Te is tudod, hogy a legfontosabb a jó gyümölcs és a jó cefrézés...a jó főzés már nagyrészt a tudásodon (hogy mit tanultál itt) és (nálad már) lassan a tapasztalaton múlik...gratula...
Az viszont tényleg jó érzés, hogy a jó eredmény a saját kezem munkájából csorgott ki...:):)...
Ahogy hallom, nem vagy egyedül...egy abszolút kezdő (a szárnyaim alól), egy full réz cuccommal, szintén elhozott két díjat erről a nívós versenyről...egy kezdőnek ez hatalmas eredmény, neki külön gratula...mellékesen jegyzem meg, hogy nagyon jó tanuló volt, (jegyzetelt, fotózott és videózott)...
nem kérdőjelezett meg semmit, csak csinálta amit mondtam...Meg is lett az eredménye...DD...
Lehet,hogy keveredik a fogalom nálad. A blended pálinka azonos fajú gyümölcs pálinkák keveréke. Példaként a Szatmári szilvapálinka, ami nem tartalmazhat Veres szilvát. Ellenben a Békési pálinka, alapját minimum 50%-ban Veres szilvából kell készíteni. Volt év mikor 7 kereskedelmi főzde körte blendet készített. Azért bátorkodtam írni mert a blended készítésre a vegyes pálinka került elő.
Nálam nem kell több 10 literre gondolni,úgy 1 decitől 2 literig marad és azt öntöm egybe.Ősszel lehet vegyest csinálni,de mikor a kora nyáriak érnek nem tudjuk egybe cefrézni mint az eper,cseresznye ,meggy stb...,így meg azért többféle aroma keveredik,no de ez csak az én véleményem,sokan biztosan máshogy csinálják.
Biztos van benne valami,én minden tudományosságot és szakmaiságot nélkülözve öntöttem össze pálinkákat,úgy ,hogy 20 literesben tárolom a kész párlatot,ha több volt valamelyikből akkor egy edénybe össze öntöttem ami megmaradt,így a végén lett 5-6 fajta keverék párlatom, aki kóstolta mind jobbnak találta mint az egy fajta gyümölcsből készültet.Ha ezt egy magasabb szintű kóstolással készítik azok a párlatok biztos nagyon jók lesznek.Most tervezem egy hordó vásárlását, amibe szintén vegyes pálinkát töltenék,van egy főzde ami ilyet palackoz azt mondják nagyon jó.
(+) :)) Jelzésértékű számodra is....Jó és hasznos az aromakosár finomításkor,hozzáértők is megdicsérték a munkáidat kik látták már a komplett rendszeremet-főzőmet....Részemről KÖSZÖNÖM! :)) Van még hova fejlődnöm ezzel is tisztába vagyok... viszont még "csak" 1 éve vagyok "otthonfőző" saját berendezéssel,ezt sem lehet azért figyelmen kívül hagyni... Köszönöm a Fórumos Kollégáknak is a megosztott tapasztalatokat!
Nagy nagy gratula, a győzteseknek...:):)...igaz úgy hallottam, hogy itt még a bronz is komoly eredménynek számított...annak külön örülök, hogy egyre több, (fórumos "emlőkön") nevelkedett, viszonylag kezdő ér el ilyen és ehhez hasonló versenyeken, szép eredményeket...csak így tovább fiúk...
:)) Biztosan pár nap csak már és te is meg fogod tudni.... Viszont nagyon kemény és "vasszívű" Zsűrizés volt. Totális "kis Onga" minden téren ezt mondták is. L Simon László Államtitkár volt a Fővédnöke a versenynek és tájékoztatta a tisztelt részvevőket-nevezőket hogy visszatérő "hagyományt" szeretne a későbbi évekre nézve a Perkátai Pálinka Versenyből.