Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136410


 

 

Elnézést, lemaradt a kép..

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136409

Sziasztok!

 

Szeretnék beruházni egy ilyen gyümölcsdarálóra, mivel 10 ezres tétel az ára így nem is várok tőle csodát? Van egy rakat villanymotorom itthon, egyből párosítanám valamelyike hozzá? Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata, vagy dolgozott-e már ilyennel? főleg almát darálnék vele, esetleg szilva majd ha jön a szezon..

mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136408

A " vak tyúk is talál szemet " az nagyon sz@r hasonlat arra, amire én gondoltam.......

Előzmény: Törölt nick (136405)
KGPista Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136407

Sziasztok! 

 

Nem rég, életemben először részt vettem egy versenyen.

A legnagyobb meglepetésemre díjazott lettem.

Ez nélkületek nem történt volna meg.

Ezzel a képpel szeretném megköszönni. :)

firekiller Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136406

Két ezüst, két arany az már nem a "nincs hibája a pálinkának" kategória :)

Gratulálok Kupeci Mester !

Előzmény: kupeci (136403)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136405

Vak tyúk is talál szemet.

Ere én is kíváncsi vagyok. Ugyan abból a főzetből, készítettem 3 mintát, majd mondanak rá valamit.

Egyébként alma. Valljuk be, nehezen értelmezhető gyümölcs.

Előzmény: mili70 (136404)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136404

" .....nincs hibája a pálinkájának, valamit úgyis nyer "

Ez biztos?

Mert vannak/voltak  érdekes eredmények, amelyek teljesen ellentétesek másik verseny/ek eredményeivel. Ezekre nincs és nem is lesz  magyarázat.

És most nem - csak - a legutolsó versenyre gondolok.  :)  

Előzmény: kupeci (136403)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 1 136403

Köszönöm szépen. Mindenkinek csak javasolni tudom hogy mérettesse meg magát akár több helyen is.Nincs igazi kockázat,(mondják a profik) ha nincs hibája a pálinkájának, valamit úgyis nyer:)

Előzmény: rézműves1 (136401)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.28 0 2 136402

                                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136390)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136401

Na most aztán nem mondhatják, hogy csak "növendéket" tudsz főzni...:):):)...szép siker...

Előzmény: kupeci (136398)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136400

Ez igen, ezt nevezem...DD...vagyis te neveztél és ilyeneket nyertél...:):)...nagy gratula és persze Kupeci uramnak is...

Előzmény: norris53 (136394)
norris53 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136399

Minden el ismerésem barátom !

Nagy gratula !!

Előzmény: kupeci (136398)
kupeci Creative Commons License 2017.03.27 0 4 136398

Gratulálok Norris.Perkáta, az egy jó hely.Nekem is. Két ezüst, két arany!......:)

Előzmény: norris53 (136394)
macska6 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136397

Győztes meg csak az, aki igazán jó pálinkát tud főzni! :)

 

Gratulálok minden helyezést elérőnek!

Előzmény: körte51 (136396)
körte51 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136396

Gratula minden eredményhez és induláshoz! Mert ugye, csak az lehet vesztes aki nem indul !

Bárk_i Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136395

Gratulálok a versenyen indulóknak az elért eredményért.

norris53 Creative Commons License 2017.03.27 0 5 136394

Szép estét kollégák !

 

Végre ki derült milyen eredményt értem el Perkátán !

Fekete bodza : Arany

Besztercei szilva : Arany

Fehér szilva    : Ezüst

Hardenpont körte : Bronz 

Ezekkel indultam !

Azt hiszem érdemes volt megmérettetni ! 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136393

Ez így van, mert annyi utánjárás van vele...

Előzmény: rézműves1 (136392)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136392

Ilyesmit leginkább, csak saját magának csinál az ember...:):)...

Előzmény: 1zsakkrumpli (136383)
kupeci Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136391

Ostobán tettem fel a kérdésemet. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy a hengeredtől milyen távol lesz a rostalemezed.

Előzmény: Csikky (136389)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136390

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136351)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136389

A hengerbe, ami ki lesz majd vágva,csak mèg nincs lehengeritve.

Előzmény: kupeci (136388)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136388

A perforált rész az hova kerül?

 

Előzmény: Csikky (136384)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136387

Még hivatalosan semmit nem tudok, de majd mindent idejében:)

Előzmény: norris53 (136382)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136386

(+) KÖSZÖNÖM:)) És a közös "ismerősünk" tényleg úszik a boldogságban,valószínű igazad lesz...mert megérintette a siker és eredményesség szele őt rendesen,jó úton halad tényleg:)) Jó tanoncot "kupáltál" ki,bizonyított is így a legelején:)

Előzmény: rézműves1 (136381)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136385

(+) Az bizony :))

Előzmény: kupeci (136375)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136384

Hát az majd kiderül, max módositunk a szíjtárcsán!

Előzmény: kupeci (136380)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136383

Köszi!

Megint versenyt futok a természettel, szeretnék idén már benne főzni.

Egy biztos, hogy én főzőt még egyet az életemben nem csinálok.

Ismét azt kell mondanom, hogy 100 literes főző ilyen műszaki tartalommal, minimális árra 1 millió forint, és annyiért nem is sok.

Tudom erre sokan felkapják a fejüket, de baromi sok anyag, munka van benne.

Előzmény: rézműves1 (136360)
norris53 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136382

Na akkor gratulálunk kölcsönösen egymásnak ! 

:-)

Előzmény: kupeci (136377)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136381

Te is tudod, hogy a legfontosabb a jó gyümölcs és a jó cefrézés...a jó főzés már nagyrészt a tudásodon (hogy mit tanultál itt) és (nálad már) lassan a tapasztalaton múlik...gratula...

Az viszont tényleg jó érzés, hogy a jó eredmény a saját kezem munkájából csorgott ki...:):)...

Ahogy hallom, nem vagy egyedül...egy abszolút kezdő (a szárnyaim alól), egy full réz cuccommal,  szintén elhozott két díjat erről a nívós versenyről...egy kezdőnek ez hatalmas eredmény, neki külön gratula...mellékesen jegyzem meg, hogy nagyon jó tanuló volt, (jegyzetelt, fotózott és videózott)...

nem kérdőjelezett meg semmit, csak csinálta amit mondtam...Meg is lett az eredménye...DD...

Szerintem még hallunk róla...

Előzmény: Törölt nick (136363)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!