Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136375

Ugye milyen jó az elismerés!:)

Előzmény: Törölt nick (136356)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136374

Lehet sok mindent mondani, de leginkább azt hogy le a kalappal!:)

Előzmény: Csikky (136353)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136373

Vodka korában egyszerűbb a blendelès szerintem.

Előzmény: kivimánia (136372)
kivimánia Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136372

Nálam nem kell több 10 literre gondolni,úgy 1 decitől  2 literig marad és azt öntöm egybe.Ősszel lehet vegyest csinálni,de mikor a kora nyáriak érnek nem tudjuk egybe cefrézni mint az eper,cseresznye ,meggy stb...,így meg azért többféle aroma keveredik,no de ez csak az én véleményem,sokan biztosan máshogy csinálják.

Előzmény: Jolida (136371)
Jolida Creative Commons License 2017.03.26 0 3 136371

Nem tudom, én biztos nem önteném össze a körtémet, vagy barackomat mondjuk szilvával. :-)

Ha vegyeset akarok, akkor vegyesből cefrézek.

Nekem a blend egyfajta, különböző ízű/érettségű párlatok keverékét jelenti.

Előzmény: kivimánia (136370)
kivimánia Creative Commons License 2017.03.26 0 2 136370

Biztos van benne valami,én minden tudományosságot és szakmaiságot nélkülözve öntöttem össze pálinkákat,úgy ,hogy 20 literesben tárolom a kész párlatot,ha több volt valamelyikből akkor egy edénybe össze öntöttem ami megmaradt,így a végén lett 5-6 fajta keverék párlatom, aki kóstolta mind jobbnak  találta mint az egy fajta gyümölcsből készültet.Ha ezt egy magasabb szintű kóstolással készítik  azok a párlatok biztos nagyon jók lesznek.Most tervezem egy hordó vásárlását, amibe  szintén vegyes pálinkát töltenék,van egy főzde ami ilyet palackoz azt mondják nagyon jó.

Előzmény: Csikky (136369)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136369

Többek szerint a blendelès a jövő, vannak ötleteim nekem is...

Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 2 136368

Összeraktam a díjaimat, az 5èv alatt 46 elismerèst szereztem, ebből 4 champion ès idèn már 2x lettem a verseny abszolút győztese!

Az idei èvet egy változtatott főzővel kezdem, megnövelt sisak, megnövelt páracső ès hűtő keresztmetszettel. Bízom benne, hogy tudok fejlődni!

Mindenkinek szeretnèm megköszönni a vitákba hajló beszèlgetèseket, sokat jelentett számomra!

Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136367

Èn is kètszer hallottalak! Mivel neveztèl?

Előzmény: norris53 (136359)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136366

Állok elèbe! :)

Előzmény: DrJackson (136365)
DrJackson Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136365

Gratulálok mindenkinek az elért eredményekhez! Érik ez a látogatás Csikky kolléga!

Előzmény: Csikky (136353)
mili70 Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136364

Figyeltem, és azt hiszem kétszer hallottam a neved. Bár a mennyiségre nem emlékszem......

Előzmény: norris53 (136359)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136363

(+) :)) Jelzésértékű számodra is....Jó és hasznos az aromakosár finomításkor,hozzáértők is megdicsérték a munkáidat kik látták már a komplett rendszeremet-főzőmet....Részemről KÖSZÖNÖM! :)) Van még hova fejlődnöm ezzel is tisztába vagyok... viszont még "csak" 1 éve vagyok "otthonfőző" saját berendezéssel,ezt sem lehet azért figyelmen kívül hagyni... Köszönöm a Fórumos Kollégáknak is a megosztott tapasztalatokat! 

Előzmény: rézműves1 (136362)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.26 0 3 136362

Nagy nagy gratula, a győzteseknek...:):)...igaz úgy hallottam, hogy itt még a bronz is komoly eredménynek számított...annak külön örülök, hogy egyre több, (fórumos "emlőkön") nevelkedett, viszonylag kezdő ér el ilyen és ehhez hasonló versenyeken, szép eredményeket...csak így tovább fiúk...

