Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136341

Mikor lehet kipróbálni?

Előzmény: Csikky (136339)
mili70 Creative Commons License 2017.03.24 0 1 136340

Én ezt találtam: 

1. Probe / 1st sample EUR 235,-

2. - 4. Probe je / 2nd to 4th samples each EUR 120,-

ab der 5. Probe je / from the 5th sample each EUR 110,

Előzmény: Csikky (136338)
Csikky Creative Commons License 2017.03.24 0 1 136339

Készül a speckó bogyozó, magozó gépezetünk! :) A saválló perforált betétek is összejöttek azért, de majd valahol le kell hengeríttetnem, a motor is meglett ma (fordulatszabályzós). Minden együtt végre, már "csak" a hétvégi legózás hiányzik! Prototipusnak szánjuk, ha bejön ráállunk! :)

12mm-es a szilvához, barackhoz:

5mm-es a csersznyéhez, meggyhez...

Csikky Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136338

Valaki árulja már el, hogy mennyi a nevezés, mert napok óta rosszul alszok miatta! :)

Előzmény: mili70 (136337)
mili70 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136337

A teljesítmény megsüvegelendő, de az én nézetemben az Úr már nem magánfőző. Felépített egy "márkát", a körítés sem semmi, és a technika sem. Egyébként kiszámoltad úgy nagyjából, hogy  mennyiben van neki az idei  Destillata? :)

Előzmény: Törölt nick (136335)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.24 0 2 136336

Isten éltesse a Gáborokat...

 

Előzmény: Törölt nick (136335)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136335

A "Fenegyerek" (Gábor) tarolt ismét Zamárdiból :)) Somogy Televízió

Előzmény: endrepp (136271)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.24 0 1 136334

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (136323)
Hobbi főző Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136333

Kaposváron

Előzmény: 1zsakkrumpli (136332)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136332

Helyileg hol vagy?

Előzmény: Hobbi főző (136316)
kivimánia Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136331

Ha  nem kapsz,írjál magánba.

Előzmény: Hobbi főző (136316)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136330

Bejön az szerintem is. És még a lemez is szép marad. :)

Előzmény: endrepp (136329)
endrepp Creative Commons License 2017.03.23 0 1 136329

FBS nagyon jó cucc, sztem mosd le féktárcsa tisztítóval, ragaszd fel, ha nem jön be lefejted és megküldöd valami brutállal, de fogadásom van rá, hogy jó lesz.

Előzmény: 1zsakkrumpli (136328)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136328

Eddig nekem az FBS sem volt gondom. Előnye: olcsó

Előzmény: endrepp (136327)
endrepp Creative Commons License 2017.03.23 0 2 136327

Azok is PUR ragasztók, jó magas árral, azokból van primer mentes is, ha kapsz 4-5000Ft körül, akkor jó, egyébként szerkezeti technológiából egy tubus és 2deci primer már 7-8e körül kijön, abból a primert a jövőben használhatod kb. 15 tubushoz. A primer a zsírtalanított felület és a ragasztó közötti tapadóhíd, de ezt szerkezei ragasztáshoz szokták csak feltenni, ahol a ragasztónak nagy erőt kell tudni feltépésre, ilyen takarózáshoz nem feltétlenül kell, már az ágyúval verébre kategória. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (136325)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136326

Na az tuti.

Előzmény: 1zsakkrumpli (136325)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.23 0 0 136325

Az már biztos, hogy ragasztani fogóm, szélvédőragastóról mi a vélemény?

Előzmény: Figyelget (136324)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.23 0 1 136324

Azt szeretnéd, hogy a tükrös tükrös maradjon, csavar /szegecs ne látszódjon. 

Szerintem bármelyik (akár endrepp által mondott) hőálló, rugalmas fémre is jó ragasztó megteszi. 

Mit vesztesz vele? Semmit. 

Azt a kis időt legfeljebb, amit esetlegesen feleslegesen dolgoztál kudarc esetén. 

Viszont ha egyből "foltossá"  teszed a lemezed,  a szemed mindig odafog tévedni és bosszantani fog, hogy miért nem próbáltad ki. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136308)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.23 0 1 136323

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136281)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136322

Jófogáson volt múltkorában. 

Előzmény: Hobbi főző (136316)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136321

Semmivel. Hátsó oldal oszt jó. :) 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136308)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136320

Vanni van, de az nem ragasztó, hanem fugázó massza. Sajnos nagyon kicsi a tapadása. 

Előzmény: öreg_néne_b (136304)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136319

Beizpaste jó hozzá,azzal megtisztítod,és forraszthatod.A rothemberger paszta,és ón jó hozzá,amivel a csövesek forrasztják a rezet.Természetesen gázlámpával.

Előzmény: rézműves1 (136314)
Csikky Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136318

"Pálinkás cuccok adás-vètele"! Èn is kerestem savállót, persue nem jött össze. Vatera, Jófogás, stb....! Mondjuk nek szerencsèm volt ès kèzalól összejött bartelba

 :)

Előzmény: Hobbi főző (136316)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136317

Talán a Bronzker-bt-nél vágnak neked. Hívd őket, fenn vannak a neten...

Előzmény: Hobbi főző (136316)
Hobbi főző Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136316

Üdv mindenkinek!

Keresek 300x300x2 mm-es rozsdamentes lemezt.

endrepp Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136315

Köszi, felírtam. :)

Előzmény: rézműves1 (136314)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.22 0 1 136314

..."Rozsdamentesre forrasztani? Azt nem tudom, van ehhez valami megoldás?"...

 

Van bizony...a pestiek közül lehetnek akik emlékeznek rá, volt egy iparművész, vagy 20-30-éve,

aki több méteres "szobrokat" forrasztott rozsdamentes lemezekből lágyforrasztással (cinezte, ónozta)... Ezt én se nagyon akartam elhinni (annak, akitől hallottam), de csak mondta, hogy igaz, mert ismerte...és még azt is mondta, hogy mivel nagyok voltak, teherautóval vitték a helyszínekre és "nem estek széjjel"...

 

...A "titok" nyitja a folyasztószer...én pedig sokfélét kipróbáltam eddig, de egyszer sem sikerült...

 

Nem hiszed el, de igaz...a cólában is az van...a foszforsav... miután meghallottam, persze rögtön kipróbáltam, mert pont volt otthon egy kicsi, amit még régebben savazásra kaptam...

Gyönyörűen "ragadt" a 60%-os ónnal...

Előzmény: endrepp (136289)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.22 0 0 136313

Fúrd ki a lemezt 2,5 fúróval pár helyen.fogasd föl,majd fogyóval,0,8-as saválló huzallal hefteld oda. olyan lesz mint a ponthegesztés. :-)

 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136308)
Green Corner Creative Commons License 2017.03.22 0 1 136312

De soká lesz ebből pálinka! A -21 C fokot viszont kibírta, hál istennek!:)) Nem tudom melyik sárgabarack fajta lehet, valószínű rózsabarack.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!