Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
(+) KÖSZÖNÖM:)) És a közös "ismerősünk" tényleg úszik a boldogságban,valószínű igazad lesz...mert megérintette a siker és eredményesség szele őt rendesen,jó úton halad tényleg:)) Jó tanoncot "kupáltál" ki,bizonyított is így a legelején:)
Te is tudod, hogy a legfontosabb a jó gyümölcs és a jó cefrézés...a jó főzés már nagyrészt a tudásodon (hogy mit tanultál itt) és (nálad már) lassan a tapasztalaton múlik...gratula...
Az viszont tényleg jó érzés, hogy a jó eredmény a saját kezem munkájából csorgott ki...:):)...
Ahogy hallom, nem vagy egyedül...egy abszolút kezdő (a szárnyaim alól), egy full réz cuccommal, szintén elhozott két díjat erről a nívós versenyről...egy kezdőnek ez hatalmas eredmény, neki külön gratula...mellékesen jegyzem meg, hogy nagyon jó tanuló volt, (jegyzetelt, fotózott és videózott)...
nem kérdőjelezett meg semmit, csak csinálta amit mondtam...Meg is lett az eredménye...DD...
Lehet,hogy keveredik a fogalom nálad. A blended pálinka azonos fajú gyümölcs pálinkák keveréke. Példaként a Szatmári szilvapálinka, ami nem tartalmazhat Veres szilvát. Ellenben a Békési pálinka, alapját minimum 50%-ban Veres szilvából kell készíteni. Volt év mikor 7 kereskedelmi főzde körte blendet készített. Azért bátorkodtam írni mert a blended készítésre a vegyes pálinka került elő.
Nálam nem kell több 10 literre gondolni,úgy 1 decitől 2 literig marad és azt öntöm egybe.Ősszel lehet vegyest csinálni,de mikor a kora nyáriak érnek nem tudjuk egybe cefrézni mint az eper,cseresznye ,meggy stb...,így meg azért többféle aroma keveredik,no de ez csak az én véleményem,sokan biztosan máshogy csinálják.