange fr./quantohommesuite/11r 11michel.htm
Előzmény: G-fourty (21)
zebulónia Creative Commons License 2006.07.11 0 0 44

 

Sziasztok!

 

A háború alatt használtak FAGÁZOS autókat, kérlek ha valaki tud erröl valami müszakirajzot vagy leírást tegye meg , hogy közé teszi. Biztosan másokat is érdekelne.

Köszi! Laci.

Seamus Harper Creative Commons License 2006.06.27 0 0 43
milenne ha a rabok azt csinálnák mint az anyám csak napi 5 - 8 órát ( izmos olimpiai futókká válnának és még áramot termelnének nekünk) mi és ők is jóljárnak.
Seamus Harper Creative Commons License 2006.06.27 0 0 42

Hali Ennek semmiköze a globális felmelegedés hez meg az elfogyó olajmezők höz de ell kell mondanom. Anyám minden este a szobabiciklién egy órát biciklizik, én meg egyszer montam neki hogy kösünk rá egy generátort. Persze azóta sincs rajta de ha mongyuk egy 24V-os gen. rajtalenne a mi 10 db 12vé- os aksit mtöltene és feltételezzük hogy éjszaka nem mröl le akkor egy áram szünet esetén egy órát lehetne képezni INGYEN. na Ennyi remélem nem fárasztottam m le senkit.

 

Woodyka Creative Commons License 2006.06.25 0 0 41
Azért az olaj utáni világhoz már elég jól haladnak az alapok is:ha csak abba gondolok bele, hogy 10éven belül pl a ceruza akkumulátorok kapacitása minimum megnégyszereződött, s vannak az új 15 perc alatt tölthető cellák....
Igaz hasonlókat pl autóba szerelni.... huh, jó iszonyat drága lenne, de viszont a benzin ellenében városban már üzemeltetésileg igen csak komoly alternatívák lennének a modern NiMH, vagy LiIon cellák. És az már súlyra se túl töknehéz.
Plusz még ha napelem is van rajta, napos időben le lehet menni a strandra, s mire visszaér az ember, nem csak az izzó kocsi fogadja, hanem "plusz km-ek az üzemanyagtartályban" ;-)

Persze sajnos ehhez ma még azért vagy olyan anyagi háttér kell, aminél vesz az ember magának egy benzinkutat, vagy pedig lottóötös.

Mindenesetre már amibe lehet elem helyett kizárólag akkut használok, s mobil világításra LED-eket. (www.luxeon.hu)

Elég jó fényük van, s egy melegfehér mellett egy sima fehér fényű együtt elég kellemes fényt az esti úton bicajozáshoz.

Üdv

peter513 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 40

Jó lenne feléleszteni ezt az alvó topikot.

Ébresztő!

kisgyermek Creative Commons License 2006.03.24 0 0 39

 

Üdv mindenkinek

 

Nem hiszem hogy valaki csak azért hogy bolondítsa az enbereket képes lenne több tiz-száz autot átalakítani akár montirozni a képeket.

 

Én elég optimista vagyok ebben a kérdéskörben és vallom hogy nem a MOL és sz olaj az egyetlen ami számunkra jó lehet.Csak sajnos ami működik vagy működhetne hamar nyoma vész.Az alternativ energiák sora van készen csak még nem használjuk mert új rendszereket kellen kiépiteni ami pénz és a nyereség csak később lesz belőle.Sajnos a vezetőink csak a mánnak és maguknak élnek.Lehetnénk mi ipari nagyhatalom is repce termelésben de nem mert állambácsi és mol bácsi kéz a kézben babusgatják egymást.Ha romániának megéri ipari létesítményeket épiteni és kijelenti hogy Europa repce feldolgozó és termelő nagyhatalma lesz akkor nekünk miért nem éri ugyanezt megcsinálni.Holott a földrajzi adottságaink sokkal jobbak bármely més Europai országnál.Van készen repcefeldolgozó üzemunk nekünk is békés megyében csak még repcét nem  látott. Elkészült cirka pár miliárdból adna munkát pár ezer emernek stb stb stb.És mindez miért  AZÉRT mert ....... és tudjátok a választ.Kinek az érdeke hát nem nekem de neked sem és a többi forum olvasonak

sem.Ne is bosszantom tovább magam.

 

 

 

 

sziasztok

 

 

 

Előzmény: Bazarghai (38)
Bazarghai Creative Commons License 2006.03.23 0 0 38
Szia.
Ezek a linkek jónak tűnek, de emuléval én is töltögettem le ilyeneket ezrével. Házilag hegesztett-tákolt csövek, sejtelmes vezetékek. Nem túl meggyőző. Egyébként le tudná vki fordítani ezt valami emberi nyelvre, h érthessük?
Akkor közelebb juthatnánk a megvalósításhoz.
Előzmény: kisgyermek (37)
kisgyermek Creative Commons License 2006.03.23 0 0 37

 

Üdv mindenkinek.

 

Az igért link:

Ez  a vizzel és olajszármazékkal működő auto traktor stb.mint ahogy már lentebb emlitettem a forumban.

 

 Itt található megépitett tervrajz , működő gépekről video fénykésp stb.

 

http://perso.wanadoo.fr/quanthommesuite/RealPMCPantone.htm

 

http://quanthomme.free.fr/pantone/FrancePMC.htm

 

 

A VPOp linket még nem találtam meg de rajta vagyok

 

 

Előzmény: kisgyermek (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!