Nálam nem kell több 10 literre gondolni,úgy 1 decitől 2 literig marad és azt öntöm egybe.Ősszel lehet vegyest csinálni,de mikor a kora nyáriak érnek nem tudjuk egybe cefrézni mint az eper,cseresznye ,meggy stb...,így meg azért többféle aroma keveredik,no de ez csak az én véleményem,sokan biztosan máshogy csinálják.
Biztos van benne valami,én minden tudományosságot és szakmaiságot nélkülözve öntöttem össze pálinkákat,úgy ,hogy 20 literesben tárolom a kész párlatot,ha több volt valamelyikből akkor egy edénybe össze öntöttem ami megmaradt,így a végén lett 5-6 fajta keverék párlatom, aki kóstolta mind jobbnak találta mint az egy fajta gyümölcsből készültet.Ha ezt egy magasabb szintű kóstolással készítik azok a párlatok biztos nagyon jók lesznek.Most tervezem egy hordó vásárlását, amibe szintén vegyes pálinkát töltenék,van egy főzde ami ilyet palackoz azt mondják nagyon jó.
(+) :)) Jelzésértékű számodra is....Jó és hasznos az aromakosár finomításkor,hozzáértők is megdicsérték a munkáidat kik látták már a komplett rendszeremet-főzőmet....Részemről KÖSZÖNÖM! :)) Van még hova fejlődnöm ezzel is tisztába vagyok... viszont még "csak" 1 éve vagyok "otthonfőző" saját berendezéssel,ezt sem lehet azért figyelmen kívül hagyni... Köszönöm a Fórumos Kollégáknak is a megosztott tapasztalatokat!
Nagy nagy gratula, a győzteseknek...:):)...igaz úgy hallottam, hogy itt még a bronz is komoly eredménynek számított...annak külön örülök, hogy egyre több, (fórumos "emlőkön") nevelkedett, viszonylag kezdő ér el ilyen és ehhez hasonló versenyeken, szép eredményeket...csak így tovább fiúk...
:)) Biztosan pár nap csak már és te is meg fogod tudni.... Viszont nagyon kemény és "vasszívű" Zsűrizés volt. Totális "kis Onga" minden téren ezt mondták is. L Simon László Államtitkár volt a Fővédnöke a versenynek és tájékoztatta a tisztelt részvevőket-nevezőket hogy visszatérő "hagyományt" szeretne a későbbi évekre nézve a Perkátai Pálinka Versenyből.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
1 információ a tisztelt fórumos kollégáknak hogy kik zsűriztek Perkátán. Holnap lesz a díjátadó "ceremónia". Zsűri elnöke: Balogh Krisztián Destillata érmes pálinkamester a Czetis pálinkaház főzőmestere,tulajdonosa. Pavlicsek Csaba háromszoros Nemzetgyőztes Pálinkamester. Lippai Dénes sörfőző mester (Legenda Sörfőzde) többszörös Champion díjas pálinkafőzőmester. Ari András Quintessence aranyérmes pálinkafőző és pálinkamester. Vörös Tibor Pálinkamester Pálinkafőző. Méhes Róbert és Schutzbach Zsolt a Kápolnásnyéki Pálinkaház főzőmesterei. Firewater Viktor Aranyérmes Pálinkafőző mester Két-Barát pálinkaház tulajdonosa főzőmestere. Nedves Tibor a Perkátai Bérfőzde főzőmestere. Rácz Róbert Pálinkamester a Pálinkamesterek Klubjának a házigazdája. Szép ismert nevek és meglepetés VIP meghívott vendégek is részt fognak venni a díjátadó gálán. Ez igen "kemény" verseny volt a bátor benevezőknek. Kíváncsian várom a holnapi napot és az eredményhirdetést:))
Amiről én beszélek az is 8-as étkezési (vászonbetétes, fehér) gumilemez, aminek a rostától való távolsága a mag átmérőjének a 1,3-1,5 szerese. Láttad az én általam használt magozót, azzal is sokat szenvedtünk mire rájöttünk erre az arányra. A 375 mm-es belső rosta átmérőhöz számolj olyan fordulatot, ami valamennyire megegyezik a 200 mm-es belső átmérőjű henger 800-as fordulatához tartozó kerületi sebességgel. A henger lejtését én téglával, deszkával állítom be, ez is gyümölcsfajta, gyümölcsérettség függő!