Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136401

Na most aztán nem mondhatják, hogy csak "növendéket" tudsz főzni...:):):)...szép siker...

Előzmény: kupeci (136398)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136400

Ez igen, ezt nevezem...DD...vagyis te neveztél és ilyeneket nyertél...:):)...nagy gratula és persze Kupeci uramnak is...

Előzmény: norris53 (136394)
norris53 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136399

Minden el ismerésem barátom !

Nagy gratula !!

Előzmény: kupeci (136398)
kupeci Creative Commons License 2017.03.27 0 4 136398

Gratulálok Norris.Perkáta, az egy jó hely.Nekem is. Két ezüst, két arany!......:)

Előzmény: norris53 (136394)
macska6 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136397

Győztes meg csak az, aki igazán jó pálinkát tud főzni! :)

 

Gratulálok minden helyezést elérőnek!

Előzmény: körte51 (136396)
körte51 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136396

Gratula minden eredményhez és induláshoz! Mert ugye, csak az lehet vesztes aki nem indul !

Bárk_i Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136395

Gratulálok a versenyen indulóknak az elért eredményért.

norris53 Creative Commons License 2017.03.27 0 5 136394

Szép estét kollégák !

 

Végre ki derült milyen eredményt értem el Perkátán !

Fekete bodza : Arany

Besztercei szilva : Arany

Fehér szilva    : Ezüst

Hardenpont körte : Bronz 

Ezekkel indultam !

Azt hiszem érdemes volt megmérettetni ! 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136393

Ez így van, mert annyi utánjárás van vele...

Előzmény: rézműves1 (136392)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136392

Ilyesmit leginkább, csak saját magának csinál az ember...:):)...

Előzmény: 1zsakkrumpli (136383)
kupeci Creative Commons License 2017.03.27 0 0 136391

Ostobán tettem fel a kérdésemet. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy a hengeredtől milyen távol lesz a rostalemezed.

Előzmény: Csikky (136389)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.27 0 1 136390

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136351)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136389

A hengerbe, ami ki lesz majd vágva,csak mèg nincs lehengeritve.

Előzmény: kupeci (136388)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136388

A perforált rész az hova kerül?

 

Előzmény: Csikky (136384)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136387

Még hivatalosan semmit nem tudok, de majd mindent idejében:)

Előzmény: norris53 (136382)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136386

(+) KÖSZÖNÖM:)) És a közös "ismerősünk" tényleg úszik a boldogságban,valószínű igazad lesz...mert megérintette a siker és eredményesség szele őt rendesen,jó úton halad tényleg:)) Jó tanoncot "kupáltál" ki,bizonyított is így a legelején:)

Előzmény: rézműves1 (136381)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136385

(+) Az bizony :))

Előzmény: kupeci (136375)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136384

Hát az majd kiderül, max módositunk a szíjtárcsán!

Előzmény: kupeci (136380)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136383

Köszi!

Megint versenyt futok a természettel, szeretnék idén már benne főzni.

Egy biztos, hogy én főzőt még egyet az életemben nem csinálok.

Ismét azt kell mondanom, hogy 100 literes főző ilyen műszaki tartalommal, minimális árra 1 millió forint, és annyiért nem is sok.

Tudom erre sokan felkapják a fejüket, de baromi sok anyag, munka van benne.

Előzmény: rézműves1 (136360)
norris53 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136382

Na akkor gratulálunk kölcsönösen egymásnak ! 

:-)

Előzmény: kupeci (136377)
rézműves1 Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136381

Te is tudod, hogy a legfontosabb a jó gyümölcs és a jó cefrézés...a jó főzés már nagyrészt a tudásodon (hogy mit tanultál itt) és (nálad már) lassan a tapasztalaton múlik...gratula...

Az viszont tényleg jó érzés, hogy a jó eredmény a saját kezem munkájából csorgott ki...:):)...

Ahogy hallom, nem vagy egyedül...egy abszolút kezdő (a szárnyaim alól), egy full réz cuccommal,  szintén elhozott két díjat erről a nívós versenyről...egy kezdőnek ez hatalmas eredmény, neki külön gratula...mellékesen jegyzem meg, hogy nagyon jó tanuló volt, (jegyzetelt, fotózott és videózott)...

nem kérdőjelezett meg semmit, csak csinálta amit mondtam...Meg is lett az eredménye...DD...

Szerintem még hallunk róla...

Előzmény: Törölt nick (136363)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136380

Szeretek én is barkácsolni, de nem lesz egy kicsit lassú?

Előzmény: Csikky (136350)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 2 136379

Gratulálok, a Perkátán rendezett pálinka verseny, helyezett részvevőinek. 

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136378

Lehet,hogy keveredik a fogalom nálad. A blended pálinka azonos fajú gyümölcs pálinkák keveréke. Példaként a Szatmári szilvapálinka, ami nem tartalmazhat Veres szilvát. Ellenben a Békési pálinka, alapját minimum 50%-ban Veres szilvából kell készíteni. Volt év mikor 7 kereskedelmi főzde körte blendet készített. Azért bátorkodtam írni mert a blended készítésre a vegyes pálinka került elő.

Előzmény: kivimánia (136372)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136377

Helyesebben neked is:)

Előzmény: kupeci (136376)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136376

Én is Neked!:)

Előzmény: norris53 (136357)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136375

Ugye milyen jó az elismerés!:)

Előzmény: Törölt nick (136356)
kupeci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136374

Lehet sok mindent mondani, de leginkább azt hogy le a kalappal!:)

Előzmény: Csikky (136353)
Csikky Creative Commons License 2017.03.26 0 0 136373

Vodka korában egyszerűbb a blendelès szerintem.

Előzmény: kivimánia (136372)
kivimánia Creative Commons License 2017.03.26 0 1 136372

Nálam nem kell több 10 literre gondolni,úgy 1 decitől  2 literig marad és azt öntöm egybe.Ősszel lehet vegyest csinálni,de mikor a kora nyáriak érnek nem tudjuk egybe cefrézni mint az eper,cseresznye ,meggy stb...,így meg azért többféle aroma keveredik,no de ez csak az én véleményem,sokan biztosan máshogy csinálják.

Előzmény: Jolida (136371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!