Előzmény: Csikky (136353)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136361

:)) Biztosan pár nap csak már és te is meg fogod tudni.... Viszont nagyon kemény és "vasszívű" Zsűrizés volt. Totális "kis Onga" minden téren ezt mondták is. L Simon László Államtitkár volt a Fővédnöke a versenynek és tájékoztatta a tisztelt részvevőket-nevezőket hogy visszatérő "hagyományt" szeretne a későbbi évekre nézve a Perkátai Pálinka Versenyből.

Előzmény: norris53 (136359)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136360

Nagyon szuper...látszik a rengeteg és gondos munka...

Előzmény: 1zsakkrumpli (136352)
norris53 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136359

Köszönöm !

Bár én még tudatlan vagyok az eredmény szempontjábol :-)

Előzmény: Törölt nick (136358)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136358

(+) Viszont. Én is neked!:))

Előzmény: norris53 (136357)
norris53 Creative Commons License 2017.03.26 0 2 136357

Gratulálok !

Előzmény: Törölt nick (136356)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 3 136356

Megjártam Perkátát a Pálinkáimmal.  2 Bronz : Hardenpont Téli Vajkörte---Sárgabarack.

foxrudi Creative Commons License 2017.03.25 0 2 136355

Gratulálok az eredményekhez!

Előzmény: Csikky (136353)
norris53 Creative Commons License 2017.03.25 0 2 136354

Gratulálok ! 

Előzmény: Csikky (136353)
Csikky Creative Commons License 2017.03.25 0 4 136353

Abszolút győztes lettem Perkátán! :)

1bronz,2arany,1champion+ az abszolút győzelem!

Kèpek holnap.

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.25 0 4 136352

Ma elkészült a főzőmön a hővédő palást, ill. kerekeket is kapott:

Jöhet a hőszigetelés, és a tükrös palást.

sogi01 Creative Commons License 2017.03.25 0 1 136351

                                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136334)
Csikky Creative Commons License 2017.03.24 0 3 136350

Igy áll most:

Előzmény: Csikky (136349)
Csikky Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136349

Letalpalható kerèkkel fogjuk a megfelelő dőlèst megadni a hengernek a tervek szerint.

Előzmény: Csikky (136348)
Csikky Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136348

A motor fordulatszabályzós, igy az áttètelek hozzávetölegesen lettek kiszámolva, mert lehet finomitani majd a beállitásokon. 

Teszek majd fel kèpeket a munkafázisokról!

Előzmény: Green Corner (136346)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 4 136347

1 információ a tisztelt fórumos kollégáknak hogy kik zsűriztek Perkátán. Holnap lesz a díjátadó "ceremónia".    Zsűri elnöke: Balogh Krisztián Destillata érmes pálinkamester a Czetis pálinkaház főzőmestere,tulajdonosa. Pavlicsek Csaba háromszoros Nemzetgyőztes Pálinkamester. Lippai Dénes sörfőző mester (Legenda Sörfőzde) többszörös Champion díjas pálinkafőzőmester. Ari András Quintessence aranyérmes pálinkafőző és pálinkamester. Vörös Tibor Pálinkamester Pálinkafőző. Méhes Róbert és Schutzbach Zsolt a Kápolnásnyéki Pálinkaház főzőmesterei. Firewater Viktor Aranyérmes Pálinkafőző mester Két-Barát pálinkaház tulajdonosa főzőmestere. Nedves Tibor a Perkátai Bérfőzde főzőmestere. Rácz Róbert Pálinkamester a Pálinkamesterek Klubjának a házigazdája. Szép ismert nevek és meglepetés VIP meghívott vendégek is részt fognak venni a díjátadó gálán. Ez igen "kemény" verseny volt a bátor benevezőknek. Kíváncsian várom a holnapi napot és az eredményhirdetést:))

Green Corner Creative Commons License 2017.03.24 0 0 136346

Amiről én beszélek az is 8-as étkezési (vászonbetétes, fehér) gumilemez, aminek  a rostától való távolsága a mag átmérőjének a 1,3-1,5 szerese. Láttad az én általam használt magozót, azzal is sokat szenvedtünk mire rájöttünk erre az arányra. A 375 mm-es belső rosta átmérőhöz számolj olyan fordulatot, ami valamennyire megegyezik a 200 mm-es belső átmérőjű henger 800-as fordulatához tartozó kerületi sebességgel. A henger lejtését én téglával, deszkával állítom be, ez is gyümölcsfajta, gyümölcsérettség  függő!

Előzmény: Csikky (136344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